orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Horváth Péter József

Dr. Horváth Péter József válaszol

Dr. Horváth Péter József

plasztikai sebész szakorvos, sebész szakorvos

Plasztikai sebészet (rekonstrukciós és esztétikai)

előző oldal  15 16 17  18 19  következő oldal
Mellesleg  2009. március 26. 16:26   #340 

Tisztelt Doktor Úr!
Volt egy mellműtétem,melynek során az egyikből eltávolítottak egy nagy terjedelmű vérömlenyt.
Így az egyik mellem fele a másiknak. Szeretném megtudni,hogy a korrekciós műtétet a "tb" támogatja-e.
Válaszát előre is köszönöm!
Andrea


Kedves Andrea!

Elvileg ilyen esetben a TB támogatja a rekonstrukciós műtétet.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

mellkisebbítés  2009. március 21. 23:12   #339 

Tisztelt Doktor úr!

Érdeklődni szeretnék, hogy mellkisebbítést támogatja a Tb? A tartásom általában görnyedt, mert a melleim nagyon nehezek ill. szülés óta a jobb mellemen rendszeresen pattanások jönnek ki amik soha nem fakadnak ki csak fájdalommal járnak. Válaszát előre is köszönöm.


Kedves Hölgyem!

A TB akkor támogatja a mellkisebbítést, ha az oldalanként eltávolított szövetmennyiség a testsúly fél százalékát meghaladja.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

Tutika  2009. március 21. 09:35   #338 

Tisztelt doktor úr!

58 éves vagyok, eddig nem volt semmi gondom a máj-epe-hasnyálmiriggyel. Január közepén hasi ultrahangon voltam, mert a háziorvosom a labor leletek alapján epekőre, vagy epehólyag gyulladásra gyanakodott. Mára kiderült, hogy nem epekövem van, hanem epsár és azt látszik epekőnek. Azt szeretném kérdezni, hogy az epesár mennyire veszélyes, és mi a teendő vele? A másik igen nagy traumám, hogy a májam állítólag nem működik rendesen, pedig nem iszom és nem is fogyasztottam alkoholt (talán ha 2 üveg sört megittam az életem folyamán) nem dohányzom, nem is dohányoztam soha - és mégis baj van a májammal. Mitől? és mennyire veszélyes? Az interneten szoktam utánanézni az orvosi kifejezéseknek, és legtöbbször azt olvastam a leleteim alapján, hogy májzsugor. Nagyon megijdtem, édesanyámnak is májrákot diagnosztizáltak (sajnos meg is halt) pedig ő sem fogyasztott alkoholt, ugyanúgy mint én. Nem is dohányott? Ezt lehet örökölni. Most ott tartok, hogy elküldtek Gastroenterologiai vizsgálatra, de csak április 14-re kaptam időpontot. Addig is idegeskedhetek, hogy igazán mi a bajom? Kérem, ha van egy kis ideje válaszoljon levelemre. Magánban is írhat a zsolenart@freemail.hu-ra.

Köszönettel: Tutika


Kedves Tutika!

Az epesárral sok teendő nincs, esetleg meg lehet próbálni epehajtó tea alkalmazását. A májzsugor nem csak rendszeres alkoholfogyasztást követően alakulhat ki, okozhatják gyógyszerek, vírusok, stb. Az okot megfelelő vizsgálatokkal ki kell deríteni és annak megfelelő kezelést kell alkalmazni.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

hasplasztika  2009. március 21. 09:31   #337 



Tisztelt doktor úr szeretném megérdeklödni a tb milyen idokolt esetben tériti a hasplasztikát?Hol lehet érdeklödni,vagy papirokat kikérni?Nekem volt egy vagbélmütétem,egy ciszta,és egy cászárom az ikrekkel,ez elég indok a tb-nek?válaszát elöre köszönöm üdv Judit


Kedves Judit!

Az Ön által említett műtétek önmagukban még nem indokolják a TB által támogatott hasplasztikát. Ha a hasfali izmokat is rekonstruálni kell, akkor lehet szó TB támogatásról, hogy Önnél erre szükség van-e azt sebészeti vizsgálattal lehet eldönteni.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

EPEMŰTÉTUTÁN  2009. március 21. 09:28   #336 

TISZTELT DR ÚR!
1.HETE MŰTÖTTEK EPÉRE VÁGTAK IS MERT NEM TUDTAK FELFÚJNI,ÍGY LYUKAK IS VANNAK.AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI,HOGY TERMÉSZTES AHOL A CSÖVEM VOLT OTT NAGYON FÉJ FŐLEG MOZGÁSRA,MAJD MEGNYUGSZIK DE FÉLEK IS.
KÖSZÖNÖM!


Kedves Kérdező!

1 hét után még természetszerűleg lehetnek sebfájdalmai, de ezt a varratszedés alkalmával beszélje meg operáló orvosával.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

gennyes hólyag  2009. március 21. 09:26   #335 

Tisztelt Doktor Úr!

23 éves férfi vagyok. Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a hátsó fertályomon, már hónapok óta van egy folyamatosan nedvedző, hólyag. Alatta a bőr felszíne alatt egy tapintható pár cm-es csomó. Fürdés, zuhanyzás után néha sárga gennyes véres váladék ürül belőle. Rendkívül kellemetlen, mivel állandóan váladékozik, nedvezik. Orvosnál még nem voltam vele. A kérdésem, hogy miféle betegség ez, mit tehetek házilag ellene és, hogy milyen orvoshoz forduljak a problémámmal.

Segítségét előre is köszönöm!


Kedves Uram!

Panaszával forduljon háziorvosához, a ki a megfelelő (valószínű sebész) szakorvoshoz fogja irányítani.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

TB  2009. március 21. 09:24   #334 

A TB milyen arányban támogatja a hegplasztikát?


100 %-ban.

visszér  2009. március 18. 18:47   #333 

Tisztelt Doktor úr!
Visszérműtét után a tüneteim olyanok, mintha még ott lenne a visszér.Duzzanat, gyulladás,feszülés. Mitől van ez el fog mulni?
Válaszát köszönöm: Ágnes


Kedves Ágnes!

Panaszait okozhatja a műtét utáni bevérzés, de javaslom, hogy panaszaival forduljon operáló orvosához.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

RÓBERT  2009. március 18. 18:45   #332 

JÓNAPOT DR ÚR!
EGY FONTOS KÉRDÉSEM LENNE!A FEJEMEN 2 DUDOR VAN OLYAN MINT A ZSIRCSOMO KOPONYA FELETTI MIVEL MOZGATNI TUDOM!ÖN SZERINT MIT TEGYEK AZ EGYIK AKKORA MITNT EGY KÖZEPES ÜVEGGOLYO A MÁSIK MEG 2 BORSOSZEM!NAGYON NEHÉZ A SEBÉSZETRE BEJUTNI ITT AHOL LAKOM!5ÉVE IS HOGY MEGVAN!VÁROM VÁLASZÁT!!!!!!!!!NAGYON KÖSZÖNÖM!40ÉVES FÉRFI!


Kedves Uram!

A leírás alapján az Ön fején faggyúmirigy cysta van, amit elvileg házi orvosi beutalóval bármelyik sebészeti szakrendelésen ambulanter, helyi érzéstelenítéses műtétettel el tudnak távolítani.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter


hegek  2009. március 18. 18:42   #331 

Kedves Doktor Úr!

Olyan problémám lenne,hogy mind két kezem csuklóján hegek találhatóak,melyeket saját magamnak okoztam múlt év októberében.Gondolom nem kell leírnom milyen célból.Idegrendszeri megbetegedésem volt (pszihoszomatikus zavar)melynek ez lett a következménye sajnos.Nagyon szégyelem a hegeket és elég hosszú hosszanti vágások a kezeimen.Szeretnék érdeklődi hogy milyen eljárással lehetne ezeken a hegeken segíteni hogy kevésbé legyenek feltünöek vagy ha van rá mód eltüntetni őket.Támogatná ezt a kezelést a TB?


Kedves Kérdező!

Hegeket eltüntetni nem lehet, minőségükön javítani igen. Többféle eljárással lehet próbálkozni: körömvirág kenőcs, Dermatix gél alkalmazása, lézeres hegkezelés, sebészi hegplasztika. Elvileg a TB a hegplasztikát támogathatja.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

aptos  2009. március 18. 18:36   #330 

Tisztelt DoktorÚr!

Két hete arcemelés céljából 3-3 aptos szálat fűztek az arcomba. valóban sikerült az arcemelés, viszont több helyen besüppedések vannak, ami igen feltűnő. kérdezem, mennyi idő múlva tűnik ez el, ha egyáltalán eltűnik.

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel,

Ágnes


Kedves Ágnes!

Ilyen jellegű műtéteknél a végső eredmény több hónap múlva alakul ki, legyen még türelemmel.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

köldökfájás  2009. március 18. 18:34   #329 

Tisztelt doktor Úr! 42 éves nő vagyok, a tavaly májusban mütöttek egy befele növő 1 cm-es köldöksérvvel, helyi érzéstelenísel. Azóta is ugyanúgy fáj mintha meg sem műtöttek volna. Felkerestem a sebész orvosomat Marosvásárhelyen, (erdélyi vagyok) és azt a választ kaptam, hogy ott minden rendben van szerinte az ülő munka és szorongás meg feszültség okozza a fájdalmaimat. Azt javasolta, hogy sokat mozogjak, tornásszak és szedjek xanaxot. Gyomor és bél tükrözésen is voltam ahol az eredményeim negativak lettek. A fájdalmaim egyre elviselhetetlenebbé kezdtek lenni, ezért kérem segítségét, hogy mi lenne a további eljárás kihez fordulhatnék segítségért. Itt már Erdélyben összejártam az orvosokat és nem találok megoldást. Létezik, hogy a köldök fájásaimnak pszihés okai lehetnek? Nem mindig fáj, vannak napok amikor egyáltalán nem érzek fájdalmat, az éjszakáim is fájdalommentesek. Előre is köszönöm válaszát, tisztelettel Klára


Kedves Klára!

Elvileg létezik pszichés okokra visszavezethető fájdalom. Sajnos személyes vizsgálat nélkül azt nem tudom megmondani, hogy az Ön esetében mi áll a fájdalom hátterében. Javaslom, hogy keressen fel más orvosokat is (akár Magyarországon is).

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

Következmény  2009. március 18. 18:28   #328 

Tisztelt Doktor Úr!Megszeretném kérdezni,hogy a TB teljes mértékben támogatja-e a hasplasztikai műtétet,ha az indolot.Nekem három méhenkívüli terhességem volt,mindet laporoszkópiával végezték. Az eredetileg sem feszes bőröm teljesen megnyúlt és lelóg. Ha nehezet cipelek a köldököm nedvedzik.Nem erőltethetem meg magam.Még csak 39 éves vagyok és egyedülálló.Eléggé szégyenlem magam e miatt,még a strandon is. Előre is köszönöm a válaszát!


Kedves Hölgyem!

A TB indokolt esetben teljes mértékben támogatja a hasplasztikai műtétet.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

mellfelvarrás  2009. március 18. 17:47   #327 

Kedves Dr. Úr

Érdeklődni szeretnék,hogy a mellfelvarrást támogatja-e még a TB és milyen arányban? űKöszönöm válaszát előre is.
Tisztelettel. Éva


Kedves Éva!

Az emlőfelvarrást a TB nem támogatja.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

eliss  2009. március 14. 20:53   #326 

Arrol szeretnék érdeklődni h egyik ismerősömnek amputálták a lábát, mert vonatgázolta el. Ő egész végig eszméleténél volt mikor levágta a lábát a vonat, de nem érzett fájdalmat..hogy lehet ez? Egyesek azt mondták nekem, h azért mert a hús mégnem hült ki és szerintem akkor ez kapcsolatban lehet a sinek és kerekek érintkezésének fizikai hőtermelésével, de mások azt mondták h ez agyi sokk miatt lehetséges.azt is hozzá szeretném még fűzni h engem pedig villamos gázolt el egy éve, és párszor felis ébredtem pár másodpercre miközben huztak ki alola, de én sem éreztem semmien fájdalmat pedig eltört a combcsontom és a medence is, szoval fájnia kellett volna.nem is tudtam h elütött a villamos, azt hittem h álmodom és kb otthon alszom az ágyamban.nagyon foglalkoztat ez a kérdés és azért nem hiszek az agyi sokkban mert sztem ha vki levágja vkinek a kezét akkor azt meglehet érezni, és régen is kínoztak embereket, mégsem védte őket semmilyen sokk attol h ne érezzék a fájdalmat.várom válaszát!


Kedves Kérdező!

Az emberi agy működése sok szempontból még ma is felderítetlen. Az Ön által leírt esetekben az emberi szervezetet hirtelen érő nagy traumás shockra adott védekező reakciók miatt kapcsol ki a fájdalomérzet.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

Bogyos szeklet  2009. március 14. 20:49   #325 

Kedves Foorvos Ur!

Egy nagyon intim kerdesem van amit nem merek a korzeti orvostol megkerdezni. Kb. masfel eve bogyos a szekletem, kb. dio nagysagu darabok. Minden nap van rendszeresen, a szine barna, nem fekete es nincs szekrekedesem es hasmenesem sem de furcsa, hogy igy megvaltozott a formaja. Eleg feszult eletet elek de sok folyadekot iszom, erre figyelek, napi egy koffeinmentes kave reggel es minden nap eszem gyumolcsot vagy zoldseget es magos kenyeret. Hypothyreosist diagnosztizaltak fel eve, azota szedek Synthroid tablettat de csak 25 mg-ot es beallt. A nogyogyaszom megallapitotta, hogy menopauza elott allok, a hormonjaim erre utalnak. 46 eves vagyok. Ulo foglalkozasom van de hetvegeken sokat mozgok. Normal a testsulyom is. Mi lehet ennek az oka es kell-e vele torodni?

Valaszat elore is koszonom.

Dina


Kedves Dina!

Ha egyéb hasi panasza nincs, a bogyós széklet is lehet normális.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

Lábfájás  2009. március 14. 20:47   #324 

Tisztelt Dr. úr!

kb egy hete elkezdett fájni a jobb lábszáram elöl.Először a sípcsontomra gyanakodtam,majd később észrevettem, hogy az egyik ér kb 15 centis szakaszon észrevehetően látszik és ez fáj. Közlekedni is úgy tudok,hogy sántikálok,mert fájdalommal jár a gyaloglás. Mi lehet a diagnózis és a kezelési mód?Most detralexet kezdtem kúraszerűen szedni és plerudinnal kenem.Lehet e fáslizni és szorítóharisnyát tenni rá?
köszönöm válaszát!

Üdvözlettel:Csaba


Kedves Csaba!

Valószínű, hogy a fájdalmas érben thrombophlebitis (érelzáródással járó gyulladás) alakult ki, ami mindenképpen orvosi kezelést igényel, ezért javaslom keresse fel háziorvosát.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

Toka  2009. március 14. 20:42   #323 

Tisztelt Doktor Ur! 60 eves ferfi vagyok. Nehany eve "csaladi oroksegkent" rajtam is megjelent a toka ami nagyon zavar. Milyen modon lehetne ezt eltavolitani? Zsirleszivassal vagy mutettel? Lesz utana lathato heg valahol?

Koszonettel:

Laszlo


Kedves László!

A toka formájától függően a megoldás lehet zsírleszívás és/vagy tokaplasztika. A műtét után maradó heg általában nem feltűnő.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

pici csomók  2009. március 14. 20:37   #322 

Tisztelt Dr. Úr!

40 éves vagyok. Huszonegynéhány éves korom óta a bal hónaljamban több kicsi
kitapintható nyomásra nagyon fájdalmas, egyébként elviselhetően fájó csomócskák vannak.
Többször voltam ultrahang vizsgálaton, de nem mutatot semmit.
Minden nap érzem a jelenlétét hol jobban hol kevésbé. Főleg menstruáció előtt és közben.
A bal mellem egyébként mindig fejletlenebb volt és kisebb, mint a jobb, és a mellbimbóm is mindig
behúzódott maradt. Sajnon szoptatni sem tudtam vele. Évek óta nagyon zavar a vállba, mellbe is átsugárzó
fájdalom. És mindig félek, hogy talán rosszindulatúvá válik.
Nőgyógyászom azt tanácsolja, hogy ne műtessem meg. Az ultrahang vizsgálatkor a Dr. Nő azt mondta,
hogy könnyen eltávolítható. Nem tudom, hogy mitévő legyek. Nem szeretnék kés alá feküdni, inkább
szelídebb gyógymóddal megszüntetni. De lelkileg már nagyon megvisel az évek óta húzódó fájdalom.
Kérem, segítsen.
Kihez fordulhatok, aki megmondja, hogy valójában mit tegyek.
Kérem válaszoljon levelemre.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségét.


Kedves Hölgyem!

Panaszai alapján valószínű, hogy az Ön által leírt csomócskák emlőmirigy szövetmaradványok, melyeket célszerű eltávolíttatni.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

Visszéreltávolítás  2009. március 14. 20:33   #321 

Tisztelt Doktor úr!
1 hete műtöttek,a bal oldali nagy szeméremajakból távolítottak el visszeret. A panaszaim a következők voltak: állandó duzzanat, feszülés,gyulladás,kerékpározáskor az ágyékhajlat is begyulladt. Műtét óta a vérnyomásom állandóan magas,130-140 Hgmm között van,szapora szivverés, szédülés, hányinger, émelygés, hőhullám. Lehet-e ez a visszéreltávolítás következménye,hogy károsodott az érrendszer? Vagy talán az az érszakasz hiányzik? Mitől lehetnek ezek a panaszaim?
Válaszát köszönöm: Éva


Kedves Éva!

Az elvégzett műtétnek nincs vérnyomás emelő hatása, a 130-140-es vérnyomás egyébként sem mondható magasnak. Ha panaszai állandósulnak vizsgáltassa meg magát belgyógyásszal.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

előző oldal  15 16 17  18 19  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Sebészet és műtétek témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!