orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Vágó Elemér

Dr. Vágó Elemér válaszol

Dr. Vágó Elemér

urológus szakorvos

előző oldal  42 43 44  45 46  következő oldal
vese  2010. január 13. 17:38   #880 

Tisztelt Doktor Úr!

24 éves nő vagyok. 12 éves koromtól kezdve van vesekövem.
1 éve volt utoljára vesegörcsöm emiatt, a kő akkor (és azóta legalább 4) spontán távozott. Ultrahangon nem is észleltek a vesében akkor köveket (valószínűleg túl kicsik voltak, illetve ami épp gondod okozott már a húgycsőben volt), csak 2 kisebb cisztát. (Illetve urulógus szerint veséim kissé lógnak, mert túl vékony vagyok...de ez nálam genetika)
Most voltam vérvételen, ma kaptam kézhez az eredményt.
A vérképemben csillag nincs, az SE kreatinin szint kissé magas (110 umol/ L)
A vizelet annál aggasztóbb: van benne vér nyomokban, fehérje nyomokban és leukocita nyomokban..valamint aceton pozitiv.
Megijedtem, de remélem ezeknek lehet oka a folyamatos vesekő-problémám.
Önnek mi a véleménye? Van okom aggódni...veseelégtelenség vagy hasonlók miatt?

Köszönettel,
várom válaszát

Nóra


Kedves "vese" jelige! Nem írta meg, hogy milyen összetételű köveket ürített.
A kissé magasabb kreatinin érték egymagában nem mond sokat. A vizeletlelet gyulladásra utal. Egyéb vizsgálatok nem történtek? (vizelettenyésztés, anyagcserevizsgálat, stb.) Nem kell aggódnia, de állandó ellenőrzésre szükség van. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

mi  2010. január 13. 17:31   #879 

Mi az a radicalis prostatectomia?


Kedves "mi" jelige! Amikor az egész prostatát, a prostata tokjával és az ondóhólyagokkal együtt műtéti úton eltávolítják. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Mi a  2010. január 13. 17:29   #878 

Mi a húgyúti gyulladás fő tünete?


Kedves "Mi a" jelige! A tünetek attól függenek, hogy a húgyutaknak melyik része van gyulladásban. Általános "fő tünet" nincs. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Aggódom  2010. január 13. 17:20   #877 


Tisztelt Doktor Úr

Elnézést, ha kissé hosszú Megpróbálom röviden: 2 hónapja gyakori vizelés, van, hogy óránként 2x-3x (éjjel nem kell felkelni), de van, hogy javul, fájdalom, csípés nincs, viszont vizelet után úgy érzem nem ürült ki a hólyag, és kicsit fáj is utána a hólyag/pénisz nem tudom eldönteni. A vizeletem általában közepes, normál mennyiségben és sugárban jön, de a vége mindig szaggatottan, vagy csak lecsepeg. Emellett a vizeletem a nyílásból két későbbi szakaszon összeérő sugárban jön (nyílásban végig kettőben), és hiába nyomom össze, vagy húzom szét, akkoris, vagyis nem hinném, hogy össze lenne tapadva.
Voltam panaszaimmal urológián prosztata tapintásra normális, vizeletem normális, prosztatagyulladás meg nem hinné hogy van, mert az csípne, fájna. A kettős sugárra azt mondta, nem gond, de hosszú távon (3 hete csak így jön, azt mondta, ez még ok) esetleg a szűkület gyanúja is felmerülhet, de fertőzés, baleset, műtét nélkül 22 éves korban elég ritka, és ezért nem „katéterezne” egyelőre meg. .
A kérdésem, mi számít hosszú távnak, ami után muszáj lenne a szűkület vizsgálatát elvégezni, mert nagyon félek ettől, de attól is, nehogy sipoly vagy komolyabb szövődményem legyen. Mennyit várjak, fél év vagy az már késő? Milyen komoly gondom lehet, ha mégis szűkület, és nem megyek vissza hónapokig? A másik, ha a gyakori vizelési panaszom nem múlik, ön szerint jót tehet a kisvirágú füzike vagy okozhat problémát, ha még sincs komoly bajom?


Kedves "Aggódom" jelige! Végeztetnék vizelet áramlásmérést, transrectalis ultrahang vizsgálatot, vizeletüledék- és tenyésztéses vizsgálatokat, esetleg spermatenyésztést. A húgycső eszközös vizsgálatát a legvégére hagynám (ha egyáltalán szükség lenne rá). Kezdje el a vizsgálatokat, ne várjon túl sokat.
Kisvirágú füzikét nyugodtan használhat. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

laci  2010. január 13. 17:10   #876 

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretném megkérdezni, hogy a férfiaknál hogyan történik a HPV vizsgálat, fájdalmas-e, mikor van eredmény és a vizsgálat mennyibe kerül?
Köszönöm válaszát.
Tisztelettel
Laci


Kedves "laci" jelige! A húgycső, ill. a makk nyálkahártyájáról kell egy specialis eszközzel mintát venni. Ez minimális kellemetlenséggel járhat. Az eredmény kb. 2-3 hét múlva van készen. Az ár attól függ, hogy a vizsgálat hol történik.
Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Gombás töki  2009. november 21. 10:42   #875 


Tisztelt doktor!

Olyan problémám lenne hogy a nemi szervemen piros csík van körben néha pedig az egész bevörösödik.Voltam orvosnál ahol meg állapitották hogy gombás fertőzés felírtak pimafucint meg kaptam kapszulát is.Nem múlt el ezért vissza mentem felírták újra ugyan azt és még mindig nem múlt el és már vissza sem akarok menni ahhoz az orvoshoz remélem megérti.Tudna nekem ajánlani valamilyen gyógyszert vény nélkül?
Válaszát előre is köszönöm


Kedves "Gombás töki" jelige! Pedig ismét bőrgyógyászati szakvizsgálatra lesz szüksége! Addig is próbálja meg a Canesten krémet. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Alhasi fájdalom  2009. november 21. 10:38   #874 

Tisztelt Doktor úr!
Egy olyan ügyben szeretném kérni a segítségét,hogy a páromnak már hónapok óta fáj a hólyagjánál veséjénél, és most pár hete már ez a fájdalom állandósult.Volt már nőgyógyásznál de ott minden rendben volt,és most urológián is de ott se találtak semmit.
Az hogy lehet minden rendben van és mégis állandóan fáj a hasa? Kérem segítsen doktor úr hova lehetne még elmenni vizsgálatra,mert rossz nézni a fájdalmát.
Válaszát előre is köszönöm.


Kedves "Alhasi fájdalom" jelige! Ilyen fájdalmat nagyon sokféle megbetegedés okozhat. Ha a nőgyógyászati és az urológiai eredetet kizárták, akkor következik a többi vizsgálat: pl. emésztőszervi, mozgásszervi, stb.
Először belgyógyásszal beszéljenek. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

vesekő  2009. november 21. 10:34   #873 

Tisztelt Doktorúr!

11 éves fiú gyermekemnek vesekövet találtak ultrahangon. Semmi előzménye nem volt, nem okozott eddig semmilyen problémát, véletlenül derült ki, mert teljesen más miatt volt az ultrahangos vizsgálat. Az egyik 3, 8 mm a másik 5, 2 mm! Semmit nem mondtak, hogy esetleg miféle további teendőim vannak, csak annyit, hogy évente ellenőrzitetni kell, hogy nem-e nőtt? vagy nem-e mozdult el?
Én ebben nem akarok belenyugodni!!!! Milyen módszerekhez lehetne folyamodni? milyen következményei lehetnek?Műteni kell? fájdalmat nem okozott neki eddig még, de nagyon nem szeretném, ha esetleg valami komolyabb következményei lennének!
Nem akarom elhanyagolni, ha már egyszer kiderült!
Kérem válaszát! Köszönettel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!


Kedves "vesekő" jelige! Ha a vesekő "néma" ( azaz nem okoz panaszt, negatív a vizelet, nincs a vesében tágulat), akkor lehet várakozó álláspontra helyezkedni, időnként ellenőrizni. Ha panasz lépne fel, akkor azonnal vissza kell menni. Nincs különös tennivaló: bő, egyenletes folyadékfelvétel, vegyes táplálkozás, több mozgás szükséges - azaz egészdéges életmód. A gyerekben ne alakuljon ki betegségtudat!! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Laci  2009. november 21. 10:25   #872 

Tisztelt Doktor Úr!

Egy lehet, hogy lényegtelen, ámde mégis zavaró problémámmal fordulok önhöz.
Péniszem közép tájékon vastagabb, mint a többi területen, és ezért itt a bőröm, nem képes teljesen visszahúzódni, még ha kézzel próbálom húzni sem. Olyankor fáj, mivel feszül a bőröm.
Nem tapasztalok semmiféle hiányérzetet, nincs problémám kielégülés terén, szimplán csak ez a tény zavar kissé.

Előre is köszönöm a válaszát!


Kedves "Laci" jelige! Hogy van-e eltérés, vagy nincs, csak vizsgálat során lehet megállapítani! Keressen fel egy urológus szakorvost! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

milica  2009. november 21. 10:23   #871 

Tisztelt Doktor úr!Legyen szíves válaszoljon,mert nagyon kellemetlenül érzem magam testileg és idegileg is.A problémám a következő,nagyon sűrűn kellett járnom pisilni,és rengeteg fehér váladékot töröltem ki magamból,ami kellemetlen szagú volt.A húgyúti szervből jön,és az egész falán megtapad.Pisilésnél ég,néha bele szúr,sokszor az egész nemi szerv csontozatom tompán fáj.Elmegyek pisilni,és szinte tíz perc múlva újra ingerem van,de ekkor már nem sokat tudok pisilni.Sajnos nagyon feszült ideges vagyok,főleg amióta a 16 hónapos kislányom megszületett.Kiválthatta-e ezt problémát a sok stressz?A vizelet tenyésztési eredményem negatív lett.A válaszát előre is köszönöm.


Kedves "milica" jelige! Először nőgyógyászati szakvizsgálatra van szükség, mert valamilyen gyulladás állhat fenn. A gyakori vizelési ingert az okozza, de a stress is szerepet játszik ebben (ha idegesek vagyunk, gyakran megyünk WC-re!). Nem hólyaghurut, mert a vizelete negatív. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

kellemetlen  2009. november 21. 10:18   #870 

Tisztelt Dr.Ur!

Néha vissza-visszatérő here fájdalmaim vannak,amiótaprosztatagyulladásom volt.Csak apró fájdalom,fel sem tünik.De nem ez a lényeg.Vizeléskor égő,csipő érzést érzek a hugycsőben.Mitöl lehet?Elmennék vizsgálatra,de sajnos ilyen helyeken nem tudok pisilni.Van valamilyen más módja hogy megvizsgáljanak?Nem akarok kellemetlen helyzetbe kerülni.


Kedves "kellemetlen" jelige! Panaszai prostatabetegségre utalnak. A vizsgálat nem csak vizeletvizsgálatból áll (tapintás, ultrahang, stb.). Nem fog kellemetlen helyzetbe kerülni. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

mitől lehet?  2009. november 21. 10:16   #869 

Tisztelt doktor úr!
Nem tudom mennyire az Ön szakterülete ez de nem találtam az oldalon gasztroenterológust.
Az lenne a problémám, hogy egy két hete viszatérő hasmenésem van (ez napi egy maximum két alkalmat jelent hígabb széklettel)illetve hol hígabb a székletem hol pedig kicsit keményebb. Elég sokat stresszelek, valamint 2 éve kezeltek pánik betegséggel 1 évig és a mai napig szorongok. Megfigyeltem, hogy általában akkor hígabb a székletem mikor ez jelentkezik.A hasam is fáj élég sokat a bal oldalon a borda iv alatt.Talán egy kicsit hipohonder is vagyok ezért mindig megnézem a székletem nincs e valamilyen elváltozás (vér vagy valami).Megfigyeltem hogy mikor a székletem híg semmi számomra feltünő változás nincs, azonban mikor kemény akkor az eleje nykicsit nyákos és
itt ott barnább foltok vannak a felszinén.Az a furcsa hogy csak a felszinén vanak és keményebbek mint a többi rész valamint nem is székletre hanem inkább szalámikban is előforduló aszpikos bőrös darabkákra hasonlít csak a színe barna és átlátszó.
Az lenne a kérdésem, hogy vajon lehet e ez vérzés jele vagy más súlyos betegségé?
Egyébként néha érzem,hogy fokozott nyál termelődésem van és a szám ízérzete keserű a nyelvem két oldalán. A baj nem is az hogy a hasam fájdogál mert ez nem erős és nem is tart sokáig, hanem inkább az, hogy félek valami komoly betegségem van és a rettegés teszi ki az egész napom. december elején megyek gasztroenerológushoz a hugommal ugyan is neki 3 éve megállapították hogy Chron vagy Colitis beteg nem tudom pontosan.
Tehát a kérdesem az az, hogy lehet e valamilyen súlyosabb betegség ez és vajon atüneteim mire utalhatnak, mitől lehet az íz érzet? Köszönettel várom válaszát.


Kedves "mitől lehet?" jelige! Ez nem az én szakterületem. Emésztőszervi megbetegedés áll fenn. Hogy pontosan melyik, azt fogja a gastroenterológus megállapítani és kezelni. Nem szeretnék találgatni. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

dudor  2009. november 21. 10:12   #868 

Tisztelt Doktor Úr!

Néhány napja nehezebben megy a széklet ürítés és ezért próbáltam utánajárni mi lehet a probléma. Az anusomban van egy sötét színű aránylag kemény dudor, ha megnyomom akkor az nem kellemes. Mielőbbi segítségét szeretném kérni.
Készítettem róla 2 fényképet hátha megállapítható róla a problémám:
http://img689.imageshack.us/img689/4400/100711 8.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/6347/1007116z .jpg

Előre is köszönöm a segítségét!


Kedves "dudor" jelige! Minél hamarabb keressen fel egy proktológus szakorvost! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

vérzés  2009. november 18. 21:20   #867 

Üdvözlöm Doktorúr!
Kicsit kényes ez a kérdés számomra, de előszöris Önt szerettem volna megkérdezni. Páromnak nyáron elég kellemetlen problémája volt. Székelés után vérzett, és miután fürdött, valami fehér(sárga)folyt ki a végbeléből. Ez kb 4 hétig volt,majd elmúlt de sajnos most megint előjött. Én is aggódom, még csak 20 éves(férfiról van szó). Nem mer elmenni orvoshoz, pedig nagyon szeretném. valahogy el is fogom érni mert ez már nem játék.
mi lehet ez, hogy addig is tudjam?
köszönöm válaszát doktorúr!
anonymus


Kedves "vérzés" jelige! Párja sürgősen keressen fel egy gastroenterológust, vagy egy proktológust. Nem szeretnék jósolni! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Vesevezeték elzáródás  2009. november 18. 21:17   #866 

Tisztelt Doktor úr!

A napokban egy ultrahangvizsgálaton megállapították, hogy vesevezeték-elzáródásom van jobb oldalon. Ennek én nem éreztem semmi tünetét, attól eltekintve, hogy gyakran fájt a hátam a jobb oldalon, ezért mentem el vizsgálatra. Meg kell említsem, hogy 5 éve volt egy nőgyógyászati műtétem, ahol rák miatt eltávolítottak mindent. Előtte 20 alkalommal sugárkezelésben részesültem.
Az orvos azt javasolta, hogy meg kell műteni, azaz eltávolítani a jobb vesémet, pedig az működik, a vizelet valamilyen utat talált magának a vese mögött, ahol el tud folyni.
Azt szeretném kérdezni, hogy a műtét milyen kockázattal jár, mennyi a gyógyulási idő, mikor tudok újra munkát vállalni, és egy vesével tudok-e teljes értékű életet élni? Esetleg van-e más mód arra, hogy a vezetéket "gyógyítsák", vagyis a még működő vesét ne kelljen eltávolítani.

Köszönettel: Erzsike


Kedves "Vesevezeték elzáródás" jelige! Nem valószínű, hogy csak egy ultrahang-vizsgálat alapján ilyen műtétre kerülne sor. Ha a jobb veséje működik, hová ürül a vizelet? Milyen a másik (a bal) vese működőképessége?
Mi a vesevezeték-elzáródás oka? És még felmerül sok kérdés. Mindezekről kérjen részletes tájékoztatást az urológusától, csak azután döntsön. Egy vesével lehet teljes értékű életet élni. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

fitymaszűkület gyermekkorban  2009. november 18. 12:44   #865 

Kedves doktor Úr!


5 éves kisfiamnak egyáltalán nem lehet hátrahúzni a kukiján a bőrt, nem is engedi hogy bárki hozzányúljon, / mi meg sosem húzogattuk mivel ezt mondta a gyermekorvos is/ de nem fáj neki, és pisilni is tud. Hány éves korban ajánlott megmutatni urológusnak, illetve ezzel mit lehet kezdeni/ csak műtét jöteh szóba?/ lehet fájdalom nélkül gyógyítani, és egyáltalán meddig lehet ezzel várni?
Esetleg tud ajánlani egy türelmes kedves gyermek urológust aki szeretettel ezt megoldja?És ha igen hogyan? köszönöm válaszát! Olívia


Kedves "fitymaszűkület gyermekkorban" jelige! Ennek jó lenne a végére járni, mielőtt a gyermek iskolába megy. A megoldás a szakvizsgálat eredményétől függ. A Heim Pál Gyermekkórház Gyermekurológiai Osztályát kellene felkeresni (előzetesen beszéljen velük, esetleg kérjen időpontot). Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

prosztata  2009. november 18. 12:39   #864 

Tisztelt Doktor Úr!Szeretném ki kérni a véleményét hogy Ön szerint mekkora lehet a baj?!2 évvel ezelőtt le estem egy 3m magas állásról és mindenhol nagyon megütöttem magam,most pedig fáj a prosztatám és mikor pisilek akkor nem olyan mint régen hanem lassabban folyik.Megmondom őszintén hogy még nem volt időm elmenni az orvoshz mert én vagyok a családfentartó.Ön szerint nagy lehet a baj?Előre is köszönöm.Tisztelettel:Józsi


Kedves "prosztata" jelige! A két évvel ezelőtti balesetnek semmi köze a mostani vizelési panaszokhoz. Menjen el urológushoz minél előbb! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

Krónikus Prosztatitisz  2009. november 15. 16:48   #863 

Tisztelt DR. Úr !
33 éves férfi vagyok .
Megnézték a prosztatámat UH-al . A diagnózis az , hogy a prosztatában 3 hiperreflex zóna van .
Azt is mondta az orvos , hogy meszes a prosztatám , de nem köves , mert a jelzett zónákban nem húz hangárnyékot az uh. Ez a három zóna lehet a meszesedés ? A prosztata meszesedése okozhat fájdalmat ? Illetve a lágyéki izomrostok kóros összehúzódását ? Mert ez a fő tünet , ami évek óta kísér és nem tudok megszabadulni tőle . Ngyon kellemetlen .
Alfuzostadot szedek , de az is csak rövid időre oldja a gáti izmok feszülését .
Ondó , vizelet negatív . Egyébként normális esetben van ilyen zóna vagy zónák a prosztatában ?
Köszönettel !
Tomi


Kedves "Krónikus Prosztatitisz" jelige! A prostatában vannak zónák. A prostatameszesedés nem okoz panaszt, jelenléte krónikus prostatitis fennálltára utal. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

varicokele  2009. november 15. 16:42   #862 

Kedves Dr. Vágó Elemér!
Egy éve rutinvizsgálaton voltam ahol az orvos egy ultrahangos kép készítése után megállapította, hogy bal oldali varicokele-m van és ajánlja a műtétet.
Nemrég időm és pénzem is engedte már hogy bevállaljam és kerestem egy másik orvost aki műtene is. A vizsgálat után (ultrahang nem volt) megállapította, hogy nem súlyos a varicokele, egy termékenységi vizsgálat után, ha az ott lévő eredmények jók, nem kell műteni.

Kérdésem:
1. Elképzelhető e az, hogy nem hiba ha nem műtetem meg magam, ha a termékenység rendben?
2. Létezik e olyan, hogy bár a jelenség kialakult, nem romlik (jelentősen) éveim előrehaladtával?

Köszönöm előre is szakszerű válaszát!


Kedves "varicokele" jelige! Ha a varicokele kicsi, nem okoz panaszt és a spermakép rendben van, akkor a műtét halasztható. Rendszeres ellenőrzés javasolt! Nem biztos, hogy az elváltozás romlani fog az évek múlása során! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

merevedési zavar  2009. november 15. 16:37   #861 

Tisztelt Dr. Úr!

25 éves fiú vagyok, és a nemi életemmel van gond. Nem tudom, hogy urológushoz, vagy szexulógushoz kell fordulnom. Merevedési zavarom van nemi aktus alatt. Csak akkor van merevedés ha izgatva vagyok (kéz,száj) különben nem. Illetve sokszor volt rá példa, hogy aktus közben a merevség alábbhagyott, majd újra bekövetkezett. Viszont maszturbálás közben, illetve ha csak izgatjuk egymást, akkor nincs semmi gond, csak amikor a közösülés bekövetkezne, pedig vágy van bennem. Mi lehet a bajom???
Válaszát előre is köszönöm!


Kedves "merevedési zavar" jelige! Először urológushoz forduljon, csak azután sexológushoz. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

előző oldal  42 43 44  45 46  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Vese és húgyutak témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!