orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szemerédi Péter

Dr. Szemerédi Péter válaszol

Dr. Szemerédi Péter

belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos

kardiológia, angiológia, belgyógyászat

előző oldal  59 60 61  62 63  következő oldal
mikroalga  2008. december 10. 17:20   #1220 

kedves Doktor Úr!

Szeretném a véleményét kikérni a mikroalga készítményről! Sok jót hallottam róla,mivel strumám van,nemtudom szedhetném e? Esetleg tudna ajánlani valamilyen immunerősítőt ennek tudatában? Ezúton kívánok kellemes ünnepeket! Köszönettel Horváthné


Kedves Kérdező

A microalga alkalmazhatóságát illetően nem ismerek hívatalosan megjelent, korrekt vizsgálatokon alapuló tanulmányt. Nem lenne korrekt nyilatkozni sem pro, sem kontra. Én a járt utat járatlan nem szeretem felcserélni. Ennyit tudok mondani ezzel kapcsolatosan. A jó kivánságait köszönöm és viszont kívánom Önnek és kedves családjának

CIRMI  2008. december 10. 17:16   #1219 

Tisztelt Dr Úr!


Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. Az örömömet megosztom Önnel. A gyógyszerek hatására már majdnem megszüntek a panaszaim. Csak azt nem tudom, hogy a MeloxEP 15 mg tablettát meddig kell szednem. A tájékoztatóban az áll, hogy 10 napig tanácsos szedni, de a háziorvos 2 dobozzal írt fel, napi 1x kell bevennem. Ez az idő ma járt le. Van még 2 levéllel.
Beszedjem?


Ma és holnap vegyen még be. Aztán probálja meg elhagyni. Örülök ha segítettem.

lepedékes nyelv  2008. december 9. 23:41   #1218 


Üdvözlöm!

Nem tudom pontosan melyik szakterülethez tartozik,ezért keresem meg Önt a lepedékes nyelv problémájával. Lányom 6 éves és kb 2-3 éve gyakran térképes a nyelve, máskor lepedékes fehér vagy fehéres-sárgás. Ő egy rendkívül aktív és szerencsére nem gyakran beteg kislány. Viszont a kisfiam, aki még nincs 2 éves szinte születésétől kezdve fehér lepedékes a nyelve. Mondtam mutattam már a háziorvosunknak de nem nagyon vette figyelembe, illetve hozzátette, hogy a szopizásoktól. Ő még mindig szopizik, de szerintem ehhez nem sok köze lehet. A kicsivel elég sokat kínlótunk már állítólag kinőhető porcgyengeségtől /én nem vagyok benne biztos/ fekvő helyzetben horkol, szüttyög stb. " hónapos korától többször volt asztmatikus hörghurutja is. Ettől eltekintve kinézetre bivalyerős kisfiú.
Tehát merre induljak, ha ki szeretném deríteni, hogy mitől lepedékes a nyelvük?
Marcsi



Kedves Marcsi

Én a két gyermeket elvinném a területileg illetékes gyermekbelgyógyászati szakrendelésre . Lehet gomba, vagy valamilyen emésztési zavar jele az említett eltérés.

beus67  2008. december 9. 23:37   #1217 

Tisztelt Doktor Úr!

42 éves, sokat mozgó, nem dohányzó, szezonálisan nagyon sokat télen kevesebbet dolgozó, rendszeresen ellenőrzésekre járó nő vagyok.
Pár éve voltam terheléses vizsgálaton, szívritmus panasz miatt. Ultrahang, stb semmit nem mutatott. Vérnyomás alacsony. 2 éve megint többször éreztem, EKG is kimutatta, diagnózis, semmi kóros, Magnerotot javasoltak, be is vált.
Most ősszel a párommal megint résztvettünk kivizsgáláson. Előtte panaszom semmi.
A 24 órás EKG 88-as átlag pulzust mutatott. Terhelés jó volt, szív ultrahang szintén. Az orvos jó barát, javasolt 1 gyógyszert, (7,5 gr. 2 x félbe) a neve már nem jut eszembe, mert visszaadtam, de 15.000/hó, valami új.
És , hogy semmi mellékhatása nincs.
Na az borzalom volt, szívszorítás, szívdobogás, 6 nap után elhagytam, a pulzusom így sem volt jobb. A háziorvos és a kardiológus is jógát meg rengeteg mozgást javasolt, mert szerintük idegi.
De most éppen szalagszakadással a sok mozgás kiesik, de a nyomó érzés meg az alkalmi nehéz légzés fel -fellép. Reggel és de. jobb de estére nyugalmi állapotban gyakran 90-100 a pulzus. A vérnyomás 105/50 körüli. Próbáltam Xanaxot is pár napig, semmi.
Már volt labor is korábban a pajzsmirigyre és az is ok, szóval lehet, hogy csak egyszerűen rám hozták a frászt, és már magam generálom a bajt????
Jó 15 évig kínzott epegörcs, még műtét után is, mire egy belgyógyász rájött, hogy vegetatív idegrendszeri a dolog, azóta sosem fájt.
Kérem szíves válaszát! Köszönöm




Szerintem ennyi vizsgálat után egyértelmü, hogy panaszai nem szívbetegségtől vannak. Valóban a rendszeres mozgás, stress mérséklése , az izgató szerek kerülése /kávé, alkohol, tea, cola, cigaretta/ segítene a legjobban. Nem szükséges gyógyszer !

Pötyi  2008. december 9. 23:30   #1216 

Tisztelt Doktor Úr!

Magasvérnyomás betegségemre szedem a következő gyügyszereket: reggel Metoprolol Z
50 (1/4) Co-Renitec Este: Renitec 10 (1/2)
Vesekövem is van (Ca Oxalát) valamikor Panangint és B6-ot szedtem ellene.

Kérdés: Szedhető-e a Panangin és B6 a fenti gyógyszerekkel együtt?

Segítségét előre is köszönöm: Pötyi


Igen. Szedhető együtt az említett gyógyszerek mindegyike Panaginnal és B6-tal.

Viola  2008. december 9. 23:26   #1215 

Köszönöm szépen a választ, ne haragudjon, hogy időnként zavarom, egyszerűen nehezen emésztem meg, hogy huszonévesen panaszaim vannak. A pm. alulműködést is nehéz volt elfogadnom, amúgy az most rendben van, tehát attól nem lehet. Szóval hetekig állt az asztalomban a gyógyszer, míg elkezdtem szedni, nem bírtam elfogadni. És most meg ez. Tegnapelőtt nem éreztem jól magam, extrákat éreztem, rengeteget. A vérnyomásom jó volt, a pulzusom magas 120 körül, viszont ezt nem éreztem. Akkor adtak vizsgálatkor Betalocot, utána végülis mintha jobb lett volna, csak hát nagyon elkeseredtem. Amúgy tudom, hogy nem szabadna így viselni ezt az egészet. A hivatásom elég stresszes, ezen nemigen tudok javítani, viszont azon igen, hogy egy-két dolog hamarosan változik az életemben, ami úgy érzem jó lesz és sportolni is fogok megint, már megfogadtam.
Szóval próbáltam alkudozni a doktornővel, hogy a pulzust azt nem érzem, de azt mondta muszáj rendezni, nem maradhat ilyen magasan. Amúgy ez mit okozhat, ha mindig ilyen magas? Hosszú távon?
Az tény, hogy jobb volt a gyógyszer után, és sze. be is venném, de még mindig kicsit húzódozok tőle, hogy beállítsák napi rendszerességre.


Pedig be kell állítani kedves Viola. Ne huzodozzon, mert értelmetlen kellemetlenségektől szenved. A magas pulzusszám az évek alatt károsítja a szívizomzatot.

CIRMI  2008. december 9. 23:21   #1214 

Tisztel Dr Úr!

53 éves vagyok. A közel múltban derült ki, hogy anyukám halálos beteg. Ezt stresszként éltem meg. Nagy idegi és lelki megterhelést jelentett számomra. Mióta ez felszínre került, azóta érzem, hogy a melleim és a hónaljam érzékeny, fáj és ég. A bal lapockám zsibbad, ég, viszket. Ha megdörzsölöm, enyhülnek a mell és hónaljban lévő érzékenységek. Most már a bal karom és a bal lábam is zsibbad, időnként de a tünetek enyhülnek. Igaz, számítógépes ülő munkát végzek. A nőgyógyász nem talált semmi rendellenességet a mellemben. A belgyógyász antibiotikumot (torokfájásra mert a torkom is fáj) és gyulladáscsökkentőt irt fel, ami izületi problémákra hat ki.

Labor eredményem is friss, kb 2 hetes. A koleszterinem 7 körül van, magas. A többi lelet jó.

A vérsüllyedésem körül van némi eltérés.

Kérem szíveskedjék válaszolni, hogy milyen jellegü ez a betegség. Hová forduljak?


Kedes Kérdező

Én azt hiszem, hogy inkább stresszes jellegüek lehetnek ezek a panaszok.
Ideggondozóba mennék segítségért, mert valószinü az elmult hetek stresszei okozzák.

Belgyógyászati kivizsgálás menete..  2008. december 9. 23:15   #1213 

Tisztelt Dr.Úr!

26 éves nő vagyok. Szeretném megkérdezni, hogy miből áll egy általános Belgyógyászati kivizsgálás? Mi a menete? A háziorvos elküldött, mert már több mint 2 hónapja meg vagyok fázva, néha a lázam is előjön, heves szívdobogás-érzetem van, izzadékony lettem, esténként nagyon fáj a jobb lábam térdtől lefelé (ha forró vízben fürdök elmúlik) és a torokváladékban Streptococcus Pyogenes baktériumot van. Erre szedek antibiotikumot, de nagyon gyengének érzem magam, ezért kell ez a kivizsgálás. Soha nem tartott még nálam tovább egy megfázás maximum 1-2 hétnél, de most ez valami más lehet. Ön szerint ez a baktérium is felelős lehet azért, hogy sehogy sem jövök helyre?
Köszönöm válaszát.


Kedves kérdező

Azt hiszem rheumás láz alapos gyanuja merült fel. Ennek kapcsán kórházban szoktak vizsgálatokat végezni . Vérvizsgálat, mrtg, szívultrahang, EKG vizsgálatok történnek ilyenkor többször ismételve.

tibi  2008. december 9. 22:53   #1212 

tisztet doktor úr.évekota szivbeteg vagyok három ablácim volt már megálapitoták hogy mitralisprolasusom vanami ultrahangon holegyes hol ketes holhármas fokúnak látszik azultrahangon kivül milyen módszerrel lehet megálapitani a károsodást

várom válaszát köszönöm


Kedves Tibi !

Az ultrahangon kivül más metodika nem szükséges ennek az eltérésnek a vizsgálatára. Legfeljebb a pontosabb és talán egy kicsit kellemetlenebb transoesophagiális echocardiográphiát kell alkalmazni, ha bizonytalan a hagyományos uh eredménye.

S.O.S.  2008. december 9. 22:50   #1211 

Tisztelt Doktorúr!
Köszönöm gyors válaszát. Ne haragudjon hogy tovább rabolom az idejét, de annyi kérdés vetül fel bennem, és nagyon szeretnék segíteni. Szerencsére eddig nem volt ilyen probléma a családunkban, ezért nem igazán tudom hogy mit tehetnénk. Nem tudom hogy milyen módon juthatna el egy belgyógyászati klinikára. Ezt nem a kórház kezdeményezi? Vagy esetleg a háziorvos? Várjunk amíg a kórházból kijöhet és akkor az interneten keressek egy klinikát, és telefonon vegyem fel velük a kapcsolatot? Van rá mód a TB keretein belül, vagy magánklinikára gondolt? Egyébként ma végre tapasztaltunk egy pozitív változást, talán kezd hatni a vízhajtó. Tegnap sikerült beszélnem az egyik orvossal, most a vérnyomását próbálják beállítani, 110/90, 112/95 ilyeneket mértek tegnap és ma , és azt mondta csak fokozatosan lehet több vízhajtót adni, különben összeomlana a keringése. Most volt röntgenen, EKG-n, vérvizsgálaton. (megkérdeztem, nem érzett fulladást amíg elment a kórház udvarán levő másik épületig a vizsgálatra) A szívelégtelenségnek nem lehetnek ezek a tünetei, hogy vizesedés (és ennek következményeként fulladás), gyengeség? (A verejtékezés az most már nem annyira jellemző, azért említettem mert ez volt az a szembeötlő dolog, aminek a háziorvos akkor nem tulajdonított jelentőséget, de a testvérem szerint ezzel kezdődött a betegsége.) Szerintem ő is eddig struccpolitikát folytatott, és nem figyelt eléggé, legutóbb pl. a zárójelentésen az egyik gyógyszeradagját felemelték, de a háziorvos (vagy az asszisztense) sem vette észre és hát ő sem. Remélem ezek az események rádöbbentették hogy komolyan kell venni a betegségét.
Még egyszer köszönöm segítségét, és várom válaszát.
Tisztelettel: az aggódó testvér, Erika


Kedves Erika

Elnézést, de én ugy értettem, hogy a testvére már kijött a kórházból. Ha ez nem igy van és főleg, ha javul az állapota és még vizsgálják és kezelik akkor a dolog sinen van. Keresni akkor kell, ha nem foglalkoznak a beteggel, vagy azt mondják, hogy nem az ő asztaluk. Ha még vizsgálják akkor inkább legyen még türelemmel.

hőemelkedés  2008. december 9. 22:40   #1210 

Kedves Doktor Úr!

Köszönöm válaszát.
Jeleneleg is az egyik klinikára járok, de orvosom szerint a látott gyulladás mértéke nem indokolja, hogy ne reagáljanak a tünetek se budesonidra, se prednisolonra.
Ezért gondoltam, hogy esetleg mástól is lehet.
Még egyszer nagyon köszönöm.

És előre is szép ünnepeket kívánok Önnek!
-j-


Kedves Kérdező

Amig a gyulladás nem kerül remissioban lehet hőemelkedése. Ha a gyulladásba kórokozó, vagy a bélflora pathogén tagja is kerül, akkor a gyulladás nem gyógyul, sőt tályog-fistula is kialakulhat. Ezt nem könnyü kizárni. Drukkolok magának és mielőbbi gyógyulást kívánok.

Viola  2008. december 9. 11:24   #1209 

Jó estét! Én már írtam Önnek. Kicsit csökkentek a panaszaim, de most megint sok extrasystolet érzek. A vizsgálatok ezek:
Echo : LVEdD: 42mm, pitvarok, jobb szívfél nem tágabbak. Ép septumok, shunt nem látható.
Pericardiális folyadék, segmentalis falmozgászavar nincs. EF: 70% norm. falvastagságok. AoD: 25mm, bill.-k 3 tasakosak, sep.: 17mm, aorta és mitralis bill.-k jól nyitnak, nem meszesek, enyhe mitralis prolapsus, colod D-val jelzett MI. Egyéb kóros áramlás nem detectálható. Norm. aorta és pulmonalis kiáramlások. Nagyerek nem tágabbak. Echomorf. enyhe mitralis prolapsuson kívül kóros eltérés nem igazolható.
Terh. ekg: nyugalmi RR 110/80 max RR 140/80 nyugalmi pulzus: 126 max pulzus: 210. Az életkor alapján kalkulált pulzus 107 százaléka.
telj. idő 09:01 perc max. telj. 10:30 MET
Bruce protokoll szerint. Terhelhetőség a korcsoportos átlagnak megfelel, anginás panasz, ritmuszavar nem volt. Tensioválasz normál. Gyors tachycardizálódás. A terhelés alatt szignifikáns ST eltérés nem alakult ki. Tranziens ischaemia nem alakult ki.
Holter: A vizsgálat alatt végig sinus ritmus. Gyakori sinus tachycardia, asystolia, AV vezetési zavar, kóros bradycardia, ST mozgás, SVPT nem volt.
Össz. 5 izolált VES, 4 db. SVES egy 4 tagú SVES sor formájában.

Az lenne a kérdésem, hogy a magas pulzus 90-115 között abból milyen baj lehet, illetve ezt miért kell kezelni? A vérnyomást értem, csak a pulzust nem.
Illetve nem tudom, hogy időnként miért van ilyen sűrűn extrasystoléim, annyira ijesztő, halálfélelmem van tőle. Ettől a panasztól, milyen komoly bajaim lehetnek? Igazából a pulzust nem érzem, csak ezeket a nagy dobbanásokat.
Köszönöm


Kedves Viola

Üdvözlöm ismét. A vizsgálati eredményei között szerepel egy rövid kitétel, nevezetesen "...enyhe mitralis prolapsuson kivül kóros eltérés nem igazolható." Ez a pici eltérés, ami a normálisnál intenzivebben mozgó kéthegyü billentyüvitorlát jelez, gyakaran kiséri kellemetlen szívdobogásérzés, "kalapálásás" vagy szívkihagyásérzés. Ezért tüneti szerként, ennek a mozgásnak a mérséklésére szoktak béta blokkolót /szívlassító gyógyszer/ adni. Ez megszünteti, vagy legalább elvíselhetőbbé teszi ezeket a panaszokat.
Ez az eltérés semilyen veszéllyel nem jár, nyugodtan élhet teljes életet. De egészséges teljes életet és nem azt a kifacsart, elmebajos rohanást, amit az emberek nagy része annak hisz !

Alvaszavar  2008. december 9. 11:14   #1208 

KEdves doktor ur

Olvasgatva az oldalon eloszor is gratulalni szeretnek turelmehez es megertesehez. 29 eves no vagyok, es az en problemam kv lenne: tavaly nyaron rosszul lettem, pulzusom 130-ra ugrott , szedultem, lezsibbadt a tarkom ,kezem-labam hideg lett es nagyon rosszul-ereztem magam. Azt mondtak kimerules. Kaptam kalcium-magnezium kurat, B vitaminokat. Nehezen de osszeszedtem magam. De azota sem sikerult a regi lennem. Kb. 2 honapja egyszeruen nem tudok elaludni.Ha leteszem a fejem egy zuhanas erzes lesz rajtam urra, szivem kalapalni kezd es utana rengeteg vizeletet uritek.(van ugy hogy 10 percenkent). Jott a kalcium ujra, B vitamin injekcioban.Valtozas semmi. Kozben voltam szivultrahangon, ahol megallapitottak hogy 2 billentyum nem zar rendesen, ezert Concor tablettat kaptam ,ami szornyen levitte a vernyomasomat. Most Metoprololt szedek 12.5bol reggel felet, este felet. A helyzet sajnos semmit nem javult, sot a tarkom minden ejjel lezsibbad, van amikor osszerandulok,ideges leszek, es olyan mintha elajulnek. Kozben 50 kg-rol 47-re fogytam.Nem tudom, hogy ennek a szivproblemam lehet az oka vagy valami idegi eredetu. Azt mondta a haziorvos hogy szedjem a Stilnoxot alvasra es egy Frontint szorongasoldasra. (Sem csaladi ,sem anyagi, sem munkahelyi gondjaim nincsenek. )A helyzet csak az, hogy ezek mellett is is ejjel felebredek a rosszulletre.Szeretnem tudni, hogy a doktor ur mit javasolna. Valaszat elore is koszonom.
Tisztelettel
Zsuzsa


Kedves Zsuzsa

Amit ön elmond, az leginkább egy felfokozott izgalmi állapotra jellemző, amit a félelem és szorongás okoz. Amennyiben a kis adagu béta blokkoló /Betaloc/ valamint a szorongásoldó nem segít jó lenne psychiater segítségét kérni addig, amig ez a szorongás nem állandosul és nem teszi lehetetlenné az életét. Amitől ön szenved, azt ugy hívják, hogy pánik syndr. Ez nem ritka és gyakran az elhanyagoltsága miatt tud komoly problémákat okozni.

Mi lehet ez?  2008. december 9. 11:00   #1207 

Tisztelt Doktor Úr!

35 éves nő vagyok, káros szenvedélyektől mentes életet élek. Nem vagyok ideges típus, ritkán idegeskedem, és tartós stressz sem ér hosszú évek óta. Kiegyensúlyozott családi életem van. Néhány hónapja nagyon furcsán azt kezdtem érezni, hogy lüktet a jobb fülem, hallom a szívverésem. Ez kezdetben csak esténként jelentkezett, mikor lefeküdtem az ágyba, de most már szinte egész nap fennáll ez az állapot. Pár hete volt egy gyulladás jellegű nőgyógyászati panaszom, amire Flualgint kaptam, melynek súlyos keringét, szívműködést mellékhatásai lehetnek lehetnek tartós szedés esetén. Néhány levéllel szedtem be 1 dobozból, amikor először éreztem, hogy egy rövidebb, intenzív futás után a szívverésem nem csak felerősödött, hanem mintha nem ritmusosan vert volna. A gyógyszert azóta abbahagytam. Múlt pénteken délután nagyon furcsa, megmagyarázhatatlannak tűnő mély fáradtság szállt rám. Estefelé otthon nyugalmi helyzetben, tv-nézés közben úgy éreztem, hogy össze-vissza ver a szívem, elszáll az erőm, el fogok ájulni. Ettől nagyon megijedtem! Azt hittem pár percig, hogy meg fogok halni, nagyon rossz volt! Kihívtuk az ügyeletet, 130/100 volt a vérnyomásom (más esetben 120-125/80 szokott lenni), nem találtak semmi rendellenességet, kaptam egy fél Betalocot. Tegnap este megint úőghy éreztem, hogy időnként össze-vissza ver a szívem, és ez elég ijesztő.3 hete új fogamzásgátlót, Nouvaring alkalmazok, melynek szintén súlyos szívet érintő mellékhatásai lehetnek. 1 hét múlva van időpontom kardiológiára. Találkozott-e már praxisában hasonló esettel? Köszönöm válaszát!


Kedves Kérdező

Azt hiszem, hogy rövid ideig tartó ritmuszavarokat érez, ami nem ritkaság. Stresszes időszakban, bizonyos dolgok fogyasztása után /kávé, tea, cola, alkohol, bizonyos stimulációt okozó gyógyszerek/, dohányzás után, egyes menstruácio körüli időszakokban és terhesség első időszakaiban halmozottan fordul elő. Az is előfordulhat azonban, hogy nem találunk különösebb okot. Ilyenkor kezelünk. Ne izguljon ! Segíteni fog a kardiológus.

S.O.S.  2008. december 9. 10:50   #1206 

Tisztelt Doktorúr!
A testvérem betegségével kapcsolatban szeretném a tanácsát kérni. 52 éves (férfi), és kb két-három éve kezdődött el a problémája, amely mostmár egyre elviselhetetlenebb, és kétségbeejtőbb számunkra. A vérnyomására, és cukorra is szed gyógyszert már jó pár éve, de az utóbbi időben kb. 6-7 alkalommal került kórházba. Először tüdőgyulladással kezelték, azt megelőzően többször mondta hogy minden kisebb mozgásnál, ill. minden étkezés közben annyira izzadt, hogy a verejték folyt az arcán, és ennek tulajdonítottuk a tüdőgyulladást is. A kivizsgálás során, kiderült, hogy a szívével is vannak problémák. Ez már addig fajult, hogy pár lépés megtétele is kimeríti, időközönként feltelik vízzel, és ilyenkor eggyáltalán nem tud aludni sem. Már vérhigítót is kapott, aztán a következő kontrollnál újra bentfogták mert olyan rossz volt az ekg-ja. Többféle kivizsgáláson van túl, de a legfőbb problémája az hogy nagyon gyenge, és amikor lefekszik hirtelen rohamszerűen tör rá a szapora légzés, légszomjat érez, és az arca ilyenkor kipirul. Jelenleg is kórházban van (három napja), de 5 vízhajtó injekció után még mindig dagadtak a lábai, és már kb. egy hete nem tud elaludni a légszomj miatt. Az orvosoknak hiába mondja ezt, (amikor az előző több alkalommal kiengedték a kórházból, akkor is panaszkodott hogy a járás is megterhelő számára, és nem javul) azt mondják a vizsgálati eredmények nem indokolják a rosszulléteit, valószínűleg pszihikai eredetű, vagyis pánikrohamai vannak, de a nyugtató sem segít. Vénásan kapott légzéskönnyítőt, de mostmár az injekciók hatására hirtelen hányingere lesz, de a gyógyszer hatását nem érzékeli, semmit nem enyhülnek a panaszai. Nagyon el vagyunk keseredve, és nem tudjuk kihez fordulhatnánk. Nem tudom a fent leírtak alapján tudna-e tanácsot adni, ami végre egy kis megnyugvást jelentene neki, mert nagyon rossz látni hogy egyre jobban szenved.
Tisztelettel: egy aggódó testvér


Kedves Kérdező

Nem tudok igazán okos lenni, de az biztos komoly baj lehet. Ha valaki laposon fekve fullad, pár lépés után fullad és veritékezik illetve gyenge és dagad a lába, az biztosan nem csak pánik lehet.
Én egy rendes belgyógyászati klinikához fordulnék segítségért, mert az biztos, hogy alapos kivizsgálás kellene á-tól z-ig. Valami elkerülheti a figyelmet. Lehet, hogy nem kardiológiai betegség áll a háttérben.

hőemelkedés  2008. december 9. 10:44   #1205 

Tisztelt Doktor Úr!

5 hónapja hőemelkedésem van. Nem túl magas (ritkán 37,8-ig felmegy, ált. 37,2-37,4 körül megáll), de szinte minden nap 37 fölé megy a testhőm. Estére spontán csökken.
Crohnra 3 hónapja szteroidokat szedek (2 hónapig lokálisat, jelenleg szisztémásat), 10 napos anitibiotikum-kúrát ma fejeztem be.
Ősszel már végigjártam a kórházat, de nőgyógy-i, FOG-i, fogászati góc nem volt valószínű, illetve mrtg is neg. lett. (27 éves vagyok).
Lassan kezdek kétségbe esni, mert ez pont az a hő, amit csökkenteni nem tudok mivel, de ahoz pont elég, hogy rossz közérzetet biztosítson egész napra.
Mit lehet tenni vele/ellene?
Egyáltalán mi okozhatja a tartós hőemelkedést a crohnon/gyulladáson kívül?
Válaszát köszönöm:
-j-


Kedves Kérdező

Én azt hiszem, hogy a panaszok a Crohn betegséggel függ össze. Ez ugyanis egy gyulladás, amely ha aktivitással bír, bizony okozhat hőemelkedést és más kellemetlen tüneteket. Minden izgalom, fertőzés és nem jól beállított kezelés is fellobbanthatja ujra a folyamatot. Ezért ezirányba kellene keresgélni tovább és a kezelést lehetőség szerint módosítani kellene. Kérjen beutalót valamelyik klinikai centrumba, ahol a ritka eseteket kezelik. Ne essen kétségbe ! Tessék talpraállni és harcolni az egésségért! Addig kell jönni-menni amig nem segítenek. Ha kell, hát máshová is be kell szemtelenkedni. Az embernek egy egészsége van és maga még fiatal ahhoz, hogy belenyugodjon egy betegségbe.

Aorta disszekció  2008. december 8. 22:53   #1204 

Köszönöm Doktor Úr! Már meg is nyugtatott.

Ezúton is kívánok Boldog Ünnepeket!
Szilvia


Örülök ha segítetem.

Aorta disszekció  2008. december 7. 22:10   #1203 

Tisztelt Doktor Úr! Először is köszönöm gyors válaszát és elnézést kérek a névtelenségért, nem állt szándékomban az alapvető illem átlépése, egyszerűen zavarodottságomban lemaradt. Mégegyszer elnézést ezért.
Ami az első diagnózist illeti nálunk úgy tűnik a 3. típus áll fenn. A szivet és a fontosabb szerveket nem érinti és a mellékerek ellátják a keringést. Műtétre szerencsére nem került sor (eddig). Most már egy hete a vérnyomás beállítása folyik.
Azt még szeretném megkérdezni, hogy a kor előrehaladtával, az erek "elhasználódásával" van esély arra, hogy ez a betegség visszatér? Az interneten elég riasztó statisztikát olvastam erről pontosan így szólt: az ilyen betegségben szenvedők 60%-a 5 évig, 40%-a legalább 10 évig él. Ez valóban így van? Soha nem lesz többet 100%-ig egészséges ezen a téren?
Köszönettel:
Szilvia


Kedves Szilvia !

Ez nem igy van ! A statisztikák amiket megadnak sohasem vonatkoznak azonos paciensekre. Ezek kora, neme, kisérő betegségei és azok sulyossága is eltérő, tehát már csak ezért sem lehet igazán informativ. Másrészt a tulélés nem a betegség által okozott halálozást jelenti. Ezen betegek nagy része szívizominfarctusben, keringési elégtelenségben hal meg és nem dissectioban. Nem szabad ezeket a statisztikákat nem orvosként nézni. Rendszeres ellenőrzés kell és az orvosok ugyis ismerik a statisztikákat. Azt fogják mindig választani, ami a beteg számára a legkedvezőbb. Másrészt ez a baj igy tekintve nem tekinthető nagy bajnak. Van remény javulásra. Csak a terhelés - fizikai tevékenység korlátozodik. Erre valóban vigyázni kell. Biztos nem lesz baj és az első ijedtség után meg lehet nyugodni.

manó  2008. december 7. 21:58   #1202 

Kedves Doktorúr! Nagyon örülök hogy megtaláltam ezt az oldalt ,mert egy nagyon régi problémára szeretnék Öntől választ kapni.43 éves vagyok és kb 25 éve szuródik a szivem,főleg ősszel és igy tél elején.Van hogy pár percig levegőt sem merek venni olyan élesen ,aztán abba marad és pár hónapig semmi.A házi orvosom szerint "biztos ideges" vagyok.Már bele is törődtem ebbe hisz ha komoly baj lenne már rég nem élnék!?Egy hete azonban a hátam is fáj a bal lapockám alatt,nem tudom van -e összefüggés a két tünet között.Ön szerint aggódjak?Válaszát köszönöm és kellemes ünnepeket kivánok.


Kedves Manó

Először is köszönöm szépen a jó kívánságokat, színtén kellemes ünnepeket kívánok ! Ami a kérdését illeti roppant egyszerü a megoldás. 43 éves lévén nem árt, ha az ember csináltat egy kasszát. Hol tartok most és merre van az előre. Vagyis el kel menni egy manager szűrésre, amit sok helyen lehet elvégeztetni. Ez benne foglalja a részletes és alapos kivizsgálást, részletes rizikó felmérést és a további teendők meghatározását. Jelentkezzen be egy ilyenre és ajánlatos is ezeket negativitás esetén is két évente megismételni. Akkor nem kell tartani a bajoktól.

rosszullét  2008. december 7. 13:34   #1201 

Kedves Doktor úr.
köszönöm a válaszát. Kellemes Ünnepeket kívánok
üdv: Erzsike


Jó egészséget kivánok és örülök, ha segítettem.

előző oldal  59 60 61  62 63  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!