orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Bezzegh Éva

Dr. Bezzegh Éva válaszol

Dr. Bezzegh Éva

pszichiáter szakorvos, pszichoterápia szakorvosa

szorongás, pánik, alvás- és hangulatzavar, psychosis

előző oldal  127 128 129  130 131  következő oldal
Generalizált szorongás fiatal csalá  2011. július 22. 09:06   #2580 

Tisztelt Doktornő!

34 éves 2gyerekes férfi vagyok.

Azért irok, mert megnyugtatásra van szükségem! 8 éve dg-tak akkor pánikbetegséggel. Kezdtem Paroxat 20mg + Rivotril 0,5mg R:1. Most paroxat 60mg r:40 d:20 + rivotril 0,5 2x1 + most javasolta doktornőm a Spitomint 3x10 mg.

Erre azért volt szükség mert 40mg paroxat mellett+ rivotril komoly visszaesésem van és nem pánik hanem folyamatos szorongásom van. Kérem nyugtasson meg előfordul gyógyszer mellett is a visszaesés, mert már nem tudom mit higgyek. Valószínű egyébként magammal toltam ki, mert olyan jól voltam pár hete még, hogy kivántam a kávét és ittam is pár nap egyet egyet. Valószínű ez lehetett a kiváltó ok. Az orvosom azt mondta ha jobban leszek váltani kell a paroxatot.

Rettenetesen rosszul érzem magamat. Annyira szenvedek főleg a délelőtti órákban, hogy legszívesebben nem léteznék. Ezt azért irom így mert nehogy félreértse nagyon szeretnék megint normálisan élni, de csak akkor jó ha alszom akkor nem érzem a szenvedést. Mindenem fáj, enni nem tudok rendesen, nehezen tudok koncentrálni, nagyon rossz a közérzetem. A legrosszabb ha a csodálatos gyerekeimre és a feleségemre nézek olyan sírógörcs fog el, hogy nem tudok velük foglalkozni.

Otthon nem lehetek, dolgoznom is kell, de kész rémálom az egész.
Voltam pszichoterápián is régebben, nem segített tul sokat( bár akkor jól voltam) és drága is volt, a lakóhelyem közelében nincs is rá lehetőség.

Kérem erősítse meg kezelőorvosom tanácsát, ilyenkor néhány jó szó is segít


Kedves Kérdező !

Sajnálom ha szenved és igen, lehet visszaesés gyógyszerszedés mellett is. Az ember keresi az okokat, számomra nagyon száraznak és persze személytelennek tűnik hogy néhány molekulával több vagy kevesebb jut be Önbe a gyógyszerből, és hogy ivott-e néhány kávét hisz annyi minden más is meghatározhatja azt, hogyan érzi magát a bőrében, amiről nem ír.
Azt látom, hogy elbizonytalanodott a kezelőjét illetőeb is, hiszen 8 év hosszú idő és gyakran nem a gyógyszer gyógyít hanem a jó orvos beteg kapcsolat. Ebből kívánok Önnek megfelelő adagot és bizalmat.

Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

Alkohol,buli!  2011. július 21. 18:48   #2579 

Üdvözlöm Dr.Nő!Lenne egy olyan kérdésem,hogy ön szerint az alkohollistának számít aki hétköznap nem iszik egy kortyot se de ha eljön a szombat és a buli akkor viszont elég rendesen!Utánna meg ha úgy alakul akkor vasárnap is egész nap,és ilyenkor pia,cigi,de hétköznap se cigi se pia!A másik kérdésem meg az lenne,hogy ez mennyire káros így ön szerint!


Kedves Kérdező!

Ezt leginkább problémás ivónak hívják. A máját, agyát ennyi is károsíthatja, de nincs nagyon messze az alkoholfügggőségtől.

Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

Csaba  2011. július 21. 18:44   #2578 

Tisztelt doktornő!

Egy betegségtöl félek ugy érzem hogy látszik az arcomon.aluszékony vagyok,,melegség érzetem van,félek emberek közé menni. Hogymit szolnak?

Mi lehet ez? Hová forduljak?
Tisztelettel.


Kedves Kérdező!

Nem tudom hogy mi baja lehet, de a leírt szorongásai miatt fontosnak látom hogy mihamarabb lássa pszichiáter.

Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

skizofrénia  2011. július 21. 18:41   #2577 

Tisztelt Doktornő!
A volt páromnál, a gyermekeim apjánál válásunk után(38 éves korában) skizofréniát állapítottak meg, nem tudom, melyik típust. Periodikusan jelentkeznek nála a tünetek, de nem hajlandó szedni a gyógyszerét, mint a hasonló betegek, ő is úgy gondolja, nem neki van baja, hanem mindenki másnak. Időnként teljesen passzív, időnként viszont kifejezetten agresszív. Az édesanyja, akivel él, már nem tud hatni rá, nincs olyan személy, aki közel állna hozzá, és hathatna rá.
Azt szeretném tudni, hogy veszélyes lehet-e akár a gyerekekre, akár önmagára egy-egy ilyen agresszívabb időszakban? (engem és az édesanyját már fenyegetett meg, a gyerekeket eddig nem)
Hogy lehet elérni, hogy szedje vagy kapja a gyógyszert, akár injekcióban, ha ő nem működik közre?
Mennyire esélyes a közös gyerekeinknél (1 fiú,1 lány)a betegség, ha, mint kiderült, az exem édesapja is ugyanebben szenvedett?
Köszönettel
Aggódó anyuka


kedves Kérdező!

Megértem hogy aggódik a gyermekei egészségéért, de ennyi információ kevés egy véleményhez. Sok kérdést kellene feltennem Önnek, amikre lehet nem is tudna válaszolni és persze az illető személy anamnézisének és aktuális állapotának ismerete.
Ha jól értem, a házasságuk előtt nem volt tudomása a volt párja apjának betegségéről...
Ha a betegsége miatt agresszív, volt párja veszélyes lehet a környezetében élőkre és saját magára nézve is. A rendszeres kezelés segíthet a betegség kordában tartásában, kevéssé együttműködő páciensnél az injekcióban adott gyógyszer jó lehetőség. A kerületi pszichiátriai gondozóban kellene beszélni a kezelővel a beteg állapotáról.
A betegségre való hajlam öröklődhet, egyik vagy mindkét szülő betegsége jelentősen megnövelheti a betegség előfordulásának kockázatát, de megfelelő kedvező családi körülményekkel ez ellensúlyozható.

Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

kérdés  2011. július 20. 18:39   #2576 

Jó napot kivánok tetszett irni a vizelési ingerre hogy h a szervi bajokat kizárták forduljak pszhiiáterhez én már voltam irtak xanaxsr 0,5 2x1,meg rexetin 20mg 2x1 ,de még mindig nem múlik önnek mi a véleménye erröl???


Kedves Kérdező!

Ennyi információ alapján nem tudom megítélni sem azt hogy mi a gond, sem azt, hogy megfelelő-e a kezelés. Ezt a kezelő pszichiáter kompetens megítélni.

Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

rozi  2011. július 20. 18:37   #2575 

Tisztelt Doktornő!
Férjem egy ideje reggel 2 szem rexetin(20mg) és 1Xanax (0.25mg),este 2szemXanax (0.25mg)-ot szed .Azóta sokkal "tompább",elfelejt dolgokat és rengeteget alszik. Pszichiáter javaslatára kezdte el ezt a "kúrát".
Munkahelyi gondjai miatt kezdődtek agondok,majd lassan egyre inkább kezdett alkoholhoz "nyúlni". Ezelőtt napi 2x1 rexetint szedett.Aggódom,- nem lesz gond? Most nem iszik egy kortyot sem,de nem tudom nem okozhat-e függőséget a gyógyszerszedés


Kedves Kérdező!

Lehet hogy a férje kezelője is ezt ajánlotta: a Xanaxot egy idő után el lehet hagyni. Csak a gyógyszertől nem lesz nagyobb gond mint a betegségétől, az állapotától, ami miatt szedi. A szorongáscsökkentők /a Rexetin nem az/ tartós és nagy dózisú szedése természetesen függőséget okozhat, ezért is kell az orvossal való személyes, jó kapcsolat.

Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

Csodák vannak  2011. július 20. 18:28   #2574 

Tisztelt Doktornő!

Segítségét szeretném kérni a következőkben. Férjem tíz hete egy súlyos betegségben szenved, melynek következtében nem tudja kezeit, lábait mozgatni. Időközben intenzív ellátásra is szorult, ahol még több traruma érte. Véleményem szerint a tudata beszűkült, kedélyállapota teljesen kezelhetetlen lett. Nem akar válaszolni a kérdéseinkre, nem fogad el semmi segítséget. Csak a szemével kommunikál néha, vagy azzal sem, csak a plafont nézi. Szeretném megtudni, mivel segíthetnénk őt abban, hogy túl legyen ezen a nehéz időszakon, elfogadja a javulás lehetőségét. Bizakodjon, ahogy mi is tesszük.
Válaszát előre is köszönöm.


Kedves Kérdező!

Megértem a tehetetlenségét és a kértségbeesését, de abból amit leírt, számomra nem derül ki hogy a férje tudata az organikus okok miatt módosult vagy súlyos depresszióban szenved, a súlyos, általam nem ismert betegségén kívül. Célszerű lenne a segítés lehetőségeiről is beszélni a kezelőorvosával. Egyébként meg beszéljen hozzá...

Látta a "Beszélj hozzá" című filmet?

Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

homo?  2011. július 20. 18:22   #2573 

Tisztelt doktornő!

OCD--s vagyok.
Jelenleg egy elég nehéz témával kapcsolatban szenvedek.
Általában viszonylag könnyen le tudom állítani a rágódást, kényszeres gondolkodást, de ez a téma más.
Alkohol és egyéb szer hatása alatt homo-pornora maszturbáltam, ami
már jó pár napja nem hagy nyugodni. Félek,hogy ez egyenrangú egy valódi homoszexuális érintkezéssel.
E miatt szégyent érzek és bűntudatot.
Valamilyen szintű homoszexuális hajlamom van, de ez úgy gondolom nem jelentős,viszont libidó növelő tudatmódosító szer hatására, ez a probléma jobban előjön.
Nem tartom valószínűnek,hogy valaha is homoszexuális legyek, de a megtörtént esemény mégis nagyon frusztrál és nem tudom terelni róla a gondolataimat.


kedves Érdeklődő!

Ezzel sok ember hasonlóan van: megtörtént, kissé kellemetlen, esetleg én-idegen eseményről egy darabig nem tudja elterelni a figyelmét, de aztán általában az idő múlásával ez menni szokott. Most már tudja, hogy mi az ami ezt újra kiválthatja, tehát ha nem szeretné hogy ez ismétlődjön, kerülje a hasonló helyzeteket és az " egyéb szer"eket. Ha viszont ezen sokáig gyötri magát akkor mégis ossza meg személyesen is a kezelőjével vagy ha nincs, akkor keressen...

Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

Hogyan segíthetek?  2011. július 20. 07:50   #2572 

Kedves Doktornő!
Segítségét szeretném kérni abban, hogyan tudnék Édesanyámnak segíteni. A helyzet az hogy 35 év (nem feltétlenül felhőtlen) házasság után, alapvetően Édesapám döntése alapján különválnak. Édesapám elképzelése az volt hogy Édesanyám ott marad azon a településen, de Édesanyám úgy döntött nem lenne képes ott ezt a dolgot feldolgozni, így ide költözik ahol mi is lakunk, egyelőre bérelt kis házba. Sajnos lassan két hónapja megy a"szétválás", mert a munkahelyi dolgok miatt (vagy csak ez volt az indok) amíg lehetett húzta a dolgokat Édesanyám. Jelenleg itt nincs állása, de reméljük hogy rövid időn belül lesz, erre aktív lépéseket tettünk. A probéma leginkább az, hogy Édesapám nem 100% határozott már a döntésében, többször meginog és mondja Édesanyámnak hogy mégiscsak maradjon, ő azonban eljutott arra a pontra hogy képtelen ott maradni és csak úgy onnan folytatni ahol abbahagyják, ráadásul többször beszéltek erről és annak ellenére hogy Édesapám azt mondja maradjon az is szóba jött hogy most még nem tudja felvállalni hogy csak és kizárólag Édesanyámra koncentráljon (a szétválás egyik indoka az volt hogy keres valamit, valakit, valami katartikusast, talán önmagát is, de anyagi problémák is húzódnak a dolog mögött, sok mindent nem beszéltek meg soha, talán most, de most sem mindent). Szóval a tegnapi napon miután Édesanyám már mindent lezárt (futó ügyeit, illetve megkapta az egy év fizetés nélküli szabadságot), Édesapám azzal állított haza hogy mégis maradjon. Ettől Édesanyám úgy kiborült hogy vélhetőleg idegösszeomást kapott, csak enyhe nyugtatókkal tudott elaludni, egyébként folyamatosan sírt és öntudatlan állapotban hajtogatta hogy erős leszek, majd jobb lesz, el kell mennem - én telefonon próbáltam vele kommunikálni, de egyszerűen szerintem el sem jutott a tudatáig, borzalmas állapotban volt (én sajnos 200km-re vagyok onnan), egy barátnőjét kértem meg hogy menjen és nézze meg a helyzet komolyságát (ő egyébként elme-ápoló is volt korábban) és ő mondta hogy ez valószínűleg idegösszeomlás. Ma reggelre már egy fokkal jobb állapotban volt, lehet vele kommunikálni. Megkértem hogy azonnal jöjjön el, ő annyit mondott hogy még egyszer beszélni akar Édesapámmal, mert el kell jöjjön, ezt tudja, de nem akarja hogy Édesapámnak valami baja legyen ha ő eljön. A kérdésem az lenne - mivel tudok most Édesanyámnak segíteni - most még két hétig kb. nálunk lesz míg elkészül a lakása. Két pici unokája talán tud neki adni érzelmi pluszt, de én is szeretném tudni hogy mivel teszem a legjobbat. Másik nagy probléma hogy folyamatosan Édesapám miatt aggódik, nem pedig maga miatt, hiába mondja neki mindenki hogy most magával kéne foglalkozzon. Édesapámnak is kéne segítség, de ő egyszerűen bezárkózott, senkivel, még a legközelebbi barátaival sem hajlandó egy szót sem beszélni erről az egészről, egyedül talán velem beszélt néhány mondatot ezzel kapcsolatban, folyamatosan arra kér hogy ne haragudjunk rá... Kicsit tanácstalan vagyok, úgy érzem mindkét szülőm bajban van, a megoldás szerintem csak a különválás, ha nem is véglegesen, de egy időre, de jó lenne tudni mivel tudok segíteni.
Várom válaszát, segítségét előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel, L.V.


Kedves LV!

Végigolvastam hosszú levelét és azt látom, hogy nemcsak mindkét szülője hanem Ön is bajban van, hiszem Ön kért segítséget. A probléma ami a családban keletkezett elég sokrétű, ennyi alapján nem is biztos hogy egy kívülálló belelát hogy mi is a lényeg. Viszont annál sokkal többet ér gondolom a maguk családja minthogy egy internetes fórum válasza alapján döntsenek a jövőről. A legmegfelelőbb ebben a helyzetben az lehetne, ha szülei a párkapcsolati gondjaik miatt párterápiára, családkonzultációra mennének, ha ez nem megy, ennél kevésbé hatékony de elkerülhetetlen hogy édesanyja orvosi, pszichiátriai segítséget vegyen igénybe egyedül is, talán az édesapja is. Ön mint tanácstalan segítőkész gyerek szintén akkor tudna legjobban segíteni ha valakivel ez ügyben személyesen is konzultálna.
Ha megkeres, szívesen segítek...

üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

kérdés  2011. július 19. 22:28   #2571 

Jó estét kivánok az lenne a kérdése pszhiésen lehet e állandó görcsszerű vizelési inger ami föként menszesz elött vagy után van ha igen mi a gyógymód rá???köszönöm


Kedves Kérdező!

Lehet. Ha a szervi betegségeket kizárták, forduljon pszichiáterhez.

Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

***  2011. július 13. 18:34   #2570 

Tisztelt Doktorno !
Meglehetosen fura kerdessel fordulok Onhoz : nogyogyaszati spiral okozhat-e idegbetegseget ? Nemreg olvastam egy panikbeteg nyilatkozatat miszerint ciklus alatt panikrohamai vannak s ezt a spirallal hozta O vagy Mas osszefuggesbe. Igaz lehet ez ?


Kedves Kérdező!

Ilyenről még nem hallottam. Ha két dolog egyidejűleg van jelen, abból még nem következik hogy ok-okozati összefüggés van közöttük. Ha a spirál pánikrohamot okozna, már rég kivonták volna a forgalomból.

Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

Szülés közbeni agyvérzés?  2011. július 13. 18:32   #2569 

Tisztelt Doktornő!

Kérdésem az, hogy lehet-e összefüggés aközt, ha szülés közben az erőlködés hatására a kismamának az egész arca feldagad, vérpöttyökkel telik meg, a szemei nagyon erősen bevéreznek, majd a szülést követő órában látási zavarokra panaszkodik, végtagjait nem bírja mozgatni, s a közt, hogy ettől kezdve állandóan memóriazavarokra panaszkodik (nem a szokásos szülés utáni feledékenység, még 6 év után sem javul a helyzet)?
Lehet-e valahogy utólag vizsgálni, hogy van-e szerzett szervi oka a tüneteknek?

Köszönöm segítségét!


Kedves Kérdező!

Neurológiai és neuropszichológiai módszerekkel ki lehet vizsgálni hogy a tünetek mögött van-e szervi elváltozás, ha van az friss vagy régi eredetű. A memóriafunkciók vizsgálatával meg lehet állapítani, hogy az milyen mértékű, hogy szervi betegség vagy kimerültség, lelki betegség áll-e mögötte.

Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

Egy évtized  2011. július 13. 18:28   #2568 

Tisztelt Doktornő!

Lassan 10 éve kezelnek, a depressziót kizárták, tipikus pánikbetegségnek se nevezték, volt szó generizált szorongásról, de a lényeg az, hogy először seroplan-t szedtem, amit felváltott a citapram, majd legutoljára két éve a paroxat. Bár melyik gyógyszert is szedtem, egy szemnél többet nem tudtam naponta szedni, mert attól rosszabbul voltam, a fél-egy szem csöndesített egy kicsit a tüneteken. Próbáltak sanaxot szedetni 0.25-ős felét vettem be, többször is próbáltam, de nem hogy segített, hanem rosszabbul voltam. Általános szinte egész napos tüneteim, émelygés, hányinger, gyengeség, szédülés, bizonytalanságérzés, fejfájás rendszeresen, ami természetesen, tömegre fokozódik. Azt mondanom se kell, hogy sokszor egy egy nap küzdelem, de eddig még mindig sikerült felállnom, mert ugye amikor ez kiderül, akkor az a munkahelyembe is kerül, az évek alatt, volt több munkahelyváltásom, jártam suliba, tanfolyamra, most is éppen elkezdtem egyet, és természetesen pár év után a párkapcsolatok is rámennek. Lassan egy éve kiderült miután már egyre rosszabbul voltam, mert a meglévő tünetek mellé még jött még látás zavar, hallás zavar, ízületi fájdalmak, napi 16 óra alvás, teljes meglassulás.. Hashimoto-thyreoiditis -em van, ami már nagyon rég óta fent áll. Az első pajzsmirigy értékek eltérése már 10 éve megmutatkozott, de azt mondták mindenhol hogy ez annyira kis eltérés hogy belefér, hát úgy néz ki hogy mégse, mert szövődmények is alakultak ki az évek alatt, de ami a lényeg, amiért írtam, hogy elkezdtem letenni a paroxatot, most ott tartok, hogy három naponta veszek be fél tablettát, mert addig nem jönnek ki a megvonási tünetek, évek óta most érzem magam a legjobban, de vannak tünetek, amik vissza maradtak, vagyis inkább úgy érzem, hogy megrögzötté váltak, és nem tudom, hogy tudnék tőlük megszabadulni, hogy végre vissza kapjam az életem. Ezek olyan dolgok mint például, nem utazok tömegközlekedésen, mert nem bírom, de ha eleve nem vagyok rosszul, vagy nem ettem már órák óta akkor kibírok rövidebb utakat rosszullét nélkül, vonaton meg szinte gond nélkül tudok utazni, de nagyobb bevásárló központokba nem érzem biztonságban magam, mert messze a kijárat, és ezen sajnos a gyógyszerek se segítettek, nem tudom, hogy mit tudnék tenni, hogy tudok kilépni ebből az egészből, hogy teljes értékű életet élhessek. Előre is köszönöm a válaszát, és a türelmét.


kedves Kérdező!

Levelében többféle kérdést tesz fel, látszik hogy sok ellentmondás feszíti. Nincs kezelője akivel ezt megbeszélhetné?
A depresszió és a pajzsmirígy alulműködés néha hasonló tüneteket ad.
Azt írja, hogy most hogy csökkentette a gyógyszereit sokkal jobban van, /amennyit szed az elhanyagolható mennyiség inkább pszichés mint biológiai a hatása./
A következő mondatában meg beszámol arról hogy a pánikzavar tünetei valójában továbbra is fennállnak.
A pánikzavar terápiája gyógyszeres-vagy/ és kognitív pszichoterápiás.

Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

Klára  2011. július 13. 18:17   #2567 

Tisztelt doktornő!

Rexetint szedek már másfél hónapja. A kezelőorvosom szerint nyolc hónapig kell szednem.
Gondom az, hogy nagyon hull a hajam. Mit csináljak?????
Az ősszel - ha összejönnek az anyagi adottságaim - akkor mezoterápiás kezelést szeretnék végeztetni az elhullott hajam pótlására.
Kérdésem Ön felé, hogy érdemes kb.6o ezret ráköltenem, vagy magától visszafejlődnek a hajszálaim?

Üdc. Klára.


kedves Klára!

Eddig sok páciensem szedett Rexetint de egyiknek sem hullott a haja. Érdemes lenne kivizsgálni hogy mitől hullik a haja.
A mezoterápiát nem ismerem, nem tudom, hogy érdemes-e költenie rá.

Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

timi  2011. július 13. 18:14   #2566 

jo napot doktorno soha nem gondoltam volna hogy en idaig jutok hogy irok de ugyerzem mar nem birom tovabb.32 eves no vagyok az elettarsammal mar 10 eve egyutt vagyunk.van ket lanyom a nagyobbik nem kozos de ugyanugy szereti mintha az ove lenne. sajnos a mi kapcsolatunk mar sok mindent atelt volt hogy megcsalt evekig abba a tudatba eltem mert tudtam hogy van valakije de nem hagytam el mert tudtam hogy a gyerekeket soha nem fogja elhagyni kitartottam mellete mert szeretem.volt hogy begyogyszereztem magam megakartam halni semmi nem erdekelt.olyan problemam lenne hogy nem merem elmondani a ferjemnek a gondjaimat banatomat ha valami van pl ijen aprosagok jarok tanfojamra es odajar a nagyobbik lanyom apukaja nem mondtam el neki mert mar az jart a fejembe arra gondoltam hogy o rosszat fog gondolni hogy megcsalom arra gondolok hogy inkabb nem mondom el az igazat sok mindenbe azt hozza teszem nem csaltam meg soha mert szeretem es nincs szuksegem masra inkabb ha kerdez valamit inkabb hazudok neki es utana meg kiderul akkor veszekedes van es sajnos mar odaig jutottunk hogy semmit nem hisz el nekem meg is mondta nagyon sokat veszekszunk ez miat es mar nem birom tovabb pedig o tenyleg megvaltozott adot esejt a kapcsolatunknak en meg nem ertekeltem ezzel a hazudozasokkal.tudom hogy megertene akarmibe is de nem tudom mert van ez hogy nem merek elmondani neki semmit.azt nem mertem elmondani neki hogy belepkedek a lanyom iwiw ebe mert mar azt gondoltam hogy o mit is gondol mijen rosszat.utana meg kiderult es volt a veszekedes.nagyon bant ez az egesz mar nem birom tovabb.inkabb elmondom a banatom barmit a baratnomnek anyosomnak mint hogy vele megbeszeljem es nem birom ezt mar.nem akarom elvesziteni nyugalomba szeretnek mar elni nem veszekedebe az en hulyesegem miat.valaszat varom koszonom


kedves Timi!

Látom hogy bajban van, de nem tudom, milyen segítséget vár tőlem. Azt látom hogy tart a férjétől és félelmében hazudik. Ez a viselkedése valószínűleg rossz gyerekkori tapasztalatokra nyúlik vissza. Ha szeretne változtatni magán akkor ezzel foglalkozni kellene, érdemes lenne személyesen pszichológushoz fordulni.

Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

gasztr. panasz  2011. július 12. 15:59   #2565 

Tisztelt Doktornő!
Van egy olyan titokzatos betegségem, hogy csak akkor nem fájnak a beleim, ne üresek. MI lehet ez? Gasztróenterológia rendben. Lehet ezt egyéb módszerekkel befolyásolni? Mit tegyek,
Köszönöm.


Lásd fent. üdv Dr BÉ.

bél  2011. július 12. 15:59   #2564 

Doktornő kérem, elütöttem egy billentyűt ez előbb: Tehá, akkor nem fáj a belem, ha üres. Oka? Psziché?
Köszönöm.


Kedves Kérdező!

Tehát a két kérdésére egyszerre próbálok válaszolni.
Az, hogy egy páciens tünetei testi vagy lelki eredetűek a szervi kivizsgálás mellett az egész emberről kapott benyomások, információk, előtörténet segítenek eldönteni, ezért sokkal másabb egy orvos szeme, füle orra, mint a Google kereső...

Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

has  2011. július 12. 15:53   #2563 

Tisztelt Doktornő!
Van olyan, hogy valakinek evés után tisztán pszichés alapon, állandó, évek óta tartó bélfájdalma van?
Nagyon várom válaszát, köszönettel: Sz.A.


kedves Sz.A.!

A lelki hátterű testi tünet bármilyen szervi tünetet utánozhat, fontod hogy kizárják a szervi betegség lehetőségét és hogy páciens is elfogadja ezt a fajta lehetőséget.

Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

Gyógyszerkölcsönhatás  2011. július 12. 15:49   #2562 

Doktornő kérem!
3 éve csillapíthatatlan fájdalmamra, hogy el tudjam viselni Lyrica-t, és Trittico-t kaptam. A Jarvis-t meg már 3 éve szedem. Szabad-e ennyit egy időben szedni??? (A hagyományos fájdalomcsillapítások nem hatnak.) Mi lehet a következmény?
Köszönöm szépen.


kedves Kérdező!

Anélkül hogy tudnám mi baja, milyen a szervei állapota, milyen életkorú és főleg személyes vizsgálat nélkül nehéz felelős választ adni a kérdésére. Feltételezem hogy az orvosa aki kezeli az ön és a betegsége ismeretében mérlegelte az előny-kockázat arányt és jóváhagyta a gyógyszereit.
Máj- és vesefunkciókat érdemes nézetni időnként.

Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

cymbalta  2011. július 11. 09:16   #2561 

Tisztelt doktornő!4 honapja szedem a 30mg-os cymbaltát.Semmi problémám nem volt a szedése alatt, a tüneteimet is megszüntette.2hete/menstruácio előtt/reggelente 140/98/68 vérnyomással ébredek.Eddig mindig alacsony volt a vérnyomásom.A cymbaltát éjszakára szedem.Elképzelhető, hogy 4 honapig nem okozott magas vérnyomást és most igen?Vagy a menstruácio miatt lehet? 46 éves multam.Várom a véleményét.Előre is köszönöm!Erika


Kedves Erika!

Nehéz megmondani látatlanban hogy Önnél mi okozhat vérnyomásemelkedést, de nem tartom valószínűnek hogy a gyógyszerszedéssel lenne összefüggésben.

Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

előző oldal  127 128 129  130 131  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Mentális egészség témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!