orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Bánfalvi Teodóra

Dr. Bánfalvi Teodóra válaszol

Dr. Bánfalvi Teodóra

bőr- és nemigyógyász szakorvos, klinikai onkológia szakorvosa

bőrgyógyászati onkológia

előző oldal  6 7 8  9 10  következő oldal
Kinga  2009. március 22. 14:49   #160 

Melanomával műtöttek 2006-ban. Ma voltam vévételen és az LDH szint 395. Szeretném kérdezni ez az eredmény jó vagy nem?

Köszönöm Kinga


Kedves Kinga!
Az LDH felső határértéke laboronként változik, 200 és 400 között. A leleten általában feltüntetik a normálértékek határait.
Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

váll  2009. március 22. 14:47   #159 

Tisztelt Doktornő!

2007. augusztusában a bal vállamon pattanásszerű elváltozás jelent meg, amit megpróbáltam pattanástalanító kozmetikummal kezelni. Az elváltozás ellaposodott, barnás-pirossas színűvé vált és kemény lett, a mérete kb. 7 mm átmérőjű. Nem fájdalmas, nem viszket, de esztétikailag csúnya. Sebészhez szeretnék fordulni a közeljövőben, de a véleményét szeretném kérni, hogy mi lehet ez az elváltozás a leírtak alapján?

Előre is köszönöm a válaszát!

Tisztelettel: RolyPoly


Kedves Érdeklődő!
Bőrgyógyászati diagnózist csak személyes vizsgálat során tudunk felállítani. A vállon végzett kimetszések hege mindig nagyobb, mint maga az elváltozás és sokszor előemelkedő, jól látható heggel gyógyul. Amennyiben rosszindulatúság kizárható, esztétikai szempontból egy vállon végzett műtét nagyon megfontolandó.
Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

Esély a gyógyulásra  2009. március 22. 14:44   #158 

Tisztelt Dr. Nő !

Édesapámnál nyelőcső rákot diagnosztizáltak ami a nyelőcső alsó harmadában a gyomorszájhoz közel helyezkedik el.Nyelési problémát a daganat nem okoz,darabos ételeket is el tud fogyasztani, fájdalmai nincsenek. Áttétet CT vizsgálat nem mutatott ki a daganat mérete kb.13mm. 10 kg-ot fogyott, de jó általános állapotban van.
Kérdésem az hogy,milyen kezelés vagy műtét javasolt ebben az esetben,milyenek a gyógyulási
esélyek? Válaszát előre is megköszönöm! Böbe !Kedves Böbe!
A daganatos betegek kezelését ma már orvosszakértői munkacsoport (sebész, radiológus, onkológus, patológus) közös véleménye dönti el, az összes lelet birtokában, mérlegelve a beteg korát és általános állapotát. Ezt a beteggel és hozzátartozókkal is részletesen megbeszélik(onkoteam). Általánosságban az mindható, hogy korai kis méretű nyelőcső daganat esetén mérlegelendő a műtéti megoldás, sok egyéb tényezőt is megfontolva.
Üdvözlettel: dr. Bánfalvi


Móni  2009. március 22. 14:28   #157 

T. Cím!

Melanomával műtöttek és vévételre mentem a napokban. Szeretném kérdezni, hogy a fenti eredmények mit jelentenek?

LDH 391 U/l
SGOT 40 U/l
SGPT 60 U/l
Gamma Gt 48 U/l
Koleszterin 6,5 mmol/l
Triglicerid 3,23 mmol/l
LDL kol 3,86 mmol/l
TSH 1,154 mIU/l
WBC 10,2 G/l
NEUTROPHIL # 6,2 G/l
Süllyedés 11 mm/h/18 C

Vizelet fajsúly 1,015 g/cm3
Vizelet ph 7
Vizelet UGB 0.2 E.U./dl

Köszönöm válaszát. Kérdésem lenne hogy melyik eredmény nem jó és összeségében mit jelentenek az adatok.

Köszönöm Mónika


Kedves Mónika!
Vérkép, vizelet és májfunkciós próbák készültek. A vizsgálati eredmények a normálértéken belül vannak vagy a felső határon.
Teendőt nem igényelnek.
Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

Védekezés  2009. március 20. 21:42   #156 

Jó napot kívánok

A kérdésem az lenne, hogy 3 évvel ezelőtt volt egy eggyészakás kapcsolatom egy prostituálttal és nem védekeztem, egyszer voltunk eggyütt.
Pár nappal később felkerestem egy urulógust és írt fel gyógyszert megelőzésként, gondolom antibiotikumot , panaszaim nem voltak de jobbnak láttam ha felkeresek egy orvost, fertőzést nemibetegséget nem kaptam el, akkor sem és azóta sem.
A kérdésem az lenne hogy megelőzésnek elég volt e ennyi 3 év után vagy pedig kell e AIDS tesztet csináltatnom.
Válaszát várom előre is.


Tisztelt Érdeklődő!
Három éve nem hagyja nyugodni ez a probléma. Készíttessen AIDS (HIV) és syphilis (VDRL) tesztet.
Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

haj, köröm, arcbőr  2009. március 20. 21:33   #155 

Kedves Doktornő!

Szeretnék erős és hosszú hajat, valamint erős körmöket, de eddig még sehogy sem sikerült ezt elérni. Most rövid vállig érő hajam van, nem rég vágattam le (kb 15-20 cm-t) de 2 hét sem telt el, máris töredezett a vége. Eleve vékonyszálú hajam van, most kezdem el 1 éve festetni, de azelőtt is ugyanez volt a helyzet.
A körmeim eddig rendben voltak, de most annyira töredeznek hogy már a rózsaszín részig törik vissza, mindig csak a felső 1-2 réteg.
Mindenféle hajerősítő sampont balzsamot pakolást kipróbáltam de semmi eredménye nem volt. Tud esetleg valami bíztatót mondani?

Az arcbőrömön miteszerek vannak, és hiába próbálkoztam mélytisztító gélekell, fekete szappannal, tonikokkal, nem értek el semmilyen hatást. Még csak 20 éves leszek, de azért szeretném ha már elmúlnának mert lassan már 6 éve küszködök ezzel.

Előre is köszönöm válaszát!


Kedves Érdeklődő!
Panaszai miatt haj és körömbetegségekre kifejlesztett recept nélkül kapható Revalid vagy Forcapil kapszulát javaslok, elhúzódóan, hónapiokig. A háztartási munkát gumikesztyűben végezze, mosó-mosogatószerektől, vegyszerektől óvakodjon.
Üdvözlettel. dr. Bánfalvi

övsömör??  2009. március 20. 21:29   #154 

Kedves Doktornő!
Létezik-e olyan varicella fertőzés, ami évek óta megvan és időről időre kiújul talán kiütés nélkül. 18 évesen voltam bárányhimlős, most 34 éves vagyok. Az elmúlt pár évben néhány hónap szünet után jobboldali bordaív alatt, illetve övszerűen elől hátul a bordáim aljánál fáj, emésztőszervi betegségeket kizárták. Nyomásra nagyon fájdalmasak a bordaközi idegek, de nyomás nélkül is előre és hátrahajlásnál nagyon fájdalmas ez a terület, mintha a kisízületek/izmok fájnának. Szintén évek óta egy visszatérő mellkast elborító nem viszkető kiütés jelentkezik, mely szigorúan abban a vonalban ér véget a bordák aljánál, ahol az fáj és a kiütések megjelenése (amit amúgy az egyik bőrgyógyász bőrinfluenzának a másik pedig rejtélyes valószínűleg belső folyamatok eredményeként megjelenő csalánkiütésnek ítélt) néha időben követi a fájdalmak megjelenését. Tehát amikor fáj nem mindig jelenik meg kiütés, de amikor a kiütés megjelenik mindig nagyon fáj ez a terület. Egy orvos barátom vetette fel az övsömör gondolatát, de ő nem tudta hogy ez egy visszatérő probléma. Amúgy III. stádiumú Lyme-kórt diagnosztizáltak nálam, most vagyok túl az első hat hetes Doxy kúrán és mióta abbahagytam előjött újra ez a borda alatti/körüli fájdalom. Kérem, mondja le mit gondol. Köszönettel: Ágnes


Kedves Ágnes!
A Lyme kór bőrtüneteinek a leírt bőrjelenség nem felel meg. Lezajlott övsömör után a fájdalom sok éven keresztül megmaradhat, bőrkiütés nélkül is visszatérhet.
Fájdalom csillapítással foglalkozó ambulancián kérhet segítséget.
Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

hólyagok  2009. március 20. 21:20   #153 

Tisztelt Doktornő!
Kérem segítsen szakmai tanácsával,mert már elkeseredett vagyok...Tavaly nyár elején először azt tapasztaltam,hogy a tartós melegnek köszönhetően egy cipőm csatja szó szerint rározsdásodott a lábfejemre,amit alig lehetett lemosni...Később kiütések jelentkeztek a talpamon,és szerte a lábfejemen.(ismert fémallergiám van)A kiütések piros apró viszkető dudorok voltak.Meleg víz érintkezésekor elviselhetetlenül viszketni kezdett,amit elvakartam,(leginkább a talpamon) és áttetsző vízhólyagokká változtak szinte azonnal,volt,amelyik vérhólyaggá,.Ha kinyomtam a vízhólyagot,már nem viszketett,és onnantól szinte a nyoma se látszott.Viszont terjedt test szerte felfelé(pedig már nem is vakaróztam)itt-ott (nem egybefüggően)kialakultak vízhólyagok,végül a csuklómon,kézfejemen.Ezzel egy időben a lábujjaim között is nagyon apró fehér dudorok nőttek,de nem viszkettek.Emellett 5 éve tartó körömgombám,és 15éve tartó (hajam alatt)psoriasisom van.Egész nyáron alig mutatkoztam emberek között,csak orvosokhoz jártam.Senki nem tudta mi ez,csak találgatások voltak,egyértelmű válasz kezelés sehol nem történt.pl.kértem,hogy utaljanak be allergia vizsgálatra,de azt mondták szükségtelen...Minden orvos mást írt ki:Ungentum hydrophilicum non.mosdókenőcsöt,gyógyszertári keveréket,egy másik orvos rühkenőcsöt,és kénes oldatot,emellett már nem is tudom milyen gyógyszereket,egy másik városban az orvos azt mondta,hogy ez Lichten planus és Elocom,illetve diprosalic krémet és oldatot írt ki,és azt mondta el fog múlni.El is múlt,(ismerem a készítményt psoriasisos révén),de a piros foltok megmaradtak leginkább a lábfejemen és a csuklómnál.(önmagában ezidáig csak ez bántott,mert úgy néz ki a lábfejem,mint egy rózsahimlősé)Most viszont vagyok keseredve,mert 2 hete tapasztalom,hogy(leginkább fürdéskor) a piros foltok újra viszketnek,és kezdenek kihólyagosodni,azóta kenem diprosaic krémmel,de semmi javulás.Félek,hogy ismét előjön.Már arra gondoltam,hogy magánorvoshoz megyek,mert az évek óta tartó körömgombám szakrendelésen nem tudták még megfékezni.Tisztelettel Köszönöm a válaszát !


Tisztelt Érdeklődő!
Több mint fél éves panaszokról számol be. Körömgombásodás, fémallergia, ekzema, psoriasis esetleg más ismeretlen betegségre számos kezelést kapott, melyek nem bizonyultak hatásosnak. Mindenképpen ismét forduljon bőrgyógyászhoz személyesen a sokrétű probléma miatt. Elhúzódó kezelésekre számítson, melyek nagy türelmet igényelnek majd.
Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

herpesz  2009. március 20. 21:15   #152 

Tisztelt Doktor Nő!

A segítségét szeretném kérni. Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy esetleg elkaphattam a páromtól a herpeszt. Nekem nincs ajakherpeszem, de a páromnak szokott lenni. Kb fél évvel ezelőtt, egyik délután 15:00 óra körül a párom orálisan elégített ki és körülbelül 12 óra múlva, hajnalban elkezdett bizseregnie a szája a herpesz miatt. A kérdésem az lenne, hogy átvihette ebben az esetben a herpeszt a nemiszervemre? Volt egy másik eset is, amikor a páromnak már elmúlóban volt a herpesze, a szája már nem volt sebes sem csak egy kis hámló bőrdarab volt még ott és ő a kezével simogatta a nemiszervemet, rajtam fehérnemű volt, de átnedvesettem. Átvihette így a kezével a herpeszt?
Remélem ezekben az esetekben nem kaphattam el, csak ha a hólyagokkal érintkeztem volna.

Hogyan tudhatnám meg, hogy megfertőzött-e? A szerológiai vizsgálat alkalmas erre? Vagy nem tudják kimutatni, és akkor most már egy életen át retteghetek, hogy bármikor kijöhet?

Kérem nyugtasson meg. Szívességét előre is köszönöm!

Lány


Kedves Lány!
Elsődleges herpes vírus fertőzés általában gyermekkorban alakul ki. A betegség sexualis érintkezéssel átvihető. Tünetek megjelenése esetén helyi és tablettás kezelés alkalmazható.
Üdvözlettel: dr. Bánfalvi


érdeklödő  2009. március 20. 21:05   #151 

kedves Dr. nő!

Az együttlét 1hete történt, és ezután 4nappal éreztem h. valami nincs rendben, a nőgyogyászom szerint herpes és hüvely heveny gyulladásom van, irt fel klion d 100 kupot, Tantum Rosa hüvelyöblitőt és egy tablettát amiből naponta 6ot kell beszedjek. A kérdésem az lenne h. a herpeszből egyre többet vélek felfedezni magamon,tehát nemhogy elmúlna az öblitőtöl amit kaptam ,egyre több lesz.A kérdésem h. miért?és hogy a menstruáciom közrejátszik e benne, mert sajnos tampont nem tudok használni.A kupot se tudom ez miatt használni


Kedves Érdeklődő!
A menstruáció a herpeses folyamatot elvileg súlyosbíthatja. Ha a folyamat nem javul, forduljon ismét nőgyógyászhoz vagy STD szakrendelésre.
Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

kiváncsi  2009. március 19. 21:32   #150 

Tisztelt Doktornő!

Egy 24 éves srác vagyok és van egy barátnőm!
Olyan kérdésem lenne Önhöz hogy :
ha elkezdünk szeretkezni a barátnőmnek fáj mikor behatolok!(akár az ujjammal teszem akár a péniszemmel)(mióta az eszét tudja azóta így van)
Kérdésem: mitől lehet ez?esetleg valami fertőzés lehet?
Orvosnál nem volt még vele!

Köszönöm előre a válaszát és fáradozásást!

Tisztelettel: N


Kedves N!
Nagyon sokféle oka lehet. Sexual pszihológustól kérjen tanácsot, ezeken az oldalakon is lehetséges.
Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

Csomós pattanás  2009. március 19. 21:30   #149 

Válaszát előre köszönöm: Zoltán


Kedves Zoltán!
Én is köszönöm.
dr. Bánfalvi

Csomós pattanás  2009. március 19. 21:29   #148 

Tisztelt Doktornő!

20 éves vagyok fiú vagyok és kb. 1 éve kezdődött az egész.
Elég kínos nkeme erről beszélni, de megpróbálom minél pontosabban megfogalmazni a problémám:

A péniszemen pattanások jelentek meg 19 éves korom után.
Ezt akkoriban ki próbáltam nyomkodni, hogy minél hamarabb elmúljanak.
Csakhogy egy helyen 2-3 egymáshoz nagyon közel álló pattanás úgy gyulladt be, hogy összeállt egy nagyobb pattanásba, becsomósodott.

Eleinte nagyon érzékeny volt, fájt ha hozzá értem. Kinyomni nem tudtam, ezért elkezdtem kenegetni gyulladáscsökkentővel, de semmit nem használt. Utána idővel megkeményedett és már nem fájt, de a pattanás megmaradt.

Azóta (1 év elteltével) a többi pattanás elmúlt, de az az egy nagy (kb olyan mint egy borsószem) megmaradt és kő kemény lett, ráadásul érezni, hogy megvastagodott körülötte a bőr.

Kamillás borogatást próbáltam rá alkalmazni az eset után (még akkor 1 hónap elteltével), de semmi eredmény nem történt.
Nem lett nagyobb, de kisebb se, és ugyan olyan kemény maradt. Kinyomni azóta se tudtam.
Szégyeltem elmenni vele orvoshoz és még azóta sem voltam és ha lehet nem is mennék.

Azt szertném megtudni, hogy mi ilyenkor a teendő? Ebben az esetben van megoldás? Van valamilyen kenőcs, ami segítene a szervezetnek "felszívódnia" a pattanásnak, vagy esetleg olyan gyógyszer, amitől "megpuhulna" az a kemény pattanás, hogy ki lehessen nyomni?
Szóval ha lehet szeretném otthon megoldani. Van rá mód?

És ha nincs, akkor mit szoktak ilyenkor tenni? Megműtik, vagy felszúrják? -Mert egyiket se szeretném és lehet nem is vállalnám-


Tisztelt Érdeklődő!
Sokszor leírtam már ezen az oldalon, hogy diagnózist felállítani és kezelést javasolni csak személyes vizsgálat során szabad. A leírtak alapján mégis azt mondhatom, elképzelhetőnek tartom, hogy a gyulladás után egy kötőszöveti heges reakció alakult ki, ennek az eredménye a tömött csomó. Látatlanban , Betadin kenőcsöt javaslok elhúzódóan, hetekig. Ha nem javult szánja rá magát egy vizsgálatra. Egy bőrgyógyász számára ez a vizsgálat napi rutinmunka.
Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

terhesség-bőrprobléma  2009. március 17. 19:57   #147 

Kedves Bánfalvi Doktornő,

31 éves vagyok, és 29 hetes terhes. (ez az első terhességem)

Bőr-szempontból azt gondolom, eddig elég szerencsésnek mondhattam magam,
mindeddig soha nem volt szinte semmilyen bőr problémám. (sem allergia, sem semmilyen bőrbetegség, anyajegyem is alig van csak néhány, de még csak pattanás vagy mitesszer is csak elvétve van.)

Most, a terhességem alatt viszont kialakult egy probléma: nagyon picike, tűhegynyi, a bőrfelszínről szinte alig (de egyik másik max 1mm-re) kiemelkedő világosbarna (talán..?) szemölcsféleség.

Csak a nyakamon és a dekoltázsomon van belőle kb. 8-10 db, és a jobb mellemen közvetlenül a bimbóudvaron 1db.
Ami a bimbóudvaron van, azt véletlenül, -úgy hogy oda sem figyeltem- lekapartam.
Azt hittem, hogy valami idegen test, picike anyag, morzsa, stb..bármi ami odatapadt....ezért kapartam rajta kettőt- hármat, és csak mire odanéztem akkor láttam, hogy nem is idegen anyag, hanem saját kis mini szemölcsféleségemet kapartam le.
Ekkor nagyon minimálisan vérzett is, de inkább csak szivárgásnak nevezném, annyira jelentéktelen kis vérzés volt.

Ami zavar, hogy miután lekapartam ezt a bimbóudvarról, ugyanott azután visszanőtt, de kb 3X nagyobb lett!!!
Azaz most a bimbóudvaron van 1db cérna vékonyságú és kb 3mm hosszú valami.
(azóta majdnem belekaptam még egyszer de már próbálok vigyázni)

Szeretném megkérdezni a Doktornőt, hogy mi lehet ez, és miért alakult ki?
Hogyan lehet megelőzni, hogy ne alakuljon ki még több ilyen?
A hátralévő terhesség alatt a lehető legkevesebb beavatkozást szeretném, de mégis jó lenne megszabadulni ezektől a mini "szemölcsféleségektől".
Hogyan tudnék megszabadulni tőle? Mikor lenne javasolt? Ráér a szülés után? Vagy inkább még a szülés előtt kellene megszabadulni tőle?

Előre is nagyon köszönöm: Beatrix


Kedves Beatrix!
Terhesség alatt a nyakon, hónaljakban nagyon gyakran alakulnak ki jóindulató bőrszínű nyeles képletek, fibromák és egyéb bőrelváltozások. Személyes bőrgyógyászati vizsgálatot javaslok a biztonság kedvéért. Az eltávolításuk nagy valószínűséggel inkább szülés után mérlegelendő.
Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

erzsebetty  2009. március 17. 19:52   #146 

Kedves Doktornő!
Elég nagy problémám van, mely lelkileg is fájó pontom, szőrösödök az arcomon oldalt, a bajusz-résznél és az államon is. Az orvosom azt mondta, hogy ezzel együtt kell, hogy éljek, mert erre nincsen gyógymód és kutatások sem folynak ebben a dologban. Szerinte a bőrgyógyászok és kozmetikusok csak ideig-óráig tartó megoldásokat ajánlanak, ami csak az ember nem kevés pénzébe kerül és mégsem tartós a siker. Mivel ez számomra nehezen fogadhatól el, ezért fordultam a Doktornőhöz bizalommal. Várom tehát válaszát, melyet előre is megköszönök.


Kedves Erzsébet!
Nagyon kevés információt közöl magáról.
Nőgyógyászhoz vagy endokrinológushoz forduljon, ivizsgálás céljából.
Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

restel  2009. március 17. 19:45   #145 

Kedves Doktorno!

A nemi szerv viszketese jelenthet akar fertozest is?
Nagyon ritkan elofordul, hogy borzasztoan elkezd viszketni a nemi szervem, pisileskor kisse csip es enyhe szaga is van (folyas). Ez mitol van? lehet valami komoly is? altalaban eddig akkor fordult elo mikor megvoltam fazva vagy nem intim mosakodo gellel mosakodtam.

valaszat elore koszonom Eva


Kedves Éva!
Folyás esetén STD ambulanciára vagy nőgyógyászhoz forduljon, kérje a váladék kitenyésztését.
Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

Bikini vonal  2009. március 17. 19:43   #144 

Kedves Doktorno!

Szeretnem megkerdezni hogy hogyan elozhetnem meg a szor bor ala noveset? A bikini vonal a problemas hely ahol ez gyakran elofordul. Sokszor begyullad es piros pattanas keletkezik belole.egy bizonyos ido utan elmulik de a szorszal tovabbra is a bor alatt marad.
Probaltam kinyomkodni, de nem sok sikerrel. A nyomkodas utan mara pici barna folt maradt. Van ra valamilyen esely azokat a barna foltokat eltuntetni? Mivel kezeljem a bikinivonalom hogy szep egyszinu legyen??
Valaszat elore is nagyon szepen koszonom...

Viki


Kedves Viki!
Kozmetikusok szerint a szőrzet gyantázás során kevésbé nő a bőr alá. Ezt a szőrtelenítési technikát ajánlom. Ha mégis begyullad, ne nyomkodja, alkohollal fertőtlenítse.
Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

anyajegy  2009. március 17. 19:41   #143 

hello!egy anyajegyet ki akarnak vagni mert alitolag okozhat rakot!Az lenne a kerdesem hogy ha kivagjak utana a helyen kialakulhat rak(vagy nincs ilyen veszely)?alitolag meg nincs vele semmi baj , a szovettan igy is mutathat ki rakot
?


Kedves Érdelkődő!
Az anyajegyek épben, kimetszéssel történő eltávolítása nem veszélyes, a beavatkozás során nem válik rosszindulatúvá. A műtét után sem kell daganat kialakulásától tartania.
Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

égő piros arc  2009. március 17. 19:38   #142 

Tisztelt Doktornő!

Pár hónapja jelentkezett először nálam az arcpirosodás, amikor sokáig hideg helyen voltam. Mostanában már napi probléma, hogy hirtelen kivörösödik az arcom, nyugodt, otthoni körülmények közt is. 56 éves vagyok, 10 éve nem menstruálok, soha nem volt hőhullámom, és a mostani arcpirosodáskor sincs melegem, csak az arcom lángol. Nem váltottam kozmetikumot, mosószert, tusfürdőt mostanában.
Mi lehet az arcpirosodás oka? Nagyon-nagyon kellemetlen és zavar.

Válaszát előre is köszönöm:

Tné Jutka


Kedves Jutka!
Panasza lehet egyszerűen pszichés eredetű, nem kell feltétlenül meleg érzetnek jelentkeznie. Kizárandó pajzsmirigy betegség és a hasnyálmirigy daganata. Háziorvosán keresztül endokrinológushoz vagy onkológushoz forduljon, a biztonság kedvéért. Ne ijedjen meg!
Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

Szkálli  2009. március 15. 16:31   #141 

Tisztelt Doktornő!

Az lenne a kérdésem, hogy ha orális szex közben nem használunk óvszert, akkor elkaphatok-e valamit? Köszönöm, Szkálli


Tisztelt Szkálli!
Igen.
Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

előző oldal  6 7 8  9 10  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Bőr témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!