orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Palotai Katalin

Dr. Palotai Katalin válaszol

Dr. Palotai Katalin

akupunktőr, oxyológia szakorvosa

akupunktőr, mentőorvos

előző oldal  17 18 19  20 21  következő oldal
Katrin56  2013. február 20. 18:28   #380 

Tisztelt Doktornő!
Köszönöm szépen a Salvusvizzel kapcsolatos válaszát.
Gelencsér Jánosné


Kedves Gelencsér Jánosné!

Örülök, hogy tudtam segíteni.

Üdvözlettel: dr Palotai Katalin

Katrin56  2013. február 19. 10:54   #379 

Csak kúraszerüen lehet inni a Salvus vizet vagy tartósabban naponta?


Kedves Ismeretlen!

A Salvus vizet lehet naponta inni.

Üdvözlettel: dr Palotai Katalin

Borda  2013. február 18. 14:26   #378 

Kedves DoktorNő! Segítségét szeretném kérni. Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a bal bordám alatti rész mitől fájhat. Nem folyamatosan valamikor szúr egy kicsit. Nem vészesen szokott fájni, valamikor zsibbad. Mitől lehet ez Ön szerint? Egyik éjjel is éreztem. Nem merek orvoshoz menni hátha tükrözésekre küld én attól félek. Nem érzek csomót semmi elváltozást mert mindig tapogatom. A válaszát előre is köszönöm szépen! További Szép Napot Kívánok Bernadett


Kedves Bernadett!

Köszönöm bizalmát, hogy hozzám fordult kérdésével.
A leírtak alapján nem tudom megmondani, mi lehet a probléma. Csak találgatni lehet, az pedig nem használna Önnek. Mindenképpen azt tanácsolom, hogy menjen el a családorvoshoz, hogy meg tudja Önt vizsgálni.
Az Ön egészsége szempontjából ez lesz a legbölcsebb lépés.

Jó egészséget kívánok Önnek: dr Palotai Katalin

lelet3  2013. február 15. 13:34   #377 

Nagyon Köszönöm kedves Doktornő!Mert én már mindnfélét beképzeltem.Olvasgattam a netet hogy mitöl lehet alacsony és azt olvastam hogy ahiv fertőzéstöl és eléggé megijedtem.Bár már 8 éve a férjemmel élek,és van egy kisfiam is 5 éves.De elötte volt egy rövid kapcsolatom és hát kombináltam:)Mégegyszer nagyon köszönöm.Zsuzsa


Kedves Zsuzsa!

Nagyon örülök, hogy tudtam segíteni.

dr Palotai Katalin

lelet2  2013. február 15. 13:29   #376 

Kedves doktornő!igy van irva:lymp:2.10 [10<9/L] 22.3-[%]


Kedves Ismeretlen"

A 22,3% a 15-50% között van, nincs ok aggodalomra.

Üdvözlettel: dr Palotai Katalin

lelet5  2013. február 15. 12:58   #375 

Kedves Doktornő!Érdeklödni szeretnék a vérvételi leletem eredményeiröl ami a következők:Wbc:9.41-Rbc:4.95.-Hgb:14.3.-Hct:41 .7.-Mcv:84.2.-Mch:28.9.-Mchc:34.3.-Plt:337.-Rd w-sd:42.0.-Rdw-cv:14.0.-Pdw:11.5.-Mpv:10.2.-P- lcr:26.2.-Pct:0.34.-Neut:6.46.-Lymph:2.10.-Mon o:0.70.-Eo:0.14.-Baso:0.01.Az lenne a kérdésem hogy ön szerint rossz e valami ebben.Mert a lymphocitához egy minusz jel van nekem.De viszont az van ráirva hogy negative.Válaszát elöre is nagyon köszönöm.


Kedves Ismeretlen!

Köszönöm bizalmát, hogy hozzám fordult kérdésével.
A lymphocyták átlagban 15-50%-ban fordulnak elő a vérben. Nem írt mértékegységet a levelében, ha ez %-os eredmény, akkor egy kicsit kevés a lymphocytája.

Üdvözlettel: dr Palotai Katalin

Elkeseredett  2013. február 2. 23:05   #374 

Tisztelt Doktornő!
58 éves nő vagyok.
A László Kórházban megállapították: JAK2 pozitív.
Jelenleg a trombocitaszám 660 ezer, de előzó vizsgálatok alapján: emelkedik.
"Citosztatikus kezelést még nem igényel." -ez a megállapítás.
Kérdésem az, hogy passzívan, tehetetlenül kell-e megvárnom a kezelés kezdetét, vagy van-e valamilyen lehetóség legalább a jelenlegi tr.szám megtartására.
Tisztelettel: Ibolya


Kedves Ibolya!

Köszönöm bizalmát, hogy hozzám fordult kérdésével.
Sajnos nem tudok biztos módszert ajánlani a betegségére. Nem írta, de gondolom, kapott valamilyen véralvadásgátlót a magas thrombocytaszám miatt.
Két étrendkiegészítőre gondolnék, amit érdemes megpróbálni, de ígérni nem lehet semmit ezek mellett sem. Az egyik a Cordyceps, a másik a Matuzalem tabletta.
Ha szeretné szedni őket, tudok segíteni a beszerzésükben

Üdvözlettel: dr Palotai Katalin

LÁZ  2013. február 2. 22:32   #373 

Kedves Doktornő!
Lányunokám aki 7 éves karácsony után vesmedence gyulladással került a korházba, ahonnan egy hét múlva lázmentesen és a vérvételből megállapítva,hogy a gyulladás megszünt, engedték haza. Ment is vagy egy hétig ovodába majd megin belázasodott /39,8 / az ügyeletes orvos lakmuszpapírral megállapította,hogy nem a vesemedence gyúlladás újult ki, C vitamint kapott, pár napig láztalan volt aztán megint belázasodott közel volt a 40 fok -hoz a láza szülei kérésére beutalták megint a korházba és ott is megállapították, hogy nem a vese, az orr fül gége osztályon sem találtak semmit, a vér és vizelet azon kívül, hogy a gyulladásos szám nagyon magas, nem tudják, hogy mi lehet a probléma?!? Talán a torok, de már mire bejutottak a korházba ott sem mutatott ki semmit a vizsgálat, de a gyulladásos faktor magas /Ön biztosan tudja, hogy mi az/. mikor ujból beteg lett én voltam vele és azt mondta, hogy nagyon ver a szive én mondtam, hogy biztosan a magas láz miatt, de azt mondta máskor is szokott.Erre én nem tudtam mit mondani!
Már annyiszor tetszett tanácsot adni igy most megint bátorkodom és megkérdezném Öntől, hogy mi lehet a probléma az étvágya is nagyon rossz lett és le is fogyott.A lányom adja neki a Tiens készítményeket /gyermekkálciumot/ már ősszel elkezdi, de hiába elég gyakran beteg, hol a kislány, hol pedig az öccse, de most inkább a kislánnyal van probléma!
Köszönöm, hogy /meghallgatott/ szép napot kívánok nagymama
2013,01,31


Kedves Nagymama!

Sajnos így látatlanban nem tudom megmondani mi baja lehet az unokájának. Érdemes lenne még egyszer alaposan megnézetni a manduláját, ott szeret elbújni egy kis tályog. Ez okozhat szívveréses panaszokat is.
Most sok kisgyereknél látok visszatérő lázat és nehezen gyógyuló vírusfertőzést.
A kalcium mellett érdemes lenne adni naponta 1 Cordycepset és 1
Spirulinát is.

Jobbulást kívánok: dr Palotai Katalin

Látóideg  2013. január 13. 11:36   #372 

Tisztelt Doktornő!

A férjemnek látóideg sorvadást állapítottak meg 2005-ben . A doktornő azonnal MR vizsgálatot javasolt, kiderült hogy nincs eltérés minden rendbe volt. Kérdeztük mi a további teendő és azt mondta nincs mit tenni , nincs rá gyógymód, meg fog vakulni. Eltelt 8 év és egyre rosszabb a helyzet látótér kiesés egyre jobban jelentkezik . Még csak 43 éves a férjem 3 gyermekünk van, szeretné őket látni hogy felnőnek . Kérem segítsen! Válaszát előre is köszönöm.


Kedves Ismeretlen!

Köszönöm bizalmát, hogy hozzám fordult kérdésével.
Személyes megbeszélés nélkül nem tudok korrekt tanácsot adni ebben az esetben. Több olyan betegünk is van, akinek a látását akupunktúrával sikerült megjavítani. Ehhez sokkal többet kell tudnom.
Én Budapesten rendelek, kérem ha aktuális, hívjon a 06-20-236-6815 telefonszámon.

Üdvözlettel: dr Palotai Katalin

terramagon  2013. január 9. 11:29   #371 

Kedves Doktornő!

Mi az Ön véleménye a mágnesses matracokról ,valóban olyan jók mint azt mondják vagy ez is csak átverés?

Üdvözlöm Éva


Kedves Éva!

A mágneses matracok sok embernek segítettek már. Természetesen ez sem csodaszer, érdemes kipróbálni, mielőtt pénzt tesz bele az ember. A komoly cégek adnak kipróbálási lehetőséget.

Üdvözlettel: dr Palotai Katalin

ciszta  2013. január 9. 11:28   #370 

Kedeves Doktornő!

Vejem aki 40 éves vesecisztát találtak nála tavaly előtt egyet és tavaj megint egyet. Azt mondta az orvos, hogy nem lehet segíteni,. Szeretném kikérni az Ön véleményét mit lehet tenni, hogy elmúljon, vagy tényleg nem lehet segíteni rajta.

Üdvözlettel Éva


Kedves Éva!

A vese cisztán valóban nem lehet segíteni. Érdemes Cordycepset szedni, mert az javítja a vesefunkciót, védi a vesét.

üdvözlettel: dr Palotai Katalin

Eglszség, gyere haza!  2013. január 4. 10:14   #369 

Kedves Doktornő! Köszönöm szépen a válaszát, kipróbálom az Ön által ajánlott dolgokat.


Rendben van, várom a visszajelzését.

Üdvözlettel: dr Palotai Katalin

Egészség, gyere haza...  2013. január 2. 18:39   #368 

Tisztelt Doktornő!
Én egészséges, sportos életet élő nő voltam (50é), soha nem voltak nagyobb egészségügyi problémáim. De kb. 1,5, 2 éve elkezdődtek a bajok.Először lett teniszkönyököm, kezelték injekcióval, reumatológián, de nem múlt el.Utána elkezdett fájni a jobb forgóm, a csípőmnél,így abba kellett hagynom a sportolást. Az sem múlt el.Aztán a bal forgóm is, most váltakozva fájnak.Aztán a bal könyököm is, most pedig a jobb és bal vállam recseg-ropog, és fáj, hol egyik, hol a másik jobban, néha vannak enyhülési periódusok, de nem tudok fájdalom nélkül megemelni, felemelni dolgokat, vagy pl. fordulás az ágyban is fájdalommal jár, vagy csak éjjel, hajnalban érzem, hogy sajognak a csontjaim. 2011 tavasszal bátyám tüdőrákban meghalt, utána lett egy krónikus gyomorgyulladásom, majd reflux betegségem, amit kezeltek, de javult, szedtem savlekötőt, és betartom a diétát, és a szabályokat. Sokat stresszeltem, nem jó párkapcsolat, munkanélküliség miatt, nem volt időm kivizsgáltatni magam, pedig küldtek. Most októberben anyámat is eltemettem őt végbélrákban, most pedig jobb lágyéki nyirokcsomómban én tapintottam jó pár hete kemény csomót, ami nem fáj.Most készülök orvoshoz, de eléggé félek, hogy most én következem? Utánaolvastam, s nem jókat. Bár még bízom, mert vannak a lábujjaimon benőtt körmök, lehet, hogy csak attól van? Jó lenne megint egészségesnek lenni, de valahogy nem megy...


Kedves Sportos Ismeretlen!

Köszönöm bizalmát, hogy hozzám fordult kérdésével.
A panaszai valóban elég sokszínűek, azonban valószínű, hogy a kiváltó okok közül a stressz igen előkelő helyen szerepel.
Javasolnám, hogy minden este 15 percig dobáljon egy szivacslabdát tiszta erőből földhöz, falhoz, ahogy jól esik. Ez egy nagyon jó stresszkezelő gyakorlat.
A gyomrát rendbe fogja hozni, ha minden reggel megissza két nagyobb nyers krupli kicsavart levét (reszelje le és csavarja ki, majd azonnal igya meg).
Az ízületeire nagyon jó gyakorlatok vannak a "Fegyencedzés 2" című könyvben. Elsőre talán izomfejlesztőnek tűnik, de nagyon hatékonyan javítja az ízületi panaszokat.
Ha van a közelben egy jó akupunktőr, azt is érdemes meglátogatni.
A panaszaira jó a Matuzalem tabletta is (www.mymatuzalem.hu).

Remélem, tudtam segíteni, jobbulást kívánok: dr Palotai Katalin

triglicerid érték  2012. december 29. 12:03   #367 

Triglicerid értékem 2,00. Mit kell tennem? mennyire rossz az érték?


Kedves Ismeretlen!

Köszönöm bizalmát, hogy hozzám fordult kérdésével.
A triglicerid szintet sok tényező befolyásolja. Amennyiben a vizsgálat előtti 1-2 napban zsíros, nehéz ételeket evett, az is megemeli ezt az értéket, még akkor is, ha egyébként az nem magas. Tudnom kellene a koleszterinszintjét, a vércukor és inzulinértékeit is. Érdekes lenne, hogy van-e a családban hasonló betegség, illetve Önnek van-e magas vérnyomása. Mindezek nélkül igazán korrekt választ nem tudok adni.

Jó egészséget, sok örömet kívánok az új esztendőre: dr Palotai Katalin

Adelaide  2012. december 27. 07:37   #366 

Tisztelt Doktorno !
Kulfoldon vagyok. Tovabbra is a magyar orvosok bolcsessegeben bizom.
Egesz veletlenul nagy szomjusagomban nem vizet ittam, hanem a terpentines flakonbol (fel volt cimkezve) "vizbol" toltottem. Egy korty utan eszmeltem, hogy vaj van. Lassan 12 oraja tortent. A baleset utan az itteni orvos azt mondta, semmi gond, tobb kelletmetlenseggel fog jarni, buffoges, hasmenes. Ket oraig nem volt semmi gond. Azt hittem megusztam. Hanem akkor kezdododott a hascsikaras, aztan hanyas, hasmenes. Maradt a hasmenes orankent. Mar nagyon meguntam, annal is inkabb, mert itt ejjel van mar. megettem fel tabla csokit. Most pedig egy nagy fott krumplit.
Mire szamithatok?
Mit kell tegyek?
Tisztelettel elore is koszonom valaszat
B. Julia
65 eves vagyok, semmi gyogyszert nem kell szednem es nem is szedek


Kedves Júlia!

Köszönöm bizalmát, hogy hozzám fordult kérdésével.
Ha valóban csak egyetlen kortyot ivott, a hasmenés legkésőbb 48 órán belül elmúlik. Érdemes sok folyadékot inni, minimum 3 napig. Ez naponta legalább 3 litert jelent, mivel a terpentin a vesét károsíthatja.
Kérem, ne aggódjon, mivel időben észrevette a tévedést, a kellemtlenségen túl nem lesznek maradandó panaszok.

Jó egészséget, sok örömet kívánok az új esztendőre: dr Palotai Katalin

KInga  2012. december 10. 15:57   #365 

Kedves Doktornő!
50éves nő. UM:2010.RR:120/80. pulzus nyugalmi áll.-ban:60-100.
170cm/93kg. Heti 2x torna.
Már második alkalommal jelentkezett a bal lábikrában fájdalom, az előző 1 héttel ezelőtt, de 2 nap alatt elmúlt. Most pénteken az előző napi torna után dél körül kezdődött, s délután alig tudtam hazamenni(2km), annyira fájt. Nyugalomban nem, de az ellépésnél nagyon, erős sántítás. Tapintásra is fájdalmas volt, de nem volt ödéma, elszíneződés. Pulzusok rendben, Homan nem egyértelmű. Nem tudom emiatt-e, vagy csak a fájdalomra volt pánikreakció, pulzus szapora, vérnyomás ingadozó (115/70-150/100), enyhe hőemelkedés, hidegrázás jelentkezett. Vasárnap estére enyhült, diclofenac tartalmú géllel kenegettem. Ma, hétfő reggel kezdődött az egész újra.
Ön szerint forduljak orvoshoz, vagy majd elmúlik?
Köszönettel:
Kinga


Kedves Kinga!

Kérem forduljon orvoshoz.

Jobbulást kívánok: dr Palotai Katalin

QRS  2012. november 26. 18:51   #364 

Kedves Doktor Nő!

A problémámat megpróbálom minél egyszerűbben leírni. 31 éves vagyok, MPS 2-esem van évek óta, csak extrasystolékat eredményezett. Időszakosan azonban van egy olyan problémám, hogy hirtelen mozdulatra dobban egy nagyot a szyvem, aztán nagyon gyorsan, de szabélytalanul ver, hirtelen levegőt sem úgy kapok, és ösztönösen köhögni kezedk, amitől általában 10--20 mp után helyreáll. Elmentme a akrdiológusomhoz, Holter volt rajtam, eredménye:
SR, asystolia nem volt, egy alkalommal 3 utésből álló keskeny QRS tachycardia. Ezt éreztem is, eléggé az elején visszatudtam állítani.
Hát amiket olvastam a neten,,,,,rendesen megijedtem..,. Igaz,a Holter csak egyet rögzített, azt is a gyengébbik fajtából, sokkal többször előfirdul sajnos, mint napi egy. Igaz, van, hogy hónapokig semmi utánna. Ön szerint mennyire veszélyes dolog ez, mit kellene tenni,. Az orvosom annyit mondott, kellene majd még egy napig Holtert viselnem, jan. 18-ra kaptam időpontot.
Eléggé elvagyok keseredve, és félek, szorongok...Kérem írja meg a véleményét.
Nagyon köszönöm:
Antónia


Kedves Antónia!

Köszönöm bizalmát, hogy hozzám fordult kérdésével.
Ebben az esetben nem én vagyok igazán illetékes. Egy kardiológus sokkal pontosabb választ tud adni Önnek erre a kérdésre, mivel ő több ilyen beteget lát, mint én.
Amit alternatív lehetőségként tudok ajánlani, az a C-vitamin és egy Cardiokomplex nevű étrendkiegészítő. Ha érdeklik ezek a lehetőségek, kérem, hívjon a 06-20-236-6815 telefonszámon.

Kérem, keressen meg egy kardiológust és kérjen tőle véleményt.

Üdvözlettel: dr Palotai Katalin

London  2012. november 13. 08:08   #363 

Kedves Doktornő!

A kislányomat (27) műtötték cisztával, és miómával és milyen Tiens terméket ajánl a felgyógyuláshoz? Még szülés előtt áll és kisbabát akar.

Köszönöm szépen és szép napot kívánok!

Julianna


Kedves Julianna!

A lányának ajánlanám, hogy csináltassa meg az inzulinrezisztencia vizsgálatot, mivel a ciszta nem véletlenül jelent meg.
Addig is ajánlom 3x2 cink, neponta fél csomag vércukorcsökkentő kalcium, 2 kapszula Spirulina.
Nem Tiens termék, de a babaprogramokban jól bevált a MAtuzalem tabletta, naponta 1 tabletta (www.mymatuzalem.com).

Üdvözlettel:dr Palotai Katalin

enen  2012. november 11. 13:37   #362 

Kedves Doktornő!

Voltam akupunktúrás kezelésen és a doki mondta, hogy (hipertryhosis kapcsán került szóba) hajat vágatni növő hol idején kell, szőrteleníteni fogyó holdkor. Ennek van valami tudományos alapja vagy csak olyan humbuk, mint a horoszkóp?
Másik kérdésem a következő. Fülembe szeretnék még egy fülbevaló-lyukat. A mostani ott van, ahol az embereknek általában szokott lenni, ha csak egy van. A következőt kb ennek a közelébe fölé szeretném. Melyik pont lenne ezen a környéken ideális nekem? 94.08.04-én születtem, lány vagyok, elég stresszes, nehezen alszom, sokat sportolok, kitartó vagyok, de a doki szerint alacsony az önbizalmam, nem tudom, ezek játszanak e szerepet az füllyukasztásban.

Válaszát előre is köszönöm

Egy érdeklődő


Kedves "Érdeklődő"!

Köszönöm bizalmát, hogy hozzám fordult bizalmával.
A hajvágásról és szőrtelenítésről szóló tanítás igaz, érdemes megfogadni.
Gondolom, nem járt olyan szakembernél, aki valóban ért a horoszkóp készítéshez, ezért humbuknak gondolja. Többezer éves, működő dolgot nem valószínű, hogy érdemes így minősíteni.
A fülén minél kevesebb lyukat fúrnak, annál jobban jár hosszú távon. Látatlanban nem tudom, megmondani, hogy ha mégis szeretne egy újabb lyukat, azt hová célszerű az Ön esetében tenni.

Mosolygós, szép napot kívánok: dr Palotai Katalin

A halál oka  2012. november 9. 15:57   #361 

Tisztelt Doktornő,
Édesanyám 73 évesen hirtelen elhunyt. Egyedül lakott de eljárt naponta az unokákhoz.
A fájdalmunk nehezítése, hogy nem tudjuk mitől halt meg. Ugyanis (Romániában egy kisvárosban lakunk) a háziorvos még a rendör hivására sem jött ki, csak másnap a rendelőben kiállította a halotti bizonyitványt Édesanyám pár éve már panaszkodott, hogy fárad a szivétől (korábban pajzsmirigy problémája is volt ), évek óta fájtatta a fejét, üldözési mániával kezelték.
A szivét érezte nehéznek, mintha fájna.
Este a hugom nála volt és másnap este fele már halva találták, kihülve ,megmeredve. A feje hátul betört, de nem a hátán feküdt hanem inkább hason, a szönyeg egy kicsit elrugva. A seb körül volt csak kicsit véres, de nem folyt több, mert semmi , a szönyeg vagy butor , ruha nem volt véres. Az arca dagadt és kékes feketés de nem annyira erős mint egy véraláfutás, halvány inkább. Mint aki alszik. Harmadik nap után is meredt volt még, és a kéz körmeinél a bör fekete.
Doktornő kérem meg tudná mondani (ennyit tudunk )mitől halt meg édesanyánk? A fejsérülés, vagy a szive, mi okozta a halálát, és szenvedett-e, meddig lehetett tudatánál? Mennyi idő után merevedik meg a meghalt ? És meredt is marad végig ?
Kérem, és előre is hálásan köszönöm a tájékoztatást, rettenetes érzés, hogy nem tudjuk.
Még annyit voltak pillanatai mikor azt mondta a szomszéd el akarja gázasítani, és ilyenkor azt érezte fullad meg, ezzel kezelte pszihiáter, és ilyenkor rettenetesen félt, hogy megfullad a gáztól. Vajon ez a betegsége is okozhatta a halálát ?
Mégegyszer köszönöm a válaszát, maradok tisztelettel Anna.


Kedves Anna!

Együtt érzek önökkel a gyászban. Biztos nagy űrt hagyott Önökben édesanyjuk hirtelen távozása.
Sajnos nem tudom megmondani, mitől halt meg az édesanyjuk. Lehetett az ok a fejsérülés is, de mivel nem látom, nem tudok ennek súlyosságáról mit mondani. Amennyiben szívbeteg volt, lehet, hogy a fejsérülés csak másodlagos volt, mivel a szíve miatt esett össze. A leírtakból valószínűnek látszik, hogy azonnal meghalt, nem szenvedett.
A hullamerevség a szoba hőmérsékletétől függően változó idő alatt áll be, átlagban 24 óra alatt áll be majd 72 óra alatt oldódik.

Fogadják agy ismeretlenül is őszinte részvétem, remélem idővel fel tudják dolgozni magukban ezt a tragédiát: dr Palotai Katalin

előző oldal  17 18 19  20 21  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek az Alternatív gyógyászat témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!