orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Bérczy Judit

Dr. Bérczy Judit válaszol

Dr. Bérczy Judit

belgyógyász szakorvos, endokrinológus szakorvos

endokrinológia, reflexológia, böjt, candida, PCOsy

előző oldal  26 27 28  29 30  következő oldal
hormonok  2010. augusztus 4. 21:32   #560 

Tisztelt doktornő!

Nagyon szépen köszönöm a gyorsaságát és szavait:))
Ha nem sikerül így javítani az értékeken,keresni fogom mindenképp!
További jó egészséget és jó munkát!

Tisztelettel: Bogi


Köszönöm a visszajelzést.
Jó gyógyulást
Üdvözlettel
Dr Bérczy judit

hormonok  2010. augusztus 4. 21:05   #559 

Tisztelt Doktornő!

Lombik programban veszünk részt. A 2. napi hormon eredményeim a következők:
E2 48.05 ng/l
FSH 4.62 iu/l
LH 3.6 iu/l
Progeszteron 0.872 ug/l
Tesztoszteron 1.18 nmol/L
DHEA-S 8.64 umol/l
sTSH 3.33 mU/L

Ön szerint halasszam el a következő stimulációt,és menjek endokrinológushoz,vagy az eredményeim jók?
A tsh miatt aggódom kicsit,mert én is úgy tudom,hogy 2.0 alatti érték a jó teherbe eséshez.
Mivel tudnám ezt az értéket esetleg csökkenteni?
Válaszát előre is köszönöm:))

Bogi


Kedves Bogi!
Köszönöm a bizalmat.
A pajzsmirigy támogatása: Bio-szelén 50mg reggel.,Omega 3.6 2x1
nagyon fontos a természets jódbevitel, nála a legjobban bevált Alga Tabletta( Alga Börje cégé www.alagpiac.hu) reggel 1 . a második héttől 2x1. és 2x1 tabletta kalcium Magnézium8 Alga Börje termék, kiváló)
a kosztolásvban : semmi tej, kakó, glutamátos ételízesítő( E620-628)
cukor, mesterséges édesítőt teljesen kerülni.
Amennyiben kell személyesen is szívese segítek
Üdvözlettel
dr Bérczy Judiit

szájszag  2010. augusztus 4. 19:55   #558 

Tisztelt Főorvosnő!
Köszönöm gyors válaszát.
Válaszaim az Ön kérdéseire:a gyermek nem túl gyakran kapott antibiotikumot,inkább homeopátiás szer,természetes gyógymód
Apa is magas,vékony,de nyugodt, nem izgága.
Anya:pajzsmirigy megfigyelés alatt.
Tejet,kakaót issza,édességet szereti,de nem túl nagy mennyiséget kap, többnyire étkezés után.Süti:leginkább péksüti,vagy házi meggyes lepény.
Cola:nem,rostos:igen,tészta.gyakran:főleg házi milánói makaróni(szereti)
E620-:leveskocka,vegeta
Gyorséttermi étel,chips:nem
Háziállat.udvaron egy befogadott cica
Üdvözlettel Mária


Kedves Mária!
A tejet, kakót, a leveskockát, vegetát teljesen ki kell iktatni az étrendből.
A TSH-t a vérből megnézni
A bélflóra javítás: napi 1 kapszuls Protexin, B komplex napi 1 tbl, Omega 3,6 napi 1.

Üdvözlettel
dr Bérczy Judit

tsh  2010. augusztus 4. 19:53   #557 

Kedves doktornő.

2007-ben autoimmun thyreoiditist( hashimoto) állapítottak meg,amit kevés ideig tartó kezeléssel helyrehoztak. Akkor túlműködésem volt. Jelenleg két éve nem kezelnek, csak vérkép ellenőrzés van. Babát tervezek eddig sikertelenül. Mivel a tsh mindig 3 és 4 között mozog, ezért most orvoshoz készülök megbeszélni vele, hogy kevés l thyroxin-nal ebben az esetben lehetne-e egy kicsit lejjebb vinni a tsh értékemet, hogy 1-2 között legyen.
Legutolsó tsh érték 4,3 volt.
Az l-thyroxin tudomásom szerint csökkenti a tsh értéket?!
Jól gondolom e ezt az elképzelést? Kivitelezhető e?

Előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Rita


Kedves Rita!
Az irodalmi adatok alapján a teherbeesést segíti, ha a TSH 2,0 alatt van
Helyes keressen fel egy endokrinológust.
a praxisomban sojszor tudtam segíteni a nehezen valósuló baba projeektben, ha nem alakul a dolog személyesn is szívesen segítek
Üdvözlettel
dr bérczy Judit

Fájós lufi 2 (554 azt hiszem)  2010. augusztus 4. 19:50   #556 

Kedves Doktornő!

Nagyon köszönöm gyors válaszát.. kérdéseit.
Nem, nagyon ritkán kellett szednem bármilyen gyógyszert. Alapjában véve nem vagyok gyógyszerszedős.
Fájdalomcsillapítót akkor sem nagyon veszek be, ha már mindenki szerint muszáj lenne! :)
Egyébként a gyomromon és derekamon kívül szinte soha nem fáj semmim.
NAGYON ritkán (évente kétszer) a fejem.. esetleg.
Szóval: nem.

Aaaa hastérfogatom.. hát.. 65 cm a derekam.. és nem tudom, hogy ebből mennyi a hasam, de nem tűnik túl nagynak, csak hát látom, milyen (olykor, amikor nincs puffadás a reggeli széklet után), hogy csodás lapos hasam is lehetne.. mert, hogy az nem is háj, ami elfedi, hanem tele van gázzal.

168 cm vagyok, 57 kg. A fogaim közül egy hiányzik, egy leghátsó jobb felső, van néhány tömésem, de törekszem a lassú, alapos rágásra..
Néha nőgyógyászati panaszaim is vannak, (gondolom, ami a gyomorban, bélben van, az nem kímél más szerveket sem).
A szervezetem elvileg nincs elsavasodva. Ennyit még tudok.
És, hogy nagyon száraz a bőröm.

Várom további kérdéseit, tanácsát!!
Nagyon-nagy köszönettel üdvözlöm!
Tamara



megvélaszoltam
Üdv.

"sziszi"  2010. augusztus 4. 19:49   #555 

Kedves doktornő!Én azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy közel 6.éve nem sikerül teherbe esnem.Most vérből megnézték a pajzsmirigyemet.Eredmény:sTSH 7.290! T4szabad frakció 13.2 A háziorvosom szerint alulműködik a pajzsmirigyem,de még nem igényel gyógyszeres kezelést.Viszont én azt olvastam,hogy akik gyereket szeretnének azoknak a TSH a 2 értéket nem haladhatja meg.Most nem tudom kihez is forduljak!Állítólag ez is állhat a meddőségem középpontjába?Válaszát előre is köszönöm! Nagyné


Kedves Kérdező!
Köszönöm, hogy megtisztelt bizalmával, igen fontos, hogy a pajzsmirigy megfelelően űködjön,
Javaslom keressen fel endokrinológust.
Amennyiben nem tud szívesen segítek személyesen.
Addig a pajzsmirigy támogatáshoz javaslom szedjen: napi 1 tbl Bio -Szelén, 2x1 Omega3-6, Alga tabletta ( Alga Börje cégé, www.alagpiac.hu) reggel 1 tabletta az első héten a második héttől 2x1 tbl és kiegészítve a kalcium-magnézium tablettával(alga börje cégé)
üdvözlettel
dr bérczy Judit

inzulinszint  2010. augusztus 4. 19:45   #554 

T isztelt Doktornő
Mivel táplálkozon egy magas atpo és magas inzulinszintel rendelkező beteg , és mit ne fogyasszon.


Kedves Kérdező!
A válaszaimban pontos szertek lenni ezért kérdezek: mennyi a testsúly, a derékkörfogata, naponta van-e széklete, mennyi aTSH eredménye, szed-e gyógyszert?
Üdv.
dr Bérczy Judot

Fájós lufi  2010. augusztus 4. 14:41   #553 

Kedves Doktornő!

31 éves vagyok. Nagyjából 10-15 éve vannak az alábbi panaszaim, tehát le tudnám élni így az életem, de közelgő gyermekvállalásunkat nem szeretném kockáztatni.

Több tünetem is van, de nem tudom van-e összefüggés, mindenesetre felsorolom őket.
Vashiány (még nem súlyos, de kevéssel fölötte, sajnos az értéket nem tudom. Októberi adat.)
Hajhullás.
Időnként szinte elviselhetetlen fájdalom (leizzadok, le kell feküdnöm, ájulás körnéykez) baloldalt, bordák alatt néhány centivel (vastagbél leszállóág?), ami szellentés, székelés után rövidesen enyhül, de ez sajnos nem mindig történik meg. Ez évente 1-2 alkalommal fordul elő. Általában 20-50 percig tart.
Pici fájdalom azon a ponton, vagy diszkomfort érzése heti rendszerességgel van.
Egyébként olykor székrekedés (3-5 nap), de hetekig teljesen normális széklet.
Ugyanakkor a hasam szinte állandóan fel van fújódva. Nem fáj, csak kicsit feszül és kétszer akkora, mint egyébként.
3 éve ekcémám van.
Illetve szinte folyamatosan valamiféle "nyák" termelődik - nem tudom pontosan hol - mintha az orrüregemből folyna vissza a szájüregembe. Különösen reggel erős ez.
Voltak gerinccsigolya problémáim 8 évig, de ezeket néhány hónapja sikerült végleg megoldani.
Azt reméltem, hogy ez majd jótékony hatással lesz az emésztési gondokra, de sajnos a puffadás egyáltalán nem múlt el, nyáktermelődés egyáltalán nem múlt el. A fájdalmakat pedig a terhesség alatt nem szeretném megkockáztatni.
20 éve vegetáriánus vagyok és igyekszem lúgos ételeket és elegendő folyadékot fogyasztani és minél kevesebb "mérgező" és szintetikus ételt.

Legyen kedves segíteni abban, hogy mi lehet a probléma és mit kellene tennem!

Köszönettel:
Tamara


Kedves Tamara!
olt-e periódus amikor antibiotikumokat, vagy fájdalomcsillapítót kellett
szedni
Mekkora a testsúly , hskörfogata, a fogakkal van-e gondja?
Várom válaszait
Dr Bérczy judit

pajzsmirigy  2010. augusztus 4. 13:26   #552 

Tisztelt Doktornő
Mi okozhat pajzsmirigy gyuladást és belőle kialakuló nagy strumát.A családba senkinek nem vot még ilyen betegsége , se ilyen mütétje.Mittegyek hogy ne járjak igy mégegyszer.


Mikor műtötték, előtte szedett-e gyóygszert?
Volt-e nőgyógyászati műtéte?
Üdv
dr Bérczy Judit

prolaktin  2010. augusztus 4. 13:24   #551 

Kedves Doktorno!
Koszonom a gyors valaszt. 2009 juniusaban szultem, es 10 honapig szoptattam a lanyomat. Marcius vegen abbahagytam a szoptatast es 10 napig Brocriptint(hatoanyag Bromokriptin) szedtem. A nogyogyaszom most ujra felirta a tejcsepeges miatt. A has keruletem 94cm.
Karissa fogamzasgatlot szedek ket honapja, de menstruaciom az elott is volt, tobb kevesebb rendszeresseggel.
Szombatom tudom ujra kezdeni a Bromokriptin szedeset, mert akkor fejezodik be a fogamzasgatlo.
Kosoznom a tanacsat.
Edina


Ha nem alakul az állapota írjon
üdv.

nyugtalan érzés  2010. augusztus 4. 13:22   #550 

Tisztelt doktornő!

A következő tünetekkel küzdök. Napközben is érezhető, de főként éjszaka fekvő helyzetben, nyugalomban a legerősebb. Ideges, feszült érzést érzek főleg a végtagjaimban. Néha a karomban erősebb, néha a lábamban, de néha az egész testemet feszültnek érzem. Gyakran olyan erős, hogy magától rángatózik (szinte ugrál a lábam). Ilyenkor föl kell kelnem, ugrálok, mozgatom, ekkor kissé szűnik. Éjszaka is felébredek erre.
Ez a nyugtalan láb szindróma lehet? Volt aki azt mondta elektrolit hiány, igyak sok ásványvizet. (fél éve a vérképemben alsó határon volt a Kálium szintem)
Van erre gyógymód? A sportolás segít rajta?
Mennyire kell komolyan venni? Vagy lehet, hogy egészen másról van szó?

Válaszát előre is köszönöm: Anikó


Igen ásványianyag hiány a pótlás: magnézium, calcium,kálium többlet bevitel.
A vérből is érdemes megnézni ezelket az értékeket.
Szed-e valamilyen gyógyszert.
üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Betegség  2010. augusztus 4. 13:19   #549 

Tisztelt Doktornő!

Január végén olyant tapasztaltam, hogy elgyengültem, bal oldalon az arcom kicsit megdagadt és kicsit elhúzódott a szám is. Bal szemem felső felén látótér kiesésem volt, folyamatosan hullámzott.Lefeküdtem és kb. 1 óra múlva elmúlt.
Egy későbbi napon elmentem a háziorvosomhoz, ő azt mondta , lehetett agyérgörcs is, de bármi más is, szedjek Astrix kapszulát, melyet azóta sem mertem elkezdeni szedni, mert hosszú évek óta szokott lenni gyomorfekélyem és diverticulum is a vastagbeleken, ami miatt amúgy szenvedek folyamatosan.
Most július végén egy reggel újból lett látászavarom mind két szememre és bal oldalt újból megduzzadt a arcom.Ezek a problémáim is szintén 1 óra alatt elmúltak. A háziorvosom újból Astrix kapszulát ajánlotta, kértem nem e kilehetne vizsgálni és ő azt mondta nincs rá szükség mert 3 évvel ezezlőtt csináltak már nyaki uh dopler vizsgálatot és ott nem volt elváltozás.
Öntől azt szeretném kérdezni, mit tanácsol, a gyomor bél panaszaim ellenére szedjem-e a kapszulát, mert még eddig nem mertem elkezdeni szedni.

Előre is köszönöm válaszát!


Kedves érdeklődő!
Én nem lennék ennyire nyugodt, mert 3 év az hosszú idő, tehát a nyaki dopplert meg kellene ismételni és neurológiai szakvizsgálat, valamint nagylabor vizsgálatok.
Az Astrixot csak gyomorvédő gyóygszer kiegészítéssel ( Qumatel) szedhető
Üdv
Dr Bérczy Judit

zelma  2010. augusztus 4. 08:51   #548 

kedves dr no,51 eves vagyok,es kb 10 15 eve nem tudom meg enni a baromfi hust,semifele formaban(parizsi,stb)ha veletlenul tudatlanul eszek barmit ami baromfi hussal van keszitve vagy csak csirkes delikattal izesitve,nagy hasi fajdalmaim vannak ami semivel nem szunik meg.Ugy kb 6,7 ora mulva magatol megszunik,sok ido kellet amig ra jottem hogy mitol faj a hasam,most ha nem eszem csirke hust semmi gondom nincs,de szeretnem tudni miert van,miert nem birom meggenni,mert nagyon szeretem es ha meg tudnam enni akor nem ennek sertes hust,mivel a csirke sokkal egesszegeseb,,valaszat elore is kosszonom,tisztelettel,zelma


Kedves Zelma!
A csirkével kapcsolatos panaszai összefügghetnek ételintoleranciával, vagy csirkehúsrea enyhe allergiával. Lehet , hogy a csirke húsban bennmaradt szermaradványok. antibiotikum, sedatívumok, vegyianyagok, hormonok okozhatják.
DE az egyéb húsok is terhelődhetnek ilyen anyagokkal.
Az állatok húsában a stressz hormonok is megrekednek , ami hőstabil és nem lehet sütéssl és főzéssel sem semlegesíteni.
A mai állatttartás emberteln.
Legjobb ha csökkentjük a bevitelt.
tisztelettel:
dr Bérczy Judit

szájszag  2010. augusztus 4. 08:45   #547 

Tisztelt Főorvosnő!

6 éves unokámnak elég erős szájszaga van.Rossz foga nincs, rendszeresen mossa a fogát.
Allergológiai vizsgálat(enyhe házipor,penész allergia),orr-, fül-, gégészeti vizsgálat negatív,orrmelléküreg neg.,torokváladék tenyésztés negatív.
Fehér bőrű,fertőzésekre érzékeny.Időnként a szájnyálkahártyán aftája van.Magas, vékony, rossz-evő,izgága gyerek.Nyelve gyakran lepedékes.
Gyerekorvos gasztroenterológiai vizsgálatot javasol.
Szeretném tudni, milyen vizsgálatot csinálnak ilyenkor (vagy vizsgálatokat)? Ön mit javasolna?(Látatlanban...) Esetleg van-e valami hozzáfűznivalója a leírtakhoz?
Várom megtisztelő válaszát Mária


Kedves Mária!
Köszönm a bizalmat és az elküldött információkat.
Fontos pontok, amit jelzett: fertőzésekre érzékeny , sokszor kapott-e antibiotikumot a gyermek?
Izgága , sovány, magas.
A vérből a TSH szint megmérése pajzsmirigy funkció megítélésére.
A tejet , kakót issza e- a gyermek, édességet csoki, süti, cukor mennyire fogyszt, colaféle, rostos üdítők, glutamátot tartalmazó éelmiszerek , éteízesitők)E620-628-ig) mennyire használják.
Várom válaszait:
A gasztroenterológia: vizsgálat, széklettenyésztés, savviszonyok tisztázása, giardia irányába vizsgálat, tükrözés.
Van-e háziállat otthon: kutya macska egyéb.
Dr Bérczy Judit

prolaktin  2010. augusztus 4. 08:39   #546 

Kedves doktorno!
Marcius ota nem szotatok es meg mindig van par csepp tejem. Lehet, hogy magas a prolaktinom? Mindent elkovetek de semmit nem fogytam 3 honap alatt.Edina


kedves Edina!
Köszönöm, hogy megtisztelt bizalmával.
A panaszaialapján valóban felmerül hyperprolaktinaemia, mely járhat emlőböl tej cseppenéssel,vagy csorgással és a menzesz is elmaradhat.
Hyperprolaktinaemia hátterének tisztázása szükséges.
A súlyhelyzet miatt fontos lenne a vérből a TSH és a PRL levétele.
Mikor szült pontosa, és mekkora a haskörfogata?
Üdvözlettel
Dr Bérczy udit

vérkép  2010. augusztus 3. 22:17   #545 

Tisztelt Doktornő!

520. levelet írtam Önnek, és a feltett kérdéseire válaszolnék.

A laborvizsgálat a jobb kezem gyűrűs ujján lévő csomó (valószínűleg ízületi eredetű) műtéti eltávolítása miatt volt szükséges. Derékfájdalmam volt, ezért 1 hétig (laborvizsgálat ideje alatt is) szedtem Mydetont és Mesulidot, napi 2-szer, de már nincsen fájdalmam, nem szedem. Februárban is történt vérvétel (nőgyógyászati curette miatt) és akkor is alacsonyak voltak a májenzim értékeim (GOT 10, GPT: 7); vizeletemben pedig szintén 1 keresztes volt a fehérje.

Nem diétázom.

Köszönöm segítségét!

Vera


Kedves Vera!
A máj enzimatkai folyamatainak , amennyiben nincs serkentő impulzusa, vagy relatíve már kifáradt. akkor kapunk olyen értékeket.
dv
Judit

Szimba  2010. augusztus 3. 22:08   #544 

Tisztelt Dr Nő!

33 éves nő vagyok. Férjemmel kisbabát szeretnénk.Nagyon sok vizsgálaton túl vagyunk, nem találtak semmi kórosat, viszont volt már egy vetélésem és nehezen esek teherbe. A nőgyógyászom javaslatára végeztettem insulin resistencia vizsgálatot, aminek az erdménye kapcsán szeretnék választ kapni. Mellesleg nagyon egészségtudatosan élek, bár 4-5 kg felesleg van most rajtam, úgyhogy diétát tervezek.
Eredmények:
REFERENCIA ERTEKEK

0p
GLUKOZ 5.51 mmol/l 4.20 6.20
INZULIN 6.94 mU/L 2.60 24.90

60 perces
GLUKOZ 8.06 mmol/l + 4.20 6.20
INZULIN 76.80 mU/L ++ 2.60 24.90

120 perces
GLUKOZ 6.11 mmol/l 4.20 6.20
INZULIN 24.69 mU/L 2.60 24.90

Kérdésem az lenne, hogy ( mivel a 60 perces inzulin erdmény magasabb), szükséges e gyógyszeres kezelés, vagy elég ha diétázom és csökkentem a szénhidrátbevitelt?

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!


A diéta is sokat tud segíteni.
Egyenlőre ne írasson fel gyóygszert.
dr Bérczy Judit

CT eredmény  2010. augusztus 3. 22:06   #543 

Tisztelt doktornő!

CT vizsgálaton voltam, és a következő eredményem lett. Szeretném megkérni, hogy fordítsa le nekem a latin szöveget. Solitaer intrahepaticus vascularisalt terime, mely CT morfológiája alapján adenómának tartható. Cystae renis l.s.


Köszönettel: Orsolya


a fordítás: egy érreltáplált térfogalaló szövetszaporulat, mely a Ct kép alapján : jóindulatú mirigydaganat( adenoma)
üdv.

pco  2010. augusztus 3. 22:03   #542 

Kedves Doktornő!

Köszönöm a választ.Leírom a hormonlabor eredményeimet is.
Lh 3.37 1.00-105.00
FSH 4.47 2.00-22.00
Prol 6.04 1.39-24.20
Ösztradiol 51.03 30.0-411.0
Prog: 1.4 0.5-27.0
Teszto szabad 10.89 0.00-15.00
teszto totál 0.38 0.06-0.82
Tsh 1.12 0.35-4.94
SHBG 31.0 18.0-114.0
DHEAS 5.96 1.65-11.00

Ezek alapján Ön mit gondol?
Balett táncos vagyok és az orvos azt mondta hogy nagyon sok él sportolónak és balett táncosnak elmarad a menstruációja.
Én kicsivel több mint 1 évig szedtem a Yadinét és miután abba hagytam csak egyszer jött meg.Mondjuk ez idő tájt kezdtem el az intenzív táncolást is ami napi 10 óra takar.Előtte 13 éves korom óta rendes ciklusom volt.

Üdvözlettel.Regi


Kedves Regi!
Köszönöm az elküldött eredményeket.
Az eredmények alapján, figyelembe véve a panaszát, a szervezt egy pihenő állapotot mutat,
Energetikailag valóban az intenzív tánc szerpet jáűtszhat a menzesz elmaradásában.
A szabályozás igen finom és érzékeny a hormonrendszernek.
Komple diagnosztikával személyesen szívesen segítek
Üdvözlettel
dr bérczy Judit

szájzug berepedés  2010. augusztus 3. 21:57   #541 

Tisztelt Dr nő! gyerekkorom óta herpeszem van,ami eltérő időközönként jön elő,de már kb 3 éve mindkét szájzugom is bereped, ami elég kellemetlen
előfordul hogy 5-6 napig is szenvedek tőle, bereped és kör alakjában be is sebesedik segitségét kérném Dr nő ,mi okozhatja és hogyan lehetne kezelni esetleg végleges megszüntetni??nagyon kellemetlen
válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel Norina


Kedves Norina!
A berepedések, mindig arra utalnak, hogy a szervezet belső környezete, harmóniája megbomlott, hiányoznak vitaminok , ásványi anyagok, , vagyis kimerültek a tartalékok.
Az okotkellene megkeresni, ebben szívesen segítek személyesn,
addig is szedjen B vitamin komplexet, A, E vitamint, valamint a bélflóra is eltolódott.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

előző oldal  26 27 28  29 30  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Hormonok témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!