orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szemerédi Péter

Dr. Szemerédi Péter válaszol

Dr. Szemerédi Péter

belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos

kardiológia, angiológia, belgyógyászat

előző oldal  142 143 144  145 146  következő oldal
Hangya  2009. március 27. 22:42   #2880 

56 éves vagyok. Gyógyszerek: Pentasa, Omeprazol, Lavestra, Nebilet. Ismert betegségek: magas vérnyomás, Gerd, diabetes mell, colitis ulcerosa, pollen allergia, nyaki erekben szűkület, gerincen meszesedés. Egy hónappal ezelőtt a CK-érték 659 U/l volt. 1 hét múlva kontroll: CK 768, a CK-MB 741,43. A háziorvos által készített EKG negatív. Azóta voltam kardiológusnál, EKG, UH negatív. Most ismét vérvizsgálat: CK 674, CK-MB 767,2. A háziorvos tanácstalan, mert ilyennel még nem találkozott. De mit tegyek én? Hova forduljak?
Jelenlegi tünetek: kb. másfél éve lábgörcseim vannak, napi 2-Mg-ot szedek naponta, azóta "csak" állandó izomvibrálás van. Fájnak az izmaim, ízületeim, fáradékony vagyok, a szexuál-potencia 3 éve csökken, félév óta csőd, hideg végtagok. A gyógyszerek ellenére a vérnyomás a 110/60 és a 160/110 között változik.
Válaszát előre is köszönöm.


A kérdés az, hogy nem szed-e véletlenül cholesterin csökkentő gyógyszert. Azoknak lehet ilyen mellékhatása . Egyébként izombetegség is állhat a hátterében.

mi várható?  2009. március 27. 22:38   #2879 

Tisztelt Doktor Úr!
Már írtam Önnek pár héttel ezelött TSH,pajzsmirigy kérdéssel kapcsolatban
Röviden:.
TSH:7,32uIU/ml ref.t.: 0,400-4,000
mitrális prol. II.fok.
Holter:Fr:50-180/min.,átlag:91/min.Egy-egy SVES,egy max. 5 tagú SVPT .Sign. STeltérés,kamrai ritm.zavar nem volt.Mindvégig sinus ritm.Gyógyszer: napi 2,5mg Concor
Dagad a nyelvem, kis tejtermelés 2 mellből és a bimbón duzzadt mirigyek(2éve nem szoptatok), menses zavar és fájó peteérés,hideg kezek(35,7-36,5 Cfok a höm.),nagyon fáradékony vagyok, és ha ásítok fáj a torkom(görcsszerű) ,kezem lábam zsibbad,több anyajegyem lett,aluszékony vagyok, memoria ill. erőnléti probléma.száraz a szemem
Normál testalkatu nő(30év) vagyok(169cm és 55kg) két kisgyermek anyukája,sajnos pikkelysömört állapítottak meg pár hónapja(senkinek nincs a családban),könyök, térd , kézfejen.
Gyógyszert csak a concort szedem(napi 2,5mg).Nem vagyok terhes.
Azóta a háziorvos elküldött prolactin vérvételre.Prolactin: 42,9ng/ml ref.t: 1,9-25,0
Ebből mire lehet Ön szerint következtetni?Kizárható az agyalapi mirigy problémája?Mi várható,mi lehet a baj, ha magas a tsh és a prolaktin?
Előre is köszönöm válaszát!
Köszönettel: V.Gabi


Kedves Gabi

Ezt a kérdést további kivizsgálása során meg fogják mondani. Az endocrinológiai szakambulanciára kell eljutni. A legvalószinübb, hogy hypophysis müködési zavar van a hátterében.

Liliom  2009. március 27. 22:34   #2878 

28 éves nő vagyok, vér eredményeim értéke tartományon bellüli, de a vas 35 umol/l. Kérdezném, hogy ez nagyon magas-e, és mi a teendő?


Keresse meg a családorvosát, mondja el neki ezt az eredményt és szerintem először meg kell ismételni a vizsgálatot, mert lehet, hogy ez egy laborhiba következménye !

Zsuzsa  2009. március 27. 22:32   #2877 

Kedves Doktor Úr!
Köszönöm szépen a betalockal kapcsolatos válaszát.
Most egy más tipusú kérdésem lenne.Hetente csak egyszer van székletem,és gyakran puffadok,főleg a tejtől.Ez emésztési vagy anyagcsere probléma?Mitől javulhat a helyzet?
Köszönöm válaszát,szép napot!
Tisztelettel: Zsuzsa


Kedves Zsuzsa

A renyhén müködő belekre általában az a legjobb ha sok folyadékot fogyaszt illetve reggel és este 1-1 pohár joghurtba, vagy kefirbe belekevert 1-2 evőkanálnyi buzakorpa segíthet. Ezzel úgy kell rendezni a székletét, hogy legalább kétnaponta legyen. Persze ehhez normális étkezés is szükséges !

Szúrás  2009. március 27. 22:29   #2876 

Üdvzlöm!
A problémám hasonló, mint amit picit lenteb olvastam, ritkán nekem is szúr a szivem tájékán, a mellem alatt. Izgulós típus vagyok nagyon, és az elmúlt 2 évben híztam is 10-12 kilót, amitől szeretnék megszabadulni most.
Az orvosom most felírt a szúrásra nekem Talliton tablettát. Aztmondta nem a szívem szúr.
Utána néztem a gyógyszernek, és szívvel kapcsolatos betegésgekre, és magas-alacsony vérnyomás esetén írják fel. Nemtudom eldönteni hogy szedjem-e??
Tudom orvos írta, és kérdezte is hogy izzadós vagyok-e, és izgulok-e sokat, és ezek így is vannak. De nemkellett volna elküldenie vizsgálatra, mielőtt felír egy ilyen gyógyszert?
Vagy beszedjem, nemlehet tőle semmi bajom??

Köszönöm a válaszát!!!
Nikolett


Szívgyógyszert csak igazolt szívbetegségre szoktunk adni. Előbb a vizsgálat, utána legyen a gyógyszerelés. A mellkasi panasza szerintem em szív eredetü, de ezt kimondani megfelelő kivizsgálás után lehet.

mónika27  2009. március 27. 22:26   #2875 

Tisztel Dr. Úr!
2001 óta kezelnek inappropriate sinus tachycariaval. Ez alatt a pár év alatt sok vizsgálaton keresztülestem már mire végül Szegeden elismerték, hogy mégis ez a bajom és semmi baj az idegeimmel (egyébként 2007-ig Orosházán vizsgálgattak)! Tavaly decemberben szívkatéterezésem volt a sinus csomóból akartak "elégetni" egy részt de ez sajnos nem sikerült (a vizsgálat során kiderülő részletek miatt az esetleges diafragma paralízis vállalhatatlanúl magas rizikójára való tekintettel difiniatív megoldás nem történt). Ezen a vizsgálaton azért akartam keresztülesni mert nagyon szeretnénk babát és reméltük, hogy így majd lejebb megy a pulzusom ami egyébként ha nem szednék rá semmilyen gyógyszert 130-150 körül mozog. Már szedtem betalocot de azt raynaud szindróma miatt nem szedhettem tovább, aztán jött az izoptin és most a legújabb a prosoralant. Ami egy nagyon jó gyógyszer mert azóta nem dagadnak be az újjaim ami az előbbieknél előfordult de ezel sem lehet gyermeket vállalni, sajna! De azt mondták próbálkozzunk és majd ha terhes leszek leállítják és majd kitalálnak valamit. Tehát most próbálkozunk:) és várjuk a csodát! Csak az a baj hogy két hete nagyon elkezdett fájni a fejem a vérnyomásom nagyon alacsony volt ezért lejjebb vettem a gyógyszert , beszéltem az orvossal azt mondta a gyógyszer nem befojásolhatja a vérnyomásomat igyak sokat és ha nem múlik a panasz a jövő héten be kell feküdnöm. Ők nagyon aranyosak és kedvesek együtt sírun és nevetünk, de semmit nem tudnak erről a gyógyszerről mert itt még nem sokan szedték. Valójában azért írtam le mindent hátha van Önnek valami újjabb ötlete és esetleg ismeri már ezt a gyógyszert esetleg hallott már olyan mellékhatásáról hogy tarkótáji fejfájás, izomgörcs a nyakban és a vállban, szemfájdalom(mintha ki akarnák nyomni) és néha úgy érzem mintha nem ütne a szívem még a lélegzetem is eláll de aztán nagyot dobban és minden ok megint.
Ha van valami ötlete vagy tanácsa nagyon-nagyon megköszönöm!
Mónika


Kedves Mónika
Én azt javasolom magának, hogy a SOTE Kardiovaszkuláris Központ -ban Prof. dr Merkely Béla Tanár Urat keresse megés kérjen tőle segítséget. Ő ennek a kérdésnek egyik legjobb szakértője ! Egy probálkozást megér.
Sajnos ez a gyógyszer okozhat fejfájást és sokféle kellemetlenséget .


Dandi  2009. március 27. 22:16   #2874 

Köszönöm Doktor Úr a gyors válaszát. Örülök,hogy megtaláltam ezt az oldalt,máshol heteket kell várni,mire kapok egy választ vmire!
Egy kérdésem lenne még,(lehet,hogy buta lesz a kérdés)hogy a Concor mellett vitamin készítményeket lehet szedni ugye? Egy biorezonanciális állapotfelmérésen voltam,ahol vitaminhiányt állapítottak meg.(elsősorban B vitaminok).
Köszönöm mégegyszer, és további szép napot Önnek!


Nyugodtan szedheti a Concor mellé a B vitamint. Nem fog összevészni.
Magának is szép napot és jó hétvégét !

Oli  2009. március 27. 22:15   #2873 

Drága Doktorom!
Sajnos elég rossz hír , hogy nagyimat aki 84 éves ma reggel ismétlődő anginával kórházba szállították. A kardiológián az intenzívre került , folyamatos monitorozások alá, valószínűleg zajló infarktus. Nem tudom mi lesz vele remélem a legjobbakat. Ilyen korban mennyi esélye van a felépülésre? Megint rosszabb az Én helyzetem is az állandó mellkasi nyomás és fájdalom újra intenzívebb lett, ma bábszínházba voltam a kicsi fiammal és rosszul lettem ami erős izzadással, melegséggel kezdődött , majd a mellkasi fájdalom követte. Tudom tipikus pánik tünetek , tudom mit kell tenni ilyenkor de a megvalósítása nagyon nehéz , már a "fülemet" fogom és úgy próbálom magam kirángatni az egészből , eddig azt hittem sikerrel. Maximálisan megértem az ilyen problémával küzdőket és le a kalappal az előtt aki saját erőből kikerül ebből az ördögi körből. Kérdezném , hogy az Aszpirin protect 100 mg.-os tabl.-t szedhetem e Én megelőzésként a Seroprán /az van ráírva , hogy fokozott óvatossággal/és a Xanax és a B vitamin komplex mellett? A gyomrom is fáj 4-5 napja , ha eszem akkor is ha nem akkor is . Látod erre a napra is jutott panasz , pedig azt hittem , hogy egyre ritkábban fogunk kommunikálni.
Köszönöm az időt amit mindennap rám és a többiekre szánsz. Sok puszi OLI


Drága Oli

Azt hiszem a nem jó hírek okozzák a problémát. Ilyen idős korban igen veszélyes egy ilyen koszoruér keringési zavar. Szedd a nyugtatót, probálj megnyugodni és elfoglalni magad a gyerekkel és a családoddal. Attól tud az ember megnyugodni. Az Aspirin protectet szedheted, de tök értelmetlen.
Légyszi kapd össze magad, mert bármi is lesz, az élet megy tovább és neked családod van ! Egy kisember van melletted, aki nem ért most semmit, csak érzi a bizonytalanságot és félelmet. Erre is gondolj légyszi !

Köszönöm  2009. március 27. 22:02   #2872 

Jaj DR.ÚR nagyon köszönöm a válaszát a sportról annyit,hogy napi 20 perc szoba bicigli 10 perc leg magik és utána pár perc hasazás,maga szrint ez sok lehet?biciklizés közben felszökik a pulzus lassabban tekerjek a vége fele hogy ne hirtelen essen vissza vagy mindegy?abbahagyom és rögtön jöhet a másik kardiós edzés?A leg magik vagy várjak mindig pár percet a gyakorlatok közt?Köszönöm és még sok év ilyen tartalmas és kiváló munkát kívánok
melinda


Szerintem a biciklizést lassan hagyja el és pár perc pihenés legyen a leg magik és a hasazás között is. Az adag megfelelő.

Pál  2009. március 27. 21:59   #2871 

Kedves Doktor Úr!

Azt elfelejtettem leírni az előző levelemben, hogy 36 éves vagyok és kb 2 éve vannak pitvari extráim, voltam kardiológusnál aki azt mondta semmi bajom ne idegeskedjek és szedjek magnéziumot. Idegeskedni eddig nem nagyon volt okom az extrákat leszámítva, de most, hogy van ez a hát illetve hasi fájdalmaim amik egyébként folyamatosak és nem túl erősek (aludni tudok tőlük), most megint sűrűbben vannak extráim. Ezt is okozhatja esetleg az előzőleg leírt vérkép eltérések?

Üdvözlettel: Pál


Nem , más betegség okozza a panaszokat és a fájdalom, a pihenés hiánya pedig a több extrát.

Pál  2009. március 27. 21:56   #2870 

Tisztelt Doktor Úr!

Három hónap alatt harmadjára vettek vért tőlem, fáj a hasam és a hátam, eddig semmit nem találtak. Voltam uh Gyomor illetve vastagbél tükrözésen, kb egy hónap múlva tudnak fogadni a CT-n. A vérképem mindig normális volt kivéve a Trigliceridet ami 4,5 és 8 között változott. A legutóbbi vérvizsgálaton nézték a Transzferrin szintemet ami 1.40 illetve a Vaskötőkapacitást ami 29.60 a transzferrin szaturáció 76.2, és ennek ellenére a vasam értéken belül van 26.8. Mit gondol mitől vannak ezek a rossz értékek, lehet köze a hát és hasi fájdalmaimhoz?

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Pál


Én elmennék egy lipidológiai ambulanciára, mert panaszai, tünetei nagyon hasonlitanak az I tipusus / essentialis hypechylomicronaemiára / hyperlipidaemiára. Ez az a zsíranyahgcsere zavar, amikor a chylomicron vagy a VLDL nem tud lebomlani rendesen !

Extrák  2009. március 27. 21:53   #2869 

Kedves Doktor Úr!

30 éves vagyok, pitvarfibrillációval először 1999-ben kerültem kórházba. Akkor egy testedzést követően alakult ki tartós pitvarfibrilláció. Akkor 1db Betaloc 50mg-ot és 2 Rytmonorm 150mg-ot szedtem. Ezt később cserélték Concor 5mg-ra. Azóta volt egy defibrillációval visszaállított ritmuszavarom is, mert az kb 12 órája állt fenn. A továbbiakban is kb. átlag 3 havi rendszerességgel volt 3-5 órás pitvarfibrillációm, amit otthon feküdtem ki, nem mentem már kórházba. A pitvarfibrilláció jelentkezésekor egy 150mg Rytmonormot vettem be, majd ha nem szünt meg óránként újra egy 150mg Rytmonormot vettem be addig amíg nem állt vissza a szinusz ritmusom. A furcsa még ebben, hogy gyakran állt vissza úgy a szinuszom több Rytmonorm tabletta után, hogy guggolásból "hirtelen" felálltam - majd a későbbiekben ezt is alkalmaztam a szinuszom visszaállítására. Ezt pl. nem értem, hogy miért hatásos...

Kb. 2 éve ablációm volt és ezt követően, azt az ígéretet kaptam, hogy gyógyszermentes leszek. A Concort továbbra is szednem kellett, de a Rytmonormot elhagyhattam. Azóta volt két pitvarfibrillációm, 4-5 órás, a fentiekkel otthon megszüntettem.

Kontrollra rendszeresen járok, de ha valami hirtelen probléma adódik, nem lehet bejutni az orvosom ambuláns rendelésére (ez aggaszt a legjobban), mert előjegyzés szerint 3-4 hónapot kell várni. Az újból jelentkező pitvarfibrillációmat (és az azt követő naponta jelentkező extráimat is, ami kellemetlen volt, ezért Rytmonorm-mal orvosoltam) említettem már a kardiológusomnak, aki nehezen hitte el, hogy újra kialakult és hogy a Rytmonorm hatásos, mert szerinte rövid hatású gyógyszer. Kezelésnek visszaállította, sőt duplázta a Rytmonormot (300mgx2 naponta!), a Concort Nebiletre cserélte (utólag olvastam róla, hogy ez a két gyógyszerpárosítás nem javasolt, de nekem nem volt vele problémám akkor).

Szép fokozatosan elhagyhattam újra a Rytmonorm-ot és a Nebiletet is napi fél adagra csökkenthettem, örültem, hogy jól vagyok. Viszont mostanában (egy év elteltével) újra volt egy pitvarfibrillációs rohamom, ami 5 órás volt. Ekkor voltam vírusos beteg is és az antibiotikum kikezdhette a gyomromat (legalább is azt hiszem). Naponta vannak extráim, eleinte csak este, de már reggel délután, éjjel is. Nem tudom kipihenni magam, úgy érzem a szívem fáradt, extrákat egy enyhe szívszorító érzés előzi meg és utána, ha már egy-két extrám van, akkor folyamatossá válik (de nem fordul át pitvarfibrillációba). A fekvő pozícióban gyakoribb, de már a nap bármely időszakában is jelentkezik. Evés után - a rossz gyomrom miatt - sok a savam, enyhén puffad a gyomrom (antacidum szokott segíteni) és gyakran kevés ételtől is iszonyatos teltségérzetem tud lenni, ami után általában megjelennek az extrák. Ezek 150mg-os Rytmonorm-mal 15-20 perc alatt megszüntethetők. A Nebiletet megemeltem napi 3/4-re, szedtem magnéziumot B6-tal, amit most Pananginra cseréltem (hátha Káliumhiányom van és azért vanak extráim. Ezt egy napja szedem csak, még nem derült ki, mi lesz a hatása.)

Kérdésem, hogy mit tanácsol, mit tegyek, mert nagyon el vagyok keseredve a jövőt illetően, Párommal most szeretnénk gyereket a közeljövőben, de félek nem fogom bírni az éjszakázást és dolgozni is kell valakinek. Azt sem tudom, hogy jobb lenne, ha a Rytmonormot napi rendszerességgel szedném újra, ha igen akkor milyen adagban? A Nebiletet emeljem fel napi egy szemre? Vagy egyáltalán a gyomromat kellene kivizsgáltatni? (Tavalyi problémámnál pl. nem voltak problémák a gyomrommal, mégis ugyanez volt a helyzet.) A kardiológusom, mint említettem nem elérhető rövid időn belül vagy ha igen, nagyon kevés ideje van és nem tud rám figyelni 100%-osan.

Várom válaszát, és elnézést a hosszú levélért, de hátha valaki másnak is segíthet.

Üdvözlettel:
Gergő


Pedig kedves Gergő csak azt tudom mondani, hogy kérjen időpontot a kardiológusától és beszéljék át ezt a kérdést. Valóban bonyolult a helyzet és többéle megoldás is van. Ezért ezt át kellene beszélniük. Szépen, nyugodtan, türelmesen.

ERATO  2009. március 27. 12:44   #2868 

Tisztelt Doktor úr!

70 éves vagyok. Egy e hónap 13-án lezajlott (és szerencsés kimenetelű) kamrafibrilláció után márc. 19-én ICD beültetését végezték el. Köszönöm, jól érzem magamat (ma lesz a varratszedés, otthon vagyok).
Számomra mindig is fontos volt a rendszeres szexuális élet (megnyugtatott, szellemileg aktívvá tett), ezért nehezen vettem tudomásul, amikor korom előrehaladtával (és talán betegségem jelzései miatt is) zavarokkal kellett küszködnöm. Háziorvosom alapos kivizsgálás után felírta a Viagrát, így minden rendeződött: hol 1/4, hol 1/2 tabletta már segített. Ez heti 2 alkalommal "fordult elő".
A kérdésem: egyrészt nem szeretnék lemondani a szexualitás örömeiről sem, de nem tudom, hogy ICD-vel szabad-e szedni a Viagrát? Vagy a kockázat súlyosabb, mint az így szerzett öröm? Végül a legrosszabb: kapuzárás, mert tilos. Válaszát előre is köszönöm.


Kedves Kérdező

Értem a problémát, de sajnos nem igazán tudok igy válaszolni rá. Az hogy ICD-je van, nem jelenti azt, hogy nem használhat Viagrát. Viszont nem tudom milyen gyógyszereket szed, milyen betegség áll a kamrafibrilláció hátterében és annak prognozisának vizsgálata megtörtént-e ? Ezektől inkább függ, hogy lehet-e használni a szert. Azt tudom javasolni, hogy az ön gondozását és kezelését végző kardiológussal beszélje ezt meg, mert nem lehetetlen az alkalmazása, de ehhez sok egyéb adatot is el kell bírálni. Az ICD a legkevesebb ebben az ügyben.

szívdobogásérzés  2009. március 27. 12:38   #2867 

Tisztelt Doktor Úr!

A kérédsem az lenne, hogy mit kell érteni az alatt, hogy szívdobogásérzés?
Mert néha amikor pihenek, fekszek én is érzem a szívdobogásom! De szerintem ez normális, mert talán minden ember érzi néha! Például néha fekszek az ágyon és szinte hallom ahogy dobog a szívem, meg ha ránézek a mellkasomra, hasamra látom ahogy lüktet. Ez baj??? Vagy mikor kezdődik a baj? Válaszát köszönöm!


A szívdobogást mindenki érzi ha figyel rá. Ha az embert muka közben, vagy pihenés-szórakozás közben megzavar egy pár a normálistől eltérő dobbanás. én akkor beszélek szívdobogásról. Ez sem kóros, mert ez mindenkinél előfordul, de nem mindeki veszi észre. Ezért olyan nehéz eldönteni mikor tegyünk vele valamit és mikor hagyjuk békében.
Ha munkát, a mindennapi életvitelt megzavarja ez a jelenség csak akkor kezeljük, mert a kezelésnek is vannak buktatói.
Szóval amit leír az nem kóros, nem kell vele foglalkozni.

Gyors szív  2009. március 27. 10:46   #2866 

Tisztelt Dr.Úr!

Az normális, hogy 3emelet lépcsőzés után (vagy 25 perc séta után) az pulzusom felugrik olyan 130-150 körülire, és nehezen áll vissza, közben pedig vannak hatalmas extraszisztolék is? (már nem is nagyon merem erőltetni a mozgást, mert annyira kellemetlen nagy, és sorozatos extráim vannak). (25éves vagyok) Ez az edzetlenség jele, vagy valami szívbetegségé? Válaszát köszönöm!


Kedves Kérdező

Az biztos, hogy az elmondottak alapján edzetlenség fennáll. De hogy szívbetegsége is lenne, azt csak mefelelő kivizsgálás után lehet megválaszolni. Kérem keressen fel egy kardiológiai gondozót és saját megnyugtatására vizsgáltassa ki magát.

medrol  2009. március 27. 10:44   #2865 

Tisztelt Doktor Úr!

42 éves nő vagyok. Március 3-án lázas lettem, nem fájt semmim, majd március 5-én a háziorvosom felírta a tavanicot amitől 2 szem bevétele után kiütéseim lettek, majd izületi gyulladásom. Bedagadt a kezem a térdem a lábam. Alig bírtam lábra állni. Ezekre a panaszokra kaptam 3*125 mg solu medrolt utána 3*250 mg solu medrolt.
Az izületi gyulladás elmúlt. Bár ennek az okozójára nem derült fény a mai napig.
Ezek után tablettában felírtak napi 2*4 mg medrolt, melyet a második nap után abbahagytam, mert erős szúró fájdalmat éreztem a mellkasomban, hátamban.Kérdésem az, hogy okozhatta e ezt a medrol és okoz e gondot a szervezetemben, hogy hirtelen abbahagytam, mivel olvastam, hogy fokozatosan szabad elhagyni a szedését.
Válaszát előre is megköszönve,
Tisztelettel:
Henrietta


Kedves Kérdező

Tartós szedése esetén nem szabad csak fokozatosan elhagyni. Lökés kezelés esetén nem szükséges a fokozatosság. Vagyis, ha nagy adagban, max egy hétig szedi akkor elhagyható, de ha ennél hosszabb ideig alkalmazzák akkor csökkentve tanácsos elhagyni. Hogy a Medrolt milyen megfontolásból kapta azt igy levélen keresztül nem tudom megállapítani. A gyógyszernek vannak mellékhatásai amit a kezelés elinditásánál figyelembe szokták venni. Én rheumatológus szakorvoshoz fordulnék a továbbiak megbeszélése és eldőntése végett.

Zsibbadás  2009. március 27. 10:37   #2864 

Tisztelt Doktor úr,
Nemrég irtam önnek, 33 éves vagyok, extráim vannak ill. volt egy éjszakai pauza a holter szerint. Sziv ultrahangon nagyon enyhe mitralis prolapsus, semmi egyéb. A konkluzió az volt, hogy egészséges vagyok, ne törődjek vele, igyhát eszerint próbálok élni most, sikerülget is.
Újabban éjszakánként néha felébredek arra, hogy teljesen elzsibbad a kisujjam, általában a jobb kezemen, ritkán a balon. Érzéketlen, de nem hideg. Tudom mozgatni, ilyenkor 10-20 másodpercig nyitogatom az öklömet, és akkor visszaáll a normál érzés, de amikor felébredek rá, akkor totál érzékletlen, ha a másik kezemmel megfogom, azt az ujjamon egyáltalán nem érzem. Ilyenkor általában hanyatt alszom, tehát nem nyomom el előtte a kezem vagy ilyesmi...
Nemrég elkezdtem sportolni az extrák kapcsán, minden este csinálok fekvőtámaszokat, meg heti 3-szor szobabiciklizek. Nem tudom ennek lehet-e köze hozzá illetve egyáltalán jelent-e valamit az egész.
Kérem adjon tanácsot, csináljak-e valamit, kell-e valamilyen vizsgálat.
Köszönöm,
Zoltán



Kedves Zoltán

Ezek teljesen atypusos panaszok, semmire ne jellemzőek. Az kisujj zsibbadás biztos, hogy valamilyen festülés-nyomás következménye, mert máskülönben nem mulna el. Én azt gondolom árjon ey kicsit. Ha pár nap mulva fokozódnak a panaszok akkor menjen el neurológiára és rheumára.

Emese  2009. március 27. 10:32   #2863 

Kedves Dr!29 éves Nő vagyok és elég gyakra szúr a szivem tájékán vagy pont a két mellem közt középen.Nemrég voltam ekg mivel kismama vagyok ott mindent rendben találtak.Akkor mitöl lehet ez?Annyi rosszat lehet hallani sportolok halnak meg szivinkfartusba egy pillanat alatt......Nem lehet,hogy ez szurás is valami komolyabb elöjele?Pedig nemis idegeskedek....


Kedves Emese

Biztos nem fog meghalni és biztosan nem a szívinfarctus kerülgeti.Egyszzerü mozgásszervi oka lehet, ami a sulytöblettől lehet, vagy a sok izgalomtól.

Kérdés  2009. március 26. 23:48   #2862 

Tisztelt Doktor Úr!

Azt szeretném kérdezni,hogy a pitvarfibrilláció elmúlik-e magától, és mik a tünetei? Kiváncsi


Igen elmulhat magától is. Össze-vissza ver a szív. Szívdobogásérzés, kis terhelésre nehézlégzés és bizonytalan mellkai fájdalom a leggyakoribb tünet.

Petra  2009. március 26. 23:47   #2861 

Kedves Doktor Úr!

Kibuliztam magamnak egy S.O.S időpontot a kardiológiára jövő keddre (nem az a doki lesz, mint a múltkor), remélem, kiderül valami. Nagyon köszönöm a segítségét! Őszinte tisztelettel: Petra


Gyerünk Petra ! Aztán azért írjon !

előző oldal  142 143 144  145 146  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!