orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szemerédi Péter

Dr. Szemerédi Péter válaszol

Dr. Szemerédi Péter

belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos

kardiológia, angiológia, belgyógyászat

előző oldal  372 373 374  375 376  következő oldal
gyomorsav  2009. november 19. 11:57   #7480 

Tisztelt Doktor Úr!

Gyomorsav problémával küszködök már egy ideje, de az utóbbi időben egyre rosszabb. Egy vizsgálaton kimutatták a szervezetemben a helicobacter pylori nevű baktériumot. Háziorvosom felírt Pantoprazol Sandoz 40-es tablettát, aminek szedése után még rosszabb lett a helyzet, a gyomorsav problémák mindennapossá váltak. Most Esomeprazol Sandoz nevű tablettát szedek. Azt szeretném megtudni, hogy a gyomorsav problémám ettől a baktériumtól lehet-e, vagy egyéb más okai is lehetnek? Úgy érzem, az étrendem elég változatos, bár többségben hús, de szinte mindent megeszek. El lehet savasodva a szervezetem? Persze, én is megiszom a kólát, de nem hiszem, hogy többet innék, mint bárki más, akinek semmi baja nincs. Alkoholt, kávét ritkán fogyasztok.
Válaszát köszönöm.


Kedves Kérdező

A helicobakter gyulladást okoz és ennek következménye a nehezen gyógyuló gyomorpanasz. Savtermelés azért kellemetlen mert uzgatja a gyulladásos területet és nehezen engedi gyógyulni. Sok sok türelem kell.



Bizonytalansag  2009. november 17. 12:59   #7479 

Tisztelt Doktor Ur!
Az On velemenyet szeretnem az altalam tapasztaltakban: miert nem erzem a nem forgo (szedules) tipusu ,lab ingadozasu, reszketeses bizonytalansagerzest ulo helyzetben es lefekveskor?(csak meneskor es inkabb allaskor).Mi okozhatja On szerint az ilyen tipusu bizonytalansagerzest?Valaszat koszonom!


Talán az lehet az oka, hogy a szédülésének nem az a fajtája jelentkezik, aminél lokális /bizonyos területeket érintő/, átmeneti keringési zavar jelentkezik. Hanem ezt az állás, mozgás kapcsán hirtelen fellépő globális-egész agyat érintő /pl vérnyomásesés !/ agyi keringési zavar okozhatja azokat.

Kitty  2009. november 17. 12:54   #7478 

Kedves Doktorúr!
Influenza tüneteivel mentem ma a háziorvosomhoz,vizsgálat közben feltünt neki a mellkasomon 5-6 pontszerü bevérzés.Ezek már legalább másfél éve ott vannak és van egy a jobb szemem alatt is.Soha nem múlnak el néha talán estére egy picit halványodnak.Az orvosom vérvételre küld mert állítása szerint egyes májbetegség okozhat hasonló tünetet.35 éves vagyok nem iszom alkoholt nem eszek fűszereset igaz epehólyagomat 2 éve kivették.Nem vagyok fáradékony sem.Azt szeretném kérdezni,hogy Ön szerint is erre a problémára utalhatnak ezek a jelek.Pedig még gyógyszert se szedek még az allergiámra is csak nagyon ritkán.Válaszát előre is köszönöm.
Kovácsné Kitty


Kedves Kitty

Ennyire panaszmentes embernek nem lehet olyan baja, amilyenre az orvos gondol. Majd meglátják mit mutatnak a vizsgálatok. Lehet, sőt igen valószinü, hogy nem találnak bajt. Mi orvosok ilyenek vagyunk, állandóan keresünk, de szerencsére többnyire nem találunk semmit !

Gabyca  2009. november 16. 22:49   #7477 

Kedves Dr.Úr! :)) Én lennék a nem kövér 30 éves hölgy.:) A koleszterinnel kapcsolatban. Hát sajnos dohányzok,és elég sokat.:( De csak amióta van gépem,ha nem dolgozom akkor mindig a gép előtt ülök,és cigizek. A nagypapám halt meg szívinfarktusban 64 évesen,ennek 21 éve. Elég rendszertelenül eszem,és nem igazán mozgok sokat. Nagyon sok édesség,pizza,csokoládé.:) Tudom hogy csökkenteni kellene,de elég nehéz a cigiről is leszokni.. Nekem így mondta ma az orvos hogy aggasztóan magas a koleszterinem. Azért egy kicsit megijedtem. Talán egy dietetikust kellene felkeresnem? Ezt is javasolták.. Tisztelettel:Gabriella:)


De hiszen Ön pontosan tudja hol a baj ! Minek ide dietetikus ? Tessék megváltoztatni a rossz szokásokat é egy fél év mulva újra nézze meg a cholesterin szintet. Ha nem jó akkor lehet gondolkodni a radikálisabb lépésekről. Mindig a könnyü felől haladunk a nehezebb felé !

Oltás  2009. november 16. 22:46   #7476 

Tisztelt Doktor Úr !

Látom, Ön is oltáspárti, a háziorvosom viszont nem. Bizonytalan vagyok emiatt. Ha mégis kérném az oltást, akkor elég lenne -e csak a H1N1 ellenit kérnem ? A szezonálisat nem szoktam kérni, és nem volt mégsem sosem bajom. Mit tegyek?

Üdvözlettel:
Laci


Kedves Laci

A politikában vannak pártok, de az egészségügyben nem lehetnek ! Mindazonáltal az embert a meggyőződése vezeti mindig. 1981-ben végeztem el az egyetemet, azóta megállás nélkül klinikuként dolgozom. Nem mondom azt, hogy sohasem tévedtem és mindig jól döntöttem. Én ezt a két oltást magamnak és családomnak beadattam és mindenkinek ezt tanácsolom, mert a rendelkezésemre álló adatok alapján bizosan tudom igy helyes. Mást nem tudok Önnek mondani.

margo  2009. november 16. 22:42   #7475 

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm eddigi válaszát! Most azt szeretném megtudni, hogy mi lehet az oka a férjem szívtájéki fájdalmának, égő érzésének. A melle alatt érzi a fájdalmat. Esetleg izom vagy borda probléma vagy lép?


Kedves Margó

Ezt ki kell vizsgáltatni kardiológiai ambulancián. Mindig először a rosszabb bajt kell kizárni, utána jönnek azok, amik inkább kellemetlenek. Tehát kérem keresse fel a családorvosát éskérjen beutalót kardiológiára.

h1n1  2009. november 16. 22:39   #7474 

Tisztelt Dr. Szemerédi Péter!

Milyen veszéllyel jár ha reggel 36,9 C-t mértem este pedig 37,1 C-t mértem és mondjuk beadatom az oltást?
Ha szövődmény alakul ki,azzal tudnak valamit csinálni?
Meddig lehet még beadatni a védőoltást? mikor lesz itt a járvány?


29 éves férfi vagyok.


Kedves Kérdező

Ez kutya füle ! Nyugodtan beadathatja az oltást. Enyhe hőemelkedésen, pár napig tartó vállfájdalmon kivül semmilyen szövödmény nem lehet. Őn milyen szövödményre gondolt ?

sz.melinda  2009. november 16. 22:38   #7473 

Hogy miért küldöm a nagy puszit?!
Csak mert vagy és foglalkozol az ember -ek lelkével.......csak egy a baj,hogy nincs több ilyen férfi mint Te!!!!!!!!

Tudod én is emberekkel vagyis nőkkel dolgozom,mert körmös vagyok és mindenki panaszkodik a párjára,sok a válás a szakítás,és mindenki attól tart mi van ha a következő lehet rosszabb lesz,mert a boldogság ,a rózsaszín köd és a szerelem idővel átalakul és jönnek a szűrke hétköznapok.....és sokszor ezért nem lépünk ki a házasságból,mert a magánytól félünk!
Tudod miről beszélek,hisz Te szív Dr vagy!!!!!!Mert nemcsak fizikai színten de lelki színten is nyugodtan ledoktorálhatsz,mert megérted az embert és jó ,hogy itt vagy nekünk!!!!!
puszó


Édes vagy Melindám ! Neked is egy nagy puszi ! Bizony igazad van, de tudod vannak dologok, amiknek meg kell maradnia szerelem és az egekbe szökő vágyak csökkenésével. Ez a másik szeretete és tisztelete. Ez az ami a családot összetartja a nehéz napok alatt is. Ha tudjuk, hogy a másiknak szüksége van rám - de nem csak a gatyamosás szintjén, hanem az életben is. Tanácsokat és szeretetet kap az ember a másiktól és erőt, amikor elfogy. Ennek meg kell lenni. Ha a másik álandóan lelép, csak a feladatok maradnak, vagyis hülyének nézi a másikat ott komoly baj van. Többnyire válás is lesz belőle. Viszont akkor meg sokat tollászkodni nem szabad !

Andi 68  2009. november 16. 22:29   #7472 

Tisztelt Doktor úr!

41 éves vagyok.
Múlthét csütörtökön átestem egy elektrofiziológiai vizsgálaton. Ez áll a zárójelentésen:Kettős AV pálya igazolódott 2-es echokkal. Sikeres lassú pálya ablatiot végeztünk./ 4 katétert vezettek fel. 3 hétig aspirin protectet kell szednem. ( Csak a lényeget írtam)
Vasárnap (tegnap) már elmentem sétálni is. Szóval a kérdésem az, hogy fájhat-e a mellkasom bal oldalt meg a hátam is egy kicsit, ez után a beavatkozás után? Tegnap óta érzem. Előszőr azt hittem csak a mellem fáj, mert szerintem most lehet peteérésem is és azok is érzékenyek és kicsit fájnak. Bal oldalon azonban mélyebben érzem a fájdalmat ,olyan mintha izomlázam lenne.
Ez normális ilyenkor? Lehet -e más szövődmény ennyi idő után?
Be legyek-e tojva vagy sem?

Előre is köszönöm válaszát!

Andi


Kedves Andi

Ez teljesen természetes és még egy ideig elő fog fordulni. Ezért szedi az aszpirint is - mert egy kis sebet csináltak a szívében ott, ahol a kóros kisülések képződtek. Ezt érzi most. El fog mulni, türelem !

légzés  2009. november 16. 22:27   #7471 

Tisztelt Doktor Úr!

25 éves nő vagyok.Magas pulzusra és vérnyomásra Betaloc Zok-ot kaptam, minden reggel 100 mg-ot kell bevennem.Kb.1,5 hete szedem.Pár napja (3-4) nehezebben veszem a levegőt.Jó mélyen kell vennem a levegőt.Meg picit nyom a szívnél.Ezek a tünetek nem állandóan jelentkeznek, sokszor este.Ez mitől lehet?Lehet a Betaloc miatt?
Köszönöm előre is!



Kedves Kérdező

Felezze meg a 100-s tablettát. Reggel vegyen be 50 mg-t és este is 50 mg-t.
Ebben az elosztásban nem lesznek panaszai, meglátja.

Gabyca  2009. november 16. 22:25   #7470 

Kedves Dr.úr! Én írtam önnek 12-én hogy meglesz ma az eredménye a vérvételnek cukor szempontból. Hála istennek azzal minden rendben,de viszont azt mondta a belgyógyász hogy nagyon magas a koleszterinem. :( 5.20-ig jó,nekem viszont 8.21. Csak nem értem hogy mitől lehet ez mikor nem vagyok kövér.175cm,magas,és 68 kiló. Nem eszem igazán zsíros ételeket,akkor mitől lehet ez,hogy ilyen magas? Azt szeretném megkérdezni,hogy mintha hallottam volna valahonnan,hogy a Betaloc gyógyszertől is lehet.Ez igaz? Mert én ebben kételkedem.4 éve szedem a sima 10mg-osat. Mitől lehet ez a megemelkedett koleszterinszint ennyi idős korban? 30 éves vagyok. Azt is mondta még az orvos hogy februárban kell visszamennem hozzá,és ha nem megy lejjeb,akkor gyógyszert kell szednem. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Gabriella.


Kedves Gabyca

De szeretnék egy ilyen öreg 30 éves hölgynek udvarolni ! Istenem, de szép is lenne !
Ami a cholesterin értéket illeti az nem kövérség függő, bárkinek lehet magas. A fiatal nők esetén nem nagyon szoktunk vele foglalkozni, mert a különböző hormonokhoz alapanyag. Igy fiatalkorban, női nemben nem szokás kezelni. ha más rizikó tényző nincs /cukor, magas vérnyomás, dohányzás, családban több 50 év alatti infarctusos/ . Azért tessék odafigyelni a kosztra - naponta 3 x kell étkezni, sportolni kell, az étrend pedig franciás -olaszos legyen.
A Béta blokkolókicsit emeli a chol. szintet, de ebben a dozisban egyáltalában nem veszélyes ez.

mi lehet a gond?  2009. november 16. 22:17   #7469 

Tisztelt Doktor Úr!

24 éves nő vagyok. Készült rólam mellkas felvétel P-A irányú tüdőgyulladás gyanúja miatt, az eredmény ez lett:
A rekesz sima kontúrú sinusok szabadok.
Paracardialisan mko. vaskos kötegezettség és kezdődő bronchopneumonias infiltratio látható. A szív balra mérs. nagyobb. A szívöböl kitöltött.
Kaptam gyógyszert (500mg-os Tavanicot).

Ma el kellett mennem kontrollra, most kétirányú felvételt is csináltak egyszer szemből egyszer pedig a bal oldalamat röntgenezték.Az eredmény:
A 2009.11.06-i felvételével összehasonlítva: a bronchopneumoniás infiltratio regredialt, de teljesen még nem szűnt meg.
Paracardialisan mk. oldalon vaskosabb kötegezettség van.
A szív kissé balra helyzett, és balra mérs. nagyobb.
A szívöböl változatlanul kitöltött.
Javaslat: cardiológiai szakvizsgálat.
Úgy néz ki szerdán fogok tudni elmenni a szakvizsgálatra, de már nagyon ideges vagyok hogy mi lehet a baj, tudom hogy ez még nem sok információ, de nekem ez így nem mond semmit, csak megijeszt.

Válaszát előre is nagyon köszönöm!


Kedves Kérdező

Önnek egy gyógyuló tüdőgyulladása van, ez okozza a panaszait. Szerintem a rtg-s kolléga egy kicsit alaposabb, a szokásosnál és megnyugtatónak tartja, ha kardiológus is látja a maga szívét. Szerintem üdvözletét fogja küldeni a rtg-s orvosnak és ír egy negativ kardiológiai leletet. Hát kell ettől igy tartani ?

hátfájás, magas pulzus  2009. november 16. 22:14   #7468 

Kedves Doktor Úr!
39 éves nő vagyok. Kb. egy hónapja kezdődtek a gondjaim, bár ahogy visszagondolok, már a nyáron is előfordultak.
Egy hónapja azzal kerestem fel a tüdőgondozót, hogy nagyon fáj a hátam és szapora a szívverésem. Megröntgeneztek, de nem találtak semmit. Elküldtek a kardiológiára, ahol csináltak egy ekg-t, ami normális volt, viszont a pulzusom 120 körül volt akkor és még jópár napon keresztül. Aztán elmúlt és a hátfájás is alábbhagyott. Egy hete aztán újrakezdődött, a bal lapockám alsó részénél, belül, nem annyira az izomban kellemetlen égő szúrás van, inkább mozgásra, mint levegővételre. A pulzusom megint fel-fel szalad, a vérnyomásom normális. Péntekre kaptam időpontot kardiológushoz, de nem tudom, ez a két dolog egyáltalán összefügg-e? Olvastam, hogy az egyoldali hátfájás mögött daganat is lehet, Ön szerint? Az látható a tüdőröntgenen? Várom válaszát!


Kedves Kérdező

Persze egy rendes kardiológiai kivizsgálást mindenképpen megérdemelnek ezek a panaszok, de azt hiszem ezek inkább mozgásszervi eredetüek lehetnek. Az EKG, rtg vizsgálat is emellett szól. A daganat gyanuja felismerhető az rtg-n. Nem szokták elnézni.

h1n1  2009. november 16. 21:59   #7467 

Tisztelt Doktor Úr!

24 éves lány vagyok. Most pénteken államvizsgázok. Így addig nem akarom beadatni az oltást.
jövő hét csütörtökön csinálnak nekem mellkasi HRCT-t...Nem tudom elött beadathatom-e?
Vagy inkább a CT után? állítólag járvány elött két hétig lehet beadatni...Kérdés, hogy ez mit jelent?


Az oltást lehet adni a vizsgálat előtt is, utána is. Ahogy jobban kijön. Mivel nincs még járvány , semmivel sem lesz elkésve a jövő héten.

zsibbadás  2009. november 16. 21:40   #7466 

Üdvözlöm doktor úr!
Születésemtől fogva szívzörejem van,amit azzal indokolnak,hogy a tűdő verőér szűkületem van.Ez teendőt nem igényel évente kontroll. A problémám az ,hogy sokaszor előfordul,hogy zsibbad a bal kezem és bal lábam amit vagy fejfájás vagy fűlzúgás kisér.Tavaly elküldtek érsebészetre,mertr az ortopéd orvos nem érezte a bal lábfejemnél a pulzust.akkor írtak fel naftilongot 200 mg,amit egy hónapig kellet volna szednem ,amikor visszamentem közölték,hoyg semmi baj a lábamnak és ne szedjem a gyógyszert.Én mondtam,hogy az egy hónap alatt alig vettem be 10 szemet,mert nagyon furcsán éreztem magam tőle,éget a fejem a szívem nagyon gyorsan vert. Akkor azt mondták nekem,hogy a szűkület kihathat bár hova a szervezetmben és most a lábamban érzem.Kérdésem az,hogy ez tényleg lehet-e a szükület miatt a zsibbadás, és az endocarditis profilascis/remélem jól írtam/javasolt nekem egész életemben,mert gyerekkoromban a tűzoltó utcai klinikára jártam és ott mindig ezt írták a zárókra,de a felnött orvosok már nem?!Most egy ideggyógyászhoz szeretnék bejelntkezni.
Kérem ossza meg velem véleményét,kicsit féle attól mi lehet a bajom.
Köszönettel ,Brigitta


Kedves Brigi

A pulmonális stenosis valóban egy olyan betegség, mi terhelés kapcsán szédülést, nehézlégzést, elgyengülést okozhat, de az Ön esetében csak igen komoly fizikai tevékenység kapcsán. Ezért szoktuk ilyen betegeknél javasolni a fizikai kiméletet. A fejfájás kiséretében jelentkező egyoldali tüneteket bizony jobb neurológusra bízni, teljes mértékben egyetértek. Ezen kivül kell a rendszeres kardiológiai ellenőrzés is. Az endocarditis profilaxis pedig továbbra is kell !

Oltás  2009. november 16. 21:23   #7465 

Tisztelt Doktorúr!

Az lenne a kérdésem, hogy az az ember, aki beoltatja magát influenza ellen továbbfertőzhet-e , ha késöbb találkozikk a vírussal. Gondolom az oltás ellenére még megfertőződik, csak nem betegszik le vagy nem annyira.
Segítségét előre is köszönöm!
Brigi


Bizony a beoltott ember lehet virushordozó. Vagyis nem beteg, csak benne van a virus a vérében, de nem tud bejutni a sejtekbe. Igy egy idő után kipusztul a vérből.

Hasmenés  2009. november 16. 21:21   #7464 

Üdvözlőm,

Szerencsére ritkán kell orvoshoz járnom, ezért erről mindig elfelejtem megkérdezni az orvosomat. Harminc feletti férfi vagyok, és már a húszas éveimben is észrevettem, hogy amennyiben nem alszom ki magamat, (max 6 óra, vagy kevesebb), de főként amikor hajnalban kell felkelnem (7:00 vagy előbb) akkor a valami okból (azon kívül, hogy azon a napom fáradt, fázósabb vagyok) azon a napon legalább egyszer hasmenés szerű széklete ürítessem van. Utána vissza áll minden „normális” állapotra.

Miért van ez, mi okozza „hasmenésem” ha nem alszom ki magamat, vagy, ha hajnalban ébredek?
Lehet ezt orvosolni, vagy szedjek ezeken a napokon hasmenés elleni tablettát.
Várom érdemi válaszát,

Tisztelettel,

Gábor


Ez a jelenség összefügg a stresszel, amit a korai kelés, munka és fáradtság okoz. Erre nem kell gyógyszer, mert ez mindig igy is lesz. Ne törödjön vele, ez legyen a legnagyobb baja az életben !

Pulzusszám  2009. november 16. 21:13   #7463 

Kedves Doki!

Remélem nem baj,hogy így szólítottam meg, de néhány kérdést már feltettem Önnek és magamban csak "Dokizom" ( a szóban tisztelet van)
Szóval az lenne a kérdésem, hogy a párom szed vérnyomás csökkentő gyógyszereket Lokrent (félet este)és CO-Renitek ( reggel félszem és este félszem). A vérnyomásával nagyon nincs gond (szoktuk méregetni és 120/80 körül ) viszont a pulzus száma nagyon alacsony 50-48. A kérdésem, az hogy ez nem kóros?Ha belegondolok, hogy nekem 120 körül szokott lenni (na jó én terhes vagyok,és ez annak ksözömnhető),de akkor is nekem nagyon alacsonynak tűnik.
6 éve szedi ugyan ezeket a gyógyszereket,az orvosa nem nagyon nyul hozzá.Voltunk idén szívultrahangon, terhelésen és mindent rendben találtak.

köszönettel:

Anna






Kedves Anna

A Doki megszólítás kedves és barátságos dolog, semmi sértő nincs benne !
Ami a kérdését illeti ez a pulzusszám jó, mert a Lokren ugy hat, hogy közben lecsökkenti a szívfrekvenciát. A vérnyomása tökéletes . Vizsgálatai negativok. Ninc semmi baj, igy maradjon minden !



Éva  2009. november 16. 20:42   #7462 

Tisztelt Doktor Úr!

4-féle magasvérnyomás elleni gyógyszer szedése mellett előfordult a minap, hogy egyik délután 178/104, másnap délután 145/80 Hgmm volt az érték. Közérzetem teljesen jó, nyugodtnak érzem magam - még a magasabb érték mellett is...

Mi okozhatja ezt az "ugrálást"? (55 éves vagyok).

Köszönöm válaszát: Éva


Feltehetőleg a stresses és nem megfelelő életvitel, időnkénti értelmetlen hajtás
és izgalmak, szorongás okozhatják ezt. Sajnos ez csak megfelelő életvitellel ellensulyozható. Enélkül a gyógyszerek sem hatékonyak.

magas pulzus  2009. november 16. 20:39   #7461 

Tisztelt Doktor Úr!

OLyan probám lenne ,hogy magas a pulzuspm (90 vagy attól több)alapállapotban is nagyon sokszor,hátha még ideges vagyok...Nagyon izgulós típus vagyok próbálom magam nyugtatni ,relaxálok de nem mindig hatásos.kb 15 évvel kezdődött ez nálam most 23 vagyok.Én ezt a családi hátteremnek tudom be egyébként egy nagyon nagy kereszt van rajtam:((Voltam kivizsgálásokra pl:ekg ,holter ,ultrhang és rendszeresen járok évente ellenőrzésre is Debrecenbe.Szedtem régen concort, betalocot, betaloc zocot ,de semmi nem használt Úgyhogy elvették tőlem.A kérdésem az lenne hogy mit tehetnék hogy kevesebb legyen a pulzusom.Néha mikor nagyon ideges vagyok beveszek Hova-t kb: heti kettőt.Mint már említettem igyekszem nyugtatni magam!Kérdésem az lenne mit tudna nekem tanácsolni ebben az esetben

Üdvözlettel :Lola


Kedves Lola

Én egyetlen megoldást látok. Egy kicsit egészségesebb életvitelre kellene váltani. Ez alatt azt értem, hogy rendszeresen és intenziven kellene sportolni. Dohányozni nem szabad. Kávé-kola-tea tilos. Figyelni az étkezések összetételére - elosztására /napi 3 x étkezés! Kevés zsir és édesség. Sok zöldség, tészták/. A stresses dolgokat tessék megválogatni, felesleges idegeskedést kerülni. Ha ezt betartja és életformává teszi semmilyen gyógyszerre nem lesz szüksége !

előző oldal  372 373 374  375 376  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!