orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szemerédi Péter

Dr. Szemerédi Péter válaszol

Dr. Szemerédi Péter

belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos

kardiológia, angiológia, belgyógyászat

előző oldal  283 284 285  286 287  következő oldal
Újra itt! :)  2009. augusztus 26. 18:24   #5700 

Puszi Drága Doktorom! :)
Megérkeztem - tyű klassz 2 hetünk volt jó meleg volt, minden nap bicikliztünk, sétáltunk a jó vidéki levegőn, kijelenthetem, hogy - feltöltődtem, mint egy Duracell Nyuszi! :) Képzeld - Mami már 79 kg, megnéztem a füzetét, amibe a vérnyomásértékeit írja, május óta nagyon klasszak az értékek az átlag 130 körül van, mindössze kétszer-vagy háromszor találtam 150-es értéket. Tornázik minden nap, kertészkedik, biciklizik, odafigyel, hogy mit / mennyit eszik - összegezve szerintem szépen halad.
És Te jól vagy???
Ui.: Sokat gondoltam ám rád a 2 hét alatt.
SOK SOK SOK PUSZI
Kriszti (20)


Szia Drága Krisztikém !

Már hiányoztál te is ! Örülök, hogy minden jól sikerült, anyukádnak meg gratula ! Én jól vagyok és bizony én is figyelgettem már mikor jössz haza és mikor irsz már. Remélem te is jól vagy ? Én is millió puszit küldök neked és remélem nem kapok ki miatta a párodtól !

Krisz  2009. augusztus 26. 00:25   #5699 

Péter Doktor!
Ide is írhatod a véleményed,mert lehet hogy valami zűr van a levelezőmmel a gépemen.
Köszi!
Krisz


Drága Krisz

Bizony ezek a laboreltérések egy kezdődő májgyulladásra utalnak. Ennek oka leggyakrabban virus, de lehet sok más is - pl mérgező anyag és epeut gyulladás. Ezért sürgősen hepatológus belgyógyászhoz vagy gastroenterológushoz kell fordulni. Az okot meg kell találni, mert gyógyítani csak ugy lehet. Kérlek menjetek minél előbb szakrendelésre, mert lehet, hogy kórház lesz belőle ! Izgulok ! Légyszíves lépjetek minél előbb !
Sok szerettel Péter - kérlek irjatok majd mi van !

hepa  2009. augusztus 26. 00:21   #5698 

kedves doktror úr


megjött a hepatitis eredményem,negativ.a B is és a C is.


2 kérdés lenne:

nyállal stb ez terjed ?mert nem tudom mindig megnézetni ahhoz drága,de eléggé bennem van a félsz is.vagy hogy terjedhet?

az oltást is mindenképp be akarom adatni de nemtudom hogy irják ki.a és b re ?utána mennyi idövel lesz védett vki?ha vkinek legyrngült az immunrendszre akkor sem okozhat bajt ?volt egy ismerös akinek miután beadatta eléggé megemeljedtek a májértékei tartósan. ez mitöl?

bocsánat több volt mint 2 kérdés


Nem kell több vizsgálat. Nem lehet baj, ha a vizsgálatok negtivok. A védőoltás csak a B tipus ellen véd biztosan, a többi hepatitis ellen csak felkészíti a szervezetet egy esetleges háborura. Az oltás 3 oltásból áll. egy hónap és fél év az első oltás után. Az első oltás után 3 héttel már van védőhatás a többi oltás csak memorizálja a kialakult védőhatást. Ha valaki szervezete érzékeny a virusalkotókra , akkor a kelleténél hevesebb reakció jelentkezik és ennek jele a májenzim eltérés. Muló dolog !

nyaki fájdalom  2009. augusztus 26. 00:15   #5697 

Tisztelt DoktorÚr!

Már kiskoromtól kezdve allergiás vagyok, kb. 4-5 éve rosszul lettem, viszketett a szemem, feszült a mellkasom és nehézlégzésem volt. Akkor kihívtuk az ügyeletes orvost, adott egy injekciót (vmi szteroid) amitől jobban lettem, majd másnap a tüdőgondozóban megállapították az szezonális asztmám van. Kiváltottam 2 inhalátort, az egyiket minden nap kellett fújni (piros színű) a másikat csak ha rosszul lennék (kék színű). Talán pár hónap múlva teljesen elhagytam a piros inhalátort, mivel nem éreztem annak használatát, és elkezdtem nagy mennyiségű vitaminokat szedni. A tavalyi évben az allergia jelei minimálisak voltak, kb. heti 1-2-szer szedtem allergiás tablettát (régen Claritine, most Loratadin), de azt is csak azért, hogy megelőzzem az allergiás tüneteket (viszketés, orrfolyás, stb), de amúgy nem éreztem szükségét. Kb 1 hete a torkomban gombócot érzek, a felső mellem feszült állapotban van és olyan mintha valaki fújtogatna, rendkívül érzékeny a tapintásra. Ez a jelenség néha előjön, néha elmúlik. Ilyenkor mindig pánikba esek, félek, hogy megfulladok, ami szerintem még rosszabb. Ilyenkor 1-et fújni szoktam a kék színű inhalátorból, de lehet hogy nem is lenne rá szükségem. Rettentő kellemetlen és nem tudom mit tegyek. Továbbá szinte állandó jelleggel köhécselek, krákogok, köszörölöm a torkom, mert olyan mintha lenne ott valami. Régebben volt gond a pajzsmirigyemmel is, a bal oldalon lévő nagyobbnak tűnt, a TSH érték is eltérő volt, bár az egyik endokrinológus szerint lehetséges, hogy csak egy izomhúzodás, izomgyulladás. Ezért a súlyzós edzésemet felfüggesztettem, azóta nem edzek, nem futok, bár az az igazság, hogy ezek a nyaki tünetek (nyomás, fújtó érzés), főleg a bal oldalon már évekkel ezelőtt is megjelentek. Továbbá előfordul, hogy hetekig orrspray-t használok az eldugult orromra, ami biztosan nincsen jó hatással a nyálkahártyámra. Sokszor erőltetve akarok nyelni, illetve böfögni és ilyenkor előfordul, hogy savas ízt érzek a torkomban. Véleményem szerint az orrspray, illetve ez a sav is okozhatja a nyaki fájdalmamat, érzékenységét.

A fül-orr-gégész felírt egy antibiotikumot, amitől jobban lettem, de annak befejezése után ismét előjött a nyaki, mellkasi feszülés, amiből én arra következtetek, hogy valószínűleg az allergiám felelős mindezekért. Továbbá ő nem lát semmiféle gyulladást a torkomban. Ezen vizsgálat előtt pár hétten voltam nyaki ultrahang vizsgálaton, amin különösebbet nem véltek felfedezni, bár akkor ezek az új tünetek (nyaki erős fájdalom, mellkas feszülés, gombóc a torokban) abban a pillanatban nem voltak.

Kérem a bármiféle segítségét!


Kedves Kérdező

Sürgősen menjen vissza a pulmonológiára. Ujra be kell állitani a gyógyszereit, mert a mellkasi panaszok leginkább asthmára utalnak. Persze a pjzsmirigy jelen állapota is tisztázandó, mivel egy növekedés esetén bizony ronthat a légzésen és kellemetlen panaszokat okozhat nyomás utján. A kérdései és feltételezései jogosak, most tessék orvoshoz fordulni és a diagnozishoz eljutni. Utána lehet segíteni !

alhas benyilaló fájdalom  2009. augusztus 26. 00:10   #5696 

Üdvözletem Doktor úr!

Sok éve van egy problémám. Régebben párhavonta, egy ideje már egyre gyakrabban, speciel most már 1-2hetente az alhasamnál(talán a beleknél) szoktam érezni egy nagyon erős belémnyilaló fájdalmat. Általában nem tart tovább fél másodpercnél, éppen csak belémnyilal annyira, hogy egy pillanatra odakapok és picit meggörnyedek. Volt, hogy egymás után 2-3x is belémnyilalt, de akkor sem tartott tovább 1-2másodpercnél hálégnek. Többnyire ülő helyzetben jön elő.
az érdekesség az, hogy nem egy bizonyos ponton fáj, hanem előlről hátrafele átlósan lefele végíghalad a fájdalom. Az alhasamtól egészen hátra, a hátsó elemig. De mint mondom a pillanat egy kis részéig.

Feltöltöttem egy képet amin bejelöltem, hogy hol fáj és melyik irányba halad.
http://kepfeltoltes.hu/090822/cucc_www.kepfelt oltes.hu_.png

Én arra tudok gondolni, hogy a beleimnél van valami probléma.
Van ötlete mitől lehet. Legutóbb a háziorvosomnak felvetettem, ő azt mondta, hogy urológia. Azóta még nem jutottam el odáig,így gondoltam felvetem itt is, végülis belgyógyászat ez is(ha jól tudom, ha nem, akkor elnézést)

Válaszát előre is köszönöm:
üdvözlettel: Attila


Kedves Attila

Ezt bizony sok dolog okozhatja. Ezeket szépen egyenként átnézve lehet megtalálni a panaszok okát. Én a következő sorrendben haladnék:
1/ gastroenterológiai vizsgálat, 2/ urológiai vizsgálat 3/ rheumatológiai vizsgálat.

Rivotril!  2009. augusztus 26. 00:07   #5695 

Drága Doktorom!

Köszönöm válaszát, ez nagyon tanulságos volt, amit leírt! Valóban ilyen a helyzet ma sajnos..:( De mikor fog javulni? (Ez csak egy költői kérdés volt:) )

Ezt komolyan írta, hogy még az "Istenek" is fanyalodnak néha "segítségre?-:)
Akkor nem vagyok egyedül, én, mint kis porszem a nagyvilágban!-:)
Hálás köszönet, imádom!-.)

Üdv: Jucus

Akkor tovább a Lenini úton, immár nyugodt szívvel!-.):)
Puszilnám!-:)


Kedves Jucus !

Persze, hogy mi is, helyesebben mondva én is szorulok segítségre. Ki nem ?
Ne mondjon olyat, hogy porszem lenne. Minden ember egy világ is ! Nem szabad ilyet gondolni, mondani. Maga legalább olyan fontos elem, mint egy doktor. Más a feladatunk, de egymás nélkül belefulladnánk a faecesbe ! Mindenki fontos. Én is puszilom és valóban előre. Hátra semmiféleképpen ne !

Nem tudom.....  2009. augusztus 26. 00:02   #5694 

Tisztelt Doktor Úr!
Nagyon el vagyok keseredve, mert nagyon sokat kínlódok a hasnyálmirigyemmel.
Évek hoszzú sora óta szedem a Kreon 25 000-es kapszullát és a Parietet a többi gyógyszerrel együtt, amit más betegségek miatt kell szednem. 2 infarktusom is volt és rengeteg operációm, amit már el is akarok felejteni.
Nem tudom, hogy mit várhatok a hm-el kapcsolatban.
Ez év áprlisában kivették az epehólyagot és a követ, mert már nagyon sok problémát okozott, állandóan görcsöltem, hánytam és rettenetes hasmenésem volt (van). Az operáció után elmúltak az epés panaszok, de sajnos továbbra is megmaradt a fájdalom, a puffadás és a hasmenés. Igaz nem is ígérték, hogy elmúlik.:)) Lehet erről én is, tehetek, mert nagyon régen tudtam a kövekről, ami panaszokat is okozott, csak mindig halogattam.....
Most ott tartok, hogy van egy elhegesedett, több elhalt területtel rendelkező, hm.
Nagyon zavar a fogyás, a fájdalom, a hasmenés, szinte megfordult az életem.
Nem tudom belemenjek-e a műtétbe, amit javasolnak???
Az elhegesedett rész kimetszését, a kivezető járat tágítását, vagy beszájaztatását tervezik a vékonybélbe.
Tudom, ez nem oldja meg a funkcionális dolgokat, talán csak a fájdalmaimat csökkenti???

A cukromat is alig tudjuk kordában tartani, 2.5 és 22 között mocorog, de túl sokat nem tudok vele foglalkozni, mert valamikor dolgozni is kell.:))
Több, mint 2 éve egy falat husit sem ettem, mert nem bírok vele, csak kifli, zsemle joghurt, kefir, kukorica pehely a változatos étrendem...bár néha ezektől is bedurran.

Nagyon szeretném a tanácsát kérni, hogy mit tegyek? Talán megtalálom a számomra helyes utat…….
Soha nem ittam, tehát erre sem foghatom a dolgokat.
Most ott tartok, hogy nem tudom.......


Kedves Kérdező

Ilyen esetekben igen nehéz tanácsot adni. Ha jól értem sem enni, sem létezni nem tud a fájdalomtól. Hasnyálmirigy pedig a leszorítások - elhalások miatt müködésképtelen. Akkor ennél csak jobb lehet a mütét után.
Szerintem a fájdalom megszünik a többi panasz is valószinüleg javul. A cukorbaj az nem fog változni, igaz az jobban karbantartható, ha szót fogad a diétát illetően. Nyilván benne a pakliban az is, hogy nem lesz nagy változás, de akkor is még ott vagyunk ahol indultunk. Tehát veszíteni való nincs, csak nyerhet. Én azt gondolom vágjon bele !

lavestra  2009. augusztus 25. 23:56   #5693 

Kedves Doktor Úr!

Magas a vérnyomásom, s Lavestrát szedek 100mg naponta egyet. Kérdésem, hogy panangint szedhetek e még mellé napi egyet?
Válaszát köszönöm.


Nyugodtan szedheti mellette a Panangint.

Epedaganat  2009. augusztus 25. 23:55   #5692 

Az előző levelemben tévesen közöltem, miszerint laparoszkóposan műtötték párom nagymamáját. Informálódtam, és kiderítettem, hogy ERCP beavatkozás volt nála.. (kicsit nagy a különbség ) Úgyhogy elnézést.
Egy aggódó fiatal


Kedves Aggodó fiatal

Bizony ez egy életveszélyes állapot. Valószinünek tartom, hogy inkább mütétre készítik elő a nagymamát, amikor is kiderül milyen daganatról van szó, milyen megoldást lehet alkalmazni. Valóban megfelelő előkészület nélkül nincs remény, de az is biztos, hogy a várakozás is okozhat bajt. Sajnos ez egy ilyen helyzett, inkább segítsen a nyugtatásban és bizzanak a kezelőorvosban. Higyje el mindent meg fognak tenni, de kilátástalan megoldást ne kívánjanak senkitől. Higyjék el a legkisebb remény esetén operálni fognak.



Epedaganat  2009. augusztus 25. 23:55   #5691 

Tisztelt Doktor Úr!
Súlyos problémával fordulok Önhöz. A párom nagymamája 79éves. Másfél hete kórházba került epeproblémával. A vizsgálatok kimutatták, hogy epekő zárja el az epevezetéket, a hasnyálmiriggyel is problémák vannak, és el is van gázosodva. Megpróbálták megműteni,-ezzel a laparoszkópos módszerrel-de befulladt, így nem sikerült. A 4 napos ünnep miatt torlódott a kezelés. Most megint megpróbálták ugyanezzel a módszerrel, de szintén sikertelenül, mivel daganatot találtak, ami megakadályozta a beavatkozást. Mivel már nagyon be van sárgulva a nagymama, már a szemfehérje is teljesen sárga, azt mondták nem vághatják ez miatt. Már az emésztése sem működik! Van erre megoldás? A CT eredményt még nem tudom. Lehet, hogy nem tudnak már mit csinálni?De egyébként életerős, és rendesen tud járni is meg minden.
Szeretném a tanácsát kérni!
Előre is köszönöm
Egy aggódó fiatal


Kedves Aggodó fiatal

Bizony ez egy életveszélyes állapot. Valószinünek tartom, hogy inkább mütétre készítik elő a nagymamát, amikor is kiderül milyen daganatról van szó, milyen megoldást lehet alkalmazni. Valóban megfelelő előkészület nélkül nincs remény, de az is biztos, hogy a várakozás is okozhat bajt. Sajnos ez egy ilyen helyzett, inkább segítsen a nyugtatásban és bizzanak a kezelőorvosban. Higyje el mindent meg fognak tenni, de kilátástalan megoldást ne kívánjanak senkitől. Higyjék el a legkisebb remény esetén operálni fognak.

kérdés  2009. augusztus 25. 23:49   #5690 

Kedves Doktorúr!

Köszönöm gyors válaszát, ma voltam is a sebészeten de annyival elintézték hogy megnézte a végbélnyílást az orvos ,azt mondta hogy nagyon feszes a gyűrű és hogy ez fissura, biztos, és adott kúpot. Még bele sem nyúlt rendesen. De az a bizonytalan, belső, hasi panasz még megvan és nagyon ég ott a végbélnyílás környékén. Meg mondjuk érdekes volt hogy előttem a sebészeten mindenki kb 3-5percet volt bent...én is.
Akkor ezt fogadjam el így?

Köszönöm.


Általában érdemes megprobálni, amit javasol a sebész. Ha a kezelésre pár nap alatt nincs javulás tovább kell lépni és kell keresni egy gastroenterológust .

eozinofil  2009. augusztus 25. 23:47   #5689 

Tisztelt Doktor Úr!

Az elmúlt egy évben elég gyakoriak a szegycsont mögötti fájdalmaim.
19 éves vagyok, egy éve járok egyetemre, és elég sok stressz ér.
Elmentem a háziorvosomhoz, aki szerint semmi bajom nincs, csupán túl sokat szorongok. Ezentúl a fejem nagyon gyakran fáj (habár ennek nemegy oka lehet).
Ami most nagyon nyugtalanná tesz, az a következő:
Megnézettem a vérképemet, ami teljesen normális. Az eozinofil granulocitáim viszont magasabbak az átlagnál.(0.01-0.04 a referenciatartomány az enyém viszont 0.08) Nem tudom, hogy ennek van-e bármiféle jelentősége. Kicsit utánaolvastam, és a magagas eozinofilre hasonló tüneteket írtak, mint amit én is produkálok. Továbbá azt írták, hogy különböző szívelégtelenségekhez is vezethet. Ön szerint lehet bármiféle következménye ennek az eredménynek?
Már kértem időpontot a kardiológiára, de októbernél hamarabb nincs hely.
Remélem csak eltúlzom a dolgot.

Köszönöm szépen a türelmét és a segítségét.
Üdvözlettel:
Papp Szilvia


Kedves Szilvia

Én ugy gondolom, hogy nyugodtan várhat még egy kicsit. Két hét mulva ismételtesse meg a labort és ha magasabb lesz akkor helyesebb volna inkább belgyógyászhoz fordulni. Allergiában, bizonyos immun eredetü érgyulladásokban lehet eosinophilia. Ezek igen ritka betegségek. Kardiális vonatkozásai még ritkábbak. De ha az eltéréseket konzekvensen észleli valóban ki kell ezeket zárni.
Köztünk mondva nem gondolom, hogy bajt fognak találni.

Krisz  2009. augusztus 25. 23:42   #5688 

Átment?
Krisz


Igen, átjött !

hajni  2009. augusztus 25. 23:38   #5687 

kedves dr
mi a különbség a gyomor tükrözés és a kásás nyeletéses dolog között ?melyik a jobb ?


A gastroscopia a jobb, az gyomor rtg /kásanyeletés/ kevésbé pontos. tükrözésnél direktbe látjuk a gyomrot és a beleket, mig a gyomor rtg során a kása rajzolja ki gyomor és a belek belső felszinét.

Cukorbetegség  2009. augusztus 25. 23:36   #5686 

22 éves vagyok.1 éve szültem meg a gyermekemet.A terhességem alatt nem találtak cukrot a véremben. 2 nappal ezelőtt megmértük a vércukorszintemet és 6,9 volt evés után.Forduljak-e orvoshoz.


Reggel éhgyomorra kérje a vércukor vizsgálatot és kérjen egy Hgb A1C vizsgálatot. Ha ezek kóros tartományban lennének akkor forduljon a diabetológiára Egyébként nem kell.




egy39 éves nő  2009. augusztus 25. 23:35   #5685 

Szép napot...
Én egy39 éves nő vagyok. Kardiológián jártam vizsgálaton panaszaim miatt.

Diagnózisok következők lettek:

I 2090 angina pectoris,
korós dyastolés bal kamra funkció,
I3610 insufficientia valv.,tricuspidalis
Mitralis insuff jelzett.

Mik ezek és mire számíthatok,..aszmás, cukros(gyógyszeres) vagyok...

Gyógyszerek: Concor 5mgből másfél szemet reggel, ednyt 2x1 , aszpirin protect 100mg 1 szem délben, nitromint sray.

ezektől jobb lett de a mellkasi nyomás érzése (,olyan mintha mellkasomon nyomnák,)
terheléses EKG nem sikerült , azaz nem volt értékelhető, mert befulladtam.

Köszönettel Judit


Az az igazság, hogy ezek a diagnozisok semmitmondóak. A panaszok bizony tüdőbetegségétől és egy kisebb foku koszoruér betegségtől egyaránt eredhetnek. Tovább kellene vizsgálni /Holter, angio-CT, stress -echo vagy myocardiális scintigraphia /.

Szabi és a dohányzás.  2009. augusztus 25. 23:20   #5684 

Üdvözlöm Kedves doktor úr,megint én vagyok nemtom mennyire emlékszik rám itt a sok kérdező közül.de azért rem igen.

Igazából a következő kérdésekkel fordulok önhöz drága dokikám.Az lehet hogy a cigi elhagyása után hét hónappal még érezhetek olyat mintha izgatott lennék vagy nem is tom ezt elmagyarázni,olyan érzés mintha vmi belülről csikizne ilyenkor ideges is vagyok meg úgy érzem hogy ki tudnék futnu a világból,mintha remegnék is egy picit v nem tom.De ez már ritkábban van azért mint az elején, meg ezek a légzési panaszok még néha előforgulnak nem mondanám hogy fulladás hanem inkább olyan érzés mintha tisztulna a tüdőm és fel akarna jönni vmi de nem jön.Rem nem irók butaságokat,csak tudom hogy ön is leszokott és átment ezeken.Ez normális?Mindíg olyan érzésem van mintha a szívemnek baja lenne,meg szarabbul lennék mint,mielőtt leszoktam pedíg mikor leszoktam voltam teljes kard vizsgálaton minden neg lett.
A leszokás az csak jobb a szívnek.Biztos azért viseli meg az embereket a leszokás mert fizikailag és pszihésen is nagy küzdelem ez az egész.Mindezek ellenére most már egyre jobban érzem magam cigi nélkül,és rem ez csak jobb lesz .Még egyszer bocsánat a buta kérdésekért.Dokikám maga a világ legrendesebb dokija.Köszönöm válaszát előre is.Remélem a Bowlingozást ha erre jár nem felejti el.Tov jó munkát és szép napot.Szabi


Köszönöm Szabikám a kedves szavakat. Bizony egy v után várható, hogy az ember lassan elfelejti a cigit. Jól érzi a kellemetlenségeket is, hiszen fokozatosan, egyre mélyebről jön ki a tüdőből a sok piszok és kátrány abból ami kiürül. Egyre ritkul a a kellemetlenség, de még lehet, még belefér. Csak igy tovább, maximális kitartás. Most még kell az erő. Egy év mulva már visz a lendület és nem fog rágyujtani !

monalisa  2009. augusztus 25. 23:16   #5683 

Köszönöm válaszát Doktor Úr. Tisztelettel:B.-né


Örülök ha segítettem.

alex  2009. augusztus 25. 23:15   #5682 

Kedves Doktor úr

Az lenne a kérdésem hogy mitöl magas a kisfiam pulzusa ha alszik 96 ha ébren van nyugot álapotba 120-130 mozgásnál 190-220 vérnyomásával nincs gond de már kevés mozgástol is ömlik rola a viz télen is most 9 éves már voltunk mindenféle vizsgálaton de nem tudják hogy mitöl azt szeretném megtudni mitöl leehet és mit lehet elene teni?

elöre is köszönöm Ibolya


Kedves Ibolya

Én azt javasolom kérdezze meg egy gyermekszakorvostól, hogy rendben van-e ez igy. Én sajnos felnőtt kardiológiával foglalkozom és a gyerek nem kis felnőtt ! Az én tudomásom szerint a gyerekek pulzusszáma magasabb mint a felnőtteké, de hogy mennyivel azt nem tudom és azt sem mi a kóros szint !

cukorbetegség  2009. augusztus 25. 23:13   #5681 

kedves Doktor Úr!

22 éves vagyok.1 éve született meg a kislányom.A terhességem alatt nem találtak a véremben cukrot,de az elmúlt napokban evés után megmérték a cukromat és 6,9 volt Kérdésem: forduljak-e orvoshoz teljes kivizsgálásra?


Reggel éhgyomorra kérje a vércukor vizsgálatot és kérjen egy Hgb A1C vizsgálatot. Ha ezek kóros tartományban lennének akkor forduljon a diabetológiára Egyébként nem kell.

előző oldal  283 284 285  286 287  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!