orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szemerédi Péter

Dr. Szemerédi Péter válaszol

Dr. Szemerédi Péter

belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos

kardiológia, angiológia, belgyógyászat

előző oldal  511 512 513  514 515  következő oldal
krónikus gyulladás...  2010. július 8. 12:51   #10260 

Tisztelt Doktor úr! Kérdésem a következő lenne: Évek óta krónikus arcüreggyulladásom van...most is csorog a genny az orrombol, ha lehajolok....fájnak a z izületeim...s szivem is olyan gyenge..fáradékony vagyok...Lehet-e köze a tüneteknek a betegséghez? Illetve milyen hatással van a szívre, a kezeletlen évek óta tartó arcüreggyulladás? Már a madnulámat is kivették....mert alig tudtam menni... Köszönettel: Tamás


Kedves Kérdező

Egy idült gyulladás a szervezeten belül állandó harcot jelent az immun rendszer számára. Ennek következtében állandosulnak e harcok következtében létrejövő kisebb - nagyobb károsodások az egész szervezetben.Ezek létrejöhetnek a vesében, bőrben, szemben, lépben, májban. Másrészt az idült gyulladás korokozója adaptálodik az immun rendszerhez és elkerülve azt több helyen gócokat hoz létre, akár a szívbelhártyán is /endocarditis/. Ezért ha valakinek idült gyulladása van meg kell szüntetni. Kérem fül-orr-gégészhez forduljon evégett

félelem veszettségtől  2010. július 7. 18:38   #10259 

Kedves doktor ur.Bokán harapott egy kutya.Felületes horzsolásszerü sérülés,de azért enyhén vérzett.Szappannal lemostam,majd befujtam fertőtlenitő spray-vel.A tulajdonosa bemutatta a kb 2 hónapja kiállitott oltási papirját.Azért aggódom,mert erdő mellett lakunk,bár ugy tudom,vakcinázzák a rókákat.az oltott kutya hordozhatja a veszettség virusát és átadhatja a megharapott embernek?Tisztelettel:Anett


Kedves Kérdező

Ha a kutya megfelelő oltási igazolással rendelkezik akkor nem kell tartania a veszettségtől. Csak akkor kell félni a veszettségtől ha a kutya nem kapta meg a védőoltást.
Viszont a seb fertőződésére figyeljen, nem ártana ha a sebészeten szakember látná és ha kell megfelelően kitisztitaná a sebét.

......  2010. július 7. 18:18   #10258 

kedves doktor úr!
Olvastam ujságba arrol,hogy akiknek sürün csinálnak ilyen beöntést azoknak csökken a végbélrák kialakulása!Másképpen nem lehet a bélsarat eltávolitani csak ilyen beöntéssel?Vagy tud ajánlani valami mást amivel így lehet méregteleíteni is,bélsarat kitisztitani??Ha csak 2 napig vizet iszok az csak méregtelenítés ugye? és nem megy a bélsár is ki?!Köszönöm,ha válaszol
Tisztelettel:Móni


Butaság, hogy a beöntés bármit okozna. Nem egészséges csak beöntéssel eltávolítani a székletet. A müködésre serkentő ételek, esetleg búzakorpa rendszeres fogyasztása és a rendszeres mozgás helyrehozhatja a székelést. Ezt javasolom, dea megindítához kelleni fog a beöntés is !

ÉRDEKLÖDÉS  2010. július 7. 18:13   #10257 

TISZTELT DOKTOR UR!

TISZTELT Dr! úr

ÉRDEKLODNI SZERETNÉK HOGY A VIZHAJTO TABLETTA ÉS INEKCIO EGGYÜTTES BEADÁSA OKOZHAT-E SULYOS SZIVELÉGTELENSÉGET VAGY HALÁLT?

CSÜTÖTÖKÖN BEVITTÉK A KORHÁZBA A FÉRJEMET BEVOLT VIZESEDVE A HASA ÉS A LÁBAI. A DOKTOR AZTMONDTA HOGY SZIVELÉGTELENSÉGE VAN AMIT RENDBE HOZZÁK A SZIVET MAJD UTÁNA A VIZHAJTÁST KEZDIK ELINDITANI NÁLA.
NÉGYNAPIG,EGÉSZEN JOL VOLT. NEKÜNK NEM PANASZKODOTT,VASÁRNAP NEM VOLT VIZELETE DU: CSAK A CSÖBE VIZELET HEJJET VÉKONY VÉR CSIK VOLT BENNE.
SZOLTUNK AZ ÁPOLONAK DE MONDTA,HOGY NEMTUDJA,HOL VAN AZ ORVOS.
ERRE SZERETNÉK VÁLASZT KAPNI MIVEL SENKI NEM TÁJÉKOZTAT MAI NAPIG SEM.

TISZTELETTEL: SZABO SÁNDORNÉ


Kedves Kérdező

Ezt igy nagyon nehéz megmondani. Már csak azért is, mert a szívelégtelenség miatt fokozott a hajlam ritmuszavarra és hírtelen szívmegállására. A panaszok és a slyos állapot megelőzésére vizhajtó és szívtámogató szert szoktak adni. Ezt több napig kell adni utána lassan kezdődik a javulás. Ilyenkor sajnos azonban fokozott a ritmuszavar veszélye, akkor is ha a kezelés már elkezdett javítani a helyzeten. Nem tudom mi történt, csak ennyit tudok önnek erről a kérdésről elmondani.

emészté  2010. július 7. 17:59   #10256 

Tisztelt doktor Úr!Klacid antibiotikumot kaptam ,fehér nyálka volt ma a székletemen.Ez lehet ennek következménye?
MÁs: pár napja azóta evés közben/után nyomást érzek a lapockáim között,mintha levegő liftezne bent.Ez mitől lehet?Nem eszem gyorsan,alaposan rágok...
Előre is köszönöm:R


Igen, a Klacid okozhat ismétlődő híg székletet. Egyen joghurtot vagy kefirt több alkalommal.
A háti fájdalmat vizsgálatok nélkül meg nem mondom. Célszerü lenne elmenni a családorvoshoz és segítséget kérni tőle a baj megállapításához.

Extrák  2010. július 7. 16:53   #10255 

Tisztelt Doktor Úr!
Érdeklődve olvastam a kérdésekre adott válaszait és meg kell hogy mondjam minden esetben nagyon pontos és korrekt felvilágosítást adott. Ez adta a bátorságot, hogy én is kérdezzek. Kb. 5-6 éve mitralis prollapsust diagnosztizáltak nálam, azóta voltam néhányszor felülvizsgálaton. Az utóbbi 3 évben azonban nem. Tejesen egészségesnek érzem magam, de időről időre az.ún " extrák" nagyon rossz érzéssel töltenek el. Van amikor hónapokig nincs panasz, de azután hetekig szinte minden nap és ez éjszaka, nyugalmi állapotban erősödik. Concort szedek, 2.5 mg-ot naponta. Azt szeretném kérdezni hogy ez fajta ritmuszavar veszélyes -e, mi az ami kiválthatja (még nem tudtam megfigyelni) 41 éves vagyok és igyekszem aktívan, egészségesen élni. Az egyik UH vizsgálat alkalmával epekövet diagnosztizáltak ami ritkán és nem túl jelentős tüneteket okoz csak. ez összefügghet -e a ritmuszavarral? Illetve hormonális ( esetleges korai változókor) összefüggések lehetnek-e?
Válaszát előre is tisztelettel köszönöm, kívánok jó egészséget, további jó munkát!
Üdvözlettek: Krisztina


Kedves Krisztina

A végén kezdeném . Maga még ugyancsak távol van a változó kortól. Még a koraitól is. Tehát ez nem okozhat még problémát.
A mitralis prolapsus során a kissé csálén álló billentyüzet az extra kellemetlenségérzetét növeli.Ezzel sajnos nem lehet mit tenni. Talán a rendszeres sport és magnézium szedése /Panangin 2x3 drg / ritkithat a az ES gyakoriságán.
A Concor a pulzusszám karbantatrtására és szintén az ES-ek gyakoriságának csökkentésére jó. Ezért folytatnám.
Mivel a kellemetlen tünetek nem járnak komolyabb veszélyekkel ezen kivül egyebet nem tennék. Ha a következményes mitralis insuff. az echon II fokozotat eléri, vagy meghaladja lázas betegség, kis mütéti beavatkozás esetén tanácsos endocarditis megelőzésére antibiotikumot kapni.

Erika ( pánik nélkül )  2010. július 7. 15:56   #10254 

Szerbusz !

Az idén még nem volt pánik roham, szépen gyógyulók. Újra régi a gondolkodásom elmúlt a halál félelem és a rosszullétek tömkelege is.
Vérnyomásom 110/70 , pulzus 75 alatt, koleszterin, cukor is rendben.
Viszont egy valami ami nagyon aggaszt, régóta fáj a hátam ( irodai munka, és egy hónapja légkondis szoba ), de ez egyre elviselhetetlenebb, elindul a deréktól felfele, hátam közepe , nyakam , szóval a gerincem mellett végig fáj.
A gyomorszájtól picit balra ha megnyomom szinte felszisszenek , mert fáj, nagyon.
Seractilt vettem ma be, mert már elviselhetetlenül fát a hátam , ha ülök jobban, állva és fekve nem annyira. A fájdalom folyamatos , reggeltől estig fájdogál folyamatosan.
Hétfőn 2 hétre pihenni megyek Hajdúszoboszlóra, remélem jót tesz neki a gyógyfürdő.
Kérdésem az lenne, hogy elmehetek e pihenni nem e szív eredetű a probléma ? És hol kezdjem a kivizsgáltatást ha haza jövök. Esetleg tudsz e valakit ajánlani , akár maszek alapon is érdekel, csak jó szakember legyen.
Köszönettel
Erika


Kedves Erika

Nyugodtan mehetsz Hajdúszoboszlóra Nincs semilyen szívbetegséged. A rheumatikus panaszokat a fürdőkura szerintem el fogja fújni. Érezd magad jól, jó pihenést kívánok.

pulzus  2010. július 6. 23:18   #10253 

Tisztelt doktor Úr!

40 éves nő vagyok. Igazán beteg soha nem voltam. Hála Istennek. A vérnyomásom átlagosan 110/70 ami gondolom nem rossz, viszont ehhez társul nyugalomban 80-110 közötti pulzusszám. Nagyon aggódom miatta. Kell ezzel valamit kezdeni vagy egyszerűen túl aggódom a dolgot? Köszönöm válaszát.


Kedves Kérdező

Én azt gondolom, hogy egyelőre nem tennék egyebet mint azokat az életmódi változtatásokat /rendszeres mozgás, dohányzás elhagyása, alkohol, kávé,tea, cola minimalizálása, stressz - szorongás mérséklése/ amik javíthatnak a helyzeten. Ha erre nincs javulás akkor ki kell vizsgálni az okot.

megmagyarázhatatlan végbélböl torté  2010. július 6. 23:03   #10252 

p4-es eredménnyel megmütottek május 26.-án. Elötte is elöfordult már, hogy vérzett a végbél vécézés kozben és után is, valamint alvadt friss vér távozott belölem. A szovettan diagnózisa: I-II: Dysplasia maioris gradus epithelii portionis uteri (CIN-III, h-SIL). Cervicitis chronica.
III-IV: Secretios fázis késö szakaszának megfelelö endometrium.
Julius 20.-án méheltávolitó mütétet végeznek el rajtam, viszont aggaszt a végbélböl torténö vérzések vissza-vissza térése. Voltam végbél-és vastagbél tukrozésen, melynek diagnózisa a kovetkezö volt: Az eszkozt a coecumba vezetjuk. Itt látható a Bauchin bill. A coecumban és a colon ascendens terulete széklettel jelentösen szennyezett. A vastagbelet visszafelé átvizsgálva kóros eltérést nem látunk.
Kérdésem: Mi okozhatja a végbélvérzést, amihaz friss alvadt vér távozása is társul.
kÉREM, BÁRMI LEGYEN IS AZ IRJA MEG, MINDENRE FEL VAGYOK KÉSZULVE.
MONCSI


Kedves Kérdező

Meg kell ismételni a vastagbél tükrözést azon a szakaszon,ami nem volt megítélhető.Ha ez negativ lesz, akkor a vérzés nem a végbélből jön.Nőgyógyász és urológus konzultálása szükséges.

kismacs  2010. július 6. 22:58   #10251 

Drága Doktor Úr!

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!!!!! Ahol most vagyok, az orvos szabin van, és nincs senki helyette... de meg fogom oldani a dolgot! :)
Nagyon szépen köszönöm a megértő, s türelmes válaszodat :)))

Szép napot a Kedvenc Doktoromnak!!!!! Köszönöm, hogy Vagy s, hogy ennyi emebrnek segítesz!

Sok-Sok Puszi!
Kismacs


Puszi neked ! Tessék azért orvoshoz menni, mert ha tüdőgyulladás van,akkor kellene gyógyszert szedni !

kismacs  2010. július 6. 19:05   #10250 

Drága Doktor Úr!

Ne haragudj, hogy ismét merészkedek zavarni!!! :) (azért küldök egy szép mosolyt, hátha akkor kevésbé húzod össze a szemöldöködet :).)
Ma eléggé megijedtem... Szinte egész nap szédelegtem - pedig rendesen ettem - a szívem nagyon gyorsan ver, és nagyon erősen. Olykor kihagy, de aztán hirtelen bedobban egy nagyot, és köhögés jön rám. nem sokáig bírok állni, mert úgy érzem esek össze. Egy rövid mozdulattal már el is fáradok, és azinte lihegek, ha csak pár lépcsőfkot megyek fel. Fulladás érzésem - nehézlégzésem is van, ami nagoyn kellemetlen tud lenni. Fáj a mellkasom, és a vérnyomásom eléggé ingadozik. :( A lábam eléggé be van dagadva. Ma igen intenzívek voltak ezek a tünetek, és mikor már több ideje fennmaradtak, kezdem kicsit megijedni. Lefeküdtem, hogy pihenjek, de a szédülés nem múlt el, és a mellkasi fájdalom sem, a nehézlégzés ezzel csak fokozódott.
Szeretném megkérdezni, hogy ezt most csak a melegtől tudhatom be, vagy valami más lehet a háttérben? A gyógyszereket rendesen szedem...

Elnézésedet kérem a zavarásért!!!!
További szép napot, hetet kívánok, de pihenés mindenkinek jár!!!!!!!! :)

Sok Puszi!
Kismacs


Drága Kismacs

Azt hiszem kellene egy mellkas rtg-t csináltatni,mert ha jól emlékszem munka közben légkondi alatt álltál.Lehet, hogy kezdődő tüdőgyulladásod van és ez okozza a panaszokat, begyorsuló szívmüködést. Meg kellene mielőbb röntgeneztetni magad ! De legalább vizsgáljon meg orvos !

hasfájás,hasmenés  2010. július 6. 19:01   #10249 

Kedves Doktor úr!

Az lenne a kérdésem, nem vagyok ezekkel igazán tisztában. Na mármost nekem fáj a hasam, csikar, és sajnos megy a hasam. De azon gondolkodtam el, hogy olyan lehet-e hogy a szilárd széklet aminek távozni kell bentmarad, de viszont a folyékony meg távozik?? van ilyen probléma, vagy ez csak az én agyjárásom eredménye??? válaszát előre is köszönöm


Idős embereknél,akiknél beszárad a széklet ilyen előfordulhat. Besüla széklet egy része, és mellette pedig híg széklet tud ürülni.Ilyenkor egy alapos beöntést szoktak adni.
Viszont ez fiatalokon nem szokott előfordulni,ezért azoknál másra kell gondolni /ételmérgezés, fertőzés, bélbetegség /.

pityuka  2010. július 6. 18:58   #10248 

udvozlom dr ur
azzal akerdessel fordulok onhoz ,hogy mi oka lehet annak ejjel midig arra ebredek hogy a balkezem mindig elvan zsibbadva es az elso 3 ujjam

valaszat elore is koszonom es kellemes napot


Az a nervus radialis területének számító tünet, amit leszorítás okozhat. Amennyiben tartós és ismétlődő neurológus szakorvos kell, hogy lássa.

Migrén  2010. július 6. 18:56   #10247 

Tisztelt Doktor Úr!

54 éves nő vagyok, mindig volt erős fejfájásom,de most az utóbbi években már egyre gyakrabban, szinte már 2 hetente.
Ez a jobb oldalon jelentkező fejfájás olyan,hogy észen nem vagyok, még teát sem tudok inni,mert egész nap hányás, fekvés nyugalomban és dolgozni sem tudok persze,amit nem néznek jó szemmel,ha hiányzom.
Egyszerűen nem csinálnak velem semmit, szeretném meg tudni,hogy mitől van.
Mondták,hogy Önökhöz jelentkezzem be a fejfájás ambulanciára. Kérem írja meg mi a teendő. Köszönettel: Judit


Kedves Judit

Nálunk Stroke ambulancia müködik, de azért ott olyan neurológusok dolgoznak akik a fejfájás kivizsgálásában,kezelésében is jártasak.
A Pulzus ciméhez megadott vonalas számot felhívja és kér egy terminust. Családorvosi beutaló szükséges a vizsgálathoz.

tiszavirág  2010. július 6. 18:52   #10246 

Tisztelt Doktor Úr!

Térd ízületi műtét, előtti utáni vérhígítás, meg fájdalomcsillapító szedése a szervezetem teljesen kibillentette a gyógyszerekkel beállított egyensúlyi helyzetéből.
Ma már a vérnyomásom visszaállt, de a coplidogrel szedése szünet után is produkál bevérzéseket.
Szünet utáni 3 hét szedést követően az alábbi eredményt kaptam meg telefonon. Kérem fordítsa le nekem a beteg nyelvére.

ADP /uM/ 34 A % 62-91

ADP /10uN/ 48 % 62-91

Kollagén /2 uqml/ 43 % 64-92

Adneralin /10uM/ 87 % 60-88

Gyenge gátlás mellett a terápia hatásos. 3 hó után kontroll
ASA származék szedése?

Én úgy értem a ref. tartomány alatt van, de akkor folyós v. sűrűt jelent kell szednem v. épp indiokolatlan, de hatásos, u.akkor megkérdőjelezi kell-e szednem.
Válaszát köszönöm szépen , Tisztelettel K.
Én nem szívesen szedem, tehát mit tegyek?


A clopidogrel hatásos, nincs resistencia ellene. Viszont a megfelelő védő effektushoz kellene még aszpirin származék is !

csillag  2010. július 6. 18:40   #10245 

Kedves Dr. Szemerédi Péter!

Még azt elfelejtettem írni, hogy mielőtt rosszul lettem, aznap reggel bal oldalon folyt a nyálam -munkába készülődés során, tehát nem alváskor-, amit nem vettem észre, mindig csak utólag, illetve furcsán szurkált a bal oldali szám környékére. Ez valami előjele lehetett?
Elküldtek vérvételre, ahol a vasam 3, a kalcium szint 2,05; HGB 117; HCT 0,347; MCV 72,6; MCHC 24,5; PDW 74,5; MPV 12,3; L-PlT 27,0.
Háziorvosom szerint ez utalhat néhány betegségre, így pár hét múlva újra megnézzük. Mégis milyen eredetű betegségre utaló jelek ezek az eredmények?

Elnézést, hogy két részletben írtam le, de ez ki is ment a fejemből.

Előre is köszönöm válaszát, Ön nagyon kedves. Öröm olvasni válaszadásait, rengeteget lehet belőle tanulni.

Üdvözlettel: Csillag


Kedves Csillag

Köszönöm a kedves elismerő szavait, igen jól esett.
Kérem mielőbb menjen neurológushoz, mert ezek agyi keringési zavar következményei lehetnek ezek a tünetek.

fogyokura  2010. július 6. 18:32   #10244 

kedves doktor úr
ön szerint a havi minusz 10 az drasszikus vagy bele fér még a fogyásba????

probálok futni és keveset eszem,mellözöm a cukros és szénhidrát ételt max ebből kicsit néha!
nagyon fontos lenne mit ir!köszönöm
és kellemes nyarat önnek.
üdvözlettel:Móni22


Kedves Moni

Szerintem a havi 10 kg kicsit sok. Havi 3-4 kg-nál többet nem javasolok. Persze nem szabad elfelejteni, hogy először nagy a sulycsökkenés, ha valaki hirtelen nagyon egészségtelen életvitelről nagyon egészségesre vált. Iyenkor elmegy az első fogyásnak a 10 kg !

csillag  2010. július 6. 18:28   #10243 

Üdvözlöm!

Szeretném megkérdezni Öntől, hogy az alábbi tüneteket milyen betegség produkálhatta?
Gyakran van migrénem, ami látásromlással kezdődik, vagyis fél óráig alig látok valamit még akkor is, ha gyorsan beveszem a legelső tünetnél a quarelin tablettát. Legutóbbi nagyon erős volt, alig akart elmúlni, még hányingerem is volt ami nem szokott, és sokáig fájt a fejem. Másnap munkából hazaérve furcsa érzésem volt, mintha zsibbadt volna a szám, ez kezdett határozottabb lenni, és mintha nehezebben is beszéltem volna. Ezzel párhuzamosan hirtelen elgyengült a bal karom, majd, zsugorodtak az újjaim, mintha bénult volna le. Közben nyugtattam magam, hogy nincs semmi probléma, szólok segítségnek -a barátomnak, hogy vigyen el a háziorvoshoz-, de már furán tudtam beszélni. Közben megmértem a vérnyomásom, 170/110 volt, a pulzusom olyan gyors volt, hogy nem mérte meg, előtte viszont 140 volt. Bevettem egy 5 mg-os concort és egy xanaxot, majd kb 20 perc mulva jobban lettem. A háziorvos megmérte a vérnyomásom, ami 120/80 volt, a pulzusom 100, ekg-t készített, ami szintén normális volt. De a fél arcomat alig éreztem, és a fülem nagyon meleg volt. Egyébként nem hitte el, hogy olyan magas volt a vérnyomásom, mivel ott normális volt. Dehát mondtam, hogy bevette, egy concort. Mindegy. Azóta is erőtlenebb a bal karom és néha furcsa érzéketlen a bal szám széle, valamint a bal arcom nem érzem úgy, mint a jobb arcfelemet, de épphogy érzem a különbséget. Elég stresszes életet élet, amit sajnos nem tudok kikerülni.
Önnek mi a véleménye? Kifejezetten a stressz okozhatta? Mert a háziorvos azt mondta, nincs szükség más vizsgálatra, menjek el egy pszichiáterhez és ő majd ír antidepresszánst. De én azt nem szeretnék szedni. Ő a xanaxból 3x1 0,5 mg-osat és concorból negyedet, mert az meg nagyon leviszi 98/56-ra vérnyomásom.
Elfelejtettem írni, hogy mitrális prolapsusom van, és a szívem működése stresszes - mondta a kardiológusom.
Tisztelettel várom válaszát.
Csillag


Kérem forduljon neurológus szakorvoshoz minél előbb. A migraine átmeneti agyi keringési zavart okozhat Azt pedig sürgősen gyógyítani kellene.

Vérnyomás-pulzus  2010. július 6. 16:12   #10242 

Tisztelt Doktor Úr!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy van-e valami tennivalóm, ha a vérnyomásom normális, néha még talán kicsit alacsonynak is mondható (104/70), viszont a pulzusom 90-95/100 körüli, vagy ha feszültebb vagyok még magasabb. Mikor ilyen alacsony vérnyomást mérek, kicsit fáradékonyabbnak, aluszékonynak érzem magam. Ilyenkor jól esne meginni egy kávét, viszont a magas pulzusszám miatt nem gondolnám, hogy jót tennék vele.
Ön mit javasol, van -e ezzel tennivaló? Hogyan tudnám kicsit "normalizálni" a vérnyomásomat anélkül, hogy a pulzusomat növelném?
26 éves, 180 cm magas 85 kg körüli nő vagyok.

Szíves válaszát előre is köszönöm!


Én azt hiszem kicsit töbet kelene mozognia, kevesebbet idegeskedni és egy kicsit az életét egészségessé normálissá kellene tennie. Mondom ezt vakon azért, mert ezek a leggyakoribb okok amik az említett panaszokhoz vezetnek. A vérnyomás jó, mert ilyen melegben és folyadék veszteség esetén átmeneti jelleggel előfordulhat ilyen. Nem gondolom, hogy betegséget kellene keresni.

Kedves DoktorÚr!  2010. július 6. 15:36   #10241 

Kedves DoktorÚr!

Nagyon köszönöm, hogy ilyen hamar válaszolt a #10234 levelemre. Főleg, hogy pozitív dolgokat írt.
A gyomor antrum gyulladása mért okoz savhiányt? Nagyon érdekel ez a téma. Már 8 éve tart de örülök, hogy azt írta, hogy idővel helyrejön!
Szép hetet kívánok!


Mert a gyulladástól beszürt nyákahártyában lévő savtermelő sejtek müködése ilyenkor leáll. Ez részben a gyulladás,részben az alkalmazott gyógyszerek miatt történik.

előző oldal  511 512 513  514 515  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!