orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Andrássy Ilona

Dr. Andrássy Ilona válaszol

Dr. Andrássy Ilona

ortopédia szakorvosa, mozgásszervi rehabilitáció szakorvosa

csecsemőcsípő+UH, gyermek tartási rendellenesség

előző oldal  56 57 58  59 60  következő oldal
Zora33  2009. szeptember 13. 13:23   #1160 

Tisztelt Doktornő!
Kb: 3 hónapja elkezdett fájni a jobb vállam.Eleinte csak lefekvéskor kezdett fájni,egész éjjel fájt,majd felkelés után,mikor úgymond bejáródott elmúlt a fájdalom.Ekkor arra gondoltam,hogy az ágyammal,vagy az alvási pózommal van a gond.Miután mindenféle pozitúrát kipróbáltam és a vállam továbbra is fájt,arra gondoltam,hogy mivel 3 éves kisfiamat még mindig sokszor cipelem és dajkálom és ezt csak jobb kézzel tudom végezni,talán attól fáj.Jelenleg már nem cipelem olyan sokat a kicsit és már nem csak a vállam fáj,hanem az egész felkarom.Nem csak lefekvéskor jelentkezik a fájdalom,hanem egész nap és egész éjjel.A kisfiam cipelését és dajkálását egy hete csökkentettem a minimálisra.Kérdésem a következő.Ez a fájdalom valóban a dajkálástól van és,ha kipiheni magát a karom akkor elmúlik magától,vagy ideje lenne orvoshoz fordulnom?Sajnos a körzeti orvosunk már nagyon öreg és nála egy nátha kivizsgálása is egy órába telik.Nem igazán van időm elmenni hozzá,de ha muszáj,akkor természetesen elmegyek.Kérem adjon tanácsot,hogy mitől fájhat a vállam és a karom és,hogy ez mennyire lehet komoly baj.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel Zora33.


Bocsásson meg, de vizsgálat nélkül én is csak úgy tudok találgatni, mint Ön. Célszerű lenne szakorvoshoz menni. Az, hogy néhány napja nem emelgeti a kisfiát, nem fogja azonnal megszüntetni a panaszait.

Köldök alatti csomó  2009. szeptember 13. 13:20   #1159 

Tisztelt Doktornő!
22 éves fiú vagyok. A mai nap folyamán a köldököm alatt, a köldök mentén lefelé kb 7,5 cm-re és egy kicsit balra egy kis göböt vagy csomót érzek az újjammal ami kemény és nem doborodik elő. A nagysága olyan kisújköröm nagyságú de lehet még kisebb. Fájni nem fáj csak ma fedeztem fel. Nem tudom mi lehet az és egy kicsit aggódom is :(. Rendszeresen járok konditerembe, amihez súlyemelő övet használok az esetleges sérülések elkerülése végett. Mi lehet ez a kis csomó esetleg zsírmirigy vagy izomgörcs? Kérem segítsen.
Válaszát köszönöm: Gergő


Ne haragudjon, de erre nem tudok válaszolni. Ha panaszai vannak, forduljon a háziorvosához. De lehet, hogy ez már jóval morábban is ott volt, csak nem fedezte fel.

a munka ártalmai?  2009. szeptember 13. 13:18   #1158 

kedves dr nő


tegnap ujjatlanban bicóztam mára eléggé fáj a hátam (most lehet a munkám miatt is sajnos

pár kérdésem lenne


honnan lehet tudni hogy a hátfájás tudö eredetü (akár megfáztam este ) vagy nem?

kb 1 éve nem dolgoztam,elvoltam...most 1 hete van munkahelyem de nagyon nagyon fárasztó.10 20 kg okat cipelek 9 órákat megállás nélkül pakolok. ez mennyire veszélyes majd a hátra ? ( ezért irtam a hátfájás T ) állandoan hajolgatok ,emelgetek,fiatal lány vagyok.60 kg,dwe már lassan sulyemelönek is elmhetek...

nekem pl mitralis p om is van,és mivel nem dolgoztam idáig,eléggé elszoktam a munkától (bár ilyet az elött sem dolgoztam ez kökemény fizikai meló)
nem veszélyes a szivre sem ha most eléggé megterhelem magam?idáig nem dolgoztam most hirtelen pakolok pörgök egész nap?


Köszönettel


Üdvözlöm. Ha köhögésre, légvételre fokozódik a hátfájása, lázas, köhög, az tüdőgyulladás. De amit leírt, az alapján úgy gondolom, hogy a szokatlan terhelés okozza a panaszait, ún. izomláz, ami idővel megszűnik, csökken.

csont  2009. szeptember 13. 13:14   #1157 

Tisztelt Dr. Nő!
Tanácsot szeretnék öntől kérni.Régen volt a kezembe sajkacsonttörés ami nagyon nehezen gyógyúlt meg gipsz kb:2-3 hó volt fent. Majd ismét eltört a sajkacsontom 1-2 évre rá.Gipsz akkor is sokáig volt fent.Nem is volt semmi gond /sportolás,munka/.De most egy ideje időnként fájdalmat érzek a kézfejemben.Nem tudom hogy ez mitől lehet és mit lehet ilyenkor tenni.Fásli,csuklószorító krém?Ön mit tanácsol,javasol?Köszönöm válaszát!


Üdvözlöm. Látatlanban biztosan nem lehet semmi konkrétat mondani, úgyhogy azt javaslom, keressen fel szakorvosi rendelést, hogy a tünetek és a leletek alapján tudjanak dg.-t és kezelést mondani. Addig sem árt egy kis fájdalomcsillapító kenőcs, esetleg rögzítés, de ezt Ön érzi.

medencefájdalom  2009. szeptember 12. 19:42   #1156 

Tisztelt Dr-nő!

17éves a lányom. Az utóbbi 1 évben sokat panaszkodott lábszárcsont, térd, combcsont és hasonló fájdalmakra. Azt gondolom ez a növéstől lehet. Nyáron pár napig a medencecsont fájdalmára panaszkodott, azt mondta a csipőcsont környékét mutogatva,hogy"belül" fáj.Ezután 3 napig szinte nem tudott felállni a fájdalomtól,majd lassan, 1-2 hét alatt csökkent és mostanra elmúlt ez az érzés. Kérdésem,hogy lehet-e ez is a növéstől, vagy komolyabban kell venni?
Válaszát köszönöm!
M.B-né


Szerintem meg kellene mutatni ortopéd szakorvosnak, aki a talált lelet alapján meg fogja tudni mondani, hogy kell-e tenni valamit, vagy valóban csak növési fájdalom.

szomorú  2009. szeptember 12. 19:41   #1155 

Tisztelt Főorvos asszony! 60 éves nő vagyok , 1 éve fáj a gerincem egészen alul. Sokszor térdig sugároz hátul.Az MRI szerint azL4-L5-S1 nél van discus protrusio, ezen kívül S1-nél gyöktasak ciszta. Ülni, hosszabban menni nem igen tudok. Csontritkulásom osteopenia, az L5-ös csigolya 2.7 ,az átlag 2.0.
Az emésztésem igen rossz (PANGROL), savfelmaródás a gyomorban,reflux(NEXIUM),a bélben divertikulumok.
Gyógyszert a csontritkulásra, gerincre gyomrom miatt nem igen merek szedni, néha kis kalciumotés D3-t. Tornát, uszást ajánlanak, de pl. a hátuszás után is napokig rosszabb.
Miben reménykedhetek, mit tehetek, próbálhatok?
Válaszát köszönöm: Szatmári Ilona


Kedves Ilona! Keressen fel osteoporosis ambulanciát, háziorvosa tudja beutalni, ahol mondja el az egyéb tüneteit is, és higgye el, megfelelő kezelést fognak ajánlani. Ha valamin lehet segíteni, a panaszokat csökkenteni, akkor miért kellene a fájdalmat tűrni.

Fearless  2009. szeptember 12. 19:39   #1154 

Tisztelt Doktornő!

Párom problémájával kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. A jobb kézfején, a hüvelyk-és mutatóujj között két éve észlelt egy apró duzzanatot,ami megerőltetés után keletkezett.Akkor elment orvoshoz(ha jól tudom,ortopédiára),de nem tudtak mit kezdeni vele.Egy MR volt tervbe véve,de nem kapott beutalót....
Idén májusban,szintén megerőltetés után(mérnöknek tanul,így sokat használja a kezét),ismét előjött a duzzanat. Elment orvoshoz vele,adtak rá kenőcsőt,és egy olyan krémet,amivel be kellett dunsztolni a kezét.Masszíroztuk is,kenés közben,így két nap múlva eltűnt a dudor.Két hónappal később volt Mr-en,itt megállapították,hogy : "radiocarpalisan és intercarpalisan kevés foyladék van,a discus articularis lelapult,deformált,környezetében folyadék van,benne egy magas jeladású sáv húzódik.A musculus abductor hallucis kiszélesedett,irregularis szerkezetű,benne egy 41x23mm-es cystosus részt is tartalmazó terime észlelhető,mely elváltozás a normál izomtól nem választható el.Az elváltozás a metacarpusnak nekifekszik,de tőle jól elválasztható,,destructiót nem okoz,a környezetében futó inakat is dislocalja,és nem infiltrálja.A T1 súlyozott mérésnél ezen elváltozáson belül,a folyadéktartalmú részleteknek megfelelően tubularis képletek látszanak.Kontrasztanyag adása után mérsékelt fokú halmozás észlelhető, a I-V. ujj alappercének fejecsében degeneratív cysta van,mérete 5mm." A diagnózis ekkor angioma,haemangioma volt, az ortopádiára kapott beutalót.Az időpont ezen a héten volt.Miután az orvos átnézte az eddigi papírokat,megnézte a kezét,röntgenre küldte,majd ennek eredménye után a felső végtag rövid csontjainak jóindulatú daganatát állapította meg.A jövő héten még jön egy CT és egy izotópos vizsgálat,de addig is szeretnék véleményt kérni Öntől.Van némi rálátásom a biológiára,sok mindent el is olvastam a rákbetegségekről,de nyilván nem vagyok orvos.... :-) Számomra csak az furcsa,hogy erőltetés hatására jön elő ez a duzzanat(még egy söröskorsó hosszas tartása is annak számít),és dunsztolás,pihentetés után elmúlik.Reménykedem,hogy valóban nem nagy a baj.
Nagyon szépen köszönöm,ha válaszol!
Köszönettel: Zs


Üdvözlöm. A leletek alapján el kell hinni, hogy valamilyen jóindulatú csontdaganat (cysta) van a párja kezén. A BNO meghatározások, amiket kénytelenek vagyunk dg.-ként adni, nem mindig fedik a valóságot, úgyhogy ettől vonatkoztasson el. A jóindulatú elváltozást is daganatként kell jelölnünk, és az nem egyenlő a rákkal. Természetes, hogy, ha van a csonton/ban valamilyen elváltozás, a környező szövetek a terhelésre irritálódnak, "begyulladnak", megdagadnak, ezt a következményes duzzanatot csökkenti a pakolás. Legyenek türelemmel, a vizsgálati eredmények után kezelőorvosa biztosan meg fogja mondani, hogyan tovább.

zalán  2009. szeptember 11. 19:17   #1153 

Tisztelt Doktornö!Segitségét szeretném kérni 3 honapos a fisfiam és ugy született hogy nincs meg a bal kézfeje.most voltunk röngenen és ezt irták:bal oldalon az alkarcsontok megrövidültek,kissé deformáltak.a ditális és a proximális epiphysis végek nem fejlődtek ki,csökevényesek.konturjaik elmosodottak.a kéztö és a kézfej csontjai hiányoznak.jobb oldalon a humerus distális epiphysise hiányzik.a distális végnek megfelelöen a csont elkeskenyedett,deformált,könyökizületi rés tágabb.a leirt deformitások veleszületett fejlödési rendellenesség következménye.Kérem a segitségét hogy mit jelent a jobb kezé leirtak.a terheségem alatt sajnos nem vették ezt észre szülés után tudtam meg.köszönettel


Üdvözlöm. Csont fejlődési rendellenességgel született a gyermeke, lehet öröklött, lehet amnionális lefűződési zavar valamilyen méhen belül ért károsodás miatt. Nagy ortopéd centrumokban (Klinikákon) foglalkoznak az ilyen gyermekekkel.

bütyök  2009. szeptember 10. 19:11   #1152 

Kedves Doktornő!
Ugy megörültem mikor megláttam ezen az oldalon, mert épp ma voltam az ortopédusnal aki nem irt nekem sint a bütykömre. Egy öreg bácsika volt az orvos, nem erti meg hogy engem 30 eves mennyire zavar a bütyköm. Gondolom mivel maga nő, jobban megerti. Olyan a munkam hogy nem jarhatok abban a gyogycipőben amit fel eve megirt, most kitalalta hogy csinaltassak szamitogeped betetet, el is mentem de az sem fer bele a munkacipőimbe. Jelenleg a termoplaszitkus zöld betetet hasznalom de amelett is megjobban kiszélesedett a lábam. Itt a neten azt olvastam, hogy a bütyök kezdeti szakaszaban hasznal az ejszakai sin. ez az orvos meg azt mondta hogy az annak kell akinek már ki van fordulva. tehat gyakorlatilag semmire nem mentem vele...
Azt szeretnem kerdezni hogy Ön szerint kezdeti szakaszban(doki szerint az)de azert eléggé kiáll...:-( es nehezen tudok cipőt venni.. jo lenne e nekem a sin? és hol lehetolyat venni? kell e hozzá recept? kb mennyi az ara? Vagy esetleg milyen javaslata volna a kedves Doktornőnek? Köszönöm válaszát Rita


Kedves Rita!
Sajnos aug. 16 óta nem írható fel a bütyökhúzó, de gyógyászati segédeszköz boltokban megvásárolható. Az árát sajnos nem tudom, üzletektől függ. Jó hatású a viselete, de a betétes cipő, vagy az MBT cipő (ez sajnos drága) munkában mindenképpen szükséges.

25 éves asszony  2009. szeptember 10. 19:08   #1151 

Tisztelt Doktornő!

Sajnos régóta fáj a hátam és a derekam. Gyerekkorom óta gerincferdülésem van és nem volt kezelve. Az anyósom masszőr és a szokta az izmaimat és kicsit fellazítani, de hosszú távon egy kicsit azért ez kellemetlen. Úgy néz ki hogy a nyakamnál csigolya elcsúcsás van. A családban van már púpos hölgy és nem szeretnék úgy kinézni. Tudna segíteni hogy mit hordjak hogy a hátam és a vállaim egyenesek legyenek? Mert ha kihúzom magam, olyan mintha szétszakadna elől a testem és nehezebben kapok levegőt. Kérem segítsen.
Előre is köszönöm.

25 éves asszony


Üdvözlöm. Egyedül nem fog menni, segítségre van szüksége. Javaslom, keressen manuálterápiával is foglalkozó gyógytornászt, aki egyrészt oldja a kialakult blokkokat (sajnos a maszírozás nem elég), másrészt megtanítja a megfelelő tornagyakorlatokra, amiket aztán otthon végeznie kell.

nagymami  2009. szeptember 9. 20:01   #1150 

tisztelt Doktornő!
5 és fél éves unokám lábujjhegyen jár,de ha rászolunk letudja tenni a lábát.A régi videófelvételekből látszik hogy kétéves koráig rendessen járt. Nagyon sok helyen jártunk vele, több gyermek ortopédia ,neurologia,sehol nem találtak rendelenességet. Három éve a Dévényi módszer szerint masszirozák,de nem igazán javul. Bp_en voltunk legutóbb egy gyermek ortopéd orvosnál aki ránézésre a három pontos achilles műtétet javasolta. Ettől egy kicsit tartok..Jövöre iskolába megy félek hogy ki fogják csúfolni .Szeretném a véleményét kérni.
Tisztelettel. Nagymami


Üdvözlöm. A lábujjhegyezés, ha nem jár izületi kötöttséggel, önmagában nem kóros. Ha a mozgásokban (aktív, passziv) elmaradás van, akkor valóban szóba jöhet a műtét, de ha a szüléskor nem volt semmilyen károsodás, akkor jobban ki kellene vizsgálni, nincs-e valamilyen izombetegsége. Látatlanban csak ennyit tudok mondani.

izület?  2009. szeptember 9. 19:58   #1149 

Tisztelt Doktornő!

36 éves vagyok, 9 hónapos a kislányom. Pár hete kezdődtek a tüneteim: leguggolásnál és felállásnál nagyon ropognak a térdeim. Pár napja pedig olyan érzésem van a térdemnél mintha valami feszítené belülről. Fáj és nagyon kellemetlen érzés,főleg éjszaka és pihenésnél jelentkezik a fájdalom. Sokat van ölben a kislányom és a 4. emeleten lakunk lift nélkül,tehát ölben viszem fel,ráadásul a szülés után még 5-6 kg felesleg is maradt rajtam. Lehetséges,hogy a lépcsőzés okozza a problémámat? Mit tudok tenni,hogy ne romoljon ez a helyzet? Fáslizzam?
Válaszát előre is köszönöm? veronika


Kedves Veronika!
A szülés után még egy ideig lazábbak maradnak a szalagok, és a baba gondozása, cipelés sokkal nagyobb terhet ró a szervezetére, ízületeire, mint korábban. A guggolás, a lépcsőnjárás mind azzal jár, hogy az izületben felszaporodik a folyadék, ez feszíti a térdét, ezért fáj. Amikor lehetséges, borogassa be a térdét, polcolja fel a lábát. Terhelés közben valóban jó, ha vagy fáslival, vagy gumi térdvédővel segít a szalagoknak stabilizálni.

Baker cysta  2009. szeptember 8. 19:23   #1148 

Kedves doktornő!
Először is köszönöm gyors válaszát.Azt szeretném kérdezni hogy tudna-e nekem ajánlani valakit aki ezt az atroszkópos dolgot meg tudná csinálni vagy akivel fel tudom venni a kapcsolatot ez ügyben.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel Ferenczi Szabolcs


Kedves Szabolcs! Nem tudom, hol lakik, de ha az orvosi arcképcsarnokban az ortopédia szakorvosai között keres, talál olyan szakembert, aki arthroszkópiával foglalkozik, pl. Nyiri Péter dr., de szerintem többet is, csak a specializációt kellene megnéznie. Mivel nem tudom, hol lakik, ezt a megoldást találnám szerencsésnek, hiszen ők is válaszolnak a kérdésekre, és biztosan rövidre tudná zárni a témát.

med végű fekvés  2009. szeptember 8. 19:19   #1147 

T. Doktornő!
Van egy 4,5 hós kislányom, aki farfekvéssel született és emiatt (?) a karjait és a lábait még mindig összehúzva tartja, bár már sokat javult születése óta. A lábszára kicsit U alakú és a talpait egymásra fekteti néha mikor alszik, felveszi a magzati pózt gyakran. Lépő helyzetben (ha próbálom úgy állitani), akkor a talpait élre fekteti és arra próbál ráállni, ami nem jó. Gyerekorvos azt mondta, h majd kinövi, minden rendben. A 3 hós csipővizsgálat eltérést nem mutatott, az ortopédián azt mondták, h majd akkor menjünk vissza, ha már jár. De igy fog tudni járni?? A tartása sem jó, gyakran még mindig összegubódzik ha felveszem, a gerince elég görbe. Fejét szépen emeli, ezzel nincs gond, és forog is, egyik oldaláról a másikra. Viszont ha ülő helyzetben van , pl autósülésben, akkor a nyaka gyakran előrecsuklik, mintha nem birná tartani a fejét. Ön szerint ez normális? Gyerekorvos megnézte, húzta felfelé, akkor tartotta a nyakát, de ülő helyzetben nem birja tartani.
Ön mit tenne a helyemben? Vigyem el magánorvoshoz esetleg gyógytornászhoz? Vagy hagyjam és várjak? Nagyon aggódom, nehogy késő legyen mire eljut az orvoshoz.
Válaszát nagyon köszönöm!
egy aggódó anyuka


Kedves Anyuka! Ezek szerint Ő az első babája. Teljesen természtes, hogy összegubodzkodik, hogy görbék a végtagjai, hogy ülve nem tartja a fejét. Ekkora babának még nem kell állnia, sem ülnie. Még nem erősek a háti izmai, hiszen a mozgásfejlődése az, hogy fekve megtanul forogni, kúszni, majd mászni, és csak amikor már Ő maga elég erősnek érzi az izmait, akkor felülni és felállni. Semmi sem marad ki az életéből, ha hagyjuk a saját tempójának megfelelően növekedni. Senki sem egy másodfokú egyenlet megoldásával kezdi a matematikát tanulni, miért nem fejlődhet egy baba lépésről lépésre? Higgye el, annyi mindent kell megtanulniuk, és olyan gyorsan felnőnek, legalább ezt az időt hagyjuk meg nekik.

Molni  2009. szeptember 8. 19:12   #1146 

T. Doktornő !

Azt szeretném megtudni a gerincröntgennel kapcsolatban , hogy mit jelent a következő leírás :
L.IV. csigolya a fölötte lévő gerincszakasszal eggyütt az L.V.-höz viszonyítva 2-3 mm-nyit ventral fölé helyezett.
L.V. interverbatilis rés főleg dorsalisan virtuálissá szükült.
L.IV-S.I. egymás felé tekintő peremein discret exostosisok vannak.
L.IV.-V-S.I. kisizületekben igen durva arthrosis van.
L.II.-V. csigolyák proc.spinosusai összeérnek, lecsiszolódtak, közöttük pseudoarticulatio jött létre:Baastrup kór.
Ezután MRI-t kért csináltatni a dr-nő.

A férjem egy héttel ezelőtt megemelte magát és a forgóját érezte utána.És a fájdalom kisugárzik az alsó lábszárába.Egy hétig szedett gyulladáscsökkentőt és fájdalocsillapítót de nem múlt el. Sőt mintha a gyógyszer egyáltalán nem is használt volna.Csak ha rálép, ülve fekve nem fáj neki.
Ez utalhat gerinsérvre is? De a dr-nő nem mondta neki, hogy tartózkodjon az emeléstől.
Felírt kezelést még.

A válaszát előre is köszönöm.


A rtg lelet kopásos tüneteket mutat. Az, hogy alsó végtagba kisugárzó fájdalmai vannak, utalhat gerincsérvre, ha reflexeltérése is van. Mindenképpen kímélni kellene, nem emelni, kemény fekhelyen oldalfekvésben "Z" alakban feküdni, ill. hanyatt is ilyen helyzetben, a lábakat felpócolva. Az egy hét kezelés nem elég, emelni meg pláne nem ajánlott!! Reumatológus, vagy ortopéd szakorvost keressenek fel a korrekt kezelés kiviteleztetése érdekében

lara30  2009. szeptember 8. 19:06   #1145 

30éves nő vagyok.Mostanába sokat fáj a talpam.Szinte érzem az erek,vagy idegszálak rezgését lábamba.Gyerekkorom ota problémám hogy télel még ha több zoknit huzok is a lábam szétfagy,meleg helységbe is jéghideg mindig mintha alig lenne benne vérkeringés.Ezekre probáltam csalán,és egyébb lábfürdőket,de nem használ.Mit tehetnék hogy panaszaim elmuljanak?Válaszát köszönöm!


Valószínüleg boltozat süllyedése van. Ha megengedheti magának, vegyen MBT cipőt, meg fognak szűnni a panaszai

Renáta  2009. szeptember 8. 19:04   #1144 

Tisztelt Doktornő!

Azzal a kérdéssel kéréssel fordulok önhöz, hogy 2 hete futni voltam. Előtte mint mindig bemelegítettem. Most viszont 4km után volt egy rossz lépésem és megbicsaklót vagy nem tudom a bal bokám. Azóta állandóan fáj, ha nem lépek rá már akkor is. Ha rá lépek még csillagokat is látok néha, annyira fáj. Voltam vele a házi dokimnál de még meg se nézte, annyit mondót, hogy vegyek rá Tigris tapaszt. Most kenem rá a második tubus Lioton 100 000 gél, de ez se használ. Állandóan fáslizom. Mit tegyek, hogy javuljon? Kérem segítsen. Várom válaszát.

Köszönettel Renáta


Javaslom, keressen fel traumatológiai szakrendelést (ez nem beutalóköteles), ha ott nem találnak sérülést, továbbküldik a megfelelő helyre.

borda  2009. szeptember 8. 19:02   #1143 

Üdvözlöm Doktornő

Olyan kérdésem lenne,hogy a lengőbordák,és felette még 1-2 enyhe nyomásra,ha hozzáérek,sa végigsimitom,nagyon érzékenyek,szinte összerándulok olyankor.Ez ön szerint mi okozhatja?

válaszát elöre is köszönöm


Először azt kellene tudni, nem volt-e valamilyen sérülése? Ha nem, akkor a panaszait okozhatja csigolya, vagy bordablokk. Manuálterápiával foglakozó gyógytornászt keressen fel, aki oldja a blokkokat, és segít elsajátítani egy olyan gyógytornát, ami mellett nem alakul ki ismét

térdizület  2009. szeptember 7. 20:58   #1142 

Tisztelt Doktornő!

Azt szeretném megtudni, hogy kálium, magnézium, egyébb ásványok hiánya okozhat-e izület panaszokat és melyek ezek.
tisztelettel Szloboda János


Üdvözlöm. Minden ásványi anyag hiány okozhat panaszokat, de hogy pontosan milyet, hadd ne soroljam. Ön is jártas az internet világában, könnyen utána tud nézni.

felso kar  2009. szeptember 7. 20:56   #1141 

Tisztelt Doktorno,

En 33 eves csaladapa vagyok, es azzal a kerdessel fordulok onhoz:
Mar jo par honapja a bal oldali felso karom szuntelenul faj. Mikor alszom, dolgozom vagy barmit csinalok, akar pihentetem is faj. A fajdalom tompa, neha olyan, mint ha le akarna szakadni a helyerol.
Ha felemelem a karomat, olyan erzes (fajdalom) van benne, mint ha: (mikor gyerekek voltunk es jatszottuk azt, hogy minnel gyorsabban probaltuk a kezunket kinyujtott alapotban megporgetni, majd megallitva olyan mint ha a ver probalna kijonni a kezem vegen.)
Nem tudom mennyire voltam ertheto. A kulonos az, hogy csak a bal karomon ezem ezt.
Fizikai munkat vegzem de nem eroltetem meg magam illetve nem emelek nehezet.
Elore is koszonom a valaszat.
B


Üdvözlöm. Úgy gondolom, mindenképpen meg kellene mutatnia magát a háziorvosának, ha Ő nem talál belgyógyászati okot, akkor tovább kell irányítsa szakorvoshoz, hogy kivizsgálják a panaszait. Vizsgálat nélkül nem lehet véleményt mondani

előző oldal  56 57 58  59 60  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Mozgás témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!