orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szemerédi Péter

Dr. Szemerédi Péter válaszol

Dr. Szemerédi Péter

belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos

kardiológia, angiológia, belgyógyászat

előző oldal  322 323 324  325 326  következő oldal
panaszos  2009. szeptember 30. 19:20   #6480 

Tisztelt Doktor Úr!

Nem volt időm elolvasni az eddigi hozzászólásokat, ezért ha már leírt problémát vetnék fel, akkor elnézését kérem.
24 éves lány vagyok, 10-12 éve fennálló panaszom van. Teljesen változó időközönként (napszaktól, időjárástól, testhelyzettől függetlenül - viszont stresszesebb időszakban gyakrabban), rohamszerűen beindul a szívverésem, ami ilyenkor kb. 140-150-es pulzust jelent, emellett pedig enyhén rosszul érzem magam (nehézkesebb levegővétel, gyengeség). Pihentető testhelyzet, mély, benntartott levegővételek által viszonylag gyorsan elmúlik (5-10 perc).
Jó néhány évvel ezelőtt már elvégeztek rajtam néhány vizsgálatot: EKG (terheléses is), szívultrahang, Holter, de nem állapítottak meg semmilyen problémát. Annyival lezárták, hogy a hirtelen növekedés okozza - majd biztosan elmúlik. Egy időben felírták a Concort, de attól szédültem, rosszul éreztem magam, inkább nem is szedtem. Legutóbb néhány napja volt ilyen rohamom, és bementem az üzemorvosunkhoz. Ő ártalmatlannak nevezte ezt a jelenséget, ami vagy elmúlik vagy végigkíséri az életemet. Talliton (12,5 mg) nevezetű tablettát írt fel, és azt javasolta, hogy napi felet vegyek be, illetve menjek el egy vérvizsgálatra, hogy a pajzsmirigyem még mindig normálisan működik-e.
Megnyugtató választ még nem kaptam, ugyanis senki nem mondott még konkrétumot a kiváltó okkal kapcsolatban, és feltétlenül gyógyszert sem szeretnék szedni, ha más úton is kezelhető.
Önnek mi a véleménye a problémámmal kapcsolatban?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Anna



Kedves Anna

Ezek a panaszok nagyon gyanusak arra, hogy ritmuzavar legyen az okuk. Igazán az lenne a legfontosabb, hogy mikor ilyen panaszod jelentkezik, akkor készüljön egy EKG. Ez el is döntené a kérdést. Segíthet a Holter ismétlése is mivel egy ilyen vizsgálat kapcsán észlelhetünk valamit, ami esetleg utba igazithat bennünket. Vagyis én gyógyszert addig nem adnék, amig nem tudom mit kezelek. Ilyenkor ugyanis egy gyógyszer és mellékhatása egy életre elijeszthet valakit a kezeléstől. Ezért én ismételt kivizsgálást javasolnék !

Gondolatok...  2009. szeptember 30. 18:58   #6479 

Puszi Drága Doktorom! :)
Képzeld, nem volt elég a múltkori szuper "alul / felül jön minden", még napokkal ezelőtt náthás is lettem - ajjjjj - ennyit az utóbbi 4 évben nem találkoztam a házi orvosommal, (évente egyszer szokott látni vérkép / vízelet miatt) mostmár remélem elkerülnek a piszok bacik / vírusok!!! Jaj, de bocsáss meg, nem morogni jöttem, csak jelentkezni - mostmár jobban vagyok, csak azon töprengek, hogy hogyan nézzek szembe egy nagy félelmemmel... Tisztában vagyok azzal, hogy a nagy családi kardio rizikó miatt ki kell vizsgáltatni magamat, és azt is tudom, hogy a problémákkal szembe kell nézni, de ÚGY FÉLEK!!!!!!!!! Már évek óta tervezgetem, hogy elmegyek kardiológushoz, de enyhén szólva borzadok, idegesen egekben lévő pulzusszámmal (én ilyen vagyok!) egy kardiológus sem fog / tud megvizsgálni - mi a jó eget csináljak, hogy lenyugodjak??? Nem mondom, hogy rosszul vagyok, mert erről szó sincs, de érzek olyanokat például, hogy leguggolok és nagyobbakat ver a szívem, nem gyorsat, csak óriásit és erőset, ezt nyújtózkodás után is szoktam érezni, valamint akkor, amikor sokáig ülök a számítógép előtt és hirtelen felállok valami miatt - ezeket a panaszokat is csak azóta érzem, mióta Apukám meghalt. Amúgy már akkor is képes vagyok egekben lévő pulzusszámmal rendelkezni, ha mérik a vérnyomásomat - mindíg is ilyen izgulós kis görcs voltam és úgy néz ki, nem növöm ki - Te olyan optimista és nyugodt embernek tűnsz - hogyan orvosoljam ezeket a dolgokat??? Már minden félén járt az agyam - pszichológus / pszichiáter stb. de nem szeretnék semmi kedélyjavítót, vagy nyugtatót szedni, fiatal vagyok és ha elvonatkoztatok a problémáimtól, akkor hatalmasakat tudok nevetni és le tudom tornázni a pulzusomat például 56-ra, képes vagyok teljesen nyugodt lenni, de ez nem stagnáló állapot nálam.
Áhhhh - bonyolult vagyok - segítesz nekem ugye??? Küldj valami varázspuszit-jó?
MILLIÓ PUSSZÓÓ
Kriszti (20)


Drága Kriszta !

Örülök, hogy jó a kedved van és tul vagy ezeken a hülye nyavajákon. Biztos jókat mosolygott rajtad a családorvos. Biztos azt hitte tetszik neked ! Igen, az, ha egy ilyen komoly betegségben és egy pillanat alatt veszitünk el valakit, akit szeretünk, az bizony félelmeket szül és vigyázni kell, hogy ez a félelem ne állandosuljon ! A sport, a jó kedv, a csajos életvitel, érzelmek, szép élmények és a növekvő tapasztalatok azok amik az embert átsegítik ezeken a nehézségeken. Helyesen látod, nem kell nyugtató. Te ilyen vagy és kész. Igy kell téged szeretni ! Persze nem akarom elbagatelizálni a dolgokat, mert a szívbetegség bizony öröklödhet és ezt időnként ellenőrizni kell. Tehát valóban érdemes kardiológust keriteni aki időnként ellenőriz téged, de ez még korai. Majd egy 5-10 év mulva lehet ez aktuális igazán. Persze, ha az jobban megnyugtat megmutathatod magad egy kardiológusnak. Legalább jó napja lesz, mert lát egy egészséges csajszit is a sok beteg között.
Másrészt az, hogy hajlam az nem egyenlő a betegséggel ! Vagyis egyáltalán nem törvényszerü az, hogy infarctust kap az akinek a családjában ilyen előfordul ! Szóval nyugika ! Tessék nevetni, jó kedvünek lenni, mozogni - sportolni és hapsizni ! Most ennek van itt az ideje. Kardiológussal ráérsz,hacsak nem randizni akarsz vele !

Pancsa50  2009. szeptember 30. 18:44   #6478 

Üdvözlöm.
Szeptember 21.-én írtam Önnek a vérnyomásommal kapcsolatban. Hivatkozva a 6297. sorszámú levelemre.
Mint említettem az előző levelemben voltam mindenféle kivizsgáláson komolyabb bajt nem találtak nálam. Az EKG.-m is jó volt. A kihagyásos szívverésemmel és a szapora szívveréssel kapcsolatban már írtam Önnek többször is. Az eredményeimet is közöltem Önnel. 2008. októberében kezdődött nálam ez az érzés és a vérnyomásom is akkor lett magas. A magas vérnyomásom két napig tartott /160/100 P: 90/ Utána helyrejött, a szívemmel kapcsolatos problémám is javultak a nyáron már kevésbé éreztem. A vérnyomásom néha felment pl: 152/96 P:90. De ez is csak ritkán fordult elő. Nem mondható, hogy magas volt a vérnyomásom állandóan. Inkább ingadozó volt, de ritkán ment fel a fentiekre.
Szeptember 19.-én ment fel nagyon. Ugyanúgy szedtem a gyógyszereket Pannangin: 2x2, Betaloc 50 mg: R: másfél - E: egész, Xanax: fél-fél-fél.
Most 29.-én mentem Pajzsmirigy gondozóba és ott a főorvosnak elmondtam ezeket a dolgokat - ügyeletre kellett mennek 19.-én ennyira rosszul éreztem magam - azt a papírt is megnézte az EkG- jó volt, a gyógyszereket ugyanúgy szedtem továbbra is.
A pajzsmirigygondozó főorvosa a belgyógyászaton főorvos és neki mindent elmondtam. Többször jártam már nála is. A pajzsmirigy véreredményeim jók voltak most is. Gyógyszert nem kell szednem egy pár hónapja.
Most a Betaloc helyett felírt nekem Nebilet tablettát, azt mondta, hogy ezt szedjem ne a Betalocot.
Kérdésem az, hogy a Nebilet tabletta az jó a szivritmuszavarra is és mellette ugyanúgy szedhetem a Pannangint és a Xanaxot is - ha szükségem van rá - ?
Olvastam az előbb, hogy a Nebilet tablettát nem lehet abba hagyni, mert szivleállást csinál? Ez igaz?
Elnézést, hogy ismét írtam, de elszoktam olvasni a válaszait a levelekre és megláttam a Nebilet tablettával kapcsolatos levelet is.
Üdvözlettel.


Kedves Pancsa

Meg kell mondanom és ez itt nem a reklám helye, de a legjobb tapasztalataim a Nebilet - Nebivolol mellett vannak, jelenleg én ezt tartom a legjobb béta blokkolónak. Természetesen a többi is jó és hasznos, nem rosszabbak. Az is előfordult már a praxisomban, hogy a régi gyógyszerek hatékonyabbak voltak egy betégnél. Tehát nincs kőbe vésve kinél melyik gyógyszer a jó. Ki kell próbálni. De a Nebilet - Nebivolol mellett a legkevesebb mellékhatás és jól türik a betegek.
Csak az halhat meg hirtelen ilyen gyógyszer elhagyása kapcsán, aki komoly koszorú ér betegségben szenved és elhagyja a gyógyszert. Másnál ilyen nem jelentkezik.

Lukácsné  2009. szeptember 30. 18:36   #6477 

Tisztelt doktor Úr!
Már 2 éve szedem a PLAVIX-ot, egyik ismerősöm NEVIBILIL-t szed, az lenne a kérdésem melyik gyógyszer a jobb.


Kedves Kérdező

A Plavix egy véralvadást lassitó készítmény, a Nebivolol pedig egy frekvencia csökkentő, vérnyomáscsökkentő szer. Olyan mintha almát hasonlitanánk a körtéhez. Egyiket is másra, másikat is másra alkalmazzuk és mind a kettő nagyon jó készítmény.

gyomor panaszok  2009. szeptember 29. 23:22   #6476 

Tisztelt Doktor Úr!

Az lenne a kérdésem,hogy 6 éve pánikbeteg vagyok és a rivotrilt szedem azóta.Hosszú időtartam szedése miatt okozhat valami károsodást a gyomorban?

Válaszát előre is Köszönöm!
Fenyőné


Nem, ennek a gyógyszernek ilyen mellékhatása nincs.

Zsuzsa  2009. szeptember 29. 23:22   #6475 

Tisztelt Doktor Úr

Szeretném megkérdezni, hogy 21 éves korban mennyi az ideális vérnyomás.Lánnyomnak ugyanis általában az alsó érték 55-60 kozott van,míg a felso érték 85-90.Nem kóros ez?Válaszát elore is koszonom.
Anyuka


Ez jó, ha nincs panasz. Az a legalacsonyabb vérnyomásérték a legjobb ami még panaszt nem okoz.

Szivritmuszavar  2009. szeptember 29. 23:20   #6474 

Kedves Doktor úr!Terhességem 7. hetében vagyok. Mar 5.napja magas szivverésem van, amely eros szivzuhogassal jar. Kezd aggaszto lenni. Nemtudom hogy ez mennyire arthat a babának. Meg a terhessegem elott is elofordult hogy ket hetig magasz szivverésem volt, tobb alkalommal is. Mi lehet ennek az oka? Koszonom elore válaszát! Mariann


Nyugalom kedves Mariann. A szapora szívmüködés ilyenkor normális dolog, alkalmazkodni fog hozzá. A babának szüksége van erre, nem fog ártani neki.

Általános gyengeség  2009. szeptember 29. 23:18   #6473 

Kedves Dr Úr

Köszönöm gyors válaszát a 6428 sz kérdésemre

. Felkeresem a neorologiai szakambulanciát,hogy ne legyen ilyen problémám

. Még egy kérdésem lenne. 30 éves korom óta a nyakamnál nagyfokú beszükülés meszesedés van. Ezzel mit kéne tennem?

A háziorvosom szerint ezzel együtt kell élnem. Nem küldött sehova és nem adott rá semmit.

Köszönettel


Icus


Kedves Icus

Sajnos ez valóban csak tünetileg kezelhető. Vagyis megszüntetni nem lehet.
Azért kezelést szoktak rá adni, mivel fájdalmat, kellemetlenségeket igyekszünk kezelni, csillapitani. Ez is dolgunk !

Nebilet tabletta  2009. szeptember 29. 23:15   #6472 

Tisztelt Doktorúr!
Négy hónapja felkerestem háziorvosom erős szívdobogás érzett miatt. Magas pulzus számom miatt EKG vizsgálatot csinált az eredményt nem közölte csak annyit hallottam nem jó! Ezért felírta a Nebilet tablettát. Akkor amikor felkerestem tudtam,hogy a tüneteim stresszes időszakom okozza. Két hónapig szedtem a tablettát most egy hónapja nem szedem úgy érzem nincs rá szükségem rendeződtek a stressz kiváltó okai! Ma viszont felkerestem a másik gyógyszer amit évek óta szedek Xanax és már függővé tett ennek feliratása céljából. Mondtam neki,hogy a Nebiletet nem kérem mivel elég a Xanax függőségem is. Erre rám ijesztett,hogy ne hagyjam abba a szedését,mert mellékhatásként szívleállás következhet be,de már 1 hónapja nem szedtem!
Szeretném tudni tényleg lehet e ily mértékű súlyos hatása?
Őszintén elég nekem,hogy már egy gyógyszertől függök nem szeretnék többtől!

Köszönöm szépen válaszát!


Ha már elhagyta és nem állt meg a szíve biztos hogy emiatt már nem fog meállni. A gyógyszer régen kiürült, hatása elmult, nem kell már ettől aggodni.

nóra  2009. szeptember 29. 23:12   #6471 

Tisztelt doktor úr Azt szeretném kérdezni hogy egy 21-éves leány pulzusa állandóan 90-110
között van A háziorvos szerint ez normális valóban igaz vagy kellene valamilyen vizsgálat?
előre is köszönöm a válaszát.
egy aggodó szülő


Hát bizony ennek azért tanácsos utána nézni. Nem normális ez a pulzuszám !

gyógyszer  2009. szeptember 29. 23:08   #6470 

Tisztelt Dr! Úr!

Ma kaptam kézhez a vérvételi eredményemet legyen szíves értékelni. Bemásolom ami csillaggal van jelölve.
WBC12.30G/l
LYM 41.300%
PLT363G/L
haemoglobin Alc 7.4%
összkoleszterin 7.2mmol/l
triglicerid 4.99mmol/l
CRP 5.820mg/l
Mi a teendőm? Kell szedni gyógyszert a magas trigliceridre, koleszterinre és a cukorra? Vagy ez még diétával visszafordítható? Milyen következménye lesz, ha nem szedek rá gyógyszert, mert és nagyon félek, a gyógyszerek mellékhatásától. Olvastam, hogy a lipidcsökkentő gyógyszerek a májat nagyon tönkre teszik, és akkor majd arra is szedhetek gyógyszereket, és így csöbörből vödörbe esek, vagy ez nem így van? Ne haragudjon a sok bugyuta kérdésemért, de szeretném ha válaszolna rá. Marika


Kedves Marika

Szerintem irány a diabetológiai ambulancia, mert cukorbaj és magas vérzsir miatt gyógyszereket kell kapni. Ha fél, ha nem fél kell, kötelező ! Egyéb dolgoknak nincs jelentősége valószinü kisebb gyulladása is lehetett az elmult időszakban.

Lujzi!  2009. szeptember 29. 23:05   #6469 

Kedves Kedvenc DoktorÚr!


Lehet, hogy most nagyon nagy hülyeséget fogok kérdezni, mert én sok rációt nem látok benne, de azért a DoktorÚr már több dolgot látott életében, mint én: Ugye meséltem, hogy volt az az influenzaszerű náthás lázas betegségem, nem rég. Mára teljesen jól vagyok, reggelente még köhögök, de a láz 2 nap alatt meg is szűnt. Amíg lázas voltam (mint mindig, mióta a gerincem el van törve) marhára fájt a gerincemben az a pont, ahol a törés volt. Ez mind megszokott, csak hogy most a láz elmúltával nem múlt el a hátfájás. Lassan már elviselhetetlen a fájdalom, már zsibbad tőle a lábam és az egész derekam. Becsíptem volna oda valamit? Vagy mitől lehet? Köze van a lázhoz, vagy csak "elfeküdtem" a nagy fekvésben? Már a világ összes reumakenőcsét rákentem.... Valami ötlet? Sok sok sok puszi: Lujzi


Lujzikám

Ötletem csak egy van. El kell menni a kedvenc rheumatológushoz és a kedvenc neurológushoz. A kedvenc kardiológus igy látná helyesnek, mert ha a kedvenc Lujzinak fáj a háta csak igy lehet megoldani. Bár én megprobálhatom a puszilgatást is, de attól szerintem ez nem fog megszünni ! Sajnos !

koponya ct  2009. szeptember 29. 23:01   #6468 

TISZTELT DR ÚR ÚR!
SZERETNÉM KÉREDEZNI,KOPONYA CT, ERDMÉNYE A KÖVETKEZŐ LÁTHATÓ SUPRATENTORIALISAN FELSZIN LIQUORTEREK MINIMÁLISAN TÁGABBAAK A SZOKÁSOSNÁL
VÉLEMÉNY:A SINUS SIGMOIDEUSBAN MK.O-ON HYPODENS THROMBUS NEM ZÁRHATÓ KI.
KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT


Ez bizony azt jelenti, hogy az agy vénás rendszerének egy területén thrombosis gyanuja merül fel. Ideggyógyászati vizsgálat, kezelés és esetleg a vizsgálat ismétlése javasolt ilyenkor. Mielőbb vissza a lelettel a neurológushoz !

pulzusprobléma  2009. szeptember 29. 22:59   #6467 

Tisztelt Doktor Úr!

25 éves nő vagyok,1 éve hagytam abba a fogamzásgátló szedését. Rá 1 hónapra elkezdett erősen dobogni a szívem, magas lett a pulzusom.Voltam kivizsgálásokon-ekg, 24 órás Holter vizsgálat, vérvételek-minden rendben.De a problémám sajnos megmaradt. Van, hogy minden rendben, majd egyik pillanatról a másikra erősen elkezd dobogni a szívem, pulzusom nem megy 100 fölé. Nem fáj,de olyan rossz érzés.Ön szerint mitől lehet ez?Lehet, hogy a gyógyszer abbahagyása kavart be?Mi a teendőm?
Köszönöm!


Egy pici türelem kell, mert a gyógyszer elhagyása után egy kicsit megkeveredett a szervezete. Valószinüleg a menstruáció is meg fogja kinozni, lehet, majd össze-vissza vérzés is. Ez a hormonháztartás saját müködés visszatértével elmulik. Addig kis türelem.

pupilla  2009. szeptember 29. 22:57   #6466 

Tisztelt Doktor ÚR !
Tudom,hogy nem szemész,de mégis egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz,hogy mitől lehet az,hogy az egyik pupilla kicsivel tágabb mint a másik?Még csak egy napja vettem észre!Lehet-e stressz hatástól,vagy emögött komolyabb dolog állhat???Válaszát elöre is köszönöm:Tamás


Bizony lehet komolyabb baj is a hátterében, de többnyire egyszerü magyarázat szokott lenni. Érdemes elmenni szakemberhez /szemész/ aki megvizsgálja és ha kóros rendbehozza az eltérést. ha meg banális dolog akkor megnyugtatja.

mps  2009. szeptember 29. 22:55   #6465 

Köszönöm doktor úr,az lenne a kérdésem hogy ha felhivo m önt ,be lehet jelentkezni szivultrahangra ?meg esetleg ön felirná nekem a betalocot.És mennyibe kerül önnél a szivultrahang?Köszönöm
a másik,hogy azt elfelejtettem irni,hogy migrénes is vagyok,ami azt jelenti fél évente elöjön a migrénem,látászavarral,hányással,fejfájással tárdul,de ha imigrant beveszem elmulik,Most pénteken is ezt tettem,rá van irva a betegtájékoztatóra hogy szivdobogás lehet mellékhatás-Lehet ,hogy ettöl lett?Köszönö m


Igen, lehet, hogy ettől lett. Nekem nincs magánrendelésem, állami intézetben dolgozom, ahol mindenkit szeretettel láunk. Családorvosi beutaló és előjegyzés szükséges, mely utobbit telefonon is meg lehet ejteni. Az előjegyzés elég hosszu, de ha megfelel sok szeretettel várjuk ! Fizetni pedig nem kell !

Megnyugtatás Balázzsal kapcsolatban  2009. szeptember 29. 22:52   #6464 

Drága Doktor Úr !

Egy ideje figyelemmel kísérem a hozzászólásokat Balázzsal kapcsolatban. A fiatalembert nem ismerem, de a történetből ráismertem a pótanyúra. Ismertem a kislányát és ismerem őt is. Tényleg fantasztikus páros volt, közel sem nevezném átlagosnak Őket.
Szeretném megnyugtatni a Hozzászólókat és Önt is Tisztelt Doktor Úr, hogy ha a pótanyúnak lesz elég ideje, Balázst kihúzza a bajból! Nagyon értelmes, nagyon jó szívű, tele van szeretettel, türelemmel, és nagyon ért a gyerekek nyelvén. Többet ér Ő Balázsnak, mint a legjobb pszichológus! Akar segíteni a gyereknek és fog is, mert Ő egy ilyen nagyszerű ember.
Elnézést kérek a hozzászólásért, de őszinte aggodalmat és igazi érzéseket érzek a Hozzászólók soraiban.
Önnek is csak gratulálni tudok Doktor Úr! Nagyon ráérzett a lényegre, a valóságos emberekre a sorok mögött...

Tisztelettel: Nagy Lászlóné Rozi


Nagyon szépen köszönjük a kedves szavakat és biztatást. Reménykedünk. Tisztelettel és szeretettel gondolunk rájuk !

Babi  2009. szeptember 29. 22:49   #6463 

Tisztelt doktor úr!

Nem is tudom hol kezdjem. Először felsorolom amiről tudok: polycistás vesék, máj
autóimmun pajzsmirigy gyull., jó működéssel. Mitrális prolapsus, magas vérnyomás(300 Aprovel+este 5 Amlobesil) ez utóbbi már 27 éves korom óta. Most 41 éves vagyok. Múlt hét pénteken felszaladtam az első emeletre, fél óra múlva már az intenzív osztályon voltam, pitvari fibrilláció miatt. EKG-n kb. 140/min kamrai frekvenciával. Ezt írták a záróra. Éppen 24 órás vérnyomásmérő felrakásra mentem. Így most látták és nem mondták, hogy csak beképzelem és csak psychés eredetű az érzés. Mert évek óta ez a válasz minden bajomra. Ez már uncsi!
2000-ben pánik beteg lettem, azóta nálam az is psychés eredetű ha eltörik az újjam. Azt sajnos nagyon jól tudom mi az amikor valami psychés. Úgy érzem már régóta nem erről van szó. Ezen kívül van valami amitől nem tudtam megszabadulni. A szédülés és az ezzel járó rosszúllétek. Ezek jönnek, mennek rossz érzés nagyon. Hol jobb hol rosszabb. Nem érzem teljes embernek magam. Szeretnék megkönnyebbülni. Érzékeny vagyok a zajokra, a monitort a munkahelyemen nem sokáig tudom nézni, mert szédelgek. Ilyenkor is sokszor kap el rossz érzés vagy rosszullét. Az egész szédülés kb. 6-7 éve kezdődött mosogatás közben. Lehajtottam a fejem. Agyon vizsgáltak, több MR is volt. Az senkit sem érdekelt, hogy én a nyakamra gyanakszom. Sokszor fáj a nyakam és a tarkóm is. Ilyenkor hátrahúzó szerű ájulásérzéssel járt. Sose ájultam el de nagyon rossz. Már nem tudom hova menjek de szeretném kideríteni mitől van a szédülés és, hogy egészséges-e a szívem.( tényleg, kaptam napi negyed Nebiletet a szívemre) Szóval mit tegyek?

Köszönettel: Babi


Kedves Babi

Az a szédülés amit érez szinte biztos, hogy a nyaki gerinc betegsége miatt van. Valóban nem ártana a nyakát is MR vizsgálat alá venni. nemhiszem, hogy nem találnának valamit. A Plycystás máj és vese sajnos egy kicsit nehezebb ügy, ezek bizony komoly hypertonia betegséget okozhatnak, ezirányba kell figyelni magát és bizony kezelni is. Az inagdozó vérnyomás és terhelés bizony provokálhat ritmuszavart, amit szintén kezelni és ellenőrizni kell a kardiológusnak. Nincs jó hírem, mert ezeket mind csinálni kell és ahogy az idő megy az ember felett egyre többet kell türni. Ettől nem lesz jó az ember kedve ezért bizony némi hangulatjavítás is igényeltetik. Szóval fel a fejjel és azért se hagyja magát Babikám !

levendula  2009. szeptember 29. 22:40   #6462 

Kedves Doktor úr
Koszonom, hgy ilyen gyorsan valaszolt a kerdésemre, neorologusnal mar jartam de olyan eros dozisu tabletakat irt hogy nem birtam ,nagyon elkabitott es igy abba hagytam a kezeleseket .Tulajdonkeppen jobban is voltam a kezelesektol, de tudniillik pedagogus vagyok es az idegein nagyon rosszak es igy nyuktatokat szedek es attol talan jobban erzem magam vagyis nem szúr annyira a bal felem.Tetszett irni, hogy mozgasszervi a bajom ez mit jelent tulajdonkeppen, cseppet megvagyok ihedve, mert csak 36 eves vagyok sokat sportoltam igaz, mostanaba hanyagoltam a munkam miatt a sportot.Aerobikot oktattam itt a falunkba.Megkerdeznem ontol, hogy az ilyen sport hasznalna e a bajomon.
Reggelente ugy kelek fel az agybol mintha egy uthenger ment volna at rajta. Szeretnem ki kerni a tanacsat. Nagyon szepen kerem segitsen rajta.
Koszonom
Levendula


Nincs nagy baj, én azt hiszem a gerinc valamilyen kopása - gyulladása lehet a panaszai mögött. Azért a fejfájást remélem vizsgálja tovább is a rheumatológus és neurológus is /CT esetleg MR/. Ezek után lehet véleményt mondani. Nyugodtan tornázhat, egyrészt élénkiti, másrészt segíthet a fejfájáson is. De előbb azért beszéljen rheumatológussal is ! Kérem ne féljen, a szorongás és fantáziálás csak az ember rossz közérzetét rontja és azért akkora baj nincs !

ijedtség2  2009. szeptember 29. 22:35   #6461 

Köszönöm szépen a gyors választ. Az angiológiai ambulanciára kell beutaló? Vagy mehetek egyenesen oda? Mennyire sürgős ez?
Bevallom, nem szívesen megyek ilyennel a háziorvosomhoz, mert a pánik betegségem miatt sokszor zavartam mindenféle tünetekkel, és már szerintem úgysem venne komolyan. Pedig egy pánik beteg is ember. Elnézést kérek a szomorú levélért, csak tényleg szomorú is vagyok. A lényeg, hogy kell-e egy nagy levegőt vennem és elmenni a háziorvoshoz, vagy anélkül is mehetek?

Köszönöm.
M.


Kedves Kérdező

Sajnos jelen rendelkezések szerint a beutaló kell, de ez nem szokott akkora problémát jelenteni. Fontos dolog a vizsgálat, de nincs életveszély és nem baj, ha nem azonnal történik meg, de belátható időn belül azért lássa egy specialista is és mondja ki a verdictet !

előző oldal  322 323 324  325 326  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!