orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Kaszó Beáta

Dr. Kaszó Beáta válaszol

Dr. Kaszó Beáta

allergológus szakorvos, gyermek-tüdőgyógyász szakorvos

allergiás betegségek, gyermekkori asztma

előző oldal  20 21 22  23 24  következő oldal
röntgen  2009. március 12. 14:09   #440 

Kedves Doktornő!
40 éves nő vagyok,és időnként visszatérő hát-(főleg lapocka körüli)és mellkasi fájdalmaim vannak,amit leginkább a szegycsonban érzek(ez nyomásra is érzékeny).Néhány hónapja voltam EKG-n ,ez jó lett.Tüdőröntgenen az alábbi leletet kaptam:
Negatív pulmonalis és cardialis status
A kyphosis megtartott,a felső háti szakaszon mérs.spondylosis rtg.jelei.Enyhe ívű,S alakú thoraco-lumb.scoliosis
Okozhat ez ilyen jellegű fájdalmakat,vagy további vizsgálatokat is érdemes lenne elvégeztetnem?
Köszönöm:
Papp Ágnes/Budapest


Kedves Ágnes!
Gyermektüdőgyógyász és allergológus lévén azt javaslom, hogy forduljon ortopédushoz, aki ilyen betegségekkel foglalkozik.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

alllllll  2009. március 11. 21:51   #439 

és doktornö ez nem nagyon veszélyes,mármint nem lehet belehalni?hiszen az az anyag kerül az emberbe amire allergiás nem?----köszönettel.


Kedves Kérdező!
Nem lehet belehalni. Az injekciós kezelésnél lehet mellékhatásra számítani (de az is rendkívül ritka, s többnyire nem súlyos), ezért az ilyen kezelést a biztonság kedvéért intenzív háttérrel rendelkező intézetben lehet végezni, de manapság - ahogy írtam - leginkább a rovarméregallergiánál használatos az ilyen kezelés. Abba viszont (ti. a rovarcsípésbe) bele lehet halni, ha valaki allergiás rá. A többi immunterápia pedig semmiféle mellékhatással nem jár, a beteg otthon végzi.
Ezért is ilyen hosszú a kezelés, mert csak nagyon lassan, kis dózisemeléssel lehet haladni a szervezet átállításával.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

alllllllll  2009. március 11. 21:03   #438 

Kedves doktornö,megszüntethetö az allergia végleg ?miylen módszerrel?valamit hallottam de nemtudom miért olyan hosszu idö...több év.tb által támogatott ?
köszönettel


Kedves Kérdező!
Amit hallott, az valószínűleg a specifikus immunterápia. Azért olyan hosszú (3-5 év), mert ennyi idő kell a szervezet "átprogramozásához", azaz ahhoz, hogy amikor az adott allergénnel találkozik, ne reagáljon túlzott reakcióval. A kezelésnek szigorú kritériumai vannak, igen jó eredmény érhető el vele. Sajnos a tb. nem támogatja. A kezelés adható injekció (ma ez a forma leginkább a rovarméregallergiánál használatos), tabletta vagy nyelv alá cseppentendő oldat formájában.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

nycs  2009. március 11. 17:26   #437 

Kedves doktornö,mandula kivétel után nemsokkal alleegiás lettem . vagyis nekem igy tünt fel,sajnos azota rengeteget szenvedtem az allergiátol ha ezt tudom,ki sem vetetem.. azota ha bármi megfázás van ,egyböl bedagad a nyirokcsomom stb... ez miért van vagy mitöl alakult ki?köszönettel


Kedves Kérdező!
A hurutos betegségeket kísérő nyirokcsomóduzzanat természetes. A nyirokcsomók ugyanis a kórokozók elleni védekezésben töltenek be fontos szerepet. Duzzanatuk azt jelzi, hogy végzik a dolgukat.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

Aggódás  2009. március 11. 17:23   #436 

Kedves Doktornő!

Még a tavalyi évben 3 éves kisfiam torokváladék eredménye: Pseudomonas Cepacia lett.
Augmentin antibiotimumot kapott rá. Az lenne a kérdésem, ha valóban a fent említett baktérium volt a torkában, az említett antibiotikum hatásos volt-e rá.
Mivel a kisfiamnak sokszor van gégehurutja, sor került egy légúti fertőzés során a torokváladák levételétre. Egyik nap semmit nem találtak nála, a másik nap pedig pseudomonas volt benne. A tüdőgyógyász azt , mondta, hogy lehet, hogy szennyezett a kémcső. A gyógyszert akkor beszedte, a kontroll leoltáskor már semmi nem volt a torkában.
Szeretném kikérni a véleményét: Ön szerint, mivel az orvos beszélt nekem a cisztás fibrózisos betegekről, hogy milyen súlyos tüdőgyulladást tud okozni ez a fajta baktérium, és én kisfiamnál az augmentin kiírtotta, vagy tényleg koszos lehetett a kémcső?
a másik kérdésem: A kisfiam allergiás. Aeriust szed, pulicortot, és singulairt a visszatérő gégehurutjára, persze volt már neki hörghurutja is.
Ön szerint a visszatérő gégehurutot ki nőheti e, illetve ha igen mikor?
Óvodás, de minden második héten beteg. Most már képes antibiotikum nélkül kigyógyulni, de nagyon jellegzetes, tracheitises köhögése van. Olyan ingerköhögése tud lenni, hogy hányik. Ezt is kinőheti?
Várom tisztelettel válaszát: Szilvi


Kedves Szilvi!
Az említett baktérium valóban cisztás fibrózisban szokott előfordulni, de ha pulmonológiai gondozásra járnak, akkor gondolom, hogy a legkisebb gyanú esetén kisfiát kivizsgálta volna kezelőorvosuk ebben az irányban. Ha egy alkalommal kaptak ilyen eredményt, akkor valószínűleg laborszennyeződés lehetett.
A Pulmicort és Singulair asztmára való gyulladáscsökkentő gyógyszer, ezeket biztosan nem a gége- és légcsőhurutjára kapja (feltételezem, asztmatikus hörghurutja van kisfiának).
A gégehurut vírus okozta gyulladás, cseppfertőzéssel terjed. A gyermek növekedésével a súlyosabb tünetek megszűnnek, az ilyen vírusok által okozott betegségek később enyhébb formában, legfeljebb rekedtséget okozva jelentkeznek. (Megnő a gyerek, vele együtt a gégéje is, s a gégenyálkahártya duzzanata már nem okoz légúti szűkületet, ami a nehézlégzést szokta okozni). Kisiskolás korban már csak ritkán találkozunk kruppal.
Az erős köhögés okozhat hányást, a későbbi életkorban ez a tünet is ritkábban kíséri ezeket a betegségeket.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

Jó napot doktornő.  2009. március 11. 17:11   #435 

Kisfiam 2 éves csak tejel alszik el ,naponta 500-600ml iszik meg nem sok egy kicsit?Köszönöm .....


Nem.
Dr. Kaszó Beáta

allergia  2009. március 10. 21:33   #434 

Tisztelt Doktor nő,pár éve allergiás lettem,mandulakivétel után jött ki...az orrbol mutatták ki ezt a 10 % os, ezophy..bopcsánat de hosszu szó. érdekes módon a kezemen a próba mindig negativ volt.pedog tavaly elött nyáron és az elött olyan szinten fulladtam hogy alig tudtam kimenni az utcára.akkoriban asztmássá nyilvánitottak bár ebben kételkedem.most az Aeroust szedem,eddig csak nyáron stb de most nem hagytam abba télen sem,mert félek akkor köhögnék.Ön szerint ez szedhetö hosszu távon?évekig ?
hallottam vmi módszerröl ,ami állitolag elmulasztja az allergiát pont az a lényeg h allergiát okozó dolgokat fecskendeznek be az emberbe ,de elég drága.és kórházban csinálják.nekem inkább az lenne a kérdésem hogy végre jó lenne tudni mire is vagyok allergiás hosz köhögök nyaranta (bár tavaly nem ,lehet az areius idöben elkezdett volta miatt nem jött elö az asztma sem )mert ha valóban asztmás lennék az sem múlna el ugy tudom.
ujra kellene Ön szerint bör próba? ez az orrból vett minta, ez nem mutatja meg mire is vagyok allergiás ?
ugy emlékszem azt még egy szanatóriumba nézték ahol lakok 6 éve kb,ilyet azóta semnéztek nekem, csak ezt a kezen a tesztet.
akkoriba amikor ugy köhögtem,csak ez a só oldat segitett amit vettem,és kiraktam a lakásba,kegyetlen volt, ez a fulladás, aztán csak elmult.de sajnos azóta is,ha megfázok vagy bármi van, egyböl a mellkasom ,hátam fáj stb.biztos ezeknek az embereknek érzékenyebb a tüdejük?
bocsánat a hosszu levélért
köszönettel


Kedves Kérdező!
Az eozinofil sejtszám meghatározása nem tartozik az allergia rutinvizsgálatai közé (egyébként nem alkalmas annak meghatározására, hogy mire allergiás). Azt javaslom, keressen fel ismét orvost (allergológus/tüdőgyógyász), hogy megismételjék a bőrtesztet, s megbeszéljék a kezelést. Az Aerius kiváló allergiaellenes szer, de az alsólégúti tünetek (nehézlégzés, köhögés) kezelésére nem alkalmas. Ilyen esetben hörgőtágító gyógyszert kell használni, ha pedig a tünetek gyakran jelentkeznek, tartós megelőző, gyulladáscsökkentő kezelést.
Az allergia oki terápiája az ún. specifikus immunterápia (ma már nemcsak injekció, hanem tabletta és nyelv alá cseppenthető oldat formájában is létezik), de csak akkor használható, ha ismert az allergiát kiváltó ok. Természetesen egyéb feltételei is vannak a hosszadalmas (3-5 éves) kezelésnek.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

orr  2009. március 10. 20:49   #433 

kedves doktornő.sajnos elkövettem azt a hibát hogy régebb óta használom a nasivint ? tudom hogy nem lenne szabad de állandoan be van dugulva az orrom.kaptam mást is allergiára,nasonex ?de azoktol nem dugul ki rögtön.
köszönettel


Kedves Kérdező!
Éppen ez a különbség (többek között) a kétfajta orrspray között. A nyálkahártyalohasztó orrspray-k azonnal hatnak, huzamos használat esetén viszont tönkreteszik a nyálkahártyát, s orrdugulást okoznak. Ezért allergia kezelésére nem alkalmasak. Az allergia kezelésére alkalmas orrspray-knek nincs azonnali hatásuk, de rendszeres használat esetén folyamatosan csökkentik a nyálkahártyaduzzanatot. Az ilyen gyulladáscsökkentő orrspray-k hosszú ideig, az egész szezonon keresztül használhatók.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

levegő  2009. március 10. 20:12   #432 

kedves doktor NÖ.érdekes dolog amit kérdezni szeretnék és le sem tudom igzazán irni de megpróbálom.észrevettem hogy amikor alszok vagy aludnék ,és veszem a levegöt,ez max 1szer fordul elö de nem is minden este,szóval rendesen veszem a levegöt de akkor hirtelen mintha gyorsan is lélegeznék egyet.(nem levegö utáni kapkodás) de olyan mintha akkor hirtelen kimaradna vagy nemis tudom.mintha akkor gyorsan duplán 2öt lélegeznék.mondtam h nehéz leirni:) ön szerint ez lehet akárminek a jele is?
köszönettel


Kedves Kérdező!
Leírása alapján nem gondolom, hogy ez kóros lenne.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

tündike  2009. március 9. 21:13   #431 

Kedves Doktor Nő!
33 éves vagyok. Tüdőszűrő után ma kellett visszamennem egy újabb vizsgálatra.
Ennek az átvilágításnak az eredménye a következő:
Mellkas Rtg: Sinusok szabadok, rekesz jobb o-on csipkézett, mko. diff. finom retikuláris rajzolatszaporulat.
Ezzel az eredménnyel kell majd két hónap múlva CT vizsgálatra mennem.
Kérdésem az lenne, hogy ez pontosan mit jelent, van e okom aggódni?
Köszönettel: Tünde


Kedves Tünde!
Kezelőorvosa nyilván azért kérte a CT-t, hogy pontosabb képet kapjon a röntgenen látható (nem jelentős) elváltozásról. Azt javaslom, várja meg türelemmel a vizsgálatot, sürgető teendő nincs.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

mellkas  2009. március 9. 20:08   #430 

Kedves doktornő,
pár napja érzem hogy fáj a hátam,föleg a lapockánál,szúró jellegű és a mellkasomat is érzem hogy fáj,...mondták páran hogy lehet gerinc töl de nemtudom, szerintem az más fájdalom.sajnos mióta allergiás lettem 2003 óta,minden kisebb megfázás stb re ugy reagálok hogy egyöl fáj a mellkasom de most nem fáztam meg ezért sem értem.. nem köhögök stb...csak fáj..kicsit aggódok mert hallottam erröl a sppntán légmellröl is, ami szintén ilyen tünetekkel járhat...ez sima röntgenböl kiderülne ha valami van a tüdövel,mellkassal?
köszönettel
Andi


Kedves Andi!
Ilyen fájdalom nagyon sok betegségben előfordul, de ahhoz, hogy véleményt lehessen mondani, számos kérdésre kell válaszolnia, s természetesen nélkülözhetetlen a fizikális vizsgálat. Azt javaslom, forduljon háziorvosához, aki fel tudja tenni célzott kérdéseit, s vizsgálat után el tudja dönteni, van-e szükség további vizsgálatra, s ha igen, mire. (A légmell látszik a röntgenen, de nem ez az első betegség, melyre ilyen tünetnél gondolni kell.)
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

Ria  2009. március 9. 05:06   #429 

Kedves Doktornő!

26 hetes kismama vagyok és évek óta pollenallergiám van. Tavasztól őszig szénanáthám van, de főként tavasszal erősődnek a tünetek. Évek óta búzafű sajtolt levét fogyasztom ami jelentősem csökkenti a tüneteket. Érdeklődnék, hogy a búzafű levének fogyasztása milyen hatással van a fejlődő babára, fogyasztható-e terhesség alatt? Valamint milyen orrspray és szemcsepp használható kismamaként?

Köszönettel,
Ria



Kedves Ria!
Azt javaslom, menjen el allergológiai rendelésre, mert a várandósság alatt használható orrspray-k és szemcseppek vénykötelesek. Az érösszehúzó, nyálkahártyalohasztó orrcseppek, melyek recept nélkül kaphatók, nem alkalmasak az allergiás tünetek hosszútávú kezelésére. A búzafűlét nem ismerem; de nem hiszem, hogy ártana a babának.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

levegőt!  2009. március 8. 17:37   #428 

Kedves dr.nő gyors válaszát nagyon köszönöm.Használni kezdem a Flixonase orrsprayt és remélem néhány nap múlva aludni is tudok.A tartós használat azt jelenti, hogy akár a szülésig lehetne használni az orrsprayt?Vagy néha szünetet kell tartani, hogy még fenn áll-e az allergia?Mivel én nem vagyok orvos előfordulhat,hogy összekeverem az allergiát és a terhességi hormonok által generált terhességi náthát?És ez úgy derülne ki, hogy hat a Flixonase?Mivel a II.kerületi Kapás u.-i Allergia rendelés megszűnt,és az ezideig engem kezelt dr.nő sem tudom jelenleg hol rendel,megkérdezném ha állapotom úgy itélné meg .Van e lehetőség arra,hogy az Ön XII.ker.-i rendelésére bejelentkezzem.Köszönettel


Kedves Kérdező!
A Flixonase huzamos ideig használható. Hogy meddig van rá szükség, az az előzmények és a vizsgálati eredmények ismeretében dönthető el. Ha szükségesnek tartja, jöjjön el a rendelésemre. Az időpontot a 30 9922151-es számon tudjuk megbeszélni.
Jobbulást kívánok!
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

levegőt!  2009. március 8. 16:51   #427 

Kedves dr.nő! Jelenleg 15. hetes terhes vagyok ,a terhesség előtt ismert pollen és háziporallergiám tünetmentes volt.Ámde néhány hete elszabadult a pokol.Allergiás nátha szinte állandó orrdugulás kinoz.Nasivin orrcseppel egy darabig jól kezeltem a dogot,de mostmár olyan mintha a nasivinre is allergiás lennék.Éjszaka néha két órán át küzdök az orrdugulással,a rengeteg orrfúlyástól a hasam is fáj,szenvedek a szinte állandó tünetektől.Kérdésem az lenne , bár tudom,hogy szteroid tartalmú ,használhatnám-e itthon
lévő Flixonase orrspraymet a javulás reményében,vagy mindenképpen fel kéne keresnem egy allergológiai szakrendelést?pl. ez az orrspray van-e v.milyen káros hatással a magzatra?Van-e esetleg más megoldás?A Flixonase tényleg csak néhány napos használat után hat?Válaszát előre is köszönöm.Üdvözlettel.


Kedves Kérdező!
A Nasivin nem alkalmas az allergiás nátha kezelésére, mert huzamos használat esetén tönkreteszi a nyálkahártyát, s épp olyan tünetet okoz, mint ami miatt adjuk (ti. orrdugulást). A Flixonase alkalmazható a várandósság alatt is, de hatás csak akkor várható tőle, ha rendszeresen használja. Ha az orrspray mellett néhány nap alatt nem mérséklődnek a tünetei, forduljon allergológushoz! Szóba jöhet még a Rhinolight fénykezelés, ill. javasolható az allergénkerülés.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

Dávid  2009. március 8. 05:54   #426 

Tisztelt Doktornő!

3 és fél éves kisfiammal kapcsolatban keresem fel. A gyerek tkp. 4 hónapos kora óta , de papíron 2 éves kora óta asztmás, akkor vizsgálták ki Törökbálinton hörgőtükrözéssel és állapították meg a betegséget. ekkortól kap napi 2X1 puff Flixotide-et . 3 éves korában a gondozó orvos úgy döntött, hogy Singulair-t is kapjon még, a Flixotide mellé, mert nem volt kielégítő az állapota. Allergiavizsgálatai mind negatívok voltak, Prick, vérteszt is volt. Tehát azt állapították meg, hogy vírus által kiváltott asztmája van. Nincs is ezzel gond, most elég keveset beteg, pedig oviba is jár, hanem a szemével van a gond. 3 hónappal ezelőtt bedagadt a jobb szeme egy reggelre, a körzeti orvos szerint megcsípte valami, Fenistil csepp, Calcium, kb. 2 nap alatt elmúlt. Aztán folyamatosan kötőhártya gyulladása volt kb. 3 héten keresztül, mindig visszajött, amint abbahagytuk a Tobrexet, aztán szemészetre vittem, ott megvizsgálták, semmi komoly, kapott 2 másik típusó gyógyszert a szemébe. Elmúlt a kötőhártya, viszont azóta háromszor is bedagadt a szeme, hirtelen, mindig alvás utánra, kisebb-nagyobb mértékben. Ekkor én itthon magamtól adtam neki Fenistil cseppet, Calciumot, hamar el is múlt. Viszont tegnap este-kb. 2 óra alatt-lefekvés után ébredt, hogy szomjas, és nemtudta kinyitni a szemét, úgy be volt dagadva,püffedt,puha, dudor volt a szemhéján, de kb. fél diónyi. A másik szeme kb. félig volt ödémás. Azzal látott tkp., mert a másikat egyáltalán nem tudta kinyitni. Hívtunk ügyeletes orvost, megvizsgálta, szerinte kontakt allergia, Calcium, borogatás. Reggel még mindig ugyanolyan volt, vittem szemészetre, Tobradex kívül-belül , Calcium, mert valószínűleg allergia. Én hiába mondtam, hogy nem allergiás elvileg, azt mondták az. Délutánra már kinyílt a szeme és félig nyitott lett estére, pirosak a szemhéjak...
Kérdezem én: normális dolog-e ez és tényleg allergia lehet, vagy vigyem tovább...de hova?
A szeme állítólag rendben van, nem valami belsőszervi dolog miatt lehet ez a püffedés?
Kérem, ha esetleg nem a szakterülete, továbbítsa ezt a levelet, oda, akihez tartozik, mert nem szeretném, ha valami nagyobb baj később derülne ki. Köszönöm és várom válaszát.


Kedves Kérdező!
Az allergia nem zárható ki teljes bizonyossággal, mert az allergitateszt azokra az anyagokra vonatkozik, melyeket vizsgálnak, de azokon kívül más allergénekkel is találkozik a szervezet. Emellett, ha gyanú van allergiára, de a tesztek negatívak, meg szoktuk ismételni a vizsgálatot (általában 1 évvel később), s előfordul, hogy csak később derül ki az allergia.
Mindemellett azt javaslom, végeztessenek vérvizsgálatot és egy általános vizeletvizsgálatot, hogy nem fokozott-e kisfia fehérjeürítése.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

juvenilis  2009. március 7. 20:00   #425 

Üdvözlöm.
A kérdésem az lenne, mit jelent a mellkas röntgen eredménye:
"tüdőmezők tiszták. norm. hilusok. sima kontúrú rekszek. Cor nem nagyobb, juvenilis típusú. Kp. tág aorta."

A problémám egyébként, hogy nem tudok (mindig) mély levegőt venni.mitől lehet ez?

köszönöm válaszát


Kedves Kérdező!
Ez egy negatív mellkasröntgenlelet. Ha a belégzés akadályozott, akkor azt valószínűleg felsőlégúti probléma okozza, de pszichés oka is lehet. Ahhoz azonban, hogy véleményt lehessen mondani, alaposan ismerni kell a körülményeket.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

adam016@freemail.hu  2009. március 7. 15:36   #424 

Üdvözletem, SZabóné Erika vagyok, és azt szeretném megkérdezni, hogy a WBC értékem 15000 g/l, a HGB 148, ez már kórosan emelkedett fehérvérsejtszámnak számít? Gyógyszereket kell szednem magas vérnyomásra, pánikbetegségre, éve óta, nem lehet, hogy telítődött a szervezetem és azért magasabb a fehérvérsejtszám? Ez már nagyon magasnak számít? Fáradékonyabb vagyok hónapok óta, rossz a közérzetem. Kérem kedves Doktornő válaszoljon. Üdvözlettel. Sz.Erika


Kedves Erika!
Egy laborértékből nem lehet semmiféle következtetést levonni. A fehérvérsejtszám leggyakrabban gyulladásos folyamatokban szokott megemelkedni, de a többi laboreredmény, az előzmények alapos ismerete és vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, mi okozhatta az emelkedést. Azt javaslom, beszélje meg a vizsgálatot kérő orvossal. Az is előfordulhat, hogy a közelmúltban lezajlott valamilyen (akár banális) betegsége, mely után még nem rendeződött a vérképe.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

Máté  2009. március 6. 16:46   #423 

Kedves Doktornő!
A 6 éves fiamnál asthma bronhialét és rhinitis allergicát állapítottak meg. Ezt az allergiás témát még értem is, mert megcsinálták neki a bőrtesztet és kiderült hogy poratka és "fűkeverék" allergája van. Amikor elvittük orvoshoz, akkor kb. már másfél éve köhögött folyamatosan. Ezt úgy értem, hogy nem volt és nincs olyan nap hogy ne köhögne, de leginkább este és reggel jellemző. A köhögése mindig váladékos, soha nem száraz. Beállítottak neki egy Pulmicort th-t, Cetirizin tabl.-t, és Ventolint szükség esetén, valamint Nasonex orrsprayt. Kb. egy hete megfázott, visszavittük a pulmonológiára, a doktornő írt még ezekhez ACC-100-at és Singulair rágótablettát.
Volt orr-melléküreg és mellkas röntgenen, mindkettő rendben volt. A köhögése most annyiban változott, hogy az éjszaka kivételével szinte mindig köhög, erőteljesen és hurutosan. Szabad füllel hallom a légcsőben lévő váladékot, mintha sosem akarna feljönni, azt is hallom hogy alig bír levegőt venni és az utóbbi két napban hőemelkedése (láza?) is van, 38.1, 38.3, bár ennek nem tudom mi a köze a betegségéhez. A doktornő azt mondta hogy hörghurutja van, és még két hétig ne menjen óvodába.
A kérdésem a következő lenne: ha asztmás lenne a gyerkőc, akkor nem száraz köhögésnek kellene lenni? Egyébként máskor nehézlégzést sem tapasztalok, csak a hurutos köhögést. És ha ez nem asztma, akkor mi?
Válaszát köszönöm.
Tisztelettel: Némethné


Kedves Némethné!
Az asztmás beteg is köhöghet hurutosan (is).
Ilyen tüneteket leggyakrabban orrmelléküreg-gyulladás szokott okozni, melynek megállapítására nem (mindig) elég az orrmelléküreg röntgen. Az arcüreg mellett egyéb üregek, járatok is vannak a koponyában (rostasejtek, iköböl), melyeknek gyulladása elhúzódó köhögést szokott okozni. Gyógyítására az orrspray mellett az infralámpázás (3x5 perc) alkalmas. Emellett fontos még a bő folyadékfogyasztás is.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

Probinul! Ribomunyl!  2009. március 6. 14:49   #422 

Kedves DR.NŐ! Köszönöm gyors válaszait! de szeretném még megkérdezni,hogy a Probinul az hol kapható,még nem hallottam róla. Továbbá a Ribomunyl-lal kapcsolatban azt írja DR.Nő,ha nyár elején elkezdem adni ,akkor az őszi-téli időszakra be is fejeződik a kúra.-ha novemberre befejeződik a kúra,mi fogja védeni a gyereket decembertől?-vagy a kúra befejezése után fog jelentkezni a védőhatás?-ezt nemannyira értem. Kérem magyarázza már ezt el nekem! Nagyon szépen köszönöm!


Kedves Kérdező!
A hatás a kúra befejezése után várható, ezért szoktam javasolni a korai kezdést.
A Probinul gyógyszertárban kapható; ha épp nincs, meg szokták rendelni.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

székrekedés.  2009. március 5. 17:36   #421 

Tisztelt Doktornő!
2 hónapos kisfiamnak az utóbbi időben folyamatos szélgörcsei vannak ezenkívül a két naponta jelentkező széklete is kemény ezt is csak lázmérő segítségével sikerül kikakilnia.
ezekre a problémákra már próbáltunk infacolt,espumisant és gripe watert használni.
az első kettő egyáltalán nem használt az utóbbi a gripe water az elején használt de már az sem segít.Ön szerint milyen megoldás lehetséges még ezeken kívül.2 hónapos kortól kaphat-e gyümölcslevet?Ha kaphat akkor milyeneket?Fontosnak tartom megjegyezni hogy én tápszert adok a kicsinek mivel nincs anyatejem.A tápszer milupa milumil ha start amit nutriton sűrítővel keverek mert nagyon mohó és korábban bukot is.Várom mielőbbi válaszát.
köszönetel:Egy agódó anyuka.


Kedves Aggódó Anyuka!
Ebben az életkorban nagyon gyakoriak ezek a problémák (különösen a tápszeres babáknál), s ilyenkor még nem szoktuk javasolni a gyömölcslé bevezetését. Nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszon a baba. Etetés után (és szükség esetén közben is) büfiztesse meg alaposan! Azt javaslom, beszéljen háziorvosával, s esetleg próbáljanak tápszert váltani, s ha lehet, csökkentsék a Nutriton mennyiségét.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

előző oldal  20 21 22  23 24  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek az Allergia témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!