orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Eszik János

Dr. Eszik János válaszol

Dr. Eszik János

pszichiáter szakorvos, pszichoterápia szakorvosa, orvosi rehabilitáció (pszichiátria) szakorvosa

Ált. elégedetlenség érzés, Depresszió, Pánik

előző oldal  62 63 64  65 66  következő oldal
Dorottya  2010. március 20. 17:37   #1280 

Kedves Doktor Úr
Köszönöm az előző levelemre irt válaszát ,még annyit szeretnék kérdezni Öntől,hogy az állapotomban olyan irányuló változás történt, hogy kimerek mozdulni hosszabb ,rövidebb sétákra,de a lábaimban a fájdalmak megmaradtak és szinte ez gátol abban ,hogy menni is csak bizonytalanul tudok.Ez megmarad a szédüléses esti rosszullétem óta.Milyen módon és kezeléssel lehetne megszüntetni ezt a lábamba maradt fájás, ezt korábban nem volt és ugy érzem ha a lábaim vinnének úgy mond minden rendbe lenne a lemenetelkor .A válaszát ismételten tiszteletteljesen meg köszönöm. Üdvözlettel Dorottya


Kedves Dorottya!
Ne haragudjon, de nem tudom beazonosítani az előző levelét, nem látok Dorottya jeligét. E levél alapján azt gondolom, hogy további javulással ez a tünet is megszünhet.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

Kényszerek!  2010. március 20. 11:04   #1279 

Üdvözlöm!Az lenne önhöz a kérdésem,hogy nagyon erös kényszerek gyötörnek hetek óta!Enyhe depresszióval kezdődött és utánna jöttek a kényszerek de igazábol csak este lefekvés elött jönnek rám és vanmikor több órát vesznek igénybe!2 hete szedem a rexetint,de sajnos most 1 hét kimaradt a szedésből!Azt szeretném megtudni hogy ha ujra elkezdem akkor megint kell várni 3,4 hetet hogy hasson,mert akkor ez a 2 hét szedés tulajdonképpen nem ért semmit?


Tisztelt Kérdező!
Ezt a gyógyszert folyamatosan és tartósan kell szedni, az egy hét szedés vsz. semmire nem volt még jó. Javaslom, hogy minél előbb folytassa a gysz. szedését!
Üdvözlettel: Eszik János dr.

sok gond  2010. március 20. 11:02   #1278 

Megpróbálom röviden leirni hogy mi is a gond.Iskolába minden nap rengetegen csúfoltak közben tesóm skizofrén lett.Nem biztos hogy jól irtam.A suliba riva mentem,riva jöttem,idegalapon lefogytam nagymértékben.Közben itthon se volt nyúgtom mert a tesóm agresziv volt ,verekedett.Később a középiskolában megvertek azok akik csúfoltak.Mind ezt a mai napig nem tudom feldolgozni.Ekkor bromazepant kezdtem szedni de mostanra nem hat.Az iskola útán azonal megbetegetem,kiderült pco-m van,hormon probléma,ebből kifolyólag bőrproblémáim lettek,emiatt elveszet az önbizalmam és öngyilkos akartam lenni.Végül nem tettem meg.Nemsokára rá kiderült inzulin rezisztenciám is van.Ez a sok gond nagyon kikezdte az idegeimet.Később a tesóm még agreszivabb lett és már állandóan bepisil .Büdös van,nem akar fürdeni...Ekkor poratka allergiám lett.Ekkor történ hogy elkezdtem nagyon nehezen aludni.Későn fekszem töbször megébredek.Állandóan félek hogy a tesóm nekem jön,megver.Nincs barátnőm,fiúm.Teljesen bezárkóztam,nem merek új kapcsolatokat inditani.Most hogy a tesóm folyton bepisil félek hogy amikor megfogja a csapot vagy leül a székre elkapok tőle valamit.Most félek a baktériumoktól és állandóan sokat mosom a kezem.
Ez a rövid verzió.Kérdésem:Mijen tesztet kéne elvégeznem és hol tudok segitséget kapni?
Ön hol rendel?És el tudd fogadni akkor is ha vajdasági vagyok?
Előre is köszönöm.


Tisztelt Kérdező!
Bármilyen pszichiátriai rendelésen segítséget tud kérni, nekem semmi bajom azzal, ha valaki vajdasági.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

14 éves idegi problémákkal küzdő fi  2010. március 18. 21:54   #1277 

Tisztelt Doktorúr!

Az ön segítségét szeretném kérni, a lányom barátja 14 éves és idegi problémái vannak. Kb. 2 éve édesanyja elvitte pszichológushoz, akkor írtak fel neki gyógyszert. Szedte is, idők elteltével csökkentették majd később mondták neki, hogy abbahagyhatja a gyógyszer szedését. Mióta nem szedi teljesen kivan fordulva önmagából. Nagyon hamar felhúzza magát, idegességében a falba üti a fejét és kifáradásig hajtja magát (pl.: edz). Másnap nem tud iskolába menni mert annyira izomláza van hogy a lábát nem bírja mozdítani. Amikor szórakozásból az öccsével birkózik sokszor bedurvul és nem veszi észre, hogy ezzel fájdalmat okoz. Sok horror filmet néz, az a kedvenc része mikor vér folyik ( elnézést a kifejezésért hogy így mondom, pl.: az embert feldarabolják, kilóg a belső szerve, stb. ) Ha valaki felajánlja a pszichológus segítségét mindig azt mondja , hogy majd ő segít magán. Senki tanácsát nem fogadja meg. Nagyon befolyásolható. Mikor ideges a haverjaihoz megy, nem érdekli semmi más. Teljesen átvette és folyamatosan átveszi az egyik haverjának a rossz stílusát. A lányomnak azt mondta, nem szeretné folytatni a kapcsolatot mert mindig ideges és akkor vagy neméri el a lányom telefonon vagy interneten nem ír vissza. Nem akarja megbántani a lányomat, azt mondta legyenek csak barátok. Akárhányszor a lányom mondja neki hogy folytassák a kapcsolatot és bármiben segít neki, annyiszor azt mondja , hogy jobb lenne a lányomnak nélküle és, hogy jobb fiút érdemel. Mit lehet ennek érdekében tenni, és hogy tudjuk rábeszélni hogy el mennyen és elfogadja a pszichológus segítségét ?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Rozália


Kedves Rozália!
Rábeszélni nehéz lenne, de én az Ön helyében örülnék neki, hogy a lányom megszabadul egy ilyen alaktól és inkább a lányomat támogatnám a szakítás elfogadásában!!!
Üdvözlettel: Eszik János dr.

Migrén...  2010. március 18. 21:51   #1276 

Tisztelt Doktor Úr!

Ezúton szeretném szíves szakvéleményét kérni! 8 éves korom óta scotomákkal járó aurával kezdődő migrénem van, az aura 1 órán belül el szokott múlni és utána a másik oldalon fáj a fejem a szemem fölött, tehát klasszikus migrén aurával, a fejfájás hamar 2 órán belül gyógyszer nélkül is elmúlik, ugyhogy szerencsés vagyok... jelenleg 32 éves vagyok, és nagyon aggasztó dolog történt 3 nappal ezelött, 3 órán át tartó aurám volt a fejfájás elött... nagyon megijedtem... mert nem tudom, hogy ez nagy baj-e? 4 hónapja Nuvaring fogamzásgátlót használok, és azóta a migréneim havonta jönnek... elötte csak évi 2-3X volt... Ma voltam Neurologusnál, nem talált eltérést a reflexek vizsgálatánál... de elküldött MRA-ra , de időpontot csak május 11-re adott... szóval nagyon ideges vagyok, mert nem tudom, hogy ez az aura elhúzódás jelenthet-e valami komoly gondot...?
Nagyon szépen köszönöm a segítségét!

Tisztelettel: Judith


Kedves Judit!
Nem vagyok neurológus, ezért a migrénhez nem értek, de nem vsz., hogy komolyabb baja lenne, a hormonális váltás elég kézenfekvő magyarázat a tünetváltozásra.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

disztimia  2010. március 18. 21:49   #1275 

Tisztelt Doktor úr!

Édesanyámnál disztimiát állapítottak meg, emellett rendszeresen iszik, a felírt gyógyszereket nem hajlandó szedni, egyik betegégét sem ismeri el.
A kérdésem az lenne, hogy akarata ellenére milyen módon lehetne őt kezeltetni?
Gondolok itt akár egy pszichiátriai kezelésre, elvonókúrára.

Köszönöm válaszát


Tisztelt Kérdező!
Ma Magyarországon az emberi jogok túlértékelése miatt csak rendkívül szélsőséges esetekben lehet valakit akarata ellenére kezelni, az édesanyjánál ezek a körülmények biztosan nem állnak fenn.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

Varga Pál Pánik  2010. március 18. 10:12   #1274 

10 napja szedem a paroxatot, úgy visszadobott a betegségbe erős fléelem, nyughatatlanság, álmosság arc zsibbadás, erre mondta a kezelő orvosom, hogy ír fel valami erős nyugtarót ha nem bírom, mit tegyek, szeretném az ön véleményét is meghallgatni, reggel reszketek elfog a forróság, a vérnyomásom rendben de a pulzusom123-as..


Tisztelt Varga Pál!
Kérem próbáljon bízni a kezelőorvosában, mégiscsak Ő ismeri önt, és Ő is kezeli. Én látatlanban nem tudok ehhez hozzászólni!
Üdvözlettel: Eszik János dr.

erzsébet  2010. március 18. 10:10   #1273 

Tisztelt dr úr.remélem majd jóhírel fog nekem szolgálni.tavaly novemberben kiderült rólam hogy pánik beteg vagyok.amit nekem nagyon nehéz volt elfogadnom.felkerestem egy szak embert és gyógyszert is irt ki a rexetin a mit reggelente egyet kelet bevenni.egyik reggel arra keltem hogy elég abba hagyom a gyógyszert cakk kompak le is tetem.amin én át mentem a gyógyszer hiánya miatt gyötrelmes volt.


Tisztelt Erzsébet!
Mivel kapcsolatban tudnék jó hírrel szolgálni?
E.J.

Borbála  2010. március 18. 08:37   #1272 

Tisztelt Doktor Úr


Két hete halt meg váratlanul 79 évesen édesanyám nagyon nagy a fájdalmam én sem vagyok egészséges mivel vérnyomásom hol magas máskor meg alacsony a haláleset óta.Egyébként azt megelőzően mondjuk rá hogy rendben volt, mivel ez nálam kezelt betegség.A problémám az, hogy a temetés előtti nap esti kutyasétáltatás közben rosszul lettem a lábamból kiment az erő és a fejemben nagy szédülést éreztem majd nem összeestem alig tudtam haza menni. Azóta az egyensúlyérzékem labilis a lábaim gyengék,félve megyek le este kutyát sétáltatni,alig várom hogy felérjek a lakásba,nappal annyira nincs gond ,de sokáig nem tudok lent maradni mint régen.
Kérem Doktor Úr legyen kedves segíteni abban hogyan tudnám legyőzni azt,hogy a félelmem megszűnjön az esti séták alkalmakor.A vérnyomásom is magasabb ilyenkor e miatt.
A gyógyszer amit szedek a vérnyomáscsökkentők és amit mos emiatt felírtak Frontin 3 x1 a 0,25 A fő problémám az hogy a lábaim gyengéké váltak a leírt eset miatt.
A válaszát tiszteletteljesen megköszönöm.


Kedves Dorottya!
Pszichiáter szakorvoshoz kellene fordulnia, ez tanáccsal nem oldható meg és a Frontin sem fogja megoldani.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

risperdal  2010. március 18. 08:16   #1271 

Tisztelt Doktor Úr!

Szinte az összes antidepresszánst kipróbálták rajtam. Egyik sem vált be. Benzodiazepineket is szedtem. Már több diagnózisom is volt. Pánikbetegség, GAD, bipoláris depresszió, disztimia, major depresszió stb. most skizofrénnek tartanak. Nagyon szorongok és nem tudok élni. Mindentől félek. Tegnap risperdal constát kaptam injekcióban. Nem vagyok jól.
Mikortól érezhetem a hatását?

Köszönöm válaszát.


Tisztelt Kérdező!
A Risperdal Constát a már beállított Risperdal tbl. után szokták beállítani, kb 3 hét után áll be az egyensúlya, addig tbl-val szokás kiegészíteni.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

Könyv  2010. március 17. 18:00   #1270 

Kedves Doktor Úr!

Érdekelne, hogy tud-e ajánlani olyan könyvet, ami jó egy depressziós betegnek.
Igazából olyanra gondoltam, ami olyasmit tartalmaz, hogy hogyan lehet kilábalni a betegségből.
Köszönettel


Tisztelt Kérdező!
A valódi depresszió betegség, amit általában ki lehet bírni, át lehet vészelni (több hónap), de önerőből nem lehet meggyógyulni. Sajnos nem tudok ilyen könyvet javasolni!
Üdvözlettel: Eszik János dr.

Spitomin  2010. március 17. 16:02   #1269 

Tisztelt Doktor Úr!

A Spitomin tablettához valami olyan leírás tartozik, hogy nem válik be korábban benzodiazepinekkel kezelt betegeknél. Ennek mi lehet az oka? A benzodiazepin tartós elváltozást idéz elő az agyban?

Szíves válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:
Orsolya


Kedves Orsolya!
A BDZ-k sokkal erősebbek, ezért utánuk egy gyengébb szer nem szokott hatni.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

Varga Pál (Pánik)  2010. március 16. 18:11   #1268 

Tisztelt Doktor úr!

Két hete írtam önnek, hogy a kezelőorvosom Cipralex után pánikbetegségre Falvent írt fel, ön tanácsára kértem Paroxatot amit a kezelő orvosom, fel is írt s nem találta rossz ötletnek.1 hete szedem tudom még nem lehet a jótékony hatásáról következtetéseket levonni korai, viszont a mellékhatásai elég zavarók, de vagyok olyan erős kibírom sírógörcs, forróság érzés nyughatatlanság.Amiért tanácsát kérem mióta felfedeztem ezt az oldalt az az, hogy a cipralex szedését 1 tablettárol 0,5-re illetve később 0,25-re csökkentettem, mert úgy éreztem minél kevesebbet szedek annál felszabadultabb vagyok és jobb kedvű, csak sajnos egy idő után újra előjött a szédülés és a gyengeség érzése, ezért kezdtem újra szedni de már nem volt olyan, a paroxat szedésével egyenlőre rosszabb a helyzet, nincs igazi pánikrohamom, csak rettenetesen elkezdtem félni autóvezetés közben, illetve ha boltba bemegyek, nem dobog a szívem hevesen csak remegek mint aki fázik, s átmegy rajtam a forróság.Igaz én is gerjesztem a gondolataimmal a tüneteket, illetve minden kis testi rezdüléstől megijedek miközben hajtogatom, hogy jöhet bármi úgy is én győzők de ez nagyon küzdelmes. Szóval mit tegyek, próbáljam gyógyszer nélkül, vagy várjam ki ezt az egy hónapot szenvedjek, s majd meglátjuk?


Tisztelt Varga Pál!
Látatlanban sajnos nem tudok személyre szóló tanácsot adni!
Üdvözlettel: Eszik János dr.

mániákus depresszió  2010. március 16. 11:46   #1267 

Kedves Doktorúr!A barátom 32éves és ugy néz ki a tünetei alapján,hogy mániákus depressziós,szeret velem lenni,szeret velem szeretkezni de közbe csak néha kivánja a szexet,valamint minden hétvégén rájön a depresszió és este munka után amikor otthon ül egyedül az üres lakásában és olyankor nem akar velem se és senki mással találkozni mert nincs kedve hozzá,meg megszokta már meg magányos akar maradni ilyeneket mond.Nincsenek barátai se,mert már elhagyták,megunták hogy nem nagyon lehet elhivni sehova se,engem is elutasít hetekre eltünik és nem válaszol az smseimre se,aztán amikor éppen jókedve van és rá ér akkor visszair hogy talizzunk akkor nagyon jól elvan velem de utána megint rájön a rosszkedv,de ha aggodom miatta az a baja,mert miatta ne aggodjon senki se szerintem ezért is cselekszik ilyen lekoptatos dologkat hogy megutáljam őt mert ő szerintem megvan arrol gyözödve hogy csak pup lenne a nyakamon egy ilyen ember mint ő.De igen sokszor nem tud nekem ellenállni ezért is gondolom ezt hogy ez igy lehet.a problémáirol csak nekem beszélt eddig ,de hozzátette ne sajnáljam őt,nincs semmi baja csak évek óta rátör a depresszió amióta nincs komoly kapcsolata és a barátai is elhagyták.Kiskorában több tragédia is történt vele amitől ő ugy érzi pup a világnak.további tünetek:hol vidám,pörög a jokedvtől aztán hirtelen szomorú lesz,akkor hol csendes hol nagyzolos,akkor magas a vérnyomása is amikor ideges,skszor rosszul lett már a munkahelyén is,orvoshoz nem akar fordulni mert szerinte semmi baja és mivel elutasítja a közeledésemet is mintha nem érdekelném őt igy nem tudok vele beszélni se,most probálok ugy tenni hogy nem logok a nyakán mert ő ugy érezte ezzel ,megfolytom őt és ezért is utasít el,nem beszél velem pár hete és most várom jelentkezzen magától de nem tudom ez jó ötlet e lehet mégis nekem kéne irnom neki.mit tegyek?előre is köszönöm segítségét.
26éves kétségbeesett lány:(nagyon szerelmes vagyok belé,ezért is nem hagyom magára.


Tisztelt Kérdező!
Lehetséges hogy a barátja bipolaris, de az is lehet hogy ilyen a személyisége működése. Ezt személyes vizsgálat nélkül nem lehet eldönteni. Az lenne fontos, hogy Ő is lássa a problémát és keressen segítséget. Kívülről ezt nehéz elérni.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

Nettike  2010. március 16. 11:41   #1266 

Tisztelt Doktor Úr!
Nagyon szépen kérem, hogy az alábbi kérdésben foglaljon állást, illetve mondjon véleményt:
29 éves lányom 8 éve depresszióban szenved. A betegsége kezdetén cipralex-et szedett, aminek adagját időközben hol csökkentették, hol növelték. Időközben pszichiátere külföldre települ, és lányom úgy érezte, hogy nem teljesen gyógyult, de talán ura lesz a helyzetnek. Természetesen ez nem így történt. Ujabb pszichológus és pszichiáter követekezett. A pszichológus szülni ment, lányom még mindig nem gyógyult. Jelenleg egy ujabb orvost kerestünk meg, aki a cimbalid nevű gyógyszert és Lamolett hangulatjavítót irta fel (cimbalid :reggel 2, Lamolett: reggel-este 1-1). Mániás depressziót állapítottak meg. Biporális depresszió szakaszban. Az életet mindig feketének látja, a környezetét hibázatatja a hangulata miatt, megfoghatatlan és érthetetlen a kifogása az élettével szemben. A férje nagyon kitartó és szereti. Mi a szülei és egy évvel idősebb testvére is nagyon odafigyelünk, mert igen családcentrikus a családunk. (Talán a tulzott burokban nevelés és dédelgetés is baj lehet???) TEstvérével is nagyon jó viszonyban van. Diplomás lányom, a munkáját elvégzi, de sokszor szét szórt. ( a gyógyszeres kezelése 1 hónapja, a hangulatjavítót pedig 1 hete szedi). Az egyetem alatt jött ez a betegsége. A mániás depresszió illetve hangulatváltozázsai nem csaponganak, nagy hullámokban, amikor "fenn" van, akkor normál vislkedést és látszólag jobb kedélyállapotot mutat, , vagy ha lenn, akkor elkeseredett és az egész élete romokban hever. A vele élő férjét okolja, aki valamennyiünk szerint egy kifogastalan ember, társ, férj, barát. Feleségével toleráns, még a gyógyszereire is ő figyel, segíti a munkájában, maximálisan türelmes. Lányomat semmi olyan megrázó dolog nem érte , ami indokolná ezt az állapotot. Orvosa szerint a szorongásos depresszióval induló betegsége nem volt kellő képpen kikezelve, és az vezetett ide. Mindig egy szégyenlős, középpontban nem szeretett lenni, szerény, de mindig nagyon jó tanuló volt. Sohasem volt önbizalma, pedig mint külsőleg, mint tudását, tehetségét inteligenciáját illetően minden oka meg van arra, hogy magabiztos legyen tele önbizalommal. Sohasem volt elgedett önmagával, teljesítményeivel.
Nagyon szeretném tudni azt, hogy ez a betegség gyógyítható-e véglegesen, vagy ha visszatér, mennyire válhat súlyossá? Élete végéig gyógyszert kell szednie? Párjával boldogtalannak érzi magát, de egyértelműen a betegség beszél belőle. Páterápiát is igénybe veszik, amit most kezdtek el. Szülhet-e gyermeket, mert nagyon szeretne, de a gyógyszeres kezelés miatt a baba egészségére tekintettel nem mer. Mennyi az a maximális idő, amig egy ilyen beteg ember meggyógyul, vagy tünetmentes. Lehet- e gyógyszer nélkül is majd élnie? Terhesség alatt is visszajöhet egy súlyos állapot? Van-e olyan gyógyszer ami majd nem lesz ártalmas a magzatra? Én mint édesanya nagyon el vagyok keseredve és nagyon szeretnék "fényt" látni az alagút végén. Lányom házassága is tét, mert nem tudjuk, hogy férje medddig tudja ezt torelálni. Akkor viszont csak lefelé indul az élete. Csupa aggódás minden napunk. Kérem Doktot Úr adjon választ a kérdéseimre, amennyiben az levél utján megtehető. Köszönettel egy aggódó anyuka.




Kedves Anyuka!
A bipolaris betegség elég gyakori, különféle súlyosságú lehet. Gyógyszeresen jól kezelhető, de ez folyamatos pszichiátriai kontrollt igényel és sokszor évek telnek el a megfelelő betegségbelátás kialakulásáig, ami a stabil állapot feltétele. Leírása alapján lánya ettől még távol áll. Gyermekvállalás nem kizárt, de ehhez először tartósan stabil állapotba kell kerülni.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

Sertagen  2010. március 16. 06:46   #1265 

Kedves Doktor Úr!

Édesanyámnak már fél éve folyamatosan zúg a füle, ezért felírtak neki Sertagen gyógyszert. Három szemet szedett be belőle, de ma nagyon rosszul érzi magát. (nincs étvágya, rossz a közérzete stb.) Ezek a lehetséges mellékhatások fel vannak tüntetve a gyógyszer utasításán, ahogy az is ,hogy nem lehet a gyógyszer szedését abbahagyni egyik napról a másikra mert rosszabbodást okoz.
Viszont félek ha tovább szedi,még rosszabbul lesz. De még csak három szemet szedett be belőle. Ön mit javasol?


Tisztelt Kérdező!
Vsz. túl gyors ez a gyógyszerbeállítás. Napi fél tbl-val kellene kezdeni, illetve ha nem bírja, akkor másik gyógyszert kell választani. Ilyenkor egyből el lehet hagyni a gyógyszert.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

insomnia  2010. március 16. 06:43   #1264 

Tisztelt Doktor úr!

A feleségem 2008 decemberétöl pár hónapon keresztül súlyos depressziós volt
(szülés utáni depresszió), szorongásos tünetek
gyötörték, és ez igen elsúlyosbodott: alvászavarral társult.
2009 januárjától kb. 2 hónapon keresztül szedett (töb-kevesebb
rendszerességgel, az alvásától függöen) diazepamot (megjegyzem, hogy
jelentkeztek a rászokás tünetei, így elég nehezen tudta abbahagyni a
szedését), mellette fluoxetint. 2-3 hónap elteltével a tünetek
jelentös mértékben csökkentek. A fluoxetint továbbra is szedte. 2009
júniusában elkezdte csökkenteni a fluoxetin mennyiségét, míg
szeptemberre már csak minden 4-5. nap vett be egy 20 mg-os kapszulát.
Ekkor egy kisebb, stresszre okot adó helyzet visszazökkentette, és
ismét jelentkeztek az alvászavar tünetek. Ekkor ismét visszaállt a
rendszeres (naponkénti) fluoxetin adagra, amelyet 2 hónapon keresztül
folytatott. Megjegyzem, hogy a fluoxetin adag csökkentésének oka az
volt, hogy annak szedése mellett gyakran nagy mértékü fáradtság lett
rajta úrra nappal is, amely gátolta a most másfél éves kisfiunk
ellátásában. Október vége-november eleje óta eleinte minden másnap,
majd minden harmadnap, negyednap szedte a 20 mg-os kapszulákat, míg
jelenleg már 6 napos idöközt hagyott. Sajnos azonban pár hete
ismét jelentkezni kezdett az alvászavar probléma, mégpedig nagyon súlyosan.
Igy gyakran ismét diazepam bevételére kényszerül. Ettöl másnap ingerlékeny, és
fennáll az ismételt rászokás veszélye. Antidepresszánst viszont nem szeretné süríteni,
mert akkor napközben nem tud helytállni. Sajnos ez a betegség már az egész család
életét mérgezi. Nem szeretnénk semmit, csak normális életet élni, antidepresszáns és
szorongáscsökkentö nélkül.

Mit javasol, mit tegyünk? Elkeseredettségemben fordulok Önhöz, mert
semmi megoldás nem körvonalazódik. Az orvosok is teljesen
tanácstalanok, nem tudnak segíteni. Pedig a kisfiunk ellátására és a
munkám végzésére is nagyon negatív hatással van.

Elöre is köszönöm a segítségét.

Üdvözlettel,

dr Kovács


Tisztelt Kovács Dr!
Ez a probléma elvileg kézben tartható! Nem tudom mi a sikertelenség oka. Fontos lenne, hogy a gyógyszerelést pszichiáter tartsa kézben, illetve korrekt gyógyszerelés mellett is felmerül, hogy egyéb lélektani oka van, amivel pszichoterápiásan kellene foglakozni.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

P.Rozi  2010. március 15. 10:09   #1263 

Tisztelt Doktor úr!

Szeretnék érdeklődni, hogy Prozac, Lamolep "kúra" során kialakulhat menstruációs zavar? Estemben erős és elhúzódó vérzés. Sertralin, Xanax párosról történt váltás, 3 hete körülbelül. Okozhat kauzát a szervezetemben?
Köszönettel:
P.Rozi


Kedves Rozi!
Nem tartom valószínűnek, hogy ettől lenne a probléma.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

Megéri?  2010. március 14. 14:15   #1262 

A nevem Gábor Hunor. 17 éves vagyok, biológia-kémia szakon járok.
Azt szeretném kérdezni öntől hogy mi a véleménye arról hogy megéri-e az orvosi pályát választani.
Én azért szeretnék orvosnak menni mert nagyon érdekel és elkápráztat ez a tudomány...de nem megyek orvosnak hogy aztán az éhségtől is káprázzék a szemem ne csak a csodálattól. A munkahelyek sem öntik el túlságosan a piacot...
Az érdekelne hogy munkalehetőség, és fizetés, valamint, ami a legfontosabb: jól felszerelt kórházat hol és hogyan lehet elcsípni.
Válaszát előre is köszönöm!


Kedves Hunor!
Az orvosi pálya gyönyörű! Hivatást csak érzelmi alapon lehet választani, racionálisan nem. Racionalisan nem éri meg ezt a pályát választani, mert a rengeteg tanulás és a rengeteg munka soha nem térül meg. Mindezek mellett a történelem során és ma is a világ nagyobb részén az orvosokat kiemelt megbecsülés illeti. Nálunk jelenleg ez nincs így, és a közeljövőben valószínűleg nem is lesz. Magyarországon ma hiányzik a társadalmi megbecsülés és a minimálisan elfogadható munkakörülmények is, az anyagi megbecsülés hiányát csak harmadjára említem.
Sok sikert a jövőjéhez!
Eszik János dr.

mandragora  2010. március 13. 07:59   #1261 

Tisztelt Doktor Úr!
Úgy érzem, hogy erős, szemet csípő szagot árasztok. A közelembe érő emberek elkezdenek köhécselni, látszik rajtuk, hogy csípi a szemüket. Már mindent megpróbáltam. Gyakori tisztálkodás. Óránkénti zokniváltás. cipőcsere. Sajnos egyre inkább pánikba esem, és ez a stresszes állapot csak még jobban fokozza a problémát. A testvérem szerint csak beképzelem a dolgot. Ő nem érez rajtam semmit. (Mert ha vele vagyok, nyugodt vagyok.) Attól félek, h beleőrülök. Lassan nem merek emberek közé menni. Hogy fogok így dolgozni? Mi lesz, ha még jobban fokozódik a csípős szag árasztása?
Mit tegyek? Segítsen, kérem, ha tud!
Köszönöm!


Kedves Kérdező!
A szorongás kellemetlen szagú izzadtsággal is jár, amit valószínűleg eltúlzottan érzékel. Mindenképpen pszichiátriai vizsgálatot javasolnék.
Üdvözlettel: Eszik János dr.

előző oldal  62 63 64  65 66  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Mentális egészség témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!