orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Kaszó Beáta

Dr. Kaszó Beáta válaszol

Dr. Kaszó Beáta

allergológus szakorvos, gyermek-tüdőgyógyász szakorvos

allergiás betegségek, gyermekkori asztma

előző oldal  46 47 48  49 50  következő oldal
láz  2010. január 19. 05:10   #960 

Kislányom 4 napig lázas volt 39,3 legmagasabb értékkel.Elvittem a kórhátba pulmonológiára mert hányt a hasát is fájtatta.Doktornő megvizsgálta de semmi gyógyszert nem adott neki pedig köhögött előtte kihányt egy csomó köpetet.Amit én a salvusvizes párásításnak vélek..Egyébként gyakran kruppos is.Most a láza lement a köhögés megmaradt inkább száraz .Az lenne a kérdésem nem baj ha nem adott neki gyógyszert elmúlik a köhögés magától is:Énnekem garatgyulladásra lázra kaptam doxicyklint sinekodot.Meddig szabad köhögnie?A leletre rávan írva sze.Na cl porlasztás, paxirasol inhalálásra.A hasfájás valószínű székletprobléma okozza lehet azt hitte az orvos vírusa van?


Kedves Kérdező!
Feltételezem, hogy a gyermektüdőgyógyász vírusfertőzésre gondolt (nagy valószínűséggel valóban az lehet az ok), s ezért nem adott antibiotikumot. Azt azonban vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, mitől köhög kislánya. Ha az orvos a tüdeje fölött nem hallott kórosat, a köhögést valószínűleg felsőlégúti betegség (orrmelléküre-gyulladás) okozhatja. Ha valóban így van, akkor a Paxirasolos-sóoldatos inhalálás mellett nyálkahártyalohasztó orrcseppet kellene használniuk, s a kislány arcát kellene infralámpázni 3x5 percig. Vizsgálat nélkül ez természetesen csak találgatás.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta




Tüdő áttétek  2010. január 18. 18:47   #959 

Tisztelt Doktornő!
Apukámnál szeptemberben teljes kivizsgálást végeztek,mivel tüdőszürő alkalmával a bal felső lebenyben egy foltot találtak. Sem a tükrözés,sem a biopszia nem adott határozott eredményt,vagyis azt mondták, hogy a biopsziával vett szövettan nem tartalmazott rákos sejteket, de az nem jelenti azt, hogy a többi sejtekben sincs. Gyakorlatilag azzal engedték haza,hogy rosszindulatu rákos elváltozást nem mutattak ki, ezért 3 hónap mulva kontroll.
Most a mult héten volt a kontroll rtg. amely azt mutatta, hogy a folt nagyobb lett, ezért a főorvosnő visszaküldte a klinikára, mert szerinte a mütét mostmár elkerülhetetlen. A klinikai főorvos megnézte a rtg-nt, de szerinte igaz,hogy nagyobb lett a folt, de lazább szerkezetü,ami szerinte arra utal, hogy talán fel is szivódik. CT-re adott beutalót, azzal, hogy egy-másfél hónapra fogunk időpontot kapni, és ha addig nem tünik el a folt, akkor következik a mütét.
Mi most teljesen kétségbe vagyunk esve, mert nem tudjuk, hogy melyik főorvosi véleménynek higyjünk, ha az elsőnek van igaza, akkor az idő huzása végzetes is lehet, de ha a másodiknak van igaza, akkor meg talán megmenekül egy nagy mütéttől. Annak már utánnajártam,hogy ha kifizetjük a CT-árát, akkor bármikor elvégzik a vizsgálatot, de nem merjük sürgetni sem, mert mi van, ha most a még látható folt alapján megmütik?
Azt szeretném kérdezni, hogy a CT-felvételen meg lehet-e különböztetni, hogy egy tömött beszürődésről, vagy esetleg egy lazább, felszivódó beszürődésről van szó?
A másik kérdésem, hogy ha még is rosszindulatu daganatról lenne szó, akkor egy tüdődaganat hol képez áttéteket?
Azért kérdezem, mert eddig sosem fájt a gyomra, de reggel mondta, hogy hajnalban arra ébredt, hogy erős hányingere van. Ez elmult aztán, napközben sem volt. Én belülről megijedtem,de nem szóltam, hogy esetleg nem-e már valami áttéte van?
A tüdőszürő juniusban volt, az augusztusi, szeptemberi felvételek, sőt még október 30-i felvételen is változatlan volt a folt nagysága, csak a mult hetin volt már nagyobb. Én arra is gondoltam, hogy esetleg nem -e a biopszia hatására indult növekedésnek?
Szives válaszait előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel: Nagyné Mónika


Kedves Mónika!
Gyermektüdőgyógyászként nincs tapasztalatom a tüdődaganatokban, ezért azt javaslom, kérdezzen meg ezügyben felnőtt-tüdőgyógyászt.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


tüdőgyulladás?  2010. január 18. 15:29   #958 



Tisztelt Doktornő!

6 éves kislányomnak a röntgenfelvétel köteges gócos elváltozást mutat, amire Sumamed (R)forte 200 mg-os antibiotikumot kapott, Ventolinnal és Flixotide Evohaler /125 mikrogramm/adag/-rel együtt.
Másfél hónappal ezelőtt vissza-visszatérő ugatós köhögés és esténként érdes légzés miatt a háziorvosunk Supraxot rendelt, melyet 3 nap után meg kellett szakítani allergiás tünetek miatt, s ekkor a Sumamed kisebb dózisát írta a Ventolin (R)-rel együtt, melyeket a gyereknek be is adtunk.
Kérdésem: szabad-e ugyanazon antibiotikumot másfél hónap elteltével újra adni a gyereknek, mégha nagyobb dózisú is, mert én eddig nem mertem csak a másik kettőt?
A röntgenorvos a leletre azt írta, hogy "köteges gócos elváltozás, bronhopneumónia", s ez több pontban is bizonytalan.

Kérdésem lényege még, hogy rendszeres orvosi ellenőrzés mellett semmilyen tüdőgyulladásra utaló jelet az orvosunk nem hallott - pedig igen alaposan meghallgatta - sem előtte, sem most, csak a röntgen mutatja az elváltozást és a gyereknek sem láza, sem köhögése nincs, jó állapotú. A családban egyedül csak én érzem azt, hogy a kislányomnak enyhén légszomja van.
Mindezek után a férjem azt is elképzelhetőnek tartja, hogy esetleg valakivel elcserélték a felvételt.

Doktornő kérem! Adjam, vagy ne a Sumamed forte antibiotikumot azonnal a kicsinek?
______________________________________________ _________________________

A röntgennel együtt allergiavizsgálatot is végeztek, ahol 14 próbából 12-re allergiás válasza volt a gyereknek, holott fél évvel ezelőtt csak a gabonára és a fű pollenjére állapítottak meg allergiát. Összefügghet ez a korábban beadott sok gyógyszerrel?

Tisztelettel és köszönettel kérem gyors válaszát!


Kedves Kérdező!
Lehet adni ismételten az antibiotikumot - ha szükséges.
Az előfordul, hogy nem lehet hallani a tüdőgyulladást, de ha semmi egyéb tünet nincs, akkor nem valószínű, hogy kislányának tüdőgyulladása van. A röntgenfelvétel megítélése meglehetősen szubjektív, s a leírás alapján nem jelent feltétlenül heveny gyulladást.
Az allergiavizsgálatot a gyógyszerek nem befolyásolják.
Azt javaslom, keressenek fel egy gyermektüdőgyógyászt (s vigyék magukkal a röntgenfelvételt).
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


Évi(21)  2010. január 18. 14:21   #957 

Kedves Doktrnö!
Az allergiámra Xyzal nevü gyógyszert katpam,ezt az egyet írták fel.Négy plusszos lett az eredmény azokra amikre allergiás vagyok.A tünetek:tüsszögés,szemfeldagadás,viszketés,csa lánkiütés,köhögök,fullaodk,nehezen kpaok levegöt,nehezen is tudom kifujni.A gyogyszerszedés miatt gyengülhet e el a szervezetem,erre gondoltam.Köszönöm


Kedves Kérdező!
Nem a gyógyszerszedéstől "gyengül el" a szervezete, hanem attól, hogy nem megfelelően állították be a kezelését. A Xyzal remek allergiaellenes gyógyszer, jó hatása van a tüsszögésre, viszketésre, szemhéjduzzanatra, csalánkiütésre. Az alsólégúti (asztmás) tüneteket azonban más gyógyszerrel kell kezelni. Azt javaslom, minél előbb menjen el tüdőgyógyászhoz.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta



viszketés  2010. január 17. 22:22   #956 

Köszönöm Doktornő

Milyen helyi okok lehetnek?Igaz én már végig olvastam a létező összes daganat ami a mellnél kialakulhat de kérem még erre válaszoljon.


Kedves Netti!
Azokra, melyek önben is felmerültek: elsősorban a viszkető területtel érintkező anyagok (ruhanemű, illatszerek, tisztítószerek).
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


viszketés  2010. január 17. 22:10   #955 

Tisztelt Doktornő

Olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy szeretném megtudni,hogy mi is az én bajom.Azt vettem észre,hogy már 3hete folyamatosan viszket a mellbimbóm és körülötte először azt gondoltam,hogy nem jó az öblítő amit használok,aztán kicseréltem,de a viszketés nem szűnt meg.Próbáltam más melltartót viselni,pár napig jó volt aztán újra előjött a viszketés,igazából amikor viszket semmi különleges nincs rajta csak megvan olyankor duzzadva a mellbimbó és picit piros.Tudom így látatlanban nem sok mindent tud mondani,de ha van magán rendelője szívesen elmennék és megmutatnám.Vagy ajánljon egy orvost akihez tudnék segítségért fordulni.
Köszönettel Netti


Kedves Netti!
Ha csak a mellbimbó környékén viszket a bőre, akkor valamilyen helyi ok a legvalószínűbb. Azt javaslom, forduljon bőrgyógyászhoz.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta



lúgos víz  2010. január 17. 19:27   #954 

Tisztelt Doktorno!

Sokat hallani a lúgosított vízrol és az ezt eloállító berendezésekrol.On szerin valóban jók ezek a berendezések, vagy ez is csak uzlet. Lehet-e az eloállított lúgos víznek egészségkárosító hatása.
Válaszát koszonve maradok tisztelettel : Tamás , volt daganatos beteg


Kedves Tamás!
Sajnos nincs tapasztalatom a berendezéssel kapcsolatban, így nem tudok tanácsot adni.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta



Évi  2010. január 17. 12:27   #953 

Kedves Doktornö!
Köszönöm szépen a válaszát.Ezzel az allergiával kapcsolatban még lenne kérdésem.Irtak fel nekem gyógyszert is, de ha ezt nem szedem folyamatosan(mert igy irták elö) akkor súlyosbodhatnak a tünetek?Mert azt mondták nekem hogyha szedem és egy idö után elhagyom a gyogyszert akkor a szrevezetem meggyengül az állandó gyogyszerszedéstöl.Esetleg asztmába is átmehet a dolog ha nem szedem?Vagy milyen következményei lehetnek ? Köszönöm


Kedves Kérdező!
Azt már tudom, hogy mi lett az allergiavizsgálat eredménye, de arról nem írt, milyen tünetei vannak, s hogy milyen gyógyszereket kapott. Így pedig nem tudok véleményt mondani a kezelés szükségességéről. Azt nem értettem pontosan a levelében, hogy mitől is gyengülne a szervezete: ha szedi vagy ha abbahagyja a gyógyszereit.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

Kedves Dr Nő!  2010. január 16. 17:43   #952 

Lezajló gyulladás fog -arcüreg gyógyulási folymatának lehet e kísérő jelensége az arc úgynevezett" bizsergése" én a szemme altt érzek iylen bizsergés szerűt /nem zsibbadás de hasonló/Kitty


Kedves Kitty!
Gondolom, nem nekem szánta a kérdést, mert én allergológus és gyermektüdőgyógyász vagyok. Fogorvost/fül-orr-gégészt kérdezzen!
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


  2010. január 16. 12:40   #951 

Tisztelt Doktornő! Kislányomnak most mértem popsiba 37,59 -es hőt. Székelés után mértem. Adtam rá neki negyed Germicid kúpot. Nem látom letörtnek, betegnek, eszik, iszik, játszik, nevet, nagyon aktív kisbaba. Ön szerint mitől lehet ez a hőemelkedése? Menjek vele orvoshoz? Köszönettel: Krisztina


Kedves Krisztina!
Ilyen hőmérsékletre nem kell lázcsillapítót adni. A végbélben mért hőből 0,5 Celsius-fokot le kell vonni, s úgy értékelve beszélhetünk lázról 38 fok fölött (végbélben mérve tehát 38,5 fok fölött). A hőemelkedést nem kell kezelni. Orvoshoz nem kell menniük, különösen, ha semmi tünete nincs kislányának. Hőemelkedést egyébként okozhat fogzás (nem írta, mennyi idős kislánya), s leggyakrabban vírusfertőzés. Ha egyéb tünet nincs, bő folyadékbevitelen kívül nincs teendő.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


949  2010. január 15. 16:34   #950 

Elnézést Dr Nő! annyi hogy amikor irtam önnek megvoltak ezek a tünetek s most nemrég volt kontroll gégésznél meg fogorvosnál. S a lényeg képelakotó eljárás sehol nem volt se rtg se CT se fogorvosnál. De mint az imént irtam hogy cisztás fog stb.lajdonitották be az előzménykete azon kivül h fennáll még anátha sajnos ami egész évbe is van meg garatba való csorgás. Csak azért kérdeztem meg Önt mert azért volta/ nem ez a két orvos hanem szintén egy internetes/ akik rámijsztetetk hogy csak Ctvel lehet mindent ctisztázni nehogy olyan tragédia legyen mint ami most volt Tvbe.Ezért szerettem volna megkérdezni az Ön vélemyényét hogy most már megynugodhatok? Vagy fussak röntgenre is?Köszönöm a válaszát! Vidéki lány


Kedves Vidéki Lány!
Röntgenre legkevésbé se rohanjon (nem ad megfelelő információt az orrmelléküregekről), s CT sem szükséges, hacsak a fül-orr-gégész nem tartja szükségesnek (az esetek nagyobb részében megfelelően alapos vizsgálattal CT nélkül is fel tudja állítani a fül-orr-gégész a diagnózist). Az viszont megfontolandó, ha orrtünetei tartósan fennállnak, hogy allergológust is felkeressen, nem áll-e panaszai hátterében valamilyen allergia.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


vidéki lány  2010. január 15. 16:21   #949 

Tisztelt dr Úr!
Kb december óta szenvedek felsőléguti megbetegedéssel. Voltam többször füll-orr-gégésznél is.Erős nátha rekedség miatt meg szénanátha-allergia miatt is.Első körben arc Uh.-t csinált az orvos és mondta meg van vastagodva a nyálkahártya arcüregbe és hogy a visszafolyó orrváladék miatt rekedek be .Akkor mondtam ha van más lehetőség mint gyógyszer szedés ez legyen inkább. Coldrexet ittam orrspayt használtam. Aztán csak nem javultam és most már kórházi rendelésre mentem ott kaptam nasonexet, köptetöt, asztmapipát és summamedet. Azóta eltelt majdnem 1 hét de én ua érzem az garatba való lefolyást/ritkábabn az biztos/ meg néha feszül az arcom-szemem/jobb oldalT/ és olyat is éreztem hogy szemgödörbe sugárzik a fájdalom. ezeket csak ritkán érzem.Megjegyzem azon az oldalon ahol panaszok vannak van 2 rendetlenkedő felső fogamis van egy ami kihuzásra vár egy amit betömtek de szerintem nem valami jól kb fél éve de akkor is érzékeny.S amit még észrevettem mgamon hogy a nyelvembe van olyan furcsa érzés mintha pl.:fogakkal felsérteetem volna.Már annnyit olvasgattam hogy teljesen bepánikoltam nemtudom hova menjek még. Újabban ez a gombóc éerzés is vantorkomba meg a mellkasom is szorit néha.


ui. ma visszamentem orvoshoz állitolag nem, arcüreg gyulladás bár már nem is fáj a fekem searc se nyomásra sesemmi ,nyelvre adott naturland ecsetelőt, antibiotikum már nem kell szerinte csak orrspay.S fogorvoshoz is eljutottam még ma kihuzott egy felső fogat amin szerinte ciszta volt h okozta ezen panadzokat. Bár sehol nem készüllt se rtg se uh. de ugye most már megnyugodhatók?
Ön mit tanácsol? Vidéki lány



Kedves Vidéki Lány!
Bár doktornő vagyok, azért megpróbálok válaszolni, bár nem egészen világos számomra, hogy mi a kérdése. Ha jól értem, elmúltak a tünetei. Ebben az esetben pedig nincs semmi oka a pánikra.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


lenmagolaj picúroknak  2010. január 14. 14:10   #948 

Kedves Doktornő,
Kislányom most 7 hónapos, és azt ovastam, hogy innentől a főzelékeibe bekeverhetek decinként 1kávéskanálnyi mennyiségű zsiradékot(olajat)
Már ennél a kérdésnél is volt aki a napraforgóolajat ajánlotta,és az olivaolajtól "eltiltott", mondván, hogy árthat, allergiát okozhat a picinek,
de volt olyan (pl védőnő) aki kifejezetten az olivaolajt ajánlotta a picúr ételébe.

Először is szeretném kérdezni, hogy Önnek erről mi a vélemény?
(mi bio-hidegensajtolt extraszűz olivaolajat használunk 1 hete, és szerintem nem okozott gondot a babának; csak persze azt sem szeretném ha később gondot okozna. pl allergiát ???)
Használhatjuk a napraforgó olaj helyett az olivát is?

A másik kérdésem, hogy nagyon jókat olvastam a lenmagolajól.
A benne lévő növényi omega3 állítólag nagyon jó hatással van gyerekeknél
is az intellektus fejlődésére.
Arra gondoltam, hogy heti 1-2-3 alkalommal esetleg lenmagolajat adnék a picinek a főzelékén keresztül oliva helyett.
Utánanéztem nagyon jó minőség, bio, hidegensajtolt lenmagolajakat (is) lehet kapni, és vennék is csak nem tudom, hogy adhatok-e a picinek.(és sajnos a védőnő,és gyermekorvosunk sem igazán tudott segíteni ebben a kérdésben)
Sajnos az interneten sem találtam erről semmit.
Gyerekeknek van aki kifejezetten ajánlja, de csecsemőknél (így a 7. hónap körül) nem tudom, hogy lehet-e már adni?Okozhat-e bajt, későbbi allergiát?
Vagy esetleg van-e benne valami olyan összetevő, ami problémát okozna?
köszönettel: Ági


Kedves Ági!
Az olajfélékre rendkívül ritkán alakul ki allergia; nem hiszem, hogy az olivaolaj ártalmas lenne. A lenmagolajjal kapcsolatban nincs tapasztalatom (ilyen allergiával nem találkoztam és nem is olvastam róla). Ezzel kapcsolatban talán inkább háziorvost kellene megkérdeznie.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta




folytatás - asztma jellegű hörghuru  2010. január 14. 13:48   #947 

Üdvözlöm kedves Doktornő!

Nagyon köszönöm a gyors és részletes válaszát! Az Ön által is javasolt gyermek tüdőgyógyászati vizsgálat kapcsán még az a kérdés merült fel bennem, hogy vizsgálatra a gyermeket akkor kell vinni, amikor fellép az asztma jellegű hörghurut, tehát meg kell várnunk a következő ilyen lefolyású betegséget, vagy egyéb esetben / gyógyult állapotban is eredményt ad a vizsgálat?

Előre is köszönöm a válaszát!

Üdv.
MR.


Kedves MR!
Ha akkor mennek vizsgálatra, amikor éppen a beteg a gyerek, akkor a tüdőgyógyász is hallja a beteg tüdőt; ha tünetmentes állapotban, akkor pedig meg tudják beszélni a teendőket betegség esetére, s ha az előzmények alapján megállapítható, hogy szükséges-e megelőző gyógyszer, akkor azt be is tudja állítani. Az allergiavizsgálatot is el lehetne végezni.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


láz  2010. január 14. 05:14   #946 

Tisztelt DR.Nő!Én írtam délutan gyulladás jeligével azóta 38.5 a lázam milyen lázcsilapító a legjóbb gégegyulladás van .Miskolcra kell most bemenni 100 km-ről ott van ügyelet 37 éves vagyok.Nagyon várom válaszát!


Kedves Kérdező!
A vény nélkül kapható lázcsillapítók közül én a Nurofent, Kalmopyrint részesíteném előnyben. A receptkötelesek közül az Algopyrint, Cataflamot.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


ujra  2010. január 13. 20:11   #945 

még egy kérdés:infralámpa jo rá ?


Kedves Kérdező!
Ahogy már többször is írtam, ez egy fül-orr-gégészeti betegség, s ezért nem allergológus, gyermektüdőgyógyász, hanem fül-orr-gégész véleményét kellene kérnie.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


iköböl  2010. január 13. 19:45   #944 

köszönöm...de egyébként sima rtgen is látszik vagy ott nem? csak CT vel?



Kedves Kérdező!
Ahogy már többször is írtam, nem.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


tavasz  2010. január 13. 18:50   #943 

kedves dr nö
Én irtam Önnek már.elmentem orvoshoz ujra a fejem miatt.irtam hogy az OMÜ rtg negatic lett,.voltam neurologusnál.csinált pár vizsgálatot de azt mondta szerinte ez nem oda tartozik...Ö arra tippel tenziós fájás.(sosem szokott fájni a fejem foleg nem igy )
elmentem egy másik fül orr g hez,ekuldott OMÜ Ct re ,de sajnos idöpont ki tudja mikor lesz,.addig simán megis halhatok.... (nem szertenék ugy járni mint ez a 20 éves fiu aki kb 5 szor volt orvosnál mégsem gondolt senki nála sem semmire ) nekem az van a papiron: sinusitis sphenoidalis ? azt mondta az iköbol okozhat ilyet...

nah,még jobban megrémültem.mert ugy tudom ez simán okozhat akár agyh.gyull is.igen? ha netán csak feb ban lesz idöpont hogy várjak addig ? arrol nemis beszélve hogy a fejem majd szétmegy,nemtudom hogy tudok majd igy dolgozni ,a másik,a frontin amit már nem akartam szedni,muszály lesz ,mert ettol még jobban felidegesittettem magam...
Ön szerint ha az van, az sulyos betegség ?

(nekem egyszer hasonlo tavaly volt,10 napig csak feküdtem,akkor voltam fej MRIn de negativ lett.ott látták volna amugy az Iköbölt vagy nem? az csak OMÜ en látszik?
az elmult de utolag visszagondolva,olyan érzésem volt mint akinek agyvérzése van.) és elég hasonló ez is,persze 1 évre rá,tavaly ilyenkor fájt az ugyanugy...de akkor is azt mondták hogy semmi,mivel a MR neg lett.de akkor Pl senki nem gondolt erre az OMÜ-re.
Köszönöm


Kedves Kérdező!
Az iköböl is egyike az orrmelléküregeknek. Gyulladásának lehetnek szövődményei; kezeletlen esetben a gyulladás ráterjedhet az agyhártyára, illetve az agyállományra. Nem akarom ijesztgetni, annál is kevésbé, mivel - leszámítva azt, hogy az interneten keresztül a legritkább esetben lehet gyógyítani - allergológusként és gyermektüdőgyógyászként ez nem az én szakterületem. Hogy mi a teendő a CT elkészültéig, azt fül-orr-gégésztől kellene megkérdeznie.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta




Évi  2010. január 13. 17:35   #942 

Olyan kérdésem lenne hogy a napokban voltam allergiavizsgálaton és 2 adatot nem tudok mit jelent.D farine és D. pter. ezekre 4 plusszos allergiát jeleztek de nem tudom mit jelent.Ezért fordulnék Önhöz kérdésemmel.Köszönöm.


Kedves Kérdező!
Elég szomorú, hogy a vizsgálatot végző orvos nem mondta el önnek, hogy ez háziporatka-allergiát jelent. Ilyen esetben nagyon fontos az atkátlanítás, melyről olvashat honlapomon (www.allergiadoktor.com), az allergénmentesítés címszó alatt.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


kérdés  2010. január 13. 14:53   #941 

azt szeretném megkérdezni, hogy ha Xyzal gyógyszert szedem, akkor lehtséges-e a hizás?


Kedves Kérdező!
A Xyzalnak nincs ilyen mellékhatása.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta


előző oldal  46 47 48  49 50  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek az Allergia témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!