orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Varga György

Dr. Varga György válaszol

Dr. Varga György

szülész-nőgyógyász szakorvos

ultrahang-diagnosztika

előző oldal  6 7 8  9 10  következő oldal
m  2009. november 28. 21:09   #160 

Tisztelt Doktor Úr!
Lehet kicsit furcsa lesz a kérdés,de magamban nem tudtam eldönteni.Gombás fertőzésem van,és a mosást nem tudom hogy csináljam..mert az én fehérneműimet már kimostam a többiekével együtt,és most már elég csak annyit tenni,hogy az én fehérneműimet mégegyszer kimosom,és adok hozzá Floraseptet? Vagy már a többi fehérneműre is átkerülhetett a fertőzés? És egy ilyen fertőzés esetén meddig kell a fehérneműket florasept-tel mosni?
Válaszát köszönöm!
Edit

Kedves Edit!
A fehérnemüjét jobb lett volna külön mosni hiszen igy másokat is megfertőzhet.A jelzett mososzert addig használja mig Ön meg nem gyógyult unána a szokásos metodika szerint.Remélem a kezelésben a partner is részesült mert tőle is visszakaphatja.Sok kolléga nem kezeli a partnert.
Kézcsók:Varga

Kedves Doktor Úr!
És a többi fehérnemű,pl az anyukámé,ami még ki lett mosva(csak simán,nem fertőtlenítővel),nem fogja visszafertőzni a következő mosásnál az én fehérneműimet?
Válaszát köszönöm!
Edit


Azt javasolom hogy az összes fehérnemüt együtt mossa ki magas hőfokon flórasepttel.
Kézcsók:varga

tea  2009. november 28. 21:07   #159 

Kedves doktorúr!Fogamzásgátló mellett szedhetö a szüztea kapszula?Fogyokura céljából?Mi a véleménye?Köszönöm:Móni


Kedves Móni!
A teát nem ismerem de ha nem hastajtó akkor szedheti.A hashajtok csökkentik a gyogyszer hatását.
Kézcsók:Varga

19  2009. november 28. 18:41   #158 

Kedves Doktor Úr!
Gombás fertőzést kenetvétel nélkül is meg tudnak állapítani?Mert nekem kb.1 perc alatt megállapította a nőgyógyász,és kaptam pimafucin kúpot valamint 2db Flucohexalt.. A tüneteim:erős viszketés,égő érzés,és enyhe sárgás folyás.Most múlt el a menstruációm,azóta a tünetek szinte megszűntek,ezt nem is értem,de tegnap mégis inkább elkezdtem a kezelést.
Válaszát köszönöm!
Kinga


Kedves Kinga!
A menses kitisztitja a hüvelyt de ettől nem gyógyult meg. Tessék a kezelést végigcsinálni.Megjegyzés:ha csak gomba az fehér turós csip viszket.Ha sárgás akkor más is van a váladékban.
Kézcsók:Varga

kúp  2009. november 28. 18:38   #157 

Tisztelt Doktor Úr!
Tegnap kezdtem a Pimafucin hüvelykúp alkalmazását az orvos elmondása szerint gombás fertőzésre, 9 napig.Holnap viszont a párom nálam alszik.Jár valamiféle kockázattal ha együtt vagyok a párommal,óvszerrel védekezünk,és az együttlét után helyezem fel a kúpot,elalvás előtt?
Válaszát köszönöm!
Eszter


Kedves Eszter!
Ha a párja nem részesült kezelésben ovszert ajánlom ,kérdés- lehet hogy Ő is hordozója már csak nincsenek tünetei./rendszeres párkapcsolat esetén/A kezelést elalvás elött javasolom.
Kézcsók:Varga

m  2009. november 28. 18:34   #156 

Tisztelt Doktor Úr!
Lehet kicsit furcsa lesz a kérdés,de magamban nem tudtam eldönteni.Gombás fertőzésem van,és a mosást nem tudom hogy csináljam..mert az én fehérneműimet már kimostam a többiekével együtt,és most már elég csak annyit tenni,hogy az én fehérneműimet mégegyszer kimosom,és adok hozzá Floraseptet? Vagy már a többi fehérneműre is átkerülhetett a fertőzés? És egy ilyen fertőzés esetén meddig kell a fehérneműket florasept-tel mosni?
Válaszát köszönöm!
Edit


Kedves Edit!
A fehérnemüjét jobb lett volna külön mosni hiszen igy másokat is megfertőzhet.A jelzett mososzert addig használja mig Ön meg nem gyógyult unána a szokásos metodika szerint.Remélem a kezelésben a partner is részesült mert tőle is visszakaphatja.Sok kolléga nem kezeli a partnert.
Kézcsók:Varga

ismét én  2009. november 28. 18:28   #155 

Hát köszönöm doktor úr a keresztapás válaszát,az lehet hogy nem vagyok terhes,mert gyogyszert szedtem!De nem jött meg ,megint azt csinálhassa mint augusztusba?Ez az erös dianétől lehet,hogy kimarad? Vagy hormon zavar?Köszönöm válaszát:Mónika


Kedves Mónika!
A legerősebb hormontartalmu tabletták egyike a Diane,abbahagyását követően akár fél évig rendszertelen vérzése lehet akár fél évig is kimaradhat.Az ultrahang vizsgálat mindent tisztázna.
Kézcsók:Varga

Bedina  2009. november 28. 18:26   #154 

Kedves Doktor Úr!

58 éves vagyok, 2 éve volt az utolsó mensesem. Problémám a hőhullámokon kívül nincs, tanítok ezért Klimint szedek. Úgy vettem észre, használ.


1 hónapja azonban erős hőhullámaim voltak, majd teljesen elmúltak.
Ezzel egyidőben sűrű nyákos folyás kezdődött, teljesen tiszta, átlátszó, amilyen a normál ciklusban havonta megjelent.A melleim feszülnek, fájnak.
1 hétig Génia kúpot használtam, de nem változik. Nem viszket.
Érdeklődöm, hogy milyen hormonális változás okozhatja?
Köszönöm válaszát, üdvözlettel Anna


Kedves Krisztina!
A Klimin jo hormonpotló, szedje tovább.A jelzett elváltozás időleges. A cervixnyák /méhnyaknyák/bővebb termelődése okozza.A mellfeszülést a hormonhatás okozza.
Rendeződni fog.Rendszeres szakorvosi vizsgálatot ne feledje.
Kézcsók:Varga

mona  2009. november 28. 18:21   #153 


Tisztelt Doktor Úr.
A következő kérdésem lenne. Ha nem bízom már az orvosomban, akihez magánrendelőbe járok de már levette a citológiát, így bizalmi okokból más orvosnál például egy rendelőintézetben szertném újra megnézetni akár egy két hónapon belül. Megtehetem? Úgyértem, hogy a citológiai vizsgálatokat egyhelyen végzik, vagy minden magánrendelőnek megvan a másik Vizsgálóhelye? Mert régebben egy évben csak egyszer lehetett elvégeztetni. Bármikor megismételhető máshol a vizsgálat?
Előre is Köszönöm válaszát
Mona


Kedves Mona!
Magánrenlelőben akár hetente levetetheti.Államilag /finanszirozott/ támogatott helyen 2 évente lehet kivéve ha az eredmény koros és ismétlést javasolnak.
Javaslat :telefonon kérje le az eredményt!!!
Kézcsók:Varga

rigócska  2009. november 28. 18:17   #152 

Tisztelt Doktor Úr!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,nekem 8 éve volt egy mélyvénás trombozisom,melyre és azóta is syncumárt szedek.A leiden mutációm homozigótán pozitív.A nőgyógyászom cerazette nevű fogamzásgátlót írt fel,5 hónapja szedem.Ön szerint szedhetem?
Nagyon sok fórumot olvasgattam és nagyon nem ajánlják a szedését.
Várom válaszát


Kedves Rigócska!
Nem javaslom a szedését.Bár minimális kockázatot jelent ráadásul a syncumár is védelmet ad a trombosis ellen,gestagén hatása növeli a trombosis kialakulását.
Kézcsók:Varga

Emma  2009. november 28. 08:05   #151 

Kedves doktor úr

Azért váltottam, mert a Milligesttől pár hónap után szinte megszűnt a libidóm. A Yasminelle mellett se érzek semmi vágyat. A nőgyógyászom ajánlotta a Yasminelle-t, hátha attól jobb lesz a helyzet, de sajnos nem lett.
Ha várok pár hónapot (és nem szedek tabit), visszatérhet a libidóm?
Emma


Bizzunk benne!! Ha nem lesz terápiás javaslatom.

Thia  2009. november 28. 08:04   #150 

Tisztelt Dktor Úr!
Köszönöm a választ, jövő héten visszamegyek újabb vizsgálatra. A leleten még a következő mondatot találtam: oncocytologia facta.
Ez mit jelent?
Köszönöm
Thia


Ez jelenti a cytologia levételét ennek az eredménye mondja meg hogy minden rendben van e.

Emma  2009. november 27. 19:52   #149 

Kedves doktor úr!

1,5 éve szedek tablettát, először Milligestet, 2 hónapja váltottam Yasminelle-re. A libidóm gyakorlatilag megszűnt, korábban sose volt ilyen gondom. Ha abbahagyom a tablettaszedést, mikor tér vissza a libidó? Visszatér egyáltalán? Mit tehetnék?
A másik kérdésem az lenne, hogy elég megbízható-e egy spermicid kúp, ha megszakításos módszert is használjuk?

Köszönöm a válaszát.
Emma


Kedves Emma!
Mért váltott???? Ha a Milligest-el nem volt problémája térjen vissza rá.A kupot nem javasolom nem igazán biztonságos. A megszakitásos módszer a mai rendelkezésre álló gyogyszerek mellet nem tanácsos .
Kézcsók:varga

anett  2009. november 27. 19:47   #148 


Tisztelt Doktor Úr.
Köszönöm gyors válaszát. A citológiai eredményem után írni fogok önnek. Méhszájsebem nincs. Legalábbis az orvosom azt, mondta, hogy nagyon szép egészségesnek tűnik a méhem, csak a mintavételnél már talált egy kis vért. Ha az önszerint diagnosztizált gyulladás okozhatja, akkor az tünetmentesre gyógyítható? A Yadin fogamzásgátlót kb egy éve szedem azt is váltanom kell?
Válaszát előre is köszönömTisztelettel
Anett.


A yadin az egyik legjobb anticocipiens szedje nyugodtan.Várom jelentkezését.
Kézcsók.

anett  2009. november 27. 18:26   #147 

Tisztelt Doktor úr!

Fél évvel ezelőtti citológiai eredményem PII. (aktív magok)ezt mondta a nőgyógyászom.
Állítólag valami rendellenességre utal, de nem tudom mi az.
Most fél év múlva a gyógyszerszedés 17. napján a férjemmel való együttlét után véres volt a törölköző, de csak ennyi. azóta miden rendben. Elmentem a nőgyógyászhoz, aki mindent rendeben talált, de ciológia levételnél megsérült és vérzett kicsit a méhfal. Az mondta, hogy ennek nem szabadna lenni, de várjuk meg a citológiai eredményt.
Ilyen együttlét utáni vérezgetéseim már régebben is voltak. Akkor mindíg gyógyszert váltottam. Most vajon mire számíthatok? Nagyon sokszor van gondom nőgyóygászatilag
Várom válaszát.
Tisztelettel
Anett


Kedves Anett!
Ha együttlét után vérzik az méhszáj eredetü.Tehát valószinü hogy méhszájsebe van vagy méhnyakgyulladása /cervicitis/.Aktiv magok meghatározás nincs a szakmában.Kérem a cytologia után irjon.
Kézcsók:Varga

osztrogen kerdes 2.  2009. november 27. 18:21   #146 

Tisztelt Doktor ur,

Nagyon szepen koszonom valaszat az osztrogen kerdessel kapcsolatban.
Meg lenne kerdesem miomaval es mirigyekkel kapcsolatban. 39 eves vagyok. Nemreg miomat diagnosztizalatak nalam 3,5 cm-t. Menstruacio elott az utobbi honapokban mindig gorcseim vannak, neha meg a menzesz alatt is 1-2 napig. A ciklusom rendszeresen van 28 napra, neha +/- 1 nap elterovel es 5 napig tart. Ezzel nincs is gond. Viszont szerettem volna megtudni, hogy mi okozza a gorcsos menstruaciot es mitol feszul a mellem mar 8-10 nappal a havi ciklus elott. Foleg ez utobbi okoz problemat. Ezert mentem el egy vizsgalatra. Ennek kapcsan derult feny a mioma letezesere. Ezt kovetoen elmentem emlovizsgalatra is. A nogyogyasz mondta, hogy picit meg vannak duzzadva a mirigyek, es par cisztat lat, de ezek nem veszelyesek(mar 2 eve vannak, figyeltetem oket, nem nonek). Megis gondot okoz, mert erzekeny a mellem amig meg nem jon a verzes.
Doktor ur, lehet, hogy a miomam attol van, hogy magas az osztrogen szintem? Mitol csomosodnak meg a mirigyek? Ennek is koze lehet az osztrogenhez-miomahoz? Tetszik irni a mirigyek fokozott fibrosisarol. Mit jelent ez? Hogyan lehet orvosolni? Mit tanacsol a mirigyekkel kapcsolatban?

Koszonom valaszat es kellemes hetveget kivanok Onnek.
Udvozlettel,
Virag







Kedves Virág!
Kérem hivjon fel én igen lassan tudok gépelni szóban szivesen elmondom de ha megadja a számát szivesen felhivom.
Kézcsók:Varga

kétségbeesés123  2009. november 27. 18:11   #145 

Tisztelt doktor úr!
22 éves lány vagyok, nagyon rendszertelen a menstruációm. Ezért szedtem kb. 3 évig a Desorelle fogamzásgátlót. Nagyon meg voltam elégedve a hatásával, mindig pontosan volt vérzésem, s fájdalmaim sem voltak. Idén áprilisban abbahagytam a szedését, pihentetni akartama szervezetem, reméltem hátha helyreáll a normális ciklus. De nem. Azóta junius 24, ill. augusztus 7.én voltam beteg. Azóta szinte eltelt 4 hónap és még mindig nem állt be a vérzésem, bár szimptóma jó ideje van,és a teszt is negatív lett.
Egyre jobban aggódom, mert nem tudom, normális ez? Újból szeretném szedni a Desorellt, de ehhez be kéne álljon a vérzésem. Nincs valami tabletta, amitől beállna végre? Ez így nagyon kellemetlen és rendkívüli frusztráló. Kérem, ha tud, válaszoljon!
Nagyon szépen köszönöm!
Tisztelettel,
Szilvia


Kedves Szilvia!
A mensest meg lehet hozni gyógyszerrel,de elötte ultrahanggal meg kell nézni a kismedencét utána a ciklus rendezhető.
Kézcsók:Varga

Teherbeesés  2009. november 27. 18:08   #144 

Jó napot doktor úr!
Volt 7 éves kapcsolatom, az utolsó 3 évben mér egytalán nem védekelztünk, nem jött össze semmi. Voltam petevezeték átfúváson, az sem segtett. Szaktottunk.
Most új párom van, akivel mér 3 hónapja próbálkozunk a teherbeeséssel. Eddig semmi eredménye.
Tudtommal egészséges vagyok, csak a ciklusaim nem 28 naposak, valamikor 24, valamikor 30-35 naposak. A próbálkozás előtt szedtem Clostilbegyt-t, hogy rendeződjön a ciklusom, de úgy látszik, hogy nem segtett.
Mennyi esélyem van, hogy spontán essek teherbe? Nem akarok orvosokhoz járni, sorra várni.
Minden szeretkezés után felemelem az altestemet, hogy gyorsabban menjenek a speriumok.
Milyen "otthoni" megoldást javasolni?
25 éves vagyok, párom 33.
Jövöre szeretnék már anyuka lenni.
Előre is köszönöm a válaszát!


Kedves Kérdező!
Hát igy nagyon nehéz segiteni!Kellene UH ,hormonvizsgálat,és ennek függvényében célzott terápia.Ez csak igy korrekt.Mivel ciklusa sem rendezett nem tudható mikor van peteérése. Mindezekre az UH választ tud adni.
Kézcsók Varga

terhesseg  2009. november 27. 18:03   #143 

Kedves DOktorur!
Elmentem az orvoshoz aki közölte velem hogy kb 20 hetes terhes vagyok. Na most nekem a mensim az teljesen normális időben megjött mindig.most az utolso honap maradt csak ki ezert mentem el, mert nem jött meg 50 napig.de az előzö 4 mensim akkor hogy jöhetett meg? Ön mit szol ehhez? Hogyan lehetseges ez? Nem lehet hogy tul gyorsan nő a baba hogy valami baja van es ezert látszik nagyobbnak? mert en 4 honapig rendesen menstruáltam. uh meg kezzel volt vizsgalat.köszönöm detti


Kedves Detti!
Sajnos nem egyszer előfordul /bár elég ritkán/hogy menses mellett terhesség áll fenn.Prakszisomban is volt ilyen a paciensem azzal keresett fel hogy mért ilyen nagy a hasa. 7 hönapos terhes volt. UH-val látható a kóros elváltozás.Tekintettel a 20 hétre genetikai vizzsgálat lenne célszerü.
Kézcsók:Varga

gond  2009. november 27. 17:57   #142 

Tisztelt doktor úr!
A multkor beírtam önnek az uh eredményem,ezt csak azért másolom be ujból,hogytudja kiről van szó!Na és sajnos az ma van a 6.nap szünet és még mindig nem jött meg máskor már4-5.napi szünetbe megjött!Augusztusba is volt egyszer ,hogy hogy kimaradt,de máskor soha!Most terhes lehetek ,a szünet 2.napján együtt voltam barátommal ,de hát a Diane 35, szünetbe is véd nem?Most nem tom micsináljak ön mit mond?1-éve szedem DIANÉT!
ez volt az eredmény


Uh eredmény:
Az uterus afv-ben,67*33*40mm
Az endomebilum vastagsága 7mm
A bal ovárium 14*27mm
A jobb ovárium 27*41mm ,állományában 27mm-es foll,cysta és 14mm-es foll látható


köszönöm,ha válaszol:Mónika


Kedves Mónika!
Biztos hogy nem terhes,ha az lenne én leszek a keresztapa.7mm endometrium=
praemenstrum/menses elötti állapot/.Meg fog jönni.
Kézcsók:Varga

Dorka  2009. november 27. 17:54   #141 

Üdvözlöm Doktorúr! Az lenne a kérdésem,hogy egy terhességi teszt mikor mutatja ki a terhességet hány héttel az aktus után érdemes csinálni egy tesztet?2-3 hét után már kimutatja?köszönöm válaszát elöre is.


Kedves Kérdező!
10 napos terhességet biztosággal kimutat! Lényeg :negativ teszt nem zárja ki a terhességet a pozitiv biztos.Ez azért fontos mert UH-val esetleg nem látható terhesség pozitiv teszt esetén felveti méhenkivüli terhesség lehetőségét.
Kézcsók:Varga

előző oldal  6 7 8  9 10  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Várandósság és szülés témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!