orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Gál Adrien

Dr. Gál Adrien válaszol

Dr. Gál Adrien

pszichiáter szakorvos, pszichoterápia szakorvosa

hipnózis, KIP, homeopátia

előző oldal  94 95 96  97 98  következő oldal
Konya Melinda  2011. március 6. 22:56   #1920 

csokkelnti-e az etvagyat a spitomin 10 mg-os tabletta?


nem, átmneti émelygést, hányingert tud okozni.

duhrohamok  2011. március 5. 21:03   #1919 

Tisztelt Doktorno, En egy teljesen kiegyensulyozott, boldog eletet elo, 34 eves no vagyok, akinek van egy szuper ferje es ket gyonyoru gyereke (4 eves es 8 honapos). Amugy vezeto pozicioban dolgozom, bar most jelenleg GYESen vagyok otthon a kisebb gyerekkel, de emiatt nem erzem hogy bezarva lennek, sok baratom van es sok emberrel tartom a kapcsolatot, jarunk a gyerekekkel ide-oda. Ezt csak azert talaltam fontosnak leirni hogy lassa a felallast nagyvonalakban. Ami a problemam az az hogy apro dolgokon ugy fel tudom idegesiteni magam, hogy szinte remegek, kiabalok es csapkodom. Ez nagyon regota igy van (nem is emlekszem mikor kezdodott). Ahogy "oregszem" probalom egyre inkabb kezelni a dolgot es sokszor sikerul is, de meg igy is nagyon sokszor ramjon ez a duhroham, kb 5-6 alkalom\het. Ami a legrosszabb hogy sokszor a gyerekekre is kiakadok es akkor elkezdek kiabalni veluk es csapkodni. Probalom kontrolalni magam, de ha belekerulok a "spiralba" nem tudok megalljt parancsolni. Ami ebben a legzavarobb, hogy a gyereksirasra is igy reagalok. Egyszeruen ha meghallom felidegesitem magam, erzem hogy megy fel a vernyomasom es robbanok (csak a sajat gyerekem sirasa bosszant igy fel). Borzasztoan szegyenlem de nagyon sokszor kiabalok a kicsivel is ha elkezd sirni, meg csapkodok (ot nem bantom soha!). Persze amint ez a "roham" elmulik (par masodperc az egesz) reettenetesen szegyenlem magam es sokszor sirasba torok ki. Minden alkalommal megfogadom, hogy kontrollalom magam, de nem mindig sikerul. Gondolom nehez igy latatlanban, de meg tudna esetleg mondani mitol lehet ez a szornyu reakciom illetve tudna nekem valami gyakorlati tanacsot adni hogy hogyan tudnam ezt kezelni a mindennapokban?
Koszonom, Udvozlettel, G


Általában az ilyen dühroham és feszültség, amit valaki ennyire nem ért és énidegennek él meg az egy igencsak nagyon-nagyon elfojtott érzelmi reakciók eredménye. Vagyis,ahogy ön is tapasztalja nem lehet akarattal kezelni. Belső békére lenne szüksége, hogy saját "árnyékénjét" el tudja fogadni.
pszichoterápia, önismeret stb.
Üdv dr. G.A.

pupi  2011. március 5. 20:58   #1918 

már tegnap írtam egy levelet,arra a válasz:pontosan nem is tudom!a notropilt,azt hiszem,a lelassultság miatt,amit a xanax okoz,a batalocot a szívbeverések ellen,amúgy magas vérnyomásos vok és most nem kell szednem mást,beállt!ha stresszesebb helyzetbe kerülök,bizsereg a fejbőröm,a nyakam fáj,a szívem össze -vissza ver,nem tudok aludni,folyton jár az agyam,amit képtelen vok kikapcsolni,amíg meg nem oldódik a dolog.ha nincs probléma semmi bajom.


Ha jól értem, akkor a nootropilt akár el is hagyhatja (ez a gyógyszer elsősorban a agyi sérülteknek, agyi betegeknek van). A betalocot magasvérnyomásra és szívritmus zavarra szedi? Azt szedheti terhesség alatt?
A mennyiben csökkenti az antideprepsszánst, sajnos kockáztatja azt, hogy a pánik kiújul,akár terhesség alatt, akár szülés után. Érdemes lenne oki terápiát kezdeni (pszichoterápiát) illetve életmódot változtatni: sport, relaxáció, jóga.
Lassú csökkentés lehet a dózis felezése két-3 hetes lépcsőkben, elöször a szorongásoldóval kezdeni, utána az antidepresszánssal.
Üdv dr. G.A.

kata  2011. március 3. 14:13   #1917 

Kedves Doktornő!
21 éves lány vagyok. Egész kis korom óta, úgy érzem, szociális fóbiával küszködök. Ez visszahúzódásban, magamba zárkózásban, állandó zavarba jövésben, elpirulásban nyilvánul meg. Korábban azt hittem, hogy ezt majd kinövöm, és hogy az okozza, hogy régen elég sokat bántottak amiatt, hogy csendes vagyok. Akkor ijedtem meg, amikor testi tünetek is jelentkeztek. Gyakori fejfájás, szívdobogás érzés, pulzus kihagyás érzés. Természetesen a vizsgálatok negatívak voltak, és azt mondták, hogy a szorongás, a beilleszkedési zavar okozza ezt. Nem éreztem magam pszichiátriai esetnek, de ezek után elég ijesztő a helyzet. Ön szerint ezzel mindenképp pszichológushoz kéne fordulnom? Én jobban hiszek benne, hogy magamtól kellene megoldanom ezt a helyzetet, és valahogy elérni, hogy nagyobb önbizalmam legyen és ezzel leküzdjem a szorongást előidéző helyzeteket is. Ön szerint hogyan érhetném el ezt?
Hálásan köszönöm válaszát.
Tisztelettel:
Kata

pupi  2011. március 3. 14:10   #1916 

Tisztelt Doktornő!
31 éves nő vagyok,10 hónapja kezelt pánikbeteg,4 hónapja tünetmentes!nagyon szeretnénk már a férjemmel babát és minél előbb le szeretném tenni a gyógyszereket!a problémám az,hogy mikor a kezelést elkezdtem ,még M.o.-on ,most már 5 hónapja Ausztriába élek és nem tudok hazajárni a kezelésekre,eddig az orvosom felírta a gyógyszereket,most azt mondta,hogy a távgyógyítás az ő részéről nem működik!mit tanácsol,folyamatos csökkentéssel,le tudok egyedül állni,vagy keresnem kell másik orvost?hogy álljak neki?gyógyszereim:xanax 25-25-75
rexetin 1-0-0
wellbutrin 1-0-0
betaloc 1-0-0
notropil 1-0-0
teljesen tanácstalan vok,hogy hogy tovább!annyit tudok,akaraterőm van, és megakarok szabadulni a gyógyszerektől!úgy érzem a gondolataimat megtanultam kezelni!válaszát előre is köszönöm!


Mire szedi a Nootropilt és a betalocot?

álmok  2011. március 3. 14:03   #1915 

Tisztelt Doktornő!
23 éves lány vagyok. Éjszakánként mindig rosszat álmodok. Állandóan üldöznek,meg akarnak ölni. Olyan is előfordult már,hogy (valóban létező) orvos akart megmérgezni.,vagy bankrablás áldozata lettem. Álmomban végignéztem egy öngyilkosságot is,mert valaki a vonat elé ugrott. Mikor felébredek,olyanok ezek az álmok,mintha valóban megtörténtek volna,és ennek a nyomása alatt vagyok egész nap. Miért vannak ezek,és hogy tudnám rémálmok nélkül átaludni az éjszakát?


Az álmok szimbolikus kifejezése a lelkünk mélyére szorított belső konfliktusainknak. vagyis azok az elfojtott dolgok jelennek meg, amit ön nem akar vagy nem képes elfogadni, feldolgozni, megélni. Ha nem múlik el magától, pszichoterápiát javasolnék.
üdv dr. G.A.

Kriszti  2011. március 3. 14:01   #1914 

Tisztelt Doktornő!

Minden pár nappal ezelőtt, hirtelen kezdődött. Valahonnan az az agresszív gondolatom támadt, hogy bántanom kell a páromat/ ez később a családomra is kiterjedt. Ez a gondolat konkrétan arra vonatkozik, hogy megölöm őket. Szörnyű, hiszen imádom őket, soha nem bántanám őket. Borzalom még leírni is, miket gondolok.
Sajnos mostanában rengeteget kellett dolgoznom a munkahelyemen, a nagymamám velünk lakik december óta, mivel rákbeteg, az ő állapota is megvisel, kiskorom óta rágom a körmömet, és úgy érzem, mindenben jól kell teljesítenem.
Az agresszió annyira messzi áll tőlem, azt hittem először, megbolondultam. Kicsit könnyebb, amióta a családomnak is mertem erről beszélni. Rettegek attól, hogy újra előjön ez a gondolat, vagy hogy valami eltörik idebent, és megteszem, amire eddig csak gondoltam.
Mit tegyek? A háziorvosom nem vesz komolyan, a stressz számlájára írja, Valerianat mondta, hogy szedjek, meg hogy sportoljak.

Kriszti


Kedves Kriszti!
Egy életen át elfojtott agresszió elöbb-utóbb kibugyog, kirobban. javaslom, minnél elöbb jelentkezzen pszichoterápiára, mert ezzel egyedül nehéz megküzdeni. Jól tette, hogy el kezdett erről beszélni, mert ez az első lépés a gyógyulás felé vezető úton
üdv dr.G.A.

rivo76  2011. március 3. 13:58   #1913 

Tissztel Doktornő, 3 éve szedek 3x,0,5 rivotrilt szorongásos depresszióra. Őn szerint ez nagy adag? Szedhető hosszú távon? Okozhat-e mentális,szervi károsodást? Gillbert kórom is van, összefüggés lehet a kettő között...Előre is köszönöm válaszát


Nem nagy adag, valószínűleg szedheti májkárosodás nékül. A Gilbert-kor az epefesték lebomlását változtatja meg, a gyógyszerek lebomlását nem befolyásolja. Persze érdemes a májfunkciót és a májenzimeket legalább fél évente ellenőrizni.
Üdv dr. G.A.

40 éves férfi  2011. március 3. 13:55   #1912 

Tisztelt Doktornő!
40 éves férfi vagyok.20 éve dolgozom váltott műszakban.1 éve kialakult nálam egyfajta alvásképtelenség amit a háziorvosomnak elmondtam és így pszichiátriai szakrendelésre lettem irányítva.Ott a doktornő kb.2 perc beszélgetés után megállapította,hogy középsúlyos depresszióm van amire 30mg remeront írt fel.Az alvásomat "rendbe tette"meg felszedtem 10 kilót,de a hangulatom egyre rosszabb.Közben emelte a dózist 45mg-ra,de a hangulatom sokkal rosszabb mint a gyógyszerszedést megelőzően.Nem telik el úgy nap,hogy ne gondolkozzak az öngyilkosságon.Azt szeretném kérdezni,hogy lehet-e ezt a gyógyszert kombinálni másik fajta antidepresszánsal vagy létezik-e ettől hatékonyabb gyógyszer ami hasonló altató mellékhatású és az antidepresszív hatása is kedvezőbb.
Köszönettel: N.János


kedves János!
nem lehet diagnózis és vizsgálat nélkül gyógyszert javasolni - ez a pszichiátriaiára nagyon igaz. Azonban az öngyilkossági gondolatait mondja el őszíntén a pszichiáterének, mert valamit ezzel kezdeni kell - nem csak gyógyszer cserére gondolok, hanem pszichoterápiára pszichológusnál!!!
Egyébként kombinálni lehet a remeront, de inkább mást kellene szednie, ha nem hat ill. csak rosszabbul lett tőle. Sok féle antidepresszáns van forgalomba, egyéni, hogy kinek melyik válik be.
Üdv dr. G.A.

Klára  2011. február 28. 20:43   #1911 

Tisztelt doktornő !

Cipralexet kell szednem hat hónapig. Ez idő alatt szedhetek Aspirin protectet ?

Üdv. Klára.


Igen.G.A.

tátongó ember  2011. február 28. 20:42   #1910 

Kedves Doktornő!

Épp most ért véget egy párkapcsolatom, amelyben nagyon sok mindent megpróbáltam, hogy a párom érzelemmentes világát egy valós, érzelmekkel teli csodává tegyem. Sajnos egy lelkileg elég sivár családból jött, ahol kiskorától kezdve megfelelési kényszere és önértékelési problémái voltak. Engem az elejétől kezdve megvetettek a szülei, hiszen látták, hogy teljesen más fiuk lett, mint amilyet ők a maguk formájára próbáltak alakítani.
A következő érvekkel szakított velem: szeretne visszabújni a csigaházába, ahonnan minden köteléket ki akar zárni és nem szeretne érezni, nem szeretné, ha fognám a kezét és vigyáznék rá, mert egy falat szeretne maga körül, ahol csak ő maga van. Ő egy üres embernek érzi magát, aki mindig csak azt teszi, amit úgy gondol, hogy másoknak jó. Ezt konkrétan arra a helyzetre érti, hogy én például nem mehetek hozzájuk és neki el kell tűrni mindent, amit rólam hall és bőszen bólogatnia kell ezekre, mert másképp elzavarnák otthonról a saját szülei. Vajon tényleg képes egy ember eldobni magától a jót, mert képtelen egy kicsit erős lenni és kiállni amellett, ami jó?


Sajnos igen
G.A.

naplemente?  2011. február 28. 00:14   #1909 

Tisztelt Doktornő!
A Rivotril okozhat-e ED-t? Ha igen, a szedésének elhagyásával elmúlik-e az erekciós diszfunkció? Pszichiátrián inkább kedélyjavitókat akarnak bevezetni, okoz-e ez függőséget ill. szintén ED-t?Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.


Igen, ez dózis függő. Az AD-k okozhatnak, kivéve az Aurorix.
Üdv dr. G.A.

kerdes  2011. február 28. 00:12   #1908 

Tisztelt Dr.no!
Tobb orvos vellemenyet is szeretnem kikerni tobbek kozott az onet is.IBS-em van, ami reggeli hasmenessel jar es van a bal szememere egy ket harom hetente jelentkezo lataszavarom(mozaikszeru latas)A hasmeneses dologba belenyugodtam, ez van, ha kaptam pszichiatertol gyogyszert, segitett, es egy par honapra a lataszavar is kimaradt.Aggodas miatt visszatertek a tunetek.Voltam koponya Ct-n normalis, nzaki doppler neg, verkep jo, neurologia neg,szemeszet negativ.Minden jo, csak a szemtunet zavar.A pszichiater azt mondta, hogy ez az agy funkcionalis zavara is lehet.Volt egy mucocelem is a bal arcuregemben, amitol fajt a szemem, de miutan kivettek, ra egy honapra jelent meg a lataszavar.Pajzsmirigy hormonok is rendben vannak.A fejem amugy konnyen megfajdul, de ez eletem eddigi 30 eveben mindig is igy volt.Mar gyerekkent is olyan voltam, hogy mindegy ha valami fajt is csak anyukam mondja azt, hogy ne feljek, nem lessz semmi baj, elmulik.Most is sokat er a szeretteim nyugtatasa, de sok szempontbol felnottem kiveve azt, hogy ha valami betegsegre utalo jel van, en vagyok az elso, akiaggodik.A ferjemet, kislanyomat sem szeretnem farasztani az aggodasommal, de nem vagyok nyugodt a lataszavar miatt, pedig egyebkent az lehetnek. On szerint kellene valamit csinaljak, mert van lehetosegem hogy Mr- csinaljanak, de a 2008 es 2009 nov mar csinaltak egy egy CT-t es aztan utolag, magamat ismerve azonn is agyalnek, hogy az a sok sugar nem okoz bajt.JO lenne meg egy kisbaba, de ameddig elojon ez, addig tartok attol, hogy nehogy a terhesseg felerositse a problemamat.Az is lehet megoldana, ki tudja.Mar arra is gondoltam, hogy a telefon nem okozhat ilyen gondot, mert mindig a bal oldalon beszelek, vagy esetleg a noi hormonok?mert inkabb peteereskor es ciklus korul jelenik meg a lataszavar!Onnek mia velemenye, mit csinaljak?Elore is koszonom a valaszat!Zsu


Kedves Zsu,
amennyiben a látászavar hullámzó, akkor a leírtak és ez alapján nagy a valószínűsége a psychés faktornak az ön testi tüneteiben. Javaslom minné lelöbb keressen fel egy pszichoterapautát, hogy a tudatalatti megoldatlan konflliktusok ne eredményezzenek majd még több tünetet.
Üdv dr. G.A.

gyógyszer  2011. február 28. 00:08   #1907 

Tisztelt, doktor nő!

Rexetin 20 miligramm filmtablettát szedek pánikbetegségre. 2-t kell szednem, orvosom azt tanácsolta egyidejűleg vegyem be a 2 darabot, én viszont külön-külön tettem ezt, egészen a múlt hét vasárnapig. Ekkor elkezdtem egyszerre szedni. Kérdésem az lenne, hogy a betegtájékoztatóban felsorolt tünetek (remegés, magas pulzus, izzadás-hőhullám és fura érzés a gyomorban, székrekedés-híg széklet) felerősödhetnek-e attól, hogy egyszerre jut be a szervezetembe ugyanaz a hatóanyag, ami eddig két lépcsőben?

Köszönettel:
Veron


Általában nem, de ha igen, vegye be két adagba.
Üdv dr. G.A.

depressziós a barátnőm  2011. február 28. 00:07   #1906 

Tisztelt Doktor Nő!

Barátnőm az új (egyben első) munkahelye miatt depressziós lett. Kapcsolatunk csak pár hónapja tart, 3 hete lakunk együtt. Az első 7 után ment el dolgozni. Minden felborult azóta, ritkán akar testileg érintkezni. Nagyon jó a kommunikáció van köztünk, én úgy érzem jól is kezeljük a helyzetet: sokat beszélünk, közös vagy direkt külön programokat szervezünk, információkat gyűjtünk a depresszióról...
Hiába beszéltünk meg mindent az érzések működnek. Belül majd felrobbanok mikor elutasít. Nem tudom az én életvidámságom, hogy vezessem át rá. Sokszor arra gondolok, megmondom neki, mivel annyira különböző jellemek vagyunk szakítsunk, mert engem is le fog húzni.
Azt hozzá kell tennem, miszerint a vérnyomásom is magas most, sosem volt. Nem tudom van-e ok-okozati összefüggés. Szerencsére az orvos megnyugtatott, azt mondta nem lehet nagy baj, mert 24 éves vagyok, sportolok, normális súlyban vagyok. Akkor lehet csak e miatt van?
Tudom, hogy vele kell maradnom, segíteni neki. Természetesen szerelmes is vagyok.
Mi a legjobb viselkedési forma ilyenkor ?(túl kiszolgáló sem akarok lenni, de megbántó sem)
Hogyan kezeljem az érzéseim?
Válaszát előre is köszönöm!
Attila


Kedves Attila,
ha már egy kapcsolat elején szexuális és érzelmi problémák akadnak, mi lesz később?
vagy vár türelmesen, vagy szab határidőt, hogy valamilyen módon kezelje magát, vagy...
lehet segíteni, de ez talán így megterheli a kapcsolatot.Sokszor az segít, ha a a realitásban maradunk, vagyis normálisan reagáljuk le a problémát, nem megértően.
üdv dr. G.A.

Klapaucius 2.  2011. február 25. 22:44   #1905 

Tisztelt Doktor Nő!

Kiskoromban, eléggé nehéz életem volt.
Anyukám alkoholista; szüleim ezért el is váltak; én hol édesapámnál; hol anyámnál éltem.
Van egy 3 testvérem; egy mozgássérült.

Észrevettem; hogy mikor boldog vagyok; valamiért mindig tönkreteszem ezt.
PL: Ha van egy párom; megcsalom.
Szükségem van a problémákra; úgy tűnik.
Miért van ez; és mivel tüntethetném el ezt?
Köszönöm.
Klapaucius 2


Általában ezt negatív gyerekori érzelmi minták okozzák ,melyek ezt eredményezik. Sokféle pszichológia módszer létezik, de szerintem amelyik legjobban és legtartósabban beválik, az a pszichoterápia.
üdv dr. G.A.

aurorix  2011. február 25. 22:42   #1904 

Tisztelt DR NŐ. aurorixet és remeront lehet együtt szedni?
üdvözlettel...


Nem javasolt.G.A.

nagymama  2011. február 25. 22:39   #1903 

Tisztelt Doktornő!

Kb. 1 éve elhunyt a nagynéném, miután nagymamám egy kisebb agyvérzést kapott! Volt kórházban a neurológián pár hétig, majd haza engedték! Ezután kezdődtek a problémák: Eleinte csak nem emlékezett dolgokra, amiket nemsokkal előtte csinált (nem találta a kulcsát, papírjait, stb)! Aztán súlyosbodtak a dolgok: Meggyanúsította édesapámat mindenfélével (ellopta a papírjait, a pénzét, idegen embereket fogad éjszaka a lakásban, akik felkutatják a holmijukat)! Sajnos mostanában nagyon sokat iszik, így még nehezebben lehet elviselni! Édesapám elmondása szerint minden nap részegen jön haza a szomszédból! Gyógyszereit nem szedi, mert állítólag rosszul van tőlük! Néha tiszta az elméje, de máskor mintha nem is ő lenne! Nem tudom, mit lehet ilyen esetben tenni??? Attól félek, hogy édesapám egészsége is tönkre megy emiatt!!! Nap mint nap idegeskedik a mama miatt! Az a kérdésem, hogy be lehet-e vitetni a pszichiátriára, hogy kezeljék?!

Válaszát előre is köszönöm!


Akarata ellenére csak akkor lehet, ha ön és közveszélyes állapotban van - ezt a körzeti pszichiáternek kell megállapíania. mennjen be hozzá és mondja el részletesen a dolgokat.
üdv dr. G.A.

Mankógyerekek  2011. február 25. 22:36   #1902 

Kedves Doktornő!
Kérdésem a párom gyerekeire illetve a páromra vonatkozik.
2,5 éve élünk együtt a párommal, neki az előző házasságából van két kisfia. (6, 14) Mikor elváltak a kicsi még nem volt 1 éves. Nem miattam váltak el, hanem egy másik hölgy miatt. Aki túl fiatalnak bizonyult és nem tudta kezelni a két gyermeket. Folyamatosan féltékenykedett a gyerekekre, míg végül szakítottak.
A fiúk minden héten hétfőn és csütörtökön velünk vannak , valamint minden második hétvégén.
Ezt úgy kell érteni, hogy hétfőn iskola, ill. óvoda után jönnek hozzánk és másnap reggel a párom viszi őket u.oda. csütörtökön szintén ez a forgatókönyv. Valamint minden második hétvégén szombat reggel 9-től vasárnap este 8-ig velünk vannak. A volt feleségével jó a viszonya szinte minden nap beszélnek, mert ha nincsenek velünk a gyerekek, akkor telefonon beszél velük esténként. Én jó apának tartom a páromat. Mikor nálunk vannak a fiúk, mindig játszik velük. Sokat foglalkozik mindegyikkel, külön-külön is.
Én is próbálkoztam játékkal, beszélgetésekkel, de sajnos a picinél az apja mellett labdába sem rúghatok. Mikor a picinek kell valami mindig az apjának szól, mintha nekem nem merne, vagy csak nem akar. Viszont, ha úgymond bajban van nekem szól. (Pl. korábban, 4-5 évesen bepisilésnél nekem szólt éjjel, vagy ha egyéb más baleset történt.)
Az idősebbik fiú sokkal nyitottabb felém,moziba járunk, segítek nenki tanulni, beszélgetünk. A kisebbik fiú, valahogy más.
Mikor az apja közeledik felém vagy csak egy légtérben vagyunk mindjárt jön és hívja az apját, hogy menjen vele játszani. A éjjeli mászkálásról és közénk furakodásról már sikerült leszoktatni. Az már engem is zavart, mert nem tudtam pihenni tőle, mivel úgy aludt mint egy kis sajtkukac.
Sajnos olykor megesik, hogy néhány dolgot megjegyzek a páromnak, pl. szerintem nem normális dolog, hogy egy 6 éves még nem törli ki a saját fenekét, és nem öltözködik magától, a párom nehezményezi ha néha szólok egy-két dologért, mert szerinte ne szóljak bele majd ők nevelik ahogy gondolják. Nos felmerült már a közös gyerek kérdése is mivel 31 éves leszek én is, gondoltam ideje lenne.
Félek ha meglesz a kicsi, problémák adódnak a nevelés kérdésében, mert én egy két dolgot szertnék máskét tenni. A fiúk nevelésével kapcsolatosan úgy dönöttem, nem avatkozok bele, bár ezt sem tartom normálisnak, mivel elég sokat vannak ott. Én próbállok alkalmazkodni, de hát nem egyszerű. Úgy érzem néha ok nélül esik nekem a párom ,hogy miért pikkelek a kisebbikre. Holott én mindig megteszek nekik mindent. Mosok-főzök-takarítok utánnuk és még csak bele sem avatkozok semmibe. Nem értem a viselkedését. Miért érzi úgy a párom, hogy a kisebbiket nem szeretm, mikor én úgy érzem ő nem fogad el engem. Folyamatosan figyel a szeme sarkából, hogy merre járok.
Kérem segítsen ha tud. Lehet, hogy én nem csinálok valamit jól. Sajnos nincs még gyerekem, így csak elképzeléseim vannak a gyereknevelésről.
Segítségét előre is megközsönve.
Maciné. :)


Kérném foglalja össze rövidebben,ahogy kértem.
üdv dr. G.A.

gabriella71  2011. február 25. 22:33   #1901 

Tisztelt Doktornő.

Elég régóta vannak halálfélelmeim éjszaka minden ok nélkül felébredek és mindjárt halottak és atölük való viszolygásom jut eszembe. Ugy érzem nem kapok levegőt megfulladok, közben hevesen ver a szivem. Van egy nagy félelmem hogy meghalok és a hullaházban felébredek a halottak között. Probálom leküzdeni ezeket az érzéseket de nem megy. Doktornő mit javasolna mit tegyek mert már belefáradtam az állandó félelembe. Köszönöm válaszát: Gabi


Kedves Gabi!
Az álmok gyakran lelkünk mélyebb megoldatlan konfliktusait próbálják valamilyen módon kezelni, megoldani. A visszatérő álmok valamiféle elakadást jeleznek ebben a folyamatban. Sajnos egy álom értelmezése nagyon sokféle lehet, és ilyen kevés információval nem tudok mit kezdeni. érdemes lenne elmenni pszichológushoz, hogy ez az egész dolog elmúljon.
Üdv dr. G.A.

előző oldal  94 95 96  97 98  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Mentális egészség témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!