orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Timár Tibor

Dr. Timár Tibor válaszol

Dr. Timár Tibor

gyermekgyógyász szakorvos, fül-orr-gégész szakorvos

fül-orr-gégész gyermekgyógyász

előző oldal  216 217 218 219  220  következő oldal
fogzas ekcema  2014. március 19. 11:10   #4380 

Kedves Drur,

Ha minden mas kizart gyerekorvos es borgyogyasz altal, testszerte jelentkezo ekzemas tunet lehet fogzasos eredetu egy het honapos babanal?

koszonom valaszat,

Takacs Nora


Nem.

Ciloxan  2014. március 18. 19:33   #4379 

T.Doktor Úr!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Ciloxan csöpögtethető-e orrba és ha igen, hány éves kortól?
Köszönettel: Éva


Nem tartom hasznosnak.

Füldugulás  2014. március 18. 19:33   #4378 

Tisztel Doktor Úr! A mai napon írtam Önnek a füldugulásommal kapcsolatban és azt szeretném még kérdezni hogy Ön szerint akkor mit csináljak? Keressek fel egy másik fülészetet hátha ott tudnak segíteni? vagy menjek el a házi orvosomhoz és hátha Ő kimosná a fülem s megszünne a dugulás? ( azt nem írtam le az előző írásomnál hoyg mióta használom az orrsprayt sűrű váladég távozik az orromból, s lehet e az esetleg hogy ettől dugula fülem) Köszönöm.


Jobb orvos kellene.

hasi fájdalom  2014. március 18. 19:33   #4377 

Tisztelt Doktorur!
A 8 éves kisfiamnak már 1 hete nagyon sokat fáj a hasa! A széklete rendben van nem híg! Hányingere volt még az elején de nem hányt! Ma voltunk hasi ultrahangon és az teljesen negativ lett! Amit nem értrk az lenne hogy éhgyomorra kellett mennünk tehát tegnap este 19 órakor evett és ivott utoljára a kisfiam korán elis aludt! De ultrahangon én is láttam a kis gyomrában foltokat! Az orvos is kérdezte mit evett vagy mit ivott mondtuk hogy semmit és azt mondta hogy de az ultrahang mutatja! Mik lehettek azok a foltok ha nem evett ivott semmit és mégis azt irták a papirra hogy negativ! Doktirnő szerint csináltassak még egy ultrahangot? A hasa még mindig fáj! Nem folyamatosan de többször szol hogy megint fáj! Válaszát előre is köszönöm


Nem tudom.

rekatív nyirokcsomók  2014. március 18. 16:54   #4376 

Köszönöm a választ kedves Doktor úr.

Majd kinövi?

Nem is kell akkor kezeltetnem?


Nem kell.

nemi fejlődés  2014. március 18. 16:53   #4375 

Nyolc éves kislányom mellei nagyon el kezdtek fejlődni, igaz, egy kicsit ducibb is. Menjünk-e vele endokrinológushoz, vagy lehet vele várni? Köszönettel: Éva


Miért kellene orvoshoz menni? Ön is azt írta: "nemi fejlődés".

Füldugulás  2014. március 18. 16:53   #4374 

Tisztelt Doktor Úr!
3-4 hónapja vettem először észre, hogy jobb fülem a munkahelyemen bedugult ( egy gyárban dolgozom), próbálkoztam nyelni illetve befogni az orromat és úgy fújni hátha kidugul de nem jött össze. Nemrégiben elmentem magán fülészetre (azt hittem zsírdugó van benne s ki kell mosni) az orvos megnézte a torkom, orromat s a fülemet is majd elmondta, hogy nincs semmi a fülemben, inkább ő arra gyanakszik, hogy a fülem meg az orrom között nem jól tud a levegő áramlani, s ezért dugul be időnként. Kaptam nasonex orrsprayt illetve antihisztamint( allegra), azt mondta hogy két három hétig alkalmazzam s ha nem javul akkor menjek vissza végső esetben érzéstelenítéssel felszúrja a fülemet. Az lenne a kérdésem Ön szerint mi okozhatja a problémát illetve ha elfogy a készítmény akkor ne alkalmazzak utánna semmit, illetve ha fel is kell szúrni a fülemet az menynire indolot és mennyire fájdalmas eljárás? Köszönöm mielőbbi válaszát. István


Kedves Kérdező!

Ezt másképp kellene kezelni.

Üdv.

TT

fogkefe sörte  2014. március 18. 16:52   #4373 

Tisztelt Doktor Úr!

Egy elsőre elég banálisnak tűnő problémával fordulok Önhöz.
Kb. egy hete fogmosás után éreztem, hogy egy fogkefe sörte belecsúszott a torkomba, és nem tudtam lenyelni. Eddig nem foglalkoztam vele komolyabban, gondolván, hogy csak megsértette a nyálkahártyát, és majd elmúlik, de nem.
És azóta is érzem, hogy ott van a torkomban, folyamatosan szúró, csikaró érzetet tartva fönn, és néha köhögésre késztet, mert levegővételnél is zavaró.
A Doktor Úr szerint létezik, hogy egy ilyen dolog csak úgy megakadhat a torokban, és ott néha-néha csúszkál, elmozdul és nem tudom lenyelni, pedig nyeléskor is szúr?
Fül-orr-gégészhez eddig még nem mertem fordulni, attól tartva, hogy kinevetnének, ugyanis a család tagok szerint is képtelenség, hogy nem tudtam lenyelni, de én fizikai valójában érzem, hogy ott van.
Fül-orr-gégész milyen vizsgálattal állapíthatja meg teljes biztonsággal, hogy valóban van-e ott valami, vagy sem?

Várom a Tisztelt Doktor Úr megtisztelő válaszát kérdésemre!
Köszönettel:


Valami kisebb gyulladás okozhatja ezt a furcsa érzést.

Üdv.

TT

Gergő  2014. március 18. 16:51   #4372 

Tisztelt Doktor Úr!

Valószínűsíthető, hogy az állam, majdnem a nyak felső résznél egyoldali nyirokcsomó duzzanatom van. Korábban Karácsony tájékán fogorvosi beavatkozásom volt az adott területen. Érdeklődni szeretnék, hogy ez a kb. "lencse" nagyságú korábban fel nem lelhető - decemberben vettem észre - duzzanat eltűnik-e további vizsgálatot igényel-e?

Válaszát előre is köszönöm


Valószínűleg nem igényel vizsgálatot.

Üdv.
TT

rekatív nyirokcsomó  2014. március 18. 10:01   #4371 

Tisztelt Doktor úr,

Kisfiam 4,5 éves.
Egészen tavaly nyárig rengeteget volt beteg, sokszor köhögött, fájt a füle. Azóta ritkábban beteg. Egész télen nem volt baj vele.
Már kétszer készültünk orrmandula műtétre, de betegség miatt nem került rá sor. Bevallom őszintén, hogy nem nagyon szeretném a műtétet, sőt teljesen kivagyok, ha szóba jön.
Tavaly nyáron az egyik vizsgálat alkalmával szólt a doktorunk, hogy a nyaki és lágyéki nyirokcsomói duzzadtak. A lágyékában picikék a nyakában nagyobbak.
Egyetleg egyszer volt teljes vérképen, és nagyon megviselte. Ott nem volt semmi eltérés.
Mivel megszuratni ismét nem akartam, de a nyirokcsomók nem hagytak nyugodni, elvittem egy ultrahangra, ahol a legnagyobbat 25 mm nagyságúnak látták és a vélemény reaktív nyirokcsomók volt.
Kérdésem az lenne, hogy bízhatok az ultrahang eredményben?
Ott tényleg látszana, ha rosszindulatú lenne a csomó?
A neten csak limfómáról és leukémiéról olvashatok, és ezektől meg is ijedek.
Mindenképp szeretném elkerülni a műtétet és szeretném elmulasztani a csomókat is.
Ön esetleg tudna segíteni ebben?

Válaszát köszönöm.


Aggodalmai megalapozatlanok.

Tisztelt Doktor Úr !  2014. március 18. 08:35   #4370 

A tegnap este a nyakamon jobb oldalt ( állkapocs alatt kicsivel ) egy duzzanatot tapintottam ki és nagyon megijedtem, mivel nem fáj, és máskor amikor beteg voltam vagy volt valamilyen félsőlégúti problémám akkor bár megvoltak duzzadva a nyirokcsomóim de akkor fájtak is, és most nem. Néha olyan mintha egy izom lenne ..nem tudom Reménykedem abba hogy "csak" megfázhatott a nyakam a kerékpáron mert azzal járok reggel dolgozni, és most hogy ilyen szép idő volt napközben reggel nem öltöztem fel annyira :( sajnos nagyon megtudok ijedni .. Kedves doktor úr decemberben voltam vérvételen mert volt egy vírusfertőzésem, ugye ha baj lett volna akkor kimutatta volna ? Sajnos kicsit hipochonder vagyok, sajnálom hogy ezzel zavartam a Doktor Urat ! köszönettel !


Nem zavart, de Ön tényleg hipochonder.

asszimetrikus mandula gyereknél  2014. március 18. 08:34   #4369 

Kedves Doktor úr.

Köszönöm, hogy vàlaszolt.
Még egy kérdésem merült fel: mivel jóval nagyobb a kisfiam egyik oldali mandulàja, ha begyullad esetleg, lehet olyan, hogy elzàrja a légutakat?
Jelenleg teljesen jól van, rég volt beteg, nem piros a torka.

Köszönöm a segítségét.


Nem lehet.

aggodó  2014. március 18. 08:34   #4368 

Tisztelt DOKTOR UR!A 8 ÉVES FIÚ GYERMEKEMNEK KB, 2 ÓNAPJA ÉSZLELTEM,HOGY NYAKÁNÁL AZ ÁDÁM CSUTKA MELLET VAN EGY CSOMÓ. ELVITTEM A HÁZI GYERMEK ORVOSHOZ , AKI CSINÁLTATOTT,NYAKI UH.-TÉS TELJES VÉRKÉPET. AZ UH 2,3 DB NYIROKCSOMÓ MEGNAGYOBBODÁS MUTATOTT MIND KÉT OLDALON 3MM- 8MM NAGYSÁGBAN.A VÉRKÉP TELJESEN NEGATÍV,DE VÉRSZÉRUMOT KÜLDÖTT GYŐRBE ANALIZÁLÁSRA, AZT MONDTA, HOGY ÉRTESÍT.TÖBBSZÖR ÉRDEKLŐDTEM AZT MONDTA, HOGY MÉG NINCS SEMMI EREDMÉNY A MAI NAPON TELEFONON ELINTÉZTE AZZAL , HOGY MINDEN NEGATIV. AGGODOM, HOGY EGYÁLTALÁN ELKÜLDTE-E, ÉS HOL ÉRDEKLŐDHETNÉK GYŐRBEN EZZEL KAPCSOLATBAN.MERT MÁR NEM ÉLVEZI A BIZALMAMAT . / AZÓTA A GYEREK NYAKÁN A CSOMÓ MÁR MAJDNEM TELJESEN ELTÜNT, EZÉRT BIZAKODOM, DE AGGODIM IS.


VÁROM VÁLASZÁTM KÖSZÖNETTEL


Inkább felejtse el.
Ilyen nincs, hogy az orvos simán nem küldi el a vért.

Üdv.

TT

Torokgyulladás?  2014. március 18. 08:32   #4367 

Tisztelt Doktor Úr! Kb. 6 hete csúnya és fáj a torkom, vérbő, hátul pedig sárgás foltok látszanak. 6 hete 2 doboz Azi Sandozt szedtem be, fogászati kezelés miatt, de a torkom -reméltem, hogy ettől majd igen, de- továbbra sem javult. 3 hét után a háziorvosnak megmutattam, szerinte egy kicsit piros volt. Szerintem ijesztő. Nem tudtam megnyugodni, mert közben a fél arcom, fülem, torkom fájt, fül-orr-gégészetre mentem, ahol vírusos torokgyulladást állapítottak meg. Javaslat: 2000mg C vitamin és Dorithricin napi 6X. A torkomból vett mintát tenyésztésre küldték, az eredmény negatív. Továbbra is piros, vérbő a torkom, hátul sárgás foltokkal, s nem javul. Mit tegyek?


Szívesen megnézem.

Orr  2014. március 17. 16:51   #4366 

Tisztelt doktor úr!

Előre is elnézést kérek, hogy kisregény lesz amit leírok csak teljesebb képet ad remélem.
Már évek óta (már több mint 10 éve) gondom van az orrommal. Sokszor szájon át vettem régebben(kiskoromban) levegőt, habár orron is vettem, de az sokkal nehézkesebben ment/megy. Orrfolyás is előfordul bármilyen étel után. Sokszor fújok orrot, mert nehezen veszek rajta levegőt és mintha be lenne szűkülve(de váladék alig jön). A váladék néha átlátszó zselészerű amely megtartja alakját. Ritkán véres. Minden egyes nyelés alkalmával hátul érzem h jön onnan az orr mögül is lefelé vmi és egy idő után a fülemnél és nyirokmirigynél jobb oldalt fájdalmat érzek(persze ez a torkomra lerakódik és sajnos muszáj "kiköpni" és akkor már a fájdalom csökken). Hozzáteszem egy idő után a leheletemen is érződik. Ez az állapot dalacin illetve curam duo esetén javult míg először szedtem(sőt talán akkor tünetmentes voltam, még a szememet sem marta már a saját izzadtságom edzés után, mikor belement, különben addig fél percig kellett mosnom a szemem h utána ki tudjam nyitni). Most volt orrmelléküregi röntgenfelvételem ahol megállapították h " jobbra deviálo septum nasi. Mindkét sinus maxillaris, főleg a jobb oldali nyálkahártya körüliírtan megvastagodott. A bal sinus maxillaris alsó falának nyálkahártyája cystaszerűen elődomborodik. Mindkét sinus maxillaris légtartalma csökkent. Nívóképződés nem látható". Erre kaptam nasonexet, de még azelőtt lett ez kiírva rá mielőtt a röntgenkép meglett volna.
Emellett van egy 400 körüli AST értékem(a mandulaműtét óta semmit nem változott míg a fogászat/szájsebészet után csökkent le idáig 500 körüli értékről) és mindenhol voltam már góckeresés miatt(van hozzá egy erőteljes hajhullásom ami miatt bőrklinikán kezelnek és mondták ott h egy góc okozhatja(plusz mintavétel is volt és demodex folliculorumot is találtak amihez gyulladás kell h elszaporodjon). A torokmanduláimat eltávolították, és Gylbert-szindrómám is van. Voltam gasztroenterológián, urológián, hasi ultrahangon, szájsebészeten, tüdőszűrésen és szemklinikán. Minden negatív lett és ezért maradt az orr a végére.
Doktor úrtól ezek alapján azt szeretném kérdezni az orrommal kapcsolatban, esetleg orrmandula is okozhat-e ilyet vagy kizárható ezek alapján amit leírtam? És elég lehet-e a nasonex vagy készülhetek további más kezelésekre (főleg h antibiotikum hatására javult az állapotom minden téren amíg szedtem)? Vagy esetleg mi lehet ez?

Tisztelettel,
O.József


Kedves Kérdező!

Egyelőre folytassa a Nasonexet, és több orvoshoz ne menjen.

Üdv.

TT

zöld orrváladék  2014. március 17. 14:27   #4365 

Tisztelt Timár Úr!

3,5 éves óvodás lányomnak 1 hete kezdődött náthája ma reggelre zöld színű orrváladékba ment át. Köhögés nem volt eddig, sem láz/hőemelkedés. Infralámpával melegítem az arcát a nátha kezdetétől.
Kérdésem az lenne, hogy szükséges-e ebben az esetben az antibiotikum megkezdése, vagy a zöld orrváladék az immunrendszer működésének beindulását jelzi?

Köszönettel: D.Andrea


Nem kell antibiotikum

Aggodalom  2014. március 17. 14:25   #4364 

Köszönöm válaszát Doktor Ur. Ezek szerint ha nem egyezem bele az orrmandula kiszedésébe most, megprobálhatok más modszert is hogy a duzzanat lemenjen? Ön mit ajánlana? Allergologushoz is elviszem öt mindenképp. De a mütétet csak a legvégsö esetben szeretném. És nálunk ugy zajlik hogy a doktornéni szedi ki neki a rendelöjében, majd pár orás ottlét és ellenörzés után hazaenged. E miatt is aggodom, félek az utána fellépö vérzsektöl. Köszönöm


Infralámpával kell az arcát melegíteni.

fülcsengés  2014. március 17. 14:24   #4363 

Tisztelt doktor úr,

Érdeklődnék, hogy 10 napja fülcsengés indult a bal fülemben dugulással, azt hittem fülzsír, de kiderült, hogy mégsem, voltam fül orr gégészeten, volt hallásvizsgálat, ami tökéletes lett, kaptam trental értágító, keringésjavító infúziós kezelést, 4 napig, tegnap fejeződött be, (nem igazán érzem, hogy hatott volna), volt vérvétel, ami szintén negatív, ekg is jó, és 3 hónapja volt koponya natív mr, és nyaki gerinc mr is ami szintén negatív. Kezelnek enyhe pánikbetegséggel, xanaxot(0,25) meg coaxilt szedek rá. Még elrendeltek BERA vizsgálatot március végére, plusz mondták, hogy szedjek tovább betaserc-et és neuromultivit (B vitaminos) tablettát. Doktor úr szerint milyen vizsgálat kellene még, mi okozhatja a csengést, mit kellene még kipróbálnom, hogy elmúljon? Társulhat a csengéshez enyhe bizonytalanságérzet-szédülés? A vérnyomásom kicsit magasabb, meg enyhén szédelgek, de ezekre azt mondták, az infúziós kezelés okozhatja. Mennyi az esély rá, hogy elmúlik a fülcsengés az infúziós kezeléstől?(Vagy mástól)?
Válaszát köszönöm!


Kedves Kérdező!

Sajnos nem tudjuk, mi okozza a fülzúgásnak ezt a fajtáját, úgyhogy minden kezelés csak próbálkozás, és ahogy látja hatástalan.

Üdv.

TT

kisfiam nyaki sipolya  2014. március 17. 14:21   #4362 

tisztelt doktor úr
olyan kérdésem lenne ön felé,hogy kisfiam most 10 éves és 3 éves korában megálapitották nála hogy nyaki sipoly a van.azért is vitük el orvoshoz mert azt feltételeztük hogy ádám csutka,de gondoltuk ez ilyen korban még nincsen,asztán sajnálattal álapitották meg eszt a betegséget.Mi Nagykanizsán lakunk ahol is mi egy jo hirében lévö fül orr gégészhez vittük azonnal,de igen ám ő a mi meglepetésünkre nem válalta a műtétet mondván hogy ő még ekkora gyereket nem operált ezzel.Az ő ajánlásával felkerestünk Pécsen egy professzort .El is vállalta volna a kicsit ,mondván hogy rutin műtét,de mi megtorpantunk és nem műtettük meg!És azóta sem voltunk vele az évi egy ellenőrzésen kivül sehol.Nekem most egy olyan kérdésem lenne hogy mi tőrténhet vele ha mi igaz ennyi idő után is még mindig visszakozunk a műtétöl??Mostmár ugy vagyunk vele persze tisztában vagyunk vele hogy ezt elkerűlni nem lehet,de ha majd ő aszt mondja hogy mennyünk akkor elvisszük megcsináltatjuk!.Ellenőriztetjük ,de ez egyszer látszik egyszer nem, mert ez feltöltődik aszt mondják nekünk!előre is köszönöm válaszát!


Ha semmilyen panaszt nem okoz, nem gyulladt, nem fáj, akkor nem kell sietni.

mi okozza?  2014. március 17. 14:20   #4361 

Tisztelt Doktor Úr!

Érdeklődnék, hogy mi okozhat olyan fülfájdalmat, ami csak akkor jelentkezik ha véletlen víz megy a fülembe hajmosás közben, és télen, amikor erős, hideg szél fúj? Ez gyorsan elmúlik, csak szokatlan, mert régebben ilyent nem tapasztaltam. Talán belső nyomásváltozás, mi okozhatja?
Nem tudom összefügg-e, de kórelőzményem: enyhe, de állandó fülcsengésem van mindkét fülemen évek óta, amire semmi okot nem találtak, (belső fül MR vizsgálaton sem), 37 éves vagyok.

Válaszát előre is köszönöm,
Ildi


Ez hallójárat-gyulladás.

előző oldal  216 217 218 219  220  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Babák és gyermekek egészsége témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!