orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szabó Sándor

Dr. Szabó Sándor válaszol

Dr. Szabó Sándor

belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos, foglalkozás-orvostan szakorvosa

kardiológia, Hagyományos Kínai Orvoslás, lézerth.

előző oldal  138 139 140  141 142  következő oldal
dd  2010. október 22. 20:06   #2800 

tisztelt doktorur a bélgyuladás hasi ultrahangal kimuttható mik atünetei ?


Direktben nem de rá utaló ultrahang eltérések lehetnek.
Üdvözlettel

petra  2010. október 22. 20:06   #2799 

Kedves Doktor Ur!
Van egy fönököm, aki kb egy honapja magas lázban szenvedet, övsömöre lett. Mint utolag kiderült valoszinüleg virusos májbetegsége van. A hepatitis összes csoportja magába foglalja a virusos májbetegségeket, vagy szoba jöhet még más is? Eddigi kivizsgálások szerint "hojagos" a mája, de a többi laboreredményt még nem kapta meg. Sajnos nagyon félek, mert mikor magas lázban szenvedett, vigyázott a 4 honapos kisfiamra aki két nappal azelött volt másodszor hepatitis b ellen oltva.
Illetve azt sem tudom én voltam, vagy lehettem-e oltva hepatitis-b ellen, 98-ban voltam 14 éves, de ugy tudom, hogy 99töl volt ez az oltás magyarországon kötelezö.
Kérdésem az lenne még ha voltam egyáltalán oltva az védettséget nyujtana-e még, vagy azt az oltást is frissiteni kellett volna?
Illetve kisfiam második oltása után immunis lenne-e ellene, ha hepatitis-b röl lenne szo?
Válaszát nagyon köszöni egy aggodo anyuka.


Kedves Anyuka!
A hepatitis B csak vérrel szennyezett eszközökkel ,azokkal okozott sérülésen keresztül / tű, borotva,../ illetve sexuális úton kapható el.
Üdvözlettel

Edina  2010. október 22. 19:40   #2798 

Kedves Doktor Úr!

Remélem, abszolút bagatell kérdéssel fordulok Önhöz, de nagyon ideges lettem.
Kislányom 4 éves, az imént, rajzolgatás közben rámnézett, a szívére tette a kezét, és azt mondta, anya, itt fáj és dobog a szívem. Párszor visszakérdeztem, mit érez pontosan, de nem nagyon tudott rá válaszolni. Kérdeztem, hogy azt érezte-e, hogy erősebben dobog, azt mondta, nem, inkább halkabban. Persze egy 4 évestől nem várható el pontos beszámoló, de a végén oda jutottunk, hogy a lényeg, hogy ott fájt neki (a bal oldalára, a szívére mutatott).

Pár perc múlva megkérdeztem, fáj-e még, azt mondta, nem, már nem.

Ön szerint van ennek jelentősége? Mi lehetett ez? Nagyon nyugtalanít a dolgog. Ki kellene vizsgáltatni?
Vagy túlaggódom?

Várom megnyugtató válaszát!

Üdvözlettel:

Edina


Tisztelt Kérdező!
Szerintem semmi oka az aggodalomra.
Üdvözlettel

dd  2010. október 22. 19:32   #2797 

Tisztelt doktorur kérdésem az lenne alhsi égő érzéseim vannak okozhatják ezt az antibiutikumok?:


Tisztelt Kérdező!
Az antibiotikum önmagában nem de a gyógyszer miatt kialakuló bélgyulladás igen. Üdvözlettel

mi lehet ez  2010. október 22. 17:42   #2796 

doktor ur, mi lehet ez? a hasamnal lent, a jobb oldalon neha ugy erzem, mintha megkemenyedne az izom magatol, aztan elmulik. azota vettem eszre, hogy visszanyertem nagyjabol az alakomat szules utan. koszonom


Tisztelt Kérdező!
Ezekből az adatokból sajnos nem lehet megmondani mi ez. de lehet hogy semmi jelentősége.
Üdvözlettel

Edina68..  2010. október 22. 17:39   #2795 

Üdvözlöm Doktor úr!

Szeretném megkérdezni, ha van valakinek epeköve, az befolyásolhat e , egyéb más műtétet???????

Válaszát előre is köszönöm.....


Tisztelt Kérdező!
Igen, nagy szív vagy érműtét előtt szükséges az epekövesség megoldása mert az ilyen műtétek után gyakran alakult ki epehólyag gyulladás.
Üdvözlettel

mononukleózis  2010. október 22. 14:30   #2794 

Tisztelt Doktor Úr!

2 hete mononukleózist állapítottak meg nálam! Most már javul az állapotom és a vérképem is jobb már! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy ezután bárki elkaphatja tőlem?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:Eszter


Tisztelt Kérdező!
A fertőző képesség néhány hét alatt megszűnik.
Üdvözlettel

Vérnyomás  2010. október 22. 14:25   #2793 

Kedves doktor úr!
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e olyan vérnyomáscsökkentő gyógyszer, amely főleg a diasztolés értéket befolyásolja? Én 3 féle gyógyszert szedek, Ca-csatorna blokkolót, béta-blokkolót és enyhe vízhajtót. Ezekkel a szapora szívverésem helyreállt, a szisztolés vérnyomásom is, de a diasztolés többnyire még mindig magas (pl. 130-as szisztoléhez 100-105-ös diasztolé).
Többféle gyógyszert/kombinációt szedtem már hosszú évek alatt, de olyan még nem volt, hogy minden értékem egyaránt jó legyen. Van egy enyhe billenyűeltérésem (MI-I.) és enyhe telődési zavar is. Félévenként járok kardiológiai kontrollra. (50 éves nő vagyok)
A háziorvoshoz hiába megyek, ő úgymond nem avatkozik bele a kardiológus véleményébe.
Megtisztelő válaszát köszönöm: Szilvia


Tisztelt Kérdező!
Kifejezetten főleg a diasztolés értékre ható szer nincs.
Érdemes többféle támadáspontú készítményt használni míg ki nem derül melyiknek van a leginkább hatása a diasztolés értékre az ön esetében.
Beszélje ezt meg a kardiológusával / ha lehet/
Üdvözlettel

niki04  2010. október 21. 22:57   #2792 

Tisztelt Doktor Úr!

A bátyámat illetoen szeretném Önt megkérdezni. A munkahelyéről küldték sima ellenőrzésre és kiderült, hogy nyugalmi állapotban is nagyon magas a pulzusa, 130 felett. Már volt mindenféle kivizsgáláson, a szemfenékmérés eredménye is rossz lett, a véreredmény is, és nem tudni mi okozza. Most még vár rá a vesevizsgálat. Aggódom a bátyámért, a kérdésem az lenne, hogy okozhatja e a magas pulzust valamilyen gyógyszer rendszeres szedése, gondolok drogra, vagy valamilyen hangulatjavitóra. Nem vagyok benne biztos, csak úgy érzem, hogy a bátyám titkol valamit, ezért vetődött fel bennem ez a kérdés.

Köszönöm szépen a válaszát, üdv. niki04


Tisztelt Kérdező!
Természetesen okozhat izgatószer magasabb pulzusszámot.
Nem tudom mit jelentenek a rossz szemfenékmérés és véreredmény.
Üdvözlettel

szívzűr  2010. október 21. 20:46   #2791 

Tisztelt Doktor Úr!

40 éves nő vagyok, egy fivérem van, 46 éves. Most derült ki, hogy dilatatív cardiomyopathia, + szívelégtelenség + a kéthegyű billentyű prolapsusa betegségekben szenved. Betegségét nagymértékben az alkohol okozta, de felmerül az öröklés veszélye is. Édesanyánk (55 éves), és annak 3 testvére (58-62-42 évesek) szívinfarktusban haltak meg, és nem alkoholizáltak egyáltalán. A bátyám háziorvosa javasolta, hogy végeztessék egy szívultrahangot. Kb. 1/2 éves volt egy mellkasi szorításom, (angina pectoris?) szörnyű halálfélelemmel, gyomorszájba sugárzó fájdalommal, ekkor felkerestem egy kardiológust. Készült echo, melynek eredménye:
aorta gyök: 29 mm,
bal pitvar: 39 mm,
bal kamra (EDD): 46mm
bal kamra (ESD): 31mm
IVS: 10 mm
Hátsó fal: 11 mm
EF: 63%.
Norm. szívüregek, a mitr. bill. prolapsusa látható. Az ao. tricuspidalis és pulm. bill. ép. Segmentális mozgászavar nincs. E/A: 1,2. Doplerrel kis MI.
Jó myocardium funkció.
Az orvos elmondta, hogy a kéthegyű billentyű prolapszusa igen gyakori, sok-sok ember él ezzel a problémával, ellátott tanácsokkal az étkezésre vonatkozóan, és Concor napi 1/2 tabl. + Aspirin protect délben 1 tabl-ra beállított.
Kérdésem az lenne, hogy a testvérem betegsége változtat-e az eredményeim megítélésén, van-e teendőm, illetve előfordulhat-e, hogy hasonló betegségeket örököltem (ha egyáltalán ő örökölte) én is.
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Kérdező!
Önnek semmi különösebb baja nincs, a mitrális prolapsus egy billentyű záródási rendellenesség amely szívpanaszokat tud okozni de semmi jelentősége.
Az alkohol okozta dilatativ cadriomyopathiában az öröklésnek semmi szerepe nincs.
Üdvözlettel

Cica  2010. október 21. 20:01   #2790 

Tisztelt Doktorúr!

Én olyan promblémával fordulok Önhöz,hogy alapjáraton sötét hajú,erősebb szőrzetű vagyok,nem hormonális probléma miatt,hanem öröklődés,mert régebben gyanitottak pco-t is,azonban nőgyógyászatilag teljesen rendben vagyok,a mensesem pontos,normális.Egy dolog mégis nagyon zavar,hogy az arcomon elég sok kis piheszőrök vannak.Ön szerint ez lehet valamilyen hormonális probléma,vagy ez is csak abból adüdik,hogy ilyen típus vagyok.Nagyon zavar az az igazság,egyéb más helyen is,de az időszakosan megoldható.Más nőknek is vannak ilyen kis pihék az arcukon?Előre is köszönöm válaszát!


Tisztelt Kérdező!
ez valószínűleg alkati probléma de szerintem beszélje meg ezt egy bőrgyógyásszal.
Üdvözlettel

Kérdés!!  2010. október 21. 20:00   #2789 

Jó napot Kívánok!!

Doktor úrtól, a kérdésem az lenne az lenne, hogy a Micardis vérnyomáscsökkentő okozhat e hasmenést, 32 éves férfi vagyok, a gyógyszert már több mint 2 hónapja szedem, eddig nem volt ilyen jellegű problémám, vagy valami más okozza a problémámat?,

Köszönöm előre is válaszát.


Tisztelt Kérdező!
Az említett gyógyszer okozhat hasmenést. Másra kell váltani.
Üdvözlettel

Hányinger  2010. október 21. 19:58   #2788 

Tisztelt Doktor Úr!

Reggelente, amikor felkelek, hiába aludtam 10óránál többet, 10-6 óra között vagy kevesebb mint 6 órát, de mindig nyúzott, fáradt vagyok, hiába szedek vitaminokat és eszek naponta gyümölcsöt. Sokan tanácsolták, hogy reggelizek, mert attól jó lesz. Nos a problémám ezzel lenne, hogy felkelés után 2-3óráig nem bírok enni, mégha éhes is vagyok, ha megeszem mégiscsak a reggelit, erős émelygés, hányinger jön rám fél órán belül erős haspuffadással(espumisan és társai hatástalanok). Többször haza is kellett jönnöm emiatt az egyetemről, mert amikor már nem sikerül diszktéten büffentenem vagy épp úgy érzem ez kicsit mélyebről jön és nem csak levegő, elkezdek pánikolni, hogy huha, 200ember előtt egy hányás milyen móka lenne, még jobban rám jön. Mitől jelentkezhet ez a tünet? Vagy hogy tudnám magát a tünetet/hányinger/ a legjobban megszüntetni?
Válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Kérdező!
Gyomorpanaszaival forduljon belgyógyászhoz!
Üdvözlettel

Diéta  2010. október 21. 16:12   #2787 

Tisztelt Doktor Úr!
A kérdésem az lenne,amiben a segitségét kérném,hogy gyomorfekély esetén milyen étrend ajánlott? (Annyit tudok,hogy zsir,fűszer,és rost-szegény legyen).
Konkrétan miket fogyaszthatok?
Pl a joghurt,kefir hova tarozik,az előnyös,vagy a tiltó listára,mivel savanyú,de egyben emésztést javitó is?
És mi a helyzet a gyümölcsökkel? Most már 1db gyümölcsöt sem szabad ennem? És nem lesz igy vitaminhiányom?
Eddig teljes kiörlésű barna kenyeret ettem,akkor most ezt cseréljem le fehér kenyérre,hogy ne legyen rostban gazdag?
És a sárgarépáról is köztudott,hogy gyomorsavlekötő hatása van,de akkor ezt is mellőzzem,mivel magas rosstartalma van?
Megköszönném ha elküldené javaslatát a problémámra!
Üdv.!


Tisztelt Kérdező!
Leginkább a csípős, fűszeres ételeket kerülje. A többit nyugodtan fogyaszthatja. Az egészséges táplálkozás elveit nem kell feladnia.
Üdvözlettel

gége fájdalom  2010. október 21. 16:10   #2786 

Tisztelt doktor úr!

2 hete nagyon fáj a gégém. Inkább szorító érzés ha felemelem a fejem
olyan mintha nyomódna. Nem tudom mi lehet ez. Fülészeten voltam
nem találtak semmit. Viszont három napja a nyakamon lent majdnem a váll környékén fájdalmas csomó lett. Olyan mint egy izom csomó.
1 hónapja voltam vérvételen gyulladást nem találtak. Bár akkor még ilyen nem volt.
Ön szerint mi lehet ez? Hová menjek milyen orvoshoz? Lehet ez daganat? Még csak 26 éves vagyok de gondolom az nem kizáró ok.

Válaszát köszönöm.


Tisztelt Kérdező!
Lehet hogy a pajzsmirigye beteg. Forduljon belgyógyászhoz!
Üdvözlettel

lupusz  2010. október 21. 15:04   #2785 

kedves dr ur.
a kérdésem az lenne hogy egy nönek mitöl emelkedhet meg a lupusz a vérében?
mi a leg gyakoribb betegség amitöl megemlekedik a lupusz?
válaszát elöre is köszönöm.


Tisztelt Kérdező!
Gondolom lupus anticoaguláns-ra gondolt. Ez a fehérje veleszületett rendellenesség terméke, erősen fokozza a véralvadást ezért gyakori trombozissal járhat
Üdvözlettel

Gyógyszer  2010. október 21. 15:01   #2784 

Tisztelt doktor Úr!
Úgy jártam, hogy elfogyott a Nebiletem. Kiírattam ugyan időben, de a kis falusi gyógyszertárunkban jelenleg nincs, majd csak 2 nap múlva lesz. Lehet-e addig Concort bevenni helyette, mert az van otthon, vagy inkább menjek el máshova kiváltani a receptemet.
Válaszát köszönöm: Edit


Kedves Edit!
A Concor teljesen jól helyettesíti a Nebiletet arra a két napra.
Nyugodtan vegye be helyette.
Üdvözlettel

epegörcs?  2010. október 21. 15:00   #2783 

Tisztelt Dr. Szabó Sándor!
30 éves nő vagyok két napja a jobb oldali borda alatt érzek fájdalmat. se láz se sárgaság se hányás. éhségérzetem viszont nincs. Összefüghet e az epével, vagy a hasnyálmiriggyel? Családban már fordult elő mindkét betegség.
Tisztelettel
D. Andrea


Kedves Andrea!
Nőknél az epekövesség gyakori, tehát elsősorban ez jön szóba. Kérjen hasi UH vizsgálatot.
Üdvözlettel

Lepedékes nyelv  2010. október 21. 14:57   #2782 

Tisztelt Dr.Úr!

Kérdésem az lenne, hogy a nyelv középső részén lévő fehér lepedéket milyen módszerrel lehet eltüntetni. Mi okozza ezt?

Köszönöm a választ!


Tisztelt Kérdező!
Az észlelt elváltozást okozhatja valamilyen gyomor, bél betegség de helyi oka is lehet.
próbálja meg ledörzsölni erre alkalmas fogkefével.
üdvözlettel

hasgörcs  2010. október 21. 11:50   #2781 

Tisztelt Doktor Úr!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy hétfön hasmenés szürke színű, estére már hányás s egész hasi görcs jellemzett. Keddre már csak a bal oldalamba szúrkált a fájdalom, szerdára a jobb oldalam s ma is ugyanott maradt. szúr görcsöl, kevésbé szünik ki. a hasmenés és hányás megszünt, lázas nem vagyok. A héten érkezik a menzeszem ezért gondolom az alhasi görcs ezzel függ össze de a jobb néha olyan érzés mint a késszúrás nem hinném hogy ebből adódhat. Diétázom hétfő óta, illetve normafloret iszom. Kell aggódnom valami komolyabb baj miatt?
Válaszát előre is köszönöm.


Tisztelt Kérdező!
Tekintettel a jelentős, spontán javulásra szerintem nincs miért aggódnia.
Üdvözlettel

előző oldal  138 139 140  141 142  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!