orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Hornyák József

Dr. Hornyák József válaszol

Dr. Hornyák József

ortopédia szakorvosa, traumatológus szakorvos, transzfúziológus szakorvos

előző oldal  10 11 12  13 14  következő oldal
Miklós  2009. december 15. 17:24   #240 

Tisztelt Dr Úr!
Már lassan 2 éve hogy visszatérő fájdalmam van, a jobb láb 1-es és 2-es lábujjamnál és a talpi részen begyullad , kipirosodik. Rendkívül erős fájdalmam van, amit néha hidegrázás és hőemelkedés is kísér! Egyre sűrűbben jelentkezik a fájdalom most már havonta, ami 7-8 napig tart. Már voltam orvosoknál. Körzeti orvos beutalt a reumára ahol csak ránézett az orvosnő és megállapította hogy lúdtalpam van. Én közöltem vele hogy most csináltattam a Pedikom Kft- nél számítógépes vizsgálat alapján talpbetétet. Ő azt mondta menjek az ortopédiára. Ott újabb időpontot kaptam. 2 hónap múlva. Most már nem bírtam tovább a fájdalmat és a körzeti orvosomat a laborba küldött köszvényre gyanakodva és mondta hogy menjek el a sebészetre is.
Labor eredményem: Feh. vérsejtszám 11.4,Neutroph,77Lympfocita 17, vvt 4,4,Hematrokrit, 40.1 Sz vas 4,3 Gamma Gt 60, triglicerid 1,95, húgysav 396,C- reakt protein 12,2. Rtg lelet:Az I-esmetatarsus fejecsében arthosis cysta. Az interphalangealis rések szűkebbek.
Status: Pes planus. jobb oldalon. I MP izület duzzadt.
Alkalmazott ter.Thermoplast betét.
A sebész szerint a cysta az oka a fájdalomnak amit meg kell műteni , az ortopéd orvos szerint köszvény és annyit mondott ne egyek húst. Megjegyezni kívánom 56 éves 176 magas 72 kg vagyok és építőiparban dolgozom gépen. Az étkezésemre figyelek, délig gyümölcsöt eszek, és nem eszek zsírosat, füstöltet csak elvétve. Nagyon dúrva és sértő stílusa volt, van. Kijelentette ha a sebész tudja mi a baj, minek küldött oda? Minősíteni nem kívánom az ilyen Orvosnak nevezett embert! Csak azt tudom hogy nagyon fáj a lábam és nem tudom mit tegyek ? Hova tovább? Kérem önt ha tud segítsen!


Kedeves Miklós !
A panaszai gyulladásra utalnak ,ami lehet akár egy gyulladt atheroma,vagy köszvényes csomó.Alapos kivizsgálás és sz.e. műtét amit megoldásként el tudok képzelni.
Dr.Hornyák József

gerinc  2009. december 15. 17:21   #239 

Tisztelt Dr.Úr!
Szeretném megkérdezni,hogy a következő MR eredményen mit jelent és veszélyes-e a haemangioma?A Th XII-es csigolyában egy kb.22 mm-es legnagyobb átmérőjű szabálytalan alaku,a T1 súlyozott felvételeken vegyes,a T2-n magas jelintenzitásu képlet látható.a lumbalis csigolyák szerkezete megtartott.Porckorongok víztartalma szabályos.Előboltosulás nem látható.Vélemény:discus hernia nem igazolható.A Th XII-es csigolyában lévő elváltozás haemangioma,esetleg chogoma lehet.Jav.kontrasztanyagos MR vizsgálat erről a régioról.
Van-e veszélye az érgomolyagnak?És mi az a chorgoma?Veszélyes?
Válaszát előre is köszönö m szépen! Üdvözlettel:Mónika


A haemangióma általában nem különösebben veszélyes.
Gerincben igen ritkán található.
Javaslom forduljon gerinspecialistához,mert nekem ezen a téren nincsenek tapasztalataim.
Dr.Hornyák József

gerincfájdalom  2009. december 14. 17:09   #238 

Tisztelt Dr. Hornyák józsef!

Megköszönöm az előző válaszát!
Bocsásson meg,de egyet meg szeretnék még kérdezni: a gerincspecialista mivel/milyen kezelésekkel tud többet,mint egy ortopéd szakorvos? Más kezeléseket alkalmaz?


Részben más kezeléseket,ha szükséges speciális műtéteket.És ő nem csak az általános ortopédiával foglalkozik,hanem szinte kizárólag a gerincproblémákkal.Ezért tud többet tenni.
Tisztelettel:Dr.Hornyák József

gerincprobléma  2009. december 14. 16:50   #237 

Tisztelt Dr. Hornyák József!

27 éves nő vagyok. 4 éve mindennapjaimat keserítik meg a hátfájások. Minkét oldali lealsóbb bordám érzékeny nyomásra. A gerincem is nyomásra, ütögetésre is fáj. Előrehajolni csak fájdalmakkal tudok.
Kivizsgáltattam, megröntgeneztek: Scheuermannt találtak.
Kaptam: 10x10 interferenciát + Brexin tbl-t. Egyik sem használt.
Visszamentem: kaptam 10x10 massázst + Rantudil retard caps-t. Ez sem használt.
Újra visszamentem: gyógytornát írt fel legutóbb az orvos. oda keztem el járni,de valahogy ez sem bizonyult elégségesnek.
Mondja meg legyen szíves a Tisztelt Doktor Úr, hogy mit tegyek? elég elszomorító ,hogy fiatalon az embernek az élete fájdalmakkal legyen tele...
Ön szerint mi a kielégítiő megoldás a Scheuermann-ra,mert eddig nem sokat értek a kezelések?megoldást kell találni,mert ez így tarthatatlan.

Előre is köszönöm: Timea


Kedevesw Timea !
A M.Schauermann néha nagyon makacs fájdalommal jár együtt.Kezelése sem könnyű.Javaslom próbáljom keresni egy gerincspecialistát.Ő reményeim szerint biztos fog tudni segíteni.
Jobbulást kíván:Dr.Hornyák József

Gabyca  2009. december 14. 16:46   #236 

Kedves Dr.Úr! Én írtam önnek a csuklómmal kapcsolatban,ma voltam a traumatológián a klinikán,hát 4 órát vártam mire sorra kerültem,és csak annyit mondott hogy türelem ,és fáslizzam tovább.:S. Na kicsit ideges is lettem,mondtam neki hogy ez a sajkacsont törés lehetőségét,de azt mondta biztos nincs eltörve semmi,mert a 2 hónappal ezelőtti rtg teljesen negatív.:S És még csak meg sem röntgeneztette most. Magyarul "leszarják". Elnézést a kifejezésért,de nem tudom most mit csináljak? Rtg-re időpontot február 15.-re kaptam:( Hagyjam rá,vagy arra gondoltam hogy valami magánrendelésre elmennék,ott talán foglalkoznak is az emberrel. Kár,hogy a Dr. Úr,ilyen messzire lakik,elmennék önhöz mert szimpatikus,és kedves.:) Válaszát előre is köszönöm! Gabriella Szeged.


Kedeves Gabyca!
Én keresnék az Ön helyében egy magánrendelőt,még ha drága is és mindenképpen most is megröntgeneztetném a sajkacsontját+ a csuklóját.Ha törés nem is látszik a felvételeken ,csontszerkezeti eltérés kiderülhet,ami akár Sudeck dystrophia is lehet és speciális kezelést igényel.
Remélem mihamarabb sikerül kideríteni a panaszai okát,és eredményes gyógymódot találni a panaszaira.
Dr.Hornyák József

Érdeklődő  2009. december 14. 16:41   #235 

Tisztelt Doktor Úr!

Tíz hete sarokműtétem volt, (Zadravecz-féle), s a kezelőorvosom szerint már teljes testsúlyomat használva kellene terhelnem, ha nem is folyamatosan. Hát ez nem megy, nagy fájdalmat okoz, a boka, a lábfej erős vizesedésével, sőt a lábszáram is duzzadt.
Csak kevéssé tudok ránehezedni, két mankó használatával.

Tudom, h látatlanban nem lehet igazán korrekt választ kapnom, de azért kérnék véleményt:

1. a dagadás ugyan reggelre leapad, de már kis terhelésre 1-2 óra alatt igen vizes lesz, kell -e

fáslit használnom (tanácsos-e),s ha igen meddig? Ez a jelenség az állapot velejárója, s számíthatok-e lassú javulásra.(nem nagyon érti a dokim, miért fáj, az rtg leletek szerinte nem indokolják. de sajnos nem bírom elviselni a fájdalmat. Nem élvezem a sántikálást, nem a hobbim.:))

2. A műtét alkalmával használt három db spong. csavar majdani kivételével kapcsolatban
(s általában)m mi a gyakorlat? Azért kérdezem, mert a kezelőm (ha nem okoz allergiás reakciót, ill. gyulladásos folyamatot), nem javasolja eltávolítani.( nem titánium, ), arra nem futotta a kórháznak....

A csavarok kivétele egy újabb hosszú felépülés?(Már ha járok újra valaha)


S végül a clexan inj. használata meddig javasolt, mi alapján lehet meghatározni?(egy hete vagyok gipsz nélkül)



Köszönettel


Kedves érdeklődő !
Egy sarokcsont csavarozás után még korainak érzem ,hogy a csavarkivételre gondolhasson.A Clexan injectiót mindaddig használnia kell,míg kezelőorvosa ki nem zárja egy localis thrombosos lehetőségét.Javaslom feltétlenül keresse meg az operáló orvosát egy kontrollvizsgálat és RTG végett.
A lábon keletkezett sérülések,műtétek után Sudeck dystrophia is kialakulhat,ami speciális kezelést igényel.Ha az említett elváltozásokat kizárták,javaslom a fokozatos -óvatos terhelgetést és egy zselés talpbetét,vagy egy szilikonos sarokemelő viselését.De legjobb lenne ezt is a kezelőorvosával megbeszélni.Így látatlanban ,vizsgálat nélkül nehéz eldönteni mi az oka a panaszainak,és mi segíthetne leggyorsabban meggyógyulnia.
Jobbulást kíván:Dr.Hornyák József

gerinc-és talpfájdalom  2009. december 13. 08:59   #234 

Tisztelt Doktor Úr!

Két hónapja szültem a második fiamat. Az egész terhességem alatt sokszor fájt a hátam, az ágyéki csigolyám, sokszor még sugárzott is a jobb lábamba a fájdalom. Igazság szerint 20 kilót híztam, amiből még van rajtam 14 kiló felesleg. Okozhatja ez a súlyfelesleg a hátfájdalmaimat? Pár napja ráadásul még a jobb talpam is elkezdett fájni, ami eddig ismeretlen volt, sosem fájt. Ennek lehet köze a gerinchez? Mit tegyek, Főorvos Úr? Van okom aggodalomra, hogy a gerincemmel valami nem stimmel? Végezzek speciális gerinctornát? Válaszát köszönöm: Korcz Anita


A terhességet nem véletlenül nevezik másállapotnak.Sokminden megváltozik a kismama szervezetében.Változik a gerinc állása és tehereloszlása emiatt lehet hátfájdalma.
A lábát meg kellene nézetni ortopédián,mert lehet,hogy lúdtalpas,és ez betéttel jól korrigálható,ráadásul a gerinc egyenletesebb terhelését is elősegíti,ezálta a gerincpanaszait is megszünteti.És a + kilóktól majd jó lenne fokozatosan megszabadulni.
Tisztelettel:Dr.Hornyák József
Ui:Gratulálok a második babájához.Jó egészséget mindannyiuknak!

térd fájdalom  2009. december 13. 08:25   #233 

Jonapot : Azt szerretném kérdezni hogy ez év ben volt már 2 mütétem a jobb térdemen porcleválás és térdkalács szétcsuszásával és ez a mütét mindketö ASC vel történt : Sajnos ugyan ugy fáj az egész térdem mint elöte és most voltam egy ortopéd orvosnál ö meg egy denks mütétet javasol mivel szétvan menvel megit a térd kalácsom kérdezni szeretném hogy ez a mütét mijen lefojásu . leirom a rtg-nek az eredményét Mind két csipöizülti rés szükebb peremeinmérsékelt csöszerüarthosis van : A jobb térdizületben kisfoku arthrosis elváltozások vanak.Az izületi rés megtartott.A bal patella 3 mm-t lateralisalt ezek mit jelentenek és mijen mütét a Denks válaszát elöre is köszönöm Irén


A Denks műtét a térkalács csombcsonti ízfelszínére való rányomódását csökkenti ,a patella helyzetét normalizálja és ezáltal csökkenti a fájdalmat,és lassítja a patella ízfelszín további károsodását.Ez általában átmeneti megoldás,de éveket lehet vele nyerni egy esetleges protézis beültetés előtt.(Sőt lehet,hogy élete végéig biztosítani tudja a további rosszabbodás megállítását ).
A protézis sem örökéletű,ezért ha lehet előtte más beavatkozásokat végeznek,hogy későbbi időpontra toljuk ki a protézis műtétet,és ezáltal a beültetett protézis tovább kitartson(későbbi életkorban kelljen esetleg majd cserélni, ha szükséges ).Nem mindegy,hány éves korban kap valaki protézist.A legideálisabb az lenne,ha az 50-60-as életévekre sikerülne kitolni a beültetést,mert akkor az már várhatóan élete végéig panaszmentes térdet eredményez.Természetesen fiatalabb korban is lehet protézist beültetni,de ilyenkor nagyobb az esély arra,hogy legalább egyszer majd ki kell cserélni.Ez mindenkinél más és más időpontra esik,a térd állapotától függően..
Üdvözlettel:Dr.Hornyák József

kérdés  2009. december 12. 18:14   #232 

Jó napot!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ön szerint nem " ciki " megkérdezni egy ortopédust egy műtét elött, hogy csinált e már ilyen műtétet vagy hogy mekkora a tapasztalata?

Válaszát köszönöm



Ne tegyen ilyet,mert azzal megsérti.Minden operáló orvos átélte azt,amikor kezdőként adott műtétből az elsőt csinálta,de mindig egy tapasztalt kolléga felügyelete mellett,aki segített,hogy minden klappoljon.Aztán szép lassan egyszerre csak már gyakorlott operáló orvossá válik az évek során,és szakorvosként már majd ő segíti a fiatalabbakat.
Legyen nyugodt,és bízzon az orvosában.
És mégegyszer : ilyet semmi szín alatt ne kérdezzen !Ne bántsa - ne sértse meg az orvosát.

j76  2009. december 12. 18:08   #231 

Doktor úr, 33 éves férfi vagyok, állandó alacsony vérnyomással. Mit tud ajánlani hogy ne szédelegjek? Kávé kicsit megemeli, de 105-110/50-60 körül szokott lenni.


Kedves j76 !
Ha ennyi vérnyomással szédül.az nem jó.Ki kellene vizsgáltatnia magát belgyógyészaton.
Nagyon sok olyan embert ismerek,akik 90/60-as vérnyonással tökéletesen érzik magukat,és azt sajnálják,hogy az alacsony vérnyomásuk miatt nem adhatnak vért,pedig amúgy tökéletesen egészségesek.
Én inkább kávé helyett a hagyományos tea fogyasztását ajánlanám.A tea alkaloidja a tein igen jó vérnyomásemelő és szájon át is jóval több folyadék ketrül be a teával a szervezetbe,mint fél decinyi feketével.
Szép estét kíván:Dr.Hornyák József

Gabyca  2009. december 12. 08:55   #230 

Kedves Dr.Úr! Ismét visszatért.:)) Én lennék a motorbalesetes lány aki 2 hónapja bukósisak nélkül motorozott.-.- Ebből a problémából adódóan lenne egy gondom. Ugye ez 2 hónappal ezelőtt történt,és ugye akkor a bal kezemre is ráestem,azt ott meg rtg-ték de törés nem volt. Az lenne a nagy bánatom hogy a kezem a csuklóm,még mindig nagyon fáj azóta is,hiába a fáslizás,és kenőcsök. Egy kicsit meg is van dagadva.:( Azt szeretném kérdezni,hogy most mit csináljak,menjek -e vissza a traumatológiára megnézetni,ugyanis egy ismerősöm férje is igy járt,nem foglalkozott vele,és az lett a vége hogy majdnem le kellett vágni a kézfejét.:O ,ugyanis a gyulladás ráment neki a csontszövetre.:( Végül csak megoperálták neki. Kedves Dr. Úr most mit tegyek? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Gabriella.


Kedves Gabyca !
Mindenképpen menjen vissza az orvosához.A csulón van olyan törés,ami az első felvételeken nem is látszik,csak 7-10 nap után ,speciális beállítású felvételeken.Én nem gyulladásra gondolok,hanem egy sajkacsonttörésre,amit kezdetben nem vehettek észre,és az sajnos spontán ritkán gyógyul kezelés nélkül.Még műtét lehetősége sem zárható ki a gyógyulása érdekében.
Tisztelettel:Dr.Hornyák József

mozgásfejlődés - fura fejtartás  2009. december 11. 18:49   #229 

Tisztelt Doktorúr!

8 hónapos kislányommal kapcsolatban kérném a véleményét.
Ön szerint normális jelenség az, h ha hason fekszik, a fejét csapkodja bele a szőnyegbe, padlóba? (úgy mintha bólogatna). Idáig szépen tartotta a fejét hason is, de mostanában mintha nem birná tartani és igy bólogat. Már többször előfordul ez egy nap alatt.

Másik kérdésem, h még egyáltalán nem kúszik 8 hónaposan és nem is ül.
Ön szerint ezeknek a tevékenységeknek, pl mászás, kúszás, ülés mi a legkésőbbi időpontja amig be kell indulniuk? Mikortól kell már aggódni emiatt, mert kóros?

Utolsó kérdésem, h van-e olyan torna, mozdulatsor, amivel a baba kommunikációját lehetne fejleszteni - uis elég keveset gagyog. - lehet h ez már nem az Ön szakterülete, de hátha mégis tud hasznos tippet, információt adni.

Köszönettel
Ágnes







Kedves Ágnes ! Javaslom forduljon gyermekorvoshoz ill.nem ártana ortopéd szakrendelésen sem megvizsgálétatni a gyermeket.
Remélem ez csak valami átmeneti probléma lesz,de a vizsgálatok többet fognak tudni kimutatni.
Üdvözlettel:Dr.Hornyák József

térd porc  2009. december 11. 18:46   #228 

Üdvözlöm! 28 éves férfi vagyok, és azért írok, mert volt 1 teljes medialis meniscus eltávolítás a jobb térdemben. A kérdésem az lenne, hogy a térdem felépülés után lehet-e olyan mint volt? Csak hobby szinten sportolok, de álló munkát végzek, és tartok tőle hogy nem fogok tudni úgy dolgozni, mint előtte!!! Ill, általában mennyi idő egy ilyen műtét után a felépülési idő? Válaszát előre is köszönöm!!!!


Válasz térd porc jeligére
Nagy valószínűséggel lehet olyan a térde a gyógyulás után mint korábban volt.Arthroscopos műtét esetén ez általában 3-4 hét,nyílt feltárásból végzett műtét esetén kb.az artroscopos beavatkozás utáni duplája a várható teljes gyógyulás.
Üdvözlettel:Dr.Hornyák József

mária  2009. november 21. 23:15   #227 

Tisztelt Dr Úr!
Mindkét lábam második ujján fájdalmas "megvastagodás" látható. Oldal nyomásra különösen az izületnél fáj. Mi lehet az oka? Pár éve műtötték a bütykeimet.Ősszefüggés lehet, illetve elképzelhető hasonló csontkinövés ezeken a helyeken is?(Érzetre, kinézetre arra tudnám hasonlítani.)
Köszömöm válaszát: Mária


Kedves Mária !
Valószínűleg egy harántboltozatsüllyedés miatt kialakult kalapácsujjdeformitás amit észlel,de ezt ortopéd szakrendelésen meg kellene vizsgáltatni,mert lehet,hogy operálni kel.
Tisztelettel:Dr.Hornyák József

utazás  2009. november 21. 23:12   #226 

kedves dr úr


sajnos olyan a munkám ami miatt sokat kell cipekedni ,pakolni,Ön szerint a sok hajolgatás automata gerincsérvhez vezet? vagyez mitöl függ ?



Nem feltétlernül.A gerincsérv kialakulása összetett folyamat,és egyéni alkat függvénye,kinek milyen gyorsan és milyen terhelésre mennek tönkre a porckorongjai.

fájdalom  2009. november 21. 07:51   #225 

Tisztelt Dr. Hornyák József

Jó napot! Erika vagyok. Tegnap este írtan Magának "fájdalom jeligére".Akkor legyen oly kedves mondjon alternatívát, hogy a Schauermann-os egyéneknél mi az, ami be szokott válni?
A másik kérdésem konkrét: Gerincspecialista ,amit Ön említett, mivel tud többet és mivel tud jobban segíteni a Schauermann-on mint egy ortopéd szakorvos? Lehet műteni?
De hangsúlyozom nekem a Schauermann nagyon enyhe változata van. Nekem nem domború a hátam ,semmi sem látszik ránézésre. Csak persze a röntgenen és ott is csak enyhe eltérés.

Üdvözlettel: Erika


Kedves Erika !
Vannak bizonyos betegségekben bevált kezelések,amik a legtöbb embernél igen jól hatnak.
A gerincspecialista is ortopéd orvos,de ő az egész életét gerincproblémák megpldásával tölti,így sokkal többet tud a gerinről,annak a speciális kezeléseiről mint bármelyik ortopéd szakorvos.Soha sem az RTG felvételt kell gyógyítani,hanem a beteg embert,akinek az adott, akár minimális elváltozás panaszt okoz!
Tisztelettel:Dr.Hornyák József

fájdalom  2009. november 21. 07:19   #224 

Tisztelt Doktor Úr!

Ön tud olyan ember, akinek Schauermann-ja van ( abból is az enyhe ) és tünetmentes lett?
27 éves nő vagyok és rohadtul fáj a hátam és semmit nem ér az "Istenített konzervatív" kezelés. ÉS semmilyen gerinckopásom sincs csak Schmorl-csomóm...Nem domború a hátam sem. Alig látszik valami a röntgenen mégis piszkosul fáj a gerincem ,nem a hátizomom mert a gerincembe érzem a fájdalmat...Az ilyen embereknél mi a megoldás?Ne m teheti pokollás fiatalon az ember életét "valami" amiről egyrészt nem is tehetek ,másrészt aminek az okát sem tudják...

előre is köszönöm:Erika


Kedves Erika !
Tudok nagyon sok ilyen emberről.Ha azonban a konzervatív kezelés nem használ ,javaslom forduljon gerincspecialistéhoz.Legjobb hely ebből a szempontból,Budán a gerincgyógyászati központ.Oda kérjen beutalót,de javaslom,előbb telefonon egyeztessel előjegyzési időőontot,hogy mikorra menjen.Beutalót padig ortopéd szakrendelelésen kaphat,oda pedig a háziorvoson át visz az út.Tudom ,hogyy bonyolult,de nem mi orvosok talátuk ki.
Mielőbbi gyógyulást kíván:Dr.Hornyák József

szédűlés  2009. november 13. 20:38   #223 

tisztelt doktorúr olyan problémám van fél éve kezdtem el szédűlni voltam rőgenen az kimutata hogy nyaki csigolyánál másfél centis kinővésem van a 7 dik csigolyánál csőrképződés láthato okozhatja e zek a betegségek a szédűlésemet azt ajánloták gyogymaszőrrel maszirosztasam hátam és a nyakam őn szerint ez használhat valamit.egy 28 éves anyuka


Válasz szédülés jeligére !
A leírt nyakcsigolya elváltozása nem okozhat szédülést.
Mielőbb forduljon neurológus szakorvoshoz !!!!!!
Üdvözli:Dr.Hornyák József

Nyáktömlő gyulladás  2009. november 13. 20:36   #222 

Tisztelt Doktor Úr!

2 hete műtötték a jobb térdemet nyáktömlő gyulladással.
A héten kedden vették ki a varratokat, már hajlíthatom,
a zsibbadás elmúlt, de azt vettem észre a varratszedés óta, hogy nem hogy jobb, hanem rosszabb a térdem, feszít,
duzzadtabb,úgy néz ki, mintha egy zsemle lenne a térdkalácsom helyén, nem tudom vízes lehet? 1 hópap múlva kéne csak kontrollra vissza mennem, ön szerint várjam ki, vagy menjek vele előbb vissza az orvoshoz aki műtött? A jegelés jó rá, vagy árt?
Válaszát előre is köszönöm!


Válasz nyáktömlő jeligére !
Ne várjon.A térdében lévő felszaporodott synoviális folyadék feszíti a térdét.Ezt mielőbb le kell csapolni.Mihamarabb menjen vissza az operáló orvosához,hogy lecsapolhassa a térdéből a felgyülemlett folyadékot!
Tisztelettel:Dr.Hornyák József

térdhajlat fájdalma  2009. november 12. 22:14   #221 

Tisztelt Doktor Úr!
19 éves labdarúgó-játékvezető vagyok. Előző 2 hétvégén is 4 meccsem volt ( 2 szombat, 2 vasárnap). Sérülések a bokám nyári szalagmegnyúlásáig szerencsére elkerültek, pedig korábban is rendszeresen sportoltam. Jobb lábamon ezért bokarögzítőt hordtam, amit előző héten fáslira cseréltem, ill. 2 helyen is lejött a bőr a lábamról, ezért nem esett már túl jól a mozgás. Ekkor kezdtem el érezni a bal lábam egész térdhajlatában egy fájdalmat, mely hétközben elmúlt, szombaton viszont már az 1. meccs végén olyan érzés volt, mintha bármelyik percben begörcsölhetne. A járás aznap este, és vasárnap reggel is nagyon nehéz volt, fájt minden lábhajlítás. A másnapi meccseken nem igazán jelentett gondot, de este, ill. hétfőn ,és kedden továbbra is fájt a lépés, a térdhajlat külső szélén éreztem egy függőleges csíkban, és mintha valami kicsit mozgott is volna itt a hajlításkor. Tegnap, és ma / miután pihentettem/ viszont a járás már nem okoz fájdalmat, és enyhe sajgást is csak néha tapasztalok. Ortopédus orvos(okk)al mindenképp meg fogom nézetni, de kiváncsi lennék az ön véleményére is. Traumatológián már jártam vele, de röntgen nem mutatott semmit, és ezután az ortopédiára utaltak.
Köszönettel:Dani


Kedves Dani !
A fájdalmai a térdében túlterhelés következménye lehet.Valószínűleg a meccs hevében a térd külső oldalszalagja is meghúzúdhatott.
Mindenképpen vizsgáltassa meg magát ortopédián!És nem ártana pár hét pihenés.A meccsek előtt pedig egy alapos gyúrás és bemelegítés sem ártana.
Remélem hamarosan elmúlnak a panaszai !
Dr.Hornyák József

előző oldal  10 11 12  13 14  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Sebészet és műtétek témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!