orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szemerédi Péter

Dr. Szemerédi Péter válaszol

Dr. Szemerédi Péter

belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos

kardiológia, angiológia, belgyógyászat

előző oldal  385 386 387  388 389  következő oldal
védőoltás  2009. november 27. 18:51   #7740 

Tisztelt Doktor Úr!

Tegnapi értekezésünk nyomán ma beoltattam magam új típusú influenza ellen. Kaptam hozzá egy oltás füzetet, és abban az van, hogy én Fluval P-t kaptam. A kérdésem az lenne, hogy mi a különbség a Fluval AB illetve a Fluval P között. 4 óra elteltével kicsi zsibbadást érzek a helyén, ez természetes?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel, Gábor.


A Fluval P az a H1N1 elleni védőoltás. A Fluval A B pedig a szezonális influenza elleni védőoltás. Én mind a kettőt megkaptam, semmi bajom sem volt egyik után sem ! Ne izguljon nem lesz semmi baja ! Okosan tette, hogy beoltatta magát.

rigócska  2009. november 27. 18:21   #7739 

Tisztelt Doktor Úr!

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,nekem 8 éve volt egy mélyvénás trombózisom,melyre a mai napig syncumárt szedek.A leiden mutációm homozigótán pozitív.A nőgyógyászomtól a cerazette nevű fogamzásgátlót kaptam.Szeretném megkérdezni hogy Ön szerint szedhetem e,mert több forumot elolvastam,és ilyen esetben nem igen tanácsolják a fogamzásgátló szedését..
Várom válaszát


Nem csak, hogy nem tanácsos hanem szigoruan tilos ! Eszébe ne jusson fogamzásgátlót szedni ! Más módját kell választani a fogamzásgátlásnak.

Brigi  2009. november 27. 18:19   #7738 

Drága Doktor úr!
remélem nem haragszik ha így szólítom,de annyira jól esik amikor egy kis kedvességet kap az ember és azt viszonozhatja,ha csak így is már a lelkem megnyugszik.Amint írtam tegnap is az echos leletemről,ma mentem ideggyógyászhoz.Hát kicsit meglepet a diagnozisa.TArkótáji fejfájásomra cataflam-ot adott,mert semmi kronikusat nem talált. A zsibbadásomra meg azt mondta,hogy ez bele fér a szükületembe,mert fokozott fizikai aktívitáskén éli meg a szívem az ideges állapotomat.Ezt most jó meg fogalmaztam! És ezért ennyhe mellkasból induló zsibbadás ként jelenkezik,majd végig megy a bal oldalamon. Nyugtatót erre nem ad,mert ez nem idegrendszeri baj.NA!? Akkor most hogy oldjam meg ha stressze vagyok ,ami jelzem minden napi dolog sajna!
Kérem nyugtason meg,olyan jól esnek a kedves szavai!
Köszönöm és szép napot!
Brigi
U.I.:Beoltattam magam H1N1 ellen,meg a gyerekeimet is . Igaz az ,hogy ha mi védettek vagyunk akkor valamenynire védjük a közelállóinkat.Tehát a férjemnek is kell oltás vagy majd "mi" megvédjük?
Vannak okos kérdéseim !


Kedves Brigi !

Sokszor puszilom ! A Cataflam fájdalomcsillapitó és gyulladásgátló készítmény, melyet a nyakcsigolya okozta keringési zavarokra szoktunk adni. Ugyanis a csigolya meszesedés - kopás okozta idegbecsipődések az ideg nyomása révén zsibbadást, fájdalmat okoznak. Erre a gyógyszer. Nem lesz semmi baj.
Kedves férjének is tanácsos lenne beoltatni magát, bár a családja ugy is egészséges marad és majd kiszolgálja a betegeskedő apát.


Melcsi  2009. november 27. 18:10   #7737 

Kedves Doktorúr!

Olyan panaszom lenne hogy ma éjszaka például szépen elaludtam és hajnal 5 óra felé arra ébredtem hogy mintha hihagyna a szivem és erre keltem fel, ilyenkor nyomást éreztek a melleim alatt középen máskor is volt már ilyen nappal is előfordult már de nem ennyire intenziven.
hajnalban felültem az ágyban és utána sokkal jobb lett. Aztán megint lefeküdtem elszenderedtem és megint az a rossz érzésre keltem fel, sokszor megismétlődött
és ezt kb reggel 7 ig tartott többször is figyeltem a szivverésem szépen ütött aztán gyengébben aztán megint rendesen megijedtem, utána elaludtam 10 kor ébredtem nagyon riadtan
hová kellene fordulnom mit tanácsol
válaszát előre is köszönöm Melcsi


Első lépcsőben a családorvoshoz. Szerintem megvizsgálja és eldönti mekkora a baj. Utána azok alapján elirányítja a megfelelő szakrendelésre.

hízni szeretnék  2009. november 27. 18:05   #7736 

Tisztelt doktor Úr!

Az utóbbi időben folyamatosan veszítek a testsúlyomból. Rendszeresen és többször étkezem naponta mert gyomor problémám van,nem vagyok stresszes, jelenleg otthon vagyok GYED-en. A háziorvosom elküldött laborba pajzsmirigy túlműködés gyanújával, de az eredményeim jók lettek. Engem viszont zavar,hogy ennyire sovány vagyok, és nem tudok hízni.
Lehet ennek köze a szüléshez? Mit tegyek,hogy kb. 7 kilót felszedjek.
Válaszát előre is köszönöm!
Betti


Drága Betty

De szívesen cserélnék magával ! Kezdjen el Centumot szedni és egyen sok szénhidrátot, igazi magyaros ételeket, kenyeret. Mást nem igazán tudok tanácsolni.

Liza  2009. november 27. 17:56   #7735 


Kedves Doktor úr!

Ijedtemben írok újra Önnek. Reggel vezetés közben akkorát bevertek az extrák, hogy azt hittem kiesek a kocsiból. Ha nem Ön mondaná, el sem hinném, hogy ez nem életveszélyes.
Én a panangint szedem február óta folyamatosan 3x2-t. Azt sem tudom, hogy ezt lehet-e ennyi ideig.
Más: Mit jelent az echon az MI jelzett? Ez milyen fokú szívbetegség. Kérem, ha tud a fentiekre vonatkozóan nyugtasson meg.
Várom válaszait, Liza.


Drága Liza

Az extrák attól függöen, hogy a normál ütéshez képest nagyon korán vagy későn jelntekeznek intenzivebb vagy kevésbé intenzivebb ütést okoznak. Gondoljon bele egy üresen verő szív és egy háromnegyedik telődőtt bal kamra ugrik nagyobbat ? Nincs ezzel semmi baj, csak kellemetlen.
Panangint élete végéig szedheti, attól baj nem lehet. Olyan az mint egy vitamin.
A jelezett MI az jelenti, hogy egy alig érzékelhető, kis mitralis billentyü záródási eltérés van - mint mikor csöpög a csap. Ezzel sincs semmi gond.
Egészséges, csinos nő ! Nem kell minden árnyéktól megijedni ! Tessék egy kicsit vagányabban folytatni a dolgokat ! Ne a pulzusára figyeljen - inkább másra ! Bocsánat ha tulléptem a határokon, de szeretném egy kicsit felrázni !

:))))  2009. november 27. 17:48   #7734 

nagyon király, amit az oltásokról írt, talán közzé kéne tenni a médiában. Maga egy igazi, igazi doktorbácsi, amilyen csak a mesékben van! nem akarja magát klónozni kb. 1 millió példányban?
Naná, hogy nő vagyok! imádom amiket ír, nincs nap, hogy ne olvassam. már a fényképe is gyógyít!!!! gratulálok a feleségének, ha van!
:)


Aranyos és lelkesítő ez a vélemény ! Köszönöm szépen. Egy nagy puszi a "naná, hogy nő"-nek ! Feleségem van, de most nem néz ide !

epe83  2009. november 27. 17:46   #7733 

Tisztelt Doktor Úr!

26 éves állapotos nő vagyok,még terhességem előtt kiderült a két ponton élesen megtört epehólyagom,az orvos szerint nincs vele semmi teendő,annak ellenére hogy a méhem növekedésével a fájdalom is növekszik jobb bordaív alatt.Kérdésem az lenne hogy milyen gyógyteát vagy gyógyhatású készítményt fogyaszthatok a fájdalom csökkentésére ami a babának nem árthat?!
Válaszát előre is köszönöm!


Kedves Kérdező

Ha görcsös fájdalmai vannak No Spa szedhető görcsoldó készítmény alkalmazható egy kis Algopyrinnel. Megfelelően diétázni kel és a székletet is napota rendezni kell. Ha a fájdalom tartós, menjen mindenképpen ügyeletre, vizsgálják meg. A teákat én nem ismerem és nem szívesen javasolom azt, amit nem ismerek, nem alkalmazok.

Borda alatti fájdalom  2009. november 27. 17:20   #7732 

Kedves Doktor Úr!

Teljesen elvagyok keseredve.
Nemtudom milyen szakorvoshoz kellene fordulnom.
Sajnos mindenhova be kell jelentkezni és sokat kell mindenhol várni.
ahogy már írtam a egyik nap jobb, másik nap kevésbé.
Jobb oldalon elől a bordacsontom fáj, égő érzést érzek, néha nyilal és zsibbad.
A rekesz izom felet, így nem tuni, hogy annak a feszülése okozza e.
Nyomásra érzékeny a bordacsont alja, jobb oldalt feljebb is.
Gyomorsavval is küszködök, ez is okozhat hasonló panaszokat?

Hétfőn megyek vissza a gasztroenterokógushoz.

Ön tud addig is valamit javasolni?
Vagy milyen szakorvoshoz kellene mennem?

Nagyon szeretnék a dolgok végére járni.
4 gyerek édesanyja vagyok és nem szeretnék lebetegedni.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Ágnes


Kedves Ági

Azt nem igérhetem, hogy nem fog lebetegedni, de mindenféleképpen helyes, hogy gastrenterológushoz ment. Utána rheumatológushoz és neurológushoz is el kellene menni, mert lehet a tünet háti gerinc eltérés illetve n. intercostális neuralgia eredménye.

Tartósan magas vérnyomás  2009. november 27. 17:14   #7731 

Tisztelt Szemerédi Péter Úr!

Tegnap nem volt alkalmam megköszönni segítségét, ezért most pótolom.

KÖSZÖNÖM!


Üdvözlettel

Keglevich Mihály
Budapest


Örülök ha segítettem.

tibi67  2009. november 27. 17:13   #7730 

tisztelt dr úr az lenne akérdésem hogy mi abaj hátulsó fali túlsúlyú de aseptumot isérintő presistens ischaemia kissé tág bal kamra, csökkent globális balkamra funkció. aválaszát előre is köszönöm


Valószinü nem kap rendesen vért a szívizomzat hátsó fala. Ezért csökkent a müködés ereje. Mielőbb kardiológushoz kell fordulni, mert lehet komoly koszoruér szükület jele is ez az eltérés.

tanácstalan  2009. november 26. 22:31   #7729 

sört sem ihatok?


azt sem, ha jót akarsz.

Krisz  2009. november 26. 22:31   #7728 

Kedves Péter!
Annyi a napokban esténként az extrám.Frontok?Kezd megint zavarni,mert így az esti nyugalmamat igencsak kellemetlenné teszi.Panagint vissza kellene hoznom az esti lefekvés előtt?
Köszönöm válaszod,
puszi: Krisz


Bizony hozd vissza a Panangint és hagyd meg folyamatosan. Biztosan javulni fog. Puszika neked is

tanácstalan  2009. november 26. 22:29   #7727 

milyen tünetem lehet????


hányni fogsz és szédülni. Kipirosodsz és fáj majd fejed. Ezt a gyógyszert az alkoholistáknál használják leszoktatásra ! Nem vicc !

tanácstalan  2009. november 26. 22:28   #7726 

:((((((


Oké

douglas üreg2  2009. november 26. 22:27   #7725 

kisfiamnáll az elműlt években néha sürübben 1-2 havonta néha ritkábban jelentkezett a hirtelen alhasi fájdalom a köldök alatt, ami erős görcsökkel járt, majd hasmenés kisért, az epe kifejezetten el van csavarodva nála, a húgyhólyag megsülyedve és megvastagodva van 4,9mm nagyon megijedtünk, a gyermekorvos vér vizelet vizsgálatra küldött de különösebben semmit nem mondott, komolyabb betegség lehet ezek a tünetek mögött? vérvételt csináltak kb egy hónapja de minden jó volt a mikrobiológiai eredményekkel sem volt gond. Köszönöm válaszát


Hát bizony ezt a gyerköcöt tovább kell vizsgálni. Legalább is én ugy érzem csak akkor lehet megnyugodni, ha ezen eltérésekre magyarázatot kapunk !

tanácstalan  2009. november 26. 22:00   #7724 

nem mellé innék....péntek este veszem be az ucsot,és szo este innék...


Akkor se. halaszd el a bulit egy héttel. Félek, hogy rosszul leszel, mert egy nap alatt nem ürül ki a gyógyszer.

Sándor 63 éves  2009. november 26. 21:59   #7723 


Tisztelt doktor Úr !

Évek óta Zocor 20mg/ 1db. tablettát szedek naponta a koleszterin szintjének csökkentésére és
mégis 5,57 mmol/1 a jelenlegi laborvizsgálati eredményem.A húgysav mértéke is duplája a
megengedettnek.
A triglicerid értékem 4,65 mmol/1. Majd háromszorosa a megengedettnek. Olvastam az inter-
neten, hogy esetleg Ezetrol tabletta segíthet a koleszterin és a triglicerid szint csökkentésében.
A labor eredményeim szerint a májfunkcióim a normál értékeken belül vannak.
Mi a véleménye, ill. milyen orvosságot javasolna Ön a problémám megoldására?
Tisztelettel üdvözlöm,
Sándor 63


Célszerü lenne anyagcsere ambulancián kivizsgálni és beállítani ezeket a lipid értékeket. Lehet, hogy a ezetrol-simvastatin kombináció fog beválni /Inegy/.

douglas üreg  2009. november 26. 21:55   #7722 

12 éves kisfiamnál a douglas üregben folyadékot találtak ez honnan keletkezhetett, milyen vizsgálatokkal állapíthatják meg, milyen súlyos lehet ez a probléma


Kedves Kérdező

Sajnos gyerekeknél nem tudom ennek okát. Valószinüleg gyulladásos eredetü lehet, de jobb lenne ezt gyerekorvossal megtárgyalni.

tanácstalan  2009. november 26. 21:47   #7721 

oké...de szted elég a gyogyszer? kup nem kellett volna?sajna nekem azzt mondta egy orvos kupba nincs antib...

ja és még egy.szedtem a kliont is péntek hagyom abba,de nekem holnap lesz a szulinapom:) szombat innék kicsit,lehet?????


Elég a tabletta. Klion mellé semmit ne igyál, mert baromi rosszul leszel tőle !

előző oldal  385 386 387  388 389  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!