orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Bógyi György

Dr. Bógyi György válaszol

Dr. Bógyi György

urológus szakorvos, andrológus szakorvos

urológiai, andrológiai betegségek vizsgálat, kezelés

előző oldal  1 2  3 4 5  következő oldal
50 éves nő  2008. március 15. 22:53   #40 

Szeretném megtudni, hogy legutóbbi leletem mit jelent. A bal vese centrális echojában parenchyma hid látható. Ultrahangos vizsgálatra azért került sor mert több esetben baloldali vesetájéki fájdalmam van.Vizeletvizsgálatot javasoltak, de háziorvosom aztmondta, hogy nemszükséges. Vesémet több esetben ultrahangozták de most az egyszer találtak valamit, csak nemtudom mit.


Osztott üregrendszerü vese képe van az UH-on, de a vizeletvízsgálat szükséges, melyet beutaló nélkül a területileg illetékes urológián is elvégeznek.

betegség  2008. március 13. 14:24   #39 

Tisztlet Doktor Úr!

Nekem van egy fitymaszűkületem,ami ugye engem nagyon zavar mind tisztálkodási illetve a nemi életemben!A kérdésem az lenne,hogy ön szerint mi a legegyszerűbb módja annak hogy ezt el lehessen távolítani,illetve az hogy hol tudják ezt nekem megcsinálni.Hallottam már hírből innen onnan találgatásokat,de úgy vélem az a legjobb megoldás ha megkérdezek egy szakorvost.

Segítségét előre is köszönöm!


A mütétet urológián tudják megoperálni urológusok.Keresse fel a legközelebbi szakrendelést, s ott kap vízsgálat után felvilágositást a mütétről. Üdvözlettel: dr. Bógyi György

bubó  2008. március 10. 08:20   #38 

a fitymám vörös és gyulladásos. fáj, és ég. egyszer már volt hasonló tünetem, a háziorvosom azt mondta, hogy herpesz, de szerintem ez nem az. azt sem tudom, hogy milyen orvoshoz fordulhatnék? Legyen szíves segíteni, hogy mi lehet ez? előre is köszönöm


Uram!
Panaszával keresse fel a legözelebbi urológiai rendelést, oda beutaló nélkül is mehet.

Here sorvadás  2008. március 5. 19:42   #37 

Tisztelt Doktor Úr!
Kb. fél éve derékfájdalom alapján, felkerestem az urológus orvost, mert vesefájdalomra gyanakodtam!

Az urológus orvos ambulánslapra ezt vezette fel!

© Jelen panaszok: 2 hete bal oldali deréktáji fájdalom volt, mely görcsös jellegű volt, 1 hétig tartott, majd sp.szünt. Subfebrilis volt, mely tegnap este 37,5 volt. Hidegrázása nem volt. Gyakrabban kellett vizelnie, vizelete nem csípett, nem volt véres, nem volt zavaros. ½ éve van jobb oldali heretáji dyscomfort.

Státusz. Kisdiónyi, mirigyes proszt. A bal here, mellékhere, funcicolus ép. Jobb oldali here az ellenoldalinál kisebb, a mellékhere feji része kissé érzékenyebb a funiculus ép.
A hozott T. víz. : 8 fvs, Donne. Nyom.
Víz. Teny. Negatív
Sperma teny. Negatív

Hasi áttekintő UH vizsgálat:

A pancreas homogén. A hasi aorta nem tág. Kismedencében kóros nem látszik- Eperendszerben kő nincs. A máj és a lép nem nagyobb. A vesék szerkezetileg épek. A lat. Sinusok szabadok. Megvastagodott bélszakasz nem ábrázódik.

Herék UH vizsgálata:

A jobb herében számtalan apró echodens képlet van, állományában 7mm-es életlenszerű echoszegény terület. A jobb here kisebb A balhere körül folyadék van. A bal here norm. Szerkezetű, norm. Nagyságú. A here körüli folyadékban apro meszes képlet. A mellékhere
fejében egy- két apró cysta..

Andrológiai szakrendelésre utaljuk©
A doktor Úr Cifránt írt fel.

2008.01.16

Andológus: Megállapította nagyjából ugyan ezt. A prosztata váladékban: enterococcus faecalis baktériumot találtak. Erre cifran és supplint írtak fel amit 8 hétig szedtem.

Következő prosztata váladék vizsgálat streptococcus agalactiae baktériumot találtak.

Újra felírtak 20 szem Cifránt és Supplint.

A herém tovább sorvad és tompán fáj.

Kérném segítségüket, mi okozhatja a here sorvadást? Ami tovább romlik.

András
Valószinü vérellátási zavar alapján sorvad a heréje, egyes részeinek a keringése károsodott. Heretumor kizárása megtörtént-e? Erre vérvétel indokolt. Másrészt a here vérellátásának vízsgálata color-doppler UH-gal. Fontos, hogy milyen a here tapintata, nem lett-e keményebb, vagy puhább az utóbbi időben. Ezt Ön is megtudja itélni önvízsgálattal. Ha nem tudja ezen vízsgálatokat elvégeztetni, kérem értesitsen. Üdvözlettel: dr. Bógyi György

vese  2008. március 5. 19:37   #36 

A férjemnek a vérképéből sorolok fel néhány adatot.
Természetesen felkeressük a háziorvosunkat, de kérem adjon tanácsot mi a teendő.

SE glukóz 6,1
húgysav 35,4
traszterin szaturáció 0,49
Se bilirubin total 33,8
Se bilirubin direct 9,6
MCH 34,8
mikroalbumin 180,4

Nagy a gond?
Gyógyítható?
Hogyan?

Köszönöm válaszát.

Üdv.: aggódó feleség


Ismernem kellene, hogy milyen egységekben vannak ezek az eredmények megadva. s kiragadott eredményekből nem lehet véleménytformálni, hiszen ezek nincsenek egymással összefüggésben, az egészet, s az embert is látni kell a többi vízsgálati eredményével.Tisztelettel ez a válaszom.

Ati  2008. március 5. 11:06   #35 

Tisztelt doktor úr!

33 éves vagyok most volt egy vastagbél daganat műtétem. A műtét után miután kivették a katétert a fitymámat alig bírtam hátrahúzni és kis repedezések voltak az elején. Nyugalmi helyzetben hátra tudom húzni óvatosan , de álló helyzetben sajnos nem. Úgy gondoltam majd begyógyul de már 4-ik hete és még mindig olyan. Van erre valami kenőcs vagy gyógyszer? Válaszát előre is köszönöm.


Kérdésére a válasz: meg kell urológusssal vízsgáltatni. Ha gyulladás alakult ki, akkor azt kell kezelni, ha fitymaszükület akkor mütét szükséges. Látatlanul nem tudok véleményt mondani. Üdvözlettel: dr. Bógyi György

  2008. március 5. 11:04   #34 

Köszönöm a válaszát, a javasolt készítményt kipróbálom.
Válasza értelmében a derékszög javulhat? Ez nem egy végleges állapot?

Leginkább az érdekel, amit írt korábban, hogy nemi vágyra kiterjedő vizsgálat volt-e. Az milyen jellegű vizsgálat? Nekem nem volt ilyen. Lehetséges, hogy valami hormonális problémám van?


A derékszög nem kóros, norm. állapot, javulhat esetleg, de az merevedés szögét a penist felépitő kétféle szövet aránya szabja meg, hogy relative melyik milyen hosszúságú, s mennyire engedik egymást nyúlni erekciókor: szivacsos állaomány a hugycső körül, illetve a barlangos testek anatomiai jellegzetességei. Hormonalisan az FSH, LH, prolalctin, TSH, testosteroon, SHBG, ill. a szérum albumin-szint meghatározása szükséges.

Néhány kérdés....ismét  2008. március 4. 18:25   #33 

Először valamilyen antibiotikumot írt fel, arra már nem emlékszem, legutóbb a Béres által gyártott Prostazynt, tehát valószínűleg nem tartja komolynak a bajt. Nemi vágyra kiterjedő vizsgálat nem volt, nem is tudom, az milyen lehet. Semmilyen betegségem nincs, gyógyszert, élvezeti szereket sem szedem. Valószínűleg nem könnyítettem meg a dolgát©
Az utolsó két bekezdésben írtakra nem válaszolt. Talán túl sokat kérdeztem egyszerre©Azért így is köszönöm!A penisz átlagos méretü. Ezen segiteni károsító hatás nélkül nem lehet. A Prostazyn nem rossz készitmény, mellékhatás nélkül szedhető, hatása megkérdőjelezhető, elsősorban psyches. Merevedési gondjára az erekciót javitó gyógyszereken kívül egy vény nélkül kapható gyógyszert ajánlok napi 2x1-vel, melynek nincs mellékhatása, s nem befolyásolja a mindennapi munkavégzésben: Remotiv. A derkszögü állapot nem rossz, lesz ez még hegyesszögü is.

Néhány kérdés  2008. március 4. 12:03   #32 

Tisztelt Doktor Úr!

35 éves vagyok, elég ritka nemi élettel. Merevedési zavarral mentem el urológushoz, aki prosztatanagyobbodást állapított meg, és felírt gyógyszert, valamint ajánlott merevedést segítő gyógyszert. Használtam is mindkettőt, és vizsgálaton is voltam többször, mégsem múlik a merevedési zavarom. Úgy tudnám leírni, hogy ha el is érem a teljesen merev állapotot, hamar lankadni kezd, kb. 80%-on megáll, és mint ha nem élvezném a helyzetet. Hallottam azt is, hogy gyakori ondóürítés is segíthet a prosztataproblémán, ezért rendszeresen maszturbálok, de ezt sem élvezem, ahhoz is nagyon kell koncentrálnom, hogy a merevedésem beálljon. Nem lehet, hogy valami szervi bajom van? Vagy csak a ritkán előforduló, alkalmi kapcsolatok miatti aggodalom miatt lehet ez?
Péniszem merev állapotban derékszögben áll a testemhez képest, felfelé már alig tudom hajlítani, nem tudom, hogy ez a kötött állapot lehet-e kapcsolatban a merevedési zavarral? Nem káros ez az állapot?
És hogy problémáim teljes körűek legyenek, a méretem is aggaszt. Merev állapotban 13 cm-et mérek, és bár állítólag ez belefér az átlagba, az Ön véleményét is szeretném erről hallani.

Köszönöm, hogy volt hozzám türelme!Tisztelt Uram!
Nem tudom, hogy milyen gyógyszerrel látta el Önt az urológus orvosa, ezt is ismerni kellene, illetve, hogy milyen méretű, tapintatú volt a prosztatája. Nem tudom, hogy a nemivágyra mennyire terjedt ki a vízsgálat, ui. sokszor esetleges hormonális problémák, belgyógyászati betegségek, szedett gyógyszerek, élvezeti szerek is okozhatnak hasonló problémát. Ha ezekről tájékoztat, esetlge korrektebben tudok válaszolni a feltett kérdéseire.
Üdvözlettel: dr. Bógyi György

tanácstalan  2008. február 28. 09:52   #31 

Tisztelt Doktor Úr!
Tanácsát szeretném kérni a következő esetben.Édesapámat kb 2 éve húgyhólyagrák miatt kemoterápiával kezelik.Két hónap óta esténként belázasodik(38,4).és most az utolsó vérvételnél azt mondták neki hogy nem kaphat már kemót mert a vesefunkciója majdnem 400, vagy vesekatéter vagy esetleg a Nephrológiai Intézetben étkezéssel próbáljanak ezen az értéken javítani hogy tovább kezelhessék kemoteápiával.A kérdésem az lenne,hogy érdemes-e a 3 hét múlva esedékes nephrológiai tanácsadásra várni.tudnak-e étkezésváltoztatással ezen a magas értéken javítani, vagy menjen a sebészetre egyből hogy külső vesekatétert kapjon (a belső katéter a daganat elhelyezkedése miatt nem lehetséges).Félünk hogy a 3 hetes várakozás a veséjében még több kárt okoz,de a vizelet kivezetését csak a végső esetben szeretné.
Köszönettel és tisztelettel várom válaszát:Hné


Tisztelt Hölgyem!
Nem kell várni 3 hétig. Mindenképen urológiára kell menni, ahol vízsgálatokkal eldöntik / UH/, hogy szükséges-e a vizelet elvezetése a vesé/k/ből a külvilág felé. Mivel lázas, ezzel egy napot ne várjanak, még a mai napon menjelenk be az illetékes urológiára.
Üdvözlettel: dr Bógyi György

korai magömlés  2008. február 27. 12:26   #30 

Tisztelt Doktor Úr!
A párommal kb 8 hónapja vagyunk együtt. Eleinte semmi gond nem volt a szexszel. Néhány hónapja viszont a barátom az aktus első, max második percében elélvez. E miatt már régóta nem tudtunk egy jót szeretkezni. Félek, hogy ez hamarosan közénk áll. Mindketten fiatalok vagyunk, a párom még csak 23 éves. Úgy érzem sokszor már a kudarctól való félelme miatt sem megy úgy ahogy kellene. A merevedéssel nincsen probélma, mindkettőnknek nagyon jó együtt, csak túl rövid... Beszélgettünk már erről, ő azt mondta, volt már barátnője akivel előfordult, de volt olyan is akivel nem...
Párom sokat dolgozik, sokszor nagyon fáradt. Általában erre is fogja a dolgot, de akkor is így van ez, mikor pl nem dolgozik.
kérdezném, hogy mit tehetünk? Kihez forduljunk?
Baján vagy környékén tud ajánlani szakorvost? Vagy valami "trükköt"?
Előre is köszönöm válaszát, amivel talán megmenthetjük a szerelmünket.
Melinda


Dr. Tóth Gábort kell felkeresni a kórházban baján. Jó barátom, s jó szakember, aki ért az Önök problémájának a kezeléséhez. Ő jelenleg a bajai kórház igazgatója is. Rám hivatkozva keressék meg. Ödvözlettel: dr. Bógyi György

vese ciszta  2008. február 25. 12:31   #29 

Szeretnem tudni,hogy veseciszta kezelesere alkalmazhato-e a biotron lampas kezeles,koszonom szepen


Nem.

DDuzzadt pénisz Folyt...  2008. február 24. 21:09   #28 

Mélyen Tisztelt Doktor úr!

Segített amit javasolt és napi 3x2 Detralex kapszula bevétele miatt megszűnt a duzzadt nyirokér a péniszemen.Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Tisztelettel: L. Zsolt


Örülök, hogy rendbejött. De a gyógyszert 3x2-vel 3 hétig kell szedni. Üdvözlettel:
dr. Bógyi György

2008.02.23  2008. február 23. 20:02   #27 

Tisztelt Főorvos Úr!

A férjemmel több mint egy éve gyermeket szeretnénk, ami nem sikerül.Mind a ketten átestünk a szükséges vizsgálatokon. A részemről minden rendben van. A férjemet (életkor 40) férfi meddőségi vizsgálatra küldték, aminek az eredménye nem túl kecsegtető. Spermatogramm:Mikroszkóposan spermium alig látható, látóterenként kb 25-30 db, melyből kb 10db motolis, 2-3 fvs. Ezt követően urológiai szakrendelésen vettünk részt, onnan pedig UH vizsgálatra küldtek a lelet: Mk.testis norm.nagyságú, homogén szerkezetű, norm. vascularizált.Mko.peritesticularisan min. felszaporodott folyadék ábrázolódik. A jobb mellékhere 11, a bal 7mm széles. Mindkét oldalon tágabb vénák ábrázolódnak peritesticularisan és proximálisabban is. Bal oldalon a jobbhoz képest is tágabbak (4-5 mm átm.kanyargósak)
Milyen alternatívák vannak a probléma megoldására?
Segítségét előre is köszönöm!


Tisztelt Hölgyem és Uram!
A leletből nem derül ki, hogy hány millio sperma van egy milliliter ondóban, ez a lelet nem felel meg a kor követelményének, így erről semmilyen véleményem nincs. A herevisszértágulat mindkét oldali ondózsinór mentén ritka, de előforduló eltérés. A veséket is meg kell vízsgálni, hogy ott nincs-e valamilyen eltérés, ami a herevisszértágulatot okozhatja.Célszerü lenne andrológushoz fordulniuk a problémájukkal, ugyanis a fenti adatok bármilyen mesterséges megtermékenyitési folyamat elinditásához nem elégségesek, s nem korrektek. Ilyen lelettel nem lehet egyetlenegy lombik-bébi centrumba sem elmenni, ui. ott ez alapján nem fognak becsülettel semmilyen programot beindikálni, így a várt gyermek nem fog megszületni. Amennyiben segitségre van szükség, kérem jelezzék.
Üdvözlettel: dr. Bógyi György

Tiszteletem!!  2008. február 23. 19:54   #26 

Tiszteletem!

Hetek óta fennálló probléma miatt keresem fel Önt. A heréimet hetek óta úgy érzem, hogy duzzadtak, kemények, feszesek. Valamikor olyan természetes állapotba mennek, hogy laza a herezacskó, de valamikor teljesen bekeményedik, mint pl. most is. 24 órából kb. olyan 20 órán át ilyen állapotban van, hogy feszít és feszes. Gyakran érzek pisilési ingert is. Mi lehet ez?
Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel!


Tisztelt Uram!
Panaszai hátterében vizsgálat nélkül nehéz megállapitani, hogy mi lehet a pontos ok. Emiatt feltétlenül fel kell keresnie urológust, ahol megvizsgálják a heréit is, s a vizeletét is. Háttérben lehet a herék , mellékherék, ondóhólyag és a prosztata gyulladásos betegsége is, de ki kell zármi a rosszindulatú elváltozás lehetőségét is. Ezért hétfőn keressen fel egy urológiai szakrendelést, ahol ezeket a vízsgálatokat el tudják végezni.
Üdvözlettel: dr. Bógyi György

  2008. február 22. 07:48   #25 

Köszönöm gyors válaszát!!!!


Nincs mit.

  2008. február 21. 21:40   #24 

Tiszteletem!

27 éves férfi vagyok.
2003ban vizelettartási problémák jelentkezetek nálam mai abban nyilvánult meg hogy vizeletürítés után is nyagyon erősen úgy éreztem mintha megint kellene... de nem ment. Továbbá ez a kellemetlen érzés egész napomat végigkisérte. (Akkoriban igen gyakran és hosszan maszturbáltam. mivel szégyeltem ezt a momentumot akkor nem említettem kezelőorvosomnak) lehetet e ez a kiváltó ok? a későbbiekben ezen szokásomról leszoktam... ritkán röviden történt...

Már akkor voltam urulógusnál aki s prosztatagyulladást állapított meg és antibiotikumos kezelést javallot. Mivel édesanyám mint ahogy elhunyt nagyapám is sclerozis multiplexben szenvedett az orvosnál ennek lehetőségére rákérdeztem, de megnyugtatott.
A tünetek elmúltak de rá egy évre újra jelentkeztek... megint urológus.... megint antibakteriális kezelés.
Majd 3 évig szinte tünetmentes voltam, semmi problémám nem volt, leszámítva pl a busszal való utazást ahol már egy félórás út is maga volt a pokol.

most 2007végén újra jelentkezett a probléma melyre megintcsak antibiotikumos kúra volt a lépés.
egy hónapig elmúlt.
És ami most van: egésznapos vizelési inger, olyan erős hogy nem tudok munkába menni mert nem bírom tartani a vizeletet a mukába való utazáskor, napközben pedig van úgy hogy elcseppen, van ugy hogy csak erős inger... a vizelés kb 4-5 másodpercen belül indul meg, mely nem csíp nem fáj, semmiféle egyéb anyagot nem tartalmaz(pl.:vér)
vérképem tökéletes, ph szint megfelelő.
az orvosom ugyancsak antibiotikumos kezelést javallott.
ezzel egyidőben elindult az sclerozis multiplex gyanú kivizsgálása mivel végtagjaim jéghidegek, fájnak és zsiborognak, látásommnál pedig tompa látó vagyok a jobb szememre szinte már gyerek korom óta, mely látótere mostanában néha mintha kiesne.

kérdéseim a következők lennének:

a fennt leírt problémám okozója lehet e sclerózis multiplex végett?
ha igen mennyire lehet azt korrigálni most és az idők folyamán?

lehet e valamiféle érrendszeri betegség ok?

válaszát előre is köszönöm és nagyon várom!Tisztelt Uram!
Levele alapján nem merül fel a SM lehetősége, annak más urológiai tünetei vannak
Nem tudom milyen vízsgálatokon esett át/ UH, iv. urographia,CT/. Ezek ismerete nélkül kérdéseire nem lehet megfelelő biztonsággal válaszolni. Célszerü lenne felkeresni: szemészt, ideggyógyászt, s olyan röntgen orvost, aki jártas az érrendszer vízsgálatában is. Természetesen urológiai teljes vízsgyálat is szükséges. Ezen eredmények szükségesek az állapotot megitéléséhez. Üdvözlettel: dr. Bógyi György


feleség.  2008. február 21. 08:06   #23 

Tisztelt Dr. Úr!

30hetes kismama vagyok, várva várt baba így nem élünk sűrűn házaséletet. Lehet ez az oka,hogy a férjem spermája kicsit "kocsonyás" állagú??? Nincs fájdalma, nem szagos , nem színes csak "darabos". Mi lehet a probléma??
Válaszát nagyon köszönöm!Valószinűleg az Ön által is jelzett ok áll a háttérben. Ti., ha ritkábban élnek házaséletet " sűrűbb" ondó képzódik, s ez okozza a darabosságát. Ha meg lesz a szülés, s eltelik néhány hét, s házaséletük visszazökken a régi kerékvágásba, akkor megszűnik a probléma. Üdvözlettel:dr Bógyi György

Aggódom  2008. február 19. 23:31   #22 


Tisztelt Főorvos Úr!

Nagyon köszönöm gyors válaszát!

A fiam elmondása szerint nem fájdalmas ez a cysta, de mivel rengeteget sportol, (fut, kerékpározik, stb.) úgy látom zavarja őt ez a megnagyobbodás.

Még annyit legyen szíves megírni, hogy az esetleges műtét előtt miért van szükség az ondó vizsgálatára.

Köszönettel: egy fiús anyuka


Azért van szükség a vizsgálatra, hogy ha később bármilyen probléma lenne a megtermékenyitő képességgel, lássuk, hogy mütét előtt is fennállt-e a probléma.

Aggódom  2008. február 19. 14:58   #21 


Tisztelt Dr. Bógyi György!

18 éves fiammal felkerestünk egy helyi urológust, mivel kb. öt éve a jobb heréje jóval nagyobb a balnál. Sajnos a gyereket korábban nem tudtam rábírni, hogy forduljunk orvoshoz.
Az UH vizsgálat eredménye a következő:
Jobboldalon mellékhere feji részénél egy 32X17mm-es cysta van.
Herék szabályosak.
Baloldalon mellékhere területén kóros nem látható.
A cysta körül egészen kevés sűrű folyadék is megfigyelhető.

Szeretném megkérdezni Öntől:
- kell-e műtétet végezni ebben az esetben és milyen műtéti eljárások vannak
- ilyenkor az egész herét eltávolítják vagy csak a cystát
- ha igen akkor altatásban vagy milyen módon végzik azt
- kb. milyen hosszú a felépülés egy ilyen műtéti beavatkozásnál
- a pontenciára, termékenységre milyen hatással van egy esetleges műtét .

Várom mielőbbi válaszát!
Köszönettel: egy fiús anyuka

Tisztelt Anyuka!
Mütétet akkor tanácsos végezni, ha fájdalmat okoz, vagy zavarja méreténél fogva a fiatal embert ez a cysta. Ez a cysta eltávolitás nem zavarja a megtermékenyitő képeségét, de mütét előtt tanácsos lenne ondóvízsgálatot vlégezni. A herét nem távolitják el, csak a cystát. A beteg kérésére altatásban is el lehet a műtétet végezni. A sebgyóygulás egy hétm a terhelhetőség 2-3 hét. Potenciára nem hat a műtét.
Üdvözlettel: dr. Bógyi Györgyelőző oldal  1 2  3 4 5  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Férfiak egészsége témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!