orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szemerédi Péter

Dr. Szemerédi Péter válaszol

Dr. Szemerédi Péter

belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos

kardiológia, angiológia, belgyógyászat

előző oldal  491 492 493  494 495  következő oldal
pánik  2010. május 20. 11:48   #9860 

Jó napot doktor úr!
Panaszomat szeretném magával megosztani,hátha kapok most már megnyugtató választ.
Még tavaly nyáron kezdődött hogy rám jött a hasmenés az tartott kb.két hónapig de nem találtak semmi betegséget.Utána következtek a mellkasi fájdalmak és az hogy úgy éreztem nem kapok levegőt.Ezután voltam belgyógyászaton ahol csináltak ekg-t ami semmi rosszat nem mutatott,vólt vérnyomás mérés az volt magas 140/90körüli ennél több általában nem szokott lenni pulzus változó 50-80ig,volt rajtam egy napos vérnyomás mérő amin nappal a legmagasabb pulzus 99volt vérnyomás pedig 150/88 este pedig a legalacsonyabb pulzus 42,vérnyomás 98/38.Annyit mondott a belgyogyász hogy fogyak le most vagyok 95kg és 180 cm,20éves,igaz nem vagyok sovány de nem látszik rajtam hogy nagy lenne rajtam a súlyfelesleg.A panaszaim most a következők.Van hogy érzem a szívem megáll vagy kihagy egy két ütést és olyankor úgy érzem nem kapok levegőt,nyugtalan vagyok,de van olyan furcsa érzésem is hogy rám jön egy pánik szerű roham vagy autóban vagy otthon,vagy nagy hangzavarra pl.voltam gyorsulási versenyen és a hangzavarrtol rám jött ez a pánik ugy éreztem nem kapok levegőt hevesen vert a szívem,szédültem kirázott a hideg és zsibbadtam is,és a legrosszabb hogy minden ilyen rohamnál halálfélelmem van,mindig a pulzusom mérem hogy minden rendben van e.voltam szívultrahangon aminek az eredménye a következő:
Átmérők:AOGY:22mm,BPKm:34mm,BKS:35mm,BKD:56mm, IVSS:13mm,IVSD:10mm,HFS:13mm,HFD:10mm,végdiast oles térfogat:154,végsystoles térfogat:51
Billentyűk:tricusp.insuff.jelzett.mitralis insuff.nincs.aorta insuff.jelzett.
Systoles functio:EF1:60.9%,EF2:66.9%,BK-Vmax:150 cm/sec
acceleratios idő:110 msec,JK-Vmax:79cm/sec,LVET:290 msec,
acceleratios idö/LVET: 0.38
Falmozgászavar nincs
Diastoles fuctio: E:110 cm/sec,A:67 cm/sec,E/A:1.64,decelerációs idő-E:150 msec
Vélemény:Nem tágabb szívüregek.Jó bal kamra funkció.Falmozgászavar és jelentős kóros áramlás nem található.Magának mi a véleménye a szívemről?most voltam háziorvosnál aki elküldött pszichiátriára,ott írtak fel xanax 0.5mg(3X1) javaris 75mg(2X1)mert szorongásos tüneteim vannak elvileg,lehetséges ez?én nem szeretném ezeket a gyógyszereket szedni mert félek hogy komolyabb bajom is lehet tőlük.Nagyon megköszöném válaszát.jani



Kedves Kérdező

Ez a panasz sorozat, figyelembe véve a szakorvosok véleményét és a vizsgálati eredményeket igencsak pánik syndromának tünik. A szíve nem beteg. A javasolt gyógyszerek a szorongást képesek oldani. Az egyik egy hosszabb idő alatt ható, a másik egy azonnal ható szorongásoldó. A rövid hatásut általában 1 hónap után elhagyják. A hosszú hatásút viszont minimum 1 évig szedni kell,aztán kiderül el lehet-e azt is szedni. Kicsit sportosabb és egészségesebb életvitelre is szüksége lenne.

hasfájás  2010. május 18. 12:59   #9859 

Tisztelt Doktor Úr!

Azt szeretném megkérdezni, hogy nagyon fáj a hasam jobb oldalt, köldöknél meg lejjebb meg hasmenésem is volt. nem kívántam enni, szédültem is.ma kaptam meg a véreredményt és 43 lett a süllyedésem a többi eredmény jó lett.előfordulhat h vakbélgyanú? voltam nőgyógyásznál és azt mondta h lesznek ott még gondok meg kellenek vizsgálatok de nem mondta el, hogy mire gondolt. ön szerint mire?nem nőgyógyászatilag azt mondta.milyen szervek találhatók arra? vagy lehet, hogy az a kalici vírus ami most van erre?annak mi a tünete?
köszönöm szépen válaszát
Nóra


Nóra

A kalici virus említett hasi panaszokat magyarázhatja, Viszont a nőgyógyász gondolatát nem tudom követni. Ha a panaszai a mai napig nem szüntek meg, gastroenterológushoz kellene fordulnia.

Tamara  2010. május 18. 12:57   #9858 

Kedves Doktor Úr ! Szeretném megkérdezni,hogy mit jelent az alábbi mondat: A septum csúcsi fele és az inferior fal egésze hypokinetikus. Válaszát köszönöm! Tamara


Az említett szív szakasz mozgás intenzitásában elmarad a környezetétől. Régii, kicsi infarctus, szívizom gyulladás jele lehet.

Gyógyszerabbahagyás  2010. május 18. 12:55   #9857 

Kedves Doktor Úr!

A kérdésem az lenne, hogy a Helex nevű gyógyszert, hogy kell abbahagyni?
5 napja szedek 0,25 mg-t naponta. Kiütéses lettem, erősödtek a tüneteim.

Válaszát előre is köszönöm!


Ha a gyógyszertől van azonnal el kell hagyni. Bőrgyógyászhoz kell menni.

KInga  2010. május 12. 23:34   #9856 

Kedves Doktor Úr!
Háziorvoshoz két hónapja rosszullét, hányinger, mellkasi diszkomfort miatt fordultam; ott magas vérnyomást, pulzust észleltek, (számszerűleg nem tudom, nem mondták...), de helyben kaptam 0,25mg Xanax és 25 mg Betaloc tabl.-t, melyek fél órán belül normalizálták a fenti funkciókat. HO-tól kardiológiára kaptam beutalót, ma voltam: EKG és fizikális vizsgálat történt, struma nagyobb, egyebekben mindkettő negatív. Mivel több alkalommal tapasztaltam pulzuslabilitást: egyik nap 40-50 közti, másnap 80 feletti nyugalmi pulzussal, rossz közérzettel, így június végére kaptam Holterre időpontot. Metothyryn 2x1, Huma-Pronol 1x1/4.

Ön szerint (bocs: Szerinted, hiszen már tegeződünk!) szükséges a Holter vizsgálat? Mert én úgy érzem, felesleges luxus, mivel semmi garancia, hogy a pont azon az egy napon produkálom a ritmus eltéréseket, amikor rajtam lesz. Volt már ilyen vizsgálatom, s nem vagyok benne biztos, hogy pont a nyári melegben kell ilyen jellegű kellemetlenségnek kitenni magam (fürödni, ugyebár nem lehet), mikor a túlműködés-klímax- hőség combótól egyébként is dől rólam a víz.
Szerinted halaszthatom őszre, vagy nem is biztos hogy szükséges, tekintettel az egyébként negatív EKG-ra?

Hypertyreosis,. GERD II, pyelonephritis chr., hypercolesterinaemia., 47 éves nő, 170cm/89kg.

Más: az elmúlt héten mindkét karon allergiás jellegű kiütések jelentek meg, viszketnek persze, meg a torkom is kapar... ha Metothyrin allergia lépett volna fel, az szisztémás tünetekkel jeletkezett volna, nem???
A karokon legutóbb barack (pihés héja miatt) jelentkezett hasonló tünetekkel allergia, tudtommal mostanában étel allergén nem volt.

Illetve, nem tudom bekavarhatott-e, hogy számon jelentkező herpes után pár napra az orrom belseje fájdalmasan kisebesedett, és a szemem is sokat fájt, égett, herpes továbbterjedésre a gyanú megvolt, de ezek már elmúltak, és ezek után jelentkezett a bőr allergia- valamire... van valami elképzelésed? Ennél rosszabb már csak az állandó alváskényszer, elég fáradt vagyok...

Sokszor puszil:
Kinga

Még valami, csak a kíváncsiság kedvéért: az EKG-n a P-R-T:42-7-29 értékek mit jelentenek?









Kedves Kinga

Azt hiszem igazad van abban, hogy nem biztos, hogy mutat valamit a Holter, de az is biztos, ha nem próbálkozunk sohasem jutunk a kérdés végére. Főleg, ha nagy a folydék veszteség, gyakori a ritmuszavar is. Szerintem csináltasd meg ! Amit ma megtehetsz, ne halazd holnapra.
A böreltéréseket, panaszaidat bizony meg kell mutatni bőrgyógyásznak, méghozzá mielőbb.
Az emlitett számok a különböző hullámok /P,R,T / időtartamát jelzik. Norm. tartományuak.

válthatok?  2010. május 12. 23:21   #9855 

Tisztelt Doktor Úr!

Pár évvel ezelőtt állapították meg, hogy lazább az egyik szívbillentyűm. Akkoriban fájdolgált és gyakran éreztem azt, mintha néha duplát ütne a szívem, vagyis kétszer egymás után gyorsan, de ezt csak éjjel nyugalmi állapotban.
Életmódom nagyon stresszes volt. Paszaim azóta nincsenek, egy ideig évente ellenőrizték, utóbb azt mondta orvosom, hogy elég ha 2-3 év múlva megyek.
Minden reggel veszek be MagneB6-ot vagy MagneB6 Extrát.
Kérdésem csupán az lenne, hogy lecserélhetem-e ezt most egy időre Ambrosia Carnivit Max kapszulára? /Jót hallottam róla, vettem egy dobozzal./
(hatóanyagok: 50 mg >magnézium,- magnesii aspartas tetrahydricus:322 mg és Magnesii oxidum 48 mg, 50 mg Carnitin (L-Carnitin-L tartaras 80 mg/kapszula))
Egy nap hányat vehetek be?

Válaszait előre is tisztelettel köszönöm, további szép napot kívánok:

Anna, 24 éves/47 kg


Kedves Anna

Én ebben nem tudok segíteni Önnek. Én ilyen készítményeket nem alkalmazok, közvetlen kapcsolatom igy nincs a készítménnyel. Az összetétel hasonló azzal amit szedett, de a carnitin nem biztos, hogy jó ötlet extrasystolé esetén.

ZSIKE  2010. május 12. 23:11   #9854 

KEDVES DR.UR. ÁLLANDÓAN MAGAS A TROMBOCITA SZÁMOM ÉS A FIBRINOGÉN ÉS ÁLLANDÓAN NŐ. AUTOIMMUN BETEG VAGYOK. 56 ÉVES NŐ. KÉREM HA TUD IRJA MEG,HOGY MIÉRT. KÖSZÖNETTEL


Kedves Kérdező

Nem is az a baj, hogy ezek az értékek magasok, hanem az, ami evvel jár. Vagyis a fokozott thrombosis hajlam. Javasolom keressen fel mielőbb egy haematológust is. Egyébként a gyulladásos folyamatok és azok során felszabaduló anyagok okozzák ezeket a változásokat.

Zsóka  2010. május 12. 23:04   #9853 

Tisztelt Doktor Úr!
Tegnap megettem egy zacskó erősen színezett és aromázott(gumiszerű - s volt benne fekete, zöld, sárga, szóval sokszínű ) gumicukrot, s ma reggel a "végtermékem" zöld színű volt. Mi a véleménye, remélem a cukor színezett?
Üdvözlettel és köszönettel: Zsóka


A cukor színezéke miatt volt olyan színű a produktum.

Letrox 75 szedése szoptatás ideje a  2010. május 12. 22:31   #9852 

Kedves Dr. Szemerédi Péter!

Két nappal ezelőtt kontrollvizsgálat kapcsán a szakorvos Letrox 75 (napi, reggeli 1 szem) szedését írta elő pajzsmirigy problémám miatt...
Egyetlen kérdésem lenne csupán, és kérem nyugtasson meg, avagy ellenkezőleg, van-e ez bármilyen nemű káros hatással a hat hónapos csecsemőmre, akit jelenleg még szoptatok!

Előre is köszönöm, hogy időt szán rám!

Tisztelettel:

Balláné Ágnes,
egy aggódó édesanya


A gyógyszert szedni kell mind a terhesség, mind a szoptatás alatt. Nem okoz magzati károsodást.

atipusos AVNRT  2010. május 12. 21:55   #9851 

Kedves Doktor Úr!

Nyugodtan tegeződhetünk, ha nem okoz problémát a korom. Próbálkozom én is. Köszönöm, hogy nem haragszol, és nagyon kérlek, de ne éld meg ezt az egészet kudarcként. Ez nem a Te kudarcod! Híresen keményfejű lány vagyok, akárcsak az édesapám. Ha eldöntök valamit, akkor az a döntés végleges, márpedig én döntöttem, és tisztában vagyok a lehetséges következményekkel, és elfogadtam azokat.
Így jó? Nagyon szépen köszönöm a felajánlott segítséget is!
Tényleg különleges orvos vagy, ilyen nem terem minden bokorban.
Nem tudom, nagyon pofátlannak tartasz-e, ha megkérnélek valamire, de ezt inkább e-mailben szeretném megkérdezni. Nagyon izgatja a fantáziámat, hogy ismered a rokonomat (ha tényleg Ő az). Én emberről ennyi pozitív dolgot még nem hallottam, mint róla, pedig csak a szomszédaival beszéltem. Szeretnék róla egy pár szót tudni és azt, nincs-e valami lehetőség arra, hogy felvegyem vele a kapcsolatot, hiszen a jelek szerint Te kapcsolatban állsz vele. Ha segítesz, előre is hálásan köszönöm, de nyugodtan utasíts el, ha pofátlannak tartasz, vagy a kérésem gondot okoz a számodra.
Az e-mail címem: csilluska@mailbox.hu

Minden köszönök Doktor úr! Nagyházi Csilla


Sajnálom, hogy ugy alakult, ahogy alakult.

egy kérdező  2010. május 12. 21:54   #9850 

Tiszteletem doktor ur!

nem tudom emlékszik e még rám régen irtaím már önnek szerencsére nem votl panaszom mostanság.20éves sportolo vagyok mindenféle vizsgálaton voltam kardiologia stb inden negativ igy biztosan emlékszik.mostanság megint rámjöttek ilyen panaszok h mintha nem kapnék rendesen élevegöt,gyomorideg mellkasi nyomások szurkálások stb.megint a pánik játszik velem?v esetleg a vizsgálatok megkéne ismételni?hátzha azotta lett velem valami...bevalloma pszichiáterhez még nem mentem el most se mert a panaszok ritkán fodulnak elö.mit javasol ?
válaszát elöre is köszönöm.


Kardiális dolog nem állhat a háttérben és ennyi idő alatt nem is alakulhat ki változás. Szerintem a psychiater a megoldás, vagy legalább tegye azt, amitől elmult a panasza a multkor.

márta  2010. május 12. 20:29   #9849 

Kedves Doktor ur! Köszönöm a válaszát és igaza van abban, hogy több információt kell megadnom.
Echocard,vizsg. norm.szivüregek, jó systoles bkf., BK ds:28 mm, dd:45 mm, EF 67 %, BK.falvast.:14 mm, BP.pst.39 mm, ao.bill.megvastagodott
stenotikus, mitr.billentyü ép.,bal kamra átm:20 mm, E/A: 0,7/1,2,
BK kiáramlási sebesség: 1,0 méter/secundum, Ao.V.max. 4,3 m/sec.,
grad.csucs 74 átlag: 54 hgmm, insuff.pf. falmozgászavar nincs.
EKG: s.r.norm PQ kp tengelyállás szabályos repol
fiz.vizsg. card comp.eg szivhangok az aorta areaban 3/6 ejectios
systolés zörej hallható. Ez az utolsó vizsgálat 2010.04.27-én volt.
Igaz hogy csak a pajzsmirigy alulmüködésemre szedek gyógyszert és
semmi mást, de ez sajnos nem azt jelenti, hogy teljesen egészséges
vagyok. 1979-ben nagybátyám Stefanics professzor ur mütött meg epe-
kővel, ezt követően sajnos még három alkalommal kellett a vezetékből
követ eltávolitani. Tavaly decemberben egy teljes körü hasi virtuális
kolonoszkópiát készitettek, melyből megállapitották, hogy mindkét
vesémen ciszták találhatók, sőt, ami egyáltalán nem megnyugató
mindkét mellékvesémen egy-egy adenomát is felfedeztek. Egyelőre
nagyon kis méretüek, jó indulatuak, de mégis szövet szaporulat, ami
szintén egy távolabbi mütéti esélyt jelent számomra.
Laboratóriumi vizsgálatokat is elvégeztek, ahol többek között koleszterin,
triglicerid, HDL-koleszterin, LDL koleszterin, TSH, stb. eredmények mind
a referencia tartományon belüli értékeket mutatták, kivétel volt a CRP,ami egy kissé emelkedett volt.
Ezekhez a bajaimhoz képest, jó kondicióban érzem magam, szinte
tünetmentesen élek, napi 8-10 órát dolgozom, mert szükségem van
a munkára. Nincs betegségtudatom, - pedig volna okom rá - és
emiatt volt számomra "megrázó" hogy már most aktuális lenne ez a
szivmütét.
Mit tegyek, nem tudom eldönteni??
Köszönöm, hogy meghallgatott és őszintén hiszem azt, hogy számomra
megnyugtató választ fog küldeni, mert a tudatalattimban ezt szeretném
olvasni, hallani. Vagy ha van még másik, mütét nélküli lehetőség,
ez volna a legelfogadhatóbb.
Üdvözlettel Márta


Kedves Márta

Bizony a szívuh vizsgálat műtéti kezelést indokló aorta billentyű szűkületet mutatott. Mivel ez egy csak műtéttel korrigálható eltérés , ezért bizony javasolt is annak elvégzése. Ha nem tesszük meg, a szíverő előbb utobb elfogy, kimerül a szív és akkor már hiába cserélik le a rossz billentyüt, a szív nem fog észhez térni.
Ha ezek az értékek vannak akkor én is megoperáltatnám.

szívdobogás, SVT  2010. május 12. 19:21   #9848 

Tisztelt Doktor Úr!

December környékén írtam Önnek, heves szívdobogásom volt akkoriban, illetve magas pulzusom (tartósan 90/min felett), amiről utóbb kiderült, hogy valószínűleg szorongás következménye lehetett, mert részletes kardiológiai kivizsgálás (EKG, Holter, ergometria, szívultrahang) után sem találtak semmi rendelleneset. Azóta a panaszaim megszűntek. Most másról szeretnék kérdezni.

Gyerekkoromban supraventricularis tachycardia miatt kezeltek gyógyszerrel, 13 éves koromtól kezdve szedtem Rytmonormot, később Propafenont. 18 éves koromban átkerültem a felnőtt kardiológiai rendelésre, ahol elektrofiziológiás vizsgálatot és ablatio-t javasoltak. Féltem a beavatkozástól, így más orvost kerestünk, aki azt mondta, hogy nincs szükség műtétre. Két év után orvosi tanácsra elkezdtem fokozatosan elhagyni a gyógyszert, így 21 éves korom óta nem szedek semmit. Éveken keresztül panaszmentes voltam, így egészen el is feledkeztem az egészről, amíg a szívdobogásos panaszaim elő nem jöttek tavaly novemberben. Azóta egy kicsit elgondolkoztam: létezik az, hogy az SVT-t csak úgy "kinövi" az ember(gyerek)? Egyszerűen megszűnt volna az a szívizomköteg, ami a hibás vezetést okozta? A legutóbbi Holteren végig sinus ritmus volt látható, nyoma sem volt ritmuszavarnak.

Jelenleg nem érzek szívdobogást, a vérnyomásom és a pulzusom is rendben van (120/80, f: 80/perc), hetente háromszor járok kardioedzésre, kávéból is inkább már koffeinmenteset iszom. Időnként van még egy kis nehézlégzésem, de erre eddig minden orvos azt mondta, hogy a tartós szorongás következménye, így nagyjából megbékéltem vele, várom, hogy elmúljon. Más panaszom nincs. Érdemes lenne Ön szerint rendszeresen (pl évente) kardiológiai ellenőrzésre járnom, vagy elég, ha panasz esetén megyek? Számíthatok arra, hogy a gyerekkori SVT előbb-utóbb újból előjön életem során? Ha igen, mit lehet tenni ennek a megelőzésére (ha lehet tenni egyáltalán valamit)?

Előre is köszönöm a választ,

Tamás


Én ellenőrzést akkor végeztetnék, ha úgy érezném,hogy valami nem stimmel, rosszullétek jelentkeznének. Egyébként nincs mit ellenőrizni panaszmentesség esetén. Ha gyógyszer nélkül nincs panasz nincs teendő.
Ezta ritmuszavart nem lehet kinőni, lehet, hogy visszatérnek majd de addig nincs mit tenni és kezelni.

Kismama  2010. május 12. 17:08   #9847 

Kedves Doktor Úr!

18. hetes terhes vagyok és a szokásos belgyógyászati vizsgálaton derült ki, hogy az ekg nem teljesen negatív (ahogy a doktornő fogalmazott). A lapomra azt írta sajka szerű ST depressio II III aVF és V3-6-ig. Megmondaná nekem, hogy ez mit jelent, mert a kérdéseimre csak egy választ kaptam: koszorúér szűkület, de az nem lehet (túl fiatal vagyok (33 év), a többi meg csak találgatás lenne részükről, mert más vizsgálatot nem tudnak végezni. Nem szeretnék az aggódásommal és mással sem ártani a babámnak, ezért szeretném tudni, hogy mennyire kell ezt komolyan vennem? Tünetem nincs, csak néha nagyobban dobban a szívem, de ezzel két éve vizsgáltak kardiológián (ekg, szívultrahang-itt még jó volt az ekg), és mivel ezeken a vizsgálatokon nem találtak eltérést, ráfogták a rekeszizom sérvemre, illetve a refluxra. Lehet, hogy van valami baja a szívemnek, vagy esetleg a terhesség váltja ki? Vérnyomásom, koleszterin szintem normális. Válaszát nagyon várom. Köszönettel:
Kinga


Kedves Kinga

A szívultrahangot és egy Holter vizsgálatot el lehet végeztetni. Lehet ilyen eltérés szívburok gyulladás jele is, ami gyakori felsőléguti lázas betegség után. A holter arra lenne jó, hogy tisztázzuk változik-e az EKG napközben, vagy a látható eltérés állandó. Változó akkor lehet ha valami zajló betegség van.Akkor viszont tovább kell vizsgálni !

szívritmus  2010. május 12. 17:04   #9846 

Kedves Doktor Úr!
Ha vérnyomást mérünk - jól karbantartott magasvérnyomásos betegnél - a szívritmus ha minden alkalommal szabályos, az jót jelent?

Köszönöm: Mária


Persze,hogy jó ! Azt jelenti egészséges a hypertoniás illető !

öröklődés  2010. május 12. 17:03   #9845 

Tisztelt Doktor Úr!

35 éves nő vagyok. Tavaly Crohn-betegséget diagnosztizáltak nálam. Apósom tavaly vastagbél-rák következtében hunyt el. Kérdéseim azok lennének, hogy a kisfiamnál ( 7éves ) mire kell odafigyelnünk, mikortól kell szűrésre vinnünk, illetve, hogy fokozottan veszélyeztetett-e ezen dolgok miatt a bélbetegségekre?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel: Tóth Edina


Kedves Edina

Ezt most nem tudni még. Ha tünetek jelentkeznek csak akkor kell orvoshoz fordulni. Egészségesen táplálkozzon és éljen ugy az a fiucska mint egy egészséges gyerek, mert hisz Ő az is.

szívritmus  2010. május 12. 16:57   #9844 

Kedves Dr. Szemerédi Péter!
Kb. 6 hónapja érzem -most már naponta elég sokszor-, hogy nagyot üt a szívem. Nem túl kellemes érzés. Belgyógyászaton voltam, az EKG-m nem túl szép emiatt. Az orvos vette észre, hogy kihagy a pulzusom.
Rendszeresen mérem azóta a vérnyomásom, átlagértéke 100/70 a pulzusom 55.
Elküldött szívultrahangra. Ott azt a választ kaptam, hogy mindez látszik az ulrahangon /szív félreütés, pulzuskihagyás/, de nem igényel beavatkozást.
A laborom jónak mondható: a cukrom jó, a billirubin szintem felkiáltójeles, magas. Szeretném tudni az Ön véleményét.
Köszönettel: Szilvia


Kedves Szilvia

A szívkihagyás érzése abból az extrasystoliából fakad amit az orvos lát az EKG-n és az echo lát. Nincs ezzel semmi probléma, mert ha nincs szívbetegség akkor lényegtelen, inkább kellemetlen jelenség.
Megfelelő életvitel mellett, a dohányzás, erős kávézás, nagyobb alkoholfogyasztás kihagyása mellett érezhetően ritkul. Sport és Panangin /recept nélkül kapható Mg és Kálium tartalmu készítmény 3x2 drg-t kell szedni/ is további javulást okozhat. Kérem ne ijedjen meg és kezdjen hozzá a javításhoz az előbb említett módon.

Sz.Irén  2010. május 4. 11:18   #9843 

Tisztelt Doktor úr!
Sok-sok éve tudok mérsékelt lépmegnagyobbodásomról ,mellette kisfokú thrombocytopeniámról.Most a lépmegnagyobbodásról szeretnék kérdezni.Az utóbbi pár hónapban többször éreztem a bal oldalamon a bordáim alatt enyhe nyomást.Mintha egy ökölnagyságnyi "valami" lenne ott.Nem fáj,csak nyom.Ez lehet a lépem??Lehet,hogy idővel megnagyobbodott??Forduljak orvoshoz??A neten keresgéltem utána ,olvastam róla,de ott ezt a fajta tünetet nem találtam.Mit tegyek??Hagyjam figyelmen kívül vagy vizsgáltassam ki???
Köszönöm válaszát.
Sz.Irén


Kedves Irén

Először egy hasi Uh vizsgálatot kellene végeztetni, hogy mi az ami a kellemetlenséget okozza. Ha ez kiderül akkor a pontos diagnozishoz kiegészítő vizsgálatokat kell végezni. Utána jön majd a kellemetlenség megoldása.
Vagyis forduljon orvoshoz, először a családorvosához.

tachycardia  2010. május 4. 11:15   #9842 

Tisztelt doktor úr!

A kardiológiai kivizsgáláson tachycardiát állapítottak meg 119-es pulzusszámmal, valamint a legenyhébb mitralis prolapsust, hyperkinetikus keringést. A pulzusszámom nyugalmi helyzetben 72, de abban az esetben ha stresszhelyzet van mindig kiugrik. Már akkor is ha elkezdik mérni a pulzusom elkezd emelkedni, mert már előre félek az eredménytől. Sajnos ezt hiába próbálom, nem tudom tudatosan befolyásolni.

A tegnapi nap folyamán altatásos laparoszkópiát végeztetk volna rajtam, de a kiugró extrém magas érték miatt ez elmaradt.Nagyon magasra felment a pulzusom 150- re és ugrált is, emiatt az altatóorvos nem vállalta az altatást. Ismételt kardiológiai kivizsgálást és terápiás beállítást javasolt.

Az lenne a kérdésem,hogy gyógyszeres kezelés segíthet azon, hogy altatható legyek e? Illetve mit tehetnék magamért,hogy ezeken a kiugró értékek ne legyenek ilyen magasak.

Köszönöm

Kinga


Amennyiben a kivizsgálása negiv lesz, biztos, hogy tüneti megoldásként gyógyszert fog kapni. Ha felépül a beavatkozás után kérem változtasson az életvitelén, hagyja el egészségtelen rossz szokásait, mozogjon - sportoljon, éljn egészségesen. Gyógyszer nélkül is rendbe fog jönni a pulzusa

haemangióma  2010. május 4. 11:12   #9841 

Tisztelt Doktor Úr!

Azt szeretném megtudni,hogy a májamban lévő haemangióma akadálya - e annak, hogy néha alkoholt fogyasszak?
A másik kérdésem az lenne, hogy másfél éves kisfiam egyszer - kétszer megrúgott májtájékon - ez okozhatott - e bármilyen problémát?
Válaszát előre is köszönöm!


Kedves kérdező.

A haemangioma nem akadálya a diszkrét alkohol fogyasztásnak.
A nagyobb trauma okozhat problémát, de az ön által említett pici trauma semmilyen következménnyel nem jár.

előző oldal  491 492 493  494 495  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!