orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Andrássy Ilona

Dr. Andrássy Ilona válaszol

Dr. Andrássy Ilona

ortopédia szakorvosa, mozgásszervi rehabilitáció szakorvosa

csecsemőcsípő+UH, gyermek tartási rendellenesség

előző oldal  118 119 120  121 122  következő oldal
Liána 2010  2010. augusztus 20. 10:01   #2400 

Köszönöm szépen a megnyugtató és kielégítő válaszát!!!4hét múlva elviszem a babát kontrollra és utánna ismét szeretném kérni a véleményét remélem minden rendben lesz megteszünk érte mindent!!!


Rendben

mylenon  2010. augusztus 19. 19:58   #2399 

Tisztelt Doktornő!
A kisfiamnak 5 éve vettük észre hogy lentebb van az egyik válla. De még a kulccsont is kilátszik. Voltunk kivizsgálásokon de semmit nem tudnak mondani. Többször voltunk Pesten a Kórházban, de úgy érezzük hogy csak kisérleteznek a fiamom. Mindig mondanak valami ilyesztőt és utánna a vzsgálatok után meg bebizonyosdik, hogy nem is az a baj.
Ezt többször is eljátszák velünk és már lassan unjuk.
Kérem segítsem, mert most elküldtek MR-visgálatra Kistárcsára és ezt írták amit nem értjük:C.IV.-V.-ben kis medialis disus protrusio látható, a discus degenerált, a mylenonon compressio nem látható.
E-mail cím:tanc81@hotmail.com
Kérem segítsen megérteni!


Nem tudom, mennyi idős a kisfia. A leírt lelet azt mondja, hogy a nyaki IV-V csigolya között a porckorong kiboltosul, és kicsit "kopott", de nem nyomja a gerincvelőt.

Liána 2010  2010. augusztus 19. 19:55   #2398 

Kedves Doktor Nő!!

Tegnap írtam meg Önnek a kislányom bal oldali csípő vizsgálatának leleteit.
Ön kérdezte hogy milyen a jobb oldali csipöje ?
Jobb oldalon jol fejlett csontos vápa, csontos vápasarok szögletes,
hangárnyékot ad.A porcos vápatetö keskeny alapú,a fejet
kellöen átfogja.A labrum jól pozicionált.
Alfa -szög 60 fok felett.
Végtagokon a periarticularis lágyrészeket érintő kóros eltérést nem láttunk.
Vélemény: Normál csipöizületnek megfelelő sonogramok.
Graf-sz.Icsipő.
Mennyire súlyos az eltérés a bal oldali csipőn?Ez Ön szerint mivel és hogy gyógyitható illetve ettől lehet-e valami maradandó baja a babámnak??

válaszát elöre is köszönöm


Széles pelenkázással (a pelenka gumis részét a comb felső vájatába húzni), béka pózban hasaltatással lehet segíteni a megfelelő fejlődést. Mint írtam első vizsgálatra nem olyan kóros, de 4 hét múlva célszerű megismételni az UH.-t, hogy jó ütemben fejlődik-e a csípő

bal oldali bordák  2010. augusztus 19. 19:52   #2397 

Kedves Doktor Nő!

24 éves nő vagyok. Általános iskolás korom óta van hanyag tartásom és gerincferdülésem (balra). Egészen középiskola 2. évéig jártam gyógytornára és úszni. 2. évben voltam az ortopédián,ott azt mondták,hogy elmúlt a gerincferdülésem, minden rendben van,nem kell több gyógytorna. Nem tudom,hogy egy gerincferdülés el tud-e múlni, mindenesetre hittem az orvosnak.
Főiskolán kevesebb időm jutott sportolni, csak hetente 1x tudtam megoldani. Most viszont,mióta dolgozom (1éve) és ülő munkát végzek, elkezdett fájni a hátam, és sajnos visszajött a hanyagtartás is.
Pár nappal ezelőtt pedig a bal bordáimban szúró fájdalmat kezdtem el érzeni, hol elől, hol pedig a lapockám felé. Ha kihúzom magam,akkor nem érzem,de ha összegörnyedve ülök,akkor néha belenyilal a fájdalom. Azt is tapasztaltam, hogy a melltartóm a bal oldalon kicsit megnyomta a bordáimat és az izom bedagadt. Azóta ez a dagadás elmúlt és természetesen a melltartót is hanyagolom, amíg nem múlik el ez a bordafájdalom,csak topot hordok.

A kérdésem az lenne, hogy okozhatja ezt a borda fájdalmat a rossz tartás? Meg kellene esetleg röntgeneztetnem a bordáim? Sportolással tudok ezen segíteni?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.


A fájdalmat okozhatja a rossz tartás. Az izmok megunták, hogy "kapaszkodniuk" "erölködniük" kell, és begörcsöltek (nem tudnak meglazulni, mint a gumi, görccsel jelzik, hogy kifáradtak). Tornázni kellene ismételte, figyelni a tartásra.

Nagyon el van maradva???  2010. augusztus 19. 19:49   #2396 

Tisztelt Doktor Nő!

Ön szerint baj lehet?
Kis lányom 10 hónapos 9.5 kg. Minden orvos megjegyzi hogy milyen kis alultáplált( elég kis dagi).. Combja nagyobb a 27 hónapos nővéréénél.
Még nem csinál mást csak forog hátról hasra, hasról a hátára meg körbe körbe, néha négykézlábra nyomja magát, egyszer vagy kétszer már kutyagolt is de aztán lehuppant a pocakjára. 3 hónaposan fordult először hátról a hasára azután ezt a tudományát pihentette 6 hónapos koráig, majd ekkor ujjra kezdte és már aktívan gyakorolgatta egészen 8 hónapos koráig amikor is elkezdte a hasról hátra felé forgást is. Na azóta ezt már tökéletesre fejlesztette és így bárhová el tud forgolódni.
Amúgy nagyon okos értelmes kisbaba már mond szavakat is (Mama, baba, pápá, hoppá, hinta).
Nagyon mosolygós víg kedélyű.
A gyermek orvosunk elintézi annyival az aggodalmunkat hogy ilyen kis dagi babától mit várunk.
Mi azért most kértünk időpontot a fejlődésneurológiára kaptunk is jövőhét péntekre.
Ön szerint van aggódni valóm?
Mit fognak csinálni a fejlődés neurológián? Ugye nem kell bennmaradni a kórházba?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Köszönettel: K.T.Krisztina


Biztosan nem kell bentmaradnia, megvizsgálják, és ha szükséges, tornafeladatokkal látják el Önöket. De szerintem sem kellene még aggódni, ilyen súlyú baba nem baj, ha mindent később csinál, az csak segít a szalagok erősödésének.

csonti73  2010. augusztus 19. 19:47   #2395 

35 éves nő vagyok, tavaly műtöttek carpalis alagút szindrómával a jobb csuklómon. A kezem ismét fáj, de most a könyököm, és zsibbadnak az ujjaim (gyűrűs, kisujj).Voltam ENG vizsgálaton melynek eredménye 2010. 07. 01.:
ENG b.o. nerv. medianus, mdl: 3,24 ms: mvs: 64,3 m/sec.: ampl: 4,67 mV j.o. nerv. medianus, mdl: 3,42 ms: mvs: 59,2m/sec.: ampl: 3,37 mV b.o. nerv. ulnaris, mdl: 2,04 ms: mvs: 61,8 m/sec.: ampl: 7,27 mV j.o. nerv. ulnaris, mdl: 1,92 ms: mvs: 53,2 m/sec.: ampl: 3,93 mV
eng leletem alapján a jobb kezemen n.ulnaris laesio jobb oldali cubitalis (mit jelent) magasságban .tavaly nem használt a szteorid tartalmú injekció a csuklómnál félek töle hogy most sem használna viszont a munkámat igy nem tudtam elvégezni igy munkanélküli lettem .kérhetem-e a kezelöorvosontol hogy mütsék meg a kezem ,hogy az a következö munkahelyemen majd ne okozon problémát nekem ? válaszát elöre is köszönöm


A dg. annyit jelent, hogy a könyök magasságában az ideg nyomás alatt van. De látatlanban úgy gondolom, hogy valahol a nyaki gerinc tájékán lévő gyök nyomási tünet következménye, nem valószínű, hogy alagút szindroma. Meg kellene vizsgáltatnia magát reumatológussal, ortopéd orvossal, vagy neurológussal (de nemcsak ezt a területet, hanem a teljes gerinc területét).

terd  2010. augusztus 19. 19:43   #2394 

Kedves Doctorno,

Ortoszkopos mutetet mondanak itt az orvosok amerikaba a terdemre ami be van gyulladva, mind a ketto, azt kerdeznem ha otthon magyar orszagon csinaltatnam meg , mennyi lenne az az ido a mutet utan amikor tudnek vezetni, jarni, es visszarepulni ide az USA ba?
A jobb terdemrol van MRI eredmeny amit tudnek magammal vinni es megmutatni.
Koszonettel Violetta Guthrie

zorroguthrie@yahoo.com


Azt hiszem az e-mail címemen már válaszoltam Önnek: én ma már nem végzek műtéteket, így nem tudok a kérdésére megfelelő választ adni.

kifelé forduló lábfej  2010. augusztus 19. 19:41   #2393 

Kedves Doktor Nő!

10 hónapos kisfiam, már kapaszkodva szépen lépeget, azonban azt vettük észre, hogy a bal lábfeje rendszeresen kifelé fordul. Nem állandóan, de a lépéseknél elég gyakran.

Jelent ez komolyabb problémát, vagy egyelőre csak figyeljük, elmúlhat?

Születésénél nem állapítottak meg semmilyen problémát, terpesz nadrágot sem hordtunk. Ezt kb. 2 hete figyeltük meg nála, amióta rendszeresen felállva lépeget.

Mi tanácsol a Főorvos Asszony? Mik a teendők ilyen esetben?
Esetleg én tehetek valamit itthon a javulás érdekében?

Egy ismerősünk javasolta a Dévény módszert, Ön mit gondol erről?

Válaszát megköszönöm, tisztelettel: F. Orsolya


A csecsemők a járáskezdéskor mindig valamelyik lábukat kifelé, a másikat befelé fordítva tartják, mert ők még így tudnak elindulni. A párhuzamos oldalazó járást annak idején nekünk is tanulnunk kellett nagyobb korunkban (csárdáslépés), ne várjuk ezt el egy babától. Teljesen természetes lábtartás. Ha egyébként szabadon kimozgatható, akkor kár bármilyen módszerrel is gyötörni.

Georgi  2010. augusztus 19. 19:38   #2392 

Tisztelt Főorvosnő!


Calcaneus sarkantyum van,már ultrahangos kezeléseket is kaptam,
de a fájdalmaim újra és újra elő jönnek.Most ajánlottak-a szilikonos sarok
betétet már használom- egy talp betétet: Foot Cradle-t. -.Szeretném ki kérni
a Főorvosnő véleményét, valóban jó-e minden féle láb és derék, ill.gerinc
fájdalom meg szüntetésére-enyhítésére? Érdemes-e ilyen összeget fizetni
érte? Nagyon köszönöm előre is válaszát.

Georgi


Ma már annyi gyógytermékként forgalmazott betét van, hogy nem ismerem valamennyit, így be kell vallanom, ezt sem. Minezek ellenére lehet jó is. A szilikonos sarokmagasítónak illene szüntetni a panaszait, de célszerű lenne azt is megnézni, hogy a cipője megfelelő-e, jól tartja-e a lábát, nem túl lapos-e.

csont  2010. augusztus 19. 19:34   #2391 

Tisztelt Főorvos Asszony! Köszönöm gyors válaszát, de bizonyára félreértés miatt Ön gyomorsav okozta betegség kezelésére szolgáló Pantoprazolt,ésQuamatelt javasolt, én viszont csontritkulásra kértem ajánlatát. Üdvözlettel: CSONT


Kedves Kérdező! Nem hiszem, hogy bármelyik válaszomban olvashatott volna osteoporosisra vonatkozó gyógyszerelési tanácsadást, egyrészt mert én nem foglalkozom az osteoporosissal, másrészt, amikor még ezt tettem, nagyon kezdetleges gyógyszerek voltak, azóta nagyon változott a világ. Ezért mindenkit, akinél felmerül az osteoporosis lehetősége, arra biztatok, hogy osteoporosis ambulanciára menjen, mert ott naprakészek a terápiában, és kedvezményesen tudják felírni a megfelelő terápiát. Azt viszon tudom, hogy a mai napig szükséges a D vitamin és a Ca pótlás valamilyen formában, bármilyen terápiáról is legyen szó.

Liána 2010  2010. augusztus 18. 18:03   #2390 

Tisztelt Doktor Nő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz , hogy hat hetes kisbabánknál a csípőszűrésen nem találtak mindent rendben:
A lelet: bal oldalon A csontos vápa tető fejlettsége kielégítő a csontos vápasarok lekerekített.
A porcos vápatető alapja kiszélesedett a fejen átnyúló. A labrum jól pozicionált.A combfejek centrikusan helyezkednek el, a csontmag hiányzik.Alfa szög 50-60 Végtagokon a periarticularis lágyrészeket érintő kóros eltérést nem láttun.
Vélemény: Fiziológiásan éretlen csípő sonogram kornak megfelelő.
(Graf.-sz II. a+)
Mennyire súlyos ez?Terpeszpelenkát javasoltak és 2hónap múlva kontrollt.A baba kislány farfekvéses volt és császárral született 38hétre 3020gr 48cm.Kérem írja le a véleményét erről a leletről mert sajnos a mi orvosunk nem mondott erről semmit!Mit lehet tenni ha ez súlyosbodik??Mennyi az esélye hogy elmúlik ?Milyen erősen kell tornáztatni:?,
Válaszát előre is köszönöm!


Milyen a jobb oldali csípő? Miért 2 hónap múlva várják vissza? Tudom, ezt nem Önöknek kellene megválaszolniuk, de én, ha ilyen eltérés van, azt rövidebb idő (4 hét) múlva ellenőrizni szoktam (úgy illik). Lehet, hogy elég a terpeszpelenkázás, de erre így nem tudok válaszolni.

Csámpás láb  2010. augusztus 18. 17:59   #2389 

Üdvözlöm!
20 éves lány vagyok, és csámpás a lábam, az összes cipőm talpa el van vékonyulva a belső oldalán, de a legnagyobb problémám az, hogy nem tudok magassarkúba menni, mert nagyon látszik a csámpásság és fáj a combtövem tőle. Mit tudnék ez ellen csinálni?
Köszönöm válaszát!


Megfelelően jól képzett betétet viselni. Bármelyik ortopéd műszerészetbe bemegy, elkészítik (sajnos felnőttnek nem írható fel).

lökéshullám terápia  2010. augusztus 18. 17:58   #2388 

Tisztelt Doktornő!
Mindkét sarkam fáj, sarkantyúm van.Szeretném,ha megírná a véleményét a lökéshullám terápiáról! Van-e valamilyen veszélye?Maradandó gyógyuláshoz vezethet?
Az MBT cipő viselése jót tesz-e ebben a betegségben?
Köszönöm válaszát: egy olvasója


A lökéshullám terápia most a legújabb, és eddigi tapasztalat alapján a legjobb terápia. Mi vezet ma maradandó gyógyuláshoz? Ki tudja, mi váltotta ki a tüneteket, és nem jelentkezik-e az az ok valamikor később is? Élő, mozgó szervezet vagyunk. A vízvezetékjavítás után sincs garancia arra, hogy nem romlik el ismét, az emberi szervezetre miért lenne? Az MBT cipő szerintem hatásos.

keresztcsonttáji fájdalom!  2010. augusztus 18. 17:55   #2387 

jo napot kivánok!30 éves nö vagyok!a problémám kb 1 honapja kezdődőtt!keresztcsonttáji és alhasi fájdalom!az alhasi fájdalom tompa,menstruácio előtti fájdalomhoz hasonlo!mivel ezek elött volt egy enögyogyászati fertőzésem,először oda mentem hátha az tért vissza!nögyogyászati eredet kizárva,negativ!vizelet negativ! a kereszcsonttáji fájdalom föleg akkor erősebb ha ülök!ha járok akkor enyhe!fekvéskor eleinte fáj,majd szinte elmulik!nyomásra is fáj!ön szerint lehet mozgásszervi oka?mi okozhat még ilyen jellegü panaszokat?köszönettel:VICA


Lehet mozgásszervi oka, esetleg a keresztcsonti izületek blokkja okozhatja, de ortopéd, vagy reumatológiai vizsgálat mindenképpen javasolt.

csont  2010. augusztus 18. 17:53   #2386 

Tisztelt Főorvos asszony!65 évesen először kértem csontdenziometria vizsgálatot.eddig panaszmentes voltam, törésem fájdalmam nem volt. Ezért a lelet meglepett.Ásványianyagsürüség értékei:0,852 0,734 0,854 A törési kockázat: -2,7 -2,1 -2,9. Vagyis elindult az osteoporosis folyamata.Kaptam gyógyszert, PROTELOS 2g granulátum. De olyan nagy a félelmem a mellékhatások /gastritis, májproblémák, csontelhalás ,trombózis../ hogy még nem kezdtem el a szedését. Kérem Önt, segitsen válaszával. A fenti értékek alapján megállithatónak tartja-e a csontleépülés folyamata?Visszaállitható-e a csontenergia egyensulya? Tud-e ajánlani olyan készitményt, gyógymódot,amely képes serkenteni a csontépitést és lassitani a csontbontást/figyelemmel refluxomra/ Nagy köszönettel várom válaszát


Ez úgy tudom, megfelelő gyógyszerelés, de figyelembe kell venni az egyéb panaszait, és gyomorkímélő gyógyszert (pantoprazol, Quamatel, stb) célszerű szednie. Sajnos a folyamat nem fordítható vissza, csak lassítható, de ha nem kezelik, csak romlani fog.

benkri  2010. augusztus 18. 17:51   #2385 

Tisztelt Doktornő!

Lányom 17 éves, február végén lett cukorbeteg, /inzulinadás, stb./majd kb. két hónappal később a TSH értéke kisebb eltérést mutatott, és Letroxot kell szednie / napi 1 tabletta/.
Művészeti iskolába jár, hegedül.Tanév végére ínhüvelygyulladása lett,egész nyáron azzal jártunk az ortopédiára. Egy hét gipsz,kenőcsök, és fizikoterápiás kezelés.
semmi nem használt.Most az ortopéd orvos továbbküldött minket a reumatológushoz, de nem tudom vajon mit tud erre a problémára kitalálni./még nem voltunk/
Őszintén szólva nem bízom benne hogy Ő megoldja a gondjainkat.
Az merült fel bennem, hogy vajon a cukorbetegséggel,vagy a pajzsmirigyproblámával nincs-e ez az ínhüvelygyulladás kapcsolatban, ez eddig még egyik orvos fejében sem fordult meg. Vagy esetleg a pajzsmirigyre adott gyógyszer /Letrox/ mellékhatásaként gyógyul nehezebben? Most már a természetgyógyászat felé kutakodom, masszázs, akupunktúra, hasonló.
Mi a doktornő véleménye az esetről?
Köszönettel:Krisztina


Az egy hét rögzítés biztosan nem elegendő. Az inhüvelygyulladásnak meg kell nyugodnia, majd folyamatos izomerősítéssel vissza kell nyernie az erejét. A reumatológián ki tudják zárni, hogy nincs-e fiatalkori reumás izületi gyulladása, amit a megfelelő kezeléssel egyensúlyban lehet tartani. Érdemes elmenni, és kivizsgáltatni.

Tiszamenti  2010. augusztus 18. 17:47   #2384 

Tisztelt Dr.Andrassy Ilona

Fájnak a combizmaim a térdeim a lábaim.

Már évekkel ezelőtt észleltem, hogy pl túrázáskor, emelkedőn, váratlanul, izomgyengeség
(macskásodás, renyheség stb. ) lépet fel .

Majd egyre gyakoribb lett a jobb felső combizomban a fájás, amely lassan átterjed a térdemre , térdhajlatra a
Térdhajlat vastag inaira. Olyannyira, hogy fájdalmas lett a járás, nehezemre esett leguggolni.
A Körzeti Orvos irt fel nem szteroid alapú gyógyszert. Én szedtem MagneB6-ot egyéb javasolt homeopátiás
Gyógyszereket.

Majd váratlanul májusban, megduzzadt a jobb térdem ,begyulladt , a körzeti Orvos leküldött a sebészetre .

Megröntgenezték a jobb térdem Dg:Arrtoris gen.l.t ( balt nem )
UH vizsgálatra küldtek a jobb térdemmel: Baker cysta l-t. ( az ultrahangos megnézte a ballábat is u.az.
Az Ultrahangos Dr. Úr mondta, hogy mindkét lábhajlatban cc 6 cm –us cysta va.
Sebészeten nem mondták meg, hogy a porc kopás milyen mértékű .
Javasolták, hogy szedjek Gool nevű gyógyszert .

Majd lassan átterjedt a fájás a bal combomra, térdemre, térdhajlatra.
Mentem Reumatológiára de ott sem segítetek.

Fájnak a lábaim. ( combom, térdem, térdhajlatom stb )
Éjszaka ég fáj .
Gyakran görcsöl combtőből végig
Mozgok, túrázok, kerékpározok, jógázok.
Szeretem, volna menni egy zarándokútra stb.


A tünetei alapján lehet porckorongsérve, ami a kilépő ideggyököt nyomja, ezáltal az izom gyengülését okozhatja. De ez csak találgatás. Ortopéd szakorvoshoz kérjen háziorvosától beutalót.

Klára  2010. augusztus 18. 17:45   #2383 

Tisztelt Doktornő!

2,5 éves kisfiamnál ma este fürdetéskor a jobb fenekén a csípő csonthoz közelebbi felén, egy felnőtt marék nagyságú duzzanatot fedeztem fel. Be nem ütötte (nem tudok róla), nem kék, ütés nyoma nem látható, viszont nagyon nagy, de nem fájlalja. Csak 3 nap múlva tudok kapni szabadnapot, akkor tudom elvinni orvoshoz, viszont rettentően aggódom. Szeretném megkérdezni, hogy mi lehet ez, illetve azt, hogy mit javasol, lehet-e annyira vészes, hogy inkább azonnal vigyem orvoshoz, és ne várjak 3 napot?

Válaszát nagyon várom, azt előre köszönöm!


A 3 nap nem túl késő, de mindenképpen vigye orvoshoz.

remeg  2010. augusztus 18. 17:43   #2382 

Tisztelt Doktor Nő!

Van egy kis háti porckorngsérvem, és a deréktáji szakszon 3 porckorong kiboltosulás. A múlt héten pedig egy nagy herpes jelent meg a számon. Tegnapelőtt életemben először csontkovácsnál voltam, mert azt ajánlották.
Ma pedig azt vettem észre, hogy ha a lovagló izmomat akarom használni, megfeszíteni, tartani magam a lovon, hihetetleül elkezd remegni a lábam. Nagyon megijedtem, mi lehet az oka, mit tegyek?

Előre is köszönöm
30 éves ffi


A herpesnek a porckorongsérvhez semmi köze. Én biztosan nem ajánlottam volna csontkovácsot ilyen esetben, mert a finomabb manipulációs technikákkal egyrészt óvatosabban, másrészt kíméletesen lehet lazítani a kisizületi blokkokat. Nem tudom, mi okozhatja pontosan az izomremegést, lehet, hogy a manipuláció során túlfeszítették az izületet, és most az izma gyengébb.

Bokatörés  2010. augusztus 18. 17:40   #2381 

Tisztelt Szakértő!

4,5 hónapja törtem el a bokám, még minimálisan látszik a járásomon. De a lábam nem hajlik előre, nem tudok normálisan leguggolni, vagy feljönni a lépcsőn, ez mikor fog visszajönni? Miért nem megy előre a lábam? Pedig járok tornára, úszni, sétálni.
Azt mondták, hogy szeptemberben kiveszik a vasat, ez 5 hónap, mivel azt írta, hogy minimálisan fél év, ennek lehet következménye? Ilyenkor már összeforrt a csont teljesen?
Várom válaszát!
Köszönöm


A csont valószínűleg összefort. A lágyrészeknek szükségük van arra, hogy regenerálódjanak (törés, mütét utáni keringési zavar), ugyanakkor a fokozatos bemozgatás eredményeként idővel a mozgásterjedelem is helyreáll. Ne siettesse, legyen türelmes, mindig csak kicsivel többet, akkor biztosabb a gyógyulás.

előző oldal  118 119 120  121 122  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Mozgás témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!