orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Vágó Elemér

Dr. Vágó Elemér válaszol

Dr. Vágó Elemér

urológus szakorvos

előző oldal  15 16 17  18 19  következő oldal
daganat  2009. február 5. 12:27   #340 

Tisztelt Doktor Úr!

Azzal a problém fordulok Önhöz, hogy a napokban voltam urulógusnál,aki megállapította, hogy a jobb here eltávolítása szükséges fél diónyi nagyságú daganat miatt. A nyirok csomómon is kisebb elváltozást találtak, amit szintén ki kell vizsgálni ( valószínű azt is meg kell operálni). Milyen összefüggésben lehet a kettő? Ebből megállapítható- e, hogy jó, vagy rossz indulatú e a daganat. És egy TB-s hereeltávolításnál kapok e implantátumot?

Köszönettel: Anonim


Kedves "daganat" jelige! Valószínűbb, hogy rosszindulatú daganatról és ennek a nyirokcsomóra terjedéséről van szó, de a végső szót a szövettan fogja megmondani. Implantátumról majd a műtét(ek) után érdemes beszélni.
Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

prosztata?  2009. február 2. 22:20   #339 

Üdvözlöm dr.úr!A kérdésem a következő:vizelési ingerem van,de ez nagyon ritka,szokott fájni a gátnál és a derekamnál is érzek fájdalmat.44éves férfi vagyok.Ez lehet kezdődő prosztata?A szakmám,kömüves és valószinü,hogy felfázhattam???Mi a teendő ilyenkor,mert a végbelemnél is érzek viszketést,azt kezelem.Kérem segitségét,doktor úr!József


Kedves "prosztata?" jelige! A panasz inkább gyulladásra utal. Keressen fel urológust, mert a prostatát meg kell tapintani, a vizeletet kell vizsgálni, esetleg
ultrahangos vizsgálat is szóbajöhet. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

mit tegyek??  2009. február 2. 22:16   #338 

Tavaly decemberbe folt egy fitymaszűkületi műtétem, minden rendbe volt, az orvos mondta hogy a fékem rövid volt de megoldotta. Most vettem észre hogy a fékem kicsit kemény és ha hátra húzom a fitymát akkor kicsit feszít. mitől lehet ez???

Előre is köszönöm a választ


Kedves "mit tegyek??" jelige! Nézesse meg az operáló orvossal! Lehet letapadás, vagy a műtétnél kicsit jobban be kellett volna a féket metszeni.
A teendő az elváltozástól függ! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

"Anti"  2009. február 2. 17:09   #337 

Tisztelt Doktorúr!

Párommal már egy éve nem védekezünk, mert gyermeket szeretnénk. Eddig semmi eredmény. Szeretném tudni, hogy urológushoz menjek-e először, és oda kell-e beutaló, és milyen vizsgálatokra számíthatok, valamint ezekért kell-e fizetni? (Egy nagy gyermekem már van, akkor simán ment minden.)

Válaszát előrőre is köszönöm!

Üdvözlettel: Anti


Kedves "Anti" jelige! Andrológiai vizsgálatra lesz szükség. A Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának Andrológiai Szakambulanciáját (VIII. Üllői út
78/b.) hívja fel, kérjen időpontot. Ők elmondják, hogyan kell felkészülni a vizsgálatra és kérnek-e beutalót. A vizsgálat urológiai vizsgálatból, ondóvizsgálatból és szükség esetén egyéb (pl. labor, UH, stb.) vizsgálatokból áll. Nem térítésköteles! (Ha magánrendelést keres fel, ott fizetni kell.) Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

L  2009. február 2. 16:59   #336 

Üdvözlöm Dr úr.

Olyan panaszom van hogy : 3 hete rendszeresen vizelési ingerem van. Ejszaka csak 1 szer kell.
Ha kipisilem magam és lefekszek olyan érzés mint ha megint tele lenne a hólyagom. Vannak hát és hasi fájdalmaim is. és néha fájnak a heréim + alhasam es a gyomrom is. Eszt irtam önnek először. A heréim fájnak ejakuláció előtt és után is. Égető szúró fájdalom. Egyébként 28 vagyok. Azóta voltam vér és vizelet vizsgálaton. Ezek a rossz eredmenyek:

Vizsgálat Eredmény Normál ért.

MCH 32,1 pg 27-31
CHCM 34,5g/dl 27-31
MPV 8,4fl 9-13
We 1 mm/ó 2-15
Viz. üledék 10-15fvs 5-6vvt
Se-Fe 31,5 umol/l 10,75-28,66
Hugysav serum 379 umol/l 178-345
Albumin 51,2g/l 4-48

Voltam vizsgálaton. Megállapították hogy prosztata gyuladásom van. Írtak fel 1 antibiotikumot:
TARIVID . Remelem jo lesz. Az áll a betegtájékosztatóban hogy szólni kell ha van valami mellékhatás. Nekem szokot zugni a fülem mióta szedem. Komolyan kell venni? Vagy szedhetem tovább. És ha ez se mulasztja el akkor mi lehet a probléma?

Köszönöm L.


Kedves "L" jelige! A Tarividet szedje végig! A prostatagyulladás egy kúra alatt általában nem szokott meggyógyulni, ezért a gyógyszer beszedése után vissza kell mennie ellenőrzésre. A szakorvos majd megmondja a további tennivalókat. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

manó  2009. február 2. 16:52   #335 

Tiszetelt dr úr!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy az élettársam már lassan egy éve vazelint szúrt magának a péniszébe hogy az nagyobb legyen,én akkor az időben nem voltam vele ,és mikor már igen ,akkor már rég felszívódott és láttam hogy több folt is mardt neki emiatt.
ő azt mondja hogy az nem baj mert ő jól csinálta magának elmaszírozta meg ilyenek na most az a kérdésem hogy nekem ebből lehet -e valami bajom persze neki is az idők múltán és hogy a foltok elmúlnak még valaha és hogy igaz hogy kisebb lesz neki később ?(olvastam ezt egy újságban). meg még annyit hogy teherbeesést gátolja ?
válaszát elöre is köszönöm
Tiszetelettel: MÓNI


Kedves "manó" jelige! Önnek ebből nem lesz baja és a teherbeesést sem gátolja. Hogy párjának lesz-e baja: ha szerencséje van, talán nem (de ez nem biztos!). A vazelin ilyen alkalmazása nem szerencsés! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Bea-24  2009. január 31. 20:20   #334 

Tisztelt Doktor Úr!
24 éves vagyok és már lassan 4 éve, évente 5-6szor hólyaghurutom van. Az évek alatt egyre érzékenyebb is lettem, még nyáron sem tudok például mezítláb sem lenni, egyből gyulladás az eredménye. Rengeteg orvosnál jártam, urológusoknál és nőgyógyászoknál egyaránt. Semmit nem találtak, csak szedtem a rengeteg antibiotikumot, amit felírtak. A gyulladás is hiába múlik el, szinte nincs olyan nap, hogy ne éreznék fájdalmat vizeletürítéskor és utána. A lábaim és alhasam állandóan fázik, és kb 2éve a derekam is nagyon annyira, hogy vesemelegítőt kell hordanom. A vesémet is vizsgálták, azzal nincs gond. A baktériumos tenyészeten sem találtak semmit. Általában az orvosok tanácsa, hogy öltözzek jól fel. De már ennél jobban nem tudok magamra vigyázni! Tényleg az érzékenységem miatt lenne? Régen nem volt ezzel problémám. A legtöbbet az segít, ha rengeteg vizet iszom. Ha a teli hólyagomat ürítem, úgy általában nem fájdalmas. Volt orvos, aki azt mondta, majd idővel elmúlik, volt aki azt mondta, szedjek fél évig valamilyen antibiotikumot, de ezt nem mertem bevállalni már a sok gyogyszer után. De általában a többi orvosok is egymás után írták fel a különböző antibiotikumokat, próbálgattuk, hátha valamelyik használ. De nem. Az utóbbi 2évben már szinte nem szedtem semmit, mert már a gyomromat is megviselte ez. Tényleg ennek ez a megoldása?


Kedves "Bea-24" jelige! A megoldás a beteg - nőgyógyász - urológus együttműködése. Tehát: mivel ezek a visszatérő hólyaghurutok eredete a hüvelyben van, ezért a nőgyógyásznak ebből a szempontból kell vizsgálnia. A hüvelyből nem lehet folyás, nem lehet semmilyen fertőzés. Az urológusnak el kell döntenie, nincs-e valamilyen fejlődési rendellenesség, egyéb urológiai elváltozás. A betegnek erősítenie kell az immunrendszerét, be kell tartani bizonyos szabályokat (az orvosok ezeket elmondják!). Szükség esetén kezelni kell az esetleg fellépő gyulladásokat. És mind a három fél részéről sok türelemre van szükség a siker érdekében. Gyors eredményt ennyi előzmény után ne várjon! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

enyhe  2009. január 31. 20:08   #333 

Tisztelt Dokto Ur.

2 hete voltam urologusnál,mert fájt a jobb herém.Megvizsgálta,semmilyen elváltozást nem tapasztalt.UH volt alhason,vesén és gondolom máj környékén is elvégezte.Minden negativ.Majd prosztata vizsgálat,amit megnyomott,hatására gennyes váladék jött ki a himvesszöböl.Kiderült prosztatagyulladás.10 nap kezelés ciprofloxacin sandoz gyógyszerrel.Ma voltam vissza ellenörzésre.Vizelet minden rendben.De néha még mindig enyhe fájdalom jobb here(mellékhere) tájékán,nem is fájdalom,inkább kellemetlen érzés.Mitöl lehet ez?Sem elváltozás herén,sem láz,csak ez a néha kellemetlen érzés.Föleg ülés közben.Lehet valami komolyabb?Vagy lehet idegi alapon is ilyen fájdalom?


Kedves "enyhe" jelige! Ennyi idő alatt a prostatagyulladás által okozott panaszok nem szűnnek meg. Panaszok lehetnek akkor is, ha a vizelet már negatív. Ezek nem "komolyak", csak nagyon idegesítőek! Ellenőrzésre szükség van ezután is! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

L  2009. január 31. 20:00   #332 

Üdvözlöm Dr úr.

Olyan panaszom van hogy : 3 hete rendszeresen vizelési ingerem van. Ejszaka csak 1 szer kell.
Ha kipisilem magam és lefekszek olyan érzés mint ha megint tele lenne a hólyagom. Vannak hát és hasi fájdalmaim is. és néha fájnak a heréim + alhasam es a gyomrom is. Eszt irtam önnek először. A heréim fájnak ejakuláció előtt és után is. Égető szúró fájdalom. Egyébként 28 vagyok. Azóta voltam vér és vizelet vizsgálaton. Ezek a rossz eredmenyek:

Vizsgálat Eredmény Normál ért.

MCH 32,1 pg 27-31
CHCM 34,5g/dl 27-31
MPV 8,4fl 9-13
We 1 mm/ó 2-15
Viz. üledék 10-15fvs 5-6vvt
Se-Fe 31,5 umol/l 10,75-28,66
Hugysav serum 379 umol/l 178-345
Albumin 51,2g/l 4-48

Ön írta hogy szedjek antibiotikumot. De már szettem ceroximot és semmi változás ugyanugy pisiltem tovább. Tegnap a dokim irt beutalót az urulogiara de a hó kozbeszolt egyenlore. Kértem tole gyulladas csokkentot es ő factor ep rapid-ot irt fel. Ön szerint az jo?

Koszonom L.


Kedves "L" jelige! A Flector EP Rapid tüneti kezelésre szolgál. A további teendőket az urológiai vizsgálat fogja eldönteni (mint ahogyan már írtam).
Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Bíbor  2009. január 31. 19:52   #331 

Tisztelt Dr. Vágó Elemér!

Szeretném megköszönni gyors válaszát( mellék heregyulladással kapcsolatban írtam Önnek).

A termékenységi vizsgálatot miért célszerűbb a baktérium okozta gyulladás megszüntetése után elvégezni? Ha most ( a gyógyszeres kezelés alatt) végezne férjem termékenységi vizsgálatot az nem felelne meg a valóságnak? A kapott eredmény változhat a gyógyszeres kezelés végéig? Ha igen milyen irányban?

Előre is köszönöm válaszát.

Tisztelettel:
D. Bíbor


Kedves "Bíbor" jelige! A gyulladás csökkenti a spermaképzést, a spermiumok mozgását, tehát a gyógyszeres kezelés alatt végzett nemzőképességi vizsgálat fals eredményt adhat, változhat a kúra végén és utána is (ezért nincs sok értelme!). A gyógyulás után három hónappal lehet nemzőképességi szempontból értékelhető vizsgálati eredményt kapni. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

vastagbélrák  2009. január 31. 19:43   #330 

Kedves Doktor Úr!

Egy családtagomnál vastagbélrákot diagnosztizáltak.
Műtét ellenesek vagyunk, mert szerintünk egy legyengült szervezeten még jobban elhatalmasodna a betegség, ezért alternatív gyógymódokat keresünk. (Önnek mi a véleménye műtét vagy sem?)
Ismer-e bármiféle olyan módszert, amit ajánlani tud, ami segíthet a gyógyulásban?
Ha tud ajánljon linkeket is ahol bármilyen hasznos segítséget találhatunk.

Nagyon szépen köszönjük előre is a segítségét.

Üdvözlettel:

Adél


Kedves Adél! Ne próbálkozzanak mással, a beteget meg kell operálni.
Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Felfazas  2009. január 31. 18:34   #329 

Tisztelt Doktor Ur!

Par napja jelentkezett a felfazas tunete, gyakori vizelet inger a vegen meg kezdetben enyhe fajdalommal, csipessel.
Gyorsan elmentem a patikaba es vettem egy afonya tartalmu port, mivel tudvan ez jo a felfazasra. Iszogattam is meleg vizben feloldva, de a tunet nem javult, sot 1-2 napra ra enyhe verzes is kovette, ami szokatlan, mert elotte ilyen meg nem volt, es menstruacionak velve pedig meg korai, mert mar volt ebben a honapban kb. ket fel hettel ezelott. Majd a verzes elmaradt es ra 2 napra ujra vereztem egy picit es ezt mar hasi fajdalom is kovette, mint amikor megjon a menstruacio.
A baj csak az, hogy nem tudom mit tegyek vagy milyen gyogyszert keressek erre a panaszra, mivel jelenleg kulfoldon tartozkodom es legkozelebb nyaron utazok haza Magyarorszagra.
Tudna nekem adni par tanacsot, mi lehet ez, talalkozott e mar hasonlo esettel es hogyan orvosolhato? Felvetodhet esetleges veteles gyanuja a felfazassal egy idoben?
Segitseget elore is koszonom!


Kedves "Felfazas" jelige! Leírása alapján valószínűleg hólyaghurutja van. Az járhat véres vizelettel is. Mindenképpen orvoshoz kell fordulnia, mert a szükséges gyulladáscsökkentő gyógyszert (antibiotikum) csak orvosi receptre adja ki a patika! Hogy fennáll-e vetélés gyanuja, arra nem tudok válaszolni. Ha Ön szerint igen , akkor sürgősen orvosra van szüksége! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

cisztoszkopia  2009. január 31. 18:28   #328 

Kedves doktor ur.

Hugycsö gyulladásom van.Félek elmenni szakorvoshoz,nem is hogy félek,de mostanában hallottam különféle vizsgálatokrol.Szeretném megkérdezni,hogy milyen esetekben végeznek cisztoszkopikus vizsgálatot,és az érzéstelenitéssel történik-e?És gondoltam rászánom magam chlamidia vizsgálatra is.Sokat találkoztam vele a neten,ezért gondoltam hogy kivizsgálattatom magam.Ön szerint érdemes chlamidia vizsgálatot végeztetni?És fájdalmas egy ilyen vizsgálat?


Kedves "cisztoszkopia" jelige! Ha húgycsőhurutja van, azt okozhatja clamydia is, melyet húgycső-váladékból, de vérből is ki lehet mutatni. Nem fájdalmas vizsgálatok. Persze vizeletüledék-vizsgálatot mindenléppen végeztetni kell.
Hólyagtükrözést akkor végeznek, ha arra van gyanu, hogy a hólyagban van valamilyen elváltozás. Nem gyakori vizsgálat. Kellemetlen, de mivel érzéstelenítik, nem fájdalmas (rövid altatásban is végezhető, de ilyen módon csak kórházban). A vizsgálat előtt részletes felvilágosítást adnak, a vizsgálathoz a beteg írásos beleegyezése szükséges! Nyugodtan keresse fel a szakorvost! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Varicocele  2009. január 28. 15:38   #327 

Jonapot Doktor Úr!
Szeretném kérdezni a Varicocele-nak milyen hatásai vanak mert engem műtötek vele 2 éve de nem tudom eldönteni hogy most van-e vagy nincs mert olyan jelentés elváltozásokat nem láttam rajta de a jobb oldali here lejebb van mint a bal. HA műtötek vele kiujulhat ez ? Válaszát előre köszönöm.


Kedves "Varicocele" jelige! A varicokele okozhat: - panaszokat (fájdalom, húzó érzés); - spermaképzési zavart. Hogy a műtét előtti állapohoz képest van-e változás, a maradék visszér nagyon kitágult-e, azt leginkább a műtétet végző orvos tudná megmondani. A két here általában nem egyforma magas-
ságban van, de ennek nincs jelentősége ( hacsak a herezacskó bőre nem nagyon tág és lelógó!). Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

vesesűllyedés?  2009. január 28. 15:29   #326 

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm a tegnapi vesesüllyedéssel kapcsolatos válaszát. Időközben megtaláltam a korábbi leletemet, ahol két csigolyányi süllyedést állapitottak meg. A kérdésem az, hogy ez kisebb vagy nagyobb fokú süllyedést jelent, és amnnyiben nem a műtét mellett döntök, úgy a gyakori görcsök vesekárosodáshoz vezethetnek-e? 37 éves vagyok, 164 cm magas, és 54 kg, de a két gyermekem születése előtt 52 kg. voltam.

Köszönettel: P. Mónika


Kedves "vesesüllyedés?" jelige! Nem az számít, hogy mekkorát süllyed a vese, hanem az, hogy süllyedt helyzetben a veséből szabadon el tud-e folyni a vizelet. Ezt a vizsgálatok megmutatják. Ha nincs tartós gyulladás, vizeletpangás, vagy kőképződés, vesekárosodás nem lép fel. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

vesesüllyedés?  2009. január 28. 12:10   #325 

Tisztelt Doktor ÚR!

2006. májusában volt először vesegörcsöm, ekkor vese röntgen felvétele és urográfiás vizsgálat után vesesűllyedést állapitottak meg, és a hugyhólyagban mészárnyékot találtak. Vesekő azóta sem távozott, de azóta is rendszeresen kb. két havonta jobb oldali erős görcseim vannak, melyek a hugycsőbe és az ágyékba húzódnak. Görcsöknél puffadást is érzek.A görcsök reggeli nehézkes vizelés után kezdődnek, és csak ágyban fekvéssel szűnnek meg. A vizeletemben mindig van baktérium, fehérvérsejt, laphámsejt, calcium oxalát. Mai görcsöm után urológus vizelet tenyésztést kért és ultrahangos vizsgálat alapján megállapitotta, hogy kövem nincs. Tüneteimet okozhatja-e a vesesűllyedés, amennyiben igen mivel lehet a panaszokat megszűntetni?

Előre is köszönöm válaszát.


Kedves "vesesüllyedés?" jelige! Igen, okozhatja a vesesüllyedés. Ha tüneti kezeléssel (görcsoldó, lefekvés, ha nagyon sovány lenne - hízás) nem oldható meg a gond, szóbajöhet műtét ( vesefelvarrás). Persze a gyulladás is okoz panaszokat, ezért azt is kezelni kell (tenyésztés alapján antibiotikus kúra), és ellenőrizni. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Bíbor  2009. január 28. 12:02   #324 

Tisztel Dr. Vágó Elemér!
Kedvesemnek krónikus mellék heregyulladása van, a tenyészetből megállapították, hogy enterococcus faecalis baktérium okozta. 6 héten keresztül napi 3x1 CIFRAN-t kell szednie, majd kontrollra kell menni. A gyógyszer szedését még nem kezdte meg, kértük a termékenységi vizsgálatot, viszont a kezelő orvos nem tartotta fontosnak. A kérdéseim a következők lennének: 1. Célszerű lenne elmenni termékenységi vizsgálatra? 2. Az enterococcus feacalis baktérium antibiotikumos kezeléssel "kiölhető"? 3. Keressem meg a nőgyógyászomat annak ellenére, hogy panaszmentes vagyok? 4. Milyen tünetei lehetnek ennek a típusú baktériumnak?
Nagyon szépen köszönöm válaszát.
Üdvözlettel: Bíbor


Kedves "Bíbor" jelige! Válaszaim: ad 1./ termékenységi vizsgálatot csak a baktériumok "kiölése" után érdemes végezni. ad 2./igen, kiölhető, csak ez nem mindíg megy könnyen és gyorsan. ad 3./ célszerű lenne. ad 4./ a baktériumok gyulladást okoznak. Ez a baktérium sem okoz speciális tüneteket. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Dániel  2009. január 28. 11:55   #323 

Tisztelt Doktor Úr!

Tudomásom szerint 2008. január 1. előtt az a törvény volt érvényben, hogy 35. életévét betöltött vagy 3 vérszerinti gyermekkel rendelkező férfi kérhette a művi meddővétételét. Ezeknek a kritériumoknak nem felelek meg, még nem töltöttem be 25. életévemet sem, de egy 2008. január 1-i törvénymódosítással mindez megváltozott, és már minden 18. életévét betöltött személy kérvényezheti ezt. Az lenne a kérdésem, hogy az Önök intézményében végeznek-e ilyen kisműtéteket, és ha igen, akkor milyen feltételekkel.

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:
Varga Dániel


Kedves Dániel! Ahol én dolgozom, ilyen műtétet nem végeznek. Keresse fel bármelyik urológiai osztályt, ott részletes felvilágosítást fog kapni a feltételekről. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Eredmény  2009. január 28. 11:51   #322 

Üdvözlöm Dr úr.

Olyan panaszom van hogy : 3 hete rendszeresen vizelési ingerem van. Ejszaka csak 1 szer kell.
Ha kipisilem magam és lefekszek olyan érzés mint ha megint tele lenne a hólyagom. Vannak hát és hasi fájdalmaim is. és néha fájnak a heréim + alhasam es a gyomrom is. Eszt irtam önnek először. A heréim fájnak ejakuláció előtt és után is. Égető szúró fájdalom. Egyébként 28 vagyok. Azóta voltam vér és vizelet vizsgálaton. Ezek a rossz eredmenyek:

Vizsgálat Eredmény Normál ért.

MCH 32,1 pg 27-31
CHCM 34,5g/dl 27-31
MPV 8,4fl 9-13
We 1 mm/ó 2-15
Viz. üledék 10-15fvs 5-6vvt
Se-Fe 31,5 umol/l 10,75-28,66
Hugysav serum 379 umol/l 178-345
Albumin 51,2g/l 4-48

Koszonom L.


Kedves "Eredmény" jelige! A panaszok és leletek alapján prostatagyulladás (félheveny forma) a legvalószínűbb (+ húgycsőhurut). Antibiotikus kezelésre lesz szükség (és a prostata vizsgálatára is), majd ellenőrző vizsgálatra. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

"Testvérek"  2009. január 28. 11:44   #321 

Tisztelt Doktor úr!

Öcsémnek meg van duzzadva az egyik heréje. 20 éves, és ez már egy éve vissza-visszatérő dolog. Nem igazán akar orvoshoz menni, próbálom rábeszélni. Abban kérném tanácsát, hogy milyen betegségre utalhat ez, hogy csak az egyik van megduzzadva, és hogyan tudnám rábeszélni, hogy menjen el kivizsgáltatni. Kiskorában volt egy műtéte, az egyik heréje a hasában volt, azt hozták le operációval, de a leletek alapján kiderült, hogy nem az a heréje van megduzzadva, hanem a másik.
Előre is köszönöm válaszát!!
"Testvérek"


Kedves "Testvérek" jelige! Lehet, hogy semmi komoly elváltozás nincs a duzzanat mögött, de ezt csak vizsgálat, szükség esetén hereultrahang tudja
igazolni. Sajnos más (!!) is lehet. A két felkiáltójelet vegye nagyon komolyan!
Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

előző oldal  15 16 17  18 19  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Vese és húgyutak témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!