orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Andrássy Ilona

Dr. Andrássy Ilona válaszol

Dr. Andrássy Ilona

ortopédia szakorvosa, mozgásszervi rehabilitáció szakorvosa

csecsemőcsípő+UH, gyermek tartási rendellenesség

előző oldal  7 8 9  10 11  következő oldal
Judit  2008. augusztus 6. 09:30   #180 

T.! Doktornő
Az utobbi 2 hónapban fájt a bal térdem nem nagy terhelésre. Talán 3 hete kezdett dagadni és hajlításra, kimozgatásra, lépcsőjáráskor inkább lefelé, mintha bemerevedne, illetve befeszülne.Mostmár ez zállapot nagyon kellemetlen és fáj. Rtg.-t készítettek róla, de kissebb kopáson kívül mást nem láttak, de egyre rosszabb az állapotom. Nem vagyok túlsulyos, örökmozgó lennék, de most már nem megy. Éjszaka nem tudom hova tagyem a lábam.
Kérem segítségét, hogy hova menjek mit csináljak, mire gondol leírtak alapján? 64 éves vagyok.
Tisztelettel és köszönettel Judit


Kedves Judit!
Azon kívül, hogy rtg. készült, más nem történt Önnel, kezelést nem javasoltak?
Abban nagyon szerencsés, hogy ebben a korban a rtg. csak enyhe kopást mutat. Az elmondottak alapján valamilyen túlterhelésre jelentkezett steril izületi gyulladása lehet: dagad, hajlításra fáj = a normál izületi folyadék felszaporodása, ez akadályozza a mozgást és a feszülés miatt fájdalmat okoz.
Javaslom az "antiflogisztikus pakolás" alkalmazását (háziorvosa is felírhatja), ez egyrészt fájdalomcsillapító hatású, másrészt segít a duzzanat csökkentésében is (a régiek mézes káposzta pakolást alkalmaztak ilyen esetben), másrészt biztosan kellene átmenetileg szedni fájdalomcsillapító és izomlazító gyógyszereket.
Ortopéd, vagy reumatológus szakorvos segíthet a kezelésben.
Üdvözlettel: dr. Andrássy Ilona

Mike  2008. augusztus 6. 09:22   #179 


Tisztelt Doktornő


28 éves, értelmiségi srác vagyok. 1 évvel ezelőtt állapították meg nálam a combfej neckrózist, ami akkor 1 fokúnak tűnt. Következett a tehermentesítés, magneto kezelések, viamin, és étrendkiegészítők, Hévizi kúra, stb... Sajnos a legutóbbi mr vizsgálatom már arról szólt, hogy a neckrozis elérte a 3.ik fokozatot, és a csont beroppant...
Mint más lehetőseg nem maradt, így ha nehezen is, de szembenéztem a protézissel!
A kérdésem az lenne, hogy ön szerint kihez forduljak a műtéttel kapcsolatban?
Gondolom megérti az aggodalmam, de még nagyon fiatal vagyok, és nem szeretetnék egy rosszul sikerült protézissel "billegni" a következő éveimben.


Tisztelettel , László


Kedves László!
Nem tudom, milyen szakorvosnál járt, de a combfejnecrosisnál már korai stádiumban - főleg ilyen fiatal korban - szoktak korrekciós osteotomiát végezni, ami a combfej terhelési felszínét megváltoztatja, lehetőséget adva, hogy a tehermentesített terület regenarálódjon. Mindenesetre operáló ortopéd szakorvoshoz forduljon segítségért a továbbiakban, ő látni fogja, hogy mekkora az elváltozás, valóban csak a protázis segíthet-e.
Üdvözlettel: dr. Andrássy Ilona

sarokfájdalom  2008. augusztus 6. 09:15   #178 

Tisztelt Doktornő!

Érdeklődnék, hogy a sarkantyú okozta sarokfájdalmat nem lehet-e csökkenteni gyógytornával. Korábban a talpbetét viselése bevált nálam, és enyhítette a panaszaimat, a legutóbb azonban már nem volt olyan hatásos. Körülbelül egy hónapja kaptam röntgensugár-kezelést, de továbbra is fáj a sarkam, ha nem is annyira, mint a kezelés előtt. Azóta azonban a bokám felé is fájdalmat érzek, ami korábban nem fordult elő.
Válaszát előre is köszönöm:
Balogh Judit


Kedves Judit!
Először is, ami a legfontosabb minden saroktáji fájdalomnál, hogy a cipő sarok részét belülről puhán ki kell bélelni = szilikonos, vagy szivacsos sarokmagasítóval. A sarokcsontot érő zökkenések csökkentése a legfontosabb feladat, ez az alapja a panaszok megszüntetésének. Lehet a bokáját, sarokcsontját kézzel jól átmozgatni, kilazítani, ezzel a rögzült helyzetet oldva más terhelési lehetőséget adni.
Üdvözlettel: dr. Andrássy Ilona

Fiatal vagyok én még :)  2008. augusztus 2. 10:46   #177 

Tisztelt doktornő
Fiatal korom ellenére(25éves vagyok) idén januárban,folyamatos térd illetve térdkörnyéki fájdalmaim miatt felkerestem, egy ortopédiai szakrendelést,ahol röntgen és ultrahang vizsgálat után arthrosist álapítottak meg.A kezelés,fizikoterápiából,és antibiotikumokkal történt (Dona,por,condrosulf,meloxikam)Úgy érzem nagyon jól reagáltam ezekre a kezelésekre,de az utóbbi időben,újra elkezdődtek sajnos a már meg nemszokott de elfogadot,fájdalmak illetve az ehhez tartozó,instabilitás érzés. Kérdésem a következő,mit tudnék tenni,hogy ne kelljen addig gyógyszereket szednem évente többször amíg protézis illetve egyéb műtéti korrekcióra lehetőségem nincs.Nagyon fontosnak tartom,hogy erre a problémára megoldást találjak,mivel elég kellemetlen illetve,nagyon fontos szerepet játszik az életemben a sport.(erőemelés,súlyemelés)
Válaszát előre is köszönöm

Maradok Tisztelettel : Juhász Roland


Kedves Roland! Sajnos, azok a sportok, amiket űz, nagyon megterhelik a térdet, és fiatal korban már panaszt okoznak. Nem tudom, nincs-e lehetősége váltani, könnyebb sportot űzni, mindenesetre kiegészítésként az úszás, és a kerékpározás javítja a porcok vérellátását. a DONA-t, a Chondrosulfot kúra szerűen többször is alkalmazhatja. De a panaszait nagy fokban csak a térdet terhelő sportról való lemondás csökkentheti tartósan.
Üdvözlettel: dr. Andrássy Ilona

Edit  2008. augusztus 2. 10:41   #176 

Tisztelt doktor nő! Válaszait olvastam,és azokban a saját problémámra is /calcaneus sarkantyú/ választ kaptam. nem tudom van -e lehetőség üzenni betegtársaimnak, konkrétan Erzsike nevű hölgynek,aki carpel tuner szindrómával fordult Önhöz. Az üzenetem az lenne,hogy ne féljen a műtéttől, az én férjem is ebben a betegségben szenvedett,/díszműkovács/Megműtötték mind a két kezét/Szegeden/ és hála az orvosnak tudja végezni a munkáját, ami nem túl könnyű munka. Munkájához és életéhez sok sikert kívánok, köszönöm jó tanácsait. Tisztelettel: Miskolczi Edit



Kedves Edit! Remélem, ahogyan Ön olvasta a "leveleimet", többen is fel-fel "lapozzák" és eljut a hír a cimzethez. Köszönöm levelét.
Üdvözlettel: dr. Andrássy Ilona

Fájdalom  2008. augusztus 2. 10:39   #175 

Tisztelt Doktornő! Március elején műtöttek L-V. gerincsérvvel. Nem szűnő fájdalmaim miatt, röntgen felvétel készült. Kiderült, h. a két csigolya összeér. A műtétet végző főorvos úr, azt mondta, h. legyek türelmes. Táppénzem 3 hónap után, ezek ellenére megszűnt. Munkába nehezen járok, a fájdalom nem szűnik. Ülni, állni csak nagyon kis ideig bírok. Hosszabb fentlét után, annyira fáj, h. a mozgásom beremeg. Fájdalom csillapítót nem írtak fel, mert az "patkányméreg", azt a bizonyos fűzőt sem kaptam meg, gyógytorna elmaradt. Háziorvosomtól hallottam, h. műtét után, lehetőség van elmenni Hévízre, ha ezt a műtétet végző orvos javasolja. Kérem szépen mondjon véleményt, mi tévő legyek? Köszönöm válaszát. Tisztelettel: Tóthné


Kedves Tóthné!
Nem tudom, ki tartotta táppénzben, de a házorvosának van lehetősége továbbra is betegállományban tartani, ha szükségesnek érzi, és ha nem is Hévízre, de ún. "Nappali Kórházi" kezelésre beutalnia, hogy megtanuljon egy gerinctornát, és az alkalmazott kezelés mellett a panaszai csökkenjenek. Az operáló orvosát szintén célszerű felkeresnie, ha a panaszai nem változnak.
Üdvözlettel: dr. Andrássy Ilona

Térd  2008. augusztus 2. 10:34   #174 

Tisztelt Főorvos Asszony! Régebben írtam Önnek, h.erősen kattog a térdem. Az Ön javaslatára, beszedtem 3 doboz Béres porcerőt. Sajnos semmi változás, mit tegyek? Köszönöm válaszát. Tisztelettel: Nagyné


Kedves Nagyné!
A térdkattogás önmagában nem okozhat problémát, az csak a szlaglazaság, gyengébb combizom jele, erősíteni kell az izmokat kerékpározással tornával. A Béres porcerő (de bármelyik más porcot erősítő szer sem) nem hat ilyen rövid idő alatt, mert ez rövid idő a porcfelépüléshez, bármennyire is hosszúnak tűnik. A "Hialuron-direkt" egy új készítmény, amiben talán kissé több anyag van, de egyik sem csodaszer. A rendszeres mozgás mindenképpen szükséges. Ha a kattogáson kívül más panaszai is vannak, célszerű felkeresnie egy ortopéd, vagy egy reumatológus szakorvost.
Üdvözlettel: dr. Andrássy Ilona

sára31  2008. július 30. 17:29   #173 

Tisztelt Doktornő!2008.május 21.én megműtöttek,gerincsérv miatt,ami a 4-es,5-ös csigolyánál volt.Soha nem fájt a lábam,csak zsibbadt a nagylábujjam a jobb lábamon.Nem is ezzel a panasszal mentem orvoshoz,hanem kétoldali,vesetájéki iszonyatos izomfájdalommal,és úgy éreztem,mintha bármikor "összeszakadhatna"a gerincem.Borzasztó fájdalom.Azt hittem,majd műtét után ez elmúlik.Nem múlt el,műtét után 3 héttel visszakerültem a kórházba.Gondolták,ha nem fáj a lábam,ez nem lehet gerincprobléma,elküldtek vesefeltöltésre,tetőtől talpig vizsgálat,belgyógyászat,hasi uh,semmi probléma.Azóta volt kontroll MRI,amin az van,hogy az a 2 csigolya,ahonnan eltávolították a sérvet,kicsit össze van csúszva,és legyek türelemmel.Azóta rendszeresen ügyeletet,orvost kell hívni,borzalmas fájdalmaim vannak a gerincemben,és kétoldalt,vesetájékon.Hallottam a Diprophos+lidocain injekcióról,szeretném megkérdezni,használ-eez ilyen fájdalmaknál?És valóban csak 1 évben 3szor lehet kapni,ill,hogy mi lehet ez a borzalmas fájdalom????Köszönöm.


Üdvözlöm. Számomra így ez az egész valahogy nem tiszta. Azt mondja, hogy "csak" deréktáji fájdalmai voltak, a lába nem fájt, de voltak-e bénulásos tünetek? Részesült-e a műtét előtt konzervatív kezelésben? Ha nem, miért? Megvizsgálták-e, hogy magasabb szegmensben nincs-e valamilyen elváltozás a gericén? Tudom, mindezek költői kérdések, és egyébként is a műtéten már túl van. Visel-e medencerögzítő fűzőt, részesül-e gyógytorna kezelésben? Ez
-gyógytorna-, minden gerincműtét után nagyon fontos, mert csak azzal lehet biztosítani az izmok megfelelő tónusát, a jó tartást.
A Diprophos egy szteroid készítmény, minden előnyével és hátrányával, ezért valóban egy évben maximum csak 2 kúra (alkalmanként 3 injekció adható). De, ha a panaszok okát nem orvosolják, csak tüneti kezelés, és nem oldja meg a gondokat.
Így látatlanban tippelni nem tudok a panashok okát illetően.

ülőidegzsába  2008. július 29. 18:08   #172 

Tisztelt Doktornő !

Reumatológián ülőidegzsábát állapítottak meg nálam. Nem tudok ülni mert annyiran fáj a fenék csontom és a combom. Ha ülök mindig úgy érzem mintha a szék széle nyomna és mindha mindig bizseregne vagy zsibbadna a lábam. Ez már kb. fél éve tart csak kezdetben nem fájt ennyit. Most egyhetes fekvést javasoltak majd 10 galván kezelést. Xiloxot írtak fel, de elolvastam a tájékoztatót , ami azt írja hogy nagyon komolymellékhatásai vannak,és akár életveszélyesen is árthat a szedése.
Megnéztem az interneten ott is azt írják hogy nagyon veszélyes a hatóanyaga és lehet hogy nálunk is kivonják a forgalomból.
Kétszer vettem be belőle de egyre nagyobb félelemmel veszem be. Ön mit tanácsol, szedjem vagy ne, esetleg mi lenne helyette aminek nincsenek ennyiren drasztikus mellékhatásai? Várom mielőbbi válaszát Köszönettel Irén


Kedves Irén!
Valóban komoly mellékhatásai vannak a gyógyszernek, ha nem megfelelő ideig szedi. Gondolom az orvosa nem véletlenül ezt írta fel Önnek. Azt javaslom, hogy egyrészt vegye komolyan, ha mellékhatások jelentkeznek, másrészt, ha ennyire fél a gyógyszertől, célszerű visszamennie az orvosához és megbeszélni Vele a félelmeit, Tőle kérni sgítséget a továbbiakhoz.
Üdvözlettel: dr. Andrássy Ilona

beteg.  2008. július 23. 19:39   #171 

Tisztelt Doktornő.Kérném szépen legyenszives segiteni,természetesen ha tud.Tőbb helyről megerösitést kaptam szoban de sehol senki nem tudja pontosan megmondani a következöt.Baleseti traumatologiai szakrendelésen ha valaki gipszrögzitést kap also végtagra akkor kötelező véralvadás injekciot alkalmazni.Én az erröl szolo iratot szabályt rendeletet közlönyt szakmai protokolt keresem.Kérem Tisztelt doktornőt legyenszives segiteni pontosan hol találom meg az erröl szolo iratot ill. miota kötelező alkalmazni gipszkötés esetén a véralvadásgátlot?Válaszát tisztelettel megköszönve.


Üdvözlöm. A Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság több szakmai társasággal egyetértésben 1998-ban bocsátotta ki először a Magyar Konszenzus Nyilatkozatot a "thromboemboliák megelőzése és kezelése" tárgyában, ezt a korszerű profilaktikus szerek megjelenését követően többször bővitették, átdolgozták, de ez az alapja a jelenleg kötelező véralvadásgátló injekciók adásának.
dr. Andrássy Ilona

ildi.meder  2008. július 23. 19:29   #170 

Kedves Doktornő! Köszönöm szives válaszát a sarokcsont fájdalommal kapcsolatban. Felmerült még az a kérdésem, hogy műtéti beavatkozás szóbajöhetne-e, ill. lábmasszirozás?Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Ildikó


Kedves Ildikó! Én nem javaslom a műtéti megoldást, mert a vágás helyén kialakuló heg, okozhat ugyanolyan panaszokat, mint a "sarkantyú". A lábmaszírozás a keringés fokozása mellett nem árthat.
Üdvözlettel: dr. Andrássy Ilona

Baleset Hévízen  2008. július 23. 19:27   #169 

Kedves Doktornő!

10 hét után (ebből 6 hét volt gipsz ) tegnap ismét röntgenen voltam, sajnos semmi callusképződés nem látható. 3 hete használom a Bemer3000 készüléket, tornázom, Flavon Kids készítményt eszem, Calcium+D3 vitamint fogyasztok....és semmi. Változatlanul dagad a lábam és különösen fásliban! (?)
Mit tegyek még, hogy javulás legyen? Most már fáj is, ami eddig nem volt jellemző, különösen a belső lábszáron, a csavarfejeknél. Mi lehet az oka?

A röntgen felvétel alapján minimális csontritkulás kezdődött a törött lábszár alsó felében, mert 10 hétig kíméltük. Szedjek rá valamilyen gyógyszert, vagy mit javasol doktornő?

Minden tanácsot, javaslatot, ami a gyógyulásomban segíthet megfogadok, úgyhogy nagyon várom válaszát!

Előre is köszönöm!

Üdv. Kata


Kedves Kata! Ne csüggedjen. Használja a BEMER3000 készüléket továbbra is, a kádban csináljon kellemes hőmérsékletű vizet, és abban mozgassa a bokáját, lábát. Ha megdagad a lába a fáslizás mellett, üljön legalább 10 percig fásli nélkül felpócolt lábbal, majd mielőtt felkelne, ismét fáslizza be. Ha fáj a lába, mindenképpen vegyen be fájdalomcsillapítót (Algopyrin, Diclophenac), mert a fájdalom mellett nem fogja terhelni, az pedig nem segít a keringésnek és a csontképződésnek. A csontosodás 6 hét és 3 hónap között alakul ki ekkora törés mellett, de mozogni, terhelni kell. Keringésjavító kenőcsöt (Lioton, Venoruton) is alkalmazhat.
Mielőbbi gyógyulást. Üdvözlettel: dr. Andrássy Ilona

sarkantyúval MBT cipő?  2008. július 22. 17:35   #168 

Tisztelt Doktornő!

5 éve állapították meg, hogy sarkantyúm van. Akkor röntgenterápiát alkalmaztak és meggyógyultam. Most sajnos ismét kialakult és még a bokáim is fájnak. Lyukas sarokbetét és a szilikonos sem segít. Tudna esetleg más hatásos gyógymódot javasolni? Egyik ismerősömnek MBT cipőt ajánlottak. Ön szerint ez segíthetne a problémámon?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Bözsike


Kedves Bözsike!
Az MBT cipő tulajdonképpen azzal, hogy a sarokrésze puha, és a talpa gördül, járáskor felfogja a sarokra és ezzel az alsó végtagokra jutó, zökkenéssel járó terhelést, csökkentheti (esetleg meg is szüntetheti) a sarokcsont fájdalmakat. Az ajánlásában szerepel ez a megbetegedés is, de saját tapasztalatom még nincs ezzel kapcsolatban. Mindenesetre azt ajánlom, mielőtt "beleugrik" a vásárlásába, menjen be több alkalommal az üzletbe és próbálja ki a cipőben járást. Csak akkor vegye meg, ha érzi, hogy tud benne közlekedni. Nem azért, mert kételkedek a cipőben, hanem mert az ára miatt nem célszerű vásárlás után a cipősdobozban tartani, mert nem sikerül benne közlekedni. Akkor inkább megéri többször próbálni, és csak utána vásárolni.
Üdvözlettel: dr. Andrássy Ilona

ildi.meder  2008. július 22. 15:23   #167 

Kedves Doktornő! Panaszom 2005. májusában kezdődött, ill. akkor fordultam első alkalommal ortopéd szakorvoshoz.Sarokcsont fájdalom hol egyik, hol másik oldalon. Már 18 éves korom óta folyamatos álló / mozgó/ munkát végzek, gyógyszerkiadó szakasszisztensként, ill. most állatgyógyászati asszisztensként. Az első orvosi vizsgálat alkalmával saroklyukasztásos talpbetét, + rtg.besugárzásos th. Négy hónap mulva panaszaim kiujultak, th.1%Lidocain+Diprophos inj.sarokhoz beadva, 1 hét mulva ism.Diagn. Calcaneus sarkantyú.Egy hónap mulva ismét rtg. besugárzás. 2005.nov.közepe, panaszok továbbra is.Th. Hotemin kup+ antiphlog.pakolás éjszaka. 2006.05.09.Panaszok kiujultak, Lidocain+ Kenalog, + Rtg.besug. 2008.febr.13. panaszok kiujultak,Th.Lidocain+Kenalog, saroklyukasztásos szendvicsbetét, Szilikonos sarokék viselése felváltva. 1hét mulva ism. Lidocain + Kenalog sarokhoz beadva. Panaszok megszüntek, de kb.egy hónapja ujra szinte elviselhetetlen fájdalom, nyugalmi helyzetben is sajgó lüktetés, továbbá sötét piros duzzanat. A kérdésem az, számithatok e még hosszabb fájdalommentes időszakra, van más megoldás is a fentieken kivül? 55 éves vagyok, de nagyon szeretek dolgozni, viszont az egy helyben ülés nem az én profolom. Várom szives válaszát Tisztelettel Ildikó


Kedves Ildikó!
A sarokcsont fájdalom sajnos nagyon megnehezíti az életet, de az egyetlen megnyugató dolog csak a szilikonos-, vagy a laticell saromagasító, amit folyamatosan kell viselni. A lyukasztott betét nem mindig megfelelő, mert lehet, hogy olyan területen okoz irritációs panaszokat, ahol éppen a lyukasztás van. Meg lehet próbálni az antiphlogisztikus pakolást ismételten, de lehet, hogy kellene ismét rtg. felvételt készíteni, nem okoztak-e az inj.-k valamilyen steril gyulladást, ami miatt most ismét jelentkeztek a panaszok. Én nem adnék inj.-t semmiképpen, mert azok is okozhatnak irritációs panaszokat, csak a puha sarokmagasítókkal próbálkoznék.
Üdvözlettel: dr.Andrássy Ilona

Erzsike  2008. július 19. 07:42   #166 

Tisztelt Doktornő! Második alkalommal szeretném kikérni a véleményét április 10-én leírt panaszaim folytatodtak a körzeti orvosom elküldött a reumára és onnan fizikóterápiára salynos a kezelés nem volt hatásos közben elküldtek ENG vizsgálatra ahol megálapították hogy MK-t oldalai,előrehaladott,jobb túlsúlyú carpal tunnel syndroma ENG jelei, a doktornő azt javasolta hogy minnél elöbb meg kell műteni mert men tudok munkát végezni vele és elfognak sorvadni malyd lebénulnak a kezeim,visszamentem a reumára ott közölte velem a doktornő hogy a műtétet nem javasolja mert csak 70%- os a gyógyulási esély mert nem lehet tudni hogy milyen a hegesedésem a műtét után és nem fognak a panaszaim elmúlni teljessen, ezért ugy döntött hogy inj. kb: évente 3 x tud adni hogy tudjam használni a kezeimet most tegnap kaptam mind a két csuklómba inj. 1 ml Diprophos+Lidocaim mko.elosztva sajnos nem érzek javulást sőt estére a jobb kezemet nem tudtam mozgatni mindha az összes újjamat hátratörték volna egész könyékig fájt és jött egy csomó az inj. helyén ,mára valamivel jobb a helyzet, az lenne a kérdésem :Ön mit javasol műtét vagy sem? Nem tudom hogy most melyik orvos tanácsát fogadjam el, az ember hajlamos inkább az egyszerűbb dolgot választani 37-évessen nem szeretném ha lebénulnának a kezeim. Előre is köszönöm a válaszát: Tisztelettel: Erzsike


Kedves Erzsike! Szerintem a carpa tunnel syndroma műtét nélkül nem javul, mert a betegség lényege, hogy a kötőszövetes alagutban lévő ideg nyomás alá kerül, és valami miatt ez az alagút egyre szűkebb lesz. Javaslom, hogy kérje ki egy kézsebész tanácsát. A háziorvosa biztosan tudja, hova irányítsa Önt.
Üdvözlettel: dr. Andrássy Ilona

Hátzsibbadás  2008. július 17. 19:36   #165 

Tisztelt Dr Nő!
Eléggé tartok attól hogy valami komoly bajom lehet pedig még nagyon fiatal vagyok.
Azt szeretném megkérdezni hogy mi lehet a problémám ha időnként pár másodpercig a hátam felső táján a lapockám alatt zsibbadás jelentkezik ?
A térdeim is fájnak az időválltozásra vagy a sok gugolás,állás miatt és a csuklóm is fáj pár másodpercig ha nehezebbet emelek és utánna jön ez a fájás.
A kereskedelemben dolgozom (1éve) és inkább azóta vannak a panaszok ,meg 5 évet gördeszkáztam versenyszerűen de még sokáig szeretnék sportolni .
Nem tudom hogy komoly-e a baj de nem szeretném .
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!
Tisztelettel Ádám !


Kedves Ádám!
A háti fájdalom nagy valószínűséggel a rossz tartás miatti izomfáradás következménye. Lehet, hogy volt gyermekkorában egy tartási rendellenessége, ami miatt gyógytestnevelésre kellett volna járnia, amiatt gyorsabban fáradnak a hátizmok, ez a fáradás görcsös zsibbadó jellegű fájdalomban jelentkezik.
Meg kell tanulnia nem erőből, hanem ésszel emelni, összerendezett mozdulatokkal. A fiatalkorban jeletkező izületi fájdalmaktól rendszeres mozgással, nem túl megterhelő sportolással meg lehet szabadulni.
Üdvözlettel: dr. Andrássy Ilona

aggódó gyermek  2008. július 17. 19:23   #164 

Köszönöm szépen a főorvosnő válaszát. Ezen felbuzdulva szeretném öntől megkérdezni ,hogy mit takar az organikus neurológiai vizsgálat.Házi orvos adja e a beutalót valahova,és ha igen hova. Sajnos a mi házi orvosunk nem jártas ebben a témában.Előre is köszönöm válaszát.Egy aggódó gyermek.


Üdvözlöm. A háziorvosnak kellene tudnia, hogy ez mit jelent, mindenképpen az a lényeg, hogy szervrendszeri elváltozásról lehet szó, nem pszichésről, tehát ideggyógyászati vizsgálat a célszerű.

aggódó gyermek  2008. július 17. 12:38   #163 

Tisztelettel köszöntöm főorvosnő. Egy aggódó gyermek vagyok az édesanyámnak különös gondjai támadtak.Kb. három hónapja nem érzi az ízeket zsibbad az egész teste és ami a legfontosabb, hogy nem érzi a vizelet és a széklet távozását. Nagyon kellemetlen ez már neki. Elég sok gyógyszert szed mert a szívével is gondok vannak.Nagyon sok vizsgálaton esett már túl de nem tudják mitől van neki a zsibbadás és az érzék vesztés.Ha tudna valamit javasolni ,hogy merre induljunk kérem tegye meg.Köszönettel egy aggódó gyermek.


Üdvözlöm.
Az ízek-, a vizelet-, széklet érzésének elvesztése mindenképpen idegrendszeri megbetegedésre utal, organikus neurológiai kivizsgálása szükséges.
Dr. Andrássy Ilona

Erika  2008. július 17. 12:36   #162 

Kedves Doktorno!
A kerdesem az lenne, hogy lehet-e a neuromat muteni. Sok kellemetlen fajdalmat okoz pedig hordom az orvos altal felirt betetet. Kaptam ra injekciot is, de csak rovid ideig segit. Ugy erzem az orvosok a mutettol nagyon tartozkodnak.


Kedves Erika! Milyen neuromáról van szó? Ha járáskor, terheléskor jelentkező talpi fájdalmat okozó, ún. "Morton neuromáról", azt is lehet operálni, de mivel a panaszokat a boltozat süllyedése miatt a talpi lágyrészek torlódása, nyomás alá kerülése okozza, a panaszait nem biztos, hogy meg fogja oldali. Mindenképpen egy jól készített betéttel, lábtornával lehet segíteni a boltozatot alkotó izmoknak, csontoknak, ettől várható a panszok csökkenése, megszűnése.
Üdvözlettel: dr. Andrássy Ilona

Maryen  2008. július 17. 12:32   #161 

Tisztelt Dr Nő!
Először is azzal kezdeném hogy hirtelen sokat híztam mert "állítolag " A pjzsmirigy működésem nem jo alultermel de a következő panaszaim már régen fenn álltak. Sokat fáj a derekam,lábam szára és most elkezdtek már dagadni a csukloim is.Nem tudok hanyatt feküdni mert olyan érzés mintha összecsúsznának a csigolyáim és azonnal elzsibbadnak a végtagjaim is.
Régebben volt készítve röntgen felvétel ott találtak valami kis elvékonyodást a farok csigolyámban de ami érdekes hogy nőgyógyra, sebészetre küldtek ahol nem mondtak semmit.Nehéz fizikai munkát végzek egyedűl nevelem iker 14éves lányimat nekem birni kell a munkát. Mit tegyek szeretnék tanácsot kérni öntől. köszönöm válaszát. Tisztelettel Maryen


Kedves Maryen!
A pajzsmirigy működését ki kellene vizsgálni, és a megfelelő terápiával lehet befolyásolni az állapotát. A nehéz fizikai munka mellett felléphetnek a deréktáji fájdalmat, a nyaki csigolyák meszesedése (korral jár!) okozhatja az éjszakai végtagzsibbadást. Lehet, hogy van boltozatsüllyedése is, ami miatt nem ártana lúdtalpbetétet viselni, mindenképpen ortopéd, vagy reumatológus orvoshoz célszerű mozgásszervi panaszaival fordulnia.
Üdvözlettel: dr. Andrássy Ilona

előző oldal  7 8 9  10 11  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Mozgás témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!