orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szemerédi Péter

Dr. Szemerédi Péter válaszol

Dr. Szemerédi Péter

belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos

kardiológia, angiológia, belgyógyászat

előző oldal  439 440 441  442 443  következő oldal
Normális vérnyomás, magas pulzus  2010. január 14. 11:15   #8820 

Tisztelt Doktor Úr!

Férjem 42 éves, az utóbbi időben a vérnyomása alapvetően normális értékű, van mikor alacsony, nagyon ritkán felmegy 130 körüli értékre.
A pulzusa azonban többnyire elég magas, szinte mindig 90 körüli. Előfordul, hogy 100 fölé is megy, úgy, hogy nyugalmi állapotban van.
(Ma 110/70-es vérnyomást és 103-as pulzust mért, úgy hogy a tv-t nézte csak közben, kicsit később lefeküdt, és akkor már 95 volt a pulzus, majd az elsőhöz képest 10-15 perc elteltével lement 65-re).
Vérvétel után nem találtak semmi problémát, a pajzsmirigy is a normál értéken belül volt.
Volt kardiológusnál, aki azt mondta, hogy az EKG, a szívultrahang és a terheléses EKG alapján nincs semmi baj a szívének.
A 24 órás EKG-nál mért nagyon magas és nagyon alacsony pulzust is, de a doktornő azt mondta, hgoy ez is normális.

Azt szeretném megkérdezni, hogy mitől lehet az, hogy így felugrik a pulzusa? Ez mennyire nagy probléma?
Milyen kivizsgálás lenne még szükséges, hogy kiderüljön mi a baj?

Köszönettel: Bernadett


A változékony pulzusszám inkább lelki eredetü lehet. Sok stressz, kevés pihenés, zaklatott - hajszolt életvitel és a no sport okozhat ilyeneket. Ez egészségtelen, de nem betegség. Még nem az. Ha kiváltó okon - ami maga a rizikó tényező - nem változtatunk akkor a rizikó tényező jelzője - változékony pulzusszám - megmarad.

elvonási tünet?  2010. január 14. 11:11   #8819 

Tisztelt Doktor úr!


Kb. 1 hónappal ezelőtt kamrai extrasystolet állapítottak meg nálam, de semmiféle szervi szívbetegséget nem találtak. Az orvos többek között a dohányzás elhagyását javasolta, amit meg is tettem.
A cigaretta letételét követő 2 hétben semmilyen panaszom nem volt, de az utóbbi időben egyre több extra ütést érzek, napi rendszerességgel 3-4 órán keresztül, de előfordult már a 8-10 órás zavar is.
Írt az orvosom xanaxot, de nem szívesen szedném. Citromfű teával próbálom csillapítani, bár nem mindig használ.

Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a nikotin elvonási tünet okozhatja-e a kamrai extra ütések számának növekedését?




Biztos vagyok benne, hogy elvonási tüneteknek lehet tekinteni ezt a extrasystolés halmozódást. A tea mellé esténként fogyasszon el egy káliumos - magnéziumos pezsgőtablettát is.

VAS  2010. január 14. 11:09   #8818 


Tisztelt Doktor ÚR !

Nekem most csináltak teljes vérképet és a vas éppen, hogy az értékhatáron van .

Eredmény 25,4 Referencia tartomány: 9,0 - 26,0

Megszretném kérdezni, hogy a vas a vérben még elfogadható mértékű ?

Tisztelettel: Ildikó


Igen, ez rendben van.

Rozalia  2010. január 14. 11:04   #8817 

Tisztelt Doktor úr, nagyon szépen köszönöm válaszát ! Üdvözlettel Rozália


Örülök ha segítettem.

joriel  2010. január 14. 11:03   #8816 

Elnézést,de elfelejtettem hozzátenni,hogy a hátizom fájdalma akkor is elkezd fájni,ha csak sétálok,vagy a számtógép előtt ülök,de magától elmúlik délután 2-3 óra körül.
joriel


Ez gerinc probléma. Nincs köze a gyomrához.

Joriel  2010. január 14. 11:03   #8815 

Kedves Doktor Úr!
Január 5-én írtam,hogy a Controlock hatására elmúlt a gyomorégés és a fájdalom is megszűnt. Tegnapelőtt voltam ellenőrzésen teljesen panaszmentesen.A házi doktorom még egy csomaggal rt belőle,ez 2 hétre elég, s utána csak napi egyet kellene majd szedni a mostani napi 2x1 helyett,ha továbbra is panaszmentes leszek.Sajnos tegnap este újból elkezdett fájni a gyomrom ,mert egész héten idegeskedtem foghúzás és egyéb problémák miatt.Lehet-e ez a gyomorfájás ettől,vagy esetleg a kemény kápia paprika fogyasztásától,mivel másra nem tudok gondolni,mert minden diétát szigorún betartok.
Hogy még idegesebb legyek jött egy furcsa jelenség is,ja valamit kézben hozok a boltból bevásárláskor utána egy óra úlva elkezd fájni a hátizom a gerinc mellett jobb oldalon,s kb 2-3 órát fáj utána magától elmúlik.Mi lehet az oka?
Várom megtisztelő váaszát
joriel


Kedves Joriel

Ha az egyik oldalon gyógyszert szed a panaszok csökkentésére a másik oldalon ne fogyasszon fűszeres -csipős dolgokat,mert az fellobbantja a folyamatot ! Nem mondta ezt a doktorja ? Hogyan lehet ilyen csacsiságot csinálni ? Sem erőset, sem csípőset, sem fűszereset, sem eceteset nem lehet fogyasztani. Ha ilyet tett ez az oka a panaszoknak.
Az idegeskedés is hasonló hatásu. igy persze hatástalanná válhat a kezelés. Tessék ezeket kihagyni most !

pici  2010. január 14. 10:58   #8814 

Kedves Doktor Úr!

Második reggel ébredek az idén arra, hogy 5 óra, fél hat körül ébredek fel. Korábban, mint szoktam, és nagyon nehéz a mellkasom. Erős szívdobogást érzek. Verejtékesnek érzem magam. Kicsit érzem a gyomorszájamat fájni. Nem tudom, hogy kell-e vele foglalkozni, vagy sem. Én már írtam Önnek előzőleg is. Most voltam szív-ultrahangon és ERKG-n. Gyógyszereim: 1/4 Bisoblock és fél Xanax. Az utóbbi csak egy ideje. A vérnyomásommal az a problémám, hogy néha nagyon lemegy. Tegnap reggel, amikor felébredtem, bevettem egy fél Xanaxot, mivel olyan nehéznek éreztem magam, és jobb lett. Napközben semmi problémám nincs, legalább is nem is foglalkozom vele, mivel felelősségteljes munkaközben dolgozom, és igazán nem is érek rá, hogy foglalkozzam vele. A vérnyomásom tegnap reggel: 139/75 pulzus 76 volt. Tegnap este lefekvés előtt 11 órakor mértem, akkor 117/58 pulzus 81 volt. Ma reggel 118/66 volt. A pulzusom pedig 70.
Lehet, hogy mégis kellene az az 1/4 Lokren, csak hát a megszokásom a Bisoblock miatt tart vissza.
Várom megnyugtató válaszát.
Köszönettel:


Én azt javasolom, hogy 2x1/4 tbl Lokrenre térjen át mielőbb. A Bisoblock kevés lehet.

julia  2010. január 14. 10:55   #8813 

Kedves DoktorUr!Ismét jelentkezem ,mivel nem javul a helyzetem ,hanem romlik.Tegnap este megint volt egy extra sorozatom,miközben a kisbabámat etettem,ettől annyira megrémültem,szerencsére a férjem a közelben volt és átadtam neki a kislányt.Mert én ilyenkor szinte lebénulok a félelemtől.Már rettegek egyedül lenni a gyerekekkel.Bementem még este az ügyeletre,ahol nagyon kedvesek voltak.Mondtam,hogy betalok és sanax mellett is vannak panaszaim,csináltak ekg ,persze már semmi nem volt látható.Felirtak a betaloc helyett conkart 5mg-ot.Szerintem ez is halottnak a csók lesz,de bizakodok.A doktornő még azt javasolta,hogy ne várjak szerdáig a psychiáterre,kezdjem el mielöbb a paroxátot.Ezektől a furcsa sziv dobogásoktól való örökös rettegés hozta elő ujra a pánikot.De a pániktól valószinü,hogy jönnek az extrák.Ez egy ördögi kör sajnos rendesen belekeveredtem.De a legnagyobb félelmemet mégis ezek a hirtelen,váratlan szivpanaszok okozzák,amire a kardiológus magnosolvot adott.Na mindegy,ismét várok....a következő extrákig,Valakiu adjon már valamit amitől megszünnek és ujra normális életet élhetek!


Kedves kimerült Julika anyuka

Nins semmi baj és nem is lesz. Extrasystolét megszüntetni nem lehet,mert az egy egészségesben is előforduló jelenség. Az pedig, hogy ezt egy katasztrófának éli meg, az a idegeinek a játéka. Gyógyszeres kell beállítani és el kell nyomni az akaraterővel. Ez az egész egy kicsit hasonlít a hisztire. Mert az egy olyan jelenség, hogy szentül meg vagyunk győződve az igazunkról és közben kiderül, hogy nincs igazunk !

diasztole  2010. január 14. 10:50   #8812 

Tisztelt DR. ur!
Ejszakankent ujabban nagyon ver a szivem, pedig nem magas a vernyomasom, 90 per 47 volt, igaz, a pulzus volt vagy 80. Mostmar vagy a harmadik ejszakam nez igy ki s nagyon idegesit. Szur faj a szivemnel, es nem tudok a heves szivdobogaserzestol aludni. Nappal valamennyivel jobb a helyzet, foleg delutan. Mitol ilyen alacsony a per, es On szerint sziv eredetu lehet a problemam? EKG szivultrahang negativ, nem dagadok. Hugyuti fertozes okozhat ilyen mellektuneteket? Koszonettel egy megijedt 40-es.


Ha hőemelkedése, láza van, az okozhat fertőzés kapcsán szapora pulzust. Egyébként inkább izgató szerre gondolok. Tea, kávé fogyasztása, alkohol okozhat ilyet még és a feszültség, izgalom, szellemi kimerültség.
Az biztos nincs szívbetegsége !

kérdés  2010. január 14. 10:46   #8811 

TISZTELETEM!


Megtaláltam a folytatást.

kérdés  2010. január 14. 10:45   #8810 

Tiszteletem!
már kérdeztem a doktor úrtól egyszer nagyjábol megnyugtatott.sportolo vok mondhatni aktiv focista.nyároina fitalkori halálozások utan megijjedtem amikor másnap egy meccs utan rosszl voltam hányinger szédülés stb.felkerestem a házirovost megvizsgált mindent rendben talált.
elmentem mindenféle vizsgálatra(ekg,terheléses ekg,szivultrahang,mellkasröntgen vérvétel stb) minden eredményem negativ volt.pánikbetegésbe sznvedek már azt mondják.nem tom milehet a baj de tnap este hihetetlen érzések árasztottak el.ilyen erös pánikot ha az vlt egyáltalán rég éltem át.szapora szivverés,nyomásérzet,izzadás,majd remegés,félelem,halálfélelem,aggódás,olyan volt mintha nem aptam vna levegöt rendesen.stb stb.naon rossz érzés volt.még most is ideges vagyok h mivan velem ebbe belefogok őrülni.
mit javasolna mit tegyek?talána vizsgálatokat megkéne ismételni?
mert azota lehet már vmi baj?nagyon aggodok!tnap este óta enni se tudok az idegességtölannyira félek h baj van.

válaszát elöre is köszönöm!


Psychiatert kellene felkeresni minél előbb. Ez a kellemetlen panasz nem szervi eredetű, de kezelni kell ! Vagy is komoly pánikos tüneteket ír le !

agzyergorcs?  2010. január 13. 23:27   #8809 

Kedves Doktor uR'

Par hete, talan 2 honapja heves szedulessel fordultam orvosomhoz,ami bizonyos iranyu mozgasokra jelentkezett, es nem forgo jellegu volt, inkabb huzott a fejem,de nagyon. Kardiologiai, ful-orr-gegeszeti es neurologiai vizsgalat keszult, minden negativ eredmennyeltermeszetesen, 2 het alatt elmult a szedules, de most ujra kezdodott,bar nem olyan intenzitassal. Igazabol en felek, mert se CT-t, se MRI-t nemcsinaltak mindeddig, es genetikailag van hajlamom szerintem, edesapam 30 evesen agyi trombozist kapott, en is annyi vagyok most....
Arra gondoltam, hogy agyergorcsom lehet, vagy a trombozis elojelei???
On mit gondol?
Szep napot'


Hát hogy mi okozza azt nem tudom, de hogy igaza van a CT és MR vizsgálatot illetően az biztos. Vissza kéne menni, mert ezek nélkül bizony biztosan kizárni komoly agyi betegséget nem lehet.

fejfájás  2010. január 13. 23:25   #8808 

Kedves Doktor ÚR!

Egy 21 éves fiú vagyok. Tegnap este egy olyan fejfájás tört rám mint még soha. Nem olyan volt mint máskor ha fáj afejem, hanem zsibbadó érzés volt és hátul zsibbadt főleg. Ma már jól voltam, de most estefele megint kezd zsibbadni a fejem. Azt hozzátenném, hogy vizsgaidőszak van, keveset aludtam kicsit kimerült vagyok, valamint sokat ülök a számítógép előtt is. A háziorvos azt mondta, hogy menjek el szemészhez mert tikkelni szokott a bal szemem és hogy lehet hogy attól van a fejfájás. De attól is zsibbadna hátul a fejem? Csak most nagyon félek, hogy nem e agydaganatom van. Ha valami tanácsot tud adni akkro kérem segítsen. Előre is köszönöm.


Agydaganat az nem valószínű. De a fejfájás miatt neurológus, szemész, rheumatológus vizsgálata javasolt. A bajok oka valahol ott lehet /nyaki gerinc, szemészeti eltérés, fejfájás neurológiai oka/ .

Hihetetlen  2010. január 13. 23:22   #8807 

Kedves Doktor Úr!

Korábban már írtam Önnek, kivizsgálást javasolt.
Nem gondolom, hogy tud rajtam segíteni, de mivel a szakmájába vág, elmesélem az előző 3 napomat, bár a sztori nyilván nem lesz újszerű, hiszen állami intézményekben dolgozott korábban.
Előzmény: (35 éves nő, 56 kg, 170 cm, sztenderden alacsony vérnyomás, 80-90 pulzus, gyakran tachicardiás rohamok, ilyen esetre írtak korábban Huma-pronolt- és van egy 3 éves gyerekem) 2,5 éve hőemelkedés, egyenletesen növekvő tendenciával, a max 7,9 mostanában. 12 éves koromtól súlyos vashiány, 1,8-4 közti vasértékekkel azon a skálán, amin 10 a minimum. Ezzel megjártam a BM, a Szabolcs, a Kútvölgyi és az Országos Haematológia (ha jól emlékszem a nevére) haematológiáját és belgyógyászatát ambulánsan, valamint az Uzsoki gasztroenterológiáját, ahol mindig arra hívták fel a figyelmemet, hogy szedjek vasat, egy kivétellel: a Szabolcsban megpróbálkoztak intravénásan, de a harmadiknál szétesett a szívritmusom és kettős látás alakult ki. Ezzel ott nem csináltak semmit, orvos meg se nézett (egy nővér adta be), hazaküldtek. Úton haza ismét rosszul lettem, majd éjszaka elkezdtem rángatózni is, ami miatt kihívtam a mentőket, akik lenyugtatóztak... mondván fejezzem be a rángatózást... Még ki sem mentek az ajtón, már nem bírtam megmozdulni se, a wc-re is cipeltek. Másnap tértem csak magamhoz. Hozzáteszem, hogy a Szabolcsban nem, de a többi kórházban alaposan megvizsgáltak (nem műszeresen), a Haematológián pl megnézték a felszívódást, és jó volt, a vaskötő kapacitás is jó. Azóta bármi bajom van, mindent mindig a vashiányra fognak, és rendszeresen csapolják a vérem, amiben soha nincs semmi új információ.
3 napja nagyon rosszul lettem, folyton nyomást érzek a mellkasomban középen és valahogy nem kapok levegőt, pedig a tüdőmbe bemegy a levegő (allergiás asztmám van, ez azért érdekes), ezenkívül szédülök, és időnként rám jön a rángatózás (mintha vibrálnának a lábamban az izmok, és időnként egész testen) és alig bírok menni. Elmentem az ügyeletre, ahol a vérnyomásom 140/80 volt, a pulzusom 100, és javasolták a kórházi vérvételt, és annak eredménye alapján a befekvést esetleg. Ezenkívül javasolták az immunbetegségekre való kivizsgálást, valamint az endokrinológiát.
Bementem az Uzsoki kardiológiára. Az ügyeletes orvos megnézte a vérnyomásom (140/80), szokás szerint levették a vérem és vizeletet, és rám tettek egy EKG-t. Fizikálisan nem vizsgált meg. Aztán bejött az orvosom, aki megnézte a pulzusomat, és szintén nem vizsgált meg fizikálisan (hasnyomkodás pl). A vas 1,5 lett, a többi nem érdekes (szerintük), a vizelet negatív, az EKG-ra nem mondtak semmit, tehát nyilván jó lett. Aznap már azontúl, hogy az orvosom megkérdezte kétszer hogy vagyok (és mondtam, hogy rosszul), rám nem nézett senki. Semmilyen azirányú kezdeményezés nem volt, hogy jobban legyek (pl oxigén, amit szülés közben kaptam kérés nélkül), csak megkértek, hogy nyugodjak meg. Mint kiderült, a vérvételnél nem kérték meg az immunológiai vizsgálatokat. Másnap kértek székletmintát (egy éve nézték a gasztoenterológián, de úgy látszik, az mindegy), negatív lett. Elküldtek hasi uh-ra (máj laesio és a vesében "jelzetten tágult kelyhek" az uh orvos tájékoztatása szerint krónikus gyulladás maradványa, de gyulladást nem láttak. Érdekes, mert életemben 2x voltam felfázva, de akkor sem komolyan, tudomásom szerint nem ment a vesémre), és tüdőröntgenre, ami szintén negatív lett. Terveztek egy szív uh-t is, de nem fértem be a programba... Ekkor elkezdett fájni a fejem, és azóta is fáj. Harmadik nap ismét megmérték a vérnyomásom: 140/100, pulzus 100, és gyomortükrözésre akartak előjegyezni, valamint intravénásan akarták adni a vasat. Mondtam, hogy ezt a kettőt nem vállalom (érzékeny a garatom, a lidocaint pedig még sprayben sem bírja a szívem, felnyomja a pulzusomat, fogorvosnál többször rosszul lettem emiatt a szokásos rángatózás, kettős látás, tachicardia tünetekkel), az intravénás vastól korábban már rosszul lettem, mit csinálnak, ha rossz lesz a szívritmus? Válasz: kikötjük a vasinfúziót.... De hát attól még nekem nem lesz jó a ritmusom. Ezen a napon (3.) látott először a főorvos, aki megvizsgált (egészen meglepődtem!) és közölte, hogy addig más vizsgálatot nem engedélyez, míg nincs meg a gyomortükrözés. Én azt hittem korábban, hogy vannak jogaim bizonyos vizsgálatokat visszautasítani. Tévedtem. Itt úgy látszik még szocializmus van, vagy azt hiszik, hogy a kórház valamilyen börtön. Természetesen korábban nem írtam alá üresen azt a lapot, hogy minden vizsgálatot elvégezhetnek rajtam. A szív uh-t emiatt már nem csinálták meg, az endokrinológia szóba sem került, azt hogy hőemelkedésem van, egyszerűen kétségbe vonták, folyamatosan pszichiáterhez akartak küldeni, és a 3 napos bent tartózkodásom alatt kaptam összesen 3 vastablettát, mint ellátást. Az, hogy megkérdezzék, hogy nincs-e aranyerem, fel sem merült... pedig ha aranyerem nem is, de végbélrepedésem már sokszor volt... a gyomrommal viszont sose volt gondom.
Azt, hogy a többi beteggel a nővérek némelyike milyen elképesztően szemét volt, azt gondolom nem kell ecsetelnem, szerencsére mellettem napközben mindig volt valaki, aki segített. Éjszakára kidobták a hozzátartozóimat, mikor kértem, hogy anyám hadd maradjon bent, mert nem tudok kimenni wc-re egyedül, úgy szédülök, akkor felvilágosítottak, hogy csak haldokló mellett maradhat éjjelre hozzátartozó, az is csak főorvosi engedéllyel. Az éjszakai egyedülléttől a haldoklók közt olyan depressziós lettem, hogy 100x rosszabbul lettem, mint voltam, és úgy döntöttem, hogy inkább pusztuljak el otthon vagy az utcán, de ott nem maradok, segíteni úgyse segít senki, csak üvöltöznek, hogy nyugodjak meg.
Itthon már jobban vagyok (kb mint mikor bementem a kórházba, de most már tudom, hogy lehet ez rosszabb is), holnap csináltatok egy fogorvosi panoráma röntgent, hogy nem egy krónikus gyulladás-e a baj, és a következő napra előjegyeztettem egy fizetős szív uh-t. Biztos vagyok benne, ha adtam volna csúszópénzt, akkor első nap meg lett volna az a szív uh... De én inkább fizetek egy vállalkozásnak ezért. (Ha esetleg addig megfulladok, vagy infarktust kapok, akkor a férjem majd lemondja, azt mondták, nem gond.)
Ez az egész borzasztó nagy csalódás volt azután, hogy ugyanebben a kórházban szültem, és a sebészeten és gasztroenterológián is voltam, valamint az allergiaorvosom is itt van, és eddig mindenki abszolút profi volt és rendes.
Ne haragudjon, hogy ezzel a történettel fárasztottam, nem hiszem, hogy ezek után tud bármit tanácsolni, de ha igen, azt előre is köszönöm.

Köszönöm előre is válaszát, üdvözlettel
Zsuzsa



Hát nem igazán tudok mit mondani. Inkább csendben maradok.

Étvágytalanság  2010. január 13. 23:13   #8806 

Kedves Doktor Úr!
Páromnak van egy olyan próblémája hogy nem tud hizni.Nincsen étvágya alig eszik valamit.És agodom hogy valami baja van.Az lene a kérdésem hogy van-e olyan gyogyszer ami beinditaná az étvágyát.191cm magas és 67 kg.Hizni szeretne 15 kg.Hogyan érhetjük el.

Nekem meg pont az ellenkezöje áll fent én nagyon nehezen fogyok.Naponta 1 orát mozgok odafigyelek mit eszek de nagyon nehezen mennek le a kilok.Kérem adjon valami tanácsot mi tévők legyünk.Nagyon szépen köszönöm válaszát.
Letti!!!!


Kedves Letti

Magának a diétát és a mozgás fokozását javasolom. Viszont a férjét célszerű lenne kivizsgáltatni. A családorvos segít az ilyen kivizsgálások lefolytatásában. Gyógyszert akkor szabad adni, ha tudjuk mi okozza a bajt.

komoly?  2010. január 13. 23:10   #8805 

Elfelejtettem írni, hogy a gyomortukrozés rendben volt
Koszonom


Akkor a fennmaradó vizsgálatokat is el kell végeztetni. Utána, ha negativok, nem lehet komoly baj.

Lilike  2010. január 13. 23:09   #8804 

Mostanában gyakran szúr a szívem és forróság önt el van e valami ok aggodalomra!


Aggodalomra mindig van ok, de a szívszúrás és forróság miatt inkább mutassa meg magát a családorvosnak. Valószínű banális oka lehet, amit egy orvosi vizsgálat kideríthet.

Böbe41  2010. január 13. 23:08   #8803 

Kedves Doktor Úr! Már majdnem megbolondulok itt,de most nem tudok eljutni orvoshoz.Kérem nyugtasson meg,hogy mi a fene lehet ez a duzzanat a bal kulcscsontom fölött.Nem fáj,nem nő,csak ott van már kb.egy éve,a barátnőm vette észre először 2008 nyarán,amikor bikiniben voltam.Akkor el is felejtettem,de néha eszembe jut és nézegetem,tapogatom.Nem nagyobb,mint akkor volt. 3-4 cm-es területről van szó.Elkezdtem a neten böngészni,hát azóta már a halálomra készülök...Doktor Úr! Kérem segítsen! Tisztelettel : Böbe41.


Drága Böbe

Vegye fel újra azt a bikinit ! Hátha most meg elmúlik !
Ezen olcsó hülyeségem után őszintén be kell ismernem nem tudom mi lehet az. Viszont ilyenkor valóban kellenek vizsgálatok, hogy megtudjuk az okot. Nem feltétlenül kell halálra válni, inkább tessék elmenni a családorvoshoz. Megvizsgálja, megtapogatja, aztán ha kell sebészhez, ultrahangba, laborba elküldi és szépen meg is lesz oka. Utána meg szépen elmulasztjuk, hogy nyárra megint legyen bikini !



komoly?  2010. január 13. 23:01   #8802 

Tisztelt Doktor Úr !

Egy jó ideje teltségérzetem van a gyomromban, olyan, mintha gyomorrontás után lennék, pici hányingerrel a torkomban, gyakori boffenési ingerrel. Gyomortukrozésen voltam. Ez az érzés még éjjel és ébredés után is megvan.
Lehet -e ez komoly betegség tunete?

Tisztelettel : Zoltán


Hátha a tükrözések /gyomor és vastagbél/ eredménye negativ lett és hasi UH is történt és azon sincs semmi akkor szinte biztos, hogy nem komoly a baj. Ami a felsoroltakból jelenleg hiányzik azt el kell végeztetni a kérdés megválaszolásához.

gyógyúlt ember  2010. január 13. 22:58   #8801 

Tisztelt doktor úr!19 hónapja volt egy kettős bay-pas műtétem.Remekül érzem magam,hála a remek orvosoknak. vérnyomás, koleszterin rendben.2hónapja rendszeresen napi 4 gerezd fokhagymát és2db kwai tablettát eszem. gyógyszereim a következők:Coverex-as 10mg,Pantoprazal Sandoz.MetoprololZ Hexal,Aderszor 35MRmg,Kerberan,Normodipine,Astrix100mg.Atoris 40mg, Kérdésem ,hogy kell-e ennyi gyó
gyszert ennem ,ha igen akkor meddig.
Igyekszem egészségesen élni ,nem dohányzom(műtét előtt napi 45-50szál 29évig)mindennap kerékpározom,és minden fizikai munkát elvégzek amit a műtét előtt is végeztem.

várom megtisztelő válaszát

Rulek Csaba(1gyógyúlt boldog ember)


Kedves Csaba

Először is gratulálok a megújuláshoz ! Sajnos a gyógyszereket egy darabig biztos, hogy szednie kell. Aztán a gondozás alatt eldől mit és mennyit lehet könnyíteni a mostani gyógyszerkasszán. Egyelőre minden kell !


előző oldal  439 440 441  442 443  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!