359 540 megválaszolt kérdés

orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!

Dr. Hamvas Ferenc válaszol

Dr. Hamvas Ferenc
főorvos
szülész‑nőgyógyász szakorvos, jogi szakokleveles orvos
pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT

Doktor úrtól most nem kérdezhet
Regisztráltam: 2007. március 3.
Utoljára beléptem: nem nyilvános
Látogatók száma: 210653
28 látogató az elmúlt 24 órában
Sajnos jelenleg elfoglalt vagyok, átmenetileg nem tudok válaszolni. Kérem nézzen vissza később! Köszönöm a megértését!
Bemutatkozásom
1973-ban végeztem "summa cum laude" minősítéssel a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános orvosi karán.

Első munkahelyem az Egyetem I.sz. Női Klinikája volt, ahol 1978-ban szakvizsgáztam jeles eredménnyel. 14 évig mint egyetemi tanársegéd dolgoztam a klinika különböző osztályain, és évekig vezettem a gyermeknőgyógyászati és az ifjúsági fogamzásgátló szakrendelést. Résztvettem az intézmény oktató és tudományos munkájában, számos magyar- és idegen nyelvű dolgozat és előadás első- és társszerzője voltam, elsősorban a hormonális fogamzásgátlás, az ifjúsági fogamzásgátlás és a hormonális dysfunctiók agyi elektrostimulációjának akkor Magyarországon és a világban is úttörő-munkának számító kutatásainak tárgykörében. 1985-ben féléves tanulmányúton jártam az Egyesült Államokban majd Izraelben, és 1986-ban Olaszországban képeztem tovább magam.

1986-ban meghívtak a Fővárosi László kórházba, ahol akkor, mint konzíliárius főorvos megbízást kaptam egy önálló fertőző szülészeti-nőgyógyászati gyógyító egység létrehozására és a működés megszervezésére. Létrehoztam és a kinevezésemet követően eredményesen vezettem egy a világon szinte egyedülálló fertőző betegek számára teljesértékű szülészeti nőgyógyászati ellátást biztosító intézményt, ahol annak folyamatos működése közben a fertőző nők mellett egészséges nők és terhesek is egyidejű ellátást kaphattak a fertőződés veszélye nélkül. Ennek a munkának a keretében valósult meg többek között a magyar HIV-pozitív nők szervezett szülészet-nőgyógyászati ellátása és 2005 elejéig a nevemhez fűződik szinte az összes AIDS-beteg nő szülésének sikeres levezetése, melynek kapcsán egyetlen AIDS-beteg gyermek sem született. 19 éves sikeres működést követően az osztály tevékenységét gazdaságilag finanszírozhatatlannak és szakmailag szükségtelennek ítélték, és 2005 január 1-én bezárták. Én ekkor korengedményes nyugdíjazásomat kértem és magánpraxist kezdtem, melyet azóta is folytatok. Kórházi hátteremül a Szent István kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Onkológiai osztálya szolgál, itt vezetem a szüléseimet és operálom a betegeimet. 2008 októberében szerződést kötöttem a Budaörsi Egészségügyi Központtal, ahol az egynapos sebészeti ellátás keretei között lehetőségem van kisebb és közepes szülészeti-nőgyógyászati műtétek magas színvonalú műtéti ellátására.

Kb. 15 éve a hagyományos európai gyógyítómunka mellett - részben korábbi klinikai kutató- és eredményes stimulációs gyógyítómunkám nyomdokain - kezdtem el foglalkozni az alternatív gyógyítással és a komplementer medicinával, elsősorban a rezgésterápiával, kezdetben csak a mentális computertechnológia /agytréning/ alkalmazásával. Ezt követően a biorezonancia-mágnesterápia, majd később a homeopátia segítségével számtalan olyan - nemcsak nőgyógyászati - beteg ember egészségének megmentésében és visszaadásában segédkeztem, akikről az orvostudomány klasszikus rendszere már lemondott. Ma a hagyományos szülészeti-nőgyógyászati praxis gyakorlása mellett, ha lehet, akkor műszerek és gyógyszerek nélkül, energia- és információterápia segítségét is igénybe véve próbálom meg a pácienseimet gyógyuláshoz segíteni, illetve rávezetni őket arra, hogy miként képesek hatásosan működtetni az öngyógyító mechanizmusaikat. Miután vallom és hiszem a betegségek pszichoszomatikus eredetét, szoros együttműködésben dolgozom pszichológus-kineziológusokkal, saját, esetenként személyreszabott homeopátiás készítményeket előállító természetgyógyásszal, radiesztétákkal, Hellinger-féle családterápiás szakemberrel, Vaszati-szaktanácsadóval, reflexológussal, speciális masszőrrel és gyógytornásszal. Közös eredményeink jelentősen képesek felülmúlni az átlagos orvosi tevékenységtől elvárható maximumot, és mindemellett úgy érzem, hogy a hagyományos orvosi kezelések mellékhatásainak kiküszöbölése révén ártalmára sohasem vagyunk a betegeinknek. Vallom, hogy a hagyományos gyógyszerek és a kés alkalmazása jelentős mértékben visszaszorítható, ha orvos és betege tisztában van az alternatívákkal alkalmazzák is azokat és kellő türelemmel valamint hittel képesek kivárni a pozitív hatásokat.
Elérhetőségeim
E-mail
hamvasnincs@gmail@t-online.hu
Email-re csak valóban halasztást nem tűrő esetekben válaszolok.
Telefonszám
Mobil
+36 (20) 944 2485 Nem telefonos információs központ!
Web
Skype

Fax

Jelenlegi munkahelyem, 1.


Magnetovitál rendelő
Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 152⁄c
Magyarország

nőgyógyászat, szülészet,
terhesgondozás, meddőségi tanácsadás

Épület:
Emelet:
Ajtó:
irodaház
földszint
1
blue info icon  Rendelési idők Az előzetes bejelentkezés kötelező!
 
Délelőtt
Délután
Megjegyzés
Hétfő
Kedd
Szerda
9:00 - 14:00
14:00 - 22:00
Csütörtök
Péntek
9:00 - 14:00
14:00 - 17:00
Szombat
Vasárnap
Jelenlegi munkahelyem, 2.


Egyesített Szent István és Szent László <br>Kórház - Rendelőintézet
Budapest, IX. kerület, Nagyvárad tér 1.
Magyarország

Jelenlegi munkahelyem, 3.
Budaörs, Kossuth L. utca 9.
Magyarország, Pest megye

Végzettségeim és képzettségem
tovább az intézmény adatlapjára
Semmelweis Egyetem
Általános Orvostudományi Kar

Budapest (Magyarország)
általános orvos
1973
Oklevéllel hitelesítve.
tovább az intézmény adatlapjára
Országos Szakorvosképesítő Vizsgabizottság
Képző intézmény:
Semmelweis Egyetem
Általános Orvostudományi Kar

Budapest (Magyarország)
szülészet-nőgyógyászat szakorvosa
1978
Oklevéllel hitelesítve.
tovább az intézmény adatlapjára
Eötvös Loránd Tudományegyetem
Jogi Továbbképző Intézet

Budapest (Magyarország)
jogi szakokleveles orvos
2002
Oklevéllel hitelesítve.
Nyelvtudásom
angol
alapszintű nyelvhasználó, nincs nyelvvizsga

német
önálló nyelvhasználó, nincs nyelvvizsga
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2015 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!