orvoskereso
search.gif Keresők... Írja kulcsszavait a kívánt mezőbe!
Dr. Bokor András

Dr. Bokor András válaszol

Dr. Bokor András

szülész-nőgyógyász szakorvos

szülészet, nőgyógyászat, laparoscopia

előző oldal  3 4 5  6 7  következő oldal
reni  2011. március 24. 19:15   #100 

jo napot doktor ur.az lenne a kerdesem hogy szules utan nehezen erem el az orgazmust mi lehet az oka????es a sexualis vagyam magasabb mint az elott.elore is koszonom valaszat


A szülés megváltoztatja a hüvely és a gát anatomiáját, ami befolyásolhatja a sexuális életet. Türelm és egymásra való odafigyeléssel, ezen bizonyosan lehet segíteni... természetesen, ha szükséges, lehet hüvely, vagy gátplsztikát csinálni, de ha tervez még gyermeket, ez nem jön egyenlőre szóba..
Tisztelettel, dr.Bokor András

cytológiai eredmény  2011. március 24. 19:11   #99 

Tisztelt Doktor Úr!

Most kaptam meg a keneteredményem postán, a kezelőorvosomat csak jövő héten érem el.
A következő eredményt kaptam:
Cyt: 2GY
P: P2
TBS: C2A
The: T2

Ez mit jelent?

Kaptam 2 receptet is:
Klion D 100
és Fluconer kemény kapszula

Qlairát szedek, ezek közül csökkenti valamelyik a hatását?
Köszönettel várom válaszát:
Renáta


A leletet nem tudom teljesen ezen adatokból értelmezni, az biztos, hogy a "P:P2" gondolom a Papanicolaou festés eredménye, amiből a "P2" negatív, azaz jó.
A fogamzásgátlót ezen gyógyszerek nem befolyásolják.
Tisztelettel, dr.Bokor András

Pcos-lány  2011. március 24. 19:03   #98 

Üdv!

24 éves vagyok.Fél éve a nőgyógyászom PCO-t állapított meg nálam. Azóta egy meddőségi centrumban kezelnek,túlvagyok egy sikertelen terminált együttléttel egybekötött stimuláción.
A sikertelenség miatt úgy döntöttem,hogy endokrinológust is felkeresnék a problémámmal,és az lenne a kérdésem,hogy a Merional-lal és Pregnyl-lel folytatott meddőségi kezelés mellett szedhetek-e Metmorfint,ha azt az endokrinológus felírja. Nem üti-e egymást a két kezelés?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!


Igen, nem ütik egymást
Tisztelettel, dr.Bokor András

MMM  2011. március 24. 19:02   #97 

Tisztelt Doktorur ! 23-24 napos ciklus normalisnak tekintheto-e ?


Ige

Ciszta  2011. március 24. 19:02   #96 

Tisztelt Doktor Ur!

Voltam nogyogyaszati vizsgalaton es egy beverzett cisztat talaltak a petefeszkemnel ( vagy benne , ezt nem mondtak) viszont azt mondtak hogy nem kell azzal foglalkozni, megoldodik magatol.Ez nekem mar nem az elso.Akkor kezelessel elmult, de most ismet megjelent!
Mi lenne a helyes megoldas?

Koszonom elore is!
Marcsi


2-3 mensest követően kontroll, ha nincs panasza.
Tisztelettel, dr.Bokor András

ant  2011. március 24. 19:01   #95 

Tisztelt Doktor Úr!
17 hetes terhes vagyok, tegnap egész éjjel hánytam, az utolsó 4-nél már epét. Ma sem vagyok jól, enni és inni is alig tudok a hányingertől.Azt szeretném kérdezni, hogy milyen gyógyszert szedhetek?
Válaszát előre is köszönöm: Ibolya


Keresse fel háziorvosát. Addig is sok folyadékot kell inni, fontos.
Ha láza van le kell vinni lázcsillapítókkal, és Antibiotikum is szóba jön. Bármilyen penicillin származék. (pl. Augmentin a leggyakoribbak közül)
Tisztelettel, dr.Bokor András

TLK  2011. március 24. 18:59   #94 

Tisztelt Doktor Úr!

2010. júniusában hoztam világra első gyermekem, császármetszéssel.
Most kilenc hónapos múlt és még szinte kizárólag szoptatom.
Eddig még a hagyományos úton nem tudtunk szerelmeskedni a férjemmel, mert nagyon fájt.
Azt olvastam valahol, hogy ez normálisnak tekinthető, mert míg szoptatunk a szervezetünk úgy érzékeli mintha még terhesek lennénk és így védi a méhet.

Ez valóban így van?

(Tegnap váratlanul elkezdtem vérezni, és nagyon kétségbe estem, mert még a tampont sem tudtam felhelyezni, annyira fájt.)
Nagyon aggódom, hogy valami nincs rendben!

Válaszát előre is köszönöm.


Nem gondolnám, hogy 9 hónappal a császármetszés után ilyen panaszok természetesek. A szoptatás nincs összefüggésben a sexualis életre ilyen módon. Amíg szoptat, nem úgy érzékeli a szervezet,mintha terhes lenne, hanem tudja, hogy szoptat.
A fájdalom kivizsgálást igényel.
A vérzés megjelenhet, ha csökken a szoptatás mennyisége, ilyenkor egyszer csak mint menses jelentkezik.
Tisztelettel, dr.Bokor András

vérzés utá  2011. március 24. 18:54   #93 

Tiszteletem Doktor Úr!
Az lenne a kérdésem hogy menyi az esélye a teherbeesésnek ha menstruáció elmúltával az első napon együtt voltunk a párommal?
Köszönöm!
Aranka


Kicsi, de nem 0%
Tisztelettel, dr.Bokor András

Lizi kérdése  2011. március 24. 18:54   #92 

Kedves doktor úr!
18 éves vagyok egy éve kihagy a menstruációm és a párommal védekezés nélkül szeretkeztünk de idöbe abba hagytuk arra lennék kiváncsi hogy az előváladéktol lehetek -e terhes? csináltam már teszteket de 2-3nap után,de mind negativ lett.
válaszát előre is köszönöm
Lizi


Ha nem szeretne terhességel, védekezni kell! Az "előváladék is tartalmazhat spermiumokat, azaz teherbe lehet esni.
Ha negatív a teszt valószínűleg nem terhes. Ha egy éve eleve nincs menses, az kivzsgálást igényel.
Tisztelettel, dr.Bokor András

Aranka  2011. március 24. 18:49   #91 

Tisztelt Doktor úr !

Segítséget szeretnék kérni Öntől ! 32 éves vagyok .11 éve megállapították , hogy Stein leventhal szindrómám van a bal oldali petefészkemben később sajnos eltávolították mert megcsavarodott . A jobb oldali megvan és rendesen megvan vérzésem is Ön szerint lehet e gyermekem , mert nagyon szeretnénk egy kisbabát?Mennyi az esélyem , hogy teherbe essek ?Várom válaszát! Tisztelettel: Kovácsné Aranka Mátészalka


Egy petefészek elegendő tud lenni a teherbeeséshez. Teljesen átveszi a másik funkcióját, de persze nem véletlenük 2-nek kellene lennie. A SL-szindróma (PCO-sy) önnmagában csökkenti a teherbeesés esélyét, de ha rendszeres a menses és van peteérés remélhetőleg nem lesz gond. Amennyiben egy év próbálkozást követően sem lesz baba, érdemes elkezdeni a kivizsgálásokat.
Tisztelettel, dr.Bokor András

melinda  2011. március 24. 18:43   #90 

Tisztelt Dr úr. szeretném meg megkérdezni öntől azt hogy amit kaptam két gyógyszert cedax és supplin. szedem őket, a cedax ma el is fogyott. a hasam még fáj de úgy gondolom hogy sokat javult . hányingerem van nagyon . ennyi nap után ma jelentkezett hőemelkedés is 37:8. remélem nem lesz gond belőle?? és egy ilyen betegség meddig tart ??? tisztelettel:Melinda


Kedves Melinda! Mindenképp menjen vissza kontrollra, még a holnapi nap folyamán, mert ezek szerint további terápiára van szüksége.
Tisztelettel, dr.Bokor András

myoma  2011. március 23. 23:14   #89 

Kedves Doktor Úr!

Nőgyógyászom 1 centis myomát állapított meg nálam. Pnaszom nincs, egy rutinvizsgálaton voltam nála. Nyugtatott, hogy nem lesz vele gond és a symicia nevű fogamzásgátlót írta fel, hogy az segíthet. 34 éves, két gyerekes édesanya vagyok. Ön szerint mire számíthatok? Nőni fog és elkerülhetetlen a műtét?
Köszönettel: Julcsi


Ha nincs panasza, és nem tervez most gyermeket nincs teendő, még akkor se, ha estleg nő. Az, hogy fog e nőni, vagy panaszt okozni, nehéz megmondani.
Panaszt okozhat mérete vagy elhelyezkedése miatt, úgymint hasi fájdalom, vérzészavar, meddőség. Ezek hiányában nincs teeendő.

Tisztelettel, dr.Bokor András

tsh  2011. március 23. 23:07   #88 

Tisztel Doktor Úr!

26 éves kétgyermekes anyuka vagyok. Jelenleg harmadik gyermekemet várom, a várandósságom 13. hetében járok.
A kérdésem a következő:
Első kisfiam születése óta(2005) pajzsmirigy alulműködésem van, melyte L-thyroxint szedek. A második terhességem alatt nem okozott semmi problémát, és egészséges gyermekem született.
Ma voltam endokrinológiai kontroll vizsgálaton, és sajnos elég rossz eredményt kaptam!
Az eredményem: Tsh:28,47 ref.tart.: 0,37-4,64
Szabad T4: 0,84 0,71-1,85
Szabad T3: 2,04 1,45-3,48
anti TPO: 182
Az endokrinológián azt mondták, hogy ez nem nagy baj, mert a szabad T4 és T3 (ami ilyenkor a lényeg) normál tartományon belül van, és emeltek a gyógyszer adagomon 150mg L-thyroxin/napra.
Nagyon aggódom a pici egészsége miatt, mert tudom, hogy az első 12. hétben nagyon fontos az anya pajzsmirigy hormon a baba számára, és a magas Tsh vetélést, vagy fejlődési zavart okozhat a babánál.
Kérem írja meg nekem, hogy ez okozhatott e károsodást a kisbabám fejlődésében! Van esélyem arra, hogy egészséges picim szülessen?

Válaszát előre is köszönöm!

Minden jót kívánok!

Üdvözlettel: Böbe


A TSH a pajzsmirigyet stimuláló hormon. Ezen hormon mennyisége azért fontos, hogy követhessük a pajzsmirigy működését.
A pajzsmirigy hormonok valóban a T3,T4. Ezek mennyisége a legfontosabb. Természetesen a TSH magas volta a gyógyszer dózis emelést vonja maga után, mint ahogyan tették.
A baba a 16. hétig az anyától kapja a pajzsmirigy hormonokat, ennek hiánya sajnos valóban magzati károsodáshoz vezethet. Ezért kapja a hormonpótást.
Tisztelettel, dr.Bokor András

fáj  2011. március 23. 22:10   #87 

Tisztelt Doktor Úr!

23 éves vagyok és PCO-val küzködöm. 3 hete volt laparoszkópia műtétem. 2 éve nem menstruálok és nincsen ovulációm.
Műtét előtt is tapasztaltam azt, hogy orgazmus után szúró petefészekfájdalmam van. Akkor úgy gondoltuk, hogy bizonyára a cisztátktól van. Most műtét után mi lehet ennek az oka? Másik kérdésem pedig az lenne, hogy: tudomásom szerint laparoszkópia után 2 héttel vérzésnek kell jelentkeznie. Tudom, hogy ez egyén függő, de már türelmetlen vagyok.

Köszönöm, hogy szakított rám időt!

Tisztelettel

Napsugár


Nem kell, hogy a műtét után 2 héttel vérzés legyen. Műtét után természetes bizonyos hasi fájdalom, de legyünk optimisták és lehet, hogy peteérése van...
Tisztelettel, dr.Bokor András

Dudor  2011. március 23. 22:05   #86 

Tisztelt Doktor Úr!

Ma egy dudort vettem észre a nagyajkamon, ami sárgás folyadékkal van tele és viszket, ég. Mi lehet? (HPV elleni oltást már megkaptam.) Sajnos a munkaruhám szoros és műszálas. Lehet ez valamiféle irritáció?

Válaszát Előre is köszönöm!


Attól függ mekkora. Leggyakoribb okok:
Ha kicsi és fáj lehet herpes, vagy szőrtüsző gyulladás. Ha nagy ( pl. diónyi), akkor pl Bartolin cysta.
De lehet egyéb ferőzés..Ha nem múlik v. a panaszok fokozódnak, érdemes megmutatni..
Tisztelettel, dr.Bokor András

tesó  2011. március 23. 22:00   #85 

Tisztelt Doktor Úr!

2009 októberében volt egy hüvelyi szülésem,a kislányom 5290g al született.Nem vagyok cukor beteg, a szülési súlyom is 92kg volt.Komplikáció nem volt.14 hónapig szoptattam, a menstruációm is csak 1 év után indult újra.Most szeretnénk kistesót,amin :) 3 hónapja "dolgozunk".A menstruációm 26napra majd25 majd most23-ra megjött.Nem értem miért,mi lehet a probléma?Év végén voltam rákszürésen az is P1es volt.Miért nem sikerül a Babó,kislányom elsőre jött?A menstruációm miért jön meg egyre hamarabb?
Köszönöm válaszát!
Tisztelettel:

Judit


Ne tessék egyenlőre izgulni... belefér a normálisba, nem vagyuk "svájci órák" Próbálkozzanak tovább, ha egy évig semmi, érdemes kivizsgálni...
Sok sikert
Tisztelettel, dr.Bokor András

reni  2011. március 23. 21:57   #84 

tisztelt doktor ur.az lenne a kerdesem hogy hizlale a Yazmin fogamzasgatlo tabletta???koszonom elore is ISTEN ELTESE SOKAIG


Elméletileg nem.
Köszönöm :)
Tisztelettel, dr.Bokor András

Aggódás!  2011. március 23. 21:55   #83 

Tisztelt Doktor Úr!

A segítségét szeretném kérni az alábbiak miatt. Párom 13. hetes terhes és mind az előző mind a mostani Uh-n diagnosztizáltak egy cystát. Ez a cysta a két hét alatt, több mint egy centit növekedett, jelenlegi mérete 79x44x72mm-es, egyrekeszes, az uterus felett jobb oldalt található. Emellett a mai vizsgálaton kimutattak nála egy, az "uterus hátsó falában 23 mm-es myoma-göb-öt".
2 héttel ezelőtt, két napon keresztül görcsölt, ekkor állapították meg a cystát, de a myomát még nem látták.Jelenleg tünetmentes.
Az alábbi kérdéseim lennének ezzel kapcsolatban:

- Mennyire kell aggódni, az anyuka és a magzat miatt?
- Milyen megoldásokat tudna javasolni?
- Gyógyszeresen kezelhető-e?
- Okozhat-e vetélést?
- Terhesség alatt operálható a cysta vagy a myoma?
- Ha tovább növekszenek, mi a teendő?

Válaszát nagyon köszönöm és további szép napot.

Istvá


-ha nem okoz panaszt, nem kell aggódnia a magzat és a párja miatt sem
-12. hét után már a lepény által termelt hormonok tartják fent a terhességet, így a petefészek cysta ha kell műthető.
-terhesség alatt gyógyszeresen nem tudunk a cystára hatni
-13. héten nem valószínű, hogy vetélést okozna tünetmentesség esetén. A cysta sajnos megrepedhet, vérezhet, megcsavarodhat, ill. a ha műtétre kerül a sor, ezek mind veszélyeztetik a terhességet sajnos.
-A cysta, ha kell, operálható laparoscopiával (hastükrözés). A myoma nem oprálandó sem terhesség alatt,sem szüléskor. Nincs vele egyenlőre teendő, még ha növekedne sem.
-A cystánál felmerülhet a műtét... A myománál nem
Tisztelettel, dr.Bokor András

menstruációs zavar  2011. március 23. 21:45   #82 

Tisztelt Doktor Úr!


Körülbelül egy éve szedem a Lindinette20 nevű fogamzásgátló tablettát. (21 éves vagyok) A párommal így védekezünk, valamin megszakítással is minden esetben. A problémám az, hogy az elmúlt hétvégén, szombaton kellett volna elkezdődni a menstruációmnak, azonban csak vasárnap kezdődött meg, tartott egy napig, és hétfő óta nem jelentkeznek még tünetei sem, néha kicsit rózsaszínes a hüvelyváladékom, de semmi több. Nem egész egy napig tartott a menstruációm és azóta semmi. A tablettát a ciklus közepén elfelejtettem 2 egymás követő napon bevenni, majd a betegtájékoztatót elolvasva pótoltam ezt, mivel azt írta, hogy mindenképpen pótolni kell akkor is, ha ez egy nap több tabletta beszedésével jár. Ebben az időszakban pont nem voltunk együtt a párommal, mert Ausztriában élünk, és ő akkor odahaza tartózkodott Magyarországon, így a terhességet kizártam, illetve terhességi teszt is negatív eredményt mutatott (biztos ami biztos alapon vettem egyet és megcsináltam). Mivel volt menstruációs vérzésem, csak nagyon rövid, nem aggódom annyira, viszont meg szeretném kérdezni, okozhatják-e ezt a zavart a későn bevett tabletták? Jelenleg az egy hetes szünet utolsó napjánál tartok, (3 hétig kell szedni a tablettát, 1 hétig nem ezt követően), így szeretném azt is megkérdezni, hogy Ön szerint holnap folytassam-e a szedését?


Köszönettel: Alexandra


Igen, okozhatja a tabletta rendszertelen szedése a vérzészavart.
Kezdje el a következő havit, azaz folytassa nyugodtan!
Tisztelettel, dr.Bokor András

terhesség  2011. március 23. 21:42   #81 

Kedves Doktorúr!
Ha megjött rendesen a menzeszem és a mennyisége is annyi,ahogy lenni szokott mindig,akkor nem lehetek terhes ugye?Ha elmulik rögtön megyek az orvosomhoz fogamzásgátlot kiiratni,akkor ő már látná,ha valami mégis lenne?Mert már 3hete volt a barátommal az,hogy kicsit betette,csak kb.egy percig.Válaszát előre is köszönöm!


rendes időben, és mennyiségben jelentkező mensesnél valószínűleg nincs terhesség
Tisztelettel, dr.Bokor András

előző oldal  3 4 5  6 7  következő oldal
Vitassa meg kérdéseit a társalgóban is!
Önnek a Nők egészsége témakör fórumait ajánljuk.
szakemberkereso
search.gif Szakember keresés...
Hirdessen az Orvostudakozón
Diagnózis.hu
©2007-2014 Orvostudakozó - Minden jog fenntartva!