orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Gombos Szilárd

Dr. Gombos Szilárd válaszol

Dr. Gombos Szilárd

háziorvos, családorvos

általános-, csípő-, és dopplerUH

előző oldal  146 147 148  149 150  következő oldal
?  2010. március 14. 18:05   #2960 

Tisztelt Doktor Úr!

Meg vagyok fázva és fáj a hátam nagyságrendileg jobb oldalt fent,egy pontban.Pont véletlenül 2 napja voltam tüdőszűrésen,azon minden oké volt.Lehet köze a megfázáshoz?

Előre is köszönöm válaszát:Kisa


Ha 2 napja semmi sem látszott a mellkasröntgenen, inkább izomfájdalom lesz, és ilyen alapon lehet köze egy vírusos légúti fertőzéshez.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

Tamas  2010. március 14. 10:28   #2959 

Kedves doktor ur!
Tamasom 12 eves egy par napja mikor kacag vagy kohog fajtatja a szive alatt, gondolom a rekeszizmat vagy nem ? Mitol lehet es mit csinalhatunk hogy elmuljon?
Koszonom elore


Szedjen rá naponta 1 tb Ca+D3-at.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

agyi  2010. március 13. 23:58   #2958 

Köszönöm a gyors választ:Zoltán


Ennél pontosabbat nem mondhattam...


agyi  2010. március 13. 23:47   #2957 

Tisztelt Doktor Úr!
Lenne egy kérdésem, az agyi infarctus után meddig kell infúziós kezelésekre járni?
Kétszer kapott el, elég nagy területet érintett.
Köszönettel:Zoltán


Ameddig a kezelőorvosai indokoltnak látják.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

lázmérés  2010. március 13. 23:46   #2956 

Tisztelt Doktor Úr!

5éves fiamnak fülhőmérővel szoktam mérni a hőmérsékletét.ma kíváncsiságből,hogy az jól mér-e megmértem a popsijában.az eltérés nagy volt. fülben: 36,8, popsiban,levonva 0,5-et :37,5. ez ma 2*is előfordult,mire higanyossal is megmértem neki hónaljban ami a fülhőmérővel megegyezőt mutatott.mitől lehet ez a különbség?

Szilvia


Anélkül, hogy részletekbe menő élettani okfejtésekbe bocsátkoznék, elégedjen meg azzal, hogy így rendjén van.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

köhögés  2010. március 13. 23:44   #2955 

Kedves Doktor Úr!
Tegnap köhögésemre elkezdtem szedni a Stodalt,ahogy javasolta,de mára elkezdett fájni a torkom,ami eddig egyáltalán nem fájt,és mivel nemrég gyógyultam meg egy torokfájós megfázásból,nem gondoltam hogy ilyen hamar újra beteg leszek.Mivel a homeopátiás szerekre jellemző a tünetek átmeneti súlyobodása,lehetséges hogy ez váltotta ki nálam most ezt a torokfájást?
Válaszát köszönöm!
Erika


Ennyire azért nem váltanak ki súlyosbodást... Inkább a régebbi vírusos légúti megbetegedése talaján történhetett bakteriális felülfertőződés. Amennyiben a holnap nap folyamán sem javul, a jövő héten mutassa meg magát a háziorvosának.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

széklet  2010. március 13. 23:41   #2954 

Tisztelt Doktor Úr.
Az lenne a gondom hogy, tegnap előtt egy csomag kékes-zöld ételfestékben gazdag gumicukrot ettem.
Azóta zöld széklet van, ugye ez nem gond? És csak a cukortól van?. Semmi egyéb panasz.
Válaszát köszönöm.


Amint a festékanyag távozik, temészetesen ez el fog tűnni. Fokozott folyadékbevitellel gyorsíthatja ezt a folyamatot.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

tüdőgyulladás  2010. március 13. 23:39   #2953 

Tisztelt Doktor Úr!
Tüdőgyulladásomra a háziorvos 7 darabos Tavanic-ot írt fel, nem volt javulás- röntgen-felvétel készült-, majd még egy 5 darabosat is kaptam. A szedése alatt fogyasztottam alkoholt, lehet, hogy emiatt nincs javulás? Hogyan hatnak egymásra? köszönettel:G.ZS.


Szerintem az antibiotikumot nem választották meg jól. Talán bölcsebb lett volna egy makrolid típusút írni önnek.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

véraláfutás  2010. március 13. 08:59   #2952 

Tisztelt Doktor ÚR

Kérdésem a következő: 30 éves férfi vagyok és a bal vállamon észrevettem, hogy a gyerekkori oltásom helye, véraláfutásos lett. Nem tudom milyen oltás volt, csak hogy egy kis folt maradt a helyén. Nem fáj nem csomós csak véraláfutásos. Lehet ebből bármi probléma??

Válaszát előre is köszönöm!
László


TBC elleni oltás az, de nem amiatt lett véraláfutásos, hanem megüthette, és észre sem vette és véletlenül épp ott. Kenje Liotonnal.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

ischemia  2010. március 12. 20:33   #2951 

Tisztelt Dr Úr!
Köszönöm válaszát.Volt 3 hete egy mandulagyulladásom,ami egy hétig tartott,de antibiotikummal kezelt volt és feküdtem is.A meleg érzés ami elönti a hátam akkor ez is ettől lehet?Vagy gerincprobléma is okozhat ilyet?A szívre csak a folyamatosan ugráló vérnyomásom és pulzusom miatt gondoltam.Az nem lehet,hogy amikor nem jó a szívem vér ellátottsága akkor kevés a pulzusszámom Pl:54,és jönnek az adott tünetek.Amikor helyre áll akkor pedig érzem a meleget és jók lesznek az értékeim?


Így már más a leányzó fekvése: szívbelhártyagyulladásra (endocarditis) gyanakszom. Mutassa meg magát kardiológusnak.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

szív  2010. március 12. 19:29   #2950 

Dr Úr!
Ha vszív eredetű komolyabb problémám van pl:infartus akkor ez a vérnyomáson és a pulzuson is jelentkezik/látható/ valahogy?


Épp ennek tisztázására kezdtek el EKG gépeket építeni és használni, amíg ki nem derült, hogy van, amikor az sem elég (non-Q infarktus). Emiatt kezdtek kutakodni mindenféle enzimek után, egészen speciális anyagok méréséig jutva el. A vérnyomásmérő és a pulzusszámlálás, hogyismondjam, erre enyhén szólva kevés.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

rf  2010. március 12. 19:25   #2949 

Tisztelt Doktor Úr!
39 éves nő vagyok . Reumafaktor vérvétel eredményem 78 lett (0-40-ig jó). Teljes vérképet is néztek azon min jó.Van ezzel teendő, hogy magas lett? köszönettel:Erika


Ez nem olyan, mint a mosógép, ha kemény a víz akkor adjunk hozzá abból, amit a vezető mosógépgyártók is ajánlanak... annál ez összetettebb: lehet gondolni rheumatoid poliarthritisre is, de mindenképpen vissua kell vinni az eredményt ahhoz, aki elküldte, mert neki tudni kell a célját vele.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

ischemia  2010. március 12. 19:21   #2948 

Tisztelt dr úr!
a bal oldali lapockám és a gerincem között éles késszúrás szerű fájdalmat érzek ami nincs összefüggésbe mozgással.A bal karomba és csuklómba is bele bele nyílal.Olvastam,hogy az ischemias fájdalmak is ehhez hasonlók.Néha forróságot is érzek a hátamnál egészen a nyakon is és az arcomat is eléri.A pulzusom is össze vissza jár 1-2 hete.Hol nagyon alacsony hol vissza ugrik 72 fölé.Ha valakinek infartusa van az ilyen tünetek akár napokig is eltarthatnak?A fokozott sav is okozhat ilyen tüneteket?


Inkább mellhártyagyulladás lesz az, nem pedig angina pectoris. Nem volt a közelmúltban légúti fertőzése, amit ímmel-ámmal kezelt?
Üdvözlettel,
Dr.GSz

Érdeklódés  2010. március 12. 17:04   #2947 

TISZTELT DR UR!

ÉRDEKLÖDNI SZERETNÉK HOGY MITÖL VAN,A SAVAS IZ A SZÁMBAN A NYELVEMEN ÉS MIND A KÉT AJKAMON.
GYOMORÉGÉSRE SZEDEK QUAMATELT.
DE ETTÖL EZ A SAVAS ÉRZÉS NEM MULIK ELL.

VÁROM SZIVES VÁLASZÁT
SZABONÉ


Lehet, hogy candida albicans szaporodott el a szájüregében.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

Imi  2010. március 12. 15:24   #2946 

Kedves Doktor!

Kemoterápiára járok és az infuziók közötti időszakban is szedek gyógyszert . /Xeloda 2x1150 mg/ napi adagban. Közben kell szuriban beadni magamnak mindennnap véralvadásgátlót is. (kemo infuzió majd utánna 3 hét gyógyszerszedés)

Ma délelőtt 1-2 percig vérzett az orrom. Szeretném kérdezni, hogy ez lehet a fenti gyógyszer ill. a kemoterápia mellékhatása. Szerdán voltam ellenőrző vérvételen ott akkor a vérkép rendben volt.
Az orrvérzés előtt hajoltam. Nem tusdom lehet összeföüggés ?
Köszönöm válaszát: Imi


Meglehet, hogy felszökött a vérnyomása, vagy valamelyest csökkenteni kellene a frakcionált heparint, amennyiben ismételten előfordul, mindenképp keresse fel miatta a kezelőorvosát.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

Dóra  2010. március 12. 15:22   #2945 

Tisztelt Doktor Úr!

Kb. 2 éve tartó tüneteim mindkét oldali csípő tájéki fájdalom, mindkét láb oldalsó részén fájdalom és talpok, valamint lábszárak zsibbadása. Ehhez társult kb. fél éve egyik kar erősebb, másik enyhébb izomlázszerű fájdalma, időközönként mind a négy végtag merevsége és bordák tájéki fájdalom, mintha satuba szorítanának, máskor pedig enyhe.
Reumatológián laborvizsgálatokat kértek, eredményt negatívnak írják le, de egyik érték, ami csillaggal jelölt, arról jutott eszembe, hogy már több évvel ezelőtt is mikor végtagproblémák néha előjöttek,de akkor még nem voltak állandóa, akkor is ugyanez az érték volt megjelölve, hogy eltér a normáltól vér vizsgálatakor, s 1 alkalommal liquorvizsgálatban is.
1993-ban szérum proteinogram: gammaglobulin 25% (ref.tart. 16-18%).
2005-ben végzett liquorvizsgálati lelet: IgG 6,8 mg/dl, szérum IgG 1360 mg/dl. Agaroz-H-elfo liquor: gamma globulin szaporulat. Vélemény: VLG intakt, intrathecalis IgG szintézis igazolt. Ezt a vizsgálatot kérő ideggyógyász negatív leletnek mondta, ezért azóta reumatológiára irányítottakkétszer, ahol először fizioterápiás kezeléssel próbálkoztak, most pedig íme a lelet, ami neatív, így nem tudom hova forduljak továbbra, milyen területen lehetne keresni a probléma okát? Lelet: autoantitest meghatározása ELISA technikával szérum mintából: RF screen 31,8 U/ml (referencia tartomány


Bár nem jött le teljesen a kérdése, sajnos Sclerosis Multiplexre gyanakszom. Vissza kellene mennie a neurológiára.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

mitől lehet?  2010. március 12. 15:19   #2944 

Tisztelt Doktorúr! érdeklödni szeretnék hogy ha a hátam környékén és a tüdö körül egy tenyérnyi darabon bizsergö zsibbadást érzek mitől lehet?A férjem viszont köhög és ma vette észre hogy a nyelvéböl hiányzik egy darab elég nagy terület az minek a jelentösége lehet nagy baj e ?Nem fáj neki elmondása szerint de a gyomra viszont több alkalommal is szokott.Nagyon várom válaszát.Üdvözlettel:Andrea


Hogyhogy hiányzik egy darab a férje nyelvéből? Már látom, már látom, svájcban jártában betért az új hadrongyosítóba és gyorsan lenyelt egy kissebb feketelyukat :D
Viccet félretéve, nézessen vérképet, transferrin és serumvas szintet, valószínűleg B12 vitaminhiánya lesz, amit akár komoly gyomorbetegség is okozhat, ezért indokoltnak látom a gastroscopia elvégzését is.
Az ön panaszait valószínűleg a háti gerincoszlop spondilartrotikus elváltozásai okozzák, célszerű lesz erről a területről kétirányű röntgenfelvételt készíteni.
Üdvözlettel,
Dr.GSz


B.T  2010. március 12. 15:10   #2943 

Tisztelt Dr Úr!
Köszönöm válaszát!Ez a pitvar-kamrai ingerületvezetési zavar mennyire veszélyes?Csak 1 hónap múlva ,kaptam időpontot kardiológushoz.Amiért a hormonra gondoltam az azért volt,mert amikor" helyre áll",mint a mai nap is/ma reggel már 160/80 p:72 értéket mértem fél gyógyszer után vissza mérve 138/68 p.68. Estére fájt a fejem megmértem 150/80 p.62 bevettem még fél szem Diovant 138/78 p.68 értéket mértem/akkor melegség önti el a fejem és kipirulok.Vagy ez csak a megemelkedett vérnyomás tünete?Most egy hete hogy nem szedtem a gyógyszerem,mert ugye olyan alacsony értékeim voltak.Szedjem akkor továbbra is a vérnyomás gyógyszert?


"Ez a pitvar-kamrai ingerületvezetési zavar mennyire veszélyes?"
- Előbb lássunk egy EKG-t, hogy a Star Trek dokiját idézzem"milyen természetű problémával állunk szemben".
"Vagy ez csak a megemelkedett vérnyomás tünete?"
- Nem. Ez a Diovan mellékhatása.
"Szedjem akkor továbbra is a vérnyomás gyógyszert? "
- Igen: reggel és este 20-20mg Diovant.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

köhögés  2010. március 12. 15:03   #2942 

Kedves Doktor Úr!
Torokfájós,náthás betegség után kb. 1 hete már a légcsövemnél mindig ingerel hogy köhögjek,de csak ilyen száraz köhögés,és nem annyira akar elmúlni.Gondolom ez még a betegség része.A lényeg hogy vettem most Stodalt,és ez ugye homeopátiás szirup.Az van a betegtájékoztatóba írva,hogy az alkalmazás kezdetén jellemző a panaszok átmeneti súlyosbodása.És most ezt nem értem,mert annyira nem köhögök,és nem akarom hogy most akkor mégjobban kijöjjön rajtam..meddig tart ez az állapot? Doktor Úrnak mi a véleménye?
Válaszát előre is köszönöm!
Erika


Nyugodtan igya a Stodalt, meglátja segíteni fog. Barakkával is kiegészítheti!
Üdvözlettel,
Dr.GSz

vertigo 2  2010. március 12. 14:58   #2941 

T. Doktor Úr!

Szeretném kérni újra a tanácsát, nemrég írtam Önnek a szédülésemmel kapcsolatban.
Tanácsára jártam a neurológián, ahol nem találtak a vizsgálatoknál problémát, laborvizsgálatokon is voltam, minden rendben van. A doktornő koponya CT-re jegyzett elő és kérte, hogy kérjem a kontrasztanyag adását is, ha nem vagyok rá érzékeny. Amitől eléggé tartok, mivel nem tudom, hogy érzékeny vagyok-e rá és hogy mivel járhat, ha igen.
A kérdésem az lenne, hogy anélkül is kimutatható-e bármi az agyban, erekben (pontosan nem tudom, hol és mit is kellene ilyenkor látni)???
A doktornő mondta, hogy nem szoktak látni szédülékenység-vizsgálatnál semmit a CT-vizsgálat során - ez úgy is értelmezhető, hogy akkor érfestéssel és anélkül se lesz látható semmi, de megcsinálják... ráadásul ha valaki valóban érzékeny a jódra, akkor értelemszerűen anélkül végzik a vizsgálatot...
Igazából félek is tőle, ráadásul ájulós vagyok és tudom, hogy ez fájdalmas is, de azt sem szeretném, hogy emiatt ne látszódjon az, ami látszódna kontrasztanyaggal (persze, egyáltalán nem szeretnék én ott semmi látványosat.... :-)

A szédülésem egyébként egy hét Betagen-kúra és vérnyomás-csökkentő után csökkent, majd el is múlt, most még szedem a szédülésre felírt gyógyszert is, mert nem tudom, mikor lehet abbahagyni, így is sokára kezdett csak hatni.

Várom válaszát, köszönöm szépen!
És az előzőt is, mert arra már nem írtam választ, elnézést...

Üdv.

KM


"A kérdésem az lenne, hogy anélkül is kimutatható-e bármi az agyban, erekben (pontosan nem tudom, hol és mit is kellene ilyenkor látni)???"
- Azért kell a kontrasztanyag, hogy esetleges tumor vagy érelváltozás (aneurysma) láthatóvá váljék. Anélkül közvetett jelek (pl. asszimetria) értelmezhetők.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

előző oldal  146 147 148  149 150  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Háziorvoslás témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!