orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Baczonyi Miklós

Dr. Baczonyi Miklós válaszol

Dr. Baczonyi Miklós

fül-orr-gégész szakorvos

előző oldal  31 32 33  34 35  következő oldal
Hangszálgyulladás  2009. március 1. 19:57   #660 

Tisztelt Doktor Úr!
27 éves nő vagyok, panaszom a következő lenne.
Decemberben néhány nap alatt elment a hangom, csak januárban mentem orvoshoz, ahol heveny gége, és hangszálgyulladást diagnosztizáltak. Kaptam rá antibiotikumot, némaságra ítéltek, inhalálást, kálcium ivást javasoltak. Nagyon lassan, de helyrejött, de még énekelni így sem tudtam rendesen. Februárban viszont újra visszatért, szinte egyáltalán nincs hangom kb. 2 hete. Voltam ismét a gégészeten, a doktornő azt mondta, valószínűleg hajlamom van a hangszálgyulladásra, ismét a természetes gyógymódokat javasolta, de gyógyszert ezúttal nem írt fel. Előtte sosem volt ilyen problémám, és nem tudom mi okozhatja. Érdemes lenne esetleg másik orvosnak megmutatni? Annyit még hozzáfűznék, hogy 17 évesen volt egy orrsövényműtétem, és azóta nem túl jó az orrlégzésem, nem is tisztul rendesen az orrom, folyamatosan el van tömődve, és amikor nagy nehezen ki tudom fújni rendesen, hatalmas félig-meddig beleszáradt váladék jön ki egészen mélyről. Olvastam másnak válaszolta, hogy orrmelléküreg-gyulladás okozhat hasonló gége-problémákat, lehetséges, hogy nálam is ez a gond? És ezzel mit lehet tenni? Gyógyszeresen kezelhető, vagy esetleg az orrsövény-műtétemet meg kéne ismételni?
Válaszát előre is köszönöm, kíváncsian várom véleményét!
Üdvözlettel: Beáta


Kedves Beáta!

Igen, a gátolt orrlégzés, ill. az idült orrmelléküreg-gyulladás okozhat gyakori gégegyulladást.
Át kéne tekinteni az orrát endoszkóppal, ill. arckoponya-CT-t kéne végeztetni (ma már ezek a vizsgálatok nagyon gyorsan megejthetők - lásd honlapomon a "Másfélórás kivizsgálás" menüpont alatt) és ezek birtokában lehet tovább gondolkodni.

Üdvözlettel
dr Baczonyi

hangszalag  2009. március 1. 19:50   #659 

Tisztelt Doktor Úr!
Múlt év tavaszán pajzsmirigy műtétem volt, mindkét lebenyt eltávolitották. Sajnos a műtét után mindkét oldali hangszalagom lebénult. A műtétet követően állandóan köhögtem, a folyadékot félrenyeltem, fulladtam, beszélni is csak nehezen tudtam. Ezek a panaszok már megszüntek. Már csak annyi problámám van, hogy fizikai terheléskor "nehézlégzésem" van.
Pl. a lépcsőzés nagyon megterhelő.
A kérdésem az lenne, hogy várható-e még további javulás? Hiszen már majdnem egy év eltelt a műtét óta. Én már teljesen feladtam a reményt.
Hallottam légrés tágitó műtétről, tudna Doktor Úr felvilágositást adni, hogy ezt a beavatkozást hol végzik?
Köszönettel:
Eszter


Kedves Eszter!

Valószínűleg további javulásra nem számíthat.
Hangréstágító műtétet pl. Budapesten a Központi Állami Kórházban végeznek (Prof. Dr. Lichtenberger György).

Üdvözlettel
dr Baczonyi

tavasz  2009. március 1. 19:46   #658 

Szép napot! Szeretném,ha válaszolna kérdésemre.Már 8.hete,hogy evés közben recsegést,ropogást hallok a bal fülemben.Voltam fülészeten,s orrcseppet irtak fel.Nem használt.Állitólag fülhurutom van.A körzeti orvos antibiotikumot és fülcseppet irt.Az sem használt.Meg fog ez valaha gyógyulni?Van rá valamilyen gyógyszer? Várom válaszát.


Szép napot! Ha fülkűrt-hurutja van (ennek eldöntésére un. tympanometriás vizsgálatot kéne végezni), akkor az orrcsepp segíthet; ha a rágóizület gyulladása miatt hall recsegést, akkor szájsebészeti vizsgálat indokolt.

Üdvözlettel
dr Baczonyi

fülsípolás  2009. március 1. 19:42   #657 

Tisztelt Doktor úr!
Másfél órája kezdett sípolni a jobb fülem,de nagyon elviselhetetlenül.Előzménye nem volt se megfázva nem voltam az utóbbi időben sem ilyesmi.Hazajöttem lefeküdtem és egyszerűen elkezdődött.Mit lehet ellene tenni.Egy 27éves háromgyerekes anyuka vagyok kérem segítsen.Válaszát előreis köszönöm:Tisztelettel Andrea


Kedves Andrea!

Mire válaszolni tudok a levelére, valószínű, hogy vagy megszünt a sipolás, vagy orvoshoz fordult.

Üdvözlettel
dr Baczonyi

Füldugulás  2009. március 1. 19:40   #656 

Tisztelt Doktor Úr!

Kb. 2 hete náthás voltam és fájt a torkom, mikor először eldugult a jobb fülem. Azóta egy-két naponként megismétlődik, néha órákig tompán hallok és zúg a fülem. Próbáltam fülcseppet, fülspray-t, de vissza- visszatér a dugulás. Nem fáj, csak kellemetlen. Ön szerint mi a teendő? Érdemes próbálkozni valamilyen házi gyógymóddal ( pl. fülgyertya), vagy orvosi vizsgálatra kell menni?

Válaszát előre is köszönöm!

Anna


Kedves Anna!

A fülkűrt működése nehézkes a kialakult felső légúti gyulladás miatt.
Érdemes volna az orrnyálkahártyát lohasztó orrspray-t használni (pl. Rhinospray plus) és befogott orrba belefújni - azaz "kiegyenlíteni".
Ha ez egy hét alatt nem vezet eredményre, akkor szakorvoshoz kéne fordulni.

Üdvözlettel
dr Baczonyi

gyógymód  2009. március 1. 19:36   #655 

Tisztelt Doktorúr!

Én egy 19 éves lány vagyok és idült arcüreg gyulladásom van, mellette asztmás és allergiás is vagyok. az lenne a kérdésem,hogy az idült arcüreg gyulladást hogy lehetne végleg meggyógyítani? esetleg egy műtét segítene rajtam?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:Gitta


Kedves Gitta!

A gyógymód attól függ, hogy mit takar az "idült arcüreg-gyulladás".

Üdvözlettel
dr Baczonyi

mégis forog a föld  2009. március 1. 19:33   #654 

Tisztelt Dr Úr
4 évvel ezelőtt hirtelen, egy felállást követően forgó szédülés, hányingerrel, hányással kezdődött2-3 óra mulva megszünt.Mindenesetre orvoshoz mentem,és több irányban alapos kivizsgálásom történt.Komplett belgyógyászati, keringési, kopony CT, Doppler nyaki erek,nyaki gerinc,koponya rtg,több irányban, szemészet , és fül-orr-gége. Eltérést csak a nyaki gerinc meszesedésénél találtak,és a fülnél.ott vestibularis vzsg.ra jegyeztek elő.
Többféle vizsg történt Az eredmények:ko.ép hallójárat és dobh. norm beszédfunkció és beszédérthetőség, irányhallás megtartott,spontan nystagmus nincs,félremutatás nincs, Romberg -helyzetben jól megáll, vakjárás iránytartó, posurographia norm.,célkisérleteket pontosan kivitelezi, Dysdiadochokinesis nem észlelhető, caloricus ingerlés hideg vizzel:jo:183 nyst/120 sec
bo:igen intenziv reakció,rendkivül erős vegetativ tünetekkel, amely miatt a vizsgálatot felfüggesztettük.Szóval, ott pillanat alatt létrehozták azt a forgó szédülést, hányingerrel, ami miatt a vizsgálatokat elkezdtük.
Mindenesetre a vélemény ez volt: Ko. intenziv caloricus reakció.Fizikális vizsgálattal periph.vestiblaesióra utaló tünet nem véleményezhető.Panaszai hátterében nagy valószinűséggel a nyaki gerinc meszesedése állhat.
Tovább nem foglalkoztam vele,mert nem volt probléma. Most ujból jelentkezett.Az ügyeletes orvos Betaserc gyógyszert irt fel,amire megszünt a szédülés.
Az a kérdésem, most merre induljak el, van-e erre megnyugtató terápia?Vagy időről időre megjelenik? Válaszát várom köszönettel. ZsuzsaKedves Zsuzsa!

A korábbi kivizsgálás - itt leírt - eredménye és a végkövetkeztetés között nagy diszkrepancia áll fenn!
Érdemes volna egy másik otoneurológiai laborba elmenni vizsgálatra - már csak azért is, mert a panaszok kiújultak.

Üdvözlettel
dr Baczonyi

Mária  2009. március 1. 09:23   #653 

Tisztelt Doktor Úr!
Hajhullás miatti góckeresés miatt a gégészeten torokleoltást végeztek két hete, melynek eredményét tegnap kaptam meg © szintén a gégészeten, az asszisztensnőtől - amely szerint Staphylococcus auereus mikrobát találtak. Csíraszám: sok telep. Valamennyi antibiotikumnál az E betű áll. Nem tudom, hogy kinek kellett volna, vagy kellene közölni velem, a beteggel, hogy ez mégis mit jelent, most gond van-e a mandulámmal vagy nincs. Soha nem jártam még ezelőtt gégészeten, igaz más orvosnál sem nagyon voltam, a torkom sem szokott fájni. A góckutatást a háziorvos kezdte el, majd a bőrgyógyász folytatta tovább. A leletet gondolom a bőrgyógyászhoz kell vinnem, mivel ő küldött a gégészetre. Szeretném megkérdezni, hogy az Ön véleménye szerint ez a lelet negatívnak tekinthető-e , megtalálták a gócot a szervezetemben, vagy még tovább kell folytatni a kivizsgálást.
Válaszát előre is köszönöm.


Kedves Kérdező!

Ez a baktérium a torok normál baktérium-flórájához tartozik - önmagában kóroki szerepe nincs.
Az, hogy a mandula vagy az orrmelléküregekben esetlegesen gócként is szóbajöhető idült elfajulás áll-e fenn, más vizsgálatokkal kell eldönteni.
Fáradjon vissza a gégészhez, aki majd véleményt formál a bőrgyógyász felé.

Üdvözlettel
dr Baczonyi

torokgondok  2009. március 1. 09:18   #652 

Kedves doktorúr,
krónikus mandulagyulladás okozhat e arcüreggyulladást?


Kedves Kérdező!

Direkt összefüggés nincs a két kórfolyamat között.
Azonban, ha az orrlégzés és az orrmelléküregek átszellőzése valamilyen ok miatt akadályozott (orrsövényferdülés, stb.), akkor a mandulák góc-szerepe sem zárható ki.
Indokolt részletes orr- és melléküreg-vizsgálat (orr-endoszkópia, CT)

Üdvözlettel
dr Baczonyi

Fülsipolás  2009. február 25. 19:39   #651 

Tisztelt Doktor Úr!

40 éves családapa vagyok,fülsípolás problémával kapcsolatban szeretném a véleményét kikérni.Több évvel ezelőtt már elkezdődött a sípolás a fülemben,de ez csak inkább este és csendben volt észlelhető.3-4 hónappal ezelőtt viszont annyira felerősödött mindkét fülemben,hogy már a napi zajok mellett is halható,ill. zavaró volt.Elmentem Orr-fül-gégészhez,aki Pirabene tablettát írt fel.Ennek a szedését 3 nap után abba kellett hagynom,mert rosszul voltam tőle.Ezután Betarevint írt fel az Orr-fül-gégész doktornő.2 hét szedése után még hangosabb lett a sípolás.Ezután infúziós kezelés következett:6xNootropil majd 8xChinotal,közben 10xBemer kezelés .Sajnos ez sem használt.
A gyógyszerek szedése és az infúziós kezelések közben különböző vizsgálatokra küldtek tovább.Megpróbálom sorrendben leírni,és nem kihagyni egyiket sem.1.Szemészet,2.Ideggyógyászat,3.nyaki gerinc Röntgen,4.Labor:vér/vizelet/Borrelia vizsgálat,5.infúziós kezelés előtt és közben hallás vizsgálat,6.Otoneurológia,7.agykoponya MR vizsgálat.
A hallás vizsgálat eredménye mindkét esetben:"4000Hz környékén halláscsökkenés,ép hallás."
A többi vizsgálat eredménye az orvosok szerint normális,különösebb probléma nincs./Velem ennyit közöltek/
3 és fél hónapos tortúra végén az utolsó orvosi vélemény:"hát akkor ennyi volt,ezzel együtt kell élni"
Sajnos ez a probléma engem jobban zavar annál,minthogy megelégedjek ennyi magyarázattal.
Ha a leírásom alapján felmerülne egyéb,eddig nem próbált kezelés és vizsgálat kérem tájékoztasson róla.
Köszönettel:Pupp János


Kedves János!

Meg kéne még nézni, hogy a pajzsmirigy konfigurációja és működése milyen; az agyi érhálózat rendben van-e (koponya MR-angiográfia); a szívben és a nyaki erekben a véráramlás jellege (kardiológiai kivizsgálás, szív-UH, doppler vizsgálat).
Audiológiai vizsgálat során tisztázták-e, hogy feltehetően honnan ered a zúgás és a halláscsökkenés - perifériás, centrális?
Kapásból ennyi jutott eszembe.

Üdvözlettel
dr Baczonyi

Mit tegyek!?  2009. február 25. 19:29   #650 

Tisztelt Doktorúr!

Nekem olyan problémám van, hogy már hosszú évek óta nem kapok elég levegőt az orromon pedig kivették mind a 2 mandulámat és ez után is elvégeztettem egy vizsgálatot, hogy nem-e orrsövény ferdülésem van.De a doktornőtől azt a választ kaptam, hogy van orrsövény ferdülésem de minimális. azt szeretném megkérdezni, hogy akkor mitől nem kapok elég levegőt az orromon?

VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.

Tisztelettel: Brigitta


Ismét csak bele kéne nézni endoszkóppal!

Mit tegyek!?  2009. február 25. 19:28   #649 

Tisztelt Doktorúr!

Nekem olyan problémám van, hogy már hosszú évek óta nem kapok elég levegőt az orromon pedig kivették mind a 2 mandulámat és ez után is elvégeztettem egy vizsgálatot, hogy nem-e orrsövény ferdülésem van.De a doktornőtől azt a választ kaptam, hogy van orrsövény ferdülésem de minimális. azt szeretném megkérdezni, hogy akkor mitől nem kapok elég levegőt az orromon?

VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.

Tisztelettel: Brigitta


Kedves Brigitta!

Fogalmam sincs, hogy mitől nem kap rendesen levegőt az orrán.
Ha azonban benéznék endoszkóppal az orrába, akkor rögvest kiderülne az ok!

Üdvözlettel
dr Baczonyi

mandulaműtét után  2009. február 25. 19:26   #648 

Tisztelt Doktor Úr!

23 éves nő vagyok, 18 évesen kivették a garatmandulám és orrmandulám, akkor tálygos mandulagyulladásom volt. Abban az időben a műtét után szinte minden második hónapban, fekélyszerű lyukacskák lettek a mandulaműtétem helyén, visszamentem vele az orvosomhoz, azzal küldött haza hogy gyenge az immunrendszerem. a műtét óta eltelt lassan 5 év, jelenleg beleestem egy influenzába és a mandulaműtét helyén ujra fájdalmaim vannak, így visszaemlékezve olyan érzés mintha friss műtéti hegeim lennének, nehéz a nyelés, bevan dagadva a szájpadlásom, műtét környéki rész,fehéres, vöröses elváltozások vannak a környékén. nagyon kellemetlen mert a köhögéstől mégjobban erőltetem a torkom , nagyobbak a fájdalmaim. Nemtudom mitől lehet, és hogy kihez forduljak segítségért. Az évek során azt tapasztaltam, hogy betegségek, stresszes, ideges helyzetek előtt mindig kialakul ez az elváltozás a torkomnál. egyedül a septofort tablettát használom, ez enyhíti a fájdalmat és fertőtlenít. várom a Tanácsát! Előre köszönöm a Válaszát.


Tisztelt Kérdező!

A leírtak alapján, herpetiform vírusos nyálkahártya-gyulladásra gondolnék.
Immunológiai kivizsgálás javasolt (vírus szerológiai vizsgálattal együtt).

Üdvözlettel
dr Baczonyi

mandulamütét  2009. február 25. 19:23   #647 

Tisztelt doktor úr!5napja mandulaműtétem volt,altattak.Elöször nemis figyeltem fel arra a problémára hogy az étel és az ital nagy mennyiségben folyik az orromon,akkor amikor nyelek,pedig azért olyan iszonyatosan nemfáj a sebem,és elág jó a fájdalomcsillapitóm is.Valástát előre is köszönöm.


Tisztelt Kérdező!

Mandulamütét után a lágyszájpad működése átmenetileg romlik - részben a nyirok-keringési zavarból adódó duzzanat, részben beidegzési zavar miatt.
E kellemetlenség néhány nap alatt megszűnik.

Üdvözlettel
dr Baczonyi

ZAFIRA  2009. február 25. 19:20   #646 

Tisztelt Doktor Úr!

Van egy 8 hónapos kislányom aki abszoludt nem akar enni semmit csak szopizik,növőben van egyszerre 3 fogacskája is.A körzeti orvosunk azt mondja hogy vigyük el vérvételre mert akkor már biztos hogy vérszegény!Elvétve nagy nehezen meg eszik ö egy banánt vagy valami bébi ételt elszopogat egy 2szer1 centis csokit de nem többet a súlya most jelenleg 7,5kg és ez 2 hetente jelenleg 5-15dkg hizik!Mitől lehet az hogy nem eszik?

Válaszát előre is kőszönöm:Jankó Zsanett


Kedves Zsanett!

Ezt a problémát gyermekgyógyásszal kéne megbeszélnie.

Üdvözlettel
dr Baczonyi

Kinga  2009. február 25. 19:18   #645 

Tisztelt Doktor Úr!
Pénteken véletlenül tűzforró kakaó égette végig a szájpadlásomat, amiről tudom, hogy gyorsan gyógyul, nem is nagyon volt vele panaszom, de a tegnap estétől a felső fogsor tövétől (pont ott nem égett meg!) megduzzadt, fájdalmassá vált a szájpad és fehéres lepedék borítja. A közérzetem ugyan nem a legjobb, meg köhécselek, náthás vagyok és újra nagyon fáj a gyomorszáj környéke és a gyomrom, de lázam nincs. Ugye ez nem lehet a Metothyrin ritka mellékhatása, hiszen az komoly lázzal jár, nem?
Tudom, ön nem endokrinológus, de sok szájba betekintehetett már, így talán tud nekem segíteni, hogy ez csak az égés következménye vagy más.
Köszönettel:
Kinga


Válasz, mint alább.

Kinga  2009. február 25. 19:17   #644 

Tisztelt Doktor Úr!
Pénteken véletlenül tűzforró kakaó égette végig a szájpadlásomat, amiről tudom, hogy gyorsan gyógyul, nem is nagyon volt vele panaszom, de a tegnap estétől a felső fogsor tövétől (pont ott nem égett meg!) megduzzadt, fájdalmassá vált a szájpad és fehéres lepedék borítja. A közérzetem ugyan nem a legjobb, meg köhécselek, náthás vagyok és újra nagyon fáj a gyomorszáj környéke és a gyomrom, de lázam nincs. Ugye ez nem lehet a Metothyrin ritka mellékhatása, hiszen az komoly lázzal jár, nem?
Tudom, ön nem endokrinológus, de sok szájba betekintehetett már, így talán tud nekem segíteni, hogy ez csak az égés következménye vagy más.
Köszönettel:
Kinga


Kedves Kinga!

Feltehetően az erős hőhatás és egy induló vírusfertőzés eredménye az észlelt elváltozás. Ha egy-két napon belül nem javul, akkor mutassa meg szakembernek.

Üdvözlettel
dr Baczonyi

Fülműtét  2009. február 25. 19:14   #643 

Kedves doktor Úr!
Egy egyszerű kérdésem lenne!Én és a barátnőm el szeretnénk menni egy fülműtétre ugyanis mindkettőnknek elállóak a fülei,nekem igaz csak az egyik,de nem tudjuk egy ilyen műtét mennyibe kerülne?Válaszát előre is köszönöm!!!


Kedves Barátnők!

Ezt a kérdést egy plasztikai sebésznek tegyék fel.
Az "Orvos válaszol" rovatban találnak több ilyen szakembert is.

Üdvözlettel
dr Baczonyi

folyamatos kétoldali hallójárat gyu  2009. február 23. 14:23   #642 

Tisztelt Doktor úr!

A problémám, amit röviden vázolni szeretnék, még 2008 szeptemberében kezdődött. Egy óvatlan fülpucolás alkalmával véletlenül bedugult a bal fülem. Mivel sosem volt még ilyen problémám, először Audispray-jel próbálkoztam, és sajnos csak akkor fordultam szakorvoshoz, amikor már fájt a fülem. Természetesen alaposan leszidtak a szakrendelőben, hogy miért vártam eddig, de sebaj, gondoltam innentől kezdve ennyivel is okosabb lettem.
Komolyabb problémát nem találtak, minden rendben volt. A fülpucoló pálcika azonnal a szemétben kötött ki, azóta ilyet nem is használok.
Októberben úgy éreztem, mintha folyamatosan nedvesség lenne a fülemben, mindig "cuppant" egyet, amikor hozzáértem, de mindig alaposan kitöröltem belőle a folyadékot. Úgy egy hét múlva arra ébredtem, hogy nem hallok rendesen a bal fülemre, mert bedugult. Na, azonnal szaladtam a szakrendelőbe, ahol megállapították, hogy mindkét(!) oldalon hallójárat gyulladásom van. Burrow-csíkkal tömték be a füleimet, és 3 napig jártam őket cserélni, utána egy hétig Garasone fülcsepp. A gyulladás megszűnt, megint minden rendben volt.
Novemberben egy reggel arra ébredtem, hogy iszonyúan fáj a bal fülem, szinte hozzá se tudtam érni. Irány a rendelő, újból hallójárat gyulladás, burrow-csík a bal fülembe, garasone a jobb fülembe, egyébként meg Zirtec tabletta. Másnap csíkcserére mentem, amikor megállapították, hogy a jobb fülemet is betömnék, mert az is egyre rosszabb. Egy hét alatt hoztak rendbe.
Decemberben ugyanez megismétlődött, közben persze minden egyes alkalommal elmondtam az orvosoknak, hogy se fülpucoló, se mp3-as lejátszó, se uszoda, se huzat, se fülbenyúlkálás.
Januárban a helyzet annyival romlott, hogy a vizsgaidőszaki stressznek köszönhetően elkapott egy csúnya herpesz fertőzés, ami miatt ismét begyulladtak a füleim, megduzzadtak a nyirokcsomóim, begyulladt az ínyem, az összes bölcsességfogam, és tiszta seb lett a szám. Úgy 2 hét kellett, hogy minden rendbe jöjjön.
Az egyik éjjel (3 napja) felriadtam, mert belenyilalt a fájdalom a bal fülembe, 2 óra múlva már az ügyeleten voltam, mert akkorák voltak a fájdalmaim, akkor már mindkét fülemben.
Burrow-csík, hallójárat gyulladás ismét. Pillanatnyilag csíkcserére járok, még nem jutottunk el a fülcseppes szakaszba.

Namost, tendenciaként megfigyelhető, hogy egyre gyorsabban tud "belobbanni" a fülem, és sajnos egyre tovább tart, amíg kikezelnek. Előjele a rohamoknak csupán annyi, hogy időnként úgy érzem, mintha nedves lenne a fülem, de amikor megnézzük, mindig kiderül, hogy az általunk látható helyeken nincs folyadék. Viszont egyre gyakrabban "dobol" a fülem, és a mostani alkalommal, amikor kifújom az orrom, mintha egy kést forgatnának a dobhártyámban.
Mint említettem, paranoiás módon kiiktattam az életemből mindent, amit megsérthette volna a fülemet, uszodába nem járok, huzatban nem állok, mindig sapka van rajtam.
Sosem volt gond a fülemmel, egyszer sem 23 év alatt. Környezeti változásként csak a megnövekedett stressz jöhet szóba, két egyetemen vagyok végzős, bár a stressz-kezeléssel sosem voltak problémáim.
Autoimmun betegség a családomban nem volt, télen (főleg a vizsgák miatt) rögeszmésen odafigyelek, hogy nehogy elkapjak valami nyavalyát, vitaminok, sál-sapka-kesztyű, BKV kiiktatva, inkább séta a friss levegőn.

Az eddigi orvosaim (voltak egy páran) nem nagyon tudtak mit kezdeni a folyamatos gyulladással, a dobhártyámat mindig épnek találták, bár a hallójárataim állítólag egészséges állapotukban is nagyon szűkek. A hallásommal nincsenek gondok, a mandulámat kivették, nem vagyok allergiás, ekcémás, lázas.

Szeretnék tanácsot kérni, mégis, milyen szakorvoshoz kellene fordulnom ebben az esetben?
Tisztelettel és köszönettel,
Eszter


Kedves Eszter!

- Van-e cukorbetegsége? Látens cukorbetegsége (terheléses cukorvizsgálat)
- Utána kéne nézni, hogy gomba áll-e a háttérben
- Indokolt komplett immunológiai vizsgálat

Üdvözlettel
dr Baczonyi

laryngitis  2009. február 23. 14:16   #641 

Tisztelt Doktor Úr!

37 éves nő vagyok.Kb 2 éve volt elöször laryngitis-em.azóta mikor fájt a torkom a hangom rövidebb időre elment de más problémám nem volt.4 hónapja megint volt egy laryngitisem,most megfáztam egy hete benne vagyok a náthába a hangom most is nagyon elment.Körzeti orvosnál voltam aki írt fel antibiotikumot és egy kis csendkúrát javasolt.
Az a kérdesem lenne hogy miért megy el a hangom mégha egy kicsit is fáj a torkom?Meg ha most is laryngitisem van,mitöl van,mire kell vigyáznom?
Köszönöm a válaszát!
Fné MariannKedves Mariann!

Tisztázni kéne, hogy nincs-e idült orrmelléküreg-gyulladása - tudnillik az elő tud idézni gyakori gégegyulladást.

Üdvözlettel
dr Baczonyi

előző oldal  31 32 33  34 35  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Légzőrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!