orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Pusch Gabriella

Dr. Pusch Gabriella válaszol

Dr. Pusch Gabriella

neurológus szakorvos

előző oldal  1 2 3  4 5  következő oldal
Hátfájás  2011. május 14. 10:41   #60 

Tisztelt Doktornő!

Körülbelül 1 hónapja fáj a hátam. Főleg a jobb lapockám és a gerincem között érzek bizsergést és fájdalmat, és néha az alsó háti részen, deréktájon. Ha előre hajlok, érzem, hogy feszül az egész hátam, főleg a jobb lapockámnál azon a ponton. Éjjel igyekszem vízszintesen feküdni, reggelre mégsem enyhül. Ezenkívül az utóbbi hetekben jobb bordaív alatti nyomást és enyhe fájdalmat érzek, nem tudom, ez mennyire függhet össze a hátfájással.
Ha nagy levegőt veszek, nem erősödik a fájdalom, köhögés, köpet, láz nincs.
Rendszeresen dohányzom, ezért félek, hogy a tüdőmmel lehet valami probléma. Ezenkívül napi 10 órákat számítógép előtt töltök már évek óta, gondoltam, hogy az okozza. 2 hetek csak napi 1-2 óráig ülök az íróasztalnál, mégsem enyhülnek a tünetek.
Ma voltam orvosnál, elküldött különböző kivizsgálásokra, de már csak hétfőn tudok menni.

Válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Kérdező!

Tüneteit valóban ki kell vizsgálni, a mellkasról, háti gerincszakaszról képalkotó vizsgálat végézése lenne indokolt (rtg, CT, MR).

Tisztelettel: Pusch Gabriella

jobb arc enyhe zsibbadása enyhe szé  2011. május 14. 10:39   #59 

Tisztelt Doktornő!

A segítségét szeretném kérni.Pár hete az arcom jobb oldala enyhe zsibbadás szerű érzetet kelt bennem ez a legtöbbször a jobb szememtől indul ki és van úgy,hogy ez nagyon enyhén a jobb kezemre is kiterjed miközben a jobb vállcsúcsom fáj.Először vérnyomás gondokra gyanakodtam és többször is megmértem idehaza de az értékek teljesen normálisak volt.Pár napja álló helyzetben járás közben egy idő után enyhe szédülést érzek.Ez sem vezetés közben sem üléskor nem jön elő csak ha mozgok de akkor sem mindig. Volt egy pm túlműködésem 2 éve amire methotyrin tbl kaptam de hónapok óta tünetmentes vagyok és a kontroll vér eredményeim is tökéletesek így a főorvos úr kb 1 hónapja minden kezelést megszüntette egyenlőre aztán majd az októberi ismételt kontroll után meglátjuk. Sajnos 1,5 hete kijött rajtam egy övsömör ami most már már szinte teljesen leszáradt,eltűnt de a dolgok összessége idegesít nagyon.A szédülés az arc zsibbadás és az övsömör ami állítólag lehet tumor eredetű is.Nagyon kérem adjon tanácsot,ezek a tünetek mennyire függnek össze és én jól látom az összefüggéseket vagy csak egyfajta pánik reakció a szervezetemtől a betegségektől való félelemtől? Megértését és tanácsát előre is köszönve.Őszinte Tisztelettel:Pethő Ferenc


Tisztelt Ferenc!

Panaszai (övsömör és zsibbadsok) lehetnek egymástól függetlenek is, azonban (azért is, hogy Ön is megnyugodjon) mindenképpen kivizsgálnám. A koponyáról MR vizsgálat, ezen kívül érbetegség irányú kivizsgálás fontos lenne. Keressen fel neurológust és amennyiben vizsgálatai negatívak lesznek, akkor meg lehet nyugodni.
Tisztelettel: Pusch Gabriella

fejfájás - eeg lelet  2011. május 14. 10:36   #58 

Tisztelt Doktornő!

Kb. 3-4 éve, átlagosan havonta 2-szer, rendszertelen időközönként nagyon erős fejfájásom van. Ilyenkor Aspirint szoktam bevenni, ami segít.

EEG vizsgálaton voltam, az eredményéről csak annyit mondott az orvos, hogy nem negatív és megvan a magyarázat a fejfájásomra. Begépelem a leletet és szeretném a segítségét kérni az értelmezésében:

"A hátsó koponyaterületek felett 9-10 Hz, 30-40 mikrovolt feszültségű, szinuszoid, szemnyitásra gátlódó alpha tevékenység látható. Frontalisan deszinkronizált eeg van. A jobb o. temporalis és occipitalis tájon az alaptevékenység végig szabálytalan, a discret thea keveredések miatt. A HV alatt ugyanitt gyakori meredek tranziensek is megjelennek.
Vélemény: Alpha típusú eeg, jobb féltekei, HV-ra provokálódó theta többlet és irritatív jelek."

Voltam koponya MR vizsgálaton is, ez összességében negatív lett, de van egy ilyen mondat: "Mindkét oldalon több tágabb Wirchov-Robin űr követhető."

A kérdésem az lenne, hogy mit jelentenek a fenti leletek, mi a "bajom" és mit tehetnék ellene?

Eddig Aspirint vettem be, ha fejfájásom volt, most kaptam Cinie receptet, de azt mondta az orvos, hogy rám bízza, hogy kiváltom-e. Ön melyiket javasolná?

Köszönöm szépen a válaszát!
Eszter


Tisztelt Eszter!

Amennyiben havi 1-2 alkalommal lüktető , erős, hányingerrel, fényérzékenységgel járó fejfájsa van, akkor Ön valószínűleg migraines. Fejfájásban nem kell EEG-t csinálni, mert nem jelent semmit, ha van rajta eltérés (az emberek egy részében öröklötten van eltérés az EEG-n és mindez nem jelent betegséget). Koponya MR eltérése sem jelez betegséget. Egyik vizsgálata alapján sem aggódnék. Nagyon jó, ha fejfájása elmúlik Aspirinre, ebből szedhet havi 1-2 alkalommal, nem lesz belőle probléma. A helyében én megnyugodnék és elfelejteném az orvosokat. :-)
Tisztelettel: Pusch Gabriella

józsef  2011. május 14. 10:32   #57 

tisztelt doktornö legyen oj kedves megmondati hogy alvás közben mi okoza akétkarom zsibadását


Tisztelt József!

Gyakran éjszakai karzsibbadás (hosszú csúnya latinszóval: brachialgia paraesthetica nocturna) az első jele a kéz egyik fontos idege bántalmának. Ez az ideg a kéz 1-3 ujjait látja el, idegzi be és gyakran a csuklómagasságban megnyomódik. Ezt a károsodást un. ENG vizsgálattal lehet kimutatni,keressen fel neurológust.

Tisztelettel: Pusch Gabriella

Talp  2011. május 14. 10:29   #56 

Elnézést még hozzáfűzném, hogy nagyon feledéeny vagyok.
A látásom jó.
Regina


Tisztelt Regina!

Előzőekben már válaszoltam, ezekkel a vizsgálatokkal kezdenék és utána kellene foglalkoznia többi problémával.
Tisztelettel: Pusch Gabriella

Talp  2011. május 14. 10:28   #55 

Üdvözlöm Dr Nő!

Tavaj észleltem elössőr a tünetet hol elmúlik,hol hetekig tart. Most is kb két hete. Mind a két talpamba rorró bizyergető érzést érzek folyamatosam. Napközbe nem zavar annyira de este csak úgy tudok elaludni ha hideg víz alá tartom a lábamat.

Mitől van ez és lehet -e kezelni.
Ezenkívűl szorítom a fogaimat kb. 2éve. Már nem annyira mint régen de még mindig nem maradt abba. Nappal már ritkábban de éjjel még mindig. Reggel fáj az álkapcsom.

Pedikűrösként dolgozom. A derekam is szokott fájni de most nem vészes.

Előrre is köszönöm a válaszát. Regina 34év


Tisztelt Regina!

A talp zsibbadását idegi bántalom (neuropathia) okozhatja, ezt a tünetet speciális gyógyszerek beállításával lehet kezelni, melyet neurológus írhat fel. Természetesen a tünetek hátterét ki kell deríteni (van-e cukorbetegsége, immunbetegsége).
Tisztelettel: Pusch Gabriella

Zsibbadás?  2011. május 14. 10:26   #54 

Tisztelt Doktornő!

Körülbelül 2 hónapja zsibbad a jobb kezemen a az első 3ujjam, eleinte csak éjjel zsibbadt el és reggel elég sokára állt ki, de most már napközben is zsiborog.Valamint a jobb bokámnál és a talpam felől is furcsa érzés a bőr érintésénél más, mint a bal.Nagyon megvagyok ijedve, az alapbetegségem 25éve RA-s vagyok, mind a két térízületemet már operálták, 2szer volt mélyvénás trombózisom, és fél éve pitvari fibrillációm. 15 év rokkant nyugdíj után, másfél éve rehabos vagyok, jelenleg itthon végezhető számítógépes munkát találtam, és félek, mert pl. a reggeli órákban nem is nagyon tudok gépelni, inkább este szoktam elkészíteni a feladatokat, pontosan ezek miatt a zsibbadásos tünetek miatt. Nagyon félek, nehogy még komolyabb probléma legyen.Van beutalóm a neurológiára is a napokban megyek.Mi a véleménye Tisztelt Doktornő! Mitől lehet és főleg szeretném ha megszűnne, ilyen jellegű gondjaim még nem voltak, 52 éves nagymama vagyok, sajnos lelki problémám is sok volt az utóbbi 1évben.És a klimax miatt Frontint is szedek, hogy aludni nyugodtabban tudjak. Köszönöm szépen a válaszát! Tisztelettel! Ibolya


Tisztelt Ibolya!

A kéz 1-3 ujjának zsibbadása és éjjeli fájdalma carpalis alagúz syndroma része, a csukló magasságában (különösen az Ön alapbetegségében) nyomás alá kerül az ideg. Ez a talp zsibbadását nem magyarázza, lehetnek panaszai sokideg bántalom (polyneuropatia) részei. Mindkét eltérést ENG (idegek vezetését vizsgáló) vizsgálattal lehet kimutatni, keressen fel neurológust.
Tisztelettel: Pusch Gabriella

Merre induljak?  2011. május 13. 10:28   #53 

Tisztelt Pusch doktornő, az alábbi választ kaptam Öntől a minap, amit köszönök...de milyen orvoshoz menjek? Fül-orr-gégészhez?

Panaszai megfelelhetnek szubjektív szédülésnek. A betegek általában nem tudnak bizonytalanságérzés nélkül magas épületre nézni, mozgólépcsőn menni stb.. Az Ön panasza is ehhez hasonló. A probléma itt a fülben található egyensúlyozószervben van, az agy egészséges. Betegvizsgálat nélkül többet nem lehet mondani.
Tisztelettel: Pusch Gabriella


Tisztelt Kérdező!

A problémával szédülés specialista neurológus illetve fül-orr-gégész foglalkozik, ez ugyanis a két szakma határterülete, ilyen szakorvost próbáljon keresni.
Tisztelettel: Pusch Gabriella

Tisztelt Doktornő!!!  2011. május 12. 21:52   #52 

A külső -és belső liquortér kornak megfelelő tágasságú. A kamrarendszer szimmetrikus. A középvonal helyzete megtartott. A kisagyi tonsillák a foramen magnum síkja felett ábrázolódnak.
A T2 súlyozott képeken bal oldalon a tempoláris lebeny medialis részén a kéreg és fehérállomány határán 5,5 mm nagyságú, kerekded, jeldús képlet van, hasonló,de csupán 3,5 mm nagyságú laesio a bal occipitalis kamraszarv szomszédságában a fehérállományon belül szintén megfigyelhető. Az agyállományban egyéb kóros jelintenzitású terület nem észlelhető.

Vélemény: bal oldalon temporalisan és occipitalisan egy-egy nem kórjelző, inaktív demyelinisatiós góc ábrázolódik. Egyéb kóros eltérés nem mutatható ki.

Szeretném megkéredzni Öntől, hogy ez az eredmény mit takar illetve köze van-e az SM-hez, mert édesanyám SM beteg és ki szeretném zárni ennek eshetőségét. Ez az eredmény okozhat fülzúgást akár vagy ez inkább pszichés jellegű, mert pszichiátriai betegként vagyok kezelve?

Válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Kérdező!

A leírt lelet előfordulhat sclerosis multiplexben, ennek igazolásához a beteg részletes kórelőzményét, ismételt MR vizsgálatát, és az agyvíz vizsgálatát javasolt elvégezni. A koponya MR vizsgálaton ábrázolódhat más betegségben is ilyen eltérés (pl. migrén), ezért izgulás helyett a kivizsgálást javaslom.
Tiszetelettel: Pusch Gabriella

elkeseredettség  2011. május 12. 21:48   #51 

Tisztelt doktornő olyan kérdésem lenne hogy ma megint rosszul lettem lesápadtam és szédültem 160/90 volt a vérnyomásom.4-éve kezelt hipertoniás vagyok szedem rendszeresen a gyógyszereimet mégis kiugrott.
Olyan kérdésem lenne hogy neurológus is megvizsgált és ezt írta rá a papira hypertonia,spondylosis követrkezményes vertbrobas insuff.Azért vizsgált meg mert balra tekintéskor horizontális nystagmust látott.
Utána minden rendben lett.Nyaki fájdalmam okoz ilyet?Mit jelentenek amit ráírt?Még csak 30-éves vagyok de most már nagyon nyugtalanít mind ez.
Köszönöm válaszát doktornő!


Tisztelt Kérdező!

A kollégával nem tudok egyetérteni. 30 éves korban az agyi keringészavar extrém ritka, a szédülés leggyakoribb oka általában a belső fülben található egyensúlyozószervben keresendő. Az agynak ilyenkor semmi baja nincs. Látatlanban a szédülésről többet nem tudok mondani, ettől függetlenül a vérnyomás beállítása azért fontos, hogy évtizedek múlva se alakuljon ki érbetegség,, szövődmény.
Tisztelettel: Pusch Gabriella

Idegkimerültség...  2011. május 12. 21:44   #50 

Kedves Pusch doktornő! Az idegkimerültség tünete lehet-e, hogy zavarnak a mozaikos padlózatok, a csikos dolgok...stb...? Vagy pl.ha a strandszékben ülök és mivel anyagbol van mozog...vagy ha fekszek és tv-t nézek , néha olyan megbillenés érzés van a fejemben...Hát ilyesmi... Köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel: Gábor 48 ffi


Tisztelt Gábor!

Panaszai megfelelhetnek szubjektív szédülésnek. A betegek általában nem tudnak bizonytalanságérzés nélkül magas épületre nézni, mozgólépcsőn menni stb.. Az Ön panasza is ehhez hasonló. A probléma itt a fülben található egyensúlyozószervben van, az agy egészséges. Betegvizsgálat nélkül többet nem lehet mondani.
Tisztelettel: Pusch Gabriella

karibb  2011. május 11. 21:56   #49 

Tisztelt doktornő!
Ágyéki kiszakadt gerincsérvem van.
Voltam neurológusnál és mri-n. az eredmény szerint a sérv nyomja az ideggyököt.
A neurológus idegsebészt az idegsebész gyógytornát javasolt ha nem jön be akkor műtét.
Alap állapotban nincs fájdalmam mindent tudok csinálni még hajolni is,
ha viszont egy kicsit dolgozom és megeröltetem e derekam akkor kb 1 hétig nem tudom felkelni és még a 2x 150 tramadol se használ. De van úgy hogy egész nap tele vödröket cipelek és semmi bajom.
Kb 1 hét múlva a fájdalom teljesen elmúlik.
Ez már szeptember óta ismétlődik.Őn szerint ez mitől lehet és mit javasol?
Nem nagyon szeretném műtetni.
Károly


Tisztelt Károly!

A kiszakadt porckorongsérvek (talán meglepőnek hangzik), de teljesen fel tudnak szívódni maguktól, műtét nélkül. Műteni csak súlyos bénulást, vagy vizelet elakadást okozó sérvet kell, de azt sürgősséggel. Véleményem szerint jól tette, hogy nem operáltatta meg magát, sok esetben a műtéttel a panaszok állandósulnak. Sajnos a derékfájás népbetegség, várhatóan élete folyamán még többször előfordul ez a panasz, szimmetrikus (azaz nem féloldali terheléssel járó) mozgásformákat javaslom.
Tisztelettel: Pusch Gabriella

Érzékkiesés  2011. május 11. 21:52   #48 

Tisztelt Doktor Nő,
Az utóbbi időben egyre elviselhetetlenebb fájdalmat tapasztalok a jobb vállamban a nyaktőnél hátul. Próbálkoztam különböző krémekkel, tornával és masszázzsal is amik hosszabb-rövidebb enyhülést hoztak de idővel a probléma visszatért. És egy bizonyos terület tapintásra érzéketlen, mitha tökéletesen zsibbadt lenne.
Kérdésem, hogy lehet-e komoly probléma a háttérben és érdemes kivizsgáltatnom vagy csak az ülő/számítógépes munka kísérőjelensége? Ha az utóbbi tudna-e megoldást javasolni? És a masszázs árthat vagy az mindenképpen jó?
Válaszát előre is köszönöm,


Tisztelt Kérdező!

A nyaki gerinc degeneratív eltéréseiből származó (vagy gyakran hirtelen, rossz mozdulatot követő), karba sugárzó fájdalmat cervico-brachialgiának nevezik. Ez néhány hétig tarthat, majd javul, vissza is térhet, de amennyiben a fájdalma fokozódik, javulást nem érez, akkor érdemes kivizsgálni. A masszázst a nemzetközi irodalom nem javasolja, próbálkozzon természetes, szimmetrikus mozgásformákkal (tehát pl. ne teniszezzen, hanem ússzon), ezek a gerinc és váll körüli izmok lazításával csökkentik a panaszokat.
Tisztelettel: Pusch Gabriella

szédülés  2011. május 11. 21:46   #47 

Kedves Doktornő!

Köszönöm a választ!
Sajnos nem csak helyzet változtatásra szédül a férjem hanem járás közben is.
Csak akkor nem szédül ha fekszik.Ebben a formában is lehet fül probléma??
Mr nem volt még. Augusztusra kaptunk időpontot.
Kiengedték a kórházbol de a szédülés alig javult.
Kapott vérnyomás csökkentöt.
Az lenne a kérdésem hogy Őn szerint van esély a szédülés javulására vagy majd az mr eredmény után,ha kap valami kezelést?
Vezetni sem mer és az mr még nagyon soká lesz. Nagyon el vagyunk keseredve.
Köszönöm a választ.Hajni.


Kedves Hajni!

A járás is testhelyzet változtatás, azaz mozgás. Igen, lehet fül eredetű, de látatlanban többet nem lehet mondani. Elkeseredni nem kell, a szédülés mögött általában nem áll súlyos betegség. Az alábbi linken találja az Epley manővernek nevezett videót, mely mozdulatsorral ezt a szédülést jelentősen javítani lehet:
http://www.youtube.com/watch?v=pa6t-Bpg494
A lényeg a hirtelen hátradőlés, ha szédül közben, ne keljen fel, akkor csinálja jól!
Üdvözlettel: Pusch Gabriella

Laesió?!  2011. május 11. 21:42   #46 

Tisztelt Doktornő!
A nuklearis agytörzsi laesio mit jelent?
Hogyan lehet diagnosztizálni?
Tavaly júliusban az mri-m negatív volt.Volt egy agyi infarktusom,egy átmeneti agyi ichemiás ataktom,pajzsmirigy túlműködésem van ami november óta gyógyszerrel normális értékek között van.Neurologiailag:vertigo perifériás vestibularis laesio.
Szemészet:Szemmozgások minden irányban korlátozott,kettősképet jelez.Jobbra tekintéskor jo.-i balra tekintéskor bo.-i abducens gyengeség.Nystagmus látható.Láótér:Mko.-n ép izopter,norm nagyságú vakfolt.Vélemény:Diplopiája és szemmozgás zavarai hátterében nuklearis agytörzsi laesio gyanuja áll.
Otoneurologia:Spontán nystagmus finoman felfelé ir,balra ill előre tekintésnél.Félremutatás nincs.Rombergben inbolyog.Vakjárás bizonytalan.Célkiséretet pontosan végzi.Fej impulzusteszt negatív. Követő szemmozgás jó.
Calorikus vesztibuláris reakció: jo. fokozott bo.csökkent.
Hallpike manőver. pozitív, balra csapó nistagmus.
Pozicionális vizsgálat során balra fordulásoknál, felfelé ill. balra csapó nistagmus jelentkezik.
Vélemény.:Verticalis nystagmus mellett hátsó ill. oldalsó ívjárat paresis finom tünetei észlelhetők.
Tisztelt Doktornő!
Reggel a legroszabb,kettőslátásom van,egyensulyommal is gondok vannak.Kék foltokat látok magam előtt,nyelési nehézségek,hirtelen ingerlékenység,koncentrációs zavarok,kézremegés.
Doktornő szerint mi lehet a probléma velem?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:B.László


Tisztelt László!

Kettőslátás, szemmozgászavar valóban lehet agytörzsi laesio következménye. Azokat az agytörzsi károsodásokat nevezzük nukleárisnak (vagyis mag eredetűnek), amelyek az agyidegek (ilyen a szemmozgató ideg is) agytörzsi központját érintik. Amikor ez hirtelen alakul ki (szédüléssel, szemmozgászavarral, kettőslátással), akkor ez lehet stroke következménye, de ezt az MR kimutatja és a tünetek általában jelentősen javulnak. Amennyiben panaszai rosszabbodást mutatnak, akkor isméltelt vizsgálatokra van szükség, azt stroke nem magyarázza.

Tisztelettel: Pusch Gabriella

jellegzetes szemizomrángás  2011. május 11. 16:17   #45 

Kedves Gabriella,

kb. 5 hónapja változó gyakorisággal, de rendszeresen össze-összehúzódik a bal szemhéjam. Ugyanolyan érzés, mint a normális (pl. fáradtságnál) jelentkező tik, de csak erre a területre terjed ki, és van, hogy egész nap, folyamatosan ráng. A tükörben is látszik, mások elszörnyedve nézik, és "belülről" is látom, a látásomat is kissé torzítja. Voltam szemészeten, és a pszichiátrián is, de ők úgy nyilatkoztak, hogy nem az ő területük, és a neurológiai szakrendelést ajánlották.
Lehet ez valalminek a tünete, esetleg egy hiánybetegség velejárója?
előre is köszönöm válaszát,
zsófia


Kedves Zsófia!
A szem körüli izmok akaratlan, görcsös összehúzódását blefarospazmusnak nevezik, mely mögött általában nem áll súlyos betegség. A panaszok Botox injekcióval szűnethetők meg, ezt valóban neurológus szervezi és a botoxozást is neurológus végzi.
Tisztelettel: Pusch Gabriella

KInga  2011. május 10. 21:08   #44 

Kedves Doktornő!

Fülzúgás, kézzsibbadás miatt készült nyaki MR. A leleten az értékelő orvos spondylosist, polydiscopathiat, CV-VI. discus protrusióját írta le (panaszok oka kiderítve) : -))). Viszont a metszeti képek végignézése során a bal oldali arteria vertebrális kb. 360 fokos megcsavarodása volt látható a II-III discus (CIII-IV) magasságában.

Kérdéseim:

-okozhatja-e ez a csavar a fülzúgást, mely a fej jobbra fordításakor fokozódik?

-elküldtek carotis dopplerre, az UH látja-e ezt a csavart, mivel magasan van, milyen magasságig szokták vizsgálni - a beutalón a \"sten. a. verteb.\" szerepel?

Válaszát előre is köszönöm!
KInga


Kedves Kinga!

Kézzsibbadását nem merném a nyaki gerinc fenti eltéréseire fogni. Nagyon sok kérdés érkezik szédülés, kézzsibbadás kapcsán a nyaki gerinc eltéréseivel kapcsolatban, de ezek jelentősége túlértékelt. Harminc éves kor fölött szinte mindenkinek vannak a gerincén kezdődő degeneratív eltérések, mégis az emberek nagyrésze panaszmentes.
Kézzsibbadása mögött más okot keresnék. A fülzúgás összefüggése a vertebralis ér csavarodásával elviekben lehetséges, a carotis Doppler vizsgálat valószínűleg csökkent áramlást fog észlelni ebben az érben. Az agy egyéb erei a vérellátás összeköttetése révén ezt ellensúlyozni tudják.

Tisztelettel: Pusch Gabriella

bal kez élfehéredése  2011. május 10. 17:31   #43 

Tisztelt Doktor Ur


Nekem olyan problemam van , hogy allando bal oldali mellkasi fajdalmam es mitralis billentyu prolapsusom van . 37 eves vagyok.

a bal kezfej es az ujjaim allandoan feherek es hidegek mig a jobb oldali normalis .
Mindig rosszul erzem magam vagyis allandoan meg vannak a fajdalmaim, es alig birom magam,hogy ne ajuljak el. A vernyomasom jo.
A bal karom hamar farad.
Voltam echodoppleren ,mellkas CT -n nem talaltak semmit.

A kerdesem az lenne,hogy ez a bal kez allando elfeheredeset mi okozza.
Lehet-e a szivrol,vagy mas oka van? Milyen kivizsgalast csinaljak meg?


Tisztelt Kérdező!

Panaszai nem tűnnek ideggyógyászati eredetűnek, érsebész szakember felkeresését javaslom.
Tisztelettel: Pusch Gabriella

Re:  2011. május 10. 17:29   #42 

Tisztelt doktor nő az lenne a kérdésem hogy ma megint rosszul lettem többször írtam már önnek mindig megnyugtatott.Az elmúlt 2-évben rengeteg vizsgálaton vettem részt szívultrahang hasiultrahang doppler hibátlan szinte a vérképem kivéve a pajzsmirigy egy kissé túl működik.Ma reggel elindultam kocsival Keszthelyről kapuvárra mielőtt elindultam megmértem a vérnyomásom illetve a vércukorszintem 123/84 a vércukrom 4,8 volt nem vagyok cukorbeteg csak hajlamos leesni.(Diovan tenaxum ez vérnyomáscsökkentőm).Mire Kapuvárra értem rosszul lettem szédültem járásbízonytalan voltam mértem egy vérnyomást 161/94 volt.Nem is értetem egyből dokit kerestem,de mivel rosszul voltam bevettem egy tensiomed12,5 mg.Mire oda értem még rosszabbul voltam megmérte a vérnyomásom 120/80 volt csodálkoztam gyorsan megvizsgált .ekg:Kp tengelyállás s.r pq=0,16 QRS=0,04 QT=0,36 ie ST-k,pos T-k AVR T neg átm V2-3 között, V
Megnézte a szemem mozgását és azt mondta hogy balra tekintéskor horizontalis nystagmus,rombergben bizonytalan.
Nyaki discopathia valószínűíthető.
Későbbiekben neurológiai kivizsgálás indokolt.
Egy hete fáj a nyakam a hihetetlen sok utazástól.
Mért küld el neurológiára?Komoly baj lehet?Valaki azt mondja erre is hogy pánikroham.Érdekes most haza fele megint elkezdődőt,de ahogy vissza értem 5 perc pihenés után elmúlt.Vagy agyérgörcs előjele?Most már elégé ideges vagyok.Köszönöm a válaszát.


Tisztelt Kérdező!

A szédülés mögött ritkán áll súlyos betegség, a tünetei belső fül eredetű szédüléstől is lehetnek, melyre speciális mozgással járó torna javasolt. Amennyiben ennyire nyugtalanítja, akkor keressen fel neurológust (magam is készséggel állok rendelkezésre), koponya MR szervezésével a panaszok agyi eredete megnyugtatóan tisztzható és a nyugalom ebben az esetben már fél gyógyulás. A nyaki discopathiától (mely majdnem minden embernek van) nem lehet szédülni.
Tisztelettel: Pusch Gabriella

Koleszterin Granulom  2011. május 9. 21:36   #41 

Kedves Doktornő! Három hete diagnosztizáltak nálam egy úgynevezett zsírdaganatot. Az agy piramis tájékán fekszik, és veszélyes az operatív megközelítése.Azonban iszonyatos fejfájás gyötör, mire morfinszármazékokat irtak fel, de hasztalan. Több orvos képtelen volt segítséget nyújtani.A hallószervek épek,nem szédülök,egyéb fizikális problémám nincs.Csak a fejfájás, ami nagy gondot okoz. A kérdésem Kedves Doktornő,hogy miként kerülhetem el a gyógyszerek szedését? Mivel lehet elviselhetőbbé tenni? Köszönettel Magyari Lehel


Tisztelt Lehel!

A zsírdaganat (cholesteatoma) estenként véletlenül kerül felismerésre, máskor tüneteket okoz (fejfájás, halláscsökkenés, fülzúgás, szédülés). Mindenképpen kombinációban kellene gyógyszert szedni, ha ennyire erős fejfájása. Nehéz látatlanban, társbetegségek és egyéb szedett gyógyszerek ismerete nélkül gyógyszert javasolni (valamilyen krónikus fájdalom syndroma kezelésére alkalmas szert választanék alapgyógyszernek: pl. amytriptyllin, vagy duloxetin hatóanyagúakat), emellett morfinszármazékok is alkalmazhatók kis dózisban. Nem hiszem, hgy gyógyszerek nélkül panaszai megszűntethetők.
Tisztelettel: Pusch Gabriella

előző oldal  1 2 3  4 5  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek az Idegrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!