orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Puskás Emese

Dr. Puskás Emese válaszol

Dr. Puskás Emese

tüdőgyógyász szakorvos, orvosi rehabilitáció (tüdőgyógyászat) szakorvosa, homeopátiás orvos

előző oldal  51 52 53  54 55  következő oldal
Gabó2  2012. április 19. 13:16   #1060 

Kedves Doktornő!

Nagyon köszönöm gyors és megnyugtató válaszát.

Köhögésem már nincs.
Néha előfordul, de csak az influenzás betegségem óta, hogy éjszaka 1x felriadok arra, hogy olyan mintha egy pillanatra csak nem kapnék levegőt.
Ekkor felülök köhintek egyet és a torkomban lévő váladékot hallom érzem, hogy megmozdul, iszok pár kortyot és alszok tovább, semmi gond.

Meg néha, de tényleg ritkán, és ez is csak az influenza óta kulccsont alatti mellkasi részen és abban a vonalban középen szokott fájni, de ekkor ég is ez a fájdalom és olyan mintha ráülnének, ekkor viszont szinte mindig van hányinger is, ezért azt gondolom, hogy a sav a reflux miatt, sajnos nem vagyok tünet mentes pedig már jó ideje kísérletezünk a megfelelő gyógyszerekkel.

A másik furcsa dolog ebben a mellkasi "fájdalomban", hogy az asztmás symbicort használata sem javít a dolgon, sőt ha használom általában még durvább hányinger vesz elő vagy 1,5 órára.

A tesztet letöltöm és írni fogom ahogy tanácsolta, és ha július végén megjön a doktor úr akkor megyek hozzá és viszem a papírt is.

Még valami Doktornő amikor semmilyen mellkasi panaszom nincs, de használom a symbicortot akkor használat után kb. 10 perccel szorítani kezd a mellkasom és ez kb. 1 órán át nagyon durva.
Mondtam a helyettes orvosnak ezt ma, de csak annyit modott rá csökkentsem akkor az adagot 2x1-re.

Csakhogy én volt hogy pont emiatt napi 1x használtam és akkor is ez volt.

Nem mondott erre semmit a helyettes.

Elmondaná véleményét és tanácsát hogy most mit tegyek meg, hogy Ön mit gondol a fent leírtakról?

Az biztos, hogy ezek a tünetek amik még néha elő jönnek csak a dupla influenza óta vannak, előtte nem voltak.

Azért mondtam ezt el mindet Önnek, mert ma nagyon belém állt az ideg emiatt az egész miatt. És nagyon nem értem már ezt az egészet.
Így is küzdök a reflux-szal sajnos.

Köszönöm, szép estét!

Gabó


Kedves Gabó!

A jelen mellkasi panaszait biztosan a refluxozza, ez sajnos tavasszal és ősszel romlani szokott. Ha a Symbicort használata hányingert és mellkasi szorítást vált ki, feltétlen hagyja el, hiszen semmi olyan panasza, tünete nincs, ami indokolná.

üdvözlettel: Puskás Emese

kisunokám  2012. április 19. 09:00   #1059 

Tisztelt doktornő!
Köszönöm a válaszát.Esetleg milyen infóra lenne még szüksége a megfelelő szer kiválsztásához?


Kedves Édeklődő!

Mitől kezdtek a tünetei kialakulni, viselkedésében, étvágyában milyen változások vanna, mi az ami javítja az állapotát és mi az ami rontja...

üdvözletel: Puskás Emese

ferenc 59  2012. április 18. 18:03   #1058 

TISZTELT DOKTORNŐ

KÉRDÉSEM A KÖVETKEZŐ FÉRJEM CT EREDMÉNYE A KÖVETKEZŐ
KORNAK ALKATNAK MEGFELELŐ MELLKASI SZERVEK.JOBB OLDALON A VII. BORDÁN SCLEROTICUS GOC. A JOBB IV BORDÁBAN IS LÁTHATO KÉT KISEBB GOC.CSONTSZIGET?OSTEOPLASTICUS METASTATIS TELJES BIZTONSÁGGAL NEM ZÁRHATO KI. A PROSTATA ELLENŐRZÉSE JAVASOLT. ADHAT E AGGODALOMRA OKOT VAGY KOMOLYABB BETEGSÉGRE UTALHAT E?

válaszát köszönöm


Kedves Érdeklődő!

Semmiképpen ne hunyjanak szemet felette. Hasi UH, labor vizsgálat, ill. urologiai vizsgálat negativitása esetén megnyugodhatnak.

üdvözlettel: Puskás Emese

mi ez?  2012. április 18. 18:01   #1057 

Kedves Doktornő!

Helyzetem a következő sport szakos vagyok egyetemen napi akár 6-8 tesi óra is.

Légzés funkcióm eddig mindig ilyen volt:

fvc:3,18 (91%)
FEV1:2,67 (88%)
FEV1%: 84 FEF 25-75: 2,67 (67%)

ENYHE PERIF. LÉGÚTI OBSTRUCTIO.
PULZOXYMETRIA: ox .szat.: 98%-98%-ig. Pulzus:90/min 88/min-ig.

FEV: 3,08(87%)
FEV1: 2,76 (90%)
FEV1%: 89 FEF25-75: 3,33 (83%)
PULZOXYMETRIA: OX.SZAT.: 99%-99%-IG.
PULSUS: 88/MIN-TÓL 90 /MIN-IG.

Eddig a pontig soha nem mondták, hogy bármi különösebb baja lenne a tüdőmnek.

Aztán 1 hónapja lázasan (2.napja 40 fokos lázam volt, köhögtem, szöcsögött a tüdöm a huruttól, elkaptam az influenzát, + garatgyulladásom is lett.) Tehát már a 3. lázas napomon elmentem a tüdőgondozóba, ahol ilyen állapotban (lázasan-folyamatosan köhögve, fulladás érzettel )
csináltak nekem mellkas röntgent(légcsőgyuszi), vérvételt (enyhén magas gyulladás), és légzés funkciót, melynek eredménye ez lett.

Azt még megemlíteném, hogy az orvos akihez eredetileg tartozom szabin volt már akkor is mikor így betegen mentem a tüdőgondozóba.Helyettes orvos volt - van még most is.

Szóval légzés funkcióm lázasan, stb. ilyen lett:

FVC: 2,32 (66%)
FEV1: 2,02 (66%)
FEV1%: 87 FEF 25-75%: 2,30 (57%)
kp.restr., enyhe centr., mérs. perif. obstr.

Pulzoxymetria:
oxygén sat.: 97%-tól 97% -ig. pulzus: 134/min-tól 132/min-ig.

A doktornő kapásból kijelentette, hogy asthmás vagyok és ez egy elég komoly asthma.

Felírta a symbicortot napi 2x2+amikor szükséges.

Ez egy hónappal ezelőtt volt.
A gyógyszert 2x2 használtam, majd fokozatos leállással 1 héttel ezelőtt abba hagytam.

Ma ismét mentem kontrollra és csinált allergia tesztet és légzés funkciót.

Allergia teszt totál negatív.

Légzés funkcióm (1 hete nem használtam a symbicortot/sima)

FVC: 3,09 (88%)
FEV1: 2,69 (88%)
FEV1%: 87 FEF25-75: 2,96(74%)

ENYHE PERIF.OBSTRUCTIO.

Pulzoxymetria:
98%-tól 99%-ig. Pulzus: 85/min-tól 97/min-ig.

A doktornő ennek ellenére csak azt mondja, hogy asthma és még le is szidott, hogy nem használtam a simbicortot 1 hétig.

Tudni kell rólam, hogy van refluxom 18 hónapja, NERD.

Ön szerint asthma vagy nem ami nekem van?


Gabó


Kedves Gabó!

Mivel lázas állapotban történt a vizsgálat, és oldást ( Ventolin inhalálása után 20 perccel ismétlést) nem csináltak, az asthma diagnózisa nem mondható ki. Valószínű csak obstructív bronchitise volt, az összes érték párhuzamos romlása alapján. Ha a terhelhetősége jó, nincs köhögése, szerintem töltsön le a netről egy asthma kontroll tesztet és hetente jegyezze fel az értéket. Kb. egyhónapos eredménnyel menjen vissza a saját tüdőgyógyászához, aki ismeri.

üdvözlettel: Puskás Emese

kisunokám  2012. április 18. 17:49   #1056 

Tisztelt Doktornő!
A kis unokám most 8 hónapos,Meg van fázva.Kapott egy borzalmas ízű kanalast,amit nem akar bevenni és a lányom sem igazán ragaszkodik a gyógyszerekhez.Homeopátiás szert szeretnénk és ezzel kapcsolatban szeretném kérni a segítségét.tünetei:nagyon hurutosan köhög,étvágytalan,piros a torka,nyelőcsöve,sűrű,fehér orrfolyás,nyugtalanság.
Előre is köszönöm a válaszát és Szép Napot Kívánok Önnek!
Kissné.


Kedves Kissné!

Sajnos elég kevés tünetet mondott ahhoz, hogy biztos jó szert tudjak ajánlani. A kálium muriaticum D 12-es, vagy D6-os Schüßler sót adjanak vízben oldva naoi 3x1 tabl.-t.

üdvözlettel: Puskás Emese

Viktória mandulái  2012. április 18. 09:02   #1055 

Tisztelt Doktornő!
5 éves nagylányom egy éves kora óta több alkalommal volt bronchitiszes. Volt gond a fülével is, de azt nem hagytam felszúrni, bár akarták. Véleményem szerint -és az audiológiai vizsgálat szerint is- a hallása nem tökéletes. A fül-orr-gégész szerint az orrmandulája okozza a gondot, ezért ki kell venni. Amin csodálkozok, mert orron át veszi -többnyire- a levegőt, nem horkol. A bronchitiszt kinőtte, már több mint egy éve nem volt vele gond.
A kérdésem az lenne, hogy mit lehetne neki adni, hogy a hallása is javuljon, -már, ha van erre szer- és az orrmandulája is megmaradjon.
Köszönettel!
Bné Szilvia


Kedves Szilvia!

Látatlanban a Lymphomyosot cseppet ajánlanám, két hónapon át. Az a megnagyobbodott orrmandulát rendbe hozza, és ha a hallás ettől rossz, javulni fog.

üdvözlettel: Puskás Emese

Lena78  2012. április 18. 09:00   #1054 

Tisztelt Doktornő!
Pár éve allergiás eredetű asztmát diagnosztizáltak nálam.Alvesco-t, Aerius-t,Avamys-t,szükség esetén Ventolint szedek. Kb. 6 hete elment a hangom és elkezdtem köhögni.A háziorvos írt Zinnat 500-at és Terpini-t. Nem lett jobb.Visszamentem hozzá és elküldött fül-orr-gégészetre. Ott idült garatgyulladást mondtak és kaptam Terpini-t ,Tantum Verde öblögetőt. Ettől sem lett jobb.Ekkor megint kaptam Ospamox 1000-et, Ambroxol Q. A hely
zet nem lett jobb. Folyamatosan köhögök fel sűrű egybeálló sárga váladékot.Rengeteget fújom az orrom,ahol szintén ilyen távozik.Vettem Stodal-t,hátha segít.Az a furcsa,hogy semmim nem fájt egyszer sem.Segítségét kérem,mi lehet a bajom?A Tüdőgondozóba kértem időpontot,kaptam is június 1-re. Az egy kicsit messze van.
Válaszát köszönöm előre is.


Kedves Érdeklődő!

Időpont nélkül nem mehet a gondozóba? Nekem úgy tűnik, az allergiája talaján alakult ki orrmelléküreg gyulladás, és ezzel van összefüggésben a rekedtsége is. Nem köhög jobban? A légzése nem változott? A Stodal helyett inkább Sinupret cseppet, vagy tablettát használjon.

üdvözlettel: Puskás Emese

Tanácstalan  2012. április 18. 08:58   #1053 

Jó napot kívánok!Az édesanyám CT lelete a következő:Praetrachealisan egy 10x14 mm-es és egy 8x16 mm-es nyirokcsomó látható.Subcarinalisan 10mm rövid átmérőjű nyirokcsomó figyelhető meg.A jobb hilus alsó harmadában a középső lebeny hörgő előtt egy 5 mm-es rövid átmérőjű lágyrész densitasu sáv látható.A bal hilusban az alsó lebeny arteria előtt 8 mm-es ,a felső lebeny arteria eredésénél egy 5 mm-es nyirokcsomó figyelhető meg.A tüdő légtartalma diffúzzan normális.Elszórtan a tüdőben egy-egy apró emphysemás bulla figyelhető meg.Mindkét csúcsban subpleuralis lokalizációban láthatók kisebb emphysemás bullák.Bal oldalon a tüdőben 5 mm-es intenzív szabálytalan alakú képlet van,mely a nagyrés pleura kettőzetéhez csatlakozik.Bal oldalon a lingulában fibrotikus köteg húzódik.Válaszát előre is köszönöm.


Kedves Érdeklődő!

És mi volna a kérdés?

üdvözlettel: Puskás Emese

Hormonok  2012. április 18. 08:56   #1052 

Tisztelt Doktornő!
31 éves nő vagyok, és homeopátiás szerrel kapcsolatban kérdeznék. 2 éve szültem, de a problémák látványosabban kb. 3-4 éve kezdődtek, amikor abbahagytam a fogamzásgátló szedését. Hatalmas gyulladt pattanások jönnek ki folyton az arcomon, ami sajnos hegesedik is, és nagyon megritkult a hajam szülés után, ami azóta is hullik. Igazából ez zavar a legjobban. Emellett erős a szőrzetem is, de ez sajnos mindig így volt. A menstruációm teljesen rendben van, és a nőgyógyász szerint is "csak" azért kellene hormonális gyógyszereket szedni, hogy a külsőleges gondok megoldódjanak. Nem szeretnék szedni sem fogamzásgátlót, sem más hormonkészítményt, viszont a homeopátia más problémámra már nyújtott megoldást.
Meg szeretném kérni a Doktornőt, ha van erre valamilyen homeopátiás szer, javasoljon nekem valamit, ami ezekre a problémákra megoldást nyújtana!
Előre is köszönöm: Korina


Kedves Korina!

Meg lehet oldani a problémáját homeopátiás kezeléssel, de ehhez fel kell keresnie egy homeopata orvost, mivel egyénre szabott terápiát igényel.

üdvözlettel: Puskás Emese

Szuro hatfajas  2012. április 17. 08:02   #1051 

Tisztelt Doktorno!
Hogy van?
Elnezzest az ekezett hianya miatti kellemetlensegekert
Azzal a kerdessel fordulnek a Doktornohoz, hogy tobb mint egy hete nagy levego vetelnel szuro fajdalmat erzek a hatamban. Nem minden esetben, inkabb ha alok vagy ulok, mikor fekszem nem, es csak az elso harom nagy levego vetelnel, utana nem erzem. Nem tudom hogy most ez a tudom volna vagy lehet egy ideg becsipodes volna vagy esetleg megeroltettem magam. Nagyon zavar ez a fajdalom. Elore is koszonom a valaszat.
Nagyon szep napot kivanok! :)
Elnezzest kerek az ekezet hianya miatt okozott kellemetlensegekert, de kulfoldrol irok.


Kedves Érdeklődő!

A mély légvételnél csak függőleges helyzetben jelentkező szúró fájdalom nem tüdő eredetű. Mivel mozgásra megszűnik, inkább valamilyen kisizületi problémának tűnik.

üdvözlettel: Puskás Emese

Tüdő probléma  2011. november 4. 20:33   #1050 

Tisztelt Doktornő!
Sok jót hallottam önről, és így bátorkodom feltenni Önnek egy meglehetősen váratlan kérdést. Lovamról lenne szó. Tegnap kiderült, hogy az egész tüdeje helyén, egy nagy gennycsomó van. Jobb oldalára teljesen rátapadt, de a bal oldalról van esély, hogy le tudják szívni. Ha ez sikerül, akkor legalább a bal tüdejét tudja majd használni. Rá 1 hónapra, ha a maradék genny nem szívódik fel, akkor megpróbálják felnyitni a tüdejét, hogy lekaparhassák róla a gennyet. Én azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy esetleg nem tudna olyan gyógyszert ajánlani, ami segíti a genny felszívódását, vagy bármit ami javítana a lovam állapotán. Az állatorvosok mondták, hogy körül kellene nézni az emberi homeopátiás gyógyszerek között is. Tudna olyat, ami erre alkalmas? Nekem a lovam mindennél fontosabb. Kérem írjon vissza mielőbb. Válaszát előre is köszönöm!


Kedves Érdeklődő!

A Bábolnai gazdaság állatorvosa úgy tudom homeopata orvos. Ő biztosan tud segíteni. Én így látatlanban a hepar sulfur C30-ast ajánlanám.

üdvözlettel: Puskás Emese

Éva1952  2011. november 4. 20:31   #1049 

Tisztelt Doktornő!
Fiam 14-15 évesen hatszor volt kórházban spontán PTX-szel. A gyerekkorházban csak becsövezték, majd a cső kivétele után egy-két héttel újra PTX-es lett. A 7. alkalommal a budai MÁV kórházban előbb baloldali, fél év múlva jobboldali VATS műtétet végezetek. Ezt követően pár hónap után ismételten jobboldali PTX-szel került be, ahol teljes feltárásos műtétbe nem egyezett bele, így becsövezés után pár nappal hazaengedték. Most 24 évesen ismét jelentkezett a PTX jobb oldalon, jelenleg kórházban van, megműtötték. Az egyik orvos kérdezte, végeztek-e nála enzimvizsgálatot. A neten keresgélve találtam egy AAT enzim hiányáról leírást, ami okozhatja a sorozatos PTX-et. Hol lehet ilyen vizsgálatot kérni, Bp.IV ker-ben lakunk, s ha valóban ez a genetikai hiba okozza, kezelhető-e, meg lehet-e akadályozni további PTX kialakulását?
Köszönettel R.-né Éva


Kedves Éva!

Alpha 1 antitripszin hiány okozhatja a sorozatos PTX-et, az Országos Korányi TBC és Pulm. intézetben végeznek ilyet, ambuláns vizsgálatra is tudnak jelentkezni, úgy tudom oda is tartoznak.

üdvözlettel: Puskás Emese

allergia  2011. november 4. 20:28   #1048 

Tisztelt Dr. Nő !

9 éves fiamnak kb. 2 évi mindennapos tüsszögés után Prick allergia tesztet csináltak.
Teszt eredménye: tavaszi fák: 2 keresztes,fűkeverék: 2 keresztes, rozs: 2 keresztes, poratka: 1 keresztes, lisztatka: 4 keresztes, hisztamin: 2 keresztes.
Erre a Revicet szopogatós tbl.-t kapta, melyre enyhültek tüsszögései.
Kérdésem az lenne, ha nem kezeljük semmivel, csak vitaminokkal erősíteni immunrendszerét alakulhat e ki ebből komolyabb betegség. Ha kezelni kell akkor homeopathiás szerrel lehetsége e, és ha igen meddig kell azt alkalmazni?

Tistelettel Anna


Kedves Anna!

Homeopátiával egyénre szabott gyógyszerrel tudja kezelni. Az allergia szezon előtt elkezdve.

üdvözlettel: Puskás Emese

delfin  2011. november 4. 20:27   #1047 

Kedves Doktornő!

Tegnap mindkét mellkasom fájt, mára csak a jobb oldali tüdőm alsó részében érzek folyamatosan enyhe fájdalmat, levegővétel alkalmával is szúr, okát nem tudom, megfázva nem vagyok és nem is voltam kb 8 hónapja. Tegnap strandon voltunk, a jobb alkarom és a térd hajlatom is viszket, kiütés nincs rajta. Lehetséges, hogy a vízben lévő fertőtlenítő anyag okozza valamiilyen allergiás reakció vagy ez butaság?


Kedves Érdeklődő!

Nem butaság. Lehetséges, hogy allergiás reakció.

üdvözlettel: Puskás Emese

ct eredmény  2011. szeptember 17. 17:42   #1046 

Tisztelt! 25 éves férfi vagyok. Az elmúlt 3 hónapban hol visszatérő, hol folyamatos, több napos-hetes szegycsonti, illetve bal mellkas oldali fájdalmam volt, mely többször fizikai terhelésre, pl. futásra alakult ki. Persze volt hogy magától mindenféle terhelés nélkül, vagy pl. hajolásnál is éreztem, nyomott. Allergiás, illetve asztmás vagyok, azonban ezek sosem okoztak gondot semmilyen fizikai erőnlétre, nem is szedtem ezeket a gyógyszereket. Voltam röntgen vizsgálaton, ami negatív lett, majd CT vizsgálaton ami a következő eredménnyel zárult: "A hílusokban és a mediastinumban kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem látható. A pleuraűr sinusaiban folyadék nincs. A pleura norm. vastagságú. A tüdőben kóros paranchimás árnyék nem ábrázódik. A felső mediastinumban ventralisan tymus persistens. A mellékvesék épek." Az utolsó mondat mit jelent? Visszamentem a tüdőgyógyászhoz, aki beutalt a CT-re és azt, mondta, hogy elképzelhető, hogy a csecsemőmirigyem az, amitől fáj a mellem, az nem nőtt vissza vagy nő, de ez nem biztos, továbbküldött egy tüdőintézetbe. Azt is mondta, hogy igazából amit a felvételen látni lehet, bármi lehet. Ezt írta a leletre: ambuláns vizsgálat a további teendők, esetleges cytolgiai verifikáció miatt.

A továbbiakban beutalt egy megyei tüdőintézetbe, ahol az orvos véleménye szerint: " A mellkasi CT szeleteket áttekintve a felső mediastinumban a sternum alatt valóban fellelhető bizonytalan kontúrú elváltozás. " A pontosabb véleményezés miatt fel kell keresnem az egyik mellkassebészeti ambulanciát.

A diagnózishoz azt írta, hogy a csecsemőmirigy jóindulatú daganata.
Mi az ön véleménye? Mit tehetek?

Válaszát köszönöm!

István


Kedves István!

Valóban előfordul, hogy a csecsemőmirigy nem húzódik vissza és ez okozhat hasonló tüneteket. Ha a mellkas sebészeti vizsgálat mintavételt javasolt, ezt esetleg meg kéne tenni. És ellenőrizni a későbbiekben, nem változik e?

üdvözlettel: Puskás Emese

homeopátiás szer kislányomnak  2011. szeptember 17. 17:39   #1045 

Tisztelt Doktornő!

2,5 éves kislányom az elmúlt 1 hónapban egyre korábban kel (régen ezzel nem volt gond fél 8 körül kelt). Az éjszakát végigalussza ezzel nincs gond. Most a reggeli kelésben már 5:30-nál tartunk és folyamatosan 5-10 perccel egyre korábban kel. Homeopátiás gyógyszerész adta nekünk a kálium phosphoricumot amitől 4-5 napig ismét fél-8 körül kelt, majd ismét visszaállt. Kislányom is fáradt így egész délelőtt (és hát mi is..).
Tudna javasolni valamilyen homeopátiás szert?
köszönöm!
Szilvia


Kedves Szilvia!

Ha a kálium phosphoricum csak átmeneti megoldást jelentett, vigye el egy homeopata oroshoz személyre szabott gyógyszerért.

üdvözlettel: Puskás Emese

Köhögés  2011. szeptember 17. 17:38   #1044 

Tisztelt Doktornő!

Júniusban volt egy arc-illetve homloküreg gyulladásom, amit kezeltettem, antibiotikumot kaptam rá. Ezt követően egy héttel, alig, hogy meggyógyultam pedig volt egy megfázásom, amit viszont nem kezeltettem, megpróbáltam házi módszerekkel itthon enyhíteni a panaszokat. Azóta nagyon sűrűn köhögök, ez többnyire száraz köhögés, köpet nagyon ritkán ürül vele. A torkomban érzek valamit, ami irritál, emiatt köhécselek és köszörülöm a torkom. Tegnapi nap folyamán voltam mellkas felvételen, mert aggódtam, hogy talán komolyabb a baj. Az orvos szerint a felvételen látszódik egy korábbi tüdőgyulladás szövődménye. A lelet eredménye: éles szélű rekeszek, szabad sinusok, szabályos kp. árnyék mko. főleg bal alsó lebenyben fok. bronchopvascularis rajzolat észlelhető. Dg. Bronchitits acuta.
A köhögés eredetére azonban nem derült fény. Emellett ki és belégzéskor enyhe fájdalmat érzek a mellkasomban, illetve a hátamon, másrészt pedig olykor úgy érzem, hogy nehezebben veszek levegőt.
Szeretném a doktornő véleményét is kikérni, a lelet értelmezésében.
Ezen kórkép jelentheti esetlegesen a tüdőrák kialakulásának kezdeti fázisát? Mit ajánl a köhögés enyhítésére?
Köszönöm előre is a válaszát!
Tisztelettel: A.


Kedves A!

Bennem elsősorban allergia, enyhe légúti hyperreaktivitás merül fel, nem a tüdőrák. Légzésfunkció, esetleg csúcsáramlás monitorozás szükséges.

üdvözlettel: Puskás Emese

kérdés  2011. szeptember 17. 17:36   #1043 

Tisztelt Doktor Nő!!

Tamás vagyok, 31 éves. Tavaly szeptemberben voltam tüdőgyógyászati rendelésen. A diagnózis:Obs ad Asthma , léguti hyperreaktivitás, Rhinitis allergica./ EKG, Melkasröntgen, ill légzésvizsgálat volt-spirometria-/.Áprilisban végeztek egy bőrprőbát, pozítív eredmény:parlagfű,feketeüröm,háziporatka. Magas vérnyomással is kezelnek, a kardiológus küldött el a tüdőgondozóba, mert szorított a melkasomban időközönként, a vérnyomás értékeim rendezettek, ill az orvos sem talált eltérést a kardiológián./ vérvétel. EKG, szívultrahang/ A tüdőgyógyász Alvesco 160 írt fel 2x1 puffot.
Mostanában nincsenek panaszim, az Alvescot átmenetileg lehet ilyenkor szüneteltetni, nem használtam már kb 2 hónapja??

Köszönöm válaszát előre is.


Kedves Tamás!

Az asthmája vsz. allergiás eredetű, előszőr csökkentse az Alvescot este 1 puffra, ha így is tünetmentes egy hétig, elhagyhatja.

üdvözlettel: Puskás Emese

Krisztina78  2011. szeptember 17. 17:34   #1042 

Tisztelt Doktornő! Szeretnék Öntől segítséget kérni! Gyakran nehéz légzésem van, előfordul, hogy csak kapkodom a levegőt, de valahogy nem jut le a tüdőmbe. Ez nagyon rossz érzés, ásítozni is gyakran szoktam, mert az valamennyire segít! Depressziós és pánikbeteg vagyok, és ezek a tünetek minden életkedvemet elveszik! Voltam "Egészség napon", ahol csináltattam egy szűrést, és kiderült, hogy a légzésfunkcióm 86%-os, ami a szakértők szerint lehetne jobb is, mivel soha nem dohányoztam! Tüdőszűrésre minden éven megyek, eddig semmi gond nem volt! Most kértem időpontot, de csak szept. 22-re tudtak adni, addig megőrülök!!! Legyen szíves válaszolni a levelemre. Maradok tisztelettel: Krisztina 78


Kedves Krisztina!

Ha jó a légzésfunkciója, attól még lehet enyhe asthmája. Mindenképpen tüdőgyógyászati vizsgálat szükséges.

üdvözlettel: Puskás Emese

kankalin  2011. szeptember 17. 17:33   #1041 

Tisztelt Doktórnő! Tbc gyógyítását homeopátiával lehet-e segíteni, a gyógyszerek mellett. Ha igen milyen szerekkel? Köszönettel Marika


Kedves Marika!

A hagyományos gyógyszerek mellett személyre szabott gyógyszerrel lehet.

üdvözlettel: Puskás Emese

előző oldal  51 52 53  54 55  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Légzőrendszer témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!