orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szabó István Ph D

Dr. Szabó István Ph D válaszol

Dr. Szabó István Ph D

ortopédia szakorvosa, sportorvos

Vállsebészet, csípő és térdprotézis, sportsérülés

előző oldal  8 9 10 11  12  következő oldal
félrelépés  2009. január 31. 09:25   #220 

Tisztelt Doktor Úr!
Köszönöm válaszát!
A térdsérülésem dec. 3.án történt A garázsba beleléptem a fedél nélküli szerelőaknába. dec 4.én orvoshoz mentem. Megröngenezték. eredménye: fractura nem látható. Megcsapolták a térdem és gipszsint kaptam. Dec. 8.án kellett visszamennem- eltávolították a gipszet és AJ-452 térdrögzítőt kaptam. A rögzítövel nem fájt. Dec. 23.án visszarendelt az orvos. A további utasítás, hogy fokozatosan hagyjam el a rögzitő használatát. Ez után kezdődtek a fájdalmak. Idő előtt jan 5.-én visszamentem a panaszaim miatt. Ekkor csinálták az MR vizsgálatot, amelyről kértem az ön véleményét. Egy hét múlva az eredménnyel vissza kellett mennem az orvoshoz. Az ő utasítása az volt, hogy térdtorna, szobakerékpározás. Elvileg javulnia kellene a térdemnek. Táppénzen vagyok, itthon várnám a pozitív javulást, de kb. reggel a felkelés után 2 órával már a térdkalácsom alatt lüktet és hátul feszül valami amikor kiegyenesített lábbal próbálok lépni.
Egyébként nem sportolok, a munkámhoz viszont kellen a stabil lábam- pszichiátriai és szenvedélybetegek hivatalos ügyeit intézem, ami sok járkálással, kerékpározással, utazással jár. Nem volt még ilyen fajta sérülésem ezért vagyok tanácstalan, nem gondoltam, hogy ennyi idő elteltével sem jó a lábam.
Köszönöm mielőbbi válaszát!
Tisztelettel: Éva


Nehéz megmondani vizsgálat nélkül, de felmerül porcleválás vagy szalagszakadás. Szivesen megvizsgálom,mert anélkül nem tudok pontosabb tanácsot adni.

Elnézést a késői válaszért, de nagyon el voltam havazva a munkában.

Szabó I

terhesség óta  2009. január 31. 09:22   #219 

Tisztelt Doktor Úr!
A panaszom a következő: 5 évvel ezelőtt voltam terhes a kislányommal, és terhességem második felétől borzasztó fájdalom kezdődött a medencecsontom táján. Annyira, hogy a lábaimat már 2-3 cm-re sem tudtam oldalra emelni, pedig nagyon szerettem volna kicsit tornázgatni. Ez a fájdalom kisugárzott a combomba és a szeméremcsontomba is. Erős, és éles, szúró fájdalomról van szó. Megszültem, a fájdalom enyhült, egy időre el is múlt. De azóta folyamatosan előjön időnként. Emiatt sem tornázni sem futni, semmit nem tudok sportolni, mert egyből nyilaló fájdalmaim vannak, ugyanúgy kisugároznak. Reumatológián voltam, ott csavargatták a lábamat, semmit nem látott a doktornő. A röntgen sem mutat semmit, tehát nem a csontom fáj, pedig olyan érzés. Valaki azt ajánlotta, menjek idegsebészhez, de nem tudom, hogy mit tegyek. Milyen szakterületre tartozik az én panaszom. Kérem a kedves Doktor Urat, mielőbb válaszoljon, nagyon szeretnék valamit sportoni, de ez a fájdalom még a mindennapi mozgásban is nagyon zavar. Ha esetleg tanácsot ad, kihez forduljak, akkor kell-e beutalót kérnem. Egyébként 32 éves vagyok, ha esetleg a korom számítana.
Nagyon szépen köszönöm válaszát, tisztelettel: Krisztina.


Kedves Krisztina!

Keressen fel idegsebészt, ortopédust és kérdezze meg véleményét a nőgyógyászától. Lehet hogy MR vagy izotópvizsgálat segít a panasz eredetének kiderítésében. Beutaló ortopédiára kell biztosan , atöbbit nem tudom.


Szabó I

Idegsebész  2009. január 31. 09:18   #218 

Mr nyaki gerinc leletem: Kyphoticus kényszertartás látható. C.IV.-V. csigolyák részleges blockot alkotnak, közöttük csak bal oldalon látható keskeny porckorong. CIII.-IV., valamint C. V.-VI. csigolyák peremei körkörösen kihegyeződtek, durabenyomatokat és foramen szűkületet okoznak. CIII.-VII. discusok mérs. dehydráltak. C III.-IV- közötti discus bal oldali túlsúllyal, széles alappal 0,5 cm-rel domborodik a gerinccstarornába, az elváltozás a myelont a felére összenyomja, bal oldali gyöki compressziot is okoz. Ebben a magasságban a gerincvelő állományában 6 mm hosszan, a T2 súlyozott képeken magas jelintenzitású laesio látszik.C V.-VI. közötti discus bal oldali túlsúllyal 8 mm-rel boltosul elő, a discus szintje alatt 0.5 cm hosszan követhető, a ligamentum longitudinale posteriust elemeli. A myelon harmadára comprimált, itt is látható myelon laesio, valaimnt kétoldali gyöki compressio. C VI.-VII. közötti discuson bal oldali lateralis tipusú 5 mm-es hernia látható, mely az identicus gyököt comprimálja.
Kérem, véleményét arról, hogy a műtét elkerülhető-e, vagy csak ez a megoldás jöhet számításba?


Nem vagyok illetékes. Keressen fel nyaki gerinc specialistát.
Ortopéd szakorvosként a műtétet javasolnám, de nem vagyok gerincsebész.

Szabó I

Papám  2009. január 31. 09:16   #217 

Tisztelt Doktor Úr!

Nagypapám állapota folyamatosan romlik, már éjszaka sem tud szinte aludni, járni is nagyon nehezére esik.
Csípőprotézisre lenne szüksége, és olvastam a neten, hoyg Ön egy újfajta eljárással műti a betegeket! Szeretném megkérdezni, hogy Önnél milyen hosszú időtartamú a várólista, és ennek az új eljárásnak van-e valami díja?

Köszönöm válaszát előre is!


Az OEP támogatja a műtétet, ahogy a legtöbb csípőprotézisműtétet.
Várólista ősz környékén jár, de valószínűleg rövidülni fog kapacitásbővítés miatt.

Szabó I

térdmütét után  2009. január 31. 09:14   #216 

Tisztelt Doktorúr! 19 éves lány vagyok,a nyáron mütötték chondromalatia patellae-vel. Sokáig dagadt volt a térdem,igy kezelőorvosom a pihentetést javasolta,csak az úszást engette.Nehezen de jártam is úszni,majd 1 hetes kezelést kaptam a korházban betornáztatás céljából.Nem javult a lában,de az orvos semmi további teendőt nem mondott,igy körzeti orvosi segítséggel továbra is járok gyógytornára,és tens kezelést is kapok.A lábam teljesen gyenge,kibicsaklik alattam,a combom le van vékonyodva,és én el vagyok keseredve.Visszamentem az orvoshoz,mivel már fél éve mütöttek és szerintem ez nem normális.Azt mondta minden rendbe,ha gondolom folytassam a tornát.A kezelési lapra pedig ezt irta:quadricepsz atrophia.Én úgy gondolom valamit tennem kell,csak nem tudom mit.Évekig sportoltam és én nem ezt vártam a műtéttől,hanem javulást.Mindenre képes vagyok,csak valaki mondja meg mit kell tennem!Előre is köszönöm segítségét.Tisztelettel Lázár Mónika


Sajnos gyakran tapasztalok hasonló történeteket. Nem tudok mit mondani vizsgálat nélkül, de jelenleg a torna az egyik legfontosabb. Lehet, hogy egy izgalmi állapot alakult ki a térdében, amit Sudeck dystrophiáak hivnak. Rtg, eseteg izotópvizsgálat segithet a diagnózisban. Reumatológián, rehabilitáción szokták ezt kezelni, ha igazolódik. Hangsúlyozom nem tudom a pontos bajt vizsgálat nélkül.

Szabó I

kéz  2009. január 31. 09:10   #215 

Tisztelt doktor Úr!

Az utolsó válaszában azt írta, hogy mennyek el kézsebészhez.
Az MR leleten ez van, hogy: a jobb kéz III. metacarpus fejecse mellett ulnarisan néhány mm vastagságú lágyrész duzzanat látható.A lágyrészen belül apró meszes képlet is van.A csont egyébként szabályos szerkezetű.Csontvelő oedema ezen a területen nem látható.A csontkontúrok is épek. Ezen a területen a lágyrésznek megfelelően minimálisan magasabb jelmenetű, oedamás jellegű lágyrészképlet ismrehető fel.Malignus folyamat nem látható.A többi ábrázolt csonton hasonló szerkezeti eltérés nem ábrázolódik.
Vélemény: Minimális gyulladásos elváltozások a jobb kéz III. középcsontfej ulnaris oldalánál.A képlet atípusos ostechondritisnek megfelel.Malignitás nem látható.

Ma voltam kézsebésznél és azt mondta hogy ez csak egy gyulladás és ezt majd kinővöm majd ha véget és a serdülő korom.Felírt fájdalom csillapítót és akkor kell szednem amikor jobban fáj.Félévente kell controllra mennem.
Azt szeretném megkérdezni hogy őnnek is hasonló e a diagnózisa az elmondottak alapján.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel Mihók Bettina


Igen, lehet ez is, de látatlanban többet nem tudok mondani.

Szabó I

Eszter  2009. január 31. 09:09   #214 

Tisztelt Doktor Úr! Eszter lányom pontosan egy éve jár egyik orvostól a másikig, reumatológia, sebészet, érsebészet, neurológia, diagnosztikai központ, ortopédia. Időpontkérések, 1-2 hónap várakozás, vizsgálat, és így telt el az idő. Alapvetően végtag fájdalmak, zsibbadás, görcsök volt a panasza és a mai napig ez nem javult /de mitől is javulna/ Most az ortopéd szakorvos előírt fiziológiás /masszázs, torna, elektroterápia, iszap/
kezelésekre jár, a gyógytornász szerint ez nem lesz megoldás, mert kétoldali nyaki borda kinövését ez nem fogja eltüntetni. Nagyon sokat szenved, én meg egyszerűen nem értem, hogy a mai orvostudomány állása szerint egy év nem elég ahhoz, hogy valamiféle eredményes kezelést legalább elkezdjenek? Kérem, ha Ön úgy gondolja, hogy tudna az összes leletek megtekintése után valami előrevivőt ajánlani, szíveskedjen egy időpontot adni. Beutalóval, vagy magánrendelésen, teljesen midegy, csak már valaki segítene valamit!
Üdvözlettel: Heindl Józsefné


Találkoztunk ezóta már ha jól tudom

Szabó I

aggódó lányok  2009. január 23. 21:59   #213 

Kedves Doktor Úr!
Édesanyánk bal térdére 3-szor esett el.Volt vele ct-vizsgálaton,a térdébe elől hátul ínszalag szakadás,porc sérülés,bevérzést és vizet találtak.Helyi terápiát kapott rá itt Harkányban.
De javulást nem hozott neki,a menés most is nehezen megy neki.
Két hónapja kezelték az ellenkező lábát orbánccal.
Mivel betegségére szívgyógyszereket,sincumárt szed,fél a műtéttől.
Ebben szeretnénk tanácsát kérni,elvinnénk önhöz Pécsre egy vizsgálatra,ha jónak látja?
A válaszát előre is köszönjük.
Üdvözöljük a lányai.


Persze, nyugodtan hozhatják.
Szabó I

Alikutya  2009. január 23. 21:57   #212 

Üdvözletem Dr. Úr!

2002-ben kétoldali cementmentes csípőprotézist ültettek be nekem. Most 40 éves vagyok.
Szeretnék egy szobabiciklit venni.
Az lenne a kérdésem,hogy a kerékpározással járó mozdulatok,jobban koptatják-e a
protézist,vagy "light-os" üzemmódban nem árt az a mozgás.

Tisztelettel: Reményi Ferenc


Szerintem nem árt a Light-os, ahogy mondja.

Szabó I

sarokbaj  2009. január 23. 21:55   #211 


Tisztelt Doktor Úr!

Panaszom a következő: több hónapja fennáló talp-és sarokfájdalom, lüktető, égető érzés, lábbelitől és talpbetéttől függetlenül. Bár régóta álló munkát végzek, panaszaim ezidáig nem voltak jelentősek. Eddig orvosi javaslatra talpbetétet és előírt lábbelit használtam, de ezek sem hoztak javulást. Mi az Ön javaslata, milyen vizsgálatok szükségesek még?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Ágota


Ismételt fizikális vizsgálat esetleg friss rtg. Szerintem menjen vissza az ortopédiára, hogy nem javult a helyzet.

Szabó I

"TÉRDMŰTÉT"  2009. január 18. 07:40   #210 

TISZTELT DR ÚR!
SZERETNÉM KÉRDEZNI,TÖBB MINT 1.ÉVE MŰTÖTTÉK TÉRDEM VALAMI LEVOLT VÁLVA AZT TISZTÍTOTTÁK KI.AZÓTA KÓROS FOLYADÉK VAN A MŰTÉT HELYÉN,SŐT AZ IZÜLETIRÉSBEN LENCSÉNYI CSONT DARAB VAN.KÉRDÉSEM:FÁJHAT ETTŐL SZINTE AZ EGÉSZ LÁBAM?BE IS DAGAD,NORMÁLIS VÁLASZT MÉG NEM ADTAK!MEG, MEDDIG LEHET EGY KÓROSFOLYADÉK BENNE?KISEBB TOJÁS NAGYSÁGÚ DUDOR VAN OTT.KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT,TOVÁBBI SZÉP NAPOT!


Nem szokott eddig kóros folyadék a térdben maradni, ha a műtét megoldás volt a problémájára. Ha nem az másik kérdés. Ahhoz meg kellene vizsgálnom, illetve friss képalkotókat kellene kérnem (rtg, esetleg MR). Ennek ismeretében lehet dönteni a továbbiakról. NEm tűnik úgy hogy jól van a térde! Szerintem keressen fel ortopédiát!

Szabó I

Félrelépés  2009. január 18. 07:36   #209 

Tisztelt Doktor Úr!
Azzal a kéréssel fordulok Önhöz , hogy az MR vizsgálati leletemröl legyen szives véleményt írni és ön szerint mi tévő legyek a térdemmel a továbbiakban? Kell e valamilyen beavatkozást vagy várjam a javulást, hogy idővel helyrejön?
Bal térd MR vizsgálata:
Három irányú protondensitású zsírelnyomásos, T1 súlyozott sagittalis síkú felvételek készültek a térdizületről.
A tibia lateraliscondylusában kb. 3cm területen a PD FS képeken magas, a T1 súlyozott képeken alacsony jelintenzitású zóna van, a T1 felvételeken a dorsalis perem kb: 1cm-es darabja külön állónak látszik, lényegesen nem dislocalt. A térdizületben kevés folyadék látható. Az elülső keresztszalagnak megfelelően széles magas jelintenzitású sáv látszik A medialis meniscus hátsó szarván a külső és a középső harmadban a tibialis felszínre futó ferde ruptura van. A lateralis meniscus ép. A hyalinporc normális vastagságú és jelmenetű. A hátsó keresztszalag és az oldalszalagok épek.

Térdtornát, combizomzat erősítése szobakerékpározással javasolt. Panasz esetén ill. 2 hónap múlva kontroll. A doki megjegyezte, hogy 40 felett már nem igazán nyúlna bele a térdszalagomba.
Várom mielőbbi válaszát.
Éva


Kedves Éva!
EZ leginkább az Ön igényeitől és aktivitásától függ. Ha a gyógytorna segít és rögzítőben tud sportolni, akkor nem szükséges feltétlenül a műtét. Fontos tudni, hogy mikor volt a sérülés, az Ön aktivitása milyen, sportol-e, mit akar még az életben csinálni, sportolni, mi a munkája, van-e kopás az rtg alapján, mekkora az instabilitásérzete stb?
Nem MR-t operálunk, hanem a beteg panaszaira próbálunk optimális megoldást adni. Fizikális vizsgálattal és ezek ismeretében tudnék pontosabb véleményt alkotni.

Szabó I

remény  2009. január 18. 07:31   #208 

Tisztelt Doktor Úr !

Tavaly december közepén két-három napon keresztül fokozódó fájdalom alakult ki
az ágyéki gerinccsigolyám körül mely lehúzódott a csípőm baloldalán a combom
hátsó felén a bal lábszáramba görcsös fájdalmat okozva. Mostanra szinte mozgásképtelenné
váltam. Régebben is előfordult hasonló de az hirtelen jelentkezett és kb. egy hét utén elmúlt.
Jelenleg idegsebészetre vagyok beutalva. Kérném az ön javaslatát.
Válaszát előre is köszönöm.


Feltétlenül menjen el idegsebészetre, illetve gerincsebészetre.

Szabó I

meniscus  2009. január 18. 07:30   #207 


Tisztelt Doktor Úr!

Elnézését kérem nemtudtam,hogy felujitás miatt változott a rendelése.Labor vizsgálat
térd mútétem előtt készült.Jelenleg dolgozok nemvagyok táppénzen.Hőemelkedésem
szokot lenni,mikor nagyon elvagyok fáradva.Munkahelyem kb oda vissza 4km
gyalog,már attólelfáradok 4emeleten lakom,otthoni munkák stb nemhiszem,hogy sorolnom
kellene.Nap mint nap nagyon elfáradok,és nagy terhelés térdemnek.Ha labor vizsgálatott
javasol,kérem írja meg milyen labort készitesek.
köszönöm előre válaszát.

Tisztelettel:Beáta


Kedves Beáta!

Gyulladásos laborokat kell csináltatni: Süllyedés, CRP, qualitativ és quantitativ vérkép, AST, esetleg nagylabor egyéb paraméterei. Házi o. meg tudja kérni.

SZabó I

André  2009. január 18. 07:27   #206 

Tisztelt Doktor Úr!

2008 novemberében focizás közben gyengének kezdtem érezni a bal térdem majd később egyre jobban fájt a térdem belső fele. másnap megint fociztam kb.5 percet majd teljesen elmúlt a fájdalom. Ennek ellenére elmentem egy ortopédushoz aki azt mondta hogy térdszalag nyúlásom van és ha 4-6 hét múlva is fáj meg kell műteni. Január elejéig nem terheltem meg a járáson kívül semmivel de éreztem hogy gyenge a bal térdem. Mielőtt a sportkórházba mentem volna hogy egy másik orvos is lásson úsztam. Az úszás elején éreztem pár mozgás erejéig hogy ropog a bal térdem de fájdalom nélkül. Másnap megvizsgált az orvos (semmi ultrahang vagy röntgen) . Amikor megvizsgált jobbra,balra majd befelé nyomta a térdem. Fájdalmat nem éreztem. Aztán rezegtette a térdkalácsom mind a balt(sérült) mind a jobbat. Mindkettő ropogott de a sérültnél enyhe gyengülést éreztem. Azt mondta porclágyulásom van és hogy 6-12 hónapig ne fussak ne guggoljak és semmi megterhelőt ne végezzek. 800mg condrosulfot és Glükozamin Pharma-t írt fel.

Találkoztam egy csontkováccsal aki kinyújtotta a térdem mert azt mondta hogy a nyújtás hatására a porc visszaáll a helyére és a folyadék is. A térdszalagom azért éreztem mert a térdtengely elmozdulásával és a porc normálistól való elmozdulása miatt nyomást mért a szalagokra. Igaza van a csontkovácsnak?

Most akkor térdszalag nyúlásom van vagy porclágyulás?
A porclágyulás gyógyítható vagy csak megállítható a kopás (már nem leszek képes tartós rendszeres futballozásra vagy futásra)?
Focizhatom még az életben vagy eshetőleges a válasz?
A gyógytorna segíthet?

Mit tanácsol?
28 éves vagyok és hihetetlen hogy elkophat ilyen mértékben a porcom.

André


Kedves André!
Látatlanban, vizsgálat nélkül nem tudom megmondani mi a baja. Az első vélemény túlzott, hogy 4-6 hét után műtét. A porclágyulás lehetsége, gyógítani nem, de lassítani a folyamatot igen. A gyógyszerei erre jók. Een kívül még van injekciós lehetőség is. A gyógytorna szerintem alapvető, nyújtással és erősíéssel együtt. Szerintem még focozhat, de vizsgálat nélül nem tudok pontosabbat mondani. A csontkovácsokról nem tudo véleményt mondani, de nem is akarok. Van amelyik ért hozzá, van amelyik teljesen kókler.


Szabó I

Édesanyám - Valimama.  2009. január 18. 07:21   #205 

Tisztelt Föorvos Úr .
Csupán egy kérdésem lenne Önhöz - nagyon szépen megköszönném a legrövidebb válaszát is kérdésemre .
Édesanyám az ágya szélére esett a térdével- nagyan megütötte-azóta kb egy hónap telt el , és egyre jobban fáj ,szegénykémnek. Már ott tart , hogy nem tud arra a (jobb) lábára rá állni. nagyon szúr a térdében valami - én legjobb tudásom , és megítélésem szerint (ebben bízva )lehet ,hogy csak egy gyogyitható -meniscus- ról lenne szó.

Kérésemre , mit - csak saját megnyugtatásomra, és Édesanyáméra - kértük a kezelő orvosát , ki egy belgyogyász szakorvos !- hogy legyen szíves egy röngen felvételt , vagy legalább egy ultrahangos vizsgálatot kérjen számára , itt helyben mindkettö megvalósítható lenne !!
Erre Ő kategorikussan kijelentette , hogy ehhez Ő nem járul hozzá !! még Ö az orvosa Ő mondja meg , hogy mit tesz , és mit foglalkozom én ezekkel a (teoriákkal )!! --az én ÉDESANYÁMMAL ,miért foglalkozom ??? (kérdezem én !)
Tisztelt Föorvos Úr , most lenne az az egy kérdésem ŐN - höz !
MIÉRT TAGADJA MEG NEKÜNK A "Dr Úr ezt a tisztelett teljes kérésünket számunkra !!
- Kérem Föorvos Urat , ha kellemetlen kérdést tettem fel Önnek, az egész kérésemet , nyugottan vegye semmisnek !! Önnek azért is Tisztelettel tartozom , mert volt legalább valaki ,akitöl esélyem volt ezt , amit nem tudtam , és nem tudok megkérdeznem : (hogy létezik az ilyen (Diplomatikus válasz )mit az ÉDESANYÁM kezelö orvosa közölt velünk !

Megkülönböztetett Tísztelettel József , és ÉDESANYJA VALIMAMA .


Kedves József!

Nem tudom megítélni a helyzetet látatlanban. Nem is gondolom hogy előreviszi az édesanyja ügyét. Egyébként nem a házi orvos, belgyógyász feladata egy térdállapot megítélése. Kérjen egy beutalót ortopédiára és oda jelentkezzenek be. Ha nem ad hagyják ott és kérjék ki a kártyájukat. Nem tudom hol laknak, de szivesen megvizsgálom édesanyját segítségképpen. Traumatológiára beutaó nélkül is mehetnek, de mivel nem friss baleset nem biztos, hogy jó szemmel fogják nézni.

Szabó I

BOKI  2009. január 18. 07:14   #204 

Kedves Doktor Úr!
6 hete leestem a létráról, illetve a padlóra érkezve, beleestem a létre fokába. Lágysérülést szenvedtem a bal felkar fisztális részén. Egy 5 cm lyuk keletkezett, melyben csak a zsírt, ill. húst lehetett látni. (Szörnyű volt!) Nem vérzett egyáltalán. Összevarrták, majd ezt követően röntgenezték meg, törés természetesen nem volt. Nem is volt baj a 3. napig. Ekkor kezdett fájni nagyon a vállam, ami a mai napig is tart. Már az egész karom fáj a kezemmel együtt. Éjszaka csak keveset tudok aludni, hiszen ekkor még jobban fáj. Visszamentem a sebészhez, azt mondta, hogy ez már reumatológus dolga. Ma voltam a nevezett orvosnál, aki a következőket írta diagnózisnak. " A váll adhaesiv capsulitise". Szóban azt mondta, hogy a gyulladás folyamata kezdődik, ezért kell szednem "Javasolt náhány napos szteroid lökés" Prednisolont, napi 3-2 tbl, majd fokozatosan 1/2 tbl-val csökkentve. Vért, vizeletmintát vettek, ebből nem tudom, hogy majd mit lehet látni. A röntgen (mai) semmit nem mutat ki: "Kóros csontszerkezeti eltérés nem ábrázolódott. Az izületi rés szabályos."
A régi röntgen: " A bal izületben egészen kisfokú arthrosis. A scapula vápája kissé sekély a humerusfejhez képest." Nem tudom, hogy ezek mit jelentenek, de azt tudom, hogy rettenetesen fáj az egész karom. Borzasztónak tartom, hogy kilincselnem kell az orvosoknál, 2-3 hónapokat adnak időpontként. Ide is protekcióval jutottam el, de úgy tűnik, hogy nincs bajom.
Kérdésem az lennne, hogy csak a röntgen vizsgálat működik ma Magyaroszágon? Tudom, hogy sokba kerülnek a vizsgálatok, de immár 37 éve fizetek tb-t. Nekem kellene kérni más vizsgálatot, esetleg amelyen látni is lehet a problémát?
Elnézését kérem a hangsúlyért, de már a fájdalmaimat rosszul viselem, a szteroidtól pedig félek.
Köszönöm megtisztelő válaszát!
Üdv.
FBM


Kedves FBM!

A leírás alapján felmerül, hogy a diagnózis jó, amely nem igényel más képalkotó eljárást. Természetesen fizikálisan meg lehet ezt mondani egy hozzáértő vállspecialitának. Ha tényleg befagyott váll syndroma kezdődik Önnél, (,amelynekmegfelelnek a leírt panaszai) akkor azt nehéz uralni még fájdalomcsillapítóval is. Váll rehabilitációs szakember véleményét is érdemes kikérni. A szteroid ilyen esetekben jól szokott használni.

Hangsúlyozom csak egy fizikális vizsgálat alapján tudnék érdemi további javaslatokat tenni.

Szabó I

Fájdalom  2009. január 16. 20:55   #203 

Tisztelt Doktor Úr!

43 éves nő vagyok. Velemszületett csípőficamom pár éve fokozódó fájdalmakat okoz. Jártam orvosnál, szedtem gyógyszereket, legutóbb a Condrosulf nevűt. Jógázni jártam, vagyis mérsékelt , de rendszeres mozgást végeztem, de e közben is csak egyre fokozódtak és erősödtek a fájdalmaim. Jelenleg már mindennapjaimban igen zavaróak a hol nyillaló, hol tompa monoton fájdalmak.. Kérdésem lenne: Fájdalomcsillapítón kívúl van még orvosi javaslata ? Jobban szeretnék természetes módszert, kezelést, gyógytornát, egyebet. Várom válaszát!

Válaszát előre is közönöm!
Üdvözlettel: E.



Gyógytorna alapvető. Gyógyfürdő kórházi kezelések segíthetnke.
Érdemes felkeresni ortopédiát, hogy csináljanak rtg. Látható hol tart a folyamat, a valószínű kopás.
Szabó I

kéz  2009. január 14. 11:38   #202 

Tisztelt Doktor úr!
Elnézést hogy megint zavarom de tegnap voltam MR-en a csontlaesiom miatt.Az eredményem atípusos osteochondritis.Legyen kedves elmondani mit jelent ez.Válaszát előre is köszönöm.
Tina


Nem tudom mire gondol a leletező. Látni kellene a képeket. Keressen fel kézsebészt. Lehet, ha megnézi az MR képet könnyedén megmondja, hogy nem az. Sokszor tapasztaljuk ezt. Már az gyanús, hogyha vki azt írja, hogy atípusos.

Szabó I

hallux valgus  2009. január 13. 21:14   #201 

Üdvözlöm!

Január végén lesz egy bütyök műtétem, de nem altatásban hanem gerinc érzéstelenítésben. Nagyon félek tőle, mert eddig csak altatásban műtöttek. Milyen veszélyei vannak a gerinc érzéstelenítésnek? Le lehet bénulni tőle, ha rosszul adják be? Nagyon fájdalmas?

Ön egy ilyen műtéthez altatást vagy gerinc érzéstelenítést ajánlana?

Várom válaszát.

Üdv. J. Judit


Kedves Judit!

Egy altatóorvosnak tegye fel a kérdéseit legyen kedves. Én is tudok válaszolni, de ez nem olyan pontos, mint egy olyan szakemberé, akinek ez a specialitása.

SZabó I

előző oldal  8 9 10 11  12  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Sebészet és műtétek témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!