orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Kaszó Beáta

Dr. Kaszó Beáta válaszol

Dr. Kaszó Beáta

allergológus szakorvos, gyermek-tüdőgyógyász szakorvos

allergiás betegségek, gyermekkori asztma

előző oldal  45 46 47  48 49  következő oldal
Heni  2010. január 13. 14:06   #940 

Kedves Doktornő!Köszönöm gyors válaszát!Az az igazság,hogy az orrmandula megnagyobbodás tippet már mondták nekem.Csak most ebben az influenzás időszakban kicsit félek elvinni a kislányom,meg nem tudom hány éves kortol javasolt a műtét ha tényleg ez a probléma.Meg az is ,hogy a orvosnak kellene javasolni a vizsgálatot nem nekem ugye jól gondolom?Mert mondtam már neki hogy állandóan nyitva van a szája a kislánynak de csak cecloretta,calcimusk illetve köptető ahányszor ezzel a problémával fordulok hozzá.Vagy kérjek tőle én beutalót?


Kedves Heni!
Fül-orr-gégészetre nem kell beutaló, úgyhogy anélkül is elviheti kislányát. A vizsgálatot elodázhatja, de akkor nem derül ki a tünetek oka.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


gyulladás  2010. január 13. 12:57   #939 

Tisztelt DR.NŐ!
Évek óta fenálló garat gyulladásom van .Ez álltalában télen jön elő .Állandóan krákogok astmás is vagyok symbicortot ventolint használok.Kislányom évente egyszer legalább kruppal kórházban van.Jelenleg lándzsás utifüvet szedek salvus vizes párásítás .Van -e teendőm gondolok antibiotikumra .Elkaphatja a kislányom is fertőző ?A köpetm tiszta. Száraz fojtó érzésem van, ég a mellkasom is a köhögéstől
hurutos az egész.Volt hogy doxiciklynt írt az orvos de akkor már zöldes köpetem volt.Elég egyenlőre a köptető?


Kedves Kérdező!
Hogy megfelelő-e ez a kezelés, azt vizsgálat nélkül nem lehet megállapítani. Mindenesetre, ha köhög, légzése nehezített, el kellene mennie tüdőgyógyászához, az állandó krákogás miatt pedig fül-orr-gégészhez.
Az asztma nem fertőz, ha viszont most egy heveny légúti hurutos betegsége zajlik, az lehet fertőző. Ha pollenallergiája van, akkor a lándzsás útifű nem a legszerencsésebb választás, mert lehet, hogy arra is allergiás.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


Heni  2010. január 13. 12:50   #938 

Kedves Doktornő!Egy olyan problémával fordulok önhöz,hogy kislányom nov.2.-án múlt 3 éves oviba járunk.De amióta elkezdtük az ovit csak 1-1,5 hetet járunk utána 2-3 hét otthon mert folyamatosan hörgő gyulladása van.Észrevettem,hogy mindig nyitva van a szája azon veszi a levegőt csak akkor csukja be ha rászólok.Sajnos ez az éjszakákra is kihat főleg ha beteg lesz akkor többször is felébred,hogy nem kap levegőt bedugul az orra sajnos kb.3 hete kénytelen vagyok orrcseppet adni neki az esti lefekvés előtt hogy nyugodtabban tudjon pihenni és ne sírjon fel 1,5 óránként hogy bedugult az orra.Mit tanácsol mit tegyek?Válaszát előre is köszönöm!Heni


Kedves Heni!
Feltétlenül szakvizsgálatot (fül-orr-gégészeti és gyermektüdőgyógyászati) javaslok. A közösségbe kerülő gyerekeknél gyakori, hogy szinte folyamatosan légúti hurutos betegséggel küszködnek. Kislányát meg kell vizsgálni, hogy nincs-e a háttérben magnagyobbodott orrmandula, krónikus orrmelléküreg-gyulladás, esetleg allergia. A kezelés a diagnózistól függ. Mindenesetre nem az orrcsepp tartós adása a megoldás, hisz a nyálkahártyalohasztó orrcseppek hosszú ideig való adása tönkreteszi a nyálkahártyát, s orrdugulást okoz.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


eredmény folytatása  2010. január 13. 12:32   #937 

ja és lemaradt elnézést kérek!
a koleszterinem magas, hdl koleszterin alacsony, vérzsír magas, crp meghatározás magas, vvt szám alacsony, ugye a süllyedést írtam,összfehérje magas!Ön szerint ezek az eredmények mire utalnak!Most elküldtek röntgenre, meg belgyógyászatra, a röntgen eredménye amit írtam önnek remélem arra választ kapok!
nagyon sokat fáj a fejem, de inkább szememnél meg homlokom, ez lehet migrénes fejfájás?az is befolyásolhatja süllyedést!ezek a tünetek jelenthetik orrmelléküreg gyulladását?
köszönöm szépen válaszát!
Nóri


Kedves Nóri!
Ha az orrmelléküreg röntgen negatív, az még nem zárja ki az orrmelléküreg-gyulladás lehetőségét (a röntgen nem ad megfelelő információt a melléküregekről). A gyorsult süllyedés, emelkedett CRP-szint valamilyen gyulladásra utal. Hogy ez mi lehet, azt innen a számítógép mellől nem tudom megmondani. El kell mennie a javasolt vizsgálatokra. A laboreredmények értékelése csak a lelet pontos ismeretében (nem mindegy, hogy egy érték mennyire emelkedett vagy csökkent), a tünetek alapos kikérdezése és elsősorban orvosi vizsgálat után értékelhetők.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


eredmény  2010. január 13. 12:25   #936 

Jó Napot kívánok Doktor Nő!

érdeklődni szeretnék, h az eredményemen azt írták, h orrmelléküregek légtartó-ak!Az jó eredmény?Ön szerint mitől lehet az h minden eredmény normális és a süllyedés mégis magas(80).Válaszát előre is köszönöm!
Nóra


Kedves Nóra!
Ha az orrmelléküregek légtartóak, az jó eredmény.
Azt, hogy mitől gyorsult a süllyedése, azt vizsgálat, a tünetek és az egyéb vizsgálati eredmények ismerete neélkül nem tudom megmondani.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


asztma jellegű hörghurut  2010. január 13. 12:23   #935 

Kedves Doktornő!

2 éves kisfiamnál 2009. okt. 22-óta harmadszor állapítottak meg asztma jellegű hörghurutot. Az első két alkalommal a magán gyermekorvosunk állította fel ezt a diagnozist, aki először ambroxolt, curam duo-t és theophyllini kúpot írt fel, a második esetben a curam duo antibiotikumot cecloretta-ra cserélte + ventolint is írt fel, ill. maradt a ambroxol+theophyllini. Ha a következő betegsége is ilyen rövid időn belül jelentkezik, akkor tüdővizsgálatot fog javasolni. Sajnos másfél hónap múlva ismét jelentkeztek a tünetek, mivel a magán orvosunk szabadságon volt, így a háziorvosunknál jártunk, aki curam-ot, spiropent légzéskönnyítő oldatot írt fel. Ő is azt mondta, hogy a következő ilyen esetnél tüdővizsgálatot fog javasolni. A kérdésem az lenne, hogy a theophyllini kúpot vagy a spiropentet javasolja a doktornő, melyiknél érünk el gyorsabb, eredményesebb hatást? A másik kérdés, hogy jól tettem e, hogy az ambroxolt a harmadik megbetegedéskor is adtam a fiacskámnak (hisz a háziorvos semmi köptetőt nem javasolt)?
És egy utolsó kérdés, a légzéskönnyítő készítményeken kívül mivel tudom még segíteni a gyermekem könnyebb légzését? Több ismerős hidegpárásító készüléket javasolt, én viszont nem vagyok vele tisztában, hogy az aszmatikus betegségekre a hidegpára jó e, vagy esetleg ártok vele?

Előre is nagyon köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel:
MR.


Kedves MR!
Mielőbb javasolnám a gyermektüdőgyógyászati vizsgálatot, annál is inkább, mivel hörgőgörcs esetén a legmegfelelőbb kezelés a spray. Adagolásának módját, mennyiségét a vizsgálat során meg tudják beszélni az orvossal. A Ventolin azonnal kifejti hatását, hisz oda juttatjuk, ahol a hatást várjuk. A szirup, kúp csak felszívódás után hat.
A nyákoldó jó hatású hurutos betegségben, de kifejezett hörgőgörcs esetén adásával várni kell, amíg a hörgőtágító kifejti hatását.
Nekem az inhalátorokkal vannak jó tapasztalataim, melynek segítségével a sóoldatot, szükség esetén a nyákoldót, hörgőtágítót közvetlenül a légutakba lehet juttatni. A szoba párásítása is jó lehet, de ha háziporatka- vagy penészgombaallergia is közrejátszik a tünetek kiváltásában, akkor káros.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


Köhögés  2010. január 13. 06:41   #934 

Kedves Doktornő!

Kisfiamnak, aki három éves tüdőgyulladása volt, szumamedet szedett rá. Amikor a gyógyszer elfogyott, hasmenés jött, melyre Bolus és pro-kid-et kap, ezek segítségével kezd enyhülni. Ami szintén az antibiotikum szedése után már 3 napja rendszeresen meg van, hogy éjjel kb 1-4 között, kb fél óráig a kicsi elkezd köhögni és hányingere van, és az első napokban nagy mennyiségű slejm jött ki. Most már csak köhögés, és hányinger van.
Ez lehetséges, hogy a antibiotikum által esetlegesen letapadt sűrű váladék távozik, enyhülni fog?
A hasmenés ilyenkor természetes, az étvágytalansággal egyetemben?

Válaszát megköszönve, tisztelettel: Edit


Kedves Edit!
A tüdőgyulladás gyógyulásakor a tüdőben termelődő váladék a gyomorba jut (a kisgyermekek lenyelik a váladékot), s ez köhögéskor hányingert, hányást okozhat. A betegség gyógyulásával ez meg fog szűnni. Hasmenés is előfordulhat légúti betegségben (maga a kórokozó miatt, ill. az alkalmazott gyógyszerek - átmeneti - mellékhatásaként). Az ilyenkor észlelt étvágytalanság természetes, az is el fog tűnni. Elsősorban a bő folyadékfogyasztást kell forszírozni.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


furcsa kérdés  2010. január 11. 21:20   #933 

Tisztelt Dr Nö!
Meglehetősen furcsa kérdéssel fordulok Önhöz! Rendszeresen használok hajlakkot a kérdésem van e okom félni hajlakk belélegzésétől azaz árthat e tüdömnek vagy egyéb káros következménye lehet e? Válaszát előre is köszönöm
Figaró


Kedves Figaró!
Azt gondolom, ha megfelelő elővigyázatosággal használja (lehetőleg minél kevesebbet lélegzik be), akkor nem árt. Mivel azonban én gyermektüdőgyógyász vagyok, nem szoktam ilyen problémával találkozni. Talán kérdezzen meg ezügyben felnőtt-tüdőgyógyászt!
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


hajó  2010. január 11. 19:23   #932 

kedves drnö
Én irtam Önnek ,voltam az Orrmellékü rtgenen ma lett meg az eredmény,az OMÜ-k légtartóak. akkor ez jó?a fö paabsz a fejfájás már egy ideje,mert az is szóba jött h netán homlok ü gy van...akkor nem?a rtg az pontos ???


ha most az ember neurologushoz fordul és elküldi akár MRI re,(már voltam pár éve ) de az is negativ lett akkor elvileg mégis mitol fájhat a fej?




Kedves Kérdező!
Ahogy előző válaszaimban is írtam, a röntgen nem ad biztos diagnózist orrmelléküreg-gyulladás esetén.
Azt javaslom, forduljon fül-orr-gégészhez (esetleg másikhoz), s ő vizsgálat után el tudja dönteni, hogy szükséges-e egyéb vizsgálat (pl. orrmelléküreg-gyulladás gyanúja esetén CT).
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta



augmentin  2010. január 11. 12:45   #931 

Tisztelt Doktornő!
Érdeklődni szeretnék a kisfiam 8 éves penicillin érzékeny az augmentintől a teste teljesen kiütéses lett néhány évvel ezelőtt. Gyógyszereket klacid-ot , zinnat-ot szoktak neki felírni ezektől nincs semmi baja. Poratkára és néhány növényre szintén allergiás emiatt asztmás. Van még egy furcsa dolog is amit eddig nem tudtak megmagyarázni mitől lehet , hogy időnként a szeme környékén mint egy kis szúnyogcsípés kezdődik és egy rövid idő után egészen ödémás lesz a szeme környéke. Azt mondták az allergiológián nem tudják pontosan mitől lehet ez. A kérdésem a következő lenne nem tudom be merjem e adatni neki a h1n1 elleni védőoltást. Válaszát előre is köszönöm.


Kedves Kérdező!
Nyugodtan beadathatja a védőoltást. A vakcina a felsorolt anyagok egyikét sem tartalmazza.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta



asztma gyanú?  2010. január 11. 12:43   #930 

Tisztelt Dr Nő!
Szeretném megkérdezni ha az öcsém asztmás volt de elnőtte, néhai édesapám szénanthás volt, és sajnos én magam /30éves nő/ több éve szénanáthás vagyok van e esélye annak hogy asztmás legyek? Nagyon megijedtem mert kb 1 hete néha éjszaka arra ébredek fel hogy szorit a mellkasom és mintha gombóc érzés lenne atorkomba fullaás szerű érzés főleg ha oldalra fordulok akkor nyomodik valami mellkasomnál.. / sajnos pajzsmirigy cisztám is van/ de nemtudom van e köze ezen panaszokhoz?/láz stb más panasz se köhögés nincs.
Nemrég megfáztam füll-orr gégész adott sumamed 500mg 3db meg asztma pipát hogy pár alkamlommal fújak a hörgőgyulladás??? miatt?/ mert szerinte az orrváladék miatt hörgk is begyulladhattak /
Van okom félni az asztmától?Miylen tünete van hova forduljak?
Válaszát előre is köszönöm! ivett








Kedves Ivett!
Igen, a felsőlégúti allergia mellett kialakulhat asztma is. Feltétlenül tüdőgyógyászati vizsgálatot javasolok. Az is lehet, hogy csak a légúti fertőzés provokálta az asztmás tüneteket, de ennek eldöntése csak vizsgálat segítségével lehetséges.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta



Csalancsipeshez hasonlo  2010. január 10. 16:00   #929 

Kedves Doktorno!

A kisfiam 4 eves lesz februarban.Decemberben beteg lett,meghuleses betegseg,aztan az unnepekre Erdelybe mentunk,ott nagyon lazas volt,es ott kertunk segitseget.
Antibiotikumot kapott,es egy NOVOcalmin nevu lazcsillapitot,mert nagy laza volt.Nem tudom,hogy van-e valami koze hozza,kb 5 napig tartott a kezeles,es utanna a kicsi ket karjan,ugyanazon a helyen csalancsipeshez hasonlo kis dudorok jelentek meg.A felso karokon es viszketett neki.Ejszaka is felsirt miatta.
Kesobb olvastam,hogy a Novocalmin veszelyes gyogyszer,es csak Romaniaban adjak.
Erre gyanakodtam,de miutan nem is kapta a kupot a kis viszketo pattanasok csak vissza jottek.Eszrevettem,hogy egyfajta szalamitol es csokoladetol is kijott,es a meled viztol is.
Mire gondol mi ez?
Koszonom szepen,esetleg ha valami kenocsot tudna ajanlani,ami megszuntetne a viszketest es mit ne fogyasszon.
Koszonom,
Tisztelettel
Maria


Kedves Mária!
Az említett gyógyszer nálunk Algopyrin néven kapható.
A csalánkiütés okát nem könnyű meghatározni. Okozhatják gyógyszerek, ételek, különböző fertőzések, hideg, meleg, s egyéb okok is.
Azt javaslom, ha tartósan észlelhetők a kiütések, ill. többször visszatérnek, forduljon bőrgyógyászhoz/allergológushoz.
A kiütésekre kenhet Fenistilt gélt, mely csökkenti a viszketést, s segít a kiütések eltüntetésében.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


éjszakai köhögés  2010. január 8. 16:24   #928 

Tisztelt Doktornő!
2 éves kislányomnak bronchitist állapított meg az orvosunk. Az éjszakai köhögésére eddig Sinecod szirupot kapott, most pedig cseppeket kell neki adnom. Mi a különbség a 2 kiszerelés között? Melyik hatékonyabb? Eddig Salvus vizes inhalációt alkalmaztam itthon, most erről leállított a doktornő, és Rhinatiol köptetőt javasolt. Miért nem folytathatom az inhalálást? Miért jobb a gyógyszer? Lányom csak éjszaka, fekve köhög. Ha az ölemben alszik, megszűnik a köhögése. Miért van ez? Hogy tudom valóban hatékonyan segíteni az éjszaka köhögésmentességét? Panelban lakunk, párásítom a szobáját éjszakára.
Válaszát köszönöm.
Csilla


Kedves Csilla!
Ezeket a kérdéseket háziorvosuknak kellene feltennie. Én azt a kezelést tudom megindokolni, melyet én javaslok. Ahhoz pedig vizsgálat szükséges. A hörghurutra - tapasztalatom szerint - nagyon jó az inhalálás, köhögéscsillapítót pedig nem szoktam rendelni. A hörghurut gyakran együtt jár orrmelléküreg-gyulladással (a lecsorgó váladék okozza a köhögést, különösen fekvő helyzetben). Ilyen esetben pedig orrspray-t és infralámpázást ajánlok.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta




Nikó/2  2010. január 8. 11:27   #927 

Tisztelt dr Nő!
Az imént irtam s meg is válaszolta köszöm is!Nos Sumamed nevű antibiotikumot azért irta fel az orvos mert kicsit piros a torkom valami olyasmit értetem hogy a visszafolyó orrváladék felmarhatta. Asztma sprayt nem értem erre talán azt mondta hogy hörgőgyulladás is lehet azért fújak belőle párszor. De mi van az allergiával akkor mint irtam Önek ez nekem több éve megvan bárhol vagyok teljesen mindegy reggeli ébredés után 10-20x erősen tüszögök elég bőséges orrváladékkal aztán egész nap semmi. De szemviszkedés se semmi.Valóban végeztek bőrprobákat meg vérvételt is ezenfelül hova fordulhatnék még hogy kideritsék vajon mitől tüszögök?Köszönöm a válaszát!Nikó


Kedves Nikó!
Ahogy már írtam, azt javaslom, forduljon allergológushoz, aki lehet, hogy nem végez újabb allergiatesztet, de a közös átgondolás után rájön(nek), mi okozza a tüneteit. Allergia esetén nem feltétlenül kell jelen lennie az összes tünetnek (pl. a háziporatka-allergiára sokkal kevésbé jellemző a viszketés, mint a pollenallergiára). Ha azonban a tünetek allergiára utalnak, de nem sikerül azonosítani az allergént, akkor meg kell próbálni az allergiellenes kezelést. Ha arra megszűnnek a tünetek, az is igazolja a diagnózist.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


allergia  2010. január 8. 06:44   #926 

Tisztelt dr Nő!
Évek óta küzködök azzala panasszal hogy mikor reggel felkelek azonnal legalább 30x tüsszentek, ez évszaktól független télen-nyáron megvan.
Miután lemegy ez a tüszögési roham meg vizes orrfújás egész nap rendben vagyok.évente biztos hogy megyek allergia vizsgálatra mind a bőrpróba mind a vérvétel eredménye eddig negatív.
Kérdezem én akkor mi okozhatja a tüneteimet hova forduljak még teljesebb kivizsgálásra? Minap füll orr gégésznél voltam mert nátha nem múlt adott asztmásoknak való pipát hogy pár napig tágítsa a hörgöket -Ventolin Evohaler meg Sumamed 500mg/3 db / teblettát meg köptetőt meg orrspraytis. Ezenkivül akart allergia gyógyszert is de ennyi mindent én nem szeretnék szedni főleg ha nincs is meg mire vagyok allergiás.Ahogy olvastam egész komoly tabletta eza Sumamed s ott avn figylemeztetés hogy ki ne szedje de ha nemtudom mire vagyok allergiás honnét tudjam hogy gyógyszerre nem?Nincs valami holisztikus kivizsgálás ahol bizonyoságot lehetne szerezni mi okozza ezt a"szénanáthát",?-s nem egyből elintéznia llergia gyógyszerrel meg asztmás pipával/nem vagyokasztmás/.Válaszát előrre is köszönöm!
Nikó


Kedves Nikó!
Az allergiavizsgálat azokra az allergénekre vonatkozik, melyeket vizsgálnak. Környezetünkben azonban sokkal több allergén létezik; ezek mindegyikét lehetetlen lenne megvizsgálni. Ha bizonyos helyhez köthetőek a tünetek, akkor ott kellene keresni az okot. Allergológiai vizsgálat során alaposabb kórelőzményfelvétellel ennek kiderítése is sikerülhet. Elsősorban nem a lelet, hanem a tünetek határozzák meg a kórismét.
A Sumamed antibiotikum. Hogy miért írta fel a fül-orr-gégész, az leveléből nem derül ki.
Az asztma diagnózisát és gyógyszerelését célszerű lenne szakorvosra bíznia; javaslom, keressen fel egy tüdőgyógyászt. Ha csak felsőlégúti tünetei vannak, aligha szükséges hörgőtágítót használnia.
Holisztikus módszerekkel nem foglalkozom, azt javaslom, ezügyben keressen más szakembert.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


bigike  2010. január 7. 21:13   #925 

Tisztelt Doktornő!

A mai nap vittem vissza a 11 hónapos kisfiamat a házi orvosunkhoz, merthogy megelőzően folyt az orra, kissé rekedt volt. Nem volt lázunk, s azóta sincs. Sajnos nála ezek a betegségek mindig oda vezetnek, hogy összegyűlik vagy lecsorog a váladék és hörgicsél a torkában, vagy lejjebb. De nem köhög, hiába a köptető, csak nagyon ritkán. Ha köhög akkor fel tudja köhögni, ám ritkán szárazabb,ugatósabb a köhögése.
A lényeg,hogy a doktornőnk ma is (és eddig a 11 hónap alatt még 2 alkalommal) azt mondta, hogy ez bronhitis (nem tudom jól írtam e?), mert lecsorgott a váladék, és antibiotikumot írt. (Cecloretta)
Aggályom ezzel kapcsolatban, hogy egy vírusfertőzésre hatástalannak bizonyuló antibiotikum kúra jó lesz e? Nem ártok e vele többet? Vagy lehet, hogy mégis baktériumfertőzés? Azt mondja a doktornő megelőzésre jó, nehogy tüdőgyuszink legyen. Ha adok hozzá neki Normaflort?
A tanácsát kérném, mert előreláthatólag sajnos a kisfiamnál mindig a bronhitis lesz a diagnózis ( erre hajlamos lehet?) egy orrfolyás után. De akkor most ha két havonta szed össze valamit,akkor kéthavonta antibiotikumkúra. Nem lehet ezt elkerülni? Vagy más gyógymódja nincs a hörghurutnak?
Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Bné


Kedves Bné!
Természetesen az előzmények alaposabb ismerete és vizsgálat nélkül nem bírálhatom felül háziorvosuk véleményét. A tapasztalatom az, hogy sokkal gyakrabban írnak fel kollégáim antibiotikumot, mint ahogy az szükséges lenne. Az antibiotikumok baktérium okozta fertőzésekre valók, azok megelőzésére nem alkalmas.
Csecsemőknél, kisgyerekeknél gyakori, hogy a náthát orrmelléküreg-gyulladás, azt pedig hörghurut (bronchitis), esetleg tüdőgyulladás követi.
Ha mégis szükséges antibiotikum, akkor célszerű probiotikumot (pl. Normaflore) adni mellé.
Azt javaslom, kérje ki fül-orr-gégész, ill. gyermektüdőgyász véleményét (személyes vizsgálat formájában).
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


ujra  2010. január 7. 20:39   #924 

köszönöm ujra.és Ön szerint ez minden esetben makacs dolog ?mert hallottam sajnos...antib,. kell mindenképp ha az van?

de pl a homlok üreg gy is meglehet rtg nélkül állapitani?amit még kérdeztem az veszélyes lehet akár ? köszönettel és jo éjt


Kedves Kérdező!
Bármennyire is szeretné, így, a számítógép mellől nem lehet diagnózist felállítani, annak hiányában pedig kezelési javaslatot adni. A homloküreg-gyulladás lehet veszélyes. A veszély elkerülése céljából kell orvoshoz menni, s az általa javasoltakat megfogadni.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


Virág  2010. január 7. 20:27   #923 

allergiás is vagyok,a gyógyszer javaslat is lejárt azért is voltam,meg pár hete mellkas és hát fájásom is volt azért is mentem el.tüdö rtg neg.

a fújásomrol ma csak annyit tudok hogy 70 x % os, az rossz?


de akkor Ön szerint ha elküldenek arc és homlok rtg re ott már azért kimutatható lesz ha lesz gyulladás ?

mert nekem azt mondták Ctre nem szoktak csak ugy....


Kedves Kérdező!
A légzésfunkciós vizsgálat eredményét a tüdőgyógyásszal kellene megbeszélnie; annak során számos értéket mérünk. Értékelése a tünetekkel, a kórelőzménnyel, egyéb vizsgálati eredményekkel lehetséges.
Vannak még rendelők, ahol orrmelléküreg röntgent kérnek, de ahogy írtam, az orrmelléküreg-gyulladás megállapításához nem feltétlenül kell radiológiai vizsgálat; azt többnyire anélkül is meg lehet állapítani. "Csak úgy" nem küldik CT-re, de az "úgy" eldöntése a fül-orr-gégész feladata.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


Virág  2010. január 7. 20:05   #922 

kedves dr nö
voltam orvosnál és véletlenül mondta (tudögy )hogy szerinte homlok vagy arcüreg gy. van.ez érdekes mert semmilyen föbb tünetem nincs, az igaz h az orrom pl mindig be van dugulva de allergiás is vagyok ezért gondolom nehezen össuekeverhetö.
viszont ami feltünt pl ma is elkezdett nagyon fájni a fejem de csak a fejtetön olyan nyomás érzékenység egyszer tavaly is éreztem már ilyet akkor kegyetlen volt,voltam Ctn semmi de pl homlok stb re nem gyanakodtak.én viszont olvasgattam hogy az erös fejfájás az pl pont lehet homlok ü gy is ....vagy iköböl? az nemtudom mi.
Ön szerint ez ha már kronikus mert fájt karácsonykor is mennyire sulyos ?hova kell mennem? fül orr gége ? rtg kell csinálni?
biztos hogy nem sima fejfájás mert sosem szokott,frontot sem érzem meg-
de kicsit aggodok,a homlok ü gy.nem mehet feljebb és okozhat akár agyh .gy is ????

köszönöm


Kedves Kérdező!
Nem írta, miért járt tüdőgyógyásznál. Feltételezem, hogy köhögés miatt. A fejfájás mellett a köhögés is lehet az orrmelléküreg-gyulladás jele. (Az arckoponyában több üreg van; ezeket hívjuk orrmelléküregeknek. Ilyen az arc-, a homloküreg, az iköböl, a rostasejtek.) Orrmelléküreg-gyulladás gyanúja esetén fül-orr-gégészeti vizsgálat szükséges. Ha ott az orvos szükségesnek találja, javasolhatja a CT-t (a röntgen nem ad elég információt), de általában enélkül is fel lehet állítani a diagnózist.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


ekcéma  2010. január 7. 13:57   #921 

Kedves Doktornő!

Kislányom 5 éves lesz,és régóta szenvedünk az ekcémától.Pár hete megint fellángolt neki,főként a meleg fürdőtől,és alvásnál kipirosodik neki a hajlatokban mindegyikben.Okozhatja e ezt a mosópor amit használok,nemrég váltottam.mandulatejes . A ruhákat kétszer öblitem és sensitiv öblitővel.



Kedves Kérdező!
Bármilyen vegyszer ronthatja az ekcémás bőr állapotát, de sokszor külső behatás nélkül is romolhat. A meleg fürdő (egyáltalán az ülőfürdő) szintén nem tesz jót. Próbáljanak átszokni a zuhanyozásra! Használjanak rendszeresen hidratáló krémet!
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


előző oldal  45 46 47  48 49  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek az Allergia témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!