orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szemerédi Péter

Dr. Szemerédi Péter válaszol

Dr. Szemerédi Péter

belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos

kardiológia, angiológia, belgyógyászat

előző oldal  30 31 32  33 34  következő oldal
cukorbeteg  2008. szeptember 2. 22:15   #640 



Tisztelt Doktor Úr!


Én az édesanyámmal kapcsolatban szeretnék kérdezni Öntől. 77 éves és már régóta
inzulinos cukorbeteg. Sok gyógyszert szed. Egyik nap azt panaszolta nekem,
hogy hirtelen szaporának érezte a szívverését és fulladni kezdett, de semmi más tünetet nem észlelt.
(szédülés, mellkasfájdalom stb.) Bement a lakásba, megmérte a vérnyomását, normális volt: 125/85,
pulzus 90. Megpihent és lassan elmúlt neki ez a furcsaság.
Doktor Úr, mi lehetett ez? Valami előjel? Stressz? Mit javasol?

köszönöm válaszát,
üdvözlettel Cs. Edina


Kedves Edina !

Idős embernél megmondani mi okoz ilyen rosszullétet vizsgálatok nélkül megmondani nem lehet. Találgatni meg nem érdemes, mert ugysem az lesz, amire gondolunk. A kérdés inkább ugy vetődik fel, hogy ez egy banális rosszullét volt, vagy van ismétlődő panasza, állapotromlása is. Ha az utobbi lenne akkor bizony a családorvos kellene fordulni és vele megbeszélni, vizsgálatot végezni a panaszokkal kapcsolatosan.

Marianna  2008. szeptember 2. 09:36   #639 

Tisztelt Doktor Úr!
Férjem szívultrahangos vizsgálatának eredménye: Kissé tágabb üregméretek és ao. gyök. Jó syst. funkció. Ao. bill. ép. Izolált falm. zavar nem látható. Mitralis calcifikáció. Mitralis mellső vitorla prolabal. (Mitr. insuff.: I. fokú) Endocarditis prophylaxis javasolt. Mire kell vigyázni ebben az esetben? Milyen baktériumok jelenthetnek veszélyt? Hogy akadályozható meg, hogy romoljon az állapota? Férjem sokat sportolt -, folytathatja-e?
Válaszát előre is köszönöm.


Kedves Marianna !

A férje nyugodtan sportolhat, semmi olyat nem ír le a szívultrahang, ami korlátozná őt ebben. Az endocarditis profilaxis azt jelenti, hogy azoknál a betegeknél akiknél valamilyen billentyü hiba / mitralis insuff. - nem zárodik tökéletesen a billentyü, enyhe visszaáramlást okoz / van akkor hajlamosabb az átlagnál szívbelhártya gyulladásra.Ezért olyan beavatkozásoknál
/foghúzás, kisebb - nagyobb mütétek / lázas betegségek kapcsán, ahol korokozó kerülhet a véráramba a seb gyógyulásáig, gyulladás mérsékldéséig illetve a foghuzás előtt 1 alkalommal megfelelő antibiotikumot kell kapnia.
Hogy miből és mennyit az minden beavatkozást végző orvos tudja. Önöknek csak jelezniük kell, hogy billentyü eltérés van, ami miatt antibiotikumot kell kapnia a férjének.

Kata  2008. szeptember 1. 22:29   #638 

Tisztelt Doktor Úr!
Kata vagyok ismét, elnézést kérek az újabb ( ez alkalommal elméleti) kérdésért:
Hyperthyreosis kapcsán említik a kardiológiai veszélyforrást. Ez konkrétan mit jelent? Ritmuszavart? Hypothyreosissal kapcsolatban merül fel a myocardium csökkent kontraktilitása, az emelkedett serum colesterin miatt az infarctus nagyobb kockázata stb. Említik a szervezet kimerülését a fokozottabb anyagcsere miatt a hyperth.-nál: ez konkrétan mit jelent? Ionegyensúly felborulást stb.? Hogy jelentkezik a teljes szervezetre illetve a szívre nézve? Hyperth.-nál nem csökkenthet ( előbb-utóbb) a szív összehúzódásának az ereje? Hiszen ilyenkor kevésbé képes a regenerálódásra a magasabb frekvencia miatt?
Elnézést a naív kérdéseimért, csak zavar, hogy nem látom át ezeket az egyébként Ön számára nagyon is egyszerű összefüggéseket.
Nagyon köszönöm.
Kata



Kedves Kata !

Ahhoz, hogy megértessem a dolgok lényegét egy kicsit messziről kell indulni.
A hromonok olyan fehérje természetü anyagok, amik az un. belső elválasztásu mirigyekben képződnek. Feladatuk, hogy a szervezeten belül finomállításokat végezzenek a központi idegrendszer - vegetativ idegrendszer adta gyors válaszokra. Ezért természetesen az idegrendszerrel integrált szabályzó mechanizmusok szabályozzák termelődésüket. Vagyis minden olyan szituáció, ami stress helyzetet jelent olyan hormonok képződését váltja ki, amelyek energiát termelnek és a védekezés-esetleges sérülés reparálását eredményezik. Amikor nyugiban vagyunk ezen hormonok termelődése csökken és helyettük olyan hormonok képződnek amik az energia elraktározását, a sejtek későbbi intensiv müködéséhez szükséges változásokat /regeneráció/ szabályozzák. A pajzsmirigy hormon egy olyan hormon, melynek hatására fokozott készenléti állapot, energia termelés, izgalmi állapot lép fel. Ha ez tulsulyba kerül a szervezet elkezdi magát égetni és fokozott tempoval dolgozik. Ha erre nem figyelünk oda és nem állitjuk helyre a hormonok közötti egyensulyt a szervezet egésze kimerül az izgalmi állapottól és elhasználodik.
Ha viszont nem termelödik elég pajzsmiriy hormon nincs izgalmi állapot, azok a hormonok kerülnek tulsulyba amelyek raktároznak, energiát tárolnak - vagyis zsirt képeznek, a szervezet müködése lelassul, kóros mennyiségü anyagok és zsirok pedig tönkre teszik a szervezetet. Ez az alaphelyzet, mely a szív müködésén is nyomon követhető és ezek okozzák a különböző, ön által szépen leírt elváltozásokat. Remélem érthető volt, amit írtam, ha nem kérem kérdezzen !

fáj a szív?  2008. szeptember 1. 22:10   #637 

Tisztelt Doktor Úr!
52 éves nő vagyok. Eddig életemben talán háromszor voltam ekg vizsgálaton amelyek nem mutattak ki olyan eltérést amelyet kezelni kellett volna. De, többször előfordult már velem , hogy hirtelen erős szívdobogásom van , amely váratlanul ér , elkezdek köhögni mint aki nem akar levegőt kapni . Ez tart talán 10 másodpercig. Ezenkívűl szúrásokat érzek a szívem táján / de ez is csak teljesen véletlenszerű/ nem tudom se idegességhez , sem egyéb tevékenységhez kötni. Érdeklődni szeretnék, hogy lehet e betegség előjele a fenti tünetek. Tisztelettel R. Kati


Kedves Kati !

Az elmondott panaszok nem igazán jellemzőek szívbetegségre, de mivel nem vagyunk egyformák, csak a tünetek alapján, meg valamikor elvégzett EKG-k alapján a szívbetegséget nem lehet kizárni. A javaslatom az, hogy családorvosi beutalóval forduljon kardiológiai ambulanciához, ahol ilyenkor szivultrahangot, terheléses EKG és Holtert szoktak csinálni. Jó lenne egy mellkas rtg is. Ezek alapján el lehet indulni a panaszok eredetének tisztázásához, kezeléséhez.

sav vagy epe  2008. szeptember 1. 22:00   #636 

Tisztelt Doktor Úr!Nekem idült gyomorhurutom van.Vagyis remélem hogy jó a diagnózis.Mert néha keserű íz jön fel és most már nem tudom epe vagy sav.A reggeli hányinger már 3 hete tart,és a böfögés gombócérzettel a torokban.Raniditin-B-t szedek már 2 hete.Várhatom még a javulást vagy másik gyógyszer kellene.A gyomorszáj és a köldök fölött félúton érzek kis feszülést,lüktetést.Válaszát előre is köszönöm.Javasolja-e hogy tejet igyak vagy inkább teákat?


Kedves Kérdező !

Én azt gondolom gastroenterológiai ambulanciához kellene fordulni, családorvosi beutalóval lehet menni. Ahhoz, hogy egy bajt megszüntessünk előtte vizsgálatokat kell végezni, mert anélkül nem tudjuk, hogy mit kezelünk.
Ez lenne a leghelyesebb, mielőbb szakorvoshoz fordulni !

Éva  2008. szeptember 1. 21:57   #635 

Kedves Doktor úr.Egy 29éves nö vagyok.Több mint egy éve szedek vérnyomáscsökkentöt a concor 5 plust.Jol be is állt a vérnyomásom.A nyáron észrevettem hogy szivritmuszavarom van.Nem sokszor jelentkezett naponta 3-4 alkalommal,de az is már este mikor lepihentem.Elküldtek holter vizsgálatra aminek az eredménye:A HRV-re utaló SD érték megtartott.Nappal 90-100/min körüli tachycardia mellett elvétve egy-egy VES.Éjjel 70-/min átlagos frekvencia mellet több-egygócú-VES,idönként kapcsolt formában.ST-szakasz deviáció nincs.nsKT nem jelentkezett.Mit jelent ez?Van valami teendö ilyenkor?Válaszát elöre is köszönöm.


Kedves Éva !

Ez a Holter lelet semmi igazán kórosat nem mutat, de nem negativ. Szerintem tovább kellene vizsgálni, egy ergometriát, szívultrhangot kellene csináltatni. Ha ezek negativok kis magnéziumot és káliumot / pezsgő tabletta reggel 1 / vennék be és a Concor plus helyett 2x1/2 tbl Nebiletet szednék.

Pulzus  2008. szeptember 1. 16:27   #634 

Köszönöm szépen a választ doktor úr.Ha nem változik,akkor bejelentkezem Önhöz.
Tisztelettel:P.András


Kedves András !

Szeretettel várom.

Pulzus  2008. szeptember 1. 15:17   #633 

Tisztelt doktor úr!Azt kérdezném,hogy a Bisoprolol 5mg os és a Tritace 5mg gyógyszer egyszerre való bevitele okoz e gyors pulzust,90körül.A vérnyomás lemegy 127/76 ra,vagy még alá is.
Köszönöm előre is


Kedves Kérdező !

A két említett gyógyszer egymástól függetlenül hat, nem akadályozzák egymás müködését és nem okoznak magas pulzus számot. A bisoprolol a pulzus számot inkább csökkenti a Tritace, pedig a pulzus számot nem befolyásolja. Mkét gyógyszer vérnyomás csökkentő.

Fájdalom  2008. szeptember 1. 15:14   #632 

Tisztel Doktorúr!

Nekem már kb. 5 napja,hogy szúr a mellkasom a szegycsont mögött és a jobb oldalon a bordáknál levegő vételkor!
Voltam vele háziorvosnál aki meg vizsgált /diagnózis: szép tiszta a tüdőm/ és azt mondta hogy ez idegi alapon van!Azt mondta majd elmúlik!
Lehetséges ez???És erre nincs semilyen gyógyszer???És mit tudnék vele kezdeni,hogy minnél hamarabb elmúljon????
Előre is köszönöm és várom mihamarabb a válaszát!


Kedves Kérdező !

Menjen el a tüdőgondozóba, mellkas rtg vizsgálat lenne szükséges, mert ez bizony lehet mellhártya izgalom jele. Addig szedjen Voltaren vagy Cataflam tbl-ból 2x50 mg-t. Ez fájdalomcsillapitó és gyulladásgátló is.

Dia  2008. augusztus 31. 22:00   #631 

Kedves Doktor Úr!

28 éves vagyok. Egy nagyon©nagyon nehéz időszak van mögöttem, valószínűleg a mindennapi stressz okozhatja a panaszaimat, és persze az, hogy a ©normálisnál© izgulósabb, szorongósabb vagyok. Keveset sportolok, a munkám miatt leginkább ülök. Fél éve időszakosan erős mellkasi fájdalmaim vannak. Hol erősebben, hol gyengébben görcsöl/szúr általában a szegycsontom környékén vagy a mellkasom bal oldalán. Amikor ez történik, akkor nagyon megijedek, fáj a levegővétel is, és mondanom sem kell, ez csak olaj a tűzre... Állandóan figyelem magam, ez korábban soha nem volt jellemző, és persze ez erős halálfélelemmel társul. Havonta legalább egyszer pánikrohamom van. (Fontos lehet, hogy 10 évig dohányoztam, most már inkább alkalmi bagósnak mondanám magam, illetve a családban halmozottan előfordult szív- és érrendszeri panasz/beteg.) A laborértékeim rendben vannak, voltam szívultrahangon, ahol mérsékelt mitrális prolapszusra derült fény (insuff. nélkül :)), neurológián, CT-n, EEG-n © mondanom sem kell, hogy minden leletem negatív. Mivel nyugalmi állapotban is kissé szaporábban ver a szívem, ezért Concor-t szedetnek velem, reggelente 2,5-mg-ot, stresszoldóként pedig Frontint. Kérdésem az lenne, hogy esetleg kérjek Holter- és terheléses vizsgálatot vagy a mitrális prolapszus és a PMS önmagában magyarázhatja ezeket a tüneteket? Ön mit javasol? Esetleg Önöknél is el lehetne végeztetni ezeket a vizsgálatokat?

Köszönöm a választ előre is!


Kedves Kérdező !

Bizony jól tudja, hogy mit nem lenne szabad csinálni. Tudja azt is, hogy ezek mennyire veszélyes dolgok, de a végén legyint egyet az egészre! No ez a baj és sajnos gyógyszerekkel nem lehet megoldani azt, ha valaki semmire sem becsüli az egészségét ! Ezeket a dolgokat /dohányzás, stress, mozgás hiánya és feltehetőleg az étkezés körüli rendetlenségek / mind rendezni kell.
Ami a mitralis prolapsus illeti okozhat ilyen panaszokat, de azért én ilyen panaszok esetén elvégeztetem a terheléses vizsgálatot, Holtert, se lipid és vércukor meghatározásokat. Kérem ! Ne vegye rosszindulató cikizésnek amit mondtam, gondolja végig és tegyen azért hogy ne legyen később se komoly baja. Ezen most még lehet segíteni, később nem !

köszönöm!  2008. augusztus 31. 13:37   #630 

Kedves Doktor Úr!

Nagyon szépen köszönöm a hihetetlenül gyors válaszát!!!

Köszönöm, hogy kérdezhettem Öntől!
Bárcsak minden orvos ilyen kedves, és segítőkész lenne!

További szép napot kívánok!
Üdvözlettel:
Fné Móni



Én is köszönöm szépen az elismerést és örülök ha segítettem.

Dorina  2008. augusztus 31. 13:35   #629 

Tisztelt Doktor Úr!

Tavaly novemberben mononucleosist állapítottak meg nálam. A tünetei a következők voltak: láz, hányinger, hasfájás, májnagyobbodás, sárgaság, nyirokcsomó-gyulladás. Kb. 3 hónap volt mire felépültem belőle. Pár napja ismét olyan tüneteket érzek, mint amit akkor éreztem amikor elkezdődött (hányinger, hőemelkedés, hasfájás, rossz közérzet), amikor megnagyobbodott a májam a bordám alatt is éreztem fájdalmat és nehezen vettem levegőt, most is érzek hasonlót, csak nem olyan erősen. Kérdésem az lenne, előfordulhat, hogy ismét kezd megnagyobbodni a májam, esetleg funkciózavar lép fel a betegség következtében? Mi a teendő ilyenkor?
Válaszát előre is köszönöm.


Kedves Dorina !

A virus betegségek általában ugy szünnek meg mint ahogy a tűz után a parázs alszik el. Vagyis amikor a szervezet legyüri a virust és elpusztitja a rejtek helyein is az kinél hosszabb, kinél rövidebb idő alatt zajlik le. Az Epstein Barr virus okozta mononucleosis egyike a legnehezebben gyógyuló betegségeknek. Az ismételt fellángolás tisztázása esetleges kezelés megbeszélése végett cészerü László Kh Fertöző Amb-hoz fordulni.

Mária  2008. augusztus 31. 12:23   #628 

Tisztelt Doktor Úr! Az elöbb elfelejtettem kérdezni hogy ha valaki abba hagyja a logimaxot hirtelen halál lép fel és mi van olyankor ha le kell cserélni? Elnézést kérek ha butaságot kérdeztem. válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Mária


Kedves Mária !

Nagyon veszélyes gyógyszer lenne a Logimax, ha elhagyása hirtelen halált okozna ! Szerencsére ez nem igy van. Mint tudja minden gyógyszer amit adunk, valaminek a szüntetésére szolgál. Ha ez be is következik, akkor a gyógyszer elhagyása után a panaszok kiujjulhatnak. Hirtelen halál előfordulhat ennek kapcsán, ha például egy igen magas értékekkel járó hypertoniát állitunk be gyógyszerekkel és a kezelést hirtelen elhagyjuk. Ilyenkor a vérnyomás kiugorhat és az agyban elpattanhat ennek hatására egy ér és abba halhatnak meg. Ez nem a gyógyszer, hanem a kezeletlenül marad betegség következménye. Ezért szoktuk kérni, hogy mind egy gyógyszer elkezdése, mind elhagyása esetén beszéljenek a kezelő orvossal !

terhesség szapora szívdobogás-érzés  2008. augusztus 31. 12:17   #627 

Kedves Doktor Úr!

Visszatérő kérdező vagyok (terhességi cukorbetegséggel kapcsolatban kérdeztem már Öntől).
Mióta kismama lettem, állandóan történik valami, ami nyugtalanít. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy az előző terhességem a 10. héten missed ab műtéttel fejeződött be.

Korábban semmi panaszom nem volt, orvoshoz akkor mentem, amikor az éves alkalmassági vizsgálatra kellett menni-az egészségügyben dolgozom-nem voltam hipochonder soha. Most már kezdek kételkedni magamban...
Tegnap délután egy pillanatra 4-5 hirtelen jelentkező, szapora szívdobbanást éreztem (feküdtem), majd elmúlt.
Éjjel ugyanerre ébredtem, egy pillanatig tartott, és elmúlt. A bal oldalamon feküdtem, és a bal karom is el volt zsibbadva (ezt biztosan elnyomtam).
A múlt héten voltam EKG-n, belgyógyászaton, minden rendben volt-leszámítva azt, hogy a gestatios diabetes miatt diétáznom kell. A vérnyomásom is rendben szokott lenni: 120/90 Hgmm.
EKG eredményem: 107/perc fr. SR, kp. t. állás, norm. repol.
A végtagjaim nem dagadnak, még este sem, visszereim nincsenek.

Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy ezek a szapora szívdobogás-érzések a 26. hétben normálisnak tekinthető tünetek, és nem kell megijedni, vagy újabb kivizsgálások várnak rám?

Válaszát előre is nagyon-nagyon köszönöm!
Köszönöm a lehetőséget is, hogy a szabadidejében időt szakít a problémáimra!
Üdvözlettel:
Fejesné Móni



Kedves Móni !

A terhesség egy gyorsult keringéssel járó állapot, hiszen az ön keringése két egységet /egy embert és egy emberkét/ kell, hogy kiszolgáljon. Ez bizony járhat időnként pillanatos kellemetlenségekkel, ami a terhesség végéig bizony egyre gyakrabban jelentkezhet. Valószinünk tartom, hogy ezek a dobogások extrasystolék lehetnek, aminek a kellemetlenségen kivül egyéb következménye nemigen lehet. Talán egy kis magnézium pótlással lehet mérsékelni. Ne féljen nincs komoly baj !

Mária  2008. augusztus 31. 12:11   #626 

Tisztelt Doktor Úr! Neuroptim vitamint szedek (Withania somaféra, B1, B2, pantoténsav, niacin, B6, folsav, B12, magnézium, mangán, Cink.) Ezek vannak benne. most olvastam hogy a B12 vitamin a vörös vértestek képződésében játszik szerepet.nekem pedig a vvs5.44, Hgb 164, htk 0,51. most hogy ezt szedem nem lesz mégtöbb? nem lesz tőle bajom? Magas vérnyomásra logimaxot szedek és miota szedem menszez elött szédülök ez a logimaxtol lehet vagy csak véletlen egybe esés? a logimaxot 10 honapja szedem. magas a tesztoszteronom 2 éve. önnek köszönhetem hogy eljutottem endrokid kivizsgálásra mert ön mondta hogy oda kérjek beutalot. Ultrahangon nem találtak semmit. A hormon eredményeimről még nem tudok semmit mert az ACTH hormonom még nincs meg. A Dr nő azt mondta ha ez is meglesz akkor tud véleményt adni.Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Mária


Kedves Mária !

Én általában azt szoktam javasolni, hogy a téli-tavaszi időszakra érdemes folyamatos vitamin pótlást alkalmazni. Tavasztól koraőszig a zöldségfélék, gyümölcsökkellő összetételü étkezésben pótolják a vitamin - ásványianyag szükségletet. Ezen vitaminok kellő dosisu fogyasztása esetén baj nem lehet, tehát fogyasztása nem okoz kárt, de jelenleg értelmetlen ! A menses előtti szédülékenység nem a Logimax következménye, hanem a különböző hormonváltozások következménye.

ildiko  2008. augusztus 31. 12:04   #625 

Nagyon köszönöm válaszát!


Örülök ha segítettem.

ildiko  2008. augusztus 30. 20:45   #624 

Tisztelt doktorúr! A gyomor jobb oldalán jelentkező feszitő puffasztó érzés van 1-hete. SBO-n negativ eredmény,de nemvolt bélhang.Akkor kaptam levolakot keserüsóval.Azotais van hasi puffadásom,pedig a háziorvosom irt gyogyszereket, donperidon,refluxon és levolak. Azota van bélgáz de nagyon bűzös,mitha rothadna a bél,és mindig van a puffadás. VÁROM MIELLŐBBI SÜRGŐS VÁLASZÁT! TISZTELETTEL ILDIKO!


Kedves Ildikó !

Ez emésztési vagy felszivodási zavar következménye lehet. Általában részletes gastroenterológiai kivizsgálást igényel a hiba okának felderitésére. Ezért családorvosi beutalóval a ter. illetékes gastroenterológiához érdemes fordulni.

Lelet  2008. augusztus 30. 20:41   #623 

Tisztelt Doktor Úr!

A héten voltam kontrasztanyagos nyelőcső röntgen vizsgálaton, de a háziorvoshoz csak
később tudom elvinni a leletemet. Nagyon szeretném, ha Ön megnézné és véleményt
mondana. A háziorvosomat egyébként éjszakai rohamszerű köhögés miatt kerestem fel.
A hörgőim sípoltak és váladékozott is. Voltam pulmonológia vizsgálaton, ahol azt
mondták, hogy kezdődő asztma és azóta az asztmára kapott gyógyszertől a panaszaim
megszűntek. Viszont a kontrasztanyagos nyelőcső röntgen vizsgálat eredménye miatt
nagyon aggódom.

lelet:
A nyelés akadálytalan. A nyelőcsövön kórós eltérés nem látszik. Mérsékelt fokú GOR.
A gyomor jó tónusú, ptoticus, horog alakú, alsó pólusa álló helyzetben tenyérnyivel haladja
meg az interiliacalis vonalat. A kontúrok simák. A peristaltica végighaladó, a redőzet
szabályos. A pylorus jobb oldalt fekvésben nyílik, az ürülés nem akadályozott. Szabályosra
telítődő bulbus és postbulbaris duodenum.

vélemény:
GOR.
Ptosis ventriculi.

Nagyon megijedtem ,hogy refluxom van. Kérem írja meg van-e és mi mit jelent.
Előre is nagyon köszönöm a segítségét és várom válaszát. (Egyébként 32 éves, 175 cm
és 50 kg vagyok, nem iszom alkoholt és nem is dohányzom, nem tudom ez jelent-e valamit.)
Ez a GOR meggyógyulhat? És mi az a ptosis ventriculi?


Előre is nagyon köszönöm és várom válaszát,
Judit



Kedves Judit !

Nehogy megijedjen ettől a diagnozistól /GOR/ ! Ez azt jelenti hogy a gyomor felső zárószelepe nem zár tökéletesen és, néha a savas gymortartalom visszakerül a nyelőcsőbe. Ha ez éjszaka alvás közben történik a vizszintes helyzet miatt visszakerülhet a garat-gége utvonalon a légutakba ahol idült gyulladást és nehézlégzést, köhögést provokálhat. A nyelőcsőben tartozkodást pedig gyomorégés, erés mellkasi fájdalmak jelezhetik. Borzasztóan egyszerüen lehet kezelni és gyógyszeresen. A ptosis pedig semmi egyebet nem jelent mint gyomorsüllyedést. Ez pedig csak egy az rtg vizsgálat észlelt elhelyezkedést jelez. Szóval nyugi ! Nincs baj. Kell egy jó gastroenetrológus és kész !

hege  2008. augusztus 30. 18:31   #622 

Tisztelt Doktor Úr!

A mai napon egy rutin ellenőrzésre mentem el, ahol teljes ultrahangos vizsgálat az egész testemről.
sajnos vannak gondok, ami engen egy kicsit megilyesztett.
pajzsmirigy vizsgálat során a UH. eredménye-
-A pm. mk. lebenye normális nagyságú, szerkezetük echodus, mirigyes.
A b. lebeny alsó pólusában 10 mm-es echodus göb van, széli része echoszegény. megnagyobbodott nyirokcsomó nem látható-
Vélemény: Struma nodosa 1.s.
Kérem Önt segítsen értelmezni ezt az eredményt, mit jelent a doktornő véleménye, kell e további vizsgálat, labor?
korom 48 év, nő vagyok .
Előre is köszönöm!!


Kedves Kérdező !

Az ön pajzsmirigy lebenyében egy jól körülhatárolt göböt észleltek, ami sok minden lehet. Ebben a korban a hormonháztartás küzködése miatt sokféle eltérés alakulhat ki aminek nincs jelentősége. Mégis az ember akkor nyugodt, hogyha kizárják a komoly bajok lehetőségét. Ezért javasolom, hogy forduljon a ter. illetékes pajzsmirigy ambulanciához, ahol eltérése kapcsán kivizsgálják és félelmeire korrekt választ tudnak adni.

gyógyszer  2008. augusztus 30. 16:57   #621 

Kedves Doktor Úr!Xanax-ot és Sertlarint szedek ezek mellé szedhetem a panangint?


Minden további nélkül szedheti a Panangint.

előző oldal  30 31 32  33 34  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!