orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Szabó Sándor

Dr. Szabó Sándor válaszol

Dr. Szabó Sándor

belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos, foglalkozás-orvostan szakorvosa

kardiológia, Hagyományos Kínai Orvoslás, lézerth.

előző oldal  26 27 28  29 30  következő oldal
Babimama  2009. november 13. 09:39   #560 

Tisztelt Doktor Úr tanácsot szeretnék kérni, hogy az alábbi problémámmal milyen szakorvost keressek fel, mert a belgyógyász nőgyógyászhoz küld és ez ugyan így van fordítva is. Vagy valójában nincs semmi bajom? Mert sehol nem mondanak semmit, csak azt, hogy fogyjak le, ami nem olyan egyszerű, mint ahogy kimondjuk.
Válaszát előre is köszönöm egy elkeseredett Nő!

Nem vagyok egy orvoshoz járó típus ezért túl sok leletem nincs. / ez az utolsó 3/
Első gyerekemet 2000-05-10.-én szültem másodikat 2008-08-18.-án. Terhességeim előtt 53 kg voltam most jelenleg 108 kg vagyok. 2. terhességemet 98 kg-mal kezdtem, és 101 kg-mal szültem. 2. terhességem alatt terhességi cukorbetegséget állapítottak meg.

Jelenleg amiért szeretném kivizsgáltatni magamat:

Az arc alsó részén lévő rengeteg és fájdalmas pattanás vagy akne.
Fejtetőn jelentős hajhullás, hajritkulás.
Jelentős túlsúly /kövérség/ : Már többször próbálkoztam önerőből / Norbi módszer, 90 napos, leves kúra…….. és még sorolhatnám/ , orvosi segítséggel / xenical, reductil, jelenleg kalóriaszámlálással próbálkozom/ is fogyni, de ami kevés /4-5 kg/ lement vissza is jött duplán.
Ritka 60-90 nap után jelentkező menses.
Túlzott fáradékonyság, levertség.
Alvászavar /alig tudok elaludni, reggel, pedig úgy kelek mintha semmit nem aludtam volna/
Légszomj /ásítási kényszerem van, úgy érzem, csak akkor kapok elég levegőt/
Nagyon ingerült vagyok minden apróságért, és nem tudok rajta uralkodni.
Szex utáni vágy egyenlő a nullával. /ami 30 éves korban nem normális/

2009-10-14 Nőgyógyászat

Arcon acen papula pustolosa
UH: Az út ban 6 mm es endom
Mko 30x24 mm es pco jell ov
Emlők rendben
Has puha betap
Cyt fsz 3596/09
Bv: r nagy út afv szab körny
Kolp ép hám

2009-10-06 Komplex nyaki UH

Mindkét pajzsmirigylebeny norm. Nagyságú, homogén.
Az isthmus nem szélesebb.
A nyálmirigyek szabályos nagyságuak és szerkezetüek.
A nyaki nagyerek lefutása mentén kölürírt kóros terime nem látható.

2009-09-30 Belgyógyászat

Status: Kp. Fejlett, obes, jó általános állapot. Cutis: arcon acne – hirsutismus, livid stria nincs. Nyelv nedves, nem lepedékes. Garatképletek békések. Emlők göbmentesek Kóros lgl nem tap. Pajzsmirigy kifejezetten tömött tap. , göbmentes. Oedema, icterus, cyanosis nincs. Mellkas alakja szimmetrikus, mko jól kitérő rekeszek. Pulmo: érdes sejtes alaplégzés, zörej nincs. Cor norm. Nagyságú, tompa, rythmusos szívműködés, zörej nem hallható.
RR: 85/55 Hgmm P: 68/min EKG: Sinusrhytmus, fr:68
/min. bal tengelyállás. Norm. Vez. Idők, szabályos repol.
Has a mellkas szintje fölött, puha, betap. Alsó median laparat. Pp. Gyógy. Hege. Defense, kóros rezisztencia nincs. Nyomásérzékenységet coecumtájon jelez. Ascites nem kop. Hepar nem tap., tompulata megtartott. Lien nem tap. Vesetájak szabadok. Mozgásszervek: alakilag és funkcionálisan épek. Durva neurológiai gócjel nincs, meningealis izgalmi jel nem észlelhető. Auto- és allopszichésen, térben és időben orientált.
Ts: 104 kg TM: 166 CM BMI: 37,3 BF: 45,5%

Diagnózis: Obesitas. Hypothyreosis in obs. PPT? Oligomenorrhoea

Laboreredmények:
TSH 1,88Miu/l
FT4 16,67pmol/L
Anti-TPO


Tisztelt Kérdező!
Kezelőorvosai jó irányban vizsgálják önt, előbb utóbb pontos diagnózis fog születni.
Viszont, nem csak az orvosoktól kellene az eredményt várnia hanem jelentős életmódváltásra van szükség . testsúlycsökkentés, méregtelenítés, rendszeres testmozgás. Ezek együttesétől várhat csak igazi, tartós eredményt.
Üdvözlettel

"labor"  2009. november 13. 09:36   #559 

Tisztelt Dr Úr!

Segítségét szeretném kérni,labor eredményem, SS GGT 52 U/l ,Se húgysav 374uml/l oda van írva ismételve,Mitől lehetnek ezek az értékek magasak?51.éves vagyok nem iszok nem dohányzok,zsíros ételt kerülöm.Betegségem nagyon sok van,lépem kivétték,epehólyagom nincs,vesémben 7mm.góc van,7.műtétem volt.Az útóbbi időben érzem,hogyaz epeműtétem óta duzzadtabb a májam meg ágyban forgolódok érzékeny, mondtam már orosnak azt mondták a "tok"nál duzzattabb.uh-on máj állománya egészébenkissé echodúsabb.de hogy miért vagy jó nem..Anyukám epevezeték daganatban halt meg,de másodlagossan a májnál is volt gond.Nem lehet nállam valami gond? még egy kérdésem lenne,pajzsmirigynél van egy 5mm átm.falában apró meszesedést tartalmazó cysta.
Nagyon köszönöm válaszát!


Tisztelt Kérdező!
A leírt eltérések nagyon minimálisak, semmi oka az aggodalomra!
Üdvözlettel


Várom válaszát  2009. november 13. 09:29   #558 

Tisztelt Doktor Úr!
Olyan kérdésem lenne,hogy nagyon rég óta vannak rosszulléteim,amellyek változóak,régebben gyors szívveréssel járt,mellkasi szorítás..stb..az utóbbi időben nagyon lassú szívverés (50-52-es pulzus),mellkasi nyomás,szúrás,illetve nyaki szorítás,ami nehéz légzéssel párosul.Elmentem orvoshoz,aki elküldött egy teljes kivizsgálásra,szívultrahangon megállapították,hogy minimális mitrális prolapsusom van,de ami jobban megijeszt,az a pajzsmirigy ultrahang,ahol megállapították,hogy meg van nagyobbodva mindkét pajzsmirigyem,ja és a vérvétel kimutatta,hogy több a THS-em,a felső határnál,szóval jövőhéten folytatódik az orvoshoz járás.Ami igazán érdekelne,hogy ez a nagyon alacsony pulzus,lehet-e a pajzsmirigyem miatt?Illetve ez a rengeteg rosszulét(tényleg mindennapos) is lehet-e emiatt?
28éves nő vagyok és már legalább 10éve vannak rosszulléteim,nagyon szeretném megtudni,hogy mitől és persze szeretnék végre meggyógyulni!Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel:Ildikó


Tisztelt Kérdező!
A magas TSH szint utalhat pajzsmirigy alulműködésre amely valóban lassú pulzust okozhat. A mitralis prolapsus mellett bármikor lehet szívpanasza minden jelentőség nélkül.
Ne aggódjon! Rendbe fog jönni.Üdvözlettel

László 53  2009. november 13. 09:27   #557 

Tisztelt Doktor Úr!
Parkinsonos beteg vagyok,napi 9 mg Requip-et szedek.
Elhanyagolt orrsövényferdülés.mandula,arc és orrüreg gyulladás.
A számban keserű,savanyú csípős ízt érzek,garat hátsó faláról
Váladék lecsorgás.A requip bevétele után 1-2 órával Forróság
önti el a fejemet,fejtetőn belül csípő érzés ,elkezdek izzadni. hajam tiszta víz,gyengeség
félelemérzés,darabos járás merev jobb kéz.Ez a rosszullét 3 órán
át tart.Lehet hogy száj és orrüregi váladék reakcióba lép a requip-pel?
Egy hete szenvedek napi 2 rosszullét,vasárnap ügyelet Pánikbetegséget
álllapított meg,leleteim negatívak vérnyomás ugrál,ritmuszavarra 2xfél
betaloc-ot,szedek.Mértem 117/60--160/90 vérnyomást is.Kérem válaszát,
milyen betegség ez,mert nem bírom, Az ügyelet Psychiátriai kivizsgálást
kért. Ideggyógyászom felírja a requip-et én szedem,rosszulétek,
semmit nem tesz hogy jobb legyen a közérzet legalábbb.

Köszönöm válaszát:Szőke László 1121 Bp Rácz Aladár út 58.
Tel:06 30 203 8456


Kedves László!
Az önnél megállapított diagnózisok valószínűleg helyesek. Inkább azt látom hogy a kezelésén kellene változtatni. Amennyiben a jelenlegi ellátó helyén ez nem oldható meg úgy váltson kezelőorvost.
Üdvözlettel

Andrea  2009. november 13. 09:25   #556 

Tisztelt Doktor Úr!!!
Azzal a kéréssel fordulok önhöz,hogy kb 5 nappal ezelött szúró fájdalmat éreztem a szivem körül,és a hátam is fájt,a szivverésem gyorsabb a megszokottnál nyugalmi állapotban is,és néha szédülök!!a levegöt is néha kapkodni kell!orvoshoz még nem voltam,mert azt gondoltam elmulik!!
Az Ön véleményét szeretném kikérni,hogy mi lehet a baj!!
Komoly e vagy nincs miért aggódnom??
Előre is köszönöm!Egy 20 éves lány!


Tisztelt Kérdező!
Nem kell aggódnia a leírt tünetek nem utalnak semmilyen komoly betegségre.
Amennyiben szeretné magát megnyugtatni akkor kérjen EKG és szív ultrahang vizsgálatot.
Üdvözlettel

emelkedett májenzimek  2009. november 13. 09:23   #555 


Tisztelt Doktor Úr

mai nappal vettem kézbe a laborleletemet, a GOT 65, a GPT 95,a GGT 101.
Aggaszt, annál is inkább, mert (évente megyek nagylaborra-minden ok nélkül), pár éve egyre magasabb az érték, lassan emelkedik.
A többi adatom jó, egyedül a koleszterin 8,0.
Semmi fizikai tünetem nincs, nem szurkál jobb oldalon a hasam (csak baloldalon, egy petefészek-eltávolítás utáni összenövések miatt), nem fáj a májam, nincs gond az epémmel, az emésztésemmel.
Változókorban vagyok, néha nagyon fáradtnak és enerváltnak érzem magam (ez lehet a májtól is, ugye?).
3 éves koromban volt egy fertőző májgyulladásom, háziorvos megnézette, hepatitis A, semmi gyógyszert nem szedek, nem iszom, csak ritkán egy-egy pohár jó minőségű vörösbort, pezsgőt (ha innék, megmondanám és nyugodtabb is lennék, mert tudnám, hogy azaz oka az emelkedett értékeknek, és meg tudnám szüntetni, a máj pedig regenerálódna).
22 éve szültem, fogóval, akkor kaptam vért, a nagy vérveszteség miatt.
Voltam UH-on is, teljesen negatív.
Doktorúr, mi a véleménye a leírtakról, beteg vagyok, merre kell elindulni, elég csak az évenkénti kontroll? Szedjek valami májregeneráló gyógyszerhatásút? Méregtelenítsek? Diétázzak? Kövér nem, de kissé molett lettem (változókor, has körüli kilók), zsírmáj?
Várom mielőbbi válaszát, üdvözlettel!


Tisztelt Kérdező!
A leírt leleteket magyarázhatja egy régebben lezajló májgyulladás de jelenleg szedett gyógyszerek is szóba jönnek.
A leletben szereplő enzimek nagyságrendje igen alacsony tehát aggódásra nincs oka. Kérjen beutalót hasi UH vizsgálatra.
Természetesen a lelettől függetlenül a diéta, testmozgás, testsúlycsökkentés biztosan jót tesz majd.
Üdvözlettel

mi lehet..?  2009. november 13. 09:21   #554 

Tisztelt doktor Úr!

Körülbelül 1 éve fedeztem fel, hogy a gyomromnál, kissé bal oldalon dobog valami. Főleg akkor vehető ki, amikor háton fekszem. Mintha valami ki akarna szabadulni onnan. És ki lehet tapintani is valamit. Leginkább úgy tudnám jellemezni formailag és méretileg, mintha lenyeltem volna egy dobogó szappant. Ezenkívül evéskor nagyon hamar tele leszek, és egyből fel is fújódom. Mi okozhatja ezt? Nagyon aggódom már!
Várom válaszát és előre is köszönöm


Tisztelt Kérdező!
Panaszait egy hasi UH vizsgálat tudná valószínűleg egyértelműen tisztázni.
Üdvözlettel

Cirmosi  2009. november 11. 22:54   #553 

Tisztelt Doktor Úr!

35 éves, 186 cm, 105 kg, 10 éve dohányzó férfi vagyok. Több éven át alkoholizáltam, ami már közel 1 éve teljesen megszűnt.
Kb. 2 éve a köldök és a mell magasság felénél pontosan gyomorbántalmaim és fájdalmaim vannak, ami nyomó érzésű fejfájással a fej tetején is társulni szokott.
Laboratóriumi vizsgálat magas húgysavat állapított meg, amit Mirulit szedésével sikerült leszorítani. Máj funkció zavarok is felléptek, amit Hepabene ratiopharm kapszulával kb. 1 éve kezelem. Fejfájás ahhoz hasonló tünet, ami lépcsőzéskor, vagy hirtelen fejmozdításkor már többször előjött, mintha az agy le lenne maradva fél másodperccel.Különleges érzés de már nagyon zavar. Mi lehet ennek az oka?
Étkezés után kb. 2 óra múlva "átszalad" a tápanyag, kiürítésre kerül. Szeretem a fűszeres, erős ételeket.
Azt megfigyeltem, hogy tartósabb nem dohányzás után erőteljesen csillapodik a gyomorfájás.
Háziorvosnak mutattam, kézzel tapintotta, de nem érzett semmit.
Lehet-e összefüggés a gyomor és a fejtető "fájás" között?
Betegségeim: Asthma, hypertonia, klausztrofobia, ami az utóbbi 1 évben alakult ki.
Vérsüllyedésem alacsony, értéke: 2
Vizeletem negatív
Szedett gyógyszerek: Bisoplock, co-prenesa, mirulit, hepabene.
Időnként rexetin. Régebben gyomorsav lekötő használt, de már nem!
Mi lehet ennek az oka? és hogyan kell kezelni?
Kérem javaslatát ezen tünetek enyhítésére!

Köszönettel


Tisztelt Kérdező!
Lehet összefüggés a gyomorfájdalom és a fejfájás között.
A dohányzást hagyja abba, sportoljon, ne fogyasszon erős fűszeres ételeket.
Gyomorsav csökkentő gyógyszereket kellene kipróbálnia.
Amennyiben panaszai nem szűnnek forduljon gastroenterológus szakorvoshoz.
Üdvözlettel

h1n1  2009. november 11. 22:00   #552 

Tisztelt Doktor Úr!

Mi történik azzal, aki nem 100%-ik egészségesen adatja be a h1n1 elleni védőoltást? meghal?
igaz, hogy h1n1 tönkreteszi a tüdőt? egy pathológus ismerősöm mondta, hogy csomó ember felboncolt és tönkretette a tüdejüket...?


Tisztelt Kérdező!
Az influenza halálos szövődménye általában a vírus okozta tüdőgyulladás szokott lenni. Ez mindegyik influenza vírusra igaz.Az első kérdésére azt tudom mondani hogy az oltástól még nem halt meg senki. Minden évben eddig emberek ezrei kaptak oltást csecsemők, fiatalok, öregek egyaránt. Ön szerint mindegyikük 100%-an egészséges volt???!!!
Gondolkozzon józanul! Üdvözlettel

Tücsi  2009. november 11. 21:56   #551 

Tisztelt Doktor úr.
Arra szeretnék választ kapni,hogy mi okozhat majdnem egész napos szívszúrást.
Régóta érzek néha szúrást a szívkörnyékén,de az éles,rövid ideig tartó és mély levegővételektől pár pec után elmúlik.
Ez a mostani tompán szúró -nyomó és tompán fájó.Ezt fél napig éreztem,de,ha lepihentem,vagyis feküdtem akkor nem éreztem semmit,de ahogy elkezdtem járni,vagy bármit csinálni ismét szúrt nyomott és fájt.Délutántól kb 10 percenkét jött elő a szúrás.
Másnap délelőtt nem éreztem viszont délután ismét előjött.Másfél napig minden rendben volt,de ma délután megint érzem kissebb megszakitásokkal.
Azt szeretném megtudni,hogy a Doktor úr szerint ezek mire utaló jelek és mi a teendő?
Előre is köszönöm a válaszát.Tisztelettel.


Tisztelt Kérdező!
A leírt panaszok eredhetnek a mellkasfalból de ideges feszültség is kiválthatja.
Néha elég egy banális fájdalomcsillapító máskor a nyugtatók használnak.
Természetesen komolyabb betegségek is szóba jöhetnének de ezek valószínűsége az ön esetében nagyon csekély.
Üdvözlettel

Szgniki  2009. november 11. 21:35   #550 

Tisztelt Doktor úr!

A kislányom nagyon sokat szellent,sokat fáj a hasa.
Hallottam olyat,hogy ezt a bélrendszerben felhalmozódott méreganyagok is okozhatják.
Megszeretném kérdezni,hogy egy 8 éves kislánynál lehet-e méregtelenítő ,illetve béltisztító kúrát alkalmazni.Ha igen mit javasolna.

Válaszát előre is köszönöm.


Tisztelt Kérdező!
Nem méreganyagok miatt hanem ételek és a bélbaktériumok együttes tevékenységeként keletkezik a bélgáz.
Nincs értelme egy kisgyereket méregtelenítésnek kitenni inkább egészségesen
kell táplálni. Sajnos az antibiotikus kezelések is károsítják a bélbaktériumokat.
Érdemes Normaflort használni, sok gyümölcsöt és zöldséget adni.
Üdvözlettel

Kata  2009. november 11. 21:30   #549 

Dr úr a kérdésem az lenne,idegi alapon stressz lelki okból kifolyólag okozhat e kézzsibbadást ??? Kb 2 hétig nappal is éreztem mindkét kezemen,de leginkább este lefekvésnél.Ma már enyhülni látszik elmúlik magától is???Válaszát elöre is köszönöm.


Tisztelt Kérdező!
Amennyiben lelki okok váltották ki biztosan meg fog szűnni.
Üdvözlettel

kitty29  2009. november 10. 22:52   #548 

Köszönöm gyors válaszát Dr Úr!Én a bénulástol félek nagyon........Remélem hamar tudnak valahol fogadni...


Kedves Kitty!
Ne féljen hiszen a zsibbadás azt jelenti hogy érző idegek érintettek és nem a mozgató idegek.
Üdvözlettel

kitty29  2009. november 10. 22:10   #547 

Kedves Dr!Olyan problémával fordulok Önhöz amilyet még sosem hallottam....2héttel ezelött a bal combom hirtelen elzsibbadt majd tiszta libabör lett ez pár másodpercig tartott majd aznap jó párszor megismétlődött ez 3-4napig igy ment semmi más tünetem nem volt de mivel nagyon megiesztett hétvégén bementem a sürgösségire ott neurologus megvizsgált,ct is készült minden negativ lett és azt mondta ha nem mulik kérjek idöpontot neurologiai szakrendelésre.De mivel napokon belül megszünt igy nem foglalkoztam vele.Viszont tegnap ota megint van és napi 30-40 alkalommal is igy elzsibbad hirtelen és tiszta libabör de sehol máshol csak a bal combom.Felhivtam a neurologiát de decemberre kaptam idöpontot akármennyire is mondtam,hogy nagyon megvagyok ijedve.Félek,hogy estleg valami bénulás elöjele lehet ez.........?Napjaim ugyanugy élem itthon vagyok 2 picivel,nem idegeskedek,nem dohányzom.Ön hallott akár hasonló dologról?Mi lehet a bajom?29éves Nö vagyok.Válaszát elöre is köszönöm!!


Tisztelt Kérdező!
Lehet hogy az ágyéki gerinc elváltozása váltja ki panaszait.
Forduljon rheumatológus szakorvoshoz. Minden esetre ne féljen semmi komoly nem fog történni.
Üdvözlettel

vizsgálat  2009. november 10. 21:42   #546 

KEdves Dr ÚR!
Azt szeretném megkérdezni,hogy van e olyan laborvizsgálat,ami kimutatná,hogy szívprobléma van?
Köszönöm.


Tisztelt Kérdező!
Nincs.
Üdvözlettel

influenza e ???  2009. november 10. 21:41   #545 

kedves drÚR!!!

én kb vas óta náthás vagyok,nem köhögök stb ,de höem . is van, ez nálam 37 és most elöbb 37 5 volt,de ált ban 37 2 . ez már 3 napja.

a hátam is érzem de az lehet attol is mert cipekszek melóba.meg nekem ha megfázok a hátam is szokott nemtudom miért...

c vitamint szedek 1000 mg, ön szerint kell még más ? orvoshoz majd elmegyek holnap de megmondom öszintén nem akarok antibiot. idán már nagyon sokszor szedtem és nekem gyomor bél bajaim is vannak ,jha szednem kell uténa honapokig fáj a gyomrom stb...a flóráról nemis beszélve...

sokszor hallani egy virusos dolog felülfertözödhet könyen és akkor kell antib. de az mikor van? egész nap nemtudok feküdni,föleg számitógépezek az nem baj?

elvileg csüt már mennem kéne munkába mert most szabin vagyok,ön szerint ha a höem,megmarad akkor menjek? vagy lesz káros hatása ?ha nem fekszem ki,

csak sajnos egy Bnömet is most rugták ki mert beteg állományba volt...



Tisztelt Kérdező!
A leírtak alapján felső légúti vírusfertőzése lehet.
A C vitamin mellett aspirint vagy paracetamolt szedjen.Betegen nem érdemes munkába mennie, remélhetőleg önnek megértőbb munkahelye van.
Üdvözlettel

szapora szívverés  2009. november 10. 21:39   #544 

Tisztelt Doktor Úr!
39 éves vagyok. Kb. 5éve van szívritmuszavarom, a Concort szedem a 0,5öset és a Xanaxot. Kb. 1éve volt vérvételem és minden negatív lett, fél éve voltam kardiológiai vizsgálaton és az is negatív lett, de ennek ellenére olyan rohamaim vannak, hogy hirtelen szapora szívverés ,100-on felüli pulzus és majdnem összeesés érzet, viszont a rosszullétek mellett napi rendszerességgel fáj a derekam, a nyakam, a hátam, a vállam. Lehetséges-e. hogy ez a két dolog összefüggésben van? Előre is köszönöm válaszát!


Tisztelt Kérdező!
A leírtakból nem derül ki milyen ritmuszavara is van tulajdonképpen.
Egy un. Holter vizsgálat lenne szükséges /24 órás EKG felvétel/.
Egyéb panaszai nincsenek összefüggésben szívének állapotával.
Szerintem a legjobb lenne ha sportolna rendszeresen és megtanulna relaxálni, meditálni.
Üdvözlettel

zöld erdő  2009. november 10. 16:24   #543 

kedves dr úr


vettem szájápolásra egy oldatot azthiszem Gingisol a neve,vamn benne kamilla,szegfüszeg ami álllitolag nagyon jo fájdalom csillapito fogra is,de mintha észrevettem volna h eléggé dobog a szivem.lehet ettöl? hisz egy kis vattára rakok és bekenem vele napi többször is,nyilván felszivódik de nem tudtam h a szegfüszeg okozhat ilyet????


vagy ennek semmi köze ehhez?

egyébként épp megiy vagyok fázva,3 napja 37 37 2 a höm. nem veszek semmit erre be,de ez a tartós 37 nem káros a szivre ???mikor mulik el?



Tisztelt Kérdező!
Az említett készítmény tartalmaz még mentolt, kámfort, alkoholt is.Lehet hogy ezek miatt van szaporább szívdobogása de a megfázás is okozhatja. A hőemelkedés nem lesz káros a szívre. Egy ilyen megfázás 3-4 napon belül elmúlik.
Üdvözlettel

Szív...  2009. november 10. 15:49   #542 

Kedves Doktor úr!!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy gyakran előfordul, hogy nyugalmi helyzetben(leginkább lefekvéskor-elalvásig) erősen bedobban a szívem, gyakran többször egymás után... Van hogy napokig, hetekig minden este, de előfordul hogy fél évig nem is jelentkezik!! Nem tudom mi lehet ez??????
Több vizsgálaton is voltam, többek közt Holter...ami tulajdonképpen nem mutatott ki semmit /parasystolya..meg hasonló szavak voltak feltüntetve/ de a kardiológusom azt mondta semmi gond :) ....hát köszönöm szépen, ha Ő élne ilyen érzettel (ami nem fájdalom, hanem kellemetlen érzés inkább, vagyis olyan mintha nem akarna többet dobogni a szívem :):) (ez mondjuk nem vicces ) annyira :)
Olyant is tapasztaltam, hogy néha nagyon beindul a szívem, egy darabig tart ez a gyors szívverés, aztán elmúlik, mintha semmi nem történt volna, utána pedig a bal lapockám alatt fáj "valami" egy pontba, de aztán az is idővel elmúlik!!!
Volt pajzsmirigy problémám, ami időközben ( a TSH-m) normalizálódott!!!
Jah :), túlsúlyos vagyok, igaz nem olyan vészesen , de heti 2 alkalommal mozgok 1-1 órát (aerobik)illetve 5 óra után pedig már nem is étkezem!!
Megemlíteném azt is,hogy könyvelőként dolgozom, sajnos emiatt sok stersz ér napközben...

Válaszára várva, hálás köszönettel: Egy könyvelő :)



Tisztelt Kérdező!
A leírt ritmuszavar az "extrasystolia". Ilyenkor a szívet összehúzódásra késztető elektromos inger nem a pitvarok között képződik és onnan a kamrákra fut le hanem egy úgynevezett alsóbb ingerképző központból, a kamraizomzatból. Emiatt az ingerület lefutása valamint a szívizomzat összehúzódása is eltér a megszokottól. Maga a ritmuszavar klinikailag valóban jelentéktelen és jóindulatú. A legtöbb embernél előfordul kis számban és -szerencsére- észrevétlenül. A problémát az jelenti hogy vannak olyan emberek akik érzékenyek a saját szervezetükben lezajló változásokra és ezt a ritmuszavart is megérzik és rosszul viselik. Ráadásul még félelem is társul hozzá mivel valamilyen szívroham vagy egyéb végzet kezdetének vélhetik.
Tudom hogy könnyű mondani de ne törődjön vele mivel jelentősége nincs és semmilyen problémát nem okoz.
Jót tenne a rendszeres testedzés, sportolás és persze a napközben elviselt stressz feloldása is. Amennyiben semmi eredmény, úgy szóba jöhet valamilyen gyógyszer adása is amely ezt a hajlamot mérsékli vagy teljesen megszünteti.
Minden esetre az tűnik jobbik megoldásnak ha először valamilyen természetes megoldást tudna találni.
Üdvözlettel

nemesmari  2009. november 10. 15:42   #541 

Tisztelt doktor úr!

Hamarosan lesz egy kis műtétem amihez altatás szükséges. Kérem szíves segítségét abban, hogy a tegnap elvégzett ekg alapján rendben van-e minden.
HR 89; Pd 102ms; PQ 122ms; Qrs 102 ms; Qt 360ms; Qtc 440 ms; P ax 54; Qrs ax -4normál (bal); T ax 17; Qrs-T ax (3D) 57
Szívességét előre is köszönöm
Kiss Mária


Tisztelt Kérdező!
Megnyugodhat az EKG-n nincs kóros eltérése.
Üdvözlettel

előző oldal  26 27 28  29 30  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Szív és érrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!