orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Horváth Péter József

Dr. Horváth Péter József válaszol

Dr. Horváth Péter József

plasztikai sebész szakorvos, sebész szakorvos

Plasztikai sebészet (rekonstrukciós és esztétikai)

előző oldal  37 38 39  40 41  következő oldal
Karola  2009. december 1. 08:54   #780 

Kedves Dr. Úr!
Három gyermek édesanyja vagyok, 175 magas, jelenleg 95 kg. 4 éve 23 kg-tól megszabadultam, de sajnos vissza is jött 10 kg. Kötény hasam lett, ami nagyon zavar, de mielött hasplasztikára kerülne a sor még szeretném leadni azt a pár kg-ot, sajnos a fogyás nagyon megállt, nem indul el, de rajta vagyok. A kérdésem az lenne, hogy a Tb támogatja ezt a beavatkozást?
Elöre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Karola


Kedves Karola!

Kérdésére akkor tudok válaszolni, ha megírja legnagyobb dokumentált testsúlyát.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

Zsuzsi  2009. december 1. 08:52   #779 

Tisztelt Főorvos Úr!
Kb. egy fél éve az apukám bal talpán jelentkezett egy kb. csecsemő ökölnyi nagyságú "púp". Mai napon sebész orvos ellátta, kitisztitotta és 2 nap múlva kötéscserére és újabb tisztitásra hivta vissza. A dg-ban trichilemmalis cysta szerepel. Az mit jelent? És mitől lehet? Mivel apának elég nagy fokú érszükület is van, lehetséges hogy nem fog begyógyúlni?
Tisztelettel és köszönettel: Zsuzsi


Kedves Zsuzsi!

A trichilemmalis cysta a bőrben lévő faggyúmirigyek felhalmozódott váladéka. Nagyon gyakori elváltozás (talpon elég ritka), ami úgy keletkezik, hogy a mirigy kivezető csöve elzáródik és a termelt váladék felhalmozódik. Az érszűkület miatt lehetnek sebgyógyulási zavarok.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

hátfájás  2009. december 1. 08:47   #778 

Tisztelt Doktor Úr !

Négy éve mutottek mellrákra. Ez alatt 4 mutéten estem át, mindkét mellem mirigyállománya helyett szilikont kaptam. Az utolsó mutétem júniusban volt. Úgy augusztustól fájnak a lapocka feletti izmaim, idonként a gerincem is és néha olyan, mintha a lapockáim alatt húznának egy ívet a karom felé, amely mentén fáj a hátam. Hol bizsergeto, hol erosebb fájó érzés ez, néha a jobb oldalon egy ponton határozottan fáj.
Mivel a " múltam miatt " nagyon félek a daganatoktól, azt szeretném kérdezni, hogy kell-e ettol tartanom.
Mutét után sokáig speciális melltartót hordtam, amely kb azokat a teruleteket fedte, amik most fájnak. Mivel ez nyáron volt, ill. hormonterápiát is kapok, nagyon sokszor vizes volt a melltartóm. Én arra gondoltam, hogy talán egy krónikus megfázás lehet a panasz oka. Ha szaunában vagyok, a meleg jó neki, de aztán 2-3 nap môlva talán még rosszabb.
Máj UH-n, tudorontgenen voltam augusztus végén, két hete pedig markereken , a CEA és a CA15-3 is normában volt. Autót is naponta vezetek, és sokat dolgozom számítogép elott is.

Kérem, írja meg véleményét, mi lehet a hátfájás oka.
Tisztelettel : Eszter


Kedves Eszter!

Hátfájásának sokféle oka lehet, melyre vizsgálatok nélkül csak tippelni lehet, ezért azt javaslom, keresse fel háziorvosát, aki a panaszok és a vizsgálatai alapján a megfelelő szakemberhez irányítja.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

Segítség  2009. december 1. 08:44   #777 

Tisztelt Doktor Úr!
Én egy 23 éves vidéki lány vagyok,és azzal a kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni,hogy:én 1 éves koromban leforráztam magam a frissen kifött kávéval,heges sebek maradtak meg emlékül...
A nyakamon,a mellkasomon.Doktor Úr olyat szeretnék kérdezni,hogy esetleg ilyen beavatkozásokat végeznek-e sztk alapon,ha nem kérem Önt,hogy ha tud sedítsen nekem,hol tudnék ez irányba érdeklődni.Elöre is köszönöm:Gina


Kedves Gina!

Kérdéseire a választ e-mail címére elküldtem.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

Gabyca  2009. november 30. 10:38   #776 

Kedves Dr.Úr! Olyan problémával fordulok önhöz,hogy nekem múlthét pénteken volt vakbélműtétem laparoszkópiával. Úgy volt,hogy már hétfőn kijöhetek de csak tegnap engedtek ki a klinikáról,azért mert még mindig fáj(t)a hasam jobb oldalon a műtét után is. Mindennap vért vettek még a műtét utáni 2. nap is nagyon magas volt a fehérvérsejtem. :( Azt mondta az orvosom hogy az a folyadék ami a vakbél mellett volt gyulladás műtét alatt leszivták, de most újra ott van. Mindennap Uh,vérvétel. A fehérvérsejtem mostmár a normális,de a folyadék még mindig ott van ,és fáj a hasam ugyanott. Már kivették a varratokat is,de hétfőn vissza kell mennem,megint uh,vérvétel,hőmérőzés stb.. Ez mitől lehet ön szerint hogy még mindig nem szívódot fel magától a folyadék és fáj a hasam? A műtétet egy nagyon lelkiismeretes és kedves orvos csinálta,de ő még rezidens(26 éves). Lehet olyan hogy "elrontott" valamit? Ő is mondta hogy aggódik mi lehet,mert ilyen nem nagyon szokott előfordulni műtét után. És mi lehet a teendő ezzel? Megint fel kell hogy nyissák?:( Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Gabyca.


Kedves Gabyca!

Egy hasüregi műtét után (főleg, ha gyulladás miatt történt), még lehetnek hasi fájdalmak és hasűri szabad folyadék is. A rezidens doktor viszont még nem szakorvos, ezért önállóan nem ténykedhet, tehát a műtétet is szakorvosi felügyelet mellett végezhette csak. A kontrollok alkalmával, ha kétsége van, biztos kikéri szakorvos tanácsát. A hétfői vizsgálatok talán eldöntik, hogy szükséges-e újabb műtét.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

Danci  2009. november 27. 23:01   #775 

Kedves Doktor Úr!Sajnálom hogy én nem tudom megcsináltatni a hasamat tb támogatásra csak nem értem hogy miért.Kevés volt a legmagasabb dokumentált súlyom?


Kedves Erika!

Pontosan. A legnagyobb testsúlyából számított testtömeg-indexe nem éri el a 35-t, ezért nem jogosult a TB-támogatott hasplasztikára.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

Danci  2009. november 26. 15:58   #774 

Tisztelt Doktor Úr!75kg volt a legmagasabb dokumentált kilóm de az a kismama könyvemben volt nem tudom hogy azt el fogadják e.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel Murányiné Erika


Kedves Erika!

Az Ön esetében a TB nem támogatja a hasplasztikát.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

danci  2009. november 26. 10:01   #773 

Tisztelt Doktor Úr!Szeretném megkérdezni hány kilóra kéne lefogynom hogy tb támogatásra megcsinálják nálam a hasplasztikát.Három éve szültem meg a második gyermekemet 75kg voltam a szülés után most 67 vagyok és 160cm.Ha sikerül lefogynom hova tudok fordulni a műtét miatt.Válaszát előre is köszönöm.


Kedves Hölgyem!

Szükség volna a legnagyobb dokumentált testsúlyára a válaszhoz.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

szép has  2009. november 25. 16:41   #772 

Jó Napot Doktor Úr!magasságom:170cm.,102kg.-mal szültem,mostani súlyom:76kg.Kérdésem az volna,hogy esetleg mennyire kellene lefogynom,hogy támogassa a tb.a műtétemet.Köszönöm Üdvözlettel Ágnes


Kedves Ágnes!

73 kg-ra kellene lefogynia a TB-támogatottsághoz.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

Piri 72  2009. november 25. 08:57   #771 

Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem hogy mostanában nagyon fájnak a térdem és a lábszáram csontjai. Mi lehet az oka? Édesanyámnak csontrákja volt ami sajnos el is vitte szegényt.Örökölhettem e tőle valamilyen hajlamot. A másik kérdésem,hogy csontritkulás vizsgálatot hol végeznek és mit takar ez a vizsgálat?Félek hogy valami nagyobb baj van készülőben.
Köszönöm válaszát!!!!


Kedves Kérdező!

Kérdéseivel forduljon rheumatológus vagy orthopéd szakorvoshoz, ők az illetékesek ebben a témában.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

Varrat  2009. november 24. 21:07   #770 

Tisztelt Doktor Úr!
Olyan kérdéssel fordulok Önhöz ,hogy 1 hete kiszedték a varratokat. De találtam 1 darabot ami még bennt maradt. A kérdésem az lenne ,hogy ezt ki szabad húzni saját kezűleg ,vagy menjek vissza az orvoshoz?
Köszönettel
Ádám


Kedves Ádám!

Ha tudja, húzza ki. Ha nem sikerül, menjen vissza operáló orvosához.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

Teacher  2009. november 24. 21:06   #769 

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretném a véleményét elolvasni a lézeres arcfiatalításról.A pro-fractional kezelést választanám,melyet Dr molnár Csaba végez Debrecenben.45 éves vagyok,az arcomon aknés hegek vannak,bőröm tág porusú,néha még pattanásos is.Na és a ráncok...Kérem írjon az eredményességéről,ill.a kezelés hátrányairól.Köszönöm:egy vidéki tanárnő


Kedves Tanárnő!

Javaslom tanulmányozza a http://www.eliteclinic.hu/lezeres-beavatkozaso k/lezeres-arcfiatalitas.html weboldalt és kérdéseit felteheti a http://www.eliteclinic.hu/ oldalon.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Pétermarslakó  2009. november 23. 22:38   #768 

Tisztelt Doktor Úr!
a kérdésem a következő: 35-éves nő vagyok,27-évesen egy köldöksérv műtétem volt ,és a köldökömet eltávolították,úgymond magának már az úgyse kell ,különben is el volt (rohadva)
most szó szerint idéztem az orvost. Ön szerint van ilyen? a műtét után olyan görceim voltak, egy másik város klinikáján felnyitották tele volt tályoggal most már csak az bánt hogy csúnya ,és hogy állítólag nem vállalhatnék gyereket emiatt .EZigaz? válaszát előre köszönöm. Ildikó


Kedves Ildikó!

Amennyiben a köldöksérv kizáródik, úgy a sérvtartalom (belek, cseplesz) vérellátás hiányában elhalhat (csúnya szóval: elrohad). Az elhalt szövetek miatt kialakulhat tályog is. A gyermekvállalással elvileg nincs összefüggésben a dolog, legfeljebb akkor, ha a tályogosodás a méhre és/vagy a petefészkekre is kiterjedt.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

lábtörés  2009. november 21. 22:53   #767 

Kedves Dr. Horváth Péter!

8 hete eltörtem a jobb lábam mindkét csontját, a sípcsontomat szilánkosra. Megműtötték és velőüregszeget kaptam. Két hete megröntgenezték és sajnos a két csontrész nem ér össze és a csontrészek sincsennek jó helyen. Kérdésem, hogy ebben az esetben mi a teendő? A felvételeimet megkaptam, ezt hogy tudom elküldeni Önnek?

Nagyon köszönöm a segítségét.

üdvözlettel:
Révész Marianna


Kedves Marianna!

Nem vagyok baleseti sebész, ezért kérdésével forduljon a megfelelő szakemberhez.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

vakbél műtét után  2009. november 21. 22:49   #766 

Tisztelt doktor Úr!

4 napja műtőttek vakbéllel,de már hazaengedtek.Laparoszkóppól műtőttek.A jobb alhasam meg van duzzadva, még nem jött széklet ez normális?

Köszönöm a választ!


Kedves Kérdező!

Próbálkozzon hashajtóval. Ha nem segít, menjen vissza operáló orvosához.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

Kicsi52  2009. november 21. 18:00   #765 

Tisztelt Doktor úr!

10. 27-én helyi érzéstelenítéssel kimetszettek egy festéksejtes anyajegyet az ajkam felett.
Esztétikai szempontból én kértem a műtétet. Eddig nem volt gondom, gondolom természetes, hogy erős rózsaszín, időnként piros a heg környéke. Most viszont csipked, érzem, hogy van. Úgy gondoltam, hogy kis gyulladás lehet, Betadin oldattal ecseteltem, de nyugtalanít, hogy ennyi idő után miért gyullad be? Nem szeretném, ha csúnya lenne a heg. Tudom egyáltalán befolyásolni?

Köszönettel: Hugi


Kedves Hugi!

Azt javaslom, hogy a heget naponta 2x kenje be vékonyan körömvirág kenőccsel.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

vesekö  2009. november 20. 21:30   #764 

Tisztelt Doktor Úr!

Vesekövel kapcsolatosan szeretnék kérdést feltenni:
Gyermekemnek a jobb veséjében két követ találtak ultrahangon. 5 és 6 mm, de ezek 2 hónap alatt 1-1 mm-t nőttek! Fájdalmat még nem okoztak, nem volt görcsölés, viszont hogyan lehetne az állítólagos "szülési" fájdalmakat elkerülni? Robbantás? vagy esetleg gyógyszeres kezeléssel?
A vesekő zúzás, robbantás fájdalmas? hogyan zajlik?

Köszönöm válaszát!!


Kedves Kérdező!

Kérdéseivel urológus szakorvoshoz forduljon.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

Hasplasztika  2009. november 20. 21:29   #763 

Tisztelt Doktor Úr!

Segítségét szeretném kérni a problémám megoldásában.
37 éves vagyok, mindhárom gyermekem császármetszéssel született, a legkisebb két és fél éve. Mivel az első 1991-ben hirtelen fellépő komplikáció miatt vált szükségessé, függőleges vágást ejtettek. A hasam két oldala aszimetrikus, és hiába tornázom, mozgok rendszeresen, csúnyán lóg. Gondolom a hasplasztika megoldást jelentene, de három gyermek mellett, pedagógusként, nem tudnám kifizetni. Hallottam a Pro Bono programról, kérdésem, hogy mielőtt oda jelentkeznék, hol vizsgáltathatnám meg magam, illetve, hogy az OEP milyen elváltozások esetén támogatja a műtétet?

Válaszát előre is köszönöm!

P. Kata


Kedves Kata!

Tudomásom szerint a Pro Bono program jelenleg nem működik. Az OEP a hasplasztikát akkor támogatja, ha a hasfal is rekonstrukcióra szorul és/vagy a BMI (testtömegindex) 45 fölötti induló értéknél minimum 12-vel, 35 fölötti induló értéknél minimum 10-zel csökkent.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

Toka  2009. november 20. 21:25   #762 

Kedves Doktorúr!
25évs létemre,nagyon nagy a tokám.Amúgy nem vagyok annyira kövér,de az,hogy nagy tokám van mindent elront.Amikor nyelek,föl-és le mozdul.Undorító!Van rá vmilyen mód,hogy leszívattassam?És mennyibe kerülne?
köszönöm válaszát!


Kedves Kérdező!

Természetesen tokáról is lehet zsírleszívást végezni. Az árat több tényező is befolyásolhatja (érzéstelenítés módja, a beavatkozást végző személye, stb.).

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

VÁLASZ  2009. november 20. 21:22   #761 

TISZTELT DOKTOR UR.Már irtam önnek a végbéltükrözésel kapcsolatba .akkor inkább nem megyek el .mert nekem akarnak csinálni a korházban.de elégé megijesztett igy inkább még halogatom tisztelettel ANDI


Kedves Andi!

Biztos nem véletlenül akarnak végbéltükrözést csinálni Önnél, súlyos betegség is állhat a háttérben, melynek mielőbbi tisztázása javasolt, ezért ne halogassa a vizsgálatot.

Üdvözlettel:
dr.Horváth Péter

előző oldal  37 38 39  40 41  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Sebészet és műtétek témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!