orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Eszik János

Dr. Eszik János válaszol

Dr. Eszik János

pszichiáter szakorvos, pszichoterápia szakorvosa, orvosi rehabilitáció (pszichiátria) szakorvosa

Ált. elégedetlenség érzés, Depresszió, Pánik

előző oldal  130 131 132  133 134  következő oldal
jelige: élhetetlen hétköznapok  2011. október 8. 09:24   #2640 

Jó napot kívánok!

Az alábbiakban szeretném a segítségét, tanácsát kérni. Tamásnak hívnak, 25 éves vagyok. Kb. 3-4 hónapja megismertem egy lányt. Eleinte remekül elvoltunk, ismerkedtünk, de mostanra egyéb magánéleti okok miatt, illetve mert egyelőre nem akar kapcsolatot, sajnos egyelőre nem számíthatok arra, hogy kapcsolat alakuljon ki kettőnk között, hanyagol. Későbbiekben talán igen. Megromlott a kapcsolat közöttünk Több kapcsolatom volt már, de úgy érzem most megtaláltam az „igazit” és nagyon beleszerettem, és hosszú távra terveznék. Sajnos ez a szerelem TELJESEN kihat az életemre, nem tudok sem, a munkámra sem, a családra sem a barátaimra figyelni, vagy velük lenni, mert teljesen a lány körül forog minden. Ha másokkal vagyok akkor is ez a helyzet. Mivel nem tökéletes a kapcsolat gyakorlatilag semmire. Ezért minden napom teljesen letargikus, állandóan szomorú vagyok, nem érdekel semmi, ami eddig, éjszaka felriadok többször is, és izzadok, gyorsan ver a szívem, állandóan feszült, és ideges vagyok, egyszóval fizikailag is érzem. Az elmúlt 2 hét alatt több mint 6 kilót fogytam. Egyedül lakásba, szobámba csak nagyon nehezen tudok lenni, egész nap fel-alá járkálok, egy tv-műsort sem tudok végignézni. Egyszerűen nem tudok megnyugodni állandóan, rá gondolok. Kérem, segítsen, hogy miként tudnék újra legalább valamennyire visszazökkenni a normális kerékvágásba, amíg remélhetőleg normalizálódik a magánéletem. Teljesen úgy érzem magam, mint egy kamasz gyerek Kétségbeesetten kérdezem kihez fordulhatok, létezik-e valamilyen kezelés, gyógyszer terápia, vagy bármi?


Tisztelettel és Köszönettel: Tamás


Kedves Tamás!
A problémája miatt beszűkült, regresszív állapotba került, amit lélektani krízisnek is nevezhetünk. Pszichoterapeuta tudna segíteni dekompenzáció mechanizmusának felderítésében és megoldásában.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

elmebaj?  2011. október 6. 07:39   #2639 

Tisztelt Doktor Úr!

Pszichiátriai kezelés alatt állok és nem értem mi van az ambuláns lapomra írva , segítene nekem elmagyarázni?
Kevert szorongásos depresszió és depressziós zavar,szomatoform vegatatív (autonóm)diszfunkció,insomniák,figyelme és gondolkodása panaszaira centrál, affect emotionálisan labilis . Fokozott introspectio , fokozott morbus tudat jellemzi , jelentősen szomatizál.
Ezekre medazepa-teva és sertralin-zentiva gyógyszereket kapok. 38 éves leszek és aggódom hogy mennyire súlyos az állapotom.
Ez található a lapomon és én ebből egy szót sem értek , kérem írja le nekem hogy ezek mit takarnak.

Köszönöm szépen figyelmét!


Tisztelt Kérdező!
Ez nem elmebaj, szorongásos, hangulati betegség, mely testi tüneteket is okoz, és együtt jár beszűkült gondolkodással, a testi tünetek túlértékelésével.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

Nem szeretnék gyógyszert szedni!#26  2011. október 6. 07:20   #2638 

Szép napot!
Megfogadtam a tanácsát és orvoshoz fordultam.Szorongásos-pánikos-depresszió,kapta m rá gyógyszert:Helex sr-t 0,5mg,és Rexetin 20mg-t.A mellékhatásoknál jelzik a libidó változását,gondolom ez is másként hat egyénenként,a problémám az hogy nem érek el orgazmust,meg fogom beszélni a kezelő orvosommal.Ám de rá érdeklődök amíg az időpontra várok,hogy ez ellen lehet e tenni vmit,mert nagyon kellemetlen egy friss kapcsolatban.Köszönöm válaszát!


Tisztelt Kérdező!
Ez így a kissebb probléma, idővel javulni szokott.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

egy anyuka  2011. október 6. 07:16   #2637 

Tisztelt Doktor Úr!
Kérdésem az lenne,lányom 10 éve súlyos kényszerbetegségben szenved,gyógyszereinek beállítása mindig gondot okozott.Legtöbbet a hatástalansága és a mellékhatásai miatt kellett abba hagyni.2008 -ban az orvosa Anafranil Sr -t írt fel neki és Rivotrilt .Azóta állandó fejfájással küzd ,januárban kértem csökkentse le az adagját 2*1 ről mert nagyon rosszul van tőle.És beszéltem egy másik orvossal aki Cipralexet írt neki.A kényszerei szépen javultak,napi 1 cipralextől ,de az orvosa nem akarta elvenni az Anafranilt ,hogy annál jobb gyógyszer nincs a kényszerekre.Most ott tartunk,hogy lányom egész nap erős fejfájással küzd,vérnyomása kritikus,70/50 ,pulzusa magas,ájulási rohamai vannak ,úgy érzi mintha szét akarna feszíteni az agya,nincs oxigén és vér a fejében,zúg és különböző hangokat ad a feje.Így ilyen állapotban dolgozik,nagyon rosszul van.Teljesen kétségbe vagyok esve miatta,rendszeres jár orvoshoz és senki nem veszi figyelembe a rosszulléteit.Most én ugy határoztam magamtól elveszem tőle az Anafranilt és csak a Cipralexet hagyom meg és a Rivotrilt.Kérdésem az lenne most a 75 mg-os Anafranilból félnél tartok vele,hogyan lehet ezt tovább csökkenteni,hogy ne legyen baj belőle.Mikor vehetem el teljesen és a Cipralex adagolása napi 1-el megfelel -e?Rivotril-ból reggel 0.25 mg-t este 1 mg-t kap.Ön szerint megfelel-e igy az adagolás ,addig amíg nem találok neki olyan szakorvost aki oda is figyel a betegére és nem hagyja szenvedni.
Válaszát előre is köszönöm.


Tisztelt Kérdező!
A fél tbl. Anafranil már egyből elhagyható, de valóban jó lenne minél hamarabb új orvost találniuk!
Üdvözlettel: Eszik János dr.

aggodom unkaocsemert!!  2011. október 6. 07:07   #2636 

tisztelt Doktor ur!!
szeretnek kerdezni valamit,mert nagyon aggodom a noverem 10 eves fiaert!!Az az igazsag,hogy en ugy erzem,es nem csak erzem latom is,hogy tul terhelik azt a kisfiut,es mar latni rajta.,hogy valami nincs rendben.Allandoan a kezeit tordeli,idegesnek tunik,minden masodik mondata a kovetkezo:bocsanat anyukam,bocsanat!!mindig,es ok nelkul bocsanatot ker!ugy erzem nincs gyerek kora,szegenynek csak olvasni lehet,nincsenek baratai,mert nem engedik sehova,hozzajuk sem mehet senki,csak olyan aki szin otos tanulo,es egyutt olvasgatnak!!,ha elhozzuk nyaralni,noverem kijelenti,hogy muzeumokba stb,helyre vihessuk csak,tomi vitaminokkal,hogy birja a sulit,van hogy este 7-8-ra er csak haza,mert ilyen szakkor,olyan szakkor,es latom,hogy nem onszantabol megy,hanem,hogy megfeleljen a szuloknek!!van 2 kishuga,es bar noverem mivel nem latja nem is hisz nekem,de sokszor latom,hogy oda-oda csakpod nekik,vagy ep belejuk csip-harap!nemtudom,talan en aggodom tul?nekem is van 3 gyonyoru fiam,de en hagyom oket gyereknek lenni,es megis kituno tanulok!!!szeretnem ha adna tanacsot,hogy esetleg kozbe lepjek,vagy nincs semmi gond?koszonom szepen a valaszt!!udv:Jazmin


Kedves Jázmin!
Leveléből számomra is úgy tűnik, hogy a kisfiú túl van terhelve, nem az életkorának megfelelő módon van nevelve. Az már nehezebb kérdés, hogy hogyan lehetne ezt a szülökkel megértetni.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

szerelelem  2011. október 5. 06:42   #2635 

Tisztelt doktok ur!
Nem is tudom hogy kezdjem a levelem!Majusban megismerkedtem egy ferfival aki 12 evig volt drogfuggo most 5 eve nem drogozik.Metadon programom van pontosan nem tudom mennyit iszik belole de mindennap.Ez mellett nagyon sokat iszik napi 10-15 sor szerintem.2 kulonbozo orszagban elunk es o azt akarja hogy en koltozzek oda hozza es adjam fel az eletem itt es akkor majd nem iszik meg megpobalja lerakni a gyogyszert is de az orvosa azt mondta neki hogy elete vegeig szednie kell majd mert ha nem akkor visszaesik.A baj az hogy o szerinte nincs semmi baj azzal ha o megiszik par sor.En nekem nincsen semmi karos szenvedelyem azt lenne a kerdesem hogy orvosi segitseg nelkul kepes lenne e o lemondani a szenvedellyeirol?
Valaszat elore is koszonom!


Tisztelt Kérdező!
Csak annyit tudok mondani, hogy "elég rizikós" ez a dolog!
Üdvözlettel: Eszik János dr.

miklós  2011. október 5. 06:39   #2634 

Tisztelt Doktor úr!

Ön szerint 3-4 hét rexetin szedése után el lehet kezdeni elhagyni a rivotrilt? Évek óta 0.25 mg - ot szedek reggelente. Tehát nem egy nagy dózis. Érdemes felezni v egyből elhagyható ez a kis mennyiség és okozhat megvonási tüneteket?

Válaszát tisztelettel köszönöm!

Miklós


Kedves Miklós!
Általában el lehet egyből hagyni ilyen esetben, de mindig a kezelőorvos tesz erre javaslatot az egyéni kép fügvényében.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

?  2011. október 4. 06:32   #2633 

Kedves János!

Egy éve járok pszichiáterhez paranoid sch. miatt!
A baj az hogy semmi javulást nem érzek, ugyan úgy vagdosom magam, kedvetlen vagyok!
Már sokféle gyógyszert kipróbáltunk, de nem használ semmi, vagyis ami használna egy kicsit attól meg hízom!
A kérdésem az lenne, hogy mikor várható már javulás? ha lesz! És mi ez a betegség egyáltalán?
ELőre is köszönöm

zsuzsi


Kedves Zsuzsi!
Kérem beszélje meg az orvosával, én nem ismerem Önt!
Üdvözlettel: Eszik János dr.

Tisztelt Doktor Úr!  2011. október 4. 06:31   #2632 

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm gyors válaszát, a homeopatiás kérdésemmel kapcsolatban.
Mit ért azalatt, hogy ellentétes módon hatnak? elnézést a kérdés miatt, de laikus vagyok ebben az ügyben. Kiváltja a pánikot? Csak vizsgaidőszakban gondoltam szedését, hogy a vizsgadrukkot enyhítse.
Üdvözlettel: Annamária


Tisztelt Kérdező!
A gyógyszer sokkal erősebb hatású az extrém mértékben hígított homeopátiás készítményeknél, ezért az utóbbinak gyógyszer mellett semmi értelme. A homeopátia lényege pont a gyógyszer helyettesítése lenne. Rohamot viszont nem provokál az együttes szedés, csak értelmetlen.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

VELAXIN  2011. október 4. 06:27   #2631 

Tisztelt Doktor Úr !

Kialakult depressziómra már évek óta VELAXIN 75mg-t szedek , kisebb nagyobb kihagyásokkal (max.másfél kapszula volt idáig a legtöbb , kúraszerűen)
Eddig úgy gondoltam meg tudok bírkózni a problémámmal és "működni fogok" gyógyszer nélkül is , ám be kell látnom , hogy mégsem megy ennek segítsége nélkül.Nem baj ezt már el tudom fogadni. :)
A kérdésem csak annyi volna , hogy hosszútávon , folyamatosan szedhető-e olyan dózis (csak pl.75mg) , hogy a most is meglévő "működőképes" állapotom ne változzon (romoljon),minek következtében emelni kelljen az adagon ?

Köszönöm
Üdvözlettel
László


Kedves László!
A visszatérő depresszió esetén folyamatosan szedhető antidepresszans, ezzel megelőzhető a visszaesés.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

Tisztelt Doktor Úr!  2011. október 3. 15:23   #2630 

Tisztelt Doktor Úr!

Seropramot szedek pánikbetegségemre. Jelenleg vizsgaidőszakban vagyok olvastam egy homeopatiás szerről: Gelsemium Sempervirens. Kissé szellemi fokozó, vizsgadrukk enyhítő.
Mi a véleménye erről a szerről? lehet antideprenszáns mellett szedni?
Üdv: Annamária


Kedves Annamária!
Gyógyszer mellett nem érdemes homeopátiás szert szedni, mert ellentétes módon hatnak.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

Evelin2  2011. október 3. 15:22   #2629 

Kedves Doktor úr!
Baja, Szekszárd, Pécs környékén tudna-e nekem pszichiátert ajánlani? Vagy meg tudná mondani, hol kereshetek? Mert a neten sajnos nem találok.
Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm!
Evelin


Kedves Evelin!
Pécsen, a Stark András vezette gondozót jó szívvel tudom ajánlani.
Üdvözlettel: Eszik János dr.


Kedves Doktor Úr!
Tudna valamilyen elérhetőséget is adni? Nem találok a gondozóhoz elérhetőséget. Magán alapon lehet menni oda vagy beutaló is kell?
Köszönettel: Evelin


Elérhetőséget nem tudok adni. Ez egy TB finaszírozta rendelő, a beutalóról telefonon érdeklődhet tőlük.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

kérdezni szeretnékT  2011. október 3. 15:20   #2628 

Tisztelt doktor ur azt szeretném kérdezni hogy a szertralin sandosztol vagy a xanaxtol lehete erőseb a félelmem meg gyengeségem remegésem mert négx honapja szedek xanaxot most négy hete négy 1mg és szertalin sandoszot két éls fél honapja eleinte 50 mg most 100 mg három hete és miért erősebnek érzem a tűneteket vagy mit csináljak hogy ezek kicsit is enyhűljenek mert nagyon elvagyok keseredvel hiszen két szép gyermekem van meg a férjem kűlfőldőn dolgozik és nem járok sehova már rég mivel tudnék segiteni magamon már probálok nem rá gondolni de mikor a tűnetek erősebek nem igazán tudok mit csinálni kérem adjon valami jo tanácsot ami segit nekem előke is kőszönőm várom válaszát


Tisztelt Kérdező!
Előfordulhat, hogy a szükségesnél nagyobb dózisú sertralin fokozza a feszültséget. Ezt a lehetőséget látatlanban nem lehet megítélni, kérem beszélje meg a kezelő orvosával.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

pszichiáter-gond  2011. október 3. 07:04   #2627 

Tisztelt Doktor Úr!
Szorongással és pánikkal fordultam egy pszichiáter doktornőhöz Szegeden. 6 alkalommal voltam eddig nála, Seropramot, Rivotrilt (0,5 mg-osból napi 2), Somnolt és Nervenpflege tablettákat írt fel/javasolt. A Seropramot 6 hete szedem, nem érzek semmi változást, csak állandó izomgyengeséget reggelenként és napközben. Azt mondta a doktornő az utóbbi pár alkalommal, hogy semmi szervi bajom nincsen, örüljek, hogy jó családban élek, nincsenek anyagi gondjaim, "csak" a szorongásom. Bevallom, ez nagyon rosszul esett, hiszen éppen a "csak" szorongásom miatt kerestem fel őt. Terápiát nem javasolt eddig, hol 15 percig, hol 40 percig beszélgettünk. Egyáltalán hogyan mondhatom el neki, hogy nem szeretném őt a továbbiakban felkeresni, ill. szeretnék gyógyszert váltani, mert a Seropram nem igazán vált be? Úgy érzem, keresnem kell másik pszichiátert, mert egy helyben toporgok, az idő meg elmegy, és szeretnék már jobban lenni. Vagy csak én vagyok túl érzékeny?
Válaszát köszönöm. Nagy Réka


Kedves Réka!
Szerintem pont így érdemes elmondani, ahogy itt leírta! Őszintén, finoman.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

Sándor  2011. október 2. 15:43   #2626 

Tisztelt doktor úr!

Ön szerint elég lehet 1/2 paretin abban az esetben ha valdoxant is szedek este? Panaszom enyhe pánik és szorongás + alvászavar. Hat éve szedek rivotrilt 1/ 2 szemet reggel a 0.5 ös ből és van hogy este is. Doktor úr szerint érdemes volna leépíteni?

Válaszát köszönöm: Sándor


Kedves Sándor!
Ezt látatlanban nem lehet megítélni.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

tigris  2011. október 2. 15:42   #2625 

Üdvözlöm!Kevert pánik és depresszióval küzdök főleg télen akkor gyógyszer is kell xanax és cipralex.Rendeltem healty- americás 5-Htp étrendkiegészítő kapszulát,amit a leírás szerint a prozac-hoz hasonlítanak,és szerotinin növelő!szedhetem e időszakosan,nincs e veszélye?köszönöm


Tisztelt Kérdező!
Szedését csak abban az időszakban javaslom, amikor nem szedi a Cipralexet, tehát azzal együtt ne szedje!
Üdvözlettel: Eszik János dr.

...  2011. október 2. 15:40   #2624 

Kedves Doktor úr!
Baja, Szekszárd, Pécs környékén tudna-e nekem pszichiátert ajánlani? Vagy meg tudná mondani, hol kereshetek? Mert a neten sajnos nem találok.
Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm!
Evelin


Kedves Evelin!
Pécsen, a Stark András vezette gondozót jó szívvel tudom ajánlani.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

Pánik  2011. október 1. 07:25   #2623 

Tisztelt Doktor úr!

Egy évvel erős pánikrohamaim voltak, ezt egy hónappal később el is kezdték kezelni, viszonylag korán. Egészen júniusig Rexetint szedtem, naponta egyszer, a javulás jelentős volt, a gyógyszer azonnali elhagyása sem okozott gondot. Ugyanakkor nagyjából két hete ismét kiújultak a tünetek, eleinte csak gyomrom kezdett el - konstans - fájni, amire kaptam gyógyszert (protonpumpa-gátló), azonban a többi tünet is kezd visszatérni. Vajon ismét el kell kezdenem a kezelést, vagy ezek elvonási tünetek? Illetve az említett gyógyszer mellett a Rexetin szedhető?

Tisztelettel,

Kun János Róbert


Kedves János!
Ez a betegség kiújulása, a Rexetin vsz. szükséges lesz, és szedhető a másik szerrel együtt.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

Gyógyszer abbahagyása  2011. szeptember 30. 20:30   #2622 

Tisztelt doktor úr!

Közel egy éve szedek szinte napi rendszerességgel egyszerre napi 0,5 mg Rivotrilt.

Kérdésem az lenne,hogy ha én ezt egyik napról a másikra letenném,akkor mennyi idő körülbelül míg megszűnnek az elvonási tünetek,ha egyáltalán megszűnnének,és hogy az azonnali elhagyás rejt e valamilyen veszélyt magában?

Köszönettel:Imre


Kedves Imre!
Ez kis dózis, egyből elhagyható. Az esetleges kellemetlenségek enyhíthetők sok folyadék bevitellel, sporttal, szaunával.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

János  2011. szeptember 30. 06:37   #2621 

Tisztelt doktor úr!

Szeretném a tanácsát kérni. Körülbelül 3 hete szedem a rexetint és szedek hozzá reggel 1/2 rivotrilt. Gyógyszer bevétel után nemsokára úgy elálmosodok hogy majdnem elalszom. Kávét nem ajánlatos inni mert az fokozza a szorongást. Mit tegyek? Lenne még valami. Gondolatban is elő lehet idézni szorongást magunkban?

Válaszát köszönöm! János


Kedves János!
Ez vsz. a Rivotriltól van, lehet hogy az fölösleges. Természetesen, gondolattal is lehet szorongást provokálni.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

előző oldal  130 131 132  133 134  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Mentális egészség témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!