orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Tarján Zsuzsa

Dr. Tarján Zsuzsa válaszol

Dr. Tarján Zsuzsa

kardiológus szakorvos, belgyógyász szakorvos

kardiológia, belgyógyászat

előző oldal  8 9 10  11 12  következő oldal
Klion  2010. október 9. 23:27   #200 

Tisztelt Doktornő!

4 napja klion kurán vagyok, szájon át 2X1. Tudom hogy mellette tilos alkoholt fogyasztani. de elfelejtettem hogy grapefruit-mag kivonatot szedek már jó ideje, amely alkoholt tartalmaz. Abbahagytam de lehet gond belőle?

Köszönettel
Gréta


Kedves Gréta!
Remélhetőleg nem lesz baj, de alhasi görcs, kipirulás, hányinger, hányás előfordulhat.
A továbbiakban kerülje a kúra alatt az együttes szedést.

Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

Kérdés  2010. október 9. 22:22   #199 

Tisztelt Doktor Nő!

Egy érdekes kérdésem lenne. Vajon, ha fogröntgen felvétele közben a beteg nyel, vagy levegőt vesz, ezzel esetleg nem éri nagyobb sugárzás? Lehet, hogy buta kérdésnek tűnik, de én most mégis szeretnék erre választ kapni.
Még annyi kérdésem lenne ehhez kapcsolódóan, ha fogászati beavatkozásra megyek, és semmi más gyógyszerem nincs, csak egy fél Bisoblock, mekkora egységnyi injekciót kaphatok vajon, vagy van-e ennek jelentősége? Ezt a fogorvosom kérte, hogy járjak utána, csak akihez a magánklinikán járok évente egyszer, azt most jelenleg nem tudom elérni.
Ezért szeretnék választ kapni Öntől.
Köszönöm megértését, és várom válaszát.
Köszönettel:


Tisztelt Kérdező!
Első kérédésével kapcsolatban nem tudom, miért lenne nagyobb a sugárzás nyelés vagy légvétel közben, de erről kérdezzen meg speciális rtg-szakembert.
A másik kérdésre az a válaszom, hogy a kis adag beta-blockoló nem befolyásolja az adandó injekció mennyiségét, esetleg az aznapi gyógyszert csak a beavatkozást követően vegye be.

Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

pitvar  2010. október 9. 20:16   #198 

Kedves Doktor Nő!

Szivemnek semmi jelntős baja nincs, MPS-sem, de kezelést nem igényel. Viszont másodlagos tachycardia miatt, van hogy kiugrik a pulzusom 150-re a kérdésem az lenne, hogy ez okozhat-e pitvarremegést,?

Köszömöm a válaszát:
Heni


Kedves Heni!
Nem egészen egyértelmű amit ír: MPS sem, vagy MPS-em volt az, amire utalt? Ettől függetlenül a magas pulzusszám nem okoz pitvarremegést, de lehet, hogy 150-es szívveréssel járó pitvari ritmuszavara, akár pitvarremegése van. Pontosabb diagnózis céljából javasolom, hogy keresse fel kardiológusát, ilyen magas pulzusszámmal járó rohamok esetén (megelőző ill. fenntartó) gyógyszeres kezelés is szükséges lehet.

Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

mi lehet?  2010. október 9. 18:36   #197 

26 eves ferfio vagyok.10 eve kezelnek magasvernyomassal(tallitont es exforge-t szedek,aszmas is vagyok.
Kb egy hete faj bal oldalt a valam illetve a melkasom(szorito,szuro erzes) es zsibbad neha a ball karom is es nehezen is lelegzek(fulladok).MI okozhatja ezeket?mar tobszor volt ilyen panaszom es akarhanyszor elmentem kivizsgalasra(ekg es sziv uh)sose talaltak semmit! Elore is koszonom a valaszt!


Tisztelt Kérdező!
Panaszai nem utalnak szervi szív-eredetre, inkább mozgásszervi (csigolyák, gerinc, izomzat) eredetűnek tűnnek, A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb reumatologiai illetve tüdőgyógyászati vizsgálat céljából.

Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

lilu  2010. október 9. 18:34   #196 

kedves dr nő
nem egészen idevalo a kérdés de felteszem
sajnos ahol dolgozom (tiszta hely nagyon) de valamelyik nap egeret találtunk,vagyis már itt lehetett egy ideje,csak nem tudtuk elkapni.valaki mondta , nekem fogalmam sem volt rola h az egér betegségeket terjeszt,méghozzá nemis akármilyet.kcisit elkezdtem félni.agyhártyagyulladás,szalmonella ?
ugy tudom levegövel is terjednek ezek ugye ? nem fogtam meg semi olyat,de a polcokon is találtam egy két ürüléket.ilyenkor ha abba a közegbe vagyok,az valoban levegövel is terjed ?
2 napja olyan nem jo a gyomrom...kcisit félek nem e kaptam e vmit...
Köszönettel


egyébként mennyire gyakori ez a ferötözött egér ?miota itt vgyok ezen a helyen,talán nem is volt egér..fél éve kb ez az egy...


Kedves Lilu!
Ezeknél a betegségeknél elsősorban fertőzött egér ürüléke, orrváladéka, vagy nyála útján terjed a kórokozó, ami az ezzel szennyezett élelmiszeren, esetleg vízen keresztül, vagy az egér érintésével (igen ritkán) jut az ember szervezetébe.
A megbetegedés valószínűsége az ön esetében igen csekély, ne aggódjék miatta.

Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

marika07  2010. október 9. 15:55   #195 

Kedves Doktornő! Nagyon szépen köszönöm válaszát.Marika További szép napot kívánok!


Kedves Marika!

Köszönöm, önnek is minden jót kívánok!

Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

marika07  2010. október 9. 11:04   #194 

Kedves Doktor Nő! Volt két mélyvénás trombózisom,jelenleg 5 synkumart szedek,magasvérnyomásom van ,alagút szindrómám,klausztrofóbiám,a jobb kezem gyenge erőtlen (folyik a kivizsgálás) és aszmás vagyok.Érdemes elindítani a leszázakékolást?Várom válaszát. Köszönettel Marika


Kedves Marika!
Véleményem szerint érdemes megvárnia a kivizsgálás eredményeit, és a leletekkel egy foglalkozásügyi szakorvoshoz fordulni, a munkaképesség-csökkenés ugyanis nem egyformán értékelendő minden munkakörben.

Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

kérdés  2010. október 9. 00:23   #193 

Kedves Doktornő!

Az történt, hogy rosszul voltam 2 hete és véres hasmenésem volt, elmentem az orvoshoz, aki elküldött székletvizsgálatra és gyógyszert csak Normolyt port és széntablettát szedtem, de ez a véres hasmenés elmúlt 1-2 nap után gyakorlatilag már akkor jól voltam mikor ezeket elkezdtem szedni. Megnyugodtam, aztán hívtak az ANTSZ-től 1hét múlva, hogy ilyen Campylobactert találtak és bementem, kikérdeztek, mondtam hogy jól vagyok és nem is dolgozom jelenleg, tehát semmi gond vagy fertőzésveszély nincs. A háziorvosom is 2napja megkapta a leletet és felírt nekem Sumamedet, merthogy erre volt érzékeny. Viszont én nem szívesen szednék antibiotikumot, ugyanis pont nemrég szedtem mert ezelőtt kisebb tüdőgyulladásom volt, akkor is szedtem, meg előtte is elég sokszor sajnos, az ANTSZ ben meg direkt kérdeztem és mondták hogy csak akkor adnak általában antibiotikumot ha "veszélyeztetett" a munkám meg ilyesmi.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy most így két hét után, hogy teljesen jól vagyok, szedjem-e be, mert én nem tartom indokoltnak,meg utána is olvasgattam ennek. Kíváncsi lennék Doktornő véleményére ezzel kapcsolatban.

Köszönöm szépen, Tamás.


Kedves Tamás!
A Campylobacter fertőzések egy része tüneti kezelésre, tehát antibioticum nélkül is gyógyul. Megoszlanak a vélemények, hogy tünetmentes hordozó marad-e az ember, illetve elvileg járványügyileg bejelentésre kötelzett betegség (volt). Azt javasolom, hogy mindenképpen csináltasson kontroll széklet-tenyésztést, ha az negatív, akkor minden rendben van. Emellett kérdezzen meg ebben a rovatban járványügyi szakembert, hogy van-e kötelező tennivalója ez ügyben.

Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

szapora pulzus  2010. október 8. 21:11   #192 

Tisztelt Doktornő!

44 éves nő vagyok, egy aggodalmas,kissé stresszes típus. Előző éveimben többször tapasztaltam szaporább , hevesebb pulzusütéseket a normálisnál. Akkor is nagyon megijedtem, amikor egy-egy rendetlen
szívdobogást tapasztaltam, illetva úgy éreztem, hogy kihagy 1-2- ütést, utána meg egy óriásit üt. Fél évvel ezelőtt voltam szívuh-on, ahol kórósat nem találtak, de a már régen szedett napi 1/2 nebivolol sandozt (már önmagam megnyugtatására is) beveszem.
Ezeket előzményként szerettem volna leírni, de a jelenlegi problémám az az, hogy már 1 hónapja szárazon köhögök, és erre mixtura pectoralist vettem be ma 3 alkalommal. Most így estére hosszú idő után újra igen heves pulzust érzek, és minta remegne a kezem is. Lehet ez ettől a köptetőtől, vagy mást szedjek?

Köszönöm válaszát:
Ágnes


Tisztelt Ágnes!
A mixtura pectoralis főleg hurutoldásra jó, száraz köhögésben kevésbé alkalmas. Ezen kívül a benne levő epehdrin bizonyára hozzájárul a gyors, heves pulzushoz, elég gyakran okoz ilyen mellékhatást. Azt javaslom, ezt mindenképpen hagyja el, a száraz köhögés huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

Aggódó anyuka  2010. október 8. 18:39   #191 

Kedves Doktornő !

Nagyon köszönöm gyors válaszát, egy kicsit talán nyugodtabb lettem.
Még zavarnám néhány kérdéssel :
Ha ez a gyanú esetleg beigazolódik ( az aorta billentyűjének szűkülete ) , mik lesznek a további teendőink ? Ez súlyos problémának számít ? Mi okozhatja mindezt egy 8 éves kislánynál ? Sosem hallottam még ilyenről , vajon mennyire gyakori betegség ez gyermekkorban ?

Köszönöm előre is válaszát és kellemes hétvégét kívánok Önnek :

Anyuka


Kedves Aggódó anyuka!
Ha az aorta-billentyű szűkülete beigazolódik, akkor a további teendők a szűkület fokától függenek, a teendőket a vizsgáló orvos el fogja mondani önöknek, az adatok ismeretében. A gyanú veleszületett elváltozásra utal, tehát nem csoda, hogy ilyen kis korban merült fel. Valamennyi veleszületett szívfejlődési rendellenesség előfordulási gyakorisága néhány százalékra tehető.
Önnek is kellemes hétvégét kívánok.

Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

ritmuszavar  2010. október 8. 17:40   #190 

Kedves Doktor Nő!
megpróbálom érthetően leírni a tényeket, de nem fog pontosan menni, mert külföldön élek, a 15 éves húgomról van szó, és sajnos csak a nagymamámmal tudtam beszélni, aki nem tudta szakszavakkal elmondani a problémát. Szóval a hugom már 8 év versenyszerűen táncol, de tegnap hazaküldték az iskolából, mert szaladt a szive, nem, volt jól. Már elő is jegyezték januárra műtétre, ha jól értettem ingerületet vagy ideget( ?) égetnek, hallottam már én ilyesmiről, nagyjából értem,mi a lényege, azzal hogy elvágják az ingerület egy útját, a sziv automatikusan keres egy másikat, valószínűleg jobbat.
Kérdésem, hogy ez a műtét, ugye nem mellkasi felnyitással működik, és mennyire veszélyes? Altatják közben a beteget? Nagyon aggódom a hugom miatt, még olyan pici. Normális ez, hogy 15 évesen ilyen gondja van? Azt mondták neki,a műtét után 3 hónappal tánvolhat újra.
Válaszát nagyon várom és jk,,köszönöm:
Antónia


Kedves Antónia!
A hugánál minden bizonnyal egy úgynevezett járulékos köteget inaktiválnak, amely hajlamosítja őt igen gyors szívveréssel járó, és ezáltal akár keringési komplikációkat is okozó rohamokra. Ez veleszületett eltérés, tehát nem csoda, hogy 15 éves korban panaszokat okoz. A járulékos köteg megszüntetése radiofrekvenciás ablációval (meghatározott frekvenciájú energia kibocsátása a szívbe vezetett katéter elektródán keresztül). Tehát nem jár a mellkas felnyitásával, alacsony a veszélyessége, a hatékonysága közel 100%, az altatásról nem tudok pontosat mondani.

Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

propranolol  2010. október 8. 12:56   #189 

Tisztelt Doktornő!
Különböző farmakonok szívfrekvenciára kifejtett hatásait tanultuk, amikor a propranololhoz értünk. A tanár elmondta, hogy igaz, hogy a gyakorlati jegyzet azt írja, hogy alkalmozzák a propranololt a klinikumban, de valójában ma már csak kutatásokban, experimentálisan alkalmazzák. Azért, mert igaz, hogy a szívfrekvenciát csökkenti, de bronchuskontrakciót okoz és ez asztmánál nem előnyös. Helyette béta-blokkolókat alkalmaznak.
Ezen én meglepődtem, ugyanis szedek Huma-pronolt már több éve magas pulzusszámra, aminek a hatóanyaga propranolol-hidroklorid. Anno még azért ezt írták fel, mert állítólag neki a legkevesebb a mellékhatása. Asztmám is van, szedek is rá gyógyszert.
Doktornő szerint mi az igazság, most alkalmazzák a propranololt klinikumban vagy nem?
Ha más gyógyszert tetszik ajánlani ezek fényében, legyen szíves írja meg! Köszönöm!

egy orvostanhallgató


Kedves orvostanhallgató!
Igaz, hogy már évek óta nem szerepel korszerű gyógyszerként a propranolol, éppen az említett mellékhatások miatt. Nem tudom, tanult-e már gyógyszertant, de mostanában a korszerűbb selectív beta-blockolók közül szoktunk gyógyszert választani, a konkrét javaslatot illetően inkább forduljon kezelőorvosához.


Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

bicuspidális aorta billentyű  2010. október 8. 12:40   #188 

Kedves Doktornő!

Kislányunknat 6 hónapos korában a gyerekorvos szivzörej miatt további vizsgálatra küldte. SzivUH-n megállapitották, hogy bicuspidális billentyűje van. Visszarendeltek kontrollra 1 éves korában.
A doktornő ugyan pár szóban elmagyarázta hogy ez mit jelent, de megmondom őszintén annyira ideges voltam, hogy csak nagyvonalakban emlékszem rá.
Kérdésem az lenne, hogy ez mit jelent, jelenthet-e ez bármilyen hátrányt (pl későbbiekben nem sportolhat) igényel-e bármilyen teendőt?
Most már elmúlt 1 éves, mozgékony baba, de nagyon aluszékony és a szeme alatt "karikás" egy kicsit.
Kérdésem még az lenne, hogy ha férjemnél és nálam is mitralis prolapsus diagnosztizáltak, (de nem foglalkozunk vele,nem szedjük a concort sem) ez öröklődhet-e, ill összefüggésben lehet-e kislányunk bicuspidális billenytűjének kialakulásával?

Válaszát köszönjük szépen!


Kedves Kérdező!
A bicuspidalis aorta billentyű azt jelenti, hogy a szokásos 3 helyett 2 tasakja van a billentyűnek. Emellett lehet billentyűszűkület vagy egyéb eltérés is. Említi levelében, hogy a doktornő visszarendelte kontrollra, azt javasolom, menjen el, és az újabb vizsgálat lelete alapján a vizsgáló doktornőtől kérjen felvilágosítást az aktuális állapot és a további teendők tekintetében.
Zárójelben: az önök mitralis prolapsusa minden bizonnyal független a kislánynál talált eltéréstől.

Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

magas vérnyomás  2010. október 8. 11:57   #187 

T.Doktor Nő!
A magas vérnyomás,ha csak időnként jelentkezik 145/80hgm,inkább csak feszültség esetén, akkor indokolt-e gyógyszeres kezelés?Elegendő-e félóra különbséggel mért érték alapján Nebilet tabletta felírása ,reggel fél adagolással.A gyógyszer nagyon levitte a vérnyomásomat 100/60hgm,így nem szedtem tovább.Pár hónapig nem volt semmi problémám,de az elmúlt pár napban fájt a fejem,ami jellegét tekintve más volt,mint egy frontos fejfájás,megint 145/83hgm volt a vérnyomásom.Kérdésem a következő :a háziorvosomat keressem fel, mert ez már gyógyszerelést kíván?Milyen összefüggés van a feketekávéfogyasztás és a magasvérnyomás között?Két kávét iszom naponta,mert különben fáj a fejem.Válaszát előre is köszönöm.

Zsuzsa


Tisztelt Zsuzsa!
A magas vérnyomást akkor is komolyan kell venni, ha csak időnként jelentkezik, vagy csak időnként észleljük. A mindennapi életben ismételten előforduló vérnyomásemelkedés figyelmen kívül hagyása több bajt okozhat, mint a gyógyszer mellett alacsony-normális 100/60 Hgmm-es érték. Pontosabb képet lehet kapni a vérnyomás viselkedéséről kivizsgálás (24 órás monitorozás, ABPM) során, ez megmutatja, hogy milyen a vérnyomás, amikor esetleg éppen nem mérnénk. A kávé egyébként erősségétől függő mértékben emeli a vérnyomást.

Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

?  2010. október 8. 11:17   #186 

Kedves Doktornő!

Tudna ajánlani nekem természetes baktérium-gomba-vírusölő szert?
Nem merem használni a grapefruit mag cseppet, mert felmaródott a nyelőcsövem (reflux). Vagy használhatom reflux esetén? Ökonetes nem keserűt szoktam használni)

Válaszát előre is köszönöm.


Kedves Kérdező!
Sajnos nem rendelkezem tapasztalatokkal a homeopatias szerek területén, azt javasolom, hogy forduljon ennek a területnek a szakemberéhez.

Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

baba  2010. október 8. 11:15   #185 

Kedves Doktor Nő!
Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz,hogy 3. gyermekemmel vagyok terhes a hatodik hónapban járok,29 éves vagyok.
Két éve kivizsgáltak,szívultrahang,holter......és mitralis prolapsust találtak,A kérdésem az lenne,hogy ezt befolyásolhatja-e a terhesség vagy oda kell e valamire figyelnem.
Ha teszek veszek légszomjam lesz,néha beleszúr, és elég szapora pulzusom,olyan dolgoktól ami eddig meg sem kottyant.Nem vagyok túlsúlyos 62kg vagyok 55-ről indultam.
Előre is köszönöm válaszát.Hajni


Kedves Hajni!
Bizonyára említették akkor, amikor a mitralis prolapsus diagnozisát megállapították, hogy időszakos szívultrahang ellenőrzés szükséges, mivel ehhez a mitralis billentyű elégtelensége társulhat. Ezért és újkeletű panaszai miatt is kardiológiai kontrollvizsgálatot javasolok.


Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

Evelin  2010. október 7. 22:31   #184 

Tisztelt Doktornő!

20 éves lány vagyok, és gyakran enyhe nyomást érzek a szívem környékén. Tényleg nagyon enyhe, ha nem figyelek, fel sem tűnik, de ha odafigyelek rá, akkor mindig ézek valamit, nem fáj, csak érzem, hogy ott van. Nagyon meg vagyok ijedve, nem tudom mi lehet ez. Emellett államdó orrdugulásom is van gyerekkorom óta, allergiavizsgálaton még nem voltam, mert tartok a vérvételtől. Rhinospray orrspray-t használok több, mint két hónapja, pedig tudom, hogy nem szabad ilyen hosszú ideig alkalmazni, de kénytelen vagyok, mert nem tudok úgy elaludni, hogy nem kapok levegöt. Ön szerint mi lehet a bajom, milyen kivizsgálást javasol?
Köszönettel: Evelin


Tisztelt Evelin!
Panaszai nem utalnak szervi szív-eredetre, ha olyan enyhe, hogy tevékenységében nem gátolja, ne foglalkozzék vele. Az orrdugulás miatt gégészeti vizsgálat javasolt.

Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

Aggódó anyuka  2010. október 7. 18:30   #183 

Tisztelet Doktornő !
Kislányom (8 éves lesz januárban )miatt írok Önnek, most értünk haza a szívultrahang vizsgálatról , s meg kell mondjam , nagyon megijesztett a vizsgálatot végző doktornő .
Diagnózisunk : Az aortabillentyű veleszületett szűkülete Q2300
valamint
javaslat carotis Doppler UH vizsgálatra mert : a nyaki erek kilépésénél a carotis communisnál turbulencia látható . Vélemény : Obs. valv. aorta sten gyanújával .

Kérdeztem tőle , ez mit jelent , de azt mondta , amíg NEM BIZTOS , nem mond semmit , hogy mi a teendő .
Menjünk erre az ultrahangra , s ott kiderül , jól látta -e.

Kérhetném Öntől , írja le nekem , mit jelent mindez ?
Ha kell , leírom majd a többi adatot is , ami a kezelőlapon található!

Előre is köszönöm !!!!

Anyuka


Tisztelt Anyuka!
Kislányánál a szívultrahang vizsgálat során az aorta (főverőér) billentyűjének szűkülete merült fel, a kiegészítő carotis (nyaki arteria) ultrahang vizsgálata segít abban, hogy megállapítható legyen a pontos anatómiai helyzet.
Jelen pillanatban ez egy kóros állapot gyanúja csak, a további vizsgálatok fogják tisztázni, hogy fennáll-e egyáltalán és ha igen, akkor enyhe vagy kevésbé enyhe az eltérés.
Semmiképp se aggódjék, de mindenképp tisztázni kell a helyzetet.



Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

Erika  2010. október 7. 17:56   #182 

Kedves Tarján Doktornő!

Tizeves lányonál harom éve mitralklappenprolapsust és mitralinsuffizienz grad I -et állapítottak meg. A mostani legfrissebb vizsgalatok eredménye mitralinsuffizienz grad II és a bal pitvar kismértekű megnagyobbodása. Fél év múlva kontrollra kell menni, és ACE gátló adását tervezik a pubertas befejeztéig előreláthatólag.
Kérdésem az, hogy a gyermek ill. a szív növekedése miatt számítanunk kell e további rosszabbodásra? Hallottam Q10 coenzym, B vitamin komplex és magnézium adásáról szívbetegek esetében. Adhatók e ezek a gyermeknek, ill. varhato e a Q10 adásától hogy a szív állapota stabilizálódik? (Ha igen,a Q10 adagolásában is kérném a tanácsát.)
Köszönettel: Erika


Tisztelt Erika!
A mitralis prolapsus következtében jelentkezhet a mitralis billentyű elégtelensége, az ECHO-kontroll éppen azt hivatott ellenőrízni, hogy ez az elégtelenség fokozódik-e, szükséges-e gyógyszeres, esetleg sebészi beavatkozás. A kérdezett készítmények szívbetegségben való alkalmazásáról nincs tapasztalatom, javasolom, kérdezzen meg homeopatias szakembert, de semmiképp se helyettesítse ez a kardiológiai ellenőrzést-kezelést.

Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

emm  2010. október 7. 17:47   #181 

Tisztelt doktornőmeleg égő alhsi fájdalmaim miatt irtam önnek ma megiint vioszamentem az urulógiára de az urulógus azt mondta hogy ő részéröl lezárult akezelés mármint amellékheregyuladásom meggyógyult az alhasi égő érzésekkl ő nem tud mit kezdeni .Elmentem hát a körzeti dokomhoz és felirt rá valami homeopátiás szert acidum arsenicosum anhydricum 9 ch . ön szerint doktornő ez milyen jelegű gyógyszer ez a homeopátiás teRmék? Ez valami természetudományi csodaszer ilyen kuruzslféle? mert ezt receot nélkül vettem ön szerint ez használhat? önnek volt már hasonlóval tapasztalata? válszát köszönöm


Tisztelt Kérdező!
Sajnos, ezen a területen nincs tapasztalatom, javasolom, hogy forduljon homeopathias szakemberhez.


Üdvözlettel
dr Tarján Zsuzsa

előző oldal  8 9 10  11 12  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!