orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szabó Sándor

Dr. Szabó Sándor válaszol

Dr. Szabó Sándor

belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos, foglalkozás-orvostan szakorvosa

kardiológia, Hagyományos Kínai Orvoslás, lézerth.

előző oldal  254 255 256  257 258  következő oldal
vizesne  2011. május 19. 15:07   #5120 

Kedves Doktor! Érdeklődni szeretnék,16 hetes terhes vagyok és pjzsmirigy alulműködésem van.Mikor kiderűlt,hogy terhes lettem L-Thiroxin mellett 0.926TSH volt.Most voltam ellenörzésen és a TSH:3.770 lett. Azt mondták ,hogy a gyógyszert ugyanúgy szedjem,75 illetve 100mcg váltakozva.Én megvagyok ilyedve,hogyha az érték tovább nő akkor baj lesz a babával!2 hónap múlva kell kontrollra mennem.Találtam egy terhes vitamint Femibion 400-ami tartalmaz jódot.Kérdésem az lenne,hogy nekem lehetne-e szednem az l-Thiroxin mellett? Várom válaszát és előre is köszönöm!Üdvözlettel!


Tisztelt Kérdező!
A gyakori hormon kontroll mellett nem kell tartania semmitől, minden változtatás időben fog történni. Az említett készítményt nyugodtan szedheti.
Üdvözlettel

aggódás.  2011. május 19. 14:07   #5119 

Tisztelt Dokzor Úr! Sajnos a mostanában nagyon sok, izgalom és idegességben volt részem, ami miatt nagyon kevesett ettem,és sokat dohányoztam. Viszont állandó székelési ingerem van, ami már igen kellemetlen. Székletem, nyákos, néha véres. Félek, hogy nagy baj van. Tisztelettel Köszönöm a válaszát.


Tisztelt Kérdező!
Forduljon belgyógyászhoz vagy gastroenterológushoz, lehetséges hogy vastagbél gyulladása van.
Üdvözlettel

?  2011. május 19. 13:57   #5118 

Tisztelt Doktor Úr!

ha valaki Procorolan gyógyszert szed, és fogaszáti beavatkozásra kerül sor, ami altatásos, akkor ez mennyiben hat ki a szervezetre? Kell valamire figyelni?

Tisztelettel


Tisztelt Kérdező!
Nem.
Üdvözlettel

***  2011. május 19. 13:56   #5117 

Tisztelt Doktorur!
Egyszeri fekete szeklet jelenthet-e bajt ? A napokban ceklat fogyasztottam. Korabban neha zoldes arnyalatu volt s akkor rossz kozerzetem volt. Valaszat koszonom.


Tisztelt Kérdező!
Nem valószínűleg a cékla színanyag miatt volt sötét a széklete.
Üdvözlettel

Mi lehet a baj?  2011. május 19. 13:55   #5116 

Tisztelt Doktor Úr!

28 éves nő vagyok.Tizenegy napja állandó,erős fejfájásom van,ami főleg a reggeli és az esti órákban jelentkezik,nappal enyhébb egy kicsit.
Algopyrint és Nurofent szedek rá,de nem mindig hatásos.Emellett reggelente
rendszeresen szédülök és ugyanúgy tizenegy napja állandó hőemelkedésem
is van.Voltam háziorvosnál,ő kiírt nekem cefzil-t és szuszpenziót,amiket már
beszedtem,a panaszaim nem múltak el.Ő nem mondott semmit,hogy mi lehet a bajom.Ezért kérem önt tisztelettel,hogy válaszoljon levelemre.

Ui:Köhögöm is,az orrom is folyik,voltam a gyógyszerészemnél,aki azt mondta,hogy lehet agyhártya gyulladás is.

Várom mielőbbi válaszát.

Köszönettel: Szabó Imréné


Tisztelt Kérdező!
Valószínűleg vírus fertőzése lehetett. A fejfájása miatt forduljon ideggyógyász szakorvoshoz!
Üdvözlettel

kérdés  2011. május 19. 13:54   #5115 

Tisztelt Doktor Úr!
Pár napja a nyelven nagyon érzékeny, mintha kicsit duzzadt is lenne, középen keletkezett egy mélyebb barázda. Egyik oldalán valami pattanásféle van, az is elég érzékeny. Mostanában gyakran előfordul ez, régebben azt is éreztem egyszer, mintha a nyelv hátsó részén valami csiklandozta volna a szájpadlásom. Ilyenkor elég lepedékes is a felülete. Nem tudom van-e összefüggés e között, és a tegnapi napon tapasztalt visszhangos hallás között. Ezt másfél órán át hallottam mások beszédével kapcsolatban, egy kis fejfájással kísérve. Ilyen sem volt még. Gyógyszert nem szedek, nincs semmilyen problémám, kivéve azt hogy 2 éve nincs epehólyagom. Előfordult már egyszer régebben, hogy minden ok nélkül több hónapon át fájt a fejem, de akkor okát nem találták, még CT-vel sem. Mi lehet mindezek oka?
Tanácsát előre is nagyon köszönöm szépen!
Tisztelettel: Andrea 35 éves


Tisztelt Kérdező!
Panaszaival forduljon szájsebészhez és fül-orr -gégészhez!
Üdvözlettel

Ritmus zavar2  2011. május 19. 09:03   #5114 

Tisztelt Doktor Úr!

Elvileg csak mitrális prolapsusom van.
Ami pedig ha jóltudom nem szokott ilyesmit okozni.
Néztünk egy Tsh szintet aminek tegnap volt meg az erdménye ez 1,05 lett ed a doki szerint ez még nem jelenti azt hogy kezd vissza esni a pajzsmirígy müködésem pedig 6 hónapja még 3,69 volt a szint

kardiológusnál 2 hete voltam minden eredményem negatív volt bár akkór nem volt ilyen ugrándozás. Ön szerint Újra visszakellene mennem?
Köszönöm kedves Válaszát


Tisztelt Kérdező!
Az alacsony TSH szint pajzsmirigy túlműködésre utal.
Mi köze ehhez a kardiológusnak és a mitrális prolapsusnak?
Üdvözlettel

Mr.X  2011. május 19. 09:01   #5113 

Tisztelt Doktor Úr!

Az alábbi panaszaim vannak pár hónapja és nem akarnak elmúlni.
Bal oldalon, közép tájékon a hátam nagyon fáj és olyan mintha tűvel szurkálnák.Izom remegések is jelentkeznek a fájdalom tájékán, illetve here környékén, de van hogy a testem más részein is. Időnként a jobb karom, illetve ujjaim is zsibbadnak. Voltam kivizsgáláson reumatológián, ahol sportolást javasoltak. A vérképem negatív. A vizelet laboromnál Kálium min. szintet diagnosztizáltak, amire Panangint szedek. Fáradékonyság és szorongás is rám jön néha és alig kapok levegőt.

Vajon mi segíthetne, hogy elmúljanak a panaszaim?

Köszönöm előre is a segítségét.

Tisztelettel,

Mr.X


Tisztelt Kérdező!
Forduljon psychiáterhez a panaszaival!
Üdvözlettel

Csomok  2011. május 19. 09:00   #5112 

Tisztelt Dr úr!

Az lenne a kérdésem, h már évek ott kb 6 éve vettem észre egy csomot az al karomon,aztán a hátamon és a derekamon a bőr alat a zsirba ,mogo csomo nem fáj csak ha sokat nyomogatom.De azota van a combom kűlső felén is ezek kb cukorborsonyiak,a hasamon oldalt.akkor a kőnyőkőm kűlső felén akkor a job kezem kőnyők hajlatom belső felén és most vetem észre h a bicepszem alat vagyis a kezem alján is van mint két karomon majdnem ugyan ott.Már mutatam orvosoknak tőbbnek is mindneki azt mondja h zsir csomo ne foglalkozak vele,vérképemel nincs semi baj,tulsulyos vagyok sajnos.Őn szerint mit tegyek attol félek nem e valami nyirok dagana.De a bőrőm alat van nem mélyen mert látszik is néhol h ot valami van kis pup de a bőrőm is ugyan olyan szinű mint mindenhol.

Válaszát előre is kőszőnőm


Tisztelt Kérdező!
Ezek valóban jóindulatú, kötőszöveti eredetű daganatok.Nincs jelentőségük csak kozmetikai problémát okozhatnak.
Üdvözlettel

trigliceridek  2011. május 19. 08:58   #5111 

Tisztelt doktor úr!
56 éves nő vagyok,évek óta szedem a következő gyógyszereket magas vérnyomás ellen:Fosinopril,Prazosin,Carvedilol,Clonidin, Irbesartan,Rivotril.(Romániában élek,lehet egyes gyógyszerek magyar neve más).Nemrég kivizsgálásokat végeztettem,ahol kiderült,hogy a trigliceridek értéke majdnem a 10-szerese a megengedettnek.Fenofibrat nevű gyógyszert kaptam kezelésként.A kérdésem az,hogy a gyógyszeres kezelésen kívül mi befolyásolhatja kedvezően a helyzetet,illetve mitől lehet ilyen magas ez az érték.Okozhatja-e valamelyik gyógyszer a felsoroltak közül?.Nem eszem zsíros ételeket,56 kg vagyok,156 cm a magasságom.Előre is köszönöm a válaszát,
Mária


Kedves Mária!
Az eltérésnek veleszületett, genetikai oka van, nem a gyógyszerek okozzák.
Kedvező hatású a tengeri halolaj kapszula / omega3 zsírsav/ fogyasztása a
triglicerid szintre.
Üdvözlettel

Ritmus zavar?  2011. május 18. 21:31   #5110 

Tisztelt Doktor Úr!

Ha én beveszek 105-ös pulzusra 1 egész 50 mg-os betalocot és lehuzza 96-ra negyedórán belűl és utána kb 10percenbelül 143-ra megy fel +1 szem 50mg betaloc lemegy 80-ra majd kb 10 perc és újra 124es pulzus kb ez háromnegyedórán át így kinylódom

ön szerint ez nevezhető ritmus zavarnak? És van esetleg ötlete,hogy mi okozhatott ilyen változásokat. Most Nebivolol sandoz 5 mg tablettát kaptam ennél is kikell várni amíg 100 felé megy a pulzus szám? köszönömszépen előre is válaszát


Tisztelt Kérdező!
1. Először azt kellene tisztázni hogy mi okozza a szapora pulzusszámát
2. Sem a Betaloc sem a Nebivolol nem alkalmas erélyes pulzusszám csökkentésre
Üdvözlettel

gyulladás  2011. május 18. 20:57   #5109 

Kedves Doktorúr!

Férjemnek hónapok óta tartó tompa fájdalmai vannak a vese tájékán.Most végre rászánta magát,hogy orvoshoz menjen.Volt röntgenen,ahol kizárták a vesekőgyanút.vérképe sem túl jó.
ALAT/GPT:53!
hÚGYSAV:447!
Koleszterin:6.3!
Triglicerid:2.94!
Se Kreatinin:106!
LDL-koleszterin:4.33!
WBC:10.8!
PLT:496!
MPV:8.8
Ly#4.79!
Vvt süllyedés:20!

Férjem megvan ijedve,hogy nem e rák gyanúja áll fenn.A lágyéka nyomásra érzékeny,a heréjéből felsugárzik a fájdalom.

Ön szerint kell komolyabb bajra gondolni? Hasi ultrahangra küldték tovább,június közepére van időpont.

Köszönöm válaszát!

Üdvözlettel:Andrea


Tisztelt Kérdező!
A leletek semmit nem mondanak a vesetáji fájdalommal kapcsolatban. Forduljanak inkább reumatológushoz. A leletben mutatkozó eltérések miatt menjenek belgyógyászhoz!
Üdvözlettel

anyuka  2011. május 18. 20:54   #5108 

Jó napot kívánok! 33 éves anyuka vagyok. 6 hónapos kisfiamat császármetszéssel hoztam a világra. Azóta néha szorongok, aminek a következménye, hogy a vérnyomásom felugrik kb 150/100ra és a pulzusom is kb 120lesz. Ha megnyugszom normális értékeket mérek. Mit szedjek illetve milyen gyógyszert vehetek be ilyenkor, ugyanis szoptatok. Válaszát előre is köszönöm.


Tisztelt Kérdező!
A legjobb lenne psychiáterhez fordulni hogy oldják a szorongását valamilyen módon.
Üdvözlettel

Mese  2011. május 18. 20:53   #5107 

Tisztelt Doktor úr!20 éves lányomat egy éve megműtötték vakbélygyulladással!Azóta sokszor van rosszul,lesápad,legyengül!A hasa is fájdogál,hőemelkedései vannak!Télen volt náthás,lázas!Akkor a nyakán jött egy csomó!Elkönyveltük hogy nyirokcsomó!Az utóbbi egy hónapban a koponyacsonton hátul nőtt két dudor,csomó!Nem a tarkóján hanem hátul a csonton!Volt laborban,az eredményei jók,csak a foszfát szint magas,és a vizeletében találtak gennyet,baktériumot!Küldtek vértek virológiára is EBV vírus gyanújával!Annak az eredménye később lesz meg!Nagyon meg vagyok ijedve ,mert egy 20 éves fiatalnak nem lenne szabad ilyen gyengének betegesnek lennie!A csomók a koponyáján is nagyon ijesztőek!Tanácsot szeretnék kérni,hogy hová,milyen szakorvoshoz menjünk annak érekében hogy meg tudjuk mik ezek a csomók?Senki nem tudja meg mondani!Úgy gondolom lehet egyszerű dolog is de sajnos azt is tudom hogy komoly baj is elképzelhető!Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel :Egy aggódó anya!


Tisztelt Kérdező!
A csomókat mutassák meg sebésznek. A legegyszerűbb azokat eltávolíttatni.
A gyengeségről és betegességről nem tudok mit mondani látatlanban.
Üdvözlettel

Evelin45  2011. május 18. 20:52   #5106 

Dr. Szabó Sándor Úr!


Tisztelt Doktor Úr!

Röviden szeretném leírni a problémámat. Gyomorsav problémáim voltak, vannak, de a legrosszabb dolog, hogy elég régóta a köldököm felett 2 ujjnyira hasogatást érzek, szúró, maró fájdalmat. Hiába szedtem savlekötőket. 2x tükrözték meg a gyomromat endoszkoppal, nem találtak rendellenességet, csak a nyelőcső alsó része a gyomorbemenetnél errodált. Jelenleg apró köves epeköveim vannak, amit nem sokára műteni fognak, elképzelhető, hogy az epesav folyás miatt érzek maró szúró fájdalmat a köldököm felett??? Nem tudom ott melyik testrészem van?A másik kérdésem Ön szerint a máriatövis segít az epekövesség ellen, vagy ez már késő és nem érdemes szednem mivel műteni fognak laporoszkóppal?
A 3. kérdésem - néha úgy érzem, hogy lüktetnek az ereim a lábamban, enyhén fájdalmas lüktetést érzek, de rövid ideig, utána elmúlik. Nincs visszerem, legalábbis nem tudok róla. Ez az altatásnál jelent valamit?
Várom szíves válaszát.
Tisztelettel: Evelin


Tisztelt Kérdező!
A köldök körüli fájdalom inkább a hasnyálmirigy, vékonybél betegségeiben jelentkezik de idegi okokból is fájhat. A máriatövis nem segít az epebetegség esetén.
A lábszárfájdalom látatlanban nem véleményezhető, az altatásnál ennek nincs jelentősége.
Üdvözlettel

vérnyomás  2011. május 18. 15:13   #5105 

Kedves Dr Úr!
Azt szeretném kérdezni Öntől,hogy az még elfogadott-e ha a vérnyomásom annyira fel ment,mert olyan helyzet volt amikor nagyon felidegesítettem magam,hogy mire leültem és megmértem addigra 160/95 p:92 volt.Előtte,mondjuk egy jó 20 percig csak "húztam" magam és közben 1,5-2 km gyalogoltam a napon.Egyszer csak fájni kezdett a fejem és nagyon meg is szédültem.Tudom,hogy nem az a megoldás hogy idegeskedek,de már annyi minden gyűlt bennem,hogy így jött ki.Rengeteg rossz dolog van most körülöttem,kérem mondjun valami olyan stresszoldót ami esetleg gyógynövényes vagy nagyon gyenge.Ezek szerint nem tudom egyedül így ezeket most feldolgozni.Még csak 35 leszek 2 nap múlva és nem akarok agyvérzésben meghalni.Egyébként 2 éve szedek vérnyomás csökkentőt és az mellett volt ilyen az értékem!Segítsen mit tudok tenni?


Tisztelt Kérdező!
Vannak gyorsan ható vérnyíomáscsökkentők amit heveny esetben lehet alkalmazni mint pl a Cordaflex spray vagy Tensiomin tabletta. Ezek hatóanyaga a szájból hamar felszívódik és gyorsan csökkenti a vérnyomást. nyugtatóként próbálja meg a macskagyökér kivonatot / Valeriana//
Üdvözlettel

re.  2011. május 18. 13:49   #5104 

Tisztelt doktor úr az lenne a kérdésem hogy hypertóniás vagyok és mért van hogy ha jön a melegfront az addig tökéletes vérnyomás megemelkedik akár 170-re.Tüneteim szédülés hányinger ájulásérzés szívszúrás homályos láttás.
Valaki azt mondja hogy vegetativ idegrendszeri probléma.
A létező összes kivizsgáláson voltam.
Még annyi hogy a melegfront a pánikbeteg életét megnehezíti?Ez lehet pánik roham is?A vegetativ idegrendszer mit takar?Lehet gyógyitani?
Köszönöm válaszát


Tisztelt Kérdező!
A frontérzékenységgel az a baj hogy tudjuk hogy létezik de nem tudjuk kezelni vagy hatástalanítani. A megoldás az hogy ha melegfront közeleg akkor több vérnyomáscsökkentőt vegyen be.
Üdvözlettel

Julika  2011. május 18. 13:11   #5103 

A korhazban 6 epekovet allapitott meg a hasi ultrahang vizsgalat, ca. 1,5 cm -esek.
Gyogyszereket fajdalomcsillapitasra irtak fel: Nospa, algopyrin
Mast nem. Se mutetrol , sem egyebrol nem esett szo, elengedtek haza.
Kerdesem: Mi a teendom, mert csak faj es faj a jobb oldalam, a kezem is.

Valaszat megkoszonom.


Tisztelt Kérdező!
Forduljon leletével sebész szakorvoshoz!
üdvözlettel

laborlelet-Anikó  2011. május 18. 13:10   #5102 

KEdves Szabó Doktor! Előre is elnézést, de szeretném ismertetni önnel a laborleletemet, a vas van rajta --szal jelölve, de a többit is megadom, van ami alsó határon van. Szedett gyógyszereim: PAroxat 10 mg és Tritace 2,5 mg Kb. 2 éve szedem ezeket. Vérnyomásingadozás miatt voltam orvosnál. Tompán szokott fájni a fejem és néha hányingerem is van.
GOT 25,7
GPT 28
GGT 13
AP SE alk.fosz. 179
CN SE Karbamid 4,3
KR SE Kratinin 73
TBI SE Össz, Bil. 5,8
DBI SE D.Bil 1,7
G SE Glukóz 5,35
CHO SE 4,4
TG SE Trig. 0,89
HDL 1,62
NA SE 139,8
K SE 4,4
FE 5,1
UA SE hugys 239
WE VVT sülly 12
WBC fehérv. 7,67
TBC vörösv 4,2
HGB 13,1
HCT 38
MCV 90,5
MCH 31,2
MCHC 34,5
RDW 13
RDWSD 42,9
PLT Thromb. 236
PDW 11,3
MPV 10,1
PLCR 25,5,
NEU 58,7
LYM 34,7
MONO 4,2
EOS 2,3
BASO 0,1
NEUTROP 4,5
LYMP 2,66
Monoc 0,32
EOS 0,18
BAso 0,01
Vizelet ph 5
TSH 2,89
Mit jelezhetnek az értékek? Sajnos csak jövőhéten tudok elmenni majd a háziorvosomhoz, addig várom a válaszát. Köszönettel!


Kedves Anikó!
Erről a leletről csak annyi mondható hogy önnek alacsony a vasszintje viszont nem vérszegény. Ennyi.
Üdvözlettel

Szívritmus  2011. május 18. 10:43   #5101 

Tisztelt Doktor Úr!
32 éves férfi vagyok.Kb. fél éve érzem, hogy a pulzusom időközönként mintha kihagyna. Ez furcsa mellkasi érzéssel is jár. Először azt hittem, a gyomrom csinálja. Utána jöttem rá, hogy a szívem. Vérnyomásom, pulzusszámom általában normális. Ez a tünet valamikor ritkábban(napi 1-2), valamikor gyakrabban(napi 10-20) jelentkezik. Az utóbbi idöszakom eléggé stresszes, gondjaim vannak a hátgerincemmel is. Válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Kérdező!
Kérdést ugyan nem tett fel de azért próbálok válaszolni. Az észlelt jelenség
az un kamrai extrasystolia miatt van amelynek semmi jelentősége.
Sportoljon, tornázzon ne törődjön a ritmuszavarral!
Üdvözlettel

előző oldal  254 255 256  257 258  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!