orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szemerédi Péter

Dr. Szemerédi Péter válaszol

Dr. Szemerédi Péter

belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos

kardiológia, angiológia, belgyógyászat

előző oldal  199 200 201  202 203  következő oldal
krisztta  2009. május 26. 11:39   #4020 

na haragudj hogy ilyen hülyeséggel zaklatlak de naygon nehéz napjaim élem és még ez a nyamvadt fogfájás is most kellett hogy rámtörjön.köszönöm türelmedet és segitségedet


Most fejeztem be a választ, még nem is olvastad ! Én kommolyan ezt tenném ha neked lennék. Agyilag vagy ki !

krisztta  2009. május 26. 11:38   #4019 

tegnap heveny pulpitisem lett, majd megőrűltem és békéscsabán a gyógyszertárban miután közöltem hogy cocncor cor 125mg szedek felet, nem mertek adni fájdalomcsillapitót, mire hazaértem szegedre nagyon fájt, a fogorvos gyökérkezelte, persze adott fájdalomcsillapitot, jot nevetett hogy nem adtak a gyógyszertárban.dalacint kell szednem.ez idáig ok.most már.csak a gerincem mellett kb 1 hete fáj vmi, és most kitaláltam hogy biztos tüdőembolia:/
de főleg nyomásra fáj, mondjuk az értelmes válasz az lenne hogy rossz a tartásom, sokat vezetek stb de egész éjjel nem birtam aludni mert szorongok.ettől is meg az egész munka a nyakamba szakadt:(


Na látod kedves Krisztám. A panaszok alapja a pulpitis, a sok vezetés miatti hátfájás és az elvégzendő munkától való szorongás. Hát ez nem tüdőembolia. Ezt ugy hívják hiszti : krisztike hisztike ! Irásba adom, hogy nincs tüdőemboliád ! Végezd el gyorsan a melót, aztán irány a strand és ússzál egy nagyot. A hátfájást kilazítja az agyat helyrerakja és aztán legyen egy gyertyafényes vacsora, kényesztetés és .... Meglátod ezután meggyógyul a tüdőembolia !

Édesapa  2009. május 26. 11:32   #4018 

Tisztelt doktur úr!
Édesapám hónapok óta nagyon szenved... A végbél alsó szakaszán 10-15 cm- re égő , viszkető, szűnni nem akaró fájdalmat érez.
Volt gasztoenterológia szakrendelésen, átesett a gyomortükrözésen,ami negítív lett , a végbéltükrözésen babszemnyi polipot találtak, ami szövettanilag hála Istennek negatív lett, aranyare állítólag a szakorvos szerint nincs . A körzeti, kis kórházban gyulladáscsökkentőket írtak fel neki, azt monták nincs semmi baja, a fájdalmat a polip nem okozhatja. Ezzel ellentétben mégis fáj neki , ülni nem tud, járni nincs kedve, kínlódik , fájdalomcsillapítót nem mer szedni, mer ezek a gyógyszerek még jobban tönkre teszik a bélrendszert, és csak ideig óráig hatnak.
Átesett egy prosztatavizsgálton is magánrendelésben, kisebb gyuladása volt,most ez a dolog helyrejött, vagy mégsem, még ő sem tudja szegény.
Egy adag Vermoxot is elszedett. Az étvágya jó lenne, de már nem nagyon mer enni sem.
Mi lehet a baja édesapámnak? Miért nem tudja erre a választ a szakorvos? ( Pedig nem voltunk hálátlanok, előre megköszöntük a segítségét...)
Lehet, hogy valami bélparazita okozza a panaszokat? Mégis a polip? Azt olvastam a polipot el szokták távolítani, az orvos nem tartja indokoltnak...!
Mit tegyünk, keressünk fel egy komolyabb kórházat?!
Mi a véleménye a COLONIX béltisztító készítményről? Jó hatással lenne ebben a helyzetben?
Kérem a dr úr tanácsát, mert már az egész családot "beteggé" teszi, hogy édesapámat szenvedni látjuk. :( :( :(


Proctologus szakrendelést kellene keresni a közelben. Ez olyan sebész, aki a végbél betegségeivel foglalkozik, illetve az urológust is meg kellene látogatni. A prostata fájdalom is lehet ilyen a chronikus prostata gyulladás.

krisztta  2009. május 26. 11:28   #4017 

szia


hipochondriám rámtört kérlek segits!!!


Miben és hogyan ? Mit érzel ? Mi a baj ?

met  2009. május 26. 11:25   #4016 

Kedves Doktor Úr!

Múlt héten kértem tanácsát. Nagyon köszönöm.
Még élek, megvagyok :) Hasmenés maradt, nyák egyre több.
Addig sikerült eljutnom a hétvége óta, hogy tenyésztést kell csinálni. Sajnos mire annak lesz eredménye a megyei ántsz-től az legalább egy hét. Holnapra azért én kértem "önszorgalomból" székletvér-vizsgálatot biztos ami biztos alapon.

Sajnos oda utottam, hogy akkor a legjobb, ha nem eszek, nem iszok. Persze azért igyekszem vizet, teát inni, illetve eszegetek is pár falatot (banán, alma, zsömle, keksz, krumpli, stb).
Szeretném kérdezni, hogy mit tehetnék, hogy kicsit elviselhetőbb legyen a helyzet?

Köszönöm:
J.


Kicsit koplaljon és csa folyadékot pótoljon rendesen egy napig. Másnap tea-keksz és főtt krumpli vajjal és száraz sajt kétszersülttel. 3. naptó főthús, krumpli , párizsi-sonka kétszersülttel. Utána óvatos kis adagu norm étkezés.

anyagcsere?  2009. május 26. 11:22   #4015 

Üdvözlöm!
Kisfiam 16 hónapos és nagyon ki van száradva a bőre, vörös foltos, érdes, főleg a hasa és a háta. Kaptunk rá fürdetőkrémet, amivel fürdés előtt és után be kell kenni, ettől el is múlt, de ahogy nem használjuk a krémet, újra kijön. Régebben nem volt ilyen problémája. Lehetséges, hogy anyagcsere probléma okoz ilyet?
Segítségét előre is köszönöm!
tboo


Nem hiszem. Inkább a gyermek bőre lehet érzékeny. Érdemes lenne a Heim Pál Kh. Ambulanciáján megmutatni a gyerköcöt és az ottaniakkal konzultálni.

Szívdobogás érzés  2009. május 26. 11:19   #4014 

Üdvözlöm Doktor Úr!

Mitől lehet,hogy késő délutánonként szívdobogás érzésem van? Délelőtt pedig sosincs. A vérnyomásom jó,pulzusom nem magas,kardiológián még február eljén voltam,de minden jó volt. Esetleg a vérnyomáscsökkentők miatt lehet,de mondjuk azokat régebb óta szedem mint ahogy kezdődött ez az érzés.
Válaszát előre is köszönöm!


Megmondani nem tudom, de gyaníthatóan nem komoly dolog és biztosan nem szívbetegség következménye.

Jázmin  2009. május 26. 10:59   #4013 

Köszönöm szépen a gyors választ.
Akkor ha jól értelmezem ideje továbblépni és nem kell felesleges kardiológiai vizsgálatokra mennem?kicsit megijedtem hogy beteg leszek.de majd megpróbálok nyugodtabb lenni.
örülök hogy vannak még ilyen lelkiismeretes kedves orvosok
Tisztelettel Jázmin


Jól értette. Vigyázzon magára és tegye rendbe a dolgait ! Örülök ha segítettem.

megint Kormi  2009. május 26. 10:58   #4012 

Nagyon szépen köszönöm a válaszát, és az előzőt is (valahol elkeveredhetett a tegnapi). Tartottam ettől a bajtól, de sajnos a levegőbe lógott már évek óta. Remélem most úgy fog megijedni, mint ahogy a cigarettát is letette 10 éve, végleg. Elveszíteni nem szeretném, a családból igazán én tartok ki mellette. A többieket viszont megértem.

További szép napot és jó munkát kívánok:)

Gabi


Örülök ha segítettem kedves Gabi.

Erika  2009. május 26. 10:57   #4011 

Aranyos Dr úr !

Pánikos Erika vagyok.
Azt írta, hogy beszéljem meg pszihiáterral a gyógyszer adagomat. Nem járok oda, nekem körzeti orvos írta fel, miután szervi bajt nem talált ( concor napi fél és atarax napi kettőt)
Melyikere tetszett gondolni, hogy emelni kell, mert vérnyomásom 113/75 68 pulzus volt reggel, imént 107/71 67 pulzussal. Ezt egy hónapja figyelem , mindig ennyi volt átlagba.
Kedves, azt szeretném kérdezni, hogy méréseim alapján jó a pulzus, vérnyomás akkor mért érzem a mellkasomba az állandó remegést, feszülést ?
Szép napot
Köszönöm
Erika


Kedves Erika a pánik miatt érzi és az Atarax emelésére gondoltam

vizsgálat  2009. május 26. 10:25   #4010 

Kedves Doktor Úr
a pihenést nagyon helyesen teszi, és már előre is jó pihenést kívánok :)
És időpont kérésnél, Önhöz is lehet időpontot kérni?

V.


Természetesen lehet. Megtiszteltetésnek veszem.

boka  2009. május 26. 10:24   #4009 

Tisztelt Doktor Úr!

3 napja a jobb bokám bedagad. Ennek mi lehet az oka? (53 éves férfi vagyok)

Köszönöm válaszát, tisztelettel: Géza


Valószinü rándulás vagy megerőltetés okozhatja. Rheumára kellene mennie.

Kormi  2009. május 26. 10:24   #4008 

Kedves Doktor Úr!
Tegnap este írtam egy "regényt" Önnek, de úgy látom valamiért nem kaphatta meg. Most próbálok rövidebben tanácsot kérni.
Apám 69 éves, és sajnos hosszabb ideje, évtizedek óta alkoholt fogyaszt. Időnként hónapokig nem ivott, most is így van három hete. Amikor a laboreredményei rosszak, szünetet tart, és többé-kevésbé normalizálódik a helyzet.
Múlt heti vérképében ami eltér: ggt 234 (got és gpt normális), se. bilirubin 50, direkt bilirubin 18, ldh 525. Utóbbiakban az 50es vérték kimagasló. Vizeletében ubg fokozott.
Minden más eredménye normális, a süllyedése, crp, vese és egyéb funkciók is. Heamatológiai kivizsgáláson volt két éve, thrombocytopéniája van, de az nem függ össze a májával, attól függetlenül áll fenn, több évtizede szintén.
UH-n volt, az orvos szerint nincs rosszindulatú dolog, a mája inhomogén, durva ecoszerkezetű, és a kismedencében, máj körül kisfokú ascites. Egy évente kontroll, vízhajtó használata.
Nos itt ijedtem meg, mert az ascitesről mindenhol azt olvasom, hogy szinte kizárólag májzsugor végstádiumába fordul elő, de az uh ezt kizárja hogy itt tartana.
Tüdeje rendben, minden évben nézik és cukorbetegsége kezelt. Epekövei vannak, de még nem operálandó. A vizsgálatokra amúgy is évente "elhajtom", de most hasmenése, rosszulléte is volt. Most vízhajtót kap, 3.5 liter ment le tőle egy nap alatt, csütörtökön vírusra tesztelik a vérét (gondolom hepatitisre?).
Doktor úr mit gondol, ha teljesen abbahagyja az ivást, az állapot nem romlik tovább?

Köszönöm a válaszát, és szép napot kívánok!


Kedves Kérdező !

Én válaszoltam is, még tegnap este. Nem tudom miért nem kapta meg. Idemásolom az adott válaszom:

Kedves Kérdező

Nincsenek jó híreim ezzel a bajjal kapcsolatosan. Ez bizony egy induló májcirrhosis képének fele meg. Mivel a májon keresztül nem tud rendesen távzni a has elől a vér, megemelkedik a nyomás nagyobb lesz máj után a lép is. Ez az oka a vérkép eltéréseknek és a májenzim emelkedésnek, sárgaságnak, vizelet leletnek. A megemelkedett nyomás az erekben okozza a folyadék hashártya közé szívárgását és meggyülését. Ez a stadium már nem gyógyítható, de további romlás és egy elfogadható egyensulyi állapot elérhető, ha a kedves apuka szót fogad, szedi a gyógyszereket, kerüli az alkoholt és rendzeresen ellenőrizteti magát. Ha nem teszi, hamarosan még ennél is komolyabb bajok lesznek



pálma  2009. május 26. 10:20   #4007 

Kedves Doktor úr,

Nögyógyászati problémámra (még nincs meg az eredmény)lehet kapok majd antibiotikumot.már idén szedtem és sajnos hasmenést csinált,annak ellenére hogy szedtem normafloret.Ön szerint ha nagyon muszály lesz beszednem amit irnak hogyan védhetö ez ki?vagy akinél hasmenés van az már mellékhatás hogy abba kel hagyni?mert ha eddig volt gondolom most is lesz majd,de ha kitenyésztenek valamit,biztosan kell majd szedni antibiotikumot.

Köszönettel




Hát igen, a hasmenés mindig gondot okoz. Azt javasolom, az antibiotikum előtt kezdjen inni Actimelt /joghurt kivonat - kellemes izü és az élelmiszer üzletekben lehet kapni/ . Az antibiotikum szedése alatt folytassa a szedését igy talán megelőzhető a hasmenés.

Jázmin  2009. május 26. 10:16   #4006 

Kedves Doktor Úr!
Ezt a levelet irtam önnek amire kaptam is választ amit köszönök.Viszont nem hagy nyugodni az hogy reggelente nagyon nyugtalan vagyok,ideges és reszketek.Sokszor indul meg a gyomromból egy érdekes érzés amitől meg is ijedek mert aztán rosszul vagyok.szédülés.és észrevettem hogy a bal mellem alatt ráng időként az izom ami látható is.
Ezenkivül ugy érzem hogy sok a gyomorsav is.Nem szeretném idegesiteni és zavarni a pánikolásommal de igy sem jó mert nem teljes igy az élet.
Nem szoktam bulizni,alszom eleget igaz nem valami jól de eleget.van egy pici tulsuly és dohányzom.nem kávézom ls nem iszom alkoholt.
megfigyeltem mert ugye felébredek éjszaka arra hogy ugy szuszogok hogy veszek egy nagy levegőt és aztán lassan engedem ki.és néha olyan mintha pillanatra bezáródna a torkom és vennem kell egy nagyobb levegőt.
mi lehet a gond vagy csak legyek nyugodtabb és sportoljak.
köszönöm előre is
Kedves Doktor ur!
Kérdésem az lenne hogy reggel felkelés után a 140-150-es vérnyomás illetve a 90-100-as pulzus rendben van e?
27 éves vagyok és gyakran vagyok rosszul.Melegség indul el a gyomromból és szédülök olyankor semmi ok nélkül felugrik a vérnyomásom amitől persze megijedek.
Van amikor napközben aztán 110-120-135 a vérnyomás,viszont amikor hirtelen hideg vagy meleg van akkor nem nagyon megy 140 alá.
Gyors pulzus,érezhetően erős szivdobogás és baloldali szivkörüli fájdalom és sokszor félelem illetve idegesség érzés.
EKG szerint tachikardya az általános orvos szerint,kardiológus szerint viszont nincs semmi gond azzal a pulzussal.
Általános orvos felirt gyenge nyugtatót v kedély javitót illetve a pulzusra de nem igazán mondhatom hogy segit.Nem mutatott ki EKG szivritmuszavart de kaptam gyógyszert hátha az a gond 20 napig szettem aztán abbahagytam mert még rosszabbul voltam.
További vizsgálatokon nem vettem részt.
Labor jó.Cukor terhelésnél ott talán kis gond szerintem de nem mondtak rá semmit induló reggel 3,8 majd 5,5 végül pedig 3,3 volt.Jelenthet ez valamit?
Pajzsmirigy vérvétel rendben.
Mi lehet a gond illetve mit javasol?
Várom válaszát
Tisztelettel Jázmin


Kedves Jázmin.

Az a helyzet, hogy elsősorban arra gondolnék, hogy mégsincs minden rendben maga körül. A sok stress, szorongás tönkre teszi az ember életét és egy idő mulva ennek lenyomata lesz a szervezetében. Természetesen, ez 27 éves korban még nem látszik, de 50 körül már biztos, hogy komoly, kezelendő baja lesz. Csak azt tudom javasolni, tegyen rendet a dolgai között, zárja le a szorongást és stresst okozó dolgait, kezdjen új életet. Egészséges életvitel - megfelelő étkezésekkel, napi sport, időnként környezetváltozás és buli. Ezek kellenek és nem lesz baja. Ezeket a gyógyszerek nem tudják maga helyett megcsinálni.

::(((  2009. május 26. 09:54   #4005 

Drága dr úr! lenne egy igen nyomasztó kérdésem:a párom rendszeresen issza ezeket a hülye energia italokat!! és most azt mondták nekem meg fog halni ha nem hagya abba mert kicsinálja a szivét::(( nagyon félek ... mit tegyek? hogy leálitsam rola napi 3 4 doboz az adagja tényleg halálos lenne rá nézve 27 éves::) és tök jó a vérnyomása meg mindene hál istennek puszi önnek ANGEL DR ÚR!::))pussz noémi


Kedves Noemi

Azt gondolom szép szóval, értelmes beszéddel lehet a fiukra leginkább hatni. Az energia ital egy felesleges felfokozott állapotot okoz, aminek semmi értelme nincs. Olyan, mintha az autojával állandóan padlógázzal közlekedn. Nem most lesz baja, hanem pár év mulva, amikor ennek hatására magas vérnyomása, érszükület és koszoruér betegsége lesz, vagy agyvérzést kap és magatehetelenül bepisil még az ágyába is. Et mondja el neki szépen és nyugodtan, továbbá azt, hogy még sok minden szépet és jót tervez vele és nem szeretne és nem akar majd a betegápolónője lenni. Biztos hatásos lesz, persze ezt szépen, halkan és nyugodtan kell mondani, hogy kellően komolynak tünjön. Biztos a siker. Én is puszilom.

kérdés  2009. május 26. 09:47   #4004 

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm a válaszát, és az előjegyzés hogy működik Önöknél? Beutalót kell kérjek, TB alapú? Vagy mi a menete?

köszönöm
v.


Butaló kell, a vizsgálat TB alapu, a "Pulzus" telefonszámát hívja és a bejelentkező kolléganőtől kér időpontot kardiológiai vizsgálatra. Jelenleg már augusztusnál jár az előjegyzés, mert bevallom, juliusban egy hónapot pihenek.

Marika  2009. május 26. 09:45   #4003 

Kedves Doktor Úr! Pontosítom a leletemet. Hasi ultrahang vélaményezése. Hepatomegalia,diffuse májlaesio.Meteorizmus-Gasztroenterológiai vizsgálat javasolt.Kérem magyarázza el mit is jelent ez? Tisztelettel. Marika


Megnagyobbodott, kiterjedt müködési zavarra utaló képet mutató máj és hasi gázosodás miatt a gyomor--bél tractus betegsége kizárandó.

erika  2009. május 26. 09:42   #4002 

heló doktor úr. hogy van? jól vagyok csak gondoltam beköszönök,itt vagyok ám én is mint mindenki,csak napközben dolgozom. egy igazán szép napot kívánok és majd jelentkezem megint.üdv.sok-sok puszi.h-a erika.


Puszi magának is Eri ! Na és szép napot !

Krisz  2009. május 26. 09:41   #4001 

Doktor úr!
Mi a különbség a BETALOC ZOK retard tabletta és a BETALOC tabletta között?(mindkettőből van itthon)
Ma már nem zavarom és ma este is "ittam" a szavait.
Krisz


Betlo ZOK egy elhuzodó hatásu készitmény 2x kell szedni. A Betalocot 3x kel szedni mert hatása kb 8 h alatt megszünik.

előző oldal  199 200 201  202 203  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!