orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Bógyi György

Dr. Bógyi György válaszol

Dr. Bógyi György

urológus szakorvos, andrológus szakorvos

urológiai, andrológiai betegségek vizsgálat, kezelés

előző oldal  27 28 29  30 31  következő oldal
metélés  2009. január 2. 13:12   #580 

tisztelt dr ur köszönöm szépen a válaszát és jó egéséget kivánok


Önnek is javulást kígvánok!

metélés  2009. január 2. 09:49   #579 

tisztelt dr ur december 18kán metéltek körbe és már lasan kijön az öszes varat még talán 2darab van most már használhatok tus fürdüt ? vagymégnem de ijen világos váladák fojik a mak alol elöreis köszönöm a válaszát boldog ujévet kivánok


Még ne használjon, illeteve patikában vegyen fertőtlenitő hatású tusfürdőt, s azt lehet!

baj van?  2009. január 2. 09:24   #578 

Tisztelt Doktor Úr!

Úgy érzem valami nem stimmel a spermám színével és állagával. Egy része sárgás, hígabb állagú. Eddig a dohányzásra fogtam (4-5 évig gyenge, inkább alkalmi dohányos voltam) de már 1 éve abbahagytam és sajnos nincs változás. 22 éves vagyok, kb 17 lehettem mikor az elváltozásokat először észrevettem. Szégyenlősségem miatt nem fordultam senkihez segítségért, jelenleg is ezért halogatom a vizsgálatokat. Akkoriban volt egy elég magas, 40-41 fokos lázzal járó betegségem, épp a tüneteket megelőzően. Véletlen egybeesés, vagy elképzelhető, hogy ekkor károsodott valamelyik szervem? Milyen szakorvoshoz forduljak(urológus/andrológus)?

Köszönöm válaszát!


Ez nem kóros! Andrológushoz menjen el a megnyugvás miatt.

férfi probléma  2009. január 2. 09:23   #577 

Tisztelt Dr.Úr.18 éves fiú vagyok,még nem volt sexuális aktusom.Úgy 2 évvel ezelőtt egy városi wc hasznalata után éreztem égető,viszkető érzést a péniszem hegyén,ami pár nap után elmult.A problemam az ,hogy prosztata megnagyobbodas tuneteit vettem eszre magamon( gyakori vizeles,nem teljesen urit...) és már a vesémbe is olykor-olykor belenyilal.Az ondo szaga is megváltozott,olyan üzletben kapható penészes sajt szaga van.Gondolom valami bakterialis fertozest szedtem ossze akkor.Tudom el kell mennem(most mar) orvoshoz,el is megyek,csak érdekelne,hogy milyen beavatkozásra számithatok és mit szedhettem ott össze.Válaszát előre is köszönöm és boldog uj evet kivánok.Aki ezt olvassa és valamilyen problémaja van,küzdje le a szégyenérzetét és forduljon orvoshoz,nem ugy ,mint én,mert szövődmények léphetnek fel.mindenkinek boldog uj evet kivanok.


Fiatal ember! Gratulálok a bátorságához, hogy ezt leírta, s értelmes tanácsot ad "sorstársainak"!
Először is telt hólyaggal urológushoz kell elmennie, ott UH-vízsgálat, általános orvosu vizsgálat, s vizelet vízsfgálat történik első lépésben, a többi a talált eltérésektől függ.Fájdalmas dolgoktól nem kell tartania.

Mária  2009. január 2. 09:20   #576 

Tisztelt Főorvosúr! Mindent köszönünk, és azt szeretném megkérdezni, hogy a következő panasz ami a férjemet illeti: Nagyon jó neki az a gyógyszer amit írt, illetve jó volt neki, de képzelje el, hogy egypárszor beült a hideg kocsiba, és újra jelentkeztek nála a problémák. Ugyanis azt képzeli a férjem, hogy ez után a gyógyszer után ő már meg is fiatalodik, és nyugodtan ülhet hideg székekre. Pedig már nagyon jól érezte magát. Kérem, írja meg, hogy kiválthatja e egy ilyen felfázás ezeket a tüneteket? Köszönöm a türelmét! További jó egészséget, boldogságot kívánunk Önnek és a Kedves Családjának!!!!! Tisztelettel : Mária


Kedves Mária! A hidegtől egy érzékenyebb szerv valóban képes felfázni. Célszerű vigyázni,melegebben öltözködni. Javaslom a CITRO csepp fogyasztásást teában napi 2x10.15 cseppet.Jó egészséget ívánok! Üdvözlettel: dr. Bógyi György

VAN MEGOLDÁS?  2008. december 31. 13:44   #575 


Tisztelt DR.ÚR! 39-éves vagyok potencia zavarral fordulok önhöz. Sajnos nem úgy müködnek a dolgok ahogy annak lennie kell. Nem tökéletes a merevedésem vagy nincs is ,voltam szakorvosnál tesztoszteronszintet csinált ami tökéletes . Viagrát irt fel de nem próbáltam, állitolag veszélyes, viszont sex.shop-ban vásároltam már növelöt pl: libidfit, spx, dragon-powert ezekkel a szerekkel viszont tökéletesen müködik. sokat böngészem a netet mi lehet a hiba forrása .Impotens csak nem vagyok hiszen a szerekkel müködik ginseng alapú készitmények. Most CEFAGIL-t próbálok olvastam az alhasi vérkeringést javit. szerintem nem kap elegendő vért a barlangos test emiatt nincs tökéletes merevedés. KÉREM segitségét!
TISZTELETTEL! BUÉK!


Szintén BÚÉK! Panaszán ha a leirt szerek segitenek, akkor nem kell tovább kutakodni az okok miatt.

babát szeretnénk  2008. december 30. 14:22   #574 

Kedves Doktor Úr!
Párommal 1 éve próbálkozunk, de sajnos eddig még sikertelenül!A nőgyógyászom szerint velem minden 100%-ig rendben van(laparoszkópiás vizsgálaton is voltam, mindkét petevezetékem átjárható volt),szerinte a páromnál kell "kutakodni". Férjem is volt urulógusnál, C és E vitamint szed, illetve Andriolt írt fel neki a szakember. 2 hét múlva kell neki visszamenni, amikor is a következő eredményt viszi:
Spermatogram:
Mennyisége:13 ml
pH: 9
Viszkozitás:norm.
Motilitás:48/10/42++++
Száma: 18 millió/ml
Kérdésem az lenne, hogy ez a "kép" pontosan mit is jelent? Ezzel az eredménnyel mennyi a valószínűsége, hogy összejön a baba? Amennyiben tényleg a férjem spermáiban keresendő a "bajunk",mik a további teendőink, vizsgálatok?
Válaszát előre is köszönöm!
Anita Fejér megyéből


Ezzel már összejöhet a gyermek.Tudni keell, hogy ez a lelet nem felel meg komolyabb helyeken mérvadóként. Nem ártana, ha andrológushoz menne a férje, ui. jobban járna mint urológussal.

péniszgörbület.  2008. december 30. 14:19   #573 

Üdvözletem Doktor Úr.

Péniszgörbület kezelési lehetőségeiről szeretnék Öntől érdeklődi.Több helyen olvastam,hogy az ilyen elváltozást műtétileg korrigálják.Olyan kérdésem lenne ,hogy csak műtéti megoldás létezik e,valamint ha tudna nekem bővebben a műtéti eljárásról információt adni azt nagyon megköszönném.Válaszát előre is köszönöm.


Vizsgálat donti el, hogy kell-e operálni, vagy sem.

FÉRFIASSÁG  2008. december 30. 14:19   #572 

Tisztelt Főorvos Úr!!

Azért írok Önnek, mert barátomnak akivel már fél éve vagyok vannak gondjai a férfiasságával.
Van olyan időszak mikor rendesen működik valamikor pedig akkor sem áll fel, mikor izgatom. Ön szerint ez baj? ez már nem egyszer fordult elő sajnos. Ő aggódik és most ezért írok Önnek.

válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Melinda


Kedves Melinda és partnere!
El kell menni orvoshoz a panasszal, van megoldás. Minél hamarabb elmennek, annál gyorsabb a gyógyulás.

medveszőlő  2008. december 29. 10:43   #571 

Kedves doktor úr,fél éve reménytelenül gyógyuló hólyaghuruttal küszködöm,olvastam a medveszőlőtea jótékony hatásáról,mire kell vigyáznom?Továbbá páromnak is végeztek vizsgálatokat,a nemzőképességnél 20%célzottan mozgó spermát találtak,ez azt jelenti,hogy nehezen esem teherbe?


Ne fázzon fel, igyon e mellé napi 2x15 csepp Citro-cseppet teában oldva mézzel. A párjának andrológushoz kellen mennie, ui. ez kevés adat a korrket váélaszhoz.

Tisztelt Doktor Úr!  2008. december 29. 10:41   #570 

Tanácsot szeretnék kérni Öntől.

Betegségem kezdete egy évre nyúlik vissza. Négy hónapon keresztül kezeltek krónikus prosztatagyulladásról. Vizelettenyésztés negatív volt, a gyógyszer amiket kaptam Sumetrolim 2X2, és Tilcotil végbélkúp napi 2X1. A panaszaim enyhültek, de visszamaradt mindkét oldali here, mellékhere érzékenység. E problémák véget felkerestem más szakorvosi rendelést, elküldtek here és hasi ultrahangra. A probléma amit találtak: a bal mellékhere fej kissé nagyobb, mindkét oldali herében a normálisnál kissé több folyadék található. A vizelettenyésztés ismételten negatív volt.Kímélő életmódot írtak elő, nem kaptam gyógyszeres kezelést. A fájdalmaim nem múltak így a világhálón tájékozódva elvégeztettem egy ondóváladék bakteriális vizsgálatát. Találtak egy kórokozót: Haemophilus parainfluenzae, csíraszám: 10'4. Az orvosi vélemény: krónikus prosztata és mellékheregyulladás. Kaptam rá Augmentin Duo 625 mg tablettából 2X1-et. Egy doboz beszedése után ismételt ondótenyésztés. Az eredmény: Candida albicans 10'2 csíraszám. Ekkor már nem kaptam további antibiotikumos kezelést. Az utolsó vizsgálat: 2008.10.27-én volt. Fél év múlva történő kontrolt javasoltak, és türelmet hogy ez a diszkomfortérzet még 2-3 hónapig eltart. Jelen pillanatban is a herék érzékenysége fenáll, erőteljesen lokalizálva a bal mellékherére. Kitapintást égő nyilalló erős fájdalom kiséri, nemi aktivitáskor az ejakulátum távozása is égő fájdalommal jár, mely a nemi élet után érezhetővé vállik folyamatosan 1-2 napon keresztül.

Teljesen tanácstalan vagyok. Várjam a gyógyulást ölbe tett kézzel? Vagy sürgősen keressek fel Szakorvost ismét? Betegség előtt nagy kerékpáros voltam, fogok e még tudni bringára ülni, vagy lehet-e a kiindulási oka a bicikli a bajomnak?

Köszönöm szépen előre is válaszát!
Tisztelettel: Cs.J.


Meggyógyulni meg lehet ebből a bajból. A ". tenyésztés már gombát igazolt, erre is kellene gyóygszert kapnia. Keressen fel ismételten szaklembert, s STD szakrendelést, ahol a szükséges vízsgálatokat a panaszai alapján elégzik.

Van esély?  2008. december 28. 15:46   #569 

Kedves Dr Úr a Férjemnél 3éve Azoospermiát álapítottak meg volt labor viszgálat aminek az eredménye jó kivéve azFSH-át ami 12,1 a Dr szerint emelkedett.Szintén jó Chromosoma eredménye is.A herék vizsgálatánál a Dr 5ml-es heréket mért.További vizsgálatok nem történtek mert a LombikBaby programot javasolták aminek óriási az anyagi vonzata amit az ember minimálbérből nem tud meg oldani.A Dr javasolta a Biopsziát de utána kérdeztünk és 69ezer ft ba kerül a fagyasztás ha ott találnak neki,és még nekem a hormon tabletták ciklusonként 100.000ft.Az lenne a kérdésem hogy van e esélyünk hogy 5ml-is herékben találjanaknak ép spermiumot.És Okozhata e az 5ml-herék az Azoospermiát és ha igen van e rá gyógymód.Van e esélyünk közös Babára az Ön tapasztalatai szerint vagy csak a spermabank jöhet szóba?Nem volt olyan viszgálat sem ami kizárná az elzáródást,egyből a biopsziát ajánloták nem értem miért?Meg Köszönöm a válaszát,egy remény vesztet pár.Ui-A világ összes kincsét oda adnám ha lehetne egy közös Babánk.


Ilyen esetben biopsia is szóbajön. Addig, míg ennek az eredménye nincs meg, addig nincs anyagi vonzata, csak ha van a hereszövetben ép spermium.Ha ez nincs a biopsiában, akkor donor inszemináció, vagyörökbefogadás jön szóba.

péniszprobléma  2008. december 28. 15:41   #568 

Tisztelt Doktor Úr!

Olyan problémám adódott, hogy a péniszemben érzek egy kb. fél gyufaszálfejnyi csomót... Nem fáj, nem kellemetlen a tapintása, csak nagyon zavaró. Vagyis engem zavar (a tudat), hogy ott van...
Ez a csomó felül van, a makktól kb. 1,5cm távolságban. Nem látható, csak tapintható, főleg merev állapotban. Azt hiszem 2 hónapja tapintottam először, nem volt feltűnő, mert azt hittem egy ér, ami nem probléma és eltűnik idővel. De nem tűnt el és úgy vettem észre, mintha azóta kicsit nőtt volna...
Nemtudom mi lehet a problémám...
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: János


Valószinű, hogy ún. Peyrone-betegsége van. Kell Andrológiai vízsgálat és penis-UH is. Ha nincs meszesedés a göbbrn, akkor valószinű, hogy gyógyszeresen is gyógyítható az elváltozás, csak nem szabad sokat várni az ünnepek után a vízsgálatokkal.

Egy leendő édesanya  2008. december 28. 15:37   #567 

Tisztelt Doktor Úr!

Az első vizsgálat egy andrológiai magánrendelésen történt, ahol tapintásos vizsgálatot is végeztek. Eszerint a férjem heréi egy kicsit kisebbek a normálisnál, ráadásul az egyik heréje gyerekkorában később szállt le. A második spermavizsgálat egy meddőségi központban történt. Azt elfelejtettem tegnap, hogy az Andriol Testocaps mellett a férjem 2 hónapja Fer14-et és ginsenget is szed. Érdemes-e ezektől a gyógyszerektől jelentős javulást várni?

Üdvözlettel:
Egy leendő édesanya


Nincs szabály a javulásra, de várható javulás a gyógyszerektől.

folyamatos csökkenés  2008. december 28. 09:37   #566 

Tisztelt Doktor Úr
57 éves vagyok és az utóbbi 10-15 évben fokozatosan csökkent a heréim mérete. 15 évvel ezelőtt egy viszgálaton megállapították, hogy elég kicsi, de azóta is kb. a felére csökkent az átmérője. Szekszuális teljesítőképességem is folyamatosan csökkent ezzel párhuzamosan. Ez símán az öregedés velejárója, vagy valami egyéb problémám lehet ? Mit lehet még tenni ?
Várom válaszát !


Nehéz vizsgálatok nélkül erre válaszolni.Keressen fel andrológiai szakerndelést, s ott elvégzik a szükséges vizsgálatokat, s ezek bírtokában lehet ezen kérdéseire korrekt választ adni.

.......  2008. december 28. 09:36   #565 

Jó Estét Dr Úr!Urina Tenyésztésen Volt A Vizeletem,Ahol Acinetobacter species Baktériumot Találtak Nagy Számban!Szeretném Megkérdezni,Hogy Milyen Baktériumfajta Ez,És Mitől Kaphattam,Valamint Nehéz E Kigyógyulni Belőle,Én Sumetrolimot Kaptam Az Orvostól!Várom Válaszát!


Ki lehet irtani gyógyszerrel, valószinű célzottan írták fel Önnek a gyógyszert. Meg lehet gyógyulni ebből, s gyógyszerszedés után el kell menni kontrollra, hogy kell-e még gyógyszert szednie.

Egy leendő édesanya  2008. december 28. 09:34   #564 

Tisztelt Doktor Úr!

Egy évnyi sikertelen babavárás után orvoshoz fordultunk. Velem minden rendben van.
Mindenféle káros szenvedélyektől mentes 34 éves férjem spermavizsgálatának eredménye a következő lett: 8-10 spermium / látótér, ezek közül csak 1-1 mozog elvétve.
Carencia: 5 nap, ejac. mennyiség: 2ml, PH: 7.6, elfolyósodás: 20 perc

Tekintettel a rossz eredményre egy hónappal később megismételtettük a vizsgálatot egy másik rendelésen, az eredmény OAT / 10 millió / ml lett.
Spermájában enterococcus baktériumot találtak, erre Augmentin Duot írtak fel.

Ezután a férjemet hormonvizsgálatra küldték, aminek az eredménye: tesztoszteron: 12.23 LH: 5.50 FSH: 14.32
Andrológusunk a fenti leletek ismeretében napi 2*2db Andriol Testocaps-ot írt fel és 3 hónap múlva kell visszamennünk kontrollra.

Kérdéseim a következők:
1. Mivel a 2 vizsgálati eredmény különböző ©mértékegységben© van megadva nem tudom, hogy a 6-8 db/ látótér nagyságrendileg megfelel-e a 10 millió / ml-nek?
2. Lehet-e a tesztoszteronkúrától olyan jelentős javulást várni a spermaképben, hogy esetleg inszemináció is szóba jöhet vagy ilyen rossz spermaképpel mindenképpen csak a lombikprogram segíthet?
3. Érdemes volna-e további andrológiai vizsgálatokat végezni, pl. ultrahang?

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Egy leendő édesanya


Az első vizsgálat nem korrekt, semmilyen nemzetközi, s magyar előírásnak nem felel meg. A második vizsgálati eredmény már valószínű szakember által végzett vizsgálat volt. Történt-e fizikális vizsgálat a férjénél? Hol történtek a vízsgálatok? Erre válaszoljon, hiszen ez is lényeges.

Lábadozás  2008. december 26. 11:31   #563 

Tisztelt Doktor Úr!

Január végén varicocele beavatkozáson esem át (nem laporoszkópos).
Azt szeretném kérdezni mennyi időt kell idehaza töltenem a beavatkozás után? Mikor leszek keresőképes ismét, ha nem fizikai munkát végzek a munkahelyemen?

Válaszát előre is köszönöm.
Kellemes ünnepeket.

István


Kb. 2 héttel a mütét után nyugodtan dolgozhat. Fizikai munka, sportolás 6 hét múlva lehetséges. Szintén kellemes ünnepeket kívánok!

prosztata  2008. december 26. 11:30   #562 

Kedves doktor ur.Szeretném megkérdezni,hogy fájhat-e a jobb herem,vagy a heret osszekoto ér, vagy korulotte, ha prosztatagyulladasom van?


Ha az is gyulladásban van, akkor, dez magas lázzal is járna.

prostata  2008. december 24. 11:58   #561 

Tisztelt Dr. Ur !
Két év alatt a PSA értéke 3.1- ről 4.1- re emelkedett. Indokolt- e szövetminta vétele ? Nincsen - e más kíméletesebb eljárás a megnyugtató eredmény eléréséhez? Köszönettel.


Vízsgálat nélkül erre vnem tudok válaszolni.

előző oldal  27 28 29  30 31  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Férfiak egészsége témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!