orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szemerédi Péter

Dr. Szemerédi Péter válaszol

Dr. Szemerédi Péter

belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos

kardiológia, angiológia, belgyógyászat

előző oldal  366 367 368  369 370  következő oldal
pulmonalis hypertonia kérdésre  2009. november 12. 22:28   #7360 

bocsánat Doktor Úr.ez nem önnek szól!

Kedves Kriszti!

Amúgy nekem 40 hgmm-et becsültek pulmonalis nyomásra...Nem nő évek óta.
Nem romlik,eddzek semmi tünetem. Orvos szerint nem is kell foglalkozni vele.
Mindent megcsináltak...Mellkasi HRCT-től kezdve mindent...Persze minden negatív lett.
Cardiopulmonalis teszt is annyira jól sikerült, hogy korházi rekordot döntöttem...:) Tehát az orvos ahogy látta ezt, azonnal elvetette a a pulmonalis hypertoniát...
Tehát erről a pulmonalis nyomásos dolgoról ennyit....Szerintem ne foglalkozz ezzel annyit,mert hülyeség...meg nem is kell...


Értem ! Egy a véleményünk. De azért az ellenőrzés ilyenkor nem árt !

EDKA  2009. november 12. 22:25   #7359 

Tisztelt doktorúr!! Azt szeretném kérdezni hogy a cukorbetegek tényleg 10-15 évvel elöbb halnak,ezt az interneten olvastam és nagyon félek mivel apukámnak 2 diabetest diagnostizáltak kb 3 honapja most 53 éves tisztelettel Edit


Kedves Editke

Ez nem igaz. Ha nem kezelnek egy cukorbeteget és mindent ugy csinál, ahogy az egészségesek akkor lehet ilyen következménye enne a bajnak. Ellenőrzőtt, jól beállított cukorbeteg pont annyi ideig él,mint egy nem cukorbeteg ember !

izotop  2009. november 12. 22:22   #7358 

Kedves Doktor Úr!
Szerncsére nagyon régen kerestem,de azért még mindíg a kedvencem!
Kérdeznék, de nem tudok valami sok részletet, csak tudják ismerősök hogy Önnel szoktam konzultálni ha baj van, és mindíg dicsérem, na , úgyhogy kérték tőllem hogy kérdezzek. De olyan sok a megválaszolatlan kérdés, remélem jól va, nem beteg?!!.
Szóval, az illető hölgynek szívkatétere van, valami mégsem jó nála, a lényeg, hogy izotóp vizsgálatra kűldik, de fél tőle, hogy ettől rákos lehet esetleg. Úristen, annyira nem értek hozzá, azt sem tudom mekkora butaságot kérdezek?! szóval kell-e tartania tőle?
Kérem szépen, ha tud benne segíteni,tegye meg. Nagyon megköszönöm előre is, üdvözlöm, és sok puszi: Adri


Kedves Adri

Aranyos vagy , hogy ilyen szeretettel mesélsz rólam. Tudod az ilyen mindig jól esik az embernek.
Az izotop vizsgálattól pedig nem kell félni, mert a műszerek érzékenyek, az izotop igen alacsony dozisu és ráadásul a sugárzás kibocsájtva elveszti aktivitását majd ki is ürül. Félni nem kell tőle, viszont igen fontos dolgokat tisztázhat egy ilyen vizsgálat. Én is nagy szeretettel puszillak.

Gabyca  2009. november 12. 22:18   #7357 

Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémával fordulok önhöz,hogy ma kaptam kézhez a leletem amiben,candida,és Streptococcus agalactieát mutattak ki. Kb 2-3 hete rengeteg édességet eszek,és"megveszek" érte, Az lenne a kérdésem hogy ezt a candida okozhatja-e hogy ennyire kívánom az édességet? Kaptam rá Augmentin Duot,és azt az egy darabos kapszulát aminek a neve Ghicosypt Gino(nem tudom hogyan kell helyesen leírni:). Továbbá ilyen eredmények jöttek ki nagy E betű(érzékenység?): Penicillin,Amoxicillin,Ampicillin,Amoxicillin/ clav.sav.,Ampicillin/sulbactam,Vancomycin,Cefe pime,Cefprozil,Ceftibuten,Ceftriaxon,Cefuroxim ,Chloramphenicol. Mik ezek? Ezekre lennék érzékeny? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm. Gabriella.


Kedves Gabi

Csak azt felejtette elmondani, honan különitették el, honna vették a mintát. Van ahol a normális flórához tartoznak ez a baktérium és ez a gomba.
Az biztos, hogy az édesség kívánását nem ezek okozzák, de cukorbetegség irányában nem ártana megnézetni magát. A felsorolások pedig antibiotikum nevek amikra a korokozó érzékeny /E/., vagyis ami képes elpusztitatni a korokozókat.

aggódó 40éves  2009. november 12. 22:12   #7356 

Kedves doktor Úr! Jó hogy itt van köztünk jó lenne ha sok orvos így állna a betegekhez!Köszönöm a gyors válaszát!de még szeretnék kérdezni?Voltam pajzsmirigy vérvételen:TSH-0,09mU/1 FT-4 :14,1 FT-3 :4,5 magas a koleszterinem és hizok és !hizok!Van két gerinc sérvem szét csuszott csigolya .Mindenem fáj !az is fájdalmat jelent a kezemnek ha egy tojást felverek!mi a bajom még csak 40éves mi lessz késöbb ha ennyi bajom van!az elöző válasza az volt hogy pánik beteg vagyok ez lehet de mitöl vannak ezek a fájdalmak!Válaszát köszönöm!Tisztelettel :Melinda


Kedves Melinda

A felsorolás és a mondat első része alapján adódik a válasz, na ugye, hogy Pánik beteg ! A második része, a gerinceltérések és fájdalom említése elgondolkodtató. Azt hiszem egy jó orthopaedussal kellene konzultánia, vagyis tanácsot kérnie. Addig is fájdalomcsillapitás és gyógytorna segíthet. 40 éves az angyalát ! Nem kell hagyni, hogy az ember kripli legyen. Érezze magát egy kicsit nőnek ! Legyen egy kicsit hiubb, akarjon változtatni ! Az ördög vigye már ezt a depressios hangulatot !

vérnyomásmérés gyakorisága  2009. november 12. 22:07   #7355 

Tisztelt Dr. Szemerédi Péter!

Lenne oly kedves lemondani ,hogy egy jól kezelt 22 éves hypertoniás fiatalembernek milyen gyakorisággal kell mérni a vérnyomását? Gondolom nem feltétlenül kell, hogy a vérnyomásmérés legyen az új "hobbym" a csajozás helyett:):)?

Tisztelettel: András


A csajozás az az első ! Azt nem szabad második helyre tenni ! Az maga a betegség !
Én azt gondolom, hogy heti 2-3 alkalommal elég, ha mindig jó értékeket mér az ember. Ha kicsit emelkedett értékeket észlel akkor pár napig akár naponta többször is. Ha elmulik az ingadozás akkor nem kell vele foglalkozni, de ha napokig tartó ingadozást észlel akkor meg kell keresni a családorvost.

sz.melinda  2009. november 12. 22:04   #7354 

Szia Kedves Dr-om!

Nem bántottál sőt tőlled el is fogadom a fejmosást,csak tudod néha nehéz,meg én lelkis vagyok és mindig reménykedem hátha észbe kap a jó ember?!
Ma elkezdtem tornázni ,kislány is velem együtt!!!!!
És a betalok mellé mennyi panangint szedjek????És meddig?
Még egy aprócska kérdés a H1N1 oltást kinek javaslod és ellene vagyok,te személy szerint?????


Drága Melindám

Sajnos nagyon kevés az olyan férfi aki a mai világban lélekkel tud foglalkozni. A régi időben volt az az udvarlásnak nevezett ceremónia, ami lehetővé tette ezt. Ma már egy-kettőre testiség, gyerekek, aztán család és kész,összetört az illuzió ! De ha igazán szereti az ember a másikat, észreveszi ha billeg a lelke, odaáll mellé átöleli és ad egy puszit neki. Talpraállítja. Ez fontos és ennek müködnie kell. Ha ez nincs meg egész életedben szenvedni fogsz, vagy elváltok ! Ha ki tudjátok javítani a hibákat ez lenne a legjobb, de ez nem azt jelenti, hogy kibékültök, mert az nem old meg semmit. A problémát valóban meg kell szüntetni. Ha ez nem megy kár kisérletezni, az időt, türelmet és a szép emlékeket elfecsérelni !
A Betaloc mellett nyugodtan szedhetsz Panangint !
Én mindenkit rábeszélnék arra, hogy oltassa be magát mind a H1N1,mind a szezonális influenza ellen. Gyereket, felnőttet, terheseket egyaránt. Lehet hosszan indokolni miért, de az csak alap a sok hülyeség és kitaláció számára. Én azzal bizonyítom, hogy végiggondoltam és hiszek benne, hogy magamat és családomat is beoltattam. Puszillak és ha bármiben tudok segíteni írjál, tudod hol találsz ha nem publikus magánügyben keresel !

Anita  2009. november 12. 21:53   #7353 

Tisztelt Doktor Úr!

Egyszer már írtam Önnek hogy pánikbeteg vagyok és jó úton haladok afelé hogy remélem már csak leszek. Akkor tanácsolta hogy tegyem a gondolataimat rendbe hiszen 25 éves vagyok és ezt próbálom szinte minden nap. Megszüntek a képzelt tüneteim nagy része szinte az összes néha azért visszatérnek de tudom hogy ezeket csak képzelem és nem törődöm vele. Viszont van egy ami visszatérő elől a szegycsontom mintha izomlázszerű fájdalom lenne benne de ezt is csak bizonyos mozgásoknál érzem meg hátul a lapockám mellett is ott nyomásra is érzékeny. Semmi szorító érzést a szívemnél nem érzek de ez visszatér van úgy hogy napokig nem van hogy emelem fel a kislányom és érzem. Ön szerint ez szívprobléma lehet?Vérnyomásom és pulzusom normális mostanában kicsit többet fáj a fejem de betudom a frontnak. Ön szerint ezzel forduljak orvoshoz vagy tud valamit ajánlani rá? Esetleg lehet hogy a stressz ott jön ki rajtam?

Válaszát előre is köszönöm!


Kedves Anita

Én azt gondolom ezen panaszai mozgásszervi jellegüek. Nem tartom szíveredetüeknek, mert nem jellegzetesek és nyomással is provokálható érzések is kisérik és gyerköcmozgatás fokozhatja. Másrészt a Pánik ellen az is védelmet nyújthat, ha 2-3 évente elmegy egy kardiológiai kontrollra. Ez ugyan szakmai szempontból értelmetlen, de az objektiv adatok az ember agyán keresztül jobban nyugtatnak, mint ha csak mondogatják, hogy nincs baj !


timea  2009. november 12. 21:48   #7352 

Kedves Doktor Ur,
26 eves vagyok es az utobbi nehany hetben arra lettem figyelmes, hogy nehezkes a legzesem. Sokat faj a fejem, faradekony vagyok es nem tudom van e osszefigges, de tegnap eszrevettem hogy a koldokom erintesre faj. Az elmult honapokban elofordult hogy tarsalgas kozben rosszul lettem, azt vettem eszre, hogy egyre nehezebb koncentralnom mit mond a masik fel, melegseg ontott el es kishijan elajultam. Van esetleg otlete mi lehet az oka? Koszonettel
Timea


Kedves Timea

Ötletem lenne, sok is. Ez azonban haladéktalan kivizsgálást és nem ötletelést igényel melőbb forduljon orvoshoz aki egy megfelelő és alapos vizsgálat után el tud indulni valamilyen irányban. Idegrendszeri és hasi betegség egyaránt szóba jöhet és lehet túlhajszoltság, sok stress következmnye is. Mint látja vannak ötleteim, de kérem forduljon a családorvosához mielőbb !

kérdés  2009. november 12. 21:44   #7351 

Tisztelt Doktor Úr!

Igaz-e, hogy az alacsony vérnyomás agylágyulást okozhat? (40 éves nő, egyébként egészséges, azaz a pulzusszáma olykor magas, erre Concort szed, szívultrahang, EKG rendben).

Köszönettel: Anna


Kedves Kérdező !

A panaszmentes alacsony vérnyomás semilyen problémát nem okoz. Ha hirtelen csökkentünk egy nagyon magas vérnyomást normális értékre okozhat agylágyulást. Tehát válaszolva a kérdésére igaz is, meg nem is.

"labor"  2009. november 12. 21:41   #7350 

Tisztelt Dr Úr!

Segítségét szeretném kérni,labor eredményem, SS GGT 52 U/l ,Se húgysav 374uml/l oda van írva ismételve,Mitől lehetnek ezek az értékek magasak?51.éves vagyok nem iszok nem dohányzok,zsíros ételt kerülöm.Betegségem nagyon sok van,lépem kivétték,epehólyagom nincs,vesémben 7mm.góc van,7.műtétem volt.Az útóbbi időben érzem,hogyaz epeműtétem óta duzzadtabb a májam meg ágyban forgolódok érzékeny, mondtam már orosnak azt mondták a "tok"nál duzzattabb.uh-on máj állománya egészébenkissé echodúsabb.de hogy miért vagy jó nem..Anyukám epevezeték daganatban halt meg,de másodlagossan a májnál is volt gond.Nem lehet nállam valami gond?


Kedves Kérdező

Bizony ennek a lehetősége felmerül és nem tudom csak ugy vigasztalgatni, hogy áááá ugysem az ! Tessék olyan jó lenni elmenni a specialistához /hepatológus/ és elmondani, hogy miért és mire gondol,mitől szorong. Kérjen tőle segítséget, mert a tapasztalatai alapján megoldja a rejtélyt és meggyógyítja a panaszokat, eloszlatva a kételyeket.

csina12  2009. november 12. 21:36   #7349 

Tisztelt Doktor Úr

Azt szeretném megkérdezni,hogy a stressz összefüggésben van-e a Tigliceridszintel.
Kb 2-3 hónapja eszek rendszeresen Lipidil supra 160mg tabletát,minden nap 1-et,az utóbbi időben 80% ban csak zöldségféléket eszem teát-kévét édesítővel iszom.
Multhét pénteken vettek vért az eredmény 2,6mmol/l helyett 4mmol/l ismét .Lehetséges ,hogy
a régi házaságom ami,nem egyszerű volt 22 évig voltam férjnél és előtte 4 évig jártunk
együtt, volt férjem mondhatni egy lelki terrorista volt.Most igaz 5 éve otthagytam és boldog
párkapcsolatom van ,de régi dolgok nap mint nap eszembe jutnak,nemtudok megszabadulni
tőlük,ezért gondolom,hogy befelyásolhatja -e ez az egész a Koleszterinszintem rossz irányba?

Válaszát előre is nagyon köszönöm
Tisztelettel:K. Klári


Kedves Klári

Az Ön esetében is azt gondolom, hogy a találgatás helyett ki kellene vizsgáltatnia magát. Egy biztos semilyen lelki terror nem képes megnövelni a vérzsirok tartalmát. Ott valamit keresni kell és megfelelően be kell állítani.
Szánjon magára egy kis időt.
Másrészt az embernek a lelkét is össze kell raknia egy ilyen életszakasz után. Lehet, hogy a felejtéshez, az események feldolgozásához is kell segítség, erre is gondoljon, függetlenül a vérzsirértékektől !

zagyvus  2009. november 12. 21:29   #7348 

Tisztelt Doktor Úr!
Nagyon kedves és alapos a feltett kérdésekre adott válasza. 37éves 2 gyermekes anyuka vagyok.
Szeretném megtudni, hogy a hasi UH leletem a következőket tartalmazza.
Hepar norm. nagyszágu, jobb belenyében a rekeszi felszin alatt 30x15mm sűrű bennékű cysta , az epeutak nem tágabbak.Minden más lelet norm.
Kérdésem az lenne, hogy állandóan fájdalmat érzek jobb bordám alatt, hol éles hol pedig enyhe sajgó fájdalom.
Olvasgattam és erre a leletre olyanokat ir, hogy okozhatja féreg is, na lehet , hogy nem igazán pontos az olvasmányom.
Szeretném megkérdezni, hogy mit is jelent ez a lelet eredmény.
Válaszát előre is köszönöm.
Egy aggódó anyuka.


Kedves Kérdező

Én azt gondolom, hogy az ilyen eltéréseket helyesebb specialistával megbeszélni. Sokféle dolog merül ilyenkor fel és sok dolog lehet amire egy nem specialista esetleg nem is gondol. Egy hepatológust kell keriteni és a segítségével ki kell vizsgáltatni ezt az eltérést ! A cysta többnyire jó indulatu eltérés, de ezzel nem szabad megelégednie !

Cini  2009. november 12. 20:43   #7347 

Decholest koleszterincsökkentőt írt fel a háziorvosom. Ettől lehetnek izomfájdalmaim? Úgy halottam, hogy májkárosodást is okoz. Ez igaz? Olvastam az Öntől kérdezőktől egy válaszában, hogy nem statin alapú készítményt javasolt. A Decholest ilyen? Válaszát nagyon köszönöm.


A Decholest bizony statin és lehet máj és izom károsodás adásának mellékhatása. Laborban meg kell nézni a májfunkciót, CPK vizsgálatot. Ha az értékek meghaladják a referenciaérték 2x -t azonnal és végleg el kell hagyni a statinokat. Helyette Ezetimibet /Ezetrol/ lehett adni.

joriel  2009. november 12. 20:41   #7346 

Kedves Doktor Úr!
Köszönöm megnyugtató válaszát.Sajnos vasárnap estétől kedd reggelig nem volt internetkapcsolatom,s így válaszát csa kedden tudtam elolvasni.Hétfőn már annyira szorngtam (pedig nem is fájt már anyira a gyomrom,mivel a tanácsolt diétát betartottam), hogy el kellett mennem a háziorvoshoz,aki felírt egy Xanax-hoz hasonló gyógyszert:Helex,napi kettő db 0,5-t.Azt mondta 6 hétig kell szedni.Csak az a baj,hogy ettől olyan álmos vagyok,hogy alig tudok fenn lenn és elég gyengének érzem magam.szédelgeka kedvem egyenlő a nullával.Igaz a szorongás nagymértékben csökkent,de még kitart a fene vigye el.Az étvágyam visszajött,most szinte mindig éhes vagyok.Ugyanakkor minden apró "újabb"tünet aggaszt.Most például a az epehólyag helye felett szúrkál valami a jobb borda alatt,nem folyamatos ,de kellemetlen,legalábbis idegileg.Gondolom ezt az egészet a műtét előtti és utáni állapot feszültsége okozza,mivel előtte soha nem voltam kórházben,s talán most jön ki a nagy titkolt félelem.
A másik kérdésem.Én sokat tartózkodom Lengyelországban, s ott a nemzeti étel a megfőzött édes és savanyú káposztából készült apró hússal dúsított "bigos" a nemzeti étel.Azt olvastam,hogy az epeműtéten átesettek nem ehetnek káposztát.Igaz ez?
Várom megtisztelő válaszát:
joriel


Az epemütét után nem minőségi, hanem mennyiségi korlátozás van. Mindent lehet ennei, de csak többszöri, kis étkezésekkel. A mütét után 2-3 hétig nem tanácsos nehéz ételeket enni, utána szépen, lassan lehet. Szorongani nem kell és lesznek még kisebb -nagyobb panaszai.

KInga  2009. november 12. 20:37   #7345 

Kedves Doktor Úr,
ne haragudj, bár megpróbálom minden levelemet a kor és nem és anamnézis meghatározással kezdeni, hogy képben legyél, úgy látom, ez mostanában elmaradt, bocsi: 46 éves nő, 170cm/88 kg, 2008-ban diagnosztizált Basedow, 2004: Mitr. prolapsus, krónikus vesemedence gyulladás, GERD. pánik synd. Metothyrin 2x1/2... szégyell, szégyell ...:-(((

Teljesen igazad van az érdektelenséggel kapcsolatban, s ráadásul nem is a legjobb a kapcsolatunk, s ebben főleg én vagyok a hibás, mert szeretem, ha magyaráznak nekem, hogy mi ez a betegség, mi a terápiás cél, mire számíthatunk, mennyi ideig kell gyógyszert szedni stb, stb. Miután ez elmaradt, mert zsúfolt a rendelés, sokszor rendelés után 1,5 órával is vannak még betegek s nem küldik el őket, így azt hiszem érthető az orvos részéről is, hogy minél gyorsabban akar végezni egy-egy pácienssel s nem kedvelik az érdeklődőket. Ráadásul még nem volt semmi komolyabb betegségem, s el sem akartam fogadni ezt az egészet, főleg mikor láttam, milyen futószalag az egész. Ráadásul, egy elmaradt rendelés kapcsán az asszisztens elhajtott, s csak 4 hónap múlva kaptam időpontot, így fél évig voltam endokrinológiai ellenőrzés nélkül s ezt az én hibámnak rótták fel (Non complience jelzőt megkaptam), berágtam én is!
Elhatároztam, majd magam megoldom. Na ez nem volt a jó döntés, valószínűleg. Elővettem a szakirodalmat (Kórélettan, Élettan, Belgyógyászat), láttam, hogy a változókor lehet előidéző ok, jó akkor megoldjuk: csökkentett Metothyrin dózis+ elő a szójalecitinnel, mint természetes ösztrogén utánpótlás (TBG-hez rásegítés), magához köti a tiroxint, kevesebb lesz a szabad mennyiség stb, stb. Jó bő lére eresztettem, és látható, hogy én sem vagyok az orvosok álma, sajnos, így alakult, a pánik betegséggel kapcsolatban kellett rájönnöm először, hogy magam is meg kell tudjam oldani a problémáimat, mert ezek a tünetek kezelhetők, nem kell őket túlreagálni, különben gyógyszerezhetek életem végéig.

Gondolom, ezzel a kitárulkozással Előtted sem tündöklöm jó fényben, a páciens, aki mindent jobban akar tudni az orvosánál, bár én azt hiszem az előzmények tükrében egy kicsit talán érthetőbb.

Így most teóriákat gyártok (tegnap házi "brain stromingot" tartottam, álmatlanság miatt:
- kiváltó ok: változókori "hormonvihar"+ fogyás céljából szedett króm tabletta, kontroll!
- a rapid TSH változásért a 3 hete használt jódozott só felelős, kontroll kell, sóváltás!

Most itt tartok, s ne haragudj kérlek, hogy ilyen marhaságokkal "bombázlak" még Téged is.
Puszi
Kinga


Kedves Kinga

A teória tetszetős, csak nem biztos, hogy igy van. Ezért én nem nyugodtam meg és a véleményem fenntartom. Kicsit izgulok,mert ezek az adatok nem magyarázhatóak biztosan egy kézlegyintéssel ! Kérlek szépen fogadj szót és hozzáértőbb, gyakorlottabb specialistához fordulj. Puszi !

H.Gabriella  2009. november 12. 20:31   #7344 

Jó reggelt Péter doktor!
A múltkori beszélgetésünkkor letisztáztuk,hogy megyünk a h1n1 szurira.Hát ez nem jött össze,mert előbb nem volt még oltóanyag a patikába,most pedig a fiamnak lett torok gyulladása.
Hétfő óta szedi a Duracefet láza nincs nem is volt. A kérdésem az,hogy hétfőn mehetünk-e már a szurira?Ha igen akkor a sima influenza elleni és a h1n1 elleni is mehet.
Megnyugtató válaszát előre is köszönöm!
Gabi



Egy hetet várjatok, ha nincs semmi akkor mehet mind a kettő !

drága doktorom  2009. november 12. 20:29   #7343 

Nem haragszom mert neked is annyi dolgod lehet hogy nem emlékezhetsz mindenre és mindenkire.
Megértem
na apulmonális hypertóniát a szív ultrahang adta ki .
Az volt a véleményezés hogy, enyhe pulm hypertónia, a holter EKG-nak meg hogy több mint 7000 extra, kamrai extrasystolé.
így már bejön?
elég sok rosszat halottam a pulm hypertoniáról azt akarnám tudni hogy ez gyógyitható?
puszi Kriszta


Drága Kriszta

A pulmonaris hypertonia valóbannem szerencsés dolog, de ezt majd akkor fogom mondani ha romlik az érték.Ugyanis lehet egy kicsit magasabb érték baj nélkül is. Szóval nincs még semmi baj. A propafenon hatékonyságát meg leginkább a megismételt Holterek után lehet megítélni a kiinduláshoz képest.
Szóval inkább foglalkozz a szerelemmel, mint a pulm. hypertoniával és az extrasystoliával !
Puszika

18  2009. november 12. 00:14   #7342 

Tisztelt Doktor Úr!
A H1N1 ellen védőoltással kapcsolatban lenne egy kérdésem.Hétfő óta fáj a torkom,be van dagadva,és náthás is vagyok.Most az iskolában azt mondták,hogy már 18 éves korig ingyenes a védőoltás,de mivel most beteg vagyok,nekem mikor lehet biztonsággal beadni?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:Kinga


Kedves Kinga

Ha teljesen meggyógyult a betegségéből, csak akkor szabad az oltást megkapni. Addig türelem !

mitralis  2009. november 12. 00:12   #7341 

kedves dr úr



az lenne a kérdésem,nekem mitr p om van és fogat húznak lehet.kell antib.??? vagy nem?


ugy tudom MI jelzett más nincs.kisfokú


Köszönöm


Nem kell antibiotikum ! Ki lehet huzni anélkülis a fogát. Az antibiotikum nem kell !

előző oldal  366 367 368  369 370  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!