orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Gombos Szilárd

Dr. Gombos Szilárd válaszol

Dr. Gombos Szilárd

háziorvos, családorvos

általános-, csípő-, és dopplerUH

előző oldal  85 86 87  88 89  következő oldal
sex ?  2009. szeptember 8. 21:21   #1740 


Tisztelt doktor úr !

én egy 27 éves Nö vagyok,sexuálisan sosem voltam kiélve vagy hogy fogalmazzak mint más,nem volt még ugy igazán évekig tartó kapcsolatom,együttélés meg pláne.akkor inkább igy irom,rendszeres.ha volt valakim akkor volt,de ha nem akkor volt hogy hónapkig ,évekig nem, ( ez a ló egyik másik fele tipus mert ha van akkor akár napjában többet is )

a probléma ha ezt ennek lehetne nevezni az lenne hogy elég gyakran vannak sexuális Álmaim (most épp nincs senkim ápr óta )nem zavar egyáltalán,pedig nem is gondolok erre,elég a bajom munka stb minden.

a másik az hogy össze sem hasonlitható az álmos az igazival,voltam én már teljesen szerelmes de akkor sem éreztem amit álmomban,tegnap is ilyet álmodtam és elmentem,
álmomban minden sokkalta sokkalta intenzivebb,és el is tudok menni,de ott sem mindig,(hüvelyileg sajnos sosem sikerült élöbe még )

a lényeg az hogy mitöl lehet az hogy az álmomban sokkal erösebb minden? ez baj?
egyébjént nagyon szeégyenlös vagyok,elégedetlen pedig normális sulyu stb,65 kg de ha pl van rajtam 5 dkg felesleg, nemtudom elengedni magam,szégyenlös vagyok a férfiak elött..

.még egy érdekes dolog,ha nekem csinálná valaki orálisan azt én abszolut nem szeretem megis mondom,én ott nem érzek semmit, nemjó,de ha nézek tvbe olyat,akkor teljesen felizgat és ha netán álmomdban ilyrre gondolok vagy amugy akkor tökre jó lenne ha nekem is..de ha meg oda kerülök egyszerüen ellenkezek,valahogy félek elengedni magam. ez is mitöl lehet ?


Köszönettel elöre is


Begubózott. Beburkolózott: aggodalmakba, félelmekbe, keserűségbe, és az élet egyéb porába, zajába, árnyékába és szagába. Ezeket kell levetkőznie előbb a kedvese számára, és csak azután a többit. Meglehet, nem akadt a mátkái között aki képes lett volna erre a feladatra. Ne csüggedjen: mert el fog jönni, csak járjon éber szemmel és nyitott szÍvvel a világban.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

koleszterin csökkentés  2009. szeptember 8. 21:12   #1739 

T. Doktorúr!

koleszterinszint-csökkentésre szedek: napi 3x2 haloljakszulát, napi 3x1 fokhagymakapszulát, eszek zabkorpát (rost miatt)
A lenmagörlmény is jó az ereknek és a koleszterinnek? azt hallotam ,hogy csökkenti a chol. értéket és a HDL-t emeli?mi mást tehetek még

eddzek, kövér nem vagyok.nincs semmi káros szenvedélyem, gyógyszert sem szedek.kajára figyelek
19 éves lány eredményei:a rosszakat becsillagoztam

Chol:4,6
Trigilcerd:0,86
HDL:0,9* 1-től jó
LDL:3,4* 3 -ig jó


A lenmagőrlemény helyett a lenmagolajat javasolom, sokkal több és a szervezet számára elérhetőbb omega3 zsÍrsavakat tartalmaz, ami megnöveli a HDL-t, ezért ez jobban rendezi a HDL/LDL arányt. A többi rendben, és néha fogyasszon más olajos magvakat is, de a tejet se hanyagolja!
Üdvözlettel,
Dr.GSz



vajon mi  2009. szeptember 8. 21:05   #1738 

az egy teszt volt,de sajnos nemtudok mert pesten voltam vele,és elég drága a teszt kb 4500 ft az utam 3000 ft...itt ahol lakom meg nincs...sajnos.


:(((


ez a bugyis téma,úristen,elég higiéniátlan,én naponta 2szer cserélem !


Nő comment.

bocsánat ujra  2009. szeptember 8. 21:04   #1737 

kedves doktor úr,lemaradt még valami :

kérdésem az lenne,ha ez a fleet teljesen kitisztitott akkor most minden elvileg káros baci stb is kiürült a belekböl ha volt ?ugy értem,jhasznos azért egy ilyen drasztikus tisztitás ? ( egész éjjel wn ültem több tekercs papirt elhasználtam:)


egyébként miért nem a beöntéses módszert alkalmazzák?



Még egyszerűbb lenne már egy hónappal a kolonoszkópia előtt semmit sem enni. Mégsem ezt választják :D
A beöntés tökéletlen módszer erre és másra (pl. székrekedés, scibala - székletkő - képződése esetén) használják.
A legjobb tisztÍtókúra szerintem, a diurézis, azaz, a vizeletmennyiség növelése, amivel a vÍzoldékony anyagok távozhatnak, valamint a jelentékenyebb verejtékezés, ezzel a zsÍroldékony anyagoktól szabadulhatunk meg. Persze egy sor hasznos dolog is távozik ilyenkor, amit pótolni kell.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

vajon mi  2009. szeptember 8. 19:48   #1736 

milyen labort ??


Azt, amelyikből a vért kimutaták a székletből.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

nagymama  2009. szeptember 8. 19:47   #1735 

Tisztelt Doktor Úr

Nagymamám, aki 79 éves, negyedik napja fájlalja a gyomrát a bal oldalon. Állítása szerint csak elrontotta a gyomrát, mert négy napja bablevest és lencsefőzeléket evett. Se láza, se hányingere, se hasmenése nem volt.
Gyógyszerei: lábfájásra Cataflam-ot (körülbelül naponta egyet)
epére: Menthachol-csepp (naponnta3x3csepp, evés előtt fél órával, ha
rosszabbul érzi magát, akkor 8 csepp)

Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e ez tényleg csak egy gyomorrontás, vagy vigyük el inkább orvoshoz?
Előre is köszönöm válaszát.
Üdvözlettel:
Ildikó



Mindenképp mutassák meg a háziorvosuknak!
Üdvözlettel,
Dr.GSz

..  2009. szeptember 8. 19:45   #1734 

Tisztelt Doktor Úr!

Nem tudom hogy jó helyre írok-e.Azt szeretném kérdezni hogy tangát 1héten 3 napnál tényleg nem lehet(ne) hordani,mert fertözést okozhat?ezt ma hallottam.tényleg így van?
Ne haragudjon ha nem ide kellett volna írnom.
Tiszelettel:Nóri


Van aki pedieg erre esküszik, és mindig is lesznek, akiknek jobban bejön a klasszikus vonalvezetés. Szerintem nem azzal van baj, hogy tangát hord-e, hanem az, hogy mit tesz közben - főleg, amikor nincs is magán az illető fehérnemű ;)
Üdvözlettel,
Dr.GSz

vajon mi  2009. szeptember 8. 19:42   #1733 

kedves dr úr


nah megvolt a vastagbél tüki ! hálistennek ,most sokkal jöbba vészeltem és mára sem fájt (max kicsit )mint anno pár éve akkor napokig még kegyetlenül nemtudom miért ez a különbség de nem ez a lényeg--


negativ lett.ugyhogy az orvos szerint nem onnan ered a vér amit a székletben találtak.akkor marad a gyomor változat?


ott nekem sajna mindig gyulladás van,hol jobban hol nem,szedem a savlekötöt motiliumot.
elfog ez mulni?

ui:mindenesetre ez a fleet ez kegyetlen ,és ismerös mondta hogy ez még nemis olyan rossz...hát én most bevallom,reggel a 2.adagjából hagytam is meg,egyszerüen ahogy odaért a számhoz olyan reflex jött rám hogy tuti kihányom ha megiszom.szóval nem tudtam az egészet,arrol nemis beszélve hogy minden bajom volt töle még elözö nap.hányinger,émylygés,egész nap extrák (sziv)...soha többet.





Legközelebb, meglátja, már élvezni is fogja ;)
Most kellene megismételni a labort!
Üdvözlettel,
Dr.GSz

virág  2009. szeptember 8. 19:36   #1732 

kedves Doktor ur! szeretném megkérdezni, hogy ha a széklet kb. két napig ellégé véres, de tána hónapokig rendben van,azért forduljak -e orvoshoz, és ez mire utal?


Imént válaszoltam.

virág  2009. szeptember 8. 19:35   #1731 

Kedves Doktor úr! szeretném megkérdezni hogyha a széklet eléggé véres, mondjuk ugy két napig utána hónapokig rendben van , azért forduljak e orvoshoz? Ez mire utal?Köszönöm.


Lehet aranyér, polypus, chron betegség, de akár tumor is. Ki kell vizsgálni!
Üdvözlettel,
Dr.GSz

Véradás  2009. szeptember 7. 23:25   #1730 

Jó Estét Doktor Úr!

A kérdésem a következő lenne. Hány nap után adhat az ember vért miután marihuanat fogyasztott?
Cukorbeteg adhat vért? Jól gondolom, hogy nem?

Köszönöm a gyors választá!

Üdvözlettel: Bernadett


Cukorbeteg valóban nem adhat vért, ahogyan más krónikus beteg sem, akinek a vérkeringésében a betegségre szedett gyógyszer(ek) jelen lehet(nek). A marihuana ugyanígy, hosszú ideig kimutatható vérből és vizeletből egyaránt, ezért nem tanácsos így vért adni.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

Köhögés,torokfájás  2009. szeptember 7. 21:47   #1729 

Tisztelt Doktor Úr!

Mitől lehet az,hogy 2 hete köhögök és valamikor fáj a torkom valamikor pedig elmúlik.Voltam orvosnál írt gyógyszert beszedtem,de nem használt.Mi lehet a gond?Ugye nincs semmi komoly bajom?Válaszát előre is köszönöm.


Ha félig meddig gyógyult, akkor félig-meddig kezelte magát. Ha elegendő időt szedte, a gyógyszer nem volt megfelelő, ha pedig csak néhány napig tartott a keezelés, lehet, hogy jók voltak a gyógyszerek, de több ideig kellett volna szedni.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

Laborvizsgálat  2009. szeptember 7. 19:21   #1728 

Tisztelt Doktor Úr!


Szeretném Önt megkérdezni, hogy az alábbi vizsgálati eredmények mit jelentenek?

RBC 5.3 (4-5.2)
MCV 78 (80-99)
MCH 26 (27-35)
EO 10.8 (0.1-7)

Totál vaskötő kapacitás 104.3 (40.8-76.6)
Transzferrin szaturáció 8.14 (15-45)
Totál transzferrin 4.85 (2-3.6)
C reaktiv fehérje ultraszenzitív 6.79 (


A vörösvértestek száma kissé magasabb, a méretük valamelyest kissebb, az Eozinofilek megemelkedettek, valamint hiába magas a vaskötő kapacitás, alacsony a kihasználtsága.
Summa summárum: vérszegénysége lehet, amit bélférgesség okozhat.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

AP érték  2009. szeptember 7. 19:16   #1727 

Tisztelt Doktor Úr!

Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz:

Már több laborvizsgálat alkalmával néztek AP értéket. Ez az érték nekem eléggé alacsony - 59 volt júliusban.Még az alsó határérték közelében sincs. Eddig még csak egy orvos mondta azt, hogy ez baj, de valahogy elmaradt hogy megkérdezzem, hogy miért baj. Mit jelent ez az alacsony érték? Igazából ezzel mit kell tenni, vagy csak nekem ennyi és ez így minden további tennivaló nélkül maradhat?
Válaszát köszönöm: Kati


Ne haragudjon, nekem sejtésem sincs, hogy ön mit ért AP érték alatt.
Ha lesz szíves elmagyarázni, én állok elébe a spekulációnak!
Üdvözlettel,
Dr.GSz

vérnyomás  2009. szeptember 7. 16:13   #1726 

Tisztelt Doktor Úr!

Az alábbi problémával fordulok Önhöz:
A vérnyomásom per értéke állandóan alacsony, pl. 105/56, 110/62 stb. ez az alacsony per érték mit jelent? Mitrális prolapsusom van, ez esetleg ezzel lehet összefüggésben?
Válaszát előre is köszönöm: Márta


Utalhat a prolapsus miatt (esetleg) kialakult mitralis elégtelenségre, de állhat más is a hátterében (pl. pajzsmirigyelégtelenség).
Üdvözlettel,
Dr.GSz

090909  2009. szeptember 7. 15:45   #1725 

Az EndoStar-Lavage alkalmazási tájékoztatója világos, de nem teljeskörű. Kérdésem: A kolonoszkopia délelőtti (9 óra) vizsgálata előtti napon hány órakor kell megkezdeni az ivóoldat fogyasztását?


Én ezt az ön helyében attól kérdezném, aki végzi. Biztos mondta önnek, csak nem jegyezte meg.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

vérvétel  2009. szeptember 7. 15:43   #1724 

Kedves Doktorur!

Vért vettek tőlem 2 napja es meg mindig faj a helye. ez normális? és mi baja lehet az embernek egy vereteltől? az a baj mindig csak az egyik karom szurkaljak mert a masikon nem talalnak venat. ez mért lehet? köszönöm mesko emese



Előfordulhat mással is, kedves Emese, fájhat az bizony még pár napig. Mindenkinek más a fájdalomköszöbe. Kenegesse Diclofenac kenőccsel vagy, ha vérömleny is képződött, lioton géllel.
Hogy miért nem találják a másik karján a vénát csak találgatni tudom, hogy valamilyen más anatómiai lefutást öltött önnél, vagy nem eléggé vértelt. Attól hogy ugyanazt a vénát szurkálják, csak annyi történhet, hogy elvékonyodik a fala, és nagyobb eséllyel repedhet meg.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

vas  2009. szeptember 7. 15:36   #1723 

Tisztelt doktor úr!
Nagyon szépen köszönöm a válaszát!!!!!!!!!!!!
Csilla!


Örülök, ha felhomályosíthattam, kedves Csilla.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

fleet  2009. szeptember 7. 07:49   #1722 

kedves doktor úr


na most ujra itt én vagyok a fleet -es ,most kell a bevenni a 2.at de miért ?egész éjjel wcn voltam nem elég az 1 ? szerintem már kijött belölem minden,arrol nemis beszélve hogy nagyon nem jó ez a szer, tökre hányingerem volt ami majd 5 óra elteltével csökkent aztán jött a kis szivdobogás,bár biztos nem kellett a papirt sem elolvasni.
5kor lesz a vizsgálat,meddig ihatok?


Vizet? Bármikor, bármennyit ihat.
A második is kell, bármennyire is olybá tűnik, hogy nincs több, még van önben valami!
Üdvözlettel,
Dr.GSz

vas  2009. szeptember 7. 07:46   #1721 

Tisztelt doktor úr!

32 éves kétgyermekes anyuka vagyok. 1 hónappal ezelőtt voltam labor vizsgálaton, ami alapján az orvosom Neo-ferro-folgamma (100db) tablettát írt fel nekem 2 hétig 2x1-et majd utána napi 1 tablettát kell szednem.
A kérdésem az lenne, hogy a tablettát most tudom majd elkezdeni szedni. Nem okozhat ez problémát, gondolok arra, hogy esetleg már nem is alacsonyabb a vas értékem és most, hogy elkezdem szedni esetleg túl sok lesz? Az egy hónappal ezelőtti laborom szerint az érték 9,00 mmol/l és az elfogadható 10,70-32,20. között van.
Illetve szeretném megkérdezni, napi mennyi C vitamint kell a vas mellé szednem?
A hideg időszakra szeretnék immunerősítőt szedni,. Nemtudom a vas mellé mit szedhetek ön szerint? Vagy esetleg van olyan készítmény, amibe van annyi vas, hogy nem is kellene mellette vasat szednem?
Ön az én labor eredményemre mit javasolna, és milyen immunerősítőt ajánlana?
Bevallom a zöldség, gyümölcsfogyasztással hadilábon állok., ami tudom nem helyes.
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Tisztelettel. Csilla



ValószÍnűleg azóta még alacsonyabb ez az érték. Különben is, ez a vasraktár készletet jelzi, vasból pedig csak annyi szÍvódik fel amennyire szükség van. Ehhez feltétlenül éhgyomorra szedje, és 500-1000 mg C vitaminnal együtt. csak egy óra múlva egyen, másként az élelmiszerek fehérjéi megkötik a vasat, és nem a transferrin szállÍtja át.
Az őszre és az AH1N1 influenzára való tekintettel, a napi 1g C vitamin mellé Alfalfát és Béres Cseppet javasolnék.
Üdvözlettel,
Dr.GSz

előző oldal  85 86 87  88 89  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Háziorvoslás témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!