orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szabó Sándor

Dr. Szabó Sándor válaszol

Dr. Szabó Sándor

belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos, foglalkozás-orvostan szakorvosa

kardiológia, Hagyományos Kínai Orvoslás, lézerth.

előző oldal  164 165 166  167 168  következő oldal
Anikó!  2010. december 22. 14:24   #3320 

Kedves doktor úr!a problémám az lenne,ma reggel amikor felkeltem,nagyon erősen szédülök egész nap,és eléggé gyenge is vagyok,az ételt nem kívánom,29éves vagyok,ha felkelek az ágyból hányingerem van,kérem segítsen rajtam,nagyon beteg vagyok,nembirok orvoshoz menni,nincs erőm,egyedül vagyok,előre is nagyon köszönöm,tiszteletem!


Tisztelt Kérdező!
A leveléből írottak alapján nem mondható határozott vélemény.
Lehet hogy vírus fertőzése van és amiatt van egy általános rossz közérzete, gyengeséggel, szédüléssel. Feküdjön, igyon sok folyadékot.
Üdvözlettel

futás  2010. december 22. 14:20   #3319 

Tisztelt Doktor úr!

19 éves vagyok, 196 cm és 110 kg. Fogyás és állóképességjavítás miatt kezdtem el futni pár hónapja, több-kevesebb rendszerességgel, átlagosan heti 3 alkalommal 20-25 perccel, szabad levegőn, intenzíven.(Pár év nem sportolok versenyszerűen.) A kérdésem, mivel sok helyről sok mindent hall az ember: Egészséges az, ha mindennap futok 20-30 percet vagy érdemes kihagyni egy napot a mozgások között? Én általában este jutok el oda, fél10-10 fele, hogy megkezdjem, így sokszor lefekvés előtt egy-másfél órával fejezem be a futást. Jó ez így vagy jobb reggel? Mennyi idő után merjem emelni a távot/időt?

Köszönettel és Áldott karácsonyt kívánva,

Péter


Tisztelt Kérdező!
A jó kondició fenntartásához napi 30 perc sportolás szükséges.
Tehát minden teljesen rendben van.
Üdvözlettel

timi  2010. december 22. 14:18   #3318 

kedves dr úr nem egészen ide tartozó de kérdem segitsen mitöl van az hogy még csak 26 vagyok de már egyre több az ösz hajam? anyumnak 53évesen is alig van,,,gondolom azt mondja majd h örökletes...köszönettel


Tisztelt Kérdező!
Biztos hogy ebben örökletes tényezők is szerepet játszanak. Forduljon vizsgálatra hajgyógyászhoz!
Üdvözlettel

zsibbadás  2010. december 21. 23:10   #3317 

Érdeklődnék
22 éves fiatalember vagyok....reggelente ébredéskor nagyon zsibbadnak az ujjaim, úgy , hogy nem is érzem őket, meg néha a lábam is szokott amikor egy helybe van sokáig.....ennyi idősen mik okozhatják a panaszaim?


Tisztelt Kérdező!
Fogyasszon magnézium tartalmú pezsgőtablettát!Amennyiben tünetei nem változnak úgy forduljon belgyógyászhoz!
Üdvözlettel

panaszok  2010. december 21. 21:46   #3316 

Tisztelt Doktor Úr!
A kérdésem az lenne, hogy ön szerint mi okozhatja ezeket a panaszokat: már többször is előfordult, hirtelen fellépő fejfájás, (halánték, majd tarkótáji) hányinger (de nem úgy mintha tudnék hányni) ásítozok (egyébként is asztmás vagyok) folyamatosan, olyan tompának érzem magam... kicsit kiszárad a szám is, gyakran észreveszem, hogy összeszorítom a fogaimat is...
Ön szerint mi lehet ez? 22 éves nő vagyok, és elég ijesztő...
Válaszát előre is köszönöm, Kellemes Ünnepeket!
Lídia


Tisztelt Kérdező!
Lehet hogy migrénje van. Forduljon ideggyógyászhoz!
Üdvözlettel

mosás?  2010. december 21. 21:45   #3315 

Tisztelt Dr Úr!
Lehet,hogy banális a problémám,de ez engem sokat foglalkoztat.Ma bele borult a textil öblítőm az edényeimbe.Ha jól alaposan kimosom őket,de valami folytán még is bekerűl valami a szervezetünkbe,lesz valami bajunk tőle?Válaszát köszönöm!!!


Tisztelt Kérdező!
Ne aggódjon nem lesz semmi baja!
Üdvözlettel

egy kérdező  2010. december 21. 21:44   #3314 

Tiszteletem doktor ur!

tegnap votlam az ideggyógyásznál controllon 2 honnap eltelte utan.azt a diagnozist állapitotta meg h rendkivül sokat javultam, idegrendszerem kezd helyreállni és kezdek kijönni a pánik betegségböl.most is elmondta meg megvizsgált h szervileg minden a legnagyobb rendben mert belgógyász is egyben a doktor nő.3 honap mulv akell visszamennem a gyogyszert ugyanugy szednem kell addig.azutan ha teljessen megjavulok lehet h elis hagyjuk a gogyszert vagy ha nem is hagyjuk el a lecsökkentése tuti.
mit szol ezekhez a hirekhez doktor úr?

akk tényleg egészséges vagyok meg semmi bajom a szivemnek meg semmimnek csak az agyamba volt a baj?

válaszát köszöm elöre is!


Tisztelt Kérdező!
Nem az agyával csak a gondolataival volt baj. Most már kár vele foglalkozni
előre kell nézni, hamarosan meggyógyul!
Üdvözlettel

Gamma gt  2010. december 21. 21:42   #3313 

Köszönöm szépen a Doktor úr gyors válaszát, a háziorvos azt mondja, hogy lehet valamilyen vírus mehetett végig anyukámon, ezért vannak a labor eltérések. Január végén megint megnézi majd. Akkor lehet mégis valami baj, vagy csak nagyon óvatos? Úgy szeretném elfelejteni ezeket a labor leleteket.......
Anita


Kedves Anita!
Semmi értelme ezeket újra megcsináltatni egy hónap múlva.
Finoman szólva ez egy "felesleges óvatosság".
Üdvözlettel

B. Krisztina  2010. december 21. 15:46   #3312 

Tisztelt Doktor Úr!

38 éves nő vagyok. Megpróbálom a lehető legrészletesebben leírni a problémámat mert meglehetősen szerteágazó.

2010. márciustól az alábbi tüneteket észleltem:

délutánra fáradtság, álmosság, hányinger, ami étkezés után ill. szabad levegőn való mozgásra szűnik.
a fáradságérzés mérsékelten jelentkezik, ami hosszabb pihenés, alvás hatására elmúlik. Reggelente enyhe hasmenés ill. étkezési utáni azonnali székelési inger.

2010. májusában egyik napról a másikra nagyfokú kimerültséggel ébredtem, ezután a délelőtt folyamán erős szívdobogásérzés, mellkasi fájdalmam volt, majd ez elmúlt, és kb. 15 percre rá heves ájulásérzés következett mint amikor a lábak nem bírják el a test súlyát (mintha leesne a vérnyomás vagy a vércukorszint). Ez kb 10-15 percig tartott, utána mérsékelt gyengeségérzés maradt. Vércukorszint normális, elvétve 100/70 –es vérnyomást mértünk, de normál esetben 110/80, 120/80 as a vérnyomás.
A problémákat nem vettem komolyan, azt hittem, csak a fáradságról van szó és igyekeztem többet pihenni.

Egyéb tünetek nem jelentkeztek, legfeljebb a fokozott fizikai terhelés nem ment, hamar elfáradtam, de semmilyen szívprobléma nem jelentkezett, csak kimerültség. Egyes esetekben megfigyeltem kézremegést valamint a has jobb oldalán időszakosan fájt, amik a vesébe is kisugárzott.
Több ájulásszerű érzés időtől és helytől függetlenül. Ezzel párhuzamosan székelési inger. A körmeim nagyon töredeztek, és a bőröm is jóval szárazabb lett.

2010. június közepétől
Heves ájulásérzés, állandó erős hányinger.
Ekkor elmentem kivizsgálásra, mert a kimerültség érzés erősödött, ami pihenésre sem szűnt. Testhelyzettől függetlenül szédülés, bizonytalaságérzet, ami fejmozgásra erősödik.
Az orvos vérszegénységre gyanakodott, il. pajzsmirigyhormon túltermelésre (10 éve van hideg göb a jobb pajzsmirigyben.)

A vérképem nem mutatott vérszegénységet bár az ezzel kapcsolatos értékek az alsó határ közelében voltak, a pajzsmirigy hormon rendben volt. Maltorfert írtak fel. Mivel magas pulzusszámot diagnosztizáltak EKG-ra is elküldtek, ahol az alábbi leletet adták:
bal pst IV-brn syst. zörej.
pulmo felett érdes légzés
pulzus 100/ min fr-ju sinus tachiardya Kp. R tengely PG:0.16
II-III, a VF-ben RS. a VL T isoel, egyebütt poz. T.
Mellkasi elvezetés:V2-6-ban poz T.
Az átmeneti zóna V4-ben.
ES arritmiát nem észleltünk
Acut ischaemiat jelző EKG eltérést nem regisztráltunk.
Hozzáteszem, ekkor semmilyen szívproblémám nem volt néha van ES-em, de ez 16 éves korom óta van. Gyógyszert nem szedtem rá.

2010. júliustól:
Nagyfokú kimerültség (megmoccanni is erőfeszítés), szédülés ami fekvés után elkelve fokozódik, de fennlét után minimálisan csökken, végtagokon mintha „hangyák másznának” (ez csak néhányszor), meleg intolerancia (pl. napozás hatására szapora szívdobogás érzés, gyengeségérzés de mérsékelt napozás nem rontotta kifejezetten az állapotot. Mérsékelt ízületi fájdalom könyök, térd. Hátizmok merevsége.

3 hétig szabadságon voltam ill. otthonról dolgoztam.
A felírt vas után Béres cseppet is szedek folyamatosan ez némileg segített az alacsony energiaszinten.

Augusztus 16-án voltam 24 órás holter EKG-n is az alábbi eredménnyel:

A szívfrekvencia maximuma 142/min, a minimuma 48/min. Kritikus bradicardia ill. 2 secundomot meghaladó kamrai asystolia nem regisztrálható. Ishaemiat jelző ST depressio nem regisztrálható.

2010. augusztus második felétől november közepéig:

Nagyfokú kimerültség, de kezelhető. Szapora szívdobogás, de nem zavaró. Terhelésre kimerültség, de napi szinten min. 30 perci erős gyaloglás. A munkámat el tudtam látni. Esetenként a jobb oldalon a fül, fültőmirigy fájdalom (ebben a pajzsmirigyben található a hideg göb).

Fokozott fejfájdalom a szem körül, arcüregnél. Fokozott étvágy, ami némileg kezeli(?) a rosszulléteket (bár lehet, hogy csak pótcselekvés.).

Gerincfájdalom, a két lapocka közötti részen és a nyaki részen, „ropogó” gerinc. Szemkönnyezés, idegentest érzése a szemben, szemszárazság, körmök töredezése, hajhullás ezek folyamatos tünetek.

2010. novembertől, amikor már próbáltam tudomást nem venni a fenti tünetekről, a hónap végén nagyfokú szív diszkomfort érzetem volt, ritmuszavar (étkezés után, helyzet változásra), magas pulzusszám, erős mellkasi fájdalom ami azelőtt sosem volt. Ekkor jelenik meg először a fulladás érzés, ami állandósul minimális terhelésre is. Ez eleinte pihenésre szűnt, azután nem.
Néhány esetben a jobb kéz és láb zsibbadása, bizsergése. Egy alkalommal az arc, ill. áll zsibbadása. Végtagok állandóan hidegek.
Meleg intolerancia nőtt a fűtött lakásban (oxigénhiány érzése).
Szédülés gyakoribb, hányinger, állóképesség minimális, mintha a lában nem mozdulnának, minden mozdulat nagy erőfeszítés. Fülcsengés.

A szívpanaszok másfél hétig fennálltak, ekkor olyan erős mellkasi fájdalmam volt, hogy elmentem a rendelőbe. (Ekkor nagymértékű fogyás is bekövetkezett, mivel az étkezés után a ritmuszavar fokozódott. Ezért nem tudtam enni. A normál súlyom 55-57 kg. A súlyom lement 52 kg-ra.)

Az alábbi EKG eredmény született:
FR:110/min
Kp tengely
PQ QT normál értékű
Kóros ST nincs
Positiv T hullám (az orvos szerint ez okozhat fulladást, de az évekkel korábbi EKG-n ez nem jelentkezett..)
P pulmonale
Akut ischaemias jel nincs. Ritmuszavart nem regisztráltak.

A kardiológián ezt negatív leletnek vették. A körzeti orvosom írt fel Betalocot. Mivel azt gondoltam, hogy a fenti tünetek -tekintettel a negatív leletre- pszichés eredetűek nem vettem be a gyógyszert. Ez talán nem volt baj, mert másnap egy rosszullét kapcsán (gyengeség) a vérnyomásom 80/60 volt. Ezután nem is mertem bevenni a gyógyszert...

Mivel a mellkasi fájdalmak(ezek nagyon aggasztottak) a ritmuszavar és a nagyfokú kimerültség miatt ismét nem tudtam dolgozni menni ( otthonról láttam el a feladatok egy részét) felkerestem a specialistát, aki az UH-on(bár a leletbe beírta, hogy alkati okok miatt nehezen vagyok vizsgálható és emiatt MR-t javasolt), enyhe diastoles relax. funkcizavart állapított meg.

Részt vettem egy terheléses vizsgálaton, itt nagyon hamar kimerültem, de az EKG kóros eltérést nem mutatott. Az orvos szerint edzetlen vagyok. Ez igaz, mert március óta (addig hetente kétszer tornáztam) nem volt energiám erre. Olyan érzés, mintha súlyos influenzával küszködve próbálna tornázni valaki. Szeptember, október, november folyamán próbáltam ennek ellenére erőltetni a mozgást több-kevesebb sikerrel. Volt amikor egyértelműen rosszabb lett, teljes kimerültség, csak feküdni tudtam, volt amikor bár, nem tudtam a szokásos edzéstervet teljesíteni, de nem volt rosszabbodás.

A pajzsmirigy vizsgáltan megállapították, hogy a hideg göb nőtt, de a rosszullét okaként ezt nem tüntették fel.
A neurológus is negatív leletet adott, szerinte ez nem pánikbetegség (felmerült egy esetleges, kezdődő SM diagnózisa is, tekintettel a nagyfokú fáradékonyságra, kézremegésre, és a meleg intoleranciára.. Remélem nem ez a bajom).

Ezen kívül felmerült az is, hogy talán hormonális gond okozza a tüneteket (magasabb a prolactin szintem 800-1000 között, de van hogy csak 500, ill. hogy a pajzsmirigyre is gyanakodnak annak ellenére, hogy a vérvizsgálat nem mutatja ezt ki.)

Mivel az állapotom nem javul, sőt romlik. A fulladás (fizikai terhelésre ill. melegre fokozódik) a kimerültség olyan mértékű hogy a napi munkába járást is megnehezíti. A fontosabb tárgyalásokat mindig reggelre kell tennem, mert akkor még viszonylag terhelhető vagyok 14-15 órától már csak otthoni tevékenységet tudok ellátni, folyamatos pihenőkkel. A szívritmuszavarok napi szinten előjönnek, a mellkasi égő, sajgó fájdalom úgyszintén.
Az orvosok tanácstalanok, én viszont kezdek egyre inkább megrémülni és féltem az állásomat is.

Kérem, adjon tanácsot, mi okozhatja mindezeket a tüneteket és kihez fordulhatok?

Segítségét nagyon köszönöm!

Üdvözlettel:
Berki Krisztina


Tisztelt Kérdező!
Nehéz okosnak lenni ennyi történés után. Minden esetre az a tény hogy ilyen szerteágazó panaszok mellett ezt magyarázó kóros leletek nem voltak kimutathatók, inkább szervi eredet ellen szólnak és idegi, lelki okok valószínűek. Forduljon psychiáter szakorvoshoz!
Üdvözlettel

Gamma gt  2010. december 21. 15:25   #3311 

Kedves Doktor úr!
Én vagyok az "anyukája ggt-je 163" cÍmű páciens.:)
Megvolt a kontroll labor, a GGt lement 61-re, szóval tényleg a Cardura okozta. Most meg a karbamid lett 9.3 (2.5-7.5), a vörösvsejt 5.7 (4-5.2), a hemoglobin 166 (120-160) és a hematokrit 0.50 (0.36-0.46), neutrofil 41.8 (50-70), limfocyta 45.3 (20-45)
Hanyagolható?:)
Köszönettel, Anita


Kedves Anita!
Édesanyja fogyasszon több folyadékot! Más teendő nincs.
Üdvözlettel

ginseng tea  2010. december 21. 15:23   #3310 

jo napot tisztelt doktor ur az lenne kerdesem idokozenkt szoktam ginseng tea inni de eszre vetem hogy kelletenel jobb az etvagyam de nem eszek sokat es hizok tole pedig mint fogyasztoszerkent van feltuntetve 3 honapalat 8 kg hizotam amikor ezt iszom reggel alig hogy felebredek mar eszek mert ha nem eszek szedelgek ferfi vagyok 36 eves 175 cm 88 kg a ginsenget az ize miat kezdtem inni de nem tudom lehet hogy rossz hatasal van ram ginseng koszonom valaszat


Tisztelt Kérdező!
A ginzeng nem fogyasztószer.Ne igyon ginzengteát, fogyasszon inkább szűztea
capsulát!
Üdvözlettel

viktória  2010. december 21. 15:22   #3309 

Tisztelt Doktor Úr!
21 éves lány vagyok. A következő a problémám: Körülbelül 2 hónapja elég gyakran émelygek és hányingerem van. Egy hónappal ezelőtt voltam gyomortükrözésen és ott refluxot állapítottak meg. Kaptam rá Pantacid Flux 40 mg-os gyógyszert. Azonban az émelygés nem múlt el. Mostmár van, hogy napi rendszerességgel érzem. Savas íz, gyomorégés nincs. Pár napja megfázásom is van, nyilaló, nyomó jellegű fejfájással és hőemelkedéssel. A fejem egy pontban (a fejbúbomtól picit jobbra) jobban fáj, ott akkoris érzékenyebb, ha megnyomom. Olyan érzés mintha egy pattanás lenne ott, de nincs ott semmi, és nem is lehet kitapintani, csak a fájdalom olyan. Azóta nagyon félek, hogy az émelygéssel összefügghet, ez pedig úgy tudom akár agydaganat jele is lehet. Kérem adjon tanácsot, hogy Ön szerint mi okozhatja az émelygést és ezt fejfájást.
Köszönettel: Viktória


Tisztelt Kérdező!
Amennyiben megfázott, hőemelkedése van akkor a fejfájás is érthető.
A régóta fennálló hányingere összefügghet a gyomorfal állapotával, amennyiben nem terhes. A Pantacid mellett szedjen Cerucal tablettát.
Üdvözlettel

frontin  2010. december 20. 19:43   #3308 

Tisztelt Doktor Ur!

Egy éve szedek Frontint, reggel és este 0.25-öt szorongásra. Most szeretném letenni, ezért ma csak egyet vettem be, két részletben. Tüneteim: bizonytalanságérzés, és kétoldali halántéktáji nyomásérzés. Kérdésem, hogy ezek már az elvonás tünetei-e, és körülbelül mennyi ideig számíthatok ezekre a panaszokra?
Üdvözlettel:
István


Tisztelt Kérdező!
A gyógyszert akkor tegye le ha kigyógyult a szorongásból. A konkrét kérdést illetően forduljon psychiáter szakorvoshoz!
Üdvözlettel

ede  2010. december 20. 18:04   #3307 

Doktorur végbélnél hugyilatu nedüt észletem már többször is proctologián voltam ott nem vettek észre semmit estleg gasztro vizsgálat kéne, mitöl lehet ez?


Tisztelt Kérdező!
Amennyiben a proktológián nem észleltek eltérést akkor semmi értelme a
gastro vizsgálatnak. Forduljon urológushoz!
Üdvözlettel

Kérdés  2010. december 20. 15:17   #3306 

Kedves Doktor Úr !

Pár napja egy olyan fura érzésem jött hirtelen a fejembe, mintha felfutott volna egy hullám, vagy fejbeütöttek volna, a kezemmel önkételenül a tarkómhoz kaptam, pillanatra megszédültem. Egy pillanat alatt el is múlt. Ahogy haza értem megmértem a vérnyomásom rendben volt 135/85. De azóta is enyhén meg-meg szédülök, de ez valóban enyhe szédülés. Nagyon megijedtem, mert még soha nem éreztem ilyet. Egyszer évvekkel ezelőtt volt egy olyan mintha oldalról fejbe ütött volna valaki, az volt még ilyen hasonlóan kellemetlen élmény.
Kérem, írja le véleményét mitől lehet ez ? Kell-e ez miatt sürgősen orvoshoz fordulni ?

Köszönettel:
Éva


Tisztelt Kérdező!
Nem tudom megmondani mi lehetett ez de a legjobb megoldás ha elmegy ideggyógyászati szakrendelésre tekintettel a fennálló szédülésére.
Üdvözlettel

Köhögés  2010. december 20. 15:15   #3305 

Kedves Doktor Úr!
Köhögés csillapitásra éjszakára a mellkasra helyezett hideg vizes borogatás jótékony hatású e,vagy inkább a meleg kellene
rá? Melyik oldja jobban a hurutot? (Torokfájás is van)
Köszönöm!


Tisztelt Kérdező!
Nem tudom mennyire segít ez önnek de azt használja amit kellemesebbnek érez.
Üdvözlettel

..  2010. december 20. 13:59   #3304 

Tisztelt Doktor Úr !
27 éves lány vagyok ,Pcos vagyok tudom hogy ez nem ide tartozik de hátha közre játszik . Nem volt meg sosem a mensesem rendszeresen 3 évvel ezelőtt kb 2 évig szedtem Betaloc zok tablettát magas vérnyomásom miatt de az helyre állt saját magam jöttem rá.Már akkor el kezdett fájni a mellkasom nyomó érzés és egyszer el felejtettem ki váltani a gyógyszert pont hétvégére esett és nem ment fel a mai napig 130/ 80 körül mozog sokat mérem mert attól félek valami bajom lesz a házi orvosnál voltam aki meg ekg-zott de nem mondott semmit voltam mellkas rtg ott sem volt semmi baj a kérdésem a következő.
Kb 1 hónapja éreztem hogy a szívem a torkomba dobog többször is éreztem 1 nap de mára már el múlt ,de a nyomó mellkasi és hát fájásom még mindig meg van kértem kardiológiára időpontot de sajnos csak január 30 ára kaptam
Meg kérem a kedves doktor urat hogy válaszoljon mi lehet a gond Szívbetegség? sokat van fent a savam is esetleg attól? Vagy a tüdő?
Kérem önt sajnos igen messze van az amikor mennem kell valami tanácsot tud nekem adni
Válaszát előre is nagyon köszönöm

Békés Boldog Karácsonyt kívánok önnek és családjának
Üdvözlettel
Szandra


Tisztelt Kérdező!
Egy ilyen fiatal hölgynek szinte biztos hogy nincs komolyabb szívbetegsége. A mellkasi fájdalom is más eredetű így aztán a kardiológiai vizsgálattól ne várjon túl sokat a panaszait illetően.
A nyelőcső reflux már inkább valószínűbb.
Üdvözlettel

ritmuszavar  2010. december 20. 09:28   #3303 

Kedves Doktor Úr!

Tegnap egy nagyon kellemetlen dolog történt velem. Könyvet olvastam az ágyban már egy ideje, amikor kimentem a konyhába, ekkor azt éreztem, hogy össze-vissza elkezd verni a szivem, pár másodpercig, majd nagyon hevesen dobogott, szó szerint a torkomban. Nem is a mellkasomban éreztem, hanem a torkomban, ki is lehetett tapintani. Nem tudtam mit tegyek, elkezdtem köhögni, amitől visszaált a normális pulzus. UH-n nemrégen voltam MP miatt, semmi eltérést nem találtak. De mégis mi lehetett ez??És mit tegyek, ha mégegyszer rámtört?
Válaszát várom és köszönöm:
Editke


Tisztelt Kérdező!
A mitrális prolapsus mellett ritmuszavar előfordulhat.Ne aggódjon semmi komoly nem történik csak megélni nehéz.Amennyiben ilyen gyakran fordulna elő akkor un béta blokkoló típusú gyógyszert lehet alkalmazni / Metoprolol, BetalocÜdvözlettel

A "3295"-höz  2010. december 20. 09:25   #3302 

Köszönöm szépen válaszát!
Akkor újra alkalmazni fogom a régi bevált gyógymódokat a lennt leirt panaszokra,csak az nem értem,hogy igen, előnyt élvez a torokgyulladás gyógyitása,de igy nem fogok visszaesni a candidába? Mert ha ilyen ára van akkor inkább bele sem fogok,hisz hosszú hónapok alatt diétázom,s kár lenne felrúgni az egészet. Vagy ennyitől nem eshetek vissza?
És mitől lehet hólyagos a torkom,virus,vagy inkább baktérium?
Egyébként biztos fertőző lehet,mert már az egész család elkapta.
Mégegyszer is köszönök mindent!
Üdv.!


Tisztelt Kérdező!
Elsősorban vírus fertőzés valószínű a torokgyulladás hátterében.A "visszaeséstől" ne tartson.
Üdvözlettel

gyomorsav?  2010. december 20. 09:23   #3301 

Tisztelt Dr Úr!

29 éves férfi vagyok. Az utóbbi hetekben volt egy két -három napig tartó hasmenésem magas lázzal,és sok böfögéssel. Ha sört iszom (általában egy héten egyszer),akkor másnap böfögök,és érzem, hogy nem olyan jó a közérzetem és a gyomrom. Elképzelhető, hogy gyomorsavproblémám van?
A mult héten pedig egy mcdonaldsos hambugertől böfögtem két napon keresztül. Természetesen a mcdonaldsban sem étkezem rendszeresen.
mik azok az ételek,amik emelik a savat és mi a véleménye a tüneteimről dr. Úrnak.

köszönöm megtisztelő válaszát és Áldott ünnepeket és egészségben gazdag boldog új évet kívánok!

Tisztelettel: Tamás


Tisztelt Kérdező!
Minden étkezés növeli a savelválasztást. A fokozott gázképződés inkább nem tökéletes emésztése utalhat. Egyenlőre kerülje azokat az ételeket amik böfögést okoznak, fogyasszon probiotikumokat!
Üdvözlettel

előző oldal  164 165 166  167 168  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!