orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szemerédi Péter

Dr. Szemerédi Péter válaszol

Dr. Szemerédi Péter

belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos

kardiológia, angiológia, belgyógyászat

előző oldal  32 33 34  35 36  következő oldal
andrás  2008. szeptember 11. 19:52   #680 

Tisztelt Doktorúr!

Andrának hívnak.24 éves vagyok.4 éve hypertóniával kezelnek.a kardiológus mondta hogy évente szemfenék vizsg. kell mennem.

A legfrissebb(2008.09.11.) leletem a köv
Kezelt:hypertonia
Visus: o.d. 1.0
o.s. 1.0
szabályos szemmozgás
könny és védőszervek:épek,norm. könnytermelés és könnyfilmréteg
kötőhártya:kp. vérbő
szaruhártya:tiszta,transzparens
csarnok:kp,mély,tiszta
sziv.hátya szerk. megtartott
pupilla:kerek,kp. tág,centrális,fényre jól reagál
lencse:tiszta
üvegtest:tiszta
szemfenék:éles határu,norm. színü pupilla,szabályos eredésü és lefutásu erek,1-1* tünet,macula táséj durva eltérés nélkül


KÉRDÉSEM az lenne a T. Doktorúr,hogy az évek óta fennálló vérnyomásom jelenl lelet alapján átszik-e az érrendszeremen.Az érkereszteződés az mit jelent?REverzibilis-e?veszélyes e?
Nekem fennáll jelenleg tekintettel arra hogy évek óta hypertóniás vagyok?

Mielöbbi és megtiszteő válaszát előre is köszönöm:András Szegedről


Kedves András !

Ez egy enyhe, kezdödő hypertonia szemfenéki képe. Nem kell vele semmit sem tenni, nem kell gyógyítani, a további romlást kell megakadályozni egészséges életvitellel, rendszeres vérnyomás ellenőrzéssel, dohányzás elhagyásával, vércukor és vérzsirok ellenőrzésével - szükség esetén kezeléssel. Ezt hívjuk megelőzésnek. Ha kell a vérnyomás csökkentésére gyógyszert is kell kapni. A családorvos elvégezteti ezeket a lépéseket, vizsgálatokat és meghatározza a teendőket.

Kata  2008. szeptember 11. 19:42   #679 

Tisztelt Doktor Úr!
Köszönöm a válaszát, s azt is köszönöm, hogy nem teljes mondatot írt:"Magában egy kardiológus veszett el" - de az nagyon:-)))))
Lassan kezdem belátni, hogy a a hyperthy-t komolyabban vegyem (eddig ugyanis semmi jelentősebb betegségem nem volt, megszoktam, hogy 1-2 hét alatt rendeződik minden problémám, így most eléggé meghökkentem a gyakori kontrollok, és a folyamatos gyógyszerszedés szükségessége miatt és lázadoztam és sztrájkoltam is rendesen.

Köszönöm a segítségét és türelmét, és remélem nekem is lesz türelmem ehhez a nyavalyához, bár azért még remélem, nem kell sokáig nyűglődnöm vele.
Üdvözlettel:
Kata




Kedves Kata !

Meglátja nem lesz baj. Kicsit most rossz, de a vége jó lesz !

Vas  2008. szeptember 10. 21:23   #678 

Jó napot!

24 hetes kismama vagyok. A terhesség elején vastartalmú terhesvitamint szedtem. 8 hetesen voltam vérvételen, ahol a Vas 32.4 umol/l lett, azaz magas, a vörösvérsejt 4,18T/l, azaz majdnem alacsony, a hemoglobin pedig 121 g/l azaz épp csak határon belül. Akkor a magas vas miatt a terhes vitamin abba hagyását tanácsolták. Most 23 hetesen ismét voltam vérvételen, ahol sajnos a vasat nem nézték, de a vörösvérsejt 3,28T/l, a hemoglobin 100g/l lett, azaz mindkettő túl alacsony. Erre most vastablettát írt fel az orvos. Megemlítettem neki, hogy amikor vastartalmú szert szedtem akkor a vasam magas lett. Azt mondta lehet akár vas felszívódási zavar is. Most erre hogy merjem szedni a vastablettát? Hogyan lehet kiszűrni a vasfelszívódási zavart? A tablettát a nőgyógyászom szerint is szedjem, napi 2*1 szemet a Ferrograd Folicból. Valóban bevehetem? A magas vas a terhesség elején nem vészjósló? Vas felszívódási zavarra nem szabad vasat szedni ez van a betegtájékoztatón. Mit tegyek?
Köszönettel: Aida


Kedves Aida !

A vérkép eltéréseit illene tisztázni, mert nem érthető, hogy miért vérszegény.
Lehet a folyadékháztartás zavar miatt a vér meghigulása az ok, lehet B12 és Folsav hiány is az eltérések hátterében. Mindenféleképpen egy rendes vérkép, Se Fe ill. TVK meghatározás, Folsav és B12 szint, valamint vesefunkció, Se összfehérje, vizelet vizsgálat szükségesek. Ezek alapján lehet diagnosztizálni a bajt és utána lehet segíteni a bajon.

1fiatal refluxos  2008. szeptember 10. 21:14   #677 

Tisztelt Doktor Úr!
Én egy 34 -éves fiatalember vagyok!
Egy éve kiderült ,hogy refluxom és nyelőcsőfekélyem van!
Utoljára 4hónapja voltam gyomortükrözésen.
Státus: akadálytalan lehatolás az ép oesophaguson keresztül a gyomorba.
A cardiában diónyi hiatus hernia, confluáló exulceratio látható.
A gyomor nyálkahártyája eltérés nélkül, a pylorus kerek, szabályos, a duodenum áttekintett területe ép.
Klinikai dg.:
Nyelőcsőfekély
Gastrooesophagealis reflux, oesophagitissel
Rekeszsérv , kizáródás vagy üszkösödés nélkül
Steatorrhea pancr.
Bordaívmenti szuródások,szív tályéki szuródások , erős mellkasi fájdalmaim miatt voltam hasi ultrahangon is és melkasröntgenen is . A felsoroltakon kívűl nem találtak más problémát.Sűrűn jött rám melegségérzet és belső remegésszerű tünetek és fej fájás is. Psychiátriai vizsgálatot kértem már ezek miatt. Azt szeretném kérdezni ,hogy ezek mennyire rossz eredmények? Lehetnek -e a reflux miatt vagy idegi okok miatt? Vagy Ön javasolja -e a kardiológiai vizsgálatokat? Igaz vérnyomásmérés van sürűbben az naggyából rendben van. Volt kétszer EKG-vizsgálatom is de az is rendben volt! Az aggaszt , hogy ezek a tünetek már közel egy éve vannak ,nagyon fáradékony vagyok és az említett tünetek miatt munkát sem igazán kapok .
Válaszát Tanácsát előreis köszönöm!!
Tisztelettel : 1fiatal refluxos!


Kedves fiatal refluxos !

Az ön panaszai a gyulladásos rekeszsérv, reflux következményei. A reflux kialakulásában biztosan belejátszanak idegi okok is. Igen javasolom a psychiater és a gastroenterológus együttes kezelését, mert csak igy van remény a mielőbbi, teljes gyógyulásra !

rendetlen szívverés  2008. szeptember 10. 21:09   #676 

Kedves doktor úr!olyan problémával fordulok Önhöz hogy kb. 2hónapja voltam kardiológiai vizsgálaton.holter terh ekg uh. az orvos szerint nincs olyan gond amit kezelni kellene.De valami mitr.prolapsus volt a papiron.Mégis olyan gondom van hogy nagyon sokszor úgy ver a szívem hogy üt 3 lassut majd hirtelen beszaporáz párat és igy ismétlödik.Mellette előfordul hogy szabályossan dobálja a mellkasom olyan erössen ver.Nagyon zavarnak ezek a tünetek ha nem találtak semmit mitől van ez?A mellkasom is elég sokszor fáj mell fölött néha szúr és feszít.Kérem segítsen nekem mi okozhat ilyen össze-vissza szívverést mert nagyon idegesít hogy elég sokszor ki is hagy.Köszönöm:Mónika


Kedves Mónika !

A mitralis prolapsus a kéthegyü billentyü kicsit intensivebb mozgását és enyhe áteresztését jelenti. A mindenkinél előforduló szaporább szívmüködés, vagy extrasystolék okozzák a panaszát. Egészséges életvitel, sportolás, stress mérséklése javasolt. Ez segíthet !

Kata  2008. szeptember 10. 21:04   #675 

Tisztelt Doktor Úr!
Megvolt a hétfői cardiotens mérés: high voltage, asc. ST-k, csúcsos pozitív T-k. Monotóp kamrai ES-k. max pulzus: 113, RR: 125/65.

Basedow, MPS, újrakezdődő klinikai tünetekkel. Ami nekem nem tetszik: a high voltage, mert eddig teljesen normális amplitúdójú R hullámaim voltak, és a nagyon gyakori VES-ek. Valóban nagyokat dobban, főleg esténként, keresni kell a testhelyzetet, ahol már nem zavar. A hallgatózás: ritmusos, dobbanó I., szívhang csúcs felé vezetődő. Gondolom, ha komolyabb mitr. stenosis lenne - amit nem igazán hiszek, akkor a bal pitvar-jobb kamra terhelés már látszódna az EKG-n. Vagy annak több idő kell, míg megjelenik egyébként?

Ami még elgondolkodtat az a következményes balkamra megnagyobbodás, ami esetleg később zsírosan degenerálódhat. Milyen következményei lehetnek ennek (úgy általában)?

Köszönöm.
Kata



Kedves Kata !

Magában egy kardiológus veszett el. De a nagy amplitudoju EKG görbe és az extrasystolék halmozodása a hyperthyreosis következménye lehet. Mitralis prolapsus esetén szó sem lehet mitralis stenosisról, hiszen pont az a baj, hogy laza a tartószerkezete a billentyünek és emiatt egy kicsit inkáb átereszt. Ezért nem nagyobb a bal pitvar. Szóval a hyperthyreosist kell megkezelni, egyéb teendő nincs !

Aggodó édesanya  2008. szeptember 10. 20:58   #674 

Tisztet Dr. Szemerédi Péter!

13éves fiamnál Holter vizsgálatot végeztek. Ma megjött az eredmény, a papíron szövegesen ez áll: Sinus bradycardia(sporoló szív)
P:32-150/min
Kifejezett sinus bradycardia éjszaka alvás közben.
PQ:0,12", QT frekvenciaának megfelelő
A felvételen számos műtermék látható.
SVES, VES elvétve fordul elő.

A fiam 13 éves, 50kg. Rendszeresen sportol(taekwando).Táplálkozására nagyon oda figyel.
Kérem a fentiek alapján értékelje az eredményt.Van miért izgulnom?
Várom válaszát:Ildikó


Kedves Ildikó !

Csak egyet nem írt le a kedves kérdező ! Van-e panasza a gyermeknek. Ha nincs, akkor semmi oka nincs az izgalomra. A sportolók szíve igen széles frekvencia tartományban mozog. Ezért nem meglepő, hogy éjjel, vagy hajnalban alacsony a pulzusa terhelés kapcsán pedig szapora lesz. Ha nincs panasza sportoljon nyugodtan mint eddig.

Fontos kérdés.  2008. szeptember 10. 20:50   #673 

Tisztelt Dr Úr!

Édesanyám ma volt vizsgálaton és a következő leletet kapta:

"Hasi ultrahang:
A máj normális nagyságú, homogén szerkezetű.Reflektivitása FOKOZOTT. Midnkét lebenyben töbszörös 10-20mm-es echoszegény elváltozások.
Az epeutak nem tágabbak.
Az epehólyag jól telt, fala nem vastagabb, benne kőjel nem igazolható.
A pancreafej és test ábrázolható, kórjelző eltérés nélkül. A PANCREAS Környezetében 20-30 mm-es KEREK ECHOSZEGÉNY KÉPLETEK.
A lép nem nagyobb, homogén szerkezetű.
A jobb vese 10x4,6 cm, a bal vese 10,8 x 4,9 cm nagyságú. szerkezetűk szabályos, üregrendszeri tágulat, kőjel nem mutatható ki.

Panendoscopia és duodenoscopia
Premed. Lidocain
A nyelőcső ép, a cardia normális, a cardiától kb. 4-5 cm-re, a fogsortól 45 cm-re a nagygörbület hátsó és első falán karfiolszerű vérzékeny, profiferativ- infilitrativ képlet van.
Antrum kisgörbületén 1 cm-es polip. A plyrous és duodenum ép. Szövettan. 3 db polip és 5db corpus képlet:
Vélemény:
A vizsgálatok során npl ventriculi cum meta hep et lymphogl-ra derült fény. A szövettan ismeretében onkológiai konzilium, opus és kemoterápia megszervezése javasolt"

Kérem szíveskedjen a fenti leletet értelmezni!Kérjük szépen a segítségét, mert most még csak egy orvos vizsgálta meg, de talán hátha több orvos többet lát, vagy esetleg tanács hogy mit is csináljunk, és mi az amit abszolut nem. ÉDesanyánk 55 éves, káros szenvedélye nincs (cigaretta, alkohol) viszont cukorbeteg kb 3 éve, amire mostmár rendszeresen szed gyógyszert. Összefüggés lehet-e esetleg ezzel???
Köszönöm szépen

SZILED
Munkáját előre is köszönjük szépen.


Kedves Kérdező !

Sajnos nincs jó hírem ! Ez a leírás sajnos egy áttéteket képező gyomorrák leírásának felel meg. Az áttét a májban és hasi nyirokcsomóban van. A kezelés pedig amit javasolnak a daganat lehető legteljesebb eltávolítása és azt követően a daganat gyógyszeres írtása /kemotherápia/ a tervezet. Én azt gondolom ezzel sokat gondolkodni nem szabad. Át kell esni ezen, mert bizony egy nagyobb időveszteség a helyzetet tovább rontja. Én ezt tanácsolom.

Sportolás  2008. szeptember 9. 21:30   #672 

Tisztelt Doktor Úr!

Tegnap szívultrahangon voltam és megállapították hogy ez a problémám: " Insuff. valv. mitr. et valv. tricusp. Obs. " Az orvos azt mondta, hogy nem igényel gyógyszeres kezelést. Én azt szeretném kérdezni, hogy valóban nem veszélyes ez a probléma és emellett szabad sportolni? Persze nem versenyszerűre gondolok, hanem átlagos intenzitású mozgásra. A kardiológusom szerint ez az elváltozás nem befolyásolja az élettartamot, Ön szerint sem? Mire kellene odafigyelnem?

Előre is köszönöm a válaszát!

(20 éves lány)



Kedves 20 éves lány !

Ez valóban nem jelent betegséget. Nyugodtan sportolhat. Ha beleolvas egy kicsit a levelezésemben láthatja mennyi ilyen eltéréssel rendelkező fiatalember van. Kérem ne izguljon, éljen egészségesen és bátran sportoljon tovább !

pulzus  2008. szeptember 9. 21:27   #671 

Tisztelt Doktor Úr!

A napokban vettem részt kötelező sportorvosi vizsgálaton. Megfeleltem...le is pecsételték az igazolásomat. De én egy kicsit megijedtem..A leletemen ez is rajta volt: "A mitralis vitorlák az anulus síkjánál záródnak.Mitralis insuff.jelzett"..nem értek hozzá ezért érdeklődöm,hogy ez mit is jelent.
Valamint amit szerintem észre sem vett a sportorvosom,hogy a pulzusom 97?Én nagyon soknak tartom,remélem aggodalmam felesleges. A mai világban egyre több sportolói halálról hallunk, gondoltam megnyugszok,ha megkérdezek egy szakembert.
Válaszát előre is köszönöm


Kedves Kérdező !

Sajnos a sportorvosi vizsgálatot nem mindenki veszi komolyan. Azonban ez az echoeltérés nem számottevő, nagyon sok sportonak vannak ilyen eltérései. Ez nem okozhat bajt. Viszont a pulzus számát nézze gyakrabban. Edzés előtt és edzés alatt. Ha nem nyugszik meg pihenés közben, izgalommentesen bizony célszerü kardiológussal konzultálni. Ez sem jelenti azt, hogy baj van, vagy életet veszélyeztető állapot áll fenn ! Csak azt jelzi, hogy valami elüt a normálistől és akkor azt tisztázni kell !

Enikő  2008. szeptember 9. 21:22   #670 

Tisztelt Doktor Úr! Már a multkor is én irtam vérnyomásommal kapcsolatban. Napok óta estére a vérnyomásom 100/62 ez nem nagyon alacsony? Igaz mióta magas vérnyomásra szedem a gyógyszert nem kávézom. 2 napja délelött 11 körül elkezdek szédülni. véenyomás mérésre nincs lehetőségem ebben az időben mert dolgozom.Válaszáz előre is köszönöm.
Tisztelettel: Enikő


Kedves Enikő !

A kánikula, meleg idő fokozott izzadással és folyadékvesztéssel jár. Csökken a vérnyomás és az kellemetlen. Igyon kicsit több folyadékot ! Ha reggel szédülékenyebb, nyugodtan megihat egy max napi két kávét. Ettől nem lehet magasabb a vérnyomása csak akkor ha rosszul van beállítva ! Ne izguljon már ennyire ! Szorong mint a kis baba a villámláskor !

szabó  2008. szeptember 9. 11:47   #669 

Tisztelt Doktor Úr!
Körülbelül két hete a hátam közepén a gerinctől jobbra ill. balra fáj ha mozgásban vagyok, hajlok fordulok. Ez a fájdalom fekvésnél is szokott jelentkezni mindegy, hogy milyen formában fekszem. A fájdalom sugárzó éles. Az ismerősök azt mondják tüdő gyulladás, de lázam nincs.


Kedves Kérdező !

Ez idegi fájdalom, javasolom forduljon az orthopaediai szakrendeléshez !

vérnyomás-alvás  2008. szeptember 9. 00:32   #668 

Nagyon köszönöm válaszát doktor úr!

Azért nem gyanakszom arra, hogy az alvászavar okozza a magas vérnyomást, mert már akkor is magas volt, amikor még remekül aludtam, gond nélkül akár 10-16 órát. (huszonéves koromban). Egyébként a magas vérnyomás is okozhat alvászavart vagy ez nem jellemző?

Az utolsó labor óta (3 hete) abbahagytam a dohányzást és sportolást, súlycsökkentést tervezek.

Azt szeretném kérdezni, hogy emellett természetes vérzsírcsökkentő készítményekkel lehet-e eredményt elérni. pl halolaj, szőlőmag - vagy reménytelen ilyenekkel próbálkozni és rögtön gyógyszert kell szedni? Halott-e már a Renovál nevű készítményről? Egy ismerősömnek állítólag jelentősen levitte a vérzsírszintjét.

Előre is nagyon köszönöm válaszát!

Zsolt


Kedves Zsolt !

A magas vérnyomás nem okoz alvászavart. Rémálmokat, agyvérzést igen, de alvászavart nem.

Minden megprobálható, de a lehető legkisebb méregterhelés a tiszta gyógyszerkészítmények esetén van !

vérnyomás-alvás  2008. szeptember 8. 17:24   #667 

Tisztelt Doktor Úr!

A következő problémával kérném segítségét:

41 éves férfi vagyok, súlyom 107 kg, magasságom 180 cm.
Diovan 160/12,5 és Nebilet szedése után jelenleg Exforge-ot szedek.
A koleszterinem. 5,7, a triglicerid-értékem: 2,08 egy múlt heti labor alapján.

Mind a régi, mind az új gyógyszer mellett alvásproblémáim vannak, nehezen alszom el, kialvatlanul felébredek, nehezen vagy nem alszom vissza. Vannak viszont időszakok, amikor könnyen elalszom és 7, akár 8 órát is folyamatosan alszom.

Egy hete minden reggel és este mérem a vérnyomásom nyugalmi helyzetben szabályosan (bal karon, több mérés, amig 5 hgmm alá megy a különbség, utolsó kettő átlaga). Így nagyon jó értékeket kapok: reggel 123/79, este pedig 115/70 körül.

Ma éjszaka ismét rosszul aludtam, 1/2 12-kor feküdtem le, 1h körül sikerült elaludnom, 1/2 3-kor felébredtem, később visszaaludtam de csak 1/2 6- ig sikerült aludnom, utána 7-ig hánykolódtam csak. 7-kor felkeltem és megmértem a vérnyomásom: 147/93, majd több mérést követően lement a normális szintre (123/79), de a mérések között elég nagy volt az ingadozás.

Kérdéseim:

- Elképzelhető, hogy bár reggel és este nyugalmi állapotban jó értékeket mérek, éjszaka nagy ingadozások vannak és ez okozza az alvásproblémát? Ha igen, hogyan lehetne ezen segíteni?
Elképzelhető, hogy nem a vérnyomásingadozás okozza az alvászavart, csak ilyenkor idegességemben mérek magasabb értéket először?

- Igaz, hogy ha valaki koleszterincsökkentőt kezd szedni, azt már soha nem hagyhatja abba?

- a fenti információk mellett úgy gondolja, hogy muszáj elkezdenem a koleszterincsökkentő szedését, vagy megfelelő táplálkozás és fogyás mellett még normalizálhatom a koleszterin és triglicerid szintet?

Előre is nagyon köszönöm válaszát!


Zsolt




Kedves Zsolt !

Az tudom leginkább elképzelni és ez egyben a logikus is, hogy az alvászavara emeli meg a vérnyomását. Másrészt pedig ez az alvászavar lehet alvási apnoe része is, mely bizony az alvási zavar mellett jelentős tensiokiugrásokat okozhat. Neurológus javaslatára, alvási laboratoriumba lehet a panasz eredetét tisztázni. Ha az áll a háttérben bizony azt is kezelni kell és nem szabad altatókat szedni !

A cholesterin csökkentőtt illetően igaz az, hogy nem hagyható el, mert ha elhagyja rögtön magas lesz a vérzsírszint .

Igen azt gondolom, hogy az említettek mellett el kell kezdeni a cholesterin csökkentő szedését.

!  2008. szeptember 7. 23:16   #666 

Kedves doktor úr!Voltam kardiológián minden leletre azt mondták negatív.Ma viszont rosszul lettem bal oldalt az alsó bordáimnál oldalt feszítést éreztem.Le kellett feküdnöm közben figyeltem a szívem és pár dobbanás után kihagyott és abban a másodpercben nehezen kaptam levegőt.Egyszer csak jött egy hatalmas dobbanás amit szinte a gyomorszájnál éreztem.Nagyon aggasztanak ezek a kihagyások.Mi okozhatja és mennyire agodjak miatta.26éves vagyok:Andrea


Kedves Andrea !

Ilyen panaszok mellett ha a kardiológus nem talált semmit akkor a baj nem szíveredetü. Az extrasystole, ami soron kivüli beütést jelent normálisan előforduló, kicsit kellemetlen jelenség, de nem veszélyes. Nem kezeljük. Hogy egyéb, nem szíveredetü baja van-e azt további vizsgálatokkal lehet eldönteni. Azokat azonban csak akkor javasolom, ha valóban nem jól érzi magát. Ugyanis jelen panaszait inkább szorongás - stress következményének tartom. Kicsit egészségeseb életvitel sokat javíthat !

magas vérnyomás  2008. szeptember 7. 23:11   #665 

Kedves doktor úr!
Én a testvérem miatt írok önnek.Jelenleg ő 25 éves és évek óta kb.16 éves kora óta küzd a magas vérnyomással.A tünetei,hogy nagyon vörös az arca,gyakran izzad,szokott szédelegni,amikor nagyon felugrik a vérnyomása rángatózik a szeme és bepirossodik neki.Általában 140 alá ritkán megy és van úgy hogy megüti a 180-at is.Folyamatosan ingadozik.Már sok gyógyszert kipróbált,egyre magsabb dózisban kell szednie igen erős gyógyszereket.A kérdésem az lenne,hogy milyen vizsgálat ajánlott neki?Milyen gyógymódok,akár alternatív kezelés segítene rajta?
Válaszát előre is köszönöm!


Kedves Kérdező !

Az elmondottak alapján alapos a gyanu, hogy a hypertonia egy betegség tünete lehet. Ilyenkor valamilyen hormon betegség, vese müködési zavar, fejlődési rendellenesség következménye a hypertonia. Ezért hypertonológus szakorvos konzultációja javasolt. Ilyeneket az egyetemi klinikákon talál a hypertonia szakambulancián ! Javasolom forduljanak oda további kivizsgálás végett.

Betegség,vagy állapot.  2008. szeptember 7. 23:06   #664 

Tisztelt Doktor Úr!

53-éves Nő vagyok.Áprilisban rosszul lettem ájulás érzetem,verejtékezés gyengeség,és az egész baloldalam fájt.Nehezen kaptam levegőt.Elküldtek tüdőgondozóba,ahol D-Dimer vizsgálat 525 lett./500/ Később elköldtek Kardiológiára,aki szcintigráfiás vizsgálatra küldött.Ennek az eredménye a következő szó szerint:VÉLEMÉNY:A szcintigráfiás kép részben Bal Tawaraszár-blokk következményének megfelelhet,a septum basisközeli harmadában ,azonban nagyrészt irreversibilis ischaemia sem zárható ki.Kezelő orvosom azt mondta nincs tennivaló szedjek Carvol-t,és Aspirin-protect-et 2x1-et.Azóta sem vagyok jól.a vérnyomásom ingadozó.Állandóan fáradtnak érzem magam szédelgek,zúg a fejem,meg a füleim bedugulnak,és sipol az egész fejem.A mellkasomon állandó nyomást érzek,és zsibbad a bal lapockám egész a vállamig.Időnként olyan mintha jégtömbb lenne a melkasomon olyan hideg érzetem van. Szeretném tudni mi ez.íelnézést a hosszú leirásér.Válaszát megköszönöm.

Tisztelettel.M.Károlyné



Kedves Kérdező !

Ha egy beteg gyógyszeres kezelést kap és panaszai nem változnak, nem érzi magát jól haladéktalanul vissza kell menni a kezelő orvoshoz. Lehet, hogy ujabb vizsgálatok és gyógyszerek következnek, de a panaszt meg kell tudni szüntetni ! Ez a dolgunk !

Márton  2008. szeptember 7. 23:04   #663 

Kedves doktor úr !

Hatvankilenc éves vagyok. Inzulinos diabeteszes . Kiderült a legutóbbi cardiológiai viszgálaton,hoghy szívbillenytű cserére van szükségem.Jelenleg is dolgozom , tehát , nem vagyok rossz egészségi állapotban. A műtét után mielöbb szeretnék fekgyógyulni.
Kérdésem a következő : Ön mit javasolna esetleg mit kellene szednem,hogy minél elöbb felgyógyuljak az operáció után. Gondolok itt erősítőre, vitaminra, roborálórastb.

Üdvözli Márton.


Kedves Márton !

A mütét utáni javulást ön nemigen tudja befolyásolni. Szót kell fogadni a doktoroknak, a mütétet szépen előkészítve, tervezetten, idejébe kell elvégezni. Góckutatás kell végezni és meg kell szüntetni a fogászati, fül-orr-gégészeti, urológiai, bőrgyógyászati gócokat a mütét előtt, nehoggy a billentyü emiatt károsodjon. A többi az isten dolga ! De azért igyekszünk ebben segíteni neki !

Tromboli  2008. szeptember 7. 23:00   #662 

VAlóban tud az adenovirus erős szivdobogásérzést generálni?
Már rámfogták hogy pánikbetegség,ÖN mit gondol?

Valamennyit enyhült ez az érzés,de most is mindig érzem a szivdobogásomat,fülemben,kezemben stb.


Kedves Kérdező !

Az adenovirus sokféle károsodást okoz. Nehezen gyógyuló folyamat. Ilyenkor minden lehetséges. Ha a panaszok nem szünnek fokozatosan és nem tér vissza az ereje akkor további vizsgálatok szükségesek.
Természetesen a Pánik betegség szintén nagy varázsló, mert sokmindent tud okozni. De az általában adenovirus fertőzéstől független !

Köszönet  2008. szeptember 6. 23:40   #661 

Tisztelt Doktor Ur!

Nagyon hálásan köszönöm szives tájékoztatását.Beszéltem Édesapámmal és igéretet tett,hogy hétfői napon felhivja Önt időegyeztetés céljából.Tudom,hogy nagyon elfoglalt-mégis arra kérném-,hogymielőbb sziveskedjék fogadni.Szabó József-nek hivják 1929-benszületett.

Hálásan köszönöm

Mély tisztelettel
Mádi Józsefné /Zsuzsa/


Kedves Zsuzsa !

Hát, hogy gyorsan fogadom nem igérem, mert a jövö hét közepétől kongresszusra megyek. Tehát egy jó két hetes előjegyzésre számíthat, de igérem, hogy a lehető leggyorsabban fogom fogani ! Azt hiszem egyébként sincs semmi sürgösség a vizsgálatban, hiszen csak egy-két dolgot kell tisztáznunk !

előző oldal  32 33 34  35 36  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!