orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Gombos Szilárd

Dr. Gombos Szilárd válaszol

Dr. Gombos Szilárd

háziorvos, családorvos

általános-, csípő-, és dopplerUH

előző oldal  75 76 77  78 79  következő oldal
szöke  2009. augusztus 21. 11:13   #1540 

Kedves Doki!Legyenolyan kedves és sgitsen nekem.A férjrmnek gyakran van olyanja hogy összehuzza a görcs mindenét de álltalában a mellkasát a hátát ritkábban a lábát.Nehéz fizikai munkát végez söt veszélyes helyen dolgozik és itthon is gyakran elkapja de ugy hogy szinte majdnem sir csak eröt vesz magán elöttem nem akarja mutatni hogy nagyon rsszul van mert nem akar megijeszteni.Hiába mondom hogy menjen orvoshoz ,azt mondja hogy akkor elveszti a munkahelyét mert kiirják betegre.Mitöl lehet ez neki már nagyon féltem mert a munkahelyén a veszélyesebb helyekre öt küldik mert mindenben olyan bátor és ügyes a többiek mind olyan félösek pedig ök is ugyan olyan dolgozok mint ö és féltem ha egyszer ugy kapja el a görcs nincs menekvés.A vaskhászatban dolgozik melegüzemben.


Ezzel valószínűleg nem csak a saját, de a munkatársai testi épségét is veszélybe sodorhatja. Ha kiderül, hogy eltitkolja, valószínűleg nem csak az állását veszítheti el, de akár még pénz-, vagy szabadságvesztéssel járó büntetésre is számíthat. Menjen és vizsgáltassa ki magát! Nem valószínű, hogy kiírják, előbb biztosan tudni kell, hogy mi baja. Azzal meg végképp nem fog segíteni magukon, ha adósságba sodorja önöket az önfejűsége miatt.
Üdvözlettel,
Dr.GSz


katka  2009. augusztus 21. 11:02   #1539 

Tisztelt doktor úr! Segitsen már nekem abban hogy hova forduljak a férjem panaszával.A házaséletünkel kapcsolatos lenne gyakran a férjem csődőt mond a szexuális kapcsolatunkban és gyakran felteszi a kérdést ,milyen orvoshoz forduljon vele mert zavarja pedig én rettentö türelmes vagyok vele de mégis én vagyok a hibás szerinte.Egyszerüen nem merevedik meg vagyis már mostanában gyakrabban elöfordul,de vannak napok amikor aztán minden jol sikerül.Sokat veszekedünk miatta én mindig vigasztalom ,de én kerülök ki hibásnak mindig.Kire tartozik ez milyen orvesi szakágra?Elöre s köszönöm Katka


Ez bonyolult lesz, de keresztül lehet vinni. Lehet akár érszűkület (pl. Leriche szindróma) jele - ezt kardiológus-angiológus asztalára tartozik, vagy lokális-hormonális ok, az pedig urológusok-andrológusok kenyere. Ám erre a két helyre csak akkor vigye el a férjét, ha egyből nem lenne hajlandó párterápiára vagy szexológushoz fordulni. Érzésem szerint a férje nem fogja elfogadni ezt mindaddig, amíg a szervi okokat ki nem zárták. Addig is megpróbálhat napi 3x1 evőkanál medvetalpfűtinktúrát adni neki.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

sípcsont  2009. augusztus 21. 10:47   #1538 

T. Doktor Úr:-)

Volna egy kérdésem: már több mint egy éve fájdogál hol az egyik, hol a másik sípcsontom (élesen belenyilall). Van hogy akár egy hónapig nem érzem, van hogy napi többször is.
Esetleg van valami tippje, hogy mitől lehet, kihez kellene fordulnom ezzel? Vagy hogy kell-e vele foglalkoznom?
Köszönöm

(egyébként csatlakoznák a pár kérdéssel előttem szólóhoz: nekem is tetszenek a frappáns válaszai:-))

Lizi


Lúdtalpra gyanakszom, de nézze meg inkább az ön háziorvosa. Bízék benne, a segítségére lesz!
Köszönöm megtisztelő sorait,
Dr.GSz

hópihe  2009. augusztus 20. 23:16   #1537 

Bocsánat de nem értem a válaszát-


Nem is úgy Írtam, hogy megértse. Nálam mindig a sorok közt kell olvasni. Akkor is ha nem hÍvnak Paracelsusnak.
LefordÍtom: valószÍnűleg, már herpeszes. Gyerekkorában volt bárányhmlője, idős korában pedig övsömöre lesz. Ha megcsappannak önben a vitaminok, essentialis aminosavak, ásványi anyagok, stb. amik a T limfocitákat, a monocyta-makrofág rendszert, fehérvérsejteket - egyszóval az immunrendszer sorkatonáit valamilyen módon negativan befolyásolják kiüthet önre is a herpes. Ha megfigyeli szinte csak az anorexiás, és megrögzött fogyókúrázó vagy vegetáriánus nádszálkisasszonyok ajkán üt ki!
Ha olyan gráciában részesÍtené Fortuna, hogy még nem hordozna valamilyen herpes vÍrust, akkor sem kötelező (automata? mód) adódik át. Átélték az őseink a bubópestist, leprát, syphilist és a spanyolnáthát. Persze ők nem műzlit reggeliztek, és nemhulladékkal és hormonokkal hÍzlalt sertéseket vágtak és nem szólt rájuk Brigitte Bardot, ha veszett rókát lőttek...
Üdvözlettel,
Dr.GSz

fain  2009. augusztus 20. 22:51   #1536 

AKkor ha hetek óta fáj a mellkasom lehet nem embólia maitt van?


Kizárt.

hópihe  2009. augusztus 20. 22:46   #1535 

ha vkinek épp herpesze van és akkor csókolozok vele automata elkapom?


Hát mi maga? Automata csók-gép? Tessék előbb virágot szedni! Sziget vagy nem sziget. Milyen is lenne a csókkirályság virágok nélkül...
Ennyi erővel nyálmintákat gyűjthet félig elmosott söröskriglikről is, bár, hála az ájentéjesznek már csak vacak pévécé poharakba mérik a vikingek ősi italát...
Üdvözlöm a csókkirályt, de ha Így folytatja, megcsappan a birodalma!
Dr.GSz

kérdés  2009. augusztus 20. 22:39   #1534 

Tisztelt Uram. A tüdőembóliát lehet hetekig vagy hónapikig tünetekkel hordozni?


Nem. És nem vagyok úr. Abból csak egy van.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

Evelin  2009. augusztus 20. 22:38   #1533 

Tisztelt doktor úr!

20 éves kissé túlsúlyos lány vagyok, és mostanában elég gyakran szorító érzést érzek a bal lábamon a boka feletti részen. Olyan érzés, mintha be lenne fáslizva. Nem fájdalmas, inkább kellemetlen, és mozgatástól sem szűnik meg, van amikor egész nap tart. Mi lehet ez?
Köszönöm: Evelin


Jusztse Írom le mégegyszer.

Evelin  2009. augusztus 20. 22:37   #1532 

Tisztelt doktornő!

20 éves kissé túlsúlyos lány vagyok, és mostanában elég gyakran szorító érzést érzek a bal lábamon a boka feletti részen. Olyan érzés, mintha be lenne fáslizva. Nem fájdalmas, inkább kellemetlen, és mozgatástól sem szűnik meg, van amikor egész nap tart. Mi lehet ez?
Köszönöm: Evelin


Vénás elégtelenség. Ez azt jelenti, hogy az alsó végtagi vénák oly mértékű tágulásban vannak (melegtől, túlsúlytól, antikoncepcionális szerektől), hogy a benne elhelyezkedő billentyűk nem érnek össze, ezért a véroszlop ide-oda mozgásban van. Ez kedvezhet a trombózisnak is. Kenje Lioton géllel, szedjen egy-egy aspirin proetectet naponta és viseljen visszérharisnyát (amikor hűvösebb lesz),
Üdvözlettel,
Dr.GSz

Elkaphattam valamit  2009. augusztus 20. 22:30   #1531 

Tisztelt Doktorúr!
A következő ügyben szeretnék segítséget kérni. 2 hónapja fogorvosnál voltam (gyökérkezelésen). A fogorvosi szék melletti kis szájöblítő csapban egy túlméretezett műanyag pohár volt. Azért fejezem ki így,mert szinte lehetetlen volt öblítésnél úgy kivenni a poharat a kis kifolyó alól,hogy hozzá ne érjen a csap "szájához". Szerintem ez nagyon undorító,mert ennyi erővel az előző páciens pohara is hozzáérhet. Először nem tettem szóvá,de aztán kértem egy új poharat az asszisztenstől, aki ezen kérésemet semmibe vette. A fogorvos meg úgy értette, hogy
vizet kérek még, és úgy telenyomta a műanyagpoharamat, hogy utána esélyem nem volt úgy kivenni a helyéről,hogy a pohár,és a csurig benne lévő víz ne érintkezzen a csap szájával. Volt bennem undor de többet nem szóltam...
Később elgondolkoztam az esetről,és nagyon rossz érzésem támadt. Eszembe jutott,hogy HIV illetve hepatitis C vírus vérrel is terjed. Utánanéztem,és olvastam,hogy elég egy kis sérülés, ahhoz, hogy a vírus a szervezetbe jusson. Az én szám pedig eléggé vérzett,ahogy öblögettem azt láttam. A pohár nyilván az előttem lévő páciensnél is túlméretezett volt,ha egyszer ilyet használnak. Az emberek szája vérezhet tömésnél húzásnál,de még fogkőleszedésnél is. Erre elég nagy az esély. Belegondoltam abba,hogy ha az előttem lévő páciens tegyük fel HIV vagy Hepatitis fertőzött akár el is kaphattam tőle.
Mit tetszik gondolni lehetséges ez? Kérem, mielőbb szíveskedjen válaszolni a kérdésemre.Igen, a lehetőség fennáll. De ugyanÍgy elkaphatja manikűrnél vagy fodrásznál is.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

Alacsony vércukor szint  2009. augusztus 20. 22:27   #1530 

Tisztelt Dokor Úr!
26 éves nő vagyok. 5éve több alakalommal elájultam.Legtöbbször közterületen.Kivizsgáltak és a vércukor szintemen kívül semmi korosat nem találtak. Az utóbbi labor eredményemen 2 -es volt. Ezek az ájulások nagyon kellemetlenek,mit lehet tenni hogy elkerüljem.?Van e öszefüggés az alacsony vércukor szint és az ájulás között?

Üdvözlettel:M.Zsuzsa


Hajjaj, de még mennyire, hogy van. Tisztelem, hogy próbál karcsúsÍtani, de nem Így megy. Tessék rendesen enni. És nem cukor nélkül inni a kávét, neadjisten cola-lightot. Az még a cukorbetegeknek se jó!
Üdvözlettel,
Dr.GSz

ájulás  2009. augusztus 20. 22:24   #1529 

Tisztelt Doktor Úr! 1 hete volt a férjem kivizsgáláson infarktus és embólia gyanú miatt. Nem igazolódott egyik sem, mert az EKG jó volt. Utána haza is engedték, de panaszai nem szűntek. Most nem rég elájult és mellkasi szorítása van alig kap levegőt, de azt mondja ne szóljak orvosnak majd elmúlik. Azt mondja szúr az oldala is.

Vagy nem lenne érdemes inkább mentőt hívni? Nagyon félek, de hihetetlenül makacs! Azt hiszi jobban lesz magától is pedig itt valami baj vanén látom rajta!


Instabil anginára gyanakszom. Vegyen be egy Aspirin protectet (vagy 1/4 Aspirint és hÍvják újra a mentőt.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

mellkas  2009. augusztus 20. 22:20   #1528 

Tisztelt Doktor Úr! Nekem már egy jó ideje tompán de fáj a mellkasom és folyamatosan oylan mintha ülnének rajta! Gyakran megszédülök és nehezen kapok levegőt. Fizikai erőltetésre rosszabb. EKG és echokardiográf negatív. Mit csináljak?

Köszönöm a válaszát.
Endre


Asthmája lesz, kedves Endre. Tüdőgyógyászaton kell igazolni ezt a gyanút, ott megfelelő gyógyszeres kezelést is fog kapni.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

olvastam  2009. augusztus 20. 22:18   #1527 

Amúgy azt olvastam ilyen természetgyógyászati oldaln a neten, hogy ez a legjobb méregtelenítő mód, ha beöntést végeznek. Akkor nem tudom. Ön végzett már beöntést?


Kérdezze meg, hogy a buzgó (ál)természetgyógyász magának végzett-e?
Üdvözlettel,
Dr.GSz

lehet fertőzés?  2009. augusztus 20. 22:17   #1526 

Kedves Dr. Az lenne a kérdésem az orális szex okozhat -e szájfertőzést?


Nem a szex, hanem a partner okozhat. Micsoda randa condylomák, herpesek jöhetnek ki egy egy rózsás ajakon...
Üdvözlettel,
Dr.GSz

fog felvétel  2009. augusztus 20. 22:15   #1525 

t doktorúr!

fogászati problémám van. elküldött a fogorvos panoráma rötgenre. Megkaptam a filmet ,ami vissza kell vinni a fogorvoshoz. csakhogy a fogorvos elment szabadságra. Így meg van kötözve a kezem. azon gondolkoztam ,h beviszem a röntgenesekhez a fogam felvételét...a radiolgóiára. Ön szerint érdemes?hátha tudnak arról is mondani valamit?


Szkennelje be, megmondom.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

Normix  2009. augusztus 20. 22:13   #1524 

kedves Doktor úr !

én irtam a Normixal kapcsolatban.azt irta v bél e coli kor kell szedni. nekem a vizeletböl kitenyésztették de nemvolt olyan koncentrációban hogy kapjak rá gyógyszert vagyis itt is 2 féle verziót hallottam,egyik szerint nemkell másik szerint igen ,de mivel most a doxy után tönkrement a gyomrom nemhiszem h még erreis 20 napos antib, kúra kéne....
a sok gyógyszertöl van szerintem az hogy ott tartok ahol tartok.midnenre már antib. adnak.
akkor most mégis van e colim amire be kéne szednem a normixot vagy nem?ValószÍnűleg kipusztult már az az E.coli... Szedje az általam javasoltakat a gyomorsav csökkentésére és a normálflóra helyreállÍtására, ahelyett, hogy ennyit filozofál ezen. Pláne egy ilyen szent és futballal teli napon!
Üdvözlettel,
Dr.GSz

khjg  2009. augusztus 20. 22:10   #1523 

Tisztelt Doktor Úr!
Ha valaki reflux beteg, javasolt a felírt gyógyszerek mellett lugosító ételeket fogyasztani? Vagy milyen más javaslata van, anyukámról van szó, aki 69 éves és elég nehezen derült ki a betegsége, mert nagyon szerteágazó tüneteket produkált, a gyógyszereknek meg ugye köztudomású sok mellékhatása van. Üdvözlettel: Ágnes


Nem nevezném igazán lúgosÍtónak azokat az ételeket amiket refluxban javallt fogyasztani, főképp nem abban az esetben, ha epés refluxról van szó. Ha visszakeres a régebbi válaszaim között megtalálhatja a reflux esetén általam (és az amerikai gastroenterologusok társasága által) javasolt élelmiszereket.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

zavart vagyok  2009. augusztus 20. 14:46   #1522 

kedves doktor ur!nagy gondban vagyok!7éves kapcsolatomnak most lett vége!munkanélküli lettem4szüleim pár éve meghaltak!keresek munkát de nehéz!b.nőm megunt laposnak érezte a kkapcsolatot!az utóbbi 2hónapban csak sajnálatból volt velem!én mindent megpróbáltam hogy elnyerjem ujra a szivét,de azt mondta nem akarja!teljesen egyedül érzem magam!nem alszom,nem tudok enni!az éjjel azt hittem roszul leszek!lehet orvost kell keressek mert nem birom már!barátaim segitenek néha de nekük is családjuk van!most nagyon egyedül érzem magam!kérem adjon tanácsot!nagyon köszönöm!


Ha egyedül érzi magát, akkor egyedül kell lennie. Pontosabban nem az emberit, hanem istenit kell keresnie. Költözzön egy elhanyagolt tanyára, szőlősbe, vagy más efféle helyre, amibe önnel újra beköltözhet a lélek. A fáradságos munka után vagy közben pedig olvasson: Hamvast, Márait, Vidát. Hamarosan meg fog erősödni!
Üdvözlettel,
Dr.GSz

veszélyes?  2009. augusztus 20. 14:38   #1521 

A beöntéssel kapcsolatban írtam, mert olvastam, hogy meg lehet úgy is csinálni, hogy a zuhanyrózsát leszedik és úgy engedik a vizet a végbélbe! Vagy ez veszélyes verzió lenne? Esetleg kiszakadhat a végbél?


... még jó, hogy nem a rózsával együtt erőltetik be :(
Ne próbálgasson effélét.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

előző oldal  75 76 77  78 79  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Háziorvoslás témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!