orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Vágó Elemér

Dr. Vágó Elemér válaszol

Dr. Vágó Elemér

urológus szakorvos

előző oldal  1 2 3  4 5  következő oldal
ondóhólyag gyulladás  2008. június 19. 17:56   #60 

Tisztelt Doktor Úr!
27 éves nő vagyok, a párom 32. 3 évi próbálkozás után fordultunk szakorvosokhoz meddőségi kivizsgálás céljából, mely két hónapja tart. Úgy kedtük el a vizsgálatokat, hogy teljes mértékben panasz- és tünetmentesek voltunk. Nem iszunk, nem dohányzunk, 9 éve monogám párkapcsolatban élünk, rendezett körülmények között. Először kiderült, hogy kevés a spermaszám (10 millió/ml, melynek csak 18%-a motilis). Másodszor mindkettőnk vizeletében találtak egy kis baktériumot, melyre Supplin, Cifran + Klion kezelést kaptunk két hétig. Páromnak kivették a manduláját is, góc miatt. Most a sokadik laborvizsgálat után derült ki, hogy kedvesemnek idült ondóhólyag-gyulladása van. Újabb, 8 hetes Cifran + Supplin kezelést írt fel részére az andrológus, valamint a házasélet mellőzélést, illetve óvszer használatát írta elő. Persze tudom, hogy ez az oda-vissza fertőzés elkerülése miatt szükséges.
Nagyon aggódom! Ön mit gondol, hatni fog a kezelés? Mi lehet a gyulladás oka? Meddig lehet folytatni az antibiotikumos kezelést? Mennyire káros a sok antibiotikum? Elő tudjuk-e segíteni a gyógyulást valamilyen más módszerrel is, kiegészítve az antibiotikumos kezelést? Nagyon szeretnénk természetes úton kisbabát, ön szerint milyenek az esélyeink?
Előre is köszönöm türelmét és válaszát.
"Efike"


Kedves "Efike"! Párjának valószínűleg idült prostatagyulladása van. A kiváltó ok legtöbbször nem deríthető ki (hacsak nem volt régen ezen a területen he-
veny gyulladása). A kezelés hosszú ideig tarthat. Az antibiotikumoknak lehet-
nek mellékhatásai, a szedendő gyógyszert és a szedés időtartamát a szakor-
vos határozza meg. Kiegészítésképpen növényi kivonatok is szóbajöhetnek.
Ha az idült gyulladást sikerül "nyugvó" állapotba hozni, és Önnél is minden
rendben van (!), sikerre számíthatnak. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Korai  2008. június 17. 16:40   #59 

Tisztelt Doktor Úr.

Korai magömlésben szenvedek de már nagyon régen.
Beharangoztak egy gyógyszert Dapoxetin.
Volt hir róla hogy bevezetik és talán először Németeknél lesz kapható.
Van hire a doktor úrnak erről??
Külföldről beszerezhető már?

Üdv. J.


Kedves "Korai" jelige! Nekem még nincs hírem róla. Az interneten keresse fel a
www.potenciaklinika.hu oldalt! Üedvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Tisztelt Doktor Úr!  2008. június 17. 14:08   #58 

Doktor Úr kérdésem az lenne , hogy 4 napja átestem egy kissebb mütéten melyben a péniszemen a rövid féket kezelték azóta folyamatos vér vagy vérres váladékozást tapasztalok ez normális esténként a merevedéskor intenziv fájdalomra ébredek ami elég kimerittő mert töbszöris elöfordúl.
elörreis köszönömválaszát.Kedves "Tisztelt Doktor Úr!" jelige! A fitymafék műtéte után 4 nappal a mere-
vedés természetesen fájdalommal jár (feszülés!). A véres váladék ezzel lehet
összefüggésben, de jobb, ha megmutetja az operációt végző szakorvosnak!
Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  2008. június 16. 11:57   #57 


Tisztelt Dr. Vágó Elemér Úr!


Bp.-en élő rokkant férfi vagyok, 2001-től rendszeresen jártam urológiai szűrésre.
Az orvosok a nagy prosztata de alacsony 2.5-3.2 közötti PSA érték miatt csak gyulladásra gondoltak, szövettant nem végeztek. Mivel nehezen tudtam vizelni a Szabolcs utcai kórházban 2007.áprilisban TURP-ot végeztek, melynek a szövettana teljes prosztata tumort mutatott, a burok érintettségével. A kórház működése megszűnt. Debreceni klinikán gondolták a leggyorsabb felépűlésemet ahol júniusban Dr. Flaskó Tibor tanár Úr laparoszkopos módszerrel eltávolította a teljes prosztatát és a gyanús mirigyeket .A műtét utáni jó hólyag feltöltés és katéter kivétel után, sajnos a vizeletem a rectumba ürült. Katéter visszahelyezése után vártuk a rectum falán keletkezett ujjbegy nagyságú sipoly záródását. Három hét várakozás nem hozott eredményt, a hólyag megtelt bélsárral és a katéter állandóan eldugult, ezért a sebészeten a hasfalra stomát helyeztek. A műtéttel tehermentesítették a végbelet, ideiglenesen.
Egy év állandó katéter viselés és a széklet elvezetése ellenére sem záródott a sipolyom! Rendszeresen elzáródott a katéter és a rectum ázik.
2008 márc.-ban hólyagtükrözés kimutatott a hólyagnyakban 5mm-es lyukat és a nyak alatt 2cm-re egy kisebb vak lyukat.
2008 áprilisában a h.hólyag felnyitással (hasfelől) Dr. Flaskó Tibor tanár Úr megkísérelte a sipoly zárását, sajnos sikertelenül, nem férték a sipolyos részhez, a hólyagnyak szűk, merev szövete miatt.
Véleményük szerint a hólyagot csak SEBÉSZ kívülről megközelítve tudja zárni!
Továbbá szükséges lenne a sipolyos csatornarészt kivágni, és feltölteni zsírszövettel, mivel a hólyag és rectum közötti rész 1.5- cm és ujjal tapintható a kat. ballonja. , a rectum falát zárni, illetve ha úgy adódik vastagítani szükséges.
A műtét után május 22-én készült MRI vizsgálat a vastagbélbe vezetett mágneses eljárással kimutatta a h.nyakon a 0.5cm-es lyukat és a 1.5cm hosszú sipoly járatot, a rectum és a hólyagnyak között. Más kóros elváltozást nem!
Anandron szedése mellett a PSA értéke 0.02.
Jelenleg is állandó katéterrel élek és a stoma megszüntetése a sipoly zárás feltétele.
Sajnos nem tudok olyan sebészt, aki megműtene, ezen a területen gyakorlata lenne, azt is meg szeretném beszélni hogy ha a kihelyezett bélrendszerrel problémám lenne, kihez fordulhatok segítségért.,Tisztelettel B.B.

Kedves "B.B."! Ha a sipolyzáró műtét feltételei fennállnak, akkor azt a sebész és az urológus közösen végzi el. Mivel Dr. Flaskó tanár úr már kétszer operálta, ő ismeri legjobban az Ön esetét, valamint az eddigiek ott történtek, ott áll rendelkezésre valamennyi vizsgálati eredmény (leletek, leírások, fil-
mek, stb.), ezért azt javaslom, hogy vele beszélje meg a továbbiakat, ő vá-
lasszon sebészt az esetleges műtéthez. Ha bélproblémái lépnének fel, azokat
a stomáját gondozó szakorvossal (belgyógyász, gastroenterológus) beszélje
meg. Jobbulást kívánva, üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

T.  2008. június 15. 09:31   #56 

Tisztel Doktor Úr!

Olyan kérdésem lenne Önhöz, hogy a mai napon fördés közben azt vettem észre, hogy azon a részen ahol a pénisz izomzata a testen belül folytatódik ott egy apró kis kemény csomó található. Véletlenül vettem észre, csak mert kicsit erőteljesebben viszgáltam a területet. Szoktam rendszeresen önvizsgálatot végezni, havonta egyszer körülbelül. A csomó mérete pár miliméter, kemény, nyomásra ezéketlen és spontán fájdalmat sem okoz, de most megijedtem. Korábba a herezacskóban alakult ki ciszta, lehetséges, hogy hajlamos erre a dologra? Évek óta küzdök a vissza-visszatérő prosztatagyulaldással. Nagyon sok kollegájánál megfordúltam már. De teljesen elmulasztani eddig nem sikerült. Természetesen első dolgom lesz a héten szakemberhez fordúlni, de addig is szeretném kikérni a véleményét erről a dologról, hogy Ön szerint mi lehet ez?

Előre is köszönöm a válaszát!

T.


Kedves "T"! A penisz tövénél tapintott kis csomóról nem tudok véleményt mondani, ahhoz vizsgálat kell. A herezacskóban levő cystához nincs köze.
Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  2008. június 14. 11:31   #55 

Tisztelt Doktor ur!

24 eves vagyok.1 honapja volt egy hereciszta mutetem, aztan mellekhere gyulladasom.Most hogy elmult a duzzanat, latok a ciszta helyenel egy borsoszemnyi duzzanatot ami erzekeny.Ez lehet e meg a belso seb duzzanata?Az utobbi napokban pedig alyan erzesem van neha, mintha lenne egy csepp vizelet a hugycsovemben(nem csak vizeles utan),pedig nincs.
Szexualis egyuttletkor pedig mintha kevesebb ondo urulne, mint korabban.kerdesem lenne, hogy mire utalhatnak ezen tunetek, illetve hogy honnan veszem eszre hogyha a here elhal es csak az egyik mukodik jol.

valaszat elore is koszonom: Imi


Kedves Imi! A mellékheregyulladás lezajlása után ugyanott észlelt duzzanat
lehet a gyulladásból maradt elváltozás, a húgycsőben vizelet érzése szintén.
Az ondó mennyiségének változása lehet csak szubjektív érzés. A here működése ilyen gyulladás során csökkenhet, a gyulladás lezajlása után hosszabb idővel a here kissebbé válhat, ha a herét is érintette a folyamat.
Ismételt urológiai szakvizsgálatot javasolok (vizelet- és prostatavizsgálattal),
valamint a herék UH-vizsgálatát. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

viszketés  2008. június 11. 17:44   #54 

Tisztelt Doktor Úr!

2 hónapja békültem ki a barátommal és az lenne a kérdésem, hogy mindeg együttlét után napokig viszket a hüvelyem. Én voltam orvosnál is azt mondták, hogy valami gombás fertőzés amit bárhol elkaphatok csak érdekes, hogy másfél évig nem volt szexuális kapcsolatom és egyszer sem volt semmilyen problémám. Mitől lehet ez?


Kedves "viszketés" jelige! A hüvely gombás fertőzését elsősorban nem a nemiélet okozza, az csak fenntarthatja. A mechanikus hatás következtében
gyulladásos fellángolás léphet fel (viszketéssel, folyással, stb.). Ha nincs mechanikus behatás (nincs közösülés) a folyamat nyugalomba kerülhet, ezért nem okoz panaszt. A nőgyógyász szakorvos feladata, hogy "megtisztítsa" a
hüvelyt a gombától. Természetesen ehhez kell a páciens együttműködése is!
Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér


Süne  2008. június 10. 13:50   #53 

Tisztelt Dr Vágó Elemér!

2008.06.01 kórházba kerültem görcsös deréktáji fájdalmakkal.
A röntgen felvétel megállapította, hogy egy 7 mm-es kő van az uréterben.
2008.06.2-án elbocsájtottak, mert a görcsök elmúltak.
2008.06.05-én mentem vissza kontroll vizsgálatra,még aznap ESWL kezelést kaptam.
A mai napon controll vizsgálaton a röntgenen megállapították.
A bal oldalon feltehetően juxtavesicalisan kb főtt rizsszemnyi nagyságú halvány mészintenzítású
képlet.
Vélemény Feltehetően juxtavesicalisan beékelődött törmelék.

Vizelési problémáim és fájdalmaim nincsenek.
Kérném válaszát hogyan szabadulhatnék meg a kőtől,illetve milyen terepiás eljárás szükséges még.
Köszönettel:Kedves "Süne"! Meg kell próbálni kivizelni a követ. Ehhez bőséges, egyenletes folyadékfelvétel, sok mozgás, görcsoldó (pl. No-spa) és kőhajtó gyógyszer (Rowatinex) szedése segíti hozzá. Persze a vizeletet figyelni kell, mert a kő
"észrevétlenül" is távozhat. Természetesen rendszeres urológiai ellenőrzés
elengedhetetlen. Ha a kőhajtás sikertelen, akkor urológiai osztályon kerül sor beavatkozásra, ennek az időpontját és módját a szakorvos határozza meg.
Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

trisa  2008. június 8. 21:36   #52 

2008 május elején wertheim műtétem volt azota nincs spontán vizelésem rekeszizom segítségével tudok valamit produkálni naponta egyszer megkatéterezem magam kérdésem ,hogy mit tudok tenni a gyógyulásom érdekébe az orvos szerint majd rendeződik minden ha az idegszálak meggyogyulnak amit műtétnél elvágtak bízom benne hogy így van csak türelmesnek kell lennem.VÁROM VÁLASZÁT KÖSZÖNETTEL. TRISA


Kedves "trisa"! Feltételezem, hogy minden szakvizsgálatot elvégeztek vizelési képtelensége miatt. Ha igen, és urológus (esetleg ideggyógyász) adta a vé-
leményt, akkor aszerint kell eljárni. Ha ilyen vizsgálatok nem történtek eddig,
akkor keresse meg az Urológiai Klinikát (Budapest, VIII. Üllői út 78/b.) ennek
érdekében. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  2008. június 8. 19:23   #51 

Tisztelt Doktor Úr!

A himvesszőm hugycsőnyílásánál rizsszem nagyságú kinövés van,és beljebb is van egy ugyanilyen kinövés.Pimafucort krémet használtam,de nem mult el.
Hovaforduljak,mit változtassak meg?
Válaszát előre is köszönöm.Kedves X.Y.! Valószínüleg condyloma (virus eredetű) alakult ki. Ne kenjen rá semmit! Keressen fel egy urológiai szakrendelést, vagy inkább egy urológiai osztály szakambulanciáját! Ne várjon sokáig!! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Re  2008. június 8. 18:01   #50 

Tisztelt Dr.Úr! A hímvesszőm makkjának a bal pereme alatt egy anyajegynek tűnő folt jelent meg,már régebben. Mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm!


Kedves "Re" jelige! Ha ez a folt régi, környezetéből nem emelkedik ki, nem változott és nem okoz panaszt, akkor valószínűleg nem kóros. Mindenesetre
azért megmutatnám egy bőrgyógyásznak! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Anna  2008. június 7. 18:05   #49 

Tisztelt Doktor Úr!

30 éves nő vagyok. Február végén a háziorvosom vizelettenyésztést kért, mivel elég gyakori és fájdalmas volt a vizeletürítés, ami mindig csak pár csepp volt.
A tenyésztés eredménye :Proteus mirabilis (Csíraszám: 10'5) lett. Norfloxacin tablettát írt fel rá, valamint 3 hónapig Uro-Vaxom kapszulákat kellett szednem, hogy javuljon az immunrendszerem, mivel elég gyakran felfázom. /Nőgyógyászati szűrővizsgálatra rendszeresen járok, gyulladást, eltérést soha nem találnak./

Maga a vizeletürítési fájdalom megszűnt, de a hasam kemény lett, felpuffadt, úgy éreztem, mintha mindig vízzel lennék teli, a melleim is megdúzzadtak. Közben a bőrömön is pattanásszerű apró kis kiütések jelentek meg, amelyek nagyon nehezen múlnak.

Május elején visszamentem a körzeti orvosomhoz, mivel ismét elég gyakori lett a vizeletürítés és a veséim is elkezdtek fájni, valamint elég erősen elkezdett hullani a hajam. Elküldött vizelet és vérvizsgálatra.
Vizeletvizsgálat eredménye: Bilirubin totál: 19,1 umol/l, fvs: 13, bakterium: +++, a többi érték normális volt.
Újra a Norfloxacin tablettát írta fel. A bőrömön lévő kiütésekre pedig azt mondta, hogy biztos góc van valahol a szervezetemben. Igaz azóta nem küldött laborba, de a fenti tünetek a nehezen gyógyuló apró kiütéseken, valamint a nagyon erős, főleg a halántékot érintő hajhulláson kívül elmúltak. /A májusi vérvizsgálaton 114.00 g/L volt a HGB, 0,347 L/L a HCT, valamint 14,2 fL az MPV. Ferro-gradumet tablettát is kell szednem, mivel gyakran vagyok vérszegény, azonban ez még soha nem okozott hajhullást. Évekkel ezelőtt vénásan is kaptam már vasat, de a 15 injekcióval is csak 125,00 g/L volt a HGB./

A kérdésem az lenne, hogy ezt az erős hajhullást okozhatta-e a vizeletben lévő +++ baktérium és a tenyésztett Proteus mirabilis /ami egyébként ugyanaz ?/ vagy netán az immunerősítő kapszulánnak van-e valami mellékhatása?
Illetve mi is a Proteus mirabilis, mit jelent a csíraszám, és legfőképpen, hogy lehet-e valahogy védekezni ellene.

Válaszait előre is köszönöm:
Anna


Kedves Anna! A hajhullásnak többféle kiváltó oka lehet, pl. vashiány, a szervezetben valahol góc, stb. A Proteus mirabilis egy baktériumfajta, a csíraszám pedig a baktériumok számát ( 1 ml vizeletben!) jelenti. Ha ez a szám 10'5 vagy e feletti, célzott kezelésre van szükség. Az Uro-Vaxomnak is lehetnek mellékhatásai ( allergia, gyomorpanaszok, stb.).
Javaslom, hogy keressen fel urológus szakorvost, valamint végeztessenek góckeresést! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  2008. június 5. 11:49   #48 

Tisztelt Doktor Úr!

Bocsánat az értetlenkedésemért, és köszönöm a válaszait!
Minden jót kívánok Önnek.

Tisztelettel: Dávid


Kedves Dávid! Remélem, hogy segítettem. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Dávid  2008. június 5. 11:17   #47 

Tisztelt Doktor Úr!


Akkor ez arra enged következtetni, hogy nem szervi a pobléma, hanem lelki és akkor kövessem az Ön tanácsát a pszichológussal kapcsolatban?

Köszönettel: Dávid


Kedves Dávid! IGEN! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Dávid  2008. június 5. 10:00   #46 

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm a gyors válaszát. Nos kb. három héttel ezelőtt jártam urulógusnál. Fájlaltam a herémet, amit szerintem inkább csak magamba beszéltem, a valódi problémát viszont nem mondtam az orvosnak. De volt here ultrahang, prosztata és vizeletvizsgálat, és megtapintotta a heréimet is a doktor úr. Azt mondta nyitottabbak a sérvvezetékeim, talán ez okozhat néha fájdalmat, de ez elfog múlni, és valóban el is múlt, ezért írtam, hogy ezt inkább "magamba beszéltem". Szóval ott minden vizsgálat negatív lett. Ha gond lett volna akkor ez kiderült volna, vagy akkor máshogy vizsgált volna a doktor úr?
Ne haragudjon a Doktor Úr, hogy zavarom, de olyan jó lenne már tisztán látni.

Köszönettel és tisztelettel: Dávid


Kedves Dávid! Az urológus úgy járt el, ahogy kell, nem történt volna másképp
a vizsgálat, ha tudja az Ön "egyéb" panaszát ( bár szerintem sejtette!).
Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Dávid  2008. június 4. 20:20   #45 

Tisztelt Doktor Úr!

Nem olyan régen írtam Önnek, arról, hogy előfordulnak nálam merevedési zavarok. Azt is írtam, hogy én lelki eredetű problémákra vezetem vissza, hiszen eleve rettegek az aktus előtt, hogy mi lesz ha megtörténik, de mondjuk ha megiszom egy-két pohár bort, már nem vagyok feszült, és nincs semmi baj. Írtam azt is a Doktor Úrnak, hogy az ezen való töprengés elveszi mindentől, sokszor az élettől is a kedvem, és ez így nagyon rossz. Azt javasolta a Doktor Úr, hogy keressek fel pszichológust. Sokat gondolkodtam rajta, és úgy érzem megteszem, mert jó lenne, ha valaki segítene feloldani a félelmeimet. Azt szeretném kérdezni, hogy ha testi jellegű problémám lenne, és amiatt történik velem ez, annak milyen egyértelmű tünetei vannak? Mert nem tudom, hogy ezzel egyáltalán érdemes lenne e urulógust felkeresni, vagy ne tegyem ki magam felesleges vizsgálatoknak. Azt is szeretném megkérdezni, hogy ennek a vizsgálata körülményes e, vagy kisebb vizsgálatokkal megállapítható, ha szervi eredetű a baj?
Nem hiszem, hogy ez a helyzet, mert a félelem elhatalmasodik rajtam, és akkor már élvezni sem tudom az együttlétet.
Köszönöm a válaszát.

Tisztelettel: Dávid


Kedves Dávid! Az urológus ilyenkor megnézi és megtapintja a péniszt és a heréket, megvizsgálja a prostatát és a vizeletet, esetleg végez(tet) egy ultra-hang-vizsgálatot. Az egész kb. 5-10 percet vesz igénybe ( ha ultrahangra is szükség van, valamivel többet), A vizsgálat egyszerű és fájdalommentes.
Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Fáj!  2008. május 23. 11:57   #44 

Tisztelt Doktor!
a kérdésére válaszolva, közvetlen a csúcsra jutás után érzem a fájdalmat, és a hímvesszőbe, kb. úgy tudnám leírni, hogy miután kiürült, azonnal fájdalom jön. de nem sugárzik sehová, csak akkor abban a pillanatban nagyon kellemetlen.
köszönöm


Kedves "Fáj!" jelige! Valószínűleg az ejakulációban (ondókilövellés) szerepet játszó gáti izmok rövid ideig tartó, magától megszűnő görcséről van szó. Gyakoribb közösülés, kellő hosszúságú "előjáték" javasolt (ennek részeként egy-két korty ital is jó hatással lehet, mert "lazábbá" teheti mindkettőjüket). Ha így sincs változás, akkor lássa urológus szakember ( vizelet? prostata? herék?). Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér


fáj  2008. május 21. 13:56   #43 

Tisztelt Doktor Úr!
miért van hogy a barátnőmmel való közösülés után éles fájdalmat érzek, ami 1-2 perc mulva teljesen megszünik?
havonta 1-szer vagyunk együtt. lehet ez az ok?
köszönömKedves "fáj" jelige! Nem írta meg, hogy közösülés után mennyi idővel, hol lép fel a fájdalom, milyen jellegű, sugárzik-e valahova? Van-e valamilyen más kellemetlen érzés is? Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Katicabogár  2008. május 19. 09:59   #42 

Tisztelt Doktorúr!
Kb. 10 éve küszködöm felfázás-szerű tünetekkel, kisebb nagyobb szünetekkel, kb. ennyi idő óta élek nemi életet is. Az együttlétek után 2-3 nappal, felfázás-szerű érzetem van, ég a hüvelyem és állandóan pisilési ingerem van. Pár cseppet sikerül csak kipréselnem, de az is csíp, néha a pisi vége rózsaszín. A sok folyadék enyhíti a tüneteket ideig óráig. A számos év alatt minden antibiotikumot, gyógyszert kaptam már, sokszor vizsgálták mi lehet a baj, különféle bacikat találtak mindig. Ráadásul az antibiotikumoktól annyira legyengülök, hogy szinte mindig begombásodom. Azt mondták, majd ha szülök, minden rendben lesz, kicsit megedződöm. Hát, nem így lett, sajnos. Most kisbabám lett, és minden kezdődik előlről. Szintén szex után 2 nappal kezdődtek a tünetek, egyszer véres is volt a pisim és folymatosan pisilési ingerem volt. Jelenleg 10 napos Zinnat kezelésen vagyok és utána Urovaxomot kell szednem (30db-ot), így rendelte a nőgyógyászom.
Én úgy vettem észre, hogy ezek a felfázásos tünetek, mindig kisvártatva az együttlétek után jelentkeznek. Próbáltam utána olvasni, és rátaláltam a "mézeshetek hólyaghurutra", gyanítom, hogy nekem is ez van. De akkor hogyan éljek házaséletet? Talán Önnek van ötlete min kellene változtani.

Apropo: a higiéniára nagyon odafigyelek. Lactacyd-dal tisztálkodom, szex előtt és után is.
Amúgy óvszerrel védekezünk (ez okozhat esetleg allergiát?)
Nem tudom hova fordulhatnék a problémámmal, eddig sem jutottunk eredményre.
Eddig is megkeserítette a házaséletünket ez a dolog, most több mint fél évvel a szülés után, meg már mérhetetlenül el vagyok keseredve. Lehet hogy a szex után legyengül a flórám és a hüvely körül normálisan mindenkinél ottlévő bacik bekerülnek és erre túlérzékeny vagyok? Sajnos félek már az együttlétektől. Kérem segítsen drága Doktorúr!
Hálás köszönettel: KaticabogárKedves "Katicabogár"! A sexnek annyiban van ehhez köze, hogy: - alhasi vérbőséget okoz (és ezzel kedvező körülményeket a kórokozóknak),
- a hüvelyben levő váladék mechanikus úton bepréselődik a húgycsőbe (és
okoz gyulladást). Az antibiotikus kezelések megbonthatják a hüvely egyen-
súlyát, kiölik a baktériumokat, így a gombáknak szabad terük lesz.
A legfontosabb: ne legyen a hüvelyben kóros váladék. A nőgyógyász feladata, hogy ezt minden eszközzel biztosítsa. Ez gyakran nagyon nehéz feladat,
betegtől-orvostól sok türelmet igényel. A kezelés, megelőzés kiválasztása
szakorvosi feladat. Nagyon sokféle van: tartós kezelés, sexuális aktust követő
megelőző kezelés, Urell kapszula, egyéb növényi kivonatok, Laktobacillus, URO-VAXOM alkalmazása,ezek kombinációja, stb. A megfelelő megelőzés beállítása biztosíthatja a gyógyulást, nem pedig az egyre erősebb antibiotikumok. A sikerhez a beteg, a nőgyógyász és az urológus együttműködése szükséges. Remélem, segítettem egy kicsit. Üdvözlettel:
Dr. Vágó Elemér


s.o.s.  2008. május 19. 09:18   #41 

Tisztelt Doktorúr!
A metothyrin szedése okozhat-e vese fájdalmakat? a vesém még soha nem fájt. de 2 nappal ezelőtt az egyik vesém annyira hogy fájt hogy már a földön másztam.a hideg rázott és hánytam is. azóta néha enyhül néha erősödik a fájdalom.a hányás megszünt. félek ma éjjel is így járok. kérdésem: a metothyrin okozta ezt nálam amit az autónom adenóma pajzsmirigy anyagcsere zavaromra szedek. ha jól olvastam a vérlemezke számának csökkenése (trombocitopénia) okozhat vese fájdalmat?hagyjam el ezt a gyógyszert? vagy ha más okozta akkor mit szedjek a vesémre?
sürgős!
köszönettel: ENikő70


Kedves "s.o.s." jelige! A metothyrin nem okoz vesefájdalmat. Leírása alapján
vesegörcs zajlott le. Mivel ezt leggyakrabban kő váltja ki, keressen fel egy
urológiai szakrendelést a megfelelő vizsgálatok elvégzése céljából. Jobbulást
kívánok! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér


előző oldal  1 2 3  4 5  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Vese és húgyutak témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!